PDA

View Full Version : Δεν υπάρχει ανεργία - Χέρια για δουλειά δεν υπάρχουν


mistos
18-03-2011, 18:03
Καφενείον 'Η ωραία Ελλάς' Σαράντος Καργάκος ιστορικός - συγγραφέας

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ... εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλιά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων»...παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές.
Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον άνα κτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν.
Γι' αυτό τουμπάραμε...
Κάποτε, ακόμη κι από τις στήλες του περιοδικού αυτού, που δεν είναι πολιτικό με την ευτελισμένη έννοια του όρου, έγραφα πως η ανεργία στον τόπον μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέρια να τις δουλέψουν. Κι έπρεπε να κατακλυσθεί ο τόπος από 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, για να αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπήρχε δουλειά πολλή αλλ' όχι διάθεση για δουλειά. Τα παιδιά -τα μεγάλα θύματα αυτής της ιστορίας- είχαν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του «White color workers». Έτσι σήμερα το πιο φτηνό εργατικό και υπαλληλικό δυναμικό είναι οι πτυχιούχοι, που ζητούν εργασία ακό μη και στον ΟΤΕ ως έκτακτοι τηλεφωνητές, προσκομίζοντας στα πιστοποιητικά προσόντων ακόμη και διδακτορικά! Γέμισε ο τόπος πανεπιστήμια, σχολές επί σχολών, επιστημονι κούς κλάδους αόριστους, ομιχλώδεις και ασαφείς, απροσδιορίστου αποστολής και χρησιμότητας. Πτυχία-φτερά στον άνεμο σαν τις ελπίδες των γονιών, που πιστεύουν ότι τα παιδιά και μόνον με τα «ντοκτορά» θα βρουν δουλειά. Έτσι παράγονται επιστήμονες που είναι δεκαθλητές του τίποτα, ικανοί μόνον για το δημόσιο ή για υπάλληλοι κάποιας πολυεθνικής.
Παρ' όλο που γέμισε η χώρα μας τεχνικές σχολές (τι ΤΕΛ, τι ΤΕΙ, τι ΙΕΚ!) οι πιο άτεχνοι νέοι είναι οι νέοι της Ελλάδος. Παίρνουν πτυχίο τεχνικής σχολής και δεν έχουν πιάσει κατσαβίδι οι πιο πολλοί. Δεν ξέρουν να διορθώσουν μια βλάβη στο αυτοκίνητό τους, στο ραδιόφωνο ή στο τηλέφωνό τους. Είναι άχεροι, ουσιαστικά χωρίς χέρια. Τώρα με τα ηλεκτρονικά ξέχασαν να γράφουν, ξέχασαν να διαβάζουν, εκτός φυσικά από «μηνύματα» του αφόρητου «κινητού» τους.
Τούτη η παιδεία, που όχι μόνο παιδεία δεν είναι αλλ' ούτε καν εκπαίδευση, αφού δεν καλλιεργεί καμμιά δεξιότητα, εκτός από την ραθυμία, την αναβλητικότητα και το φόβο της δουλειάς, όχι μόνο δεν καλλιεργεί τον νέο εσωτερικά αλλά τον πετρώνει δημιουργικά σαν τα παιδιά της Νιόβης. Τα κάνει άχρηστα τα παιδιά για παραγωγική εργασία, γιατί ο θεσμός της παπαγαλίας και η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, με το πρόσχημα να μην τα κουράσομε, τους αφαιρεί την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία, τη φαντασία και την πρωτοτυπία. Το σχολείο, αντί να μαθαίνει τα παιδιά πως να μαθαίνουν, τα νεκρώνει πνευματικά. Δεν τα μαθαίνει πως να σκέπτονται αλλά με τι να σκέπτονται. Έτσι τα κάνει πτυχιούχους βλάκες. Βάζει όρια στον ορίζοντα της σκέψης και των ενδιαφερόντων. Τα χαμηλοποιεί. Τα κάνει να βλέπουν σαν τα σκαθάρια κοντά, κι όχι να θρώσκουν άνω, να έχουν έφεση για κάτι πιο πέρα, πιο τρανό και πιο μεγάλο.
Το έμβλημα πια του ελληνικού σχολείου δεν είναι η γλαύξ, είναι ο παπαγάλος, ο μαθητής-βλάξ που καταπίνει σελίδες σαν χάπια και που θεωρεί ως σωστό ό,τι γράφει το σχολικό. Και το λεγόμενο «σχολικό» είναι συνήθως αισχρό και ως λόγος και ως περιεχόμενο.
Και τολμώ να λέγω αισχρό, διότι πρωτίστως το «Αναγνωστικό» που πρέπει να είναι ευαγ γέλιο πνευματικό ειδικά στο Δημοτικό, αντί να καλλιεργεί την αγάπη για τη δουλειά, καλ λιεργεί την απέχθεια. Που πια, όπως παλιά, ο έρωτας για την αγροτική, τη βουκολική και τη θαλασσινή ζωή; Ο ναύτης δεν είναι πρότυπο ζωής. Πρότυπο ζωής είναι ο «χαρτογιακάς». Όσο κι αν ήσαν κάπως ρομαντικά τα παλιά «Αναγνωστικά», καλλιεργούσαν τον έρωτα για τη δουλειά. Ακούω πως δεν πάει καλά η οικονομία. Μα πως να πάει, όταν με τη ναυτι λία που προσφέρει το 5,6% του ΑΕΠ ασχολείται μόνο το 1% των Ελλήνων; (Με τον αγροτικό τομέα που προσφέρει το 6,6% του ΑΕΠ ασχο λείται το 14,5% του πληθυσμού). Διερωτώμαι, τί είδους ναυτικός λαός είμαστε, όταν αποστρεφόμαστε την θάλασσα και στα ελληνικά καράβια κυριαρχούν Φιλιππινέζοι, Αλβανοί και μελαψοί κάθε αποχρώσεως; Το σχολείο καλλιεργεί τον έρωτα για την τεμπελιά, όχι για δουλειά. Τα πανεπιστήμια και οι ποικιλώνυ μες σχολές επαυξάνουν τον έρωτα αυτό. Πράγματα που μπορούν να διδαχθούν εντός εξαμήνου -και μάλιστα σε σεμιναριακού τύπου μαθήματα- απαιτούν τετραετία! Βγαίνουν τα παιδιά από τις σχολές και δικαίως ζητούν εργασία με βάση τα «προσόντα» τους, αλλά τέτοιες εργασίες που ζητούν τέτοια προσόντα δεν υπάρχουν. Αν δεν απατώμαι, υπάρχουν δύο σχολές θεατρολογίας -πέρα από τις ιδιωτικές θεατρικές σχολές- που προσφέρουν άνω των 300 πτυχίων το έτος. Που θα βρουν δου λειά τα παιδιά αυτά;
Αν όμως το σχολείο από το Δημοτικό καλλιεργούσε την τόλμη, την αυτενέργεια, βρά βευε την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την αγάπη για την οποιαδήποτε δουλειά ακό μη και του πλανόδιου γαλατά, θα είχαμε κάνει την Ελλάδα Ελδοράδο, όπως έγινε Ελδοράδο για τους εργατικούς Αλβανούς, Βουλγάρους, Πολωνούς, Γεωργιανούς, Αιγυπτίους αλιείς, Πακιστανούς και Ουκρανούς.
Σήμερα αυτοί είναι η εργατική κι αύριο η επιχειρηματική τάξη της Ελλάδος. Κι οι Έλληνες, αφήνοντας την πατρώα γη στα χέ ρια των Αλβανών που την δουλεύουν, την πατρώα θάλασσα στα χέρια των Αιγυπτίων που την ψαρεύουν, θα μεταβληθούν σε νομάδες της Ευρώπης ή των ΗΠΑ ή θα τρέχουν για δουλειά στην Αλβανία που ξεπερνά σε νόμιμη και παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα όλες τις χώρες της Βαλκανικής. Γέμισαν τα Τίρανα ουρανοξύστες, κτήρια γιγάντια, κακόγουστα μεν, σύγχρονα δε. Περίπου 100 ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν στην πρωτεύουσα της χώρας των αετών.
Εμείς αφήσαμε αδιαπαιδαγώγητη την εργατική και την αγροτική τάξη. Στην πρώτη περάσαμε σαν ιδεολογία-θεολογία το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και υποχρεώσαμε πλήθος επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν άλλου. Μετά διαφθείραμε τους αγρότες με παροχές χωρίς υποχρεώσεις και τους δημιουργήσαμε νοοτροπία μαχαραγιά. Γέμισε η επαρχία με «Κέντρα Πολιτισμού», όπου «μπαγιαντέρες» κάθε λογής και φυλής άναβαν πούρο με φωτιά πεντοχίλιαρου! Το μπουκάλι με το ουΐσκυ βαπτίστηκε ... αγροτι κό! Τώρα, όμως, που έρχονται τα «εξ εσπερίας νέφη» χτυπάμε το κεφάλι μας. Και που να φθά σουν τα «εξ Ανατολής» σαν εισέλθει η Τουρ κία στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Θα γίνει η Ελλάς vallis flentium (=κοιλάς κλαυθμώνων) και θα κινείται quasi osculaturium inter flentium et dolorum (=σαν εκκρεμές μεταξύ θλίψεως και οδύνης).
Δεν είμαι υπέρ μιας παιδείας που θα υπο τάσσεται στην οικονομία. Θεωρώ ολέθριο να χαράσσεται μια εκπαιδευτική πολιτική με κρι τήρια οικονομικής αναγκαιότητας. Θεωρώ ολέθρια όμως και την παιδεία που εθίζει τα παιδιά στην οκνηρία, που τα κουράζει με την παπαγαλία και το βάρος αχρήστων μαθημά των. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας είναι τα κεφάλια των παιδιών της. Τούτη η παιδεία αποκεφαλίζει τα παιδιά. Τα κάνει ικανά να μην κάνουν τίποτε. Ούτε να βλαστημήσουν. Ακόμη και η αισχρολογία τους περιορίζεται στη λέξη που τα κάνει συνονόματα. Αν τους πεις βρισιά της περασμένης 20ετίας θα νομί σουν ότι μιλάς αρχαία Ελληνικά!
Είναι θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, παρουσίαζε χθες και θα παρουσιάζει κι αύριο η ελληνική κοινωνία: να υπάρχουν άνθρωποι άνω των 65 ετών, άνω των 70 ετών, που, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί, εργάζονται νυχθημερόν, για να συντηρούν τα παιδιά τους μέχρι να τελειώσουν τις ατελείωτες σπουδές τους, τα παιδιά που λιώνουν τα νιάτα τους στα «κηφηνεία», που πάνε σπίτι τους να κοιμηθούν την ώρα που οι Αλβανοί πάνε για δουλειά, θα μου πείτε, τί δουλειά; Οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να είναι τίμια. Όταν μικροί -ακόμη στο Δημοτικό- μαθαίναμε απέξω τον Τυρταίο (ποιος τολμά σήμερα να διδάξει Τυρταίο;) δεν τον μαθαίναμε για να γίνουμε πολε μοχαρείς αλλά για να νοιώθουμε ντροπή, όταν στην μάχη της ζωής, στην πρώτη γραμμή είναι οι παλαιότεροι, οι «γεραιοί» και οι νέοι κρύβο νται πίσω από τη σκιά τους. «Αισχρόν γαρ δη τούτο... κείσθαι πρόσθε νέων άνδρα παλαιότερον».
Σήμερα, βέβαια, οι χειρωνακτικές εργασίες ελέγχονται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα από ξένους. Στις οικοδομές μιλούν αλβανικά, στα χωράφια πακιστανικά. Σε λίγο οι χειρωνακτικές επιχειρήσεις θα περάσουν στα χέρια των Κινέζων που κατασκευάζουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών ειδών που θυμίζουν... Ελλάδα. Ακόμη και τις σημαίες μας στην Κίνα τις φτιάχνουν! Κι εμείς; Εμείς, όπως πάντα, φτιάχνουμε τα τρία κακά της μοίρας μας. «Φτιάχνουμε» τη ζωή μας στην τηλοψία, που δίνει τα μοντέρνα πρότυπα οκνηρίας στη νεολαία, ποθούμε μια χρυσίζουσα ζωή σαν αυτήν που προσφέρει το «γυαλί», αγοράζουμε πολυτελή αυτοκίνητα με δόσεις, κάνουμε διακοπές με «διακοποδάνεια», εορτάζουμε με «εορτοδάνεια» και πεθαίνουμε με «πεθανοδάνεια». Έλεγε ο Φωκίων, που πλήρωσε τέσσερεις δραχμές τη δεύτερη δόση του κωνείου που χρειαζόταν για να «απέλθει», πως στην Αθήνα δεν μπορεί ούτε δωρεάν να πεθάνει κανείς. Έπρεπε να ζούσε τώρα...
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά πρέπει να το πω: το σχολείο, οι σχολές και τα ΜΜΕ σακάτεψαν και σακατεύουν τη νεολαία, γιατί μιλούν συνεχώς για τα δικαιώματά της -δικαιώματα στην τεμπελιά- και ποτέ για υποχρεώσεις, ποτέ για χρέος, ποτέ για καθήκον. Το καθήκον έγινε άγνωστη λέξη



....το σχολείο, οι σχολές και τα ΜΜΕ σακάτεψαν και σακατεύουν τη νεολαία, γιατί μιλούν συνεχώς για τα δικαιώματά της -δικαιώματα στην τεμπελιά- και ποτέ για υποχρεώσεις, ποτέ για χρέος, ποτέ για καθήκον.
Το καθήκον έγινε άγνωστη λέξη :hmmm::hmmm::hmmm:

Capitain
18-03-2011, 18:16
Πες τα Χρυσόστομε.....

vaska
18-03-2011, 18:17
Έχω φίλο οικοδόμο που έχει δουλέψει στα μεγαλύτερα έργα. Η τελευταία του δουλειά ήταν σε 40 μέτρα ύψος. Είναι 16 μήνες άνεργος κι ετοιμάζεται για Σαουδική Αραβία. Να στον στείλω για δουλειά μην ξενιτευτεί άδικα ο άνθρωπος???

Α!!! και δεν νομίζω να φοβάται την δουλειά.


Παρακαλώ ΜΗ λέμε ότι μας έρθει στο μυαλό.

MARK
18-03-2011, 18:28
Αυτά τα έλεγα πριν πολύ καιρό.Ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχω αναθεωρήσει λόγω του οτι πολλοί γνωστοί μου,πραγματικά δεν βρίσκουν δουλειά ούτε για delivery...:hmmm:

mistos
18-03-2011, 18:30
Έχω φίλο οικοδόμο που έχει δουλέψει στα μεγαλύτερα έργα. Η τελευταία του δουλειά ήταν σε 40 μέτρα ύψος. Είναι 16 μήνες άνεργος κι ετοιμάζεται για Σαουδική Αραβία. Να στον στείλω για δουλειά μην ξενιτευτεί άδικα ο άνθρωπος???

Α!!! και δεν νομίζω να φοβάται την δουλειά.


Παρακαλώ ΜΗ λέμε ότι μας έρθει στο μυαλό.

Εντάξει ... δεν ισχύει για τον φίλο σου :D:D:D:D:D:D:D:D:D

gsmaniac
18-03-2011, 20:36
Εντάξει ... δεν ισχύει για τον φίλο σου :D:D:D:D:D:D:D:D:D
δυστυχως δεν ισχυει για πολλους φιλους.....:hmmm:
αλλαζουν συνεχως τα δεδομενα......:hmmm:

Jefe
18-03-2011, 20:53
http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000204AE.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={6A81F2AC-1C2B-11E0-A21D-0016E66A7C4E})




Jefe

kostas_366
18-03-2011, 20:58
Νομίζω και ισχύει και όχι.
Πολλές φορές υπάρχει εργασία αλλά θέλουμε... stage, μπας και την βολέψουμε. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν βρίσκουν όμως, ειδικά σε οικοδομές όπου μειώθηκε η ζήτηση.

siraxanz
18-03-2011, 22:06
Όπως τα γράφει είναι
και δεν φταίει μόνο το σχολείο, αλλά όλοι μας!

μας χάσανε το νόημα οι ξεπουλημένοι και τοποθετημένοι ταγοί:(

ortho
18-03-2011, 22:14
Εμένα πάντως μου θύμησε GeorgeP σε οίστρο!
Σε κάποια έχει δίκιο και μεγάλο, σε άλλα είναι τελείως για τον μπούτσον! Μην το πάρεις προσωπικά Γιώργη ;);):):)

adventure
18-03-2011, 22:34
Πολύ καλά τα λέει αλλά δουλειά δεν υπάρχει δυστυχώς .

:hmmm: :hmmm: :hmmm:

kostasx
19-03-2011, 21:40
Δυστυχώς κάπως έτσι είναι τα πράγματα..:(
Πήγαν κάποιοι και έβγαλαν αντιγράφοντας στα μισά μαθήματα ένα τει π.χ. λογιστικής
και ήθελαν θέση διευθηντή με 3000 € πρώτο μισθό χωρίς να στρώσουν την κολάρα τους στην δουλεία και να λερώσουν τα χεράκια τους.
Και το χειρότερο είναι ότι στην παρούσα φάση την πληρώνουν πάρα πολλοί που δεν φταίνε..:(:(:(

GeorgeP
21-03-2011, 13:00
Εμένα πάντως μου θύμησε GeorgeP σε οίστρο!
Σε κάποια έχει δίκιο και μεγάλο, σε άλλα είναι τελείως για τον μπούτσον! Μην το πάρεις προσωπικά Γιώργη ;);):):)



Οτι δεν συμβαδιζει με αυτα που πιστευουμε εμεις ειναι για τον μπουτσον?!!:mad:
Τοτε καλα να παθουμε!!!!

Απο το 1955 μεχρι το 1990 χειρωνακτικες εργασιες υπηρχαν και τις εκαναν ελληνικα χερια!! Μονον που μετα μπηκαν τα σωματεια στην μεση και ορισαν (με κυβερνητικες ευλογιες) οτι ο οικοδομος θα πρέπει να περνει 100ε σημερινα σε μεροκαματο μαζι με τα ενσημα του. Ετσι κι εγινε!! Ετσι κι εγινε και ενα σπιτι κοστιζε 6 περιουσιες!!!!
Μετα ηρθαν οι αλβανοι που εχτισαν ολη την ελλαδα, μετρο, ολυμπιακα ακινητα κ.λ.π. με 30ε μεροκαματο, αλλοι με ενσημα αλλοι οχι (οι περισσοτεροι χωρις). Ο ελληνας τοτε αρχισε να μπαινει στην μπαντα, οι τιμες των σπιτιων ομως δεν επεσαν!!
Τοτε αρχισαμε να λεμε οτι ο Ελληνας οικοδομος δεν θα υπαρχει σε λιγα χρονια. Για να μην αρχισουν τα προκιματα να πληροφορησω οτι τα καλοκαιρια, στις διακοπες του σχολειου, απο τα 14 μου μεχρι και τα 18 μου δουλευα σε οικοδομες και διαφορα εργοστασια του Ρεντη και της Κατω Κηφισιας, ανευ ενσημων!!!! Ετσι, ''για να μαθω τι σημαινει εργασια'' οπως ελεγε ο πατερας μου που με εστελνε!! Ο θεος ευχομαι να του χαριζει μερες ακομα και τωρα στα 82 του γιαυτο το μηνυμα που μου περασε τοτε και το οποιο ηταν τοτε, ποσώ μαλλον σημερα, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για άλλους γονεις!!!
Την ιδια περιοδο (1955-1980) επαγγελματα οπως κουρεις κοινως μπαρμπερηδες για οσους θυμουνται, υδραυλικοι, μηχανικοι, μαρμαραδες, μπογιατζηδες κ.λ.π. γνωριζαν ανθιση απο Ελληνες τεχνιτες. Ομως για να σου βαλει μια βρυση ο Ελληνας υδραυλικος ηθελε ενα ολοκληρο μεροκαματο (100ε σημερινα) μαζι με το ενσημο του, ο μαρμαρας και ο πλακάς (2 αδελφια του πατερα μου) για να σου βαλουν 10 τετραγωνικα μαρμαρα/πλακακια ηθελαν 20 μεροκαματα των 100ε σημερινων. Αρχιζαν στις 07:00 κι εφευγαν στις 12:00 με το μεροκαματο στην τσεπη για να πανε να δουλεψουν σε άλλον απο της 12:00 μεχρι της 17:00 περνωντας ετσι 2 μεροκαματα σε μια μερα. Ετσι σε 20 ημερες εβγαζαν 40 μεροκαματα!! Κανεις τους δε, φυσικα, δεν πληρωνε το ΙΚΑ τους (Σημερα γκρινιαζουν για την πενιχρη τους συνταξη). Μετα ηρθαν οι αλβανοι που τελειωναν τα 10 τετραγωνικα σε 3 ημερες με το μισο μεροκαματο μαζι με το ΙΚΑ που τους αναλογουσε.
Προπερσι εβαψα το σπιτι μου των 100 τετραγωνικων, πηρα προσφορες απο ελληνες οι οποιες κυμαινονταν απο 1500ε και πανω μαζι με τα χρωματα (χρωτεχ) και 5 ημερες δουλεια!!! Ηρθε ο αλβανος και μαζι με τα χρωματα (χρωτεχ και παλι) πηρε 600ε, αρχισε το Σαββατο το πρωι και τελειωσε ολο το σπιτι την Κυριακη το μεσημερι!!! Ο αλβανος δηλαδη, δουλεψε 5 ημερες στην οικοδομη που δουλευε και χαλωντας το Σ/Κ του ηρθε σε εμενα να βαψει το σπιτι μου. Ο ελληνας μπογιατζης (4ρεις περασαν απο το σπιτι για προσφορες) ηθελε να ερχεται τα απογευματα να μου βαψει το σπιτι εκτοπιζωντας με στο ξενοδοχειο!!!! Σιγα μην χαλαγε το Σ/Κ του!!!
Την δεκαετια του '90 δε, οι ελληνες τεχνιτες ηταν σιγουροι για την επικρατηση τους αφου θεωρουσαν τον αλβανο υποδιεστερο σαν ανθρωπο αλλα και σαν τεχνιτη!!! Το πετροχτιστο ομως στην Μανη Ελληνας δεν μπορουσε να το φτιαξει οπως το εφτιαξε ο Αλβανος!!!! Ηθελε μηχανηματα λεει για να σπασει την πετρα τα οποια στοχιζαν χρηματα πολλα, ενω ο Αλβανος τις κοτρωνες των 500 κιλων και του ενος τονου τις εσπαζε και τις φορμαρε με το σφυρι και το καλεμι του!!! Και με τα μισα λεφτα μαζι με το ΙΚΑ του (ηταν νομιμος μεταναστης).

Το ιδιο γινηκε και με ολα αυτα τα συναφη επαγγελματα!!!
Κι ερωτω, ο αλβανος πως ζουσε και ο ελληνας δεν μπορουσε? Μπορουσε και παραμπορουσε αλλα αυτο που τον ενδιεφερε ηταν η λιγοτερες ωρες εργασια του Αλβανου και η αποκομιδη οσων περισσοτερων χρηματων μπορουσε λεγοντας σου......''αν θελεις Κε GeorgeP, εγω τοσα θελω''! Οσοι εχουν κτισει σπιτια απο μονοι τους ξερουν τον γολγοθα ολων των παραπανω.

Μετα, απο το 1980 κι επειτα, αποφασισαμε ως Ελληνες που το βιοτικο επιπεδο μας ειχε γινει εφαμιλλο του Γερμανικου οτι, το ''μαθε τεχνη κι αστηνε'' δεν ηταν για εμας τους Ελληνες, ηταν ‘’tres banal’’, ετσι σπρωχναμε τα παιδια μας να γινουν δικηγοροι, γιατροι, αρχιτεκτονες, πολιτικοι μηχανικοι κ.λ.π. ορμωμενοι απο τον οργασμο κατασκευων της εποχης εκεινης. Ετσι φτασαμε στο σημερα, αυτο το ''σημερα'' που εχει αρχισει απο το 1995 και μετα, οπου εχουμε τοσους πολλους δικηγορογιατροαρχιτεκτονοπολιτικομηχανικους που δεν ξερουμε τι να τους κανουμε με αποτελεσμα πολλοι απο αυτους να μην εχουν δουλεια και να ξενυτευονται!! Η μερια της συζυγου μου εχει 3 δικηγορους, 1 πολιτικο μηχανικο και εναν αρχιτεκτονα ολοι γενια του '70-'80 οι οποιοι σημερα καθονται ¨η υποαπασχολουνται ελπιζοντας.......!
Ομως για ψαξε να βρεις υδραυλικο αλβανο να δεις που θα τον βρεις, αν θα τον βρεις και το σημαντικοτερο πότε θα ερθει να σου περασει τους σωληνες στον ηλιακο θερμοσιφωνα π.χ. Οταν ερθει πριν του πεις ''προχωρα'' ρωτα το ποσα θελει......θα εκπλαγεις!!!

Με ολα αυτα θελω να πω οτι μονοι μας σκαψαμε τον λακκο μας!!! Πιστεψαμε τους κυβερνωντες και ξεχασαμε να σκεπτομαστε εμεις οι ιδιοι.
Ετσι, ερμηνευσαμε ως ‘’ζεστο χρημα στις τσεπες μας απο τον καναπε του σπιτιου μας’’ την δηλωση Σημιτη οτι το χρηματιστηριο θα φτασει στις 7000 μοναδες....τρεξαμε και αγορασαμε μετοχες ως αλλοι ηλιθιοι για να χασουμε τα λεφτα μας μετεπειτα!!! Ξεχασαμε οτι Χρηματιστηριο=Καζινο της Παρνηθας, ξεχασαμε να σκεπτομαστε δηλαδη. Γιατι? Διοτι θελαμε ευκολο χρημα καθυμενοι...... αρα δικαιωμα στην τεμπελια!

Το ιδιο κανουμε και τωρα σε ολα σχεδον τα θεματα, μονον που τωρα αντι για καποιον υψηλα ιστάμενο τυπου Σημιτη, ακολουθουμε π.χ. τα κινηματα του ‘’δεν πληρωνω’’ ξεχνωντας οτι αυτα υποκεινουνται απο πολιτικες δυναμεις που ενεργουν δια δικο τους ψηφοθηρικο και μονον οφελος!!! Ως αλλοι Σημιτιδες δηλαδη!!
Ετσι ξεχναμε το χρεος μας απεναντι στα παιδια μας εν πρωτοις για τα οποια εμεις οι ιδιοι θελουμε και πρέπει να θελουμε ενα ασφαλεστερο οδικο δικτυο!!
Κατόπιν ομως εντολης ‘’κινηματων’’ το ξεχναμε! Γιατι? Διοτι ειναι βολικο να μην πληρωνουμε ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΧΝΩΝΤΑς ΤΟ ΑΥΡΙΟ!!
Ξεχναμε ετσι και το καθηκον μας να συμετασχουμε στην κατασκευη αυτου του ασφαλεστερου οδικου δικτυου ανεξαρτητως κοστους προβαλλωντας γελοιες δικαιολογιες τυπου ‘’το κρατος εχει εισπραξει πολλα απο τα διοδια στο παρελθον’’, ‘’οι εταιρειες βγαζουν πολλα’’, ‘’οι δρομοι να φτιαχτουν απο το δημοσιο και οι φταιγμενοι να γυρισουν στο Δημοσιο’’ και άλλα ομορφα!! Οταν ετσι ομως οι δρομοι τελικα δεν θα φτιαχτουν και το παιδι μας σκοτωθει στα 25 του, οταν εμεις οι γονεις που πολεμησαμε για να μην φτιαχτουν ειμαστε στα 80 μας, αραγες τοτε θα πουμε ποτε στους εαυτους μας ‘’γυιε μου /κορη μου εφταιξα κι εγω που εσυσκοτωθηκες σημερα’’??!!!!

Υ.Γ. αυτος ειναι ο ‘’οιστρος’’ μου!!!! :):D

kerl
21-03-2011, 13:11
Οτι δεν συμβαδιζει με αυτα που πιστευουμε εμεις ειναι για τον μπουτσον?!!:mad:
Τοτε καλα να παθουμε!!!!

Απο το 1955 μεχρι το 1990 χειρωνακτικες εργασιες υπηρχαν και τις εκαναν ελληνικα χερια!! Μονον που μετα μπηκαν τα σωματεια στην μεση και ορισαν (με κυβερνητικες ευλογιες) οτι ο οικοδομος θα πρέπει να περνει 100ε σημερινα σε μεροκαματο μαζι με τα ενσημα του. Ετσι κι εγινε!! Ετσι κι εγινε και ενα σπιτι κοστιζε 6 περιουσιες!!!!
Μετα ηρθαν οι αλβανοι που εχτισαν ολη την ελλαδα, μετρο, ολυμπιακα ακινητα κ.λ.π. με 30ε μεροκαματο, αλλοι με ενσημα αλλοι οχι (οι περισσοτεροι χωρις). Ο ελληνας τοτε αρχισε να μπαινει στην μπαντα, οι τιμες των σπιτιων ομως δεν επεσαν!!
Τοτε αρχισαμε να λεμε οτι ο Ελληνας οικοδομος δεν θα υπαρχει σε λιγα χρονια. Για να μην αρχισουν τα προκιματα να πληροφορησω οτι τα καλοκαιρια, στις διακοπες του σχολειου, απο τα 14 μου μεχρι και τα 18 μου δουλευα σε οικοδομες και διαφορα εργοστασια του Ρεντη και της Κατω Κηφισιας, ανευ ενσημων!!!! Ετσι, ''για να μαθω τι σημαινει εργασια'' οπως ελεγε ο πατερας μου που με εστελνε!! Ο θεος ευχομαι να του χαριζει μερες ακομα και τωρα στα 82 του γιαυτο το μηνυμα που μου περασε τοτε και το οποιο ηταν τοτε, ποσώ μαλλον σημερα, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για άλλους γονεις!!!
Την ιδια περιοδο (1955-1980) επαγγελματα οπως κουρεις κοινως μπαρμπερηδες για οσους θυμουνται, υδραυλικοι, μηχανικοι, μαρμαραδες, μπογιατζηδες κ.λ.π. γνωριζαν ανθιση απο Ελληνες τεχνιτες. Ομως για να σου βαλει μια βρυση ο Ελληνας υδραυλικος ηθελε ενα ολοκληρο μεροκαματο (100ε σημερινα) μαζι με το ενσημο του, ο μαρμαρας και ο πλακάς (2 αδελφια του πατερα μου) για να σου βαλουν 10 τετραγωνικα μαρμαρα/πλακακια ηθελαν 20 μεροκαματα των 100ε σημερινων. Αρχιζαν στις 07:00 κι εφευγαν στις 12:00 με το μεροκαματο στην τσεπη για να πανε να δουλεψουν σε άλλον απο της 12:00 μεχρι της 17:00 περνωντας ετσι 2 μεροκαματα σε μια μερα. Ετσι σε 20 ημερες εβγαζαν 40 μεροκαματα!! Κανεις τους δε, φυσικα, δεν πληρωνε το ΙΚΑ τους (Σημερα γκρινιαζουν για την πενιχρη τους συνταξη). Μετα ηρθαν οι αλβανοι που τελειωναν τα 10 τετραγωνικα σε 3 ημερες με το μισο μεροκαματο μαζι με το ΙΚΑ που τους αναλογουσε.
Προπερσι εβαψα το σπιτι μου των 100 τετραγωνικων, πηρα προσφορες απο ελληνες οι οποιες κυμαινονταν απο 1500ε και πανω μαζι με τα χρωματα (χρωτεχ) και 5 ημερες δουλεια!!! Ηρθε ο αλβανος και μαζι με τα χρωματα (χρωτεχ και παλι) πηρε 600ε, αρχισε το Σαββατο το πρωι και τελειωσε ολο το σπιτι την Κυριακη το μεσημερι!!! Ο αλβανος δηλαδη, δουλεψε 5 ημερες στην οικοδομη που δουλευε και χαλωντας το Σ/Κ του ηρθε σε εμενα να βαψει το σπιτι μου. Ο ελληνας μπογιατζης (4ρεις περασαν απο το σπιτι για προσφορες) ηθελε να ερχεται τα απογευματα να μου βαψει το σπιτι εκτοπιζωντας με στο ξενοδοχειο!!!! Σιγα μην χαλαγε το Σ/Κ του!!!
Την δεκαετια του '90 δε, οι ελληνες τεχνιτες ηταν σιγουροι για την επικρατηση τους αφου θεωρουσαν τον αλβανο υποδιεστερο σαν ανθρωπο αλλα και σαν τεχνιτη!!! Το πετροχτιστο ομως στην Μανη Ελληνας δεν μπορουσε να το φτιαξει οπως το εφτιαξε ο Αλβανος!!!! Ηθελε μηχανηματα λεει για να σπασει την πετρα τα οποια στοχιζαν χρηματα πολλα, ενω ο Αλβανος τις κοτρωνες των 500 κιλων και του ενος τονου τις εσπαζε και τις φορμαρε με το σφυρι και το καλεμι του!!! Και με τα μισα λεφτα μαζι με το ΙΚΑ του (ηταν νομιμος μεταναστης).

Το ιδιο γινηκε και με ολα αυτα τα συναφη επαγγελματα!!!
Κι ερωτω, ο αλβανος πως ζουσε και ο ελληνας δεν μπορουσε? Μπορουσε και παραμπορουσε αλλα αυτο που τον ενδιεφερε ηταν η λιγοτερες ωρες εργασια του Αλβανου και η αποκομιδη οσων περισσοτερων χρηματων μπορουσε λεγοντας σου......''αν θελεις Κε GeorgeP, εγω τοσα θελω''! Οσοι εχουν κτισει σπιτια απο μονοι τους ξερουν τον γολγοθα ολων των παραπανω.

Μετα, απο το 1980 κι επειτα, μαθαμε οτι το ''μαθε τεχνη κι αστηνε'' δεν ηταν για εμας τους Ελληνες, ηταν ‘’tres banal’’, ετσι σπρωχναμε τα παιδια μας να γινουν δικηγοροι, γιατροι, αρχιτεκτονες, πολιτικοι μηχανικοι κ.λ.π. ορμωμενοι απο τον οργασμο κατασκευων της εποχης εκεινης. Ετσι φτασαμε στο σημερα, αυτο το ''σημερα'' που εχει αρχισει απο το 1995 και μετα, οπου εχουμε τοσους πολλους δικηγορογιατροαρχιτεκτονοπολιτικομηχανικους που δεν ξερουμε τι να τους κανουμε με αποτελεσμα πολλοι απο αυτους να μην εχουν δουλεια και να ξενυτευονται!! Η μερια της συζυγου μου εχει 3 δικηγορους, 1 πολιτικο μηχανικο και εναν αρχιτεκτονα ολοι γενια του '70-'80 οι οποιοι σημερα καθονται ¨η υποαπασχολουνται ελπιζοντας.......!
Ομως για ψαξε να βρεις υδραυλικο αλβανο να δεις που θα τον βρεις, αν θα τον βρεις και το σημαντικοτερο πότε θα ερθει να σου περασει τους σωληνες στον ηλιακο θερμοσιφωνα π.χ. Οταν ερθει πριν του πεις ''προχωρα'' ρωτα το ποσα θελει......θα εκπλαγεις!!!

Με ολα αυτα θελω να πω οτι μονοι μας σκαψαμε τον λακκο μας!!! Πιστεψαμε τους κυβερνωντες και ξεχασαμε να σκεπτομαστε εμεις οι ιδιοι.
Ετσι, ερμηνευσαμε ως ‘’ζεστο χρημα στις τσεπες μας απο τον καναπε του σπιτιου μας’’ την δηλωση Σημιτη οτι το χρηματιστηριο θα φτασει στις 7000 μοναδες....τρεξαμε και αγορασαμε μετοχες ως αλλοι ηλιθιοι για να χασουμε τα λεφτα μας μετεπειτα!!! Ξεχασαμε οτι Χρηματιστηριο=Καζινο της Παρνηθας, ξεχασαμε να σκεπτομαστε δηλαδη. Γιατι? Διοτι θελαμε ευκολο χρημα καθυμενοι...... αραδικαιωμα στην τεμπελια!

Το ιδιο κανουμε και τωρα σε ολα σχεδον τα θεματα, μονον που τωρα αντι για καποιον υψηλα ιστάμενο τυπου Σημιτη, ακολουθουμε π.χ. τα κινηματα του ‘’δεν πληρωνω’’ ξεχνωντας οτι αυτα υποκεινουνται απο πολιτικες δυναμεις που ενεργουν δια δικο τους ψηφοθηρικο και μονον οφελος!!! Ως αλλοι Σημιτιδες δηλαδη!!
Ετσι ξεχναμε τοχρεοςμας απεναντι στα παιδια μας εν πρωτοις για τα οποια εμεις οι ιδιοι θελουμε και πρέπει να θελουμε ενα ασφαλεστερο οδικο δικτυο!!
Κατόπιν ομως εντολης ‘’κινηματων’’ το ξεχναμε! Γιατι? Διοτι ειναι βολικο να μην πληρωνουμε ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΧΝΩΝΤΑς ΤΟ ΑΥΡΙΟ!!
Ξεχναμε ετσι και τοκαθηκον μας να συμετασχουμε στην κατασκευη αυτου του ασφαλεστερου οδικου δικτυου ανεξαρτητως κοστους προβαλλωντας γελοιες δικαιολογιες τυπου ‘’το κρατος εχει εισπραξει πολλα απο τα διοδια στο παρελθον’’, ‘’οι εταιρειες βγαζουν πολλα’’, ‘’οι δρομοι να φτιαχτουν απο το δημοσιο και οι φταιγμενοι να γυρισουν στο Δημοσιο’’ και άλλα ομορφα!! Οταν ετσι ομως οι δρομοι τελικα δεν θα φτιαχτουν και το παιδι μας σκοτωθει στα 25 του, οταν εμεις οι γονεις που πολεμησαμε για να μην φτιαχτουν ειμαστε στα 80 μας, αραγες τοτε θα πουμε ποτε στους εαυτους μας ‘’γυιε μου /κορη μου εφταιξα κι εγω που εσυσκοτωθηκες σημερα’’??!!!!

Υ.Γ. αυτος ειναι ο ‘’οιστρος’’ μου!!!! :):D

respect φίλε μου respect;)

ortho
21-03-2011, 15:50
Οτι δεν συμβαδιζει με αυτα που πιστευουμε εμεις ειναι για τον μπουτσον?!!:mad:
Τοτε καλα να παθουμε!!!!

Απο το 1955 μεχρι το 1990 χειρωνακτικες εργασιες υπηρχαν και τις εκαναν ελληνικα χερια!! Μονον που μετα μπηκαν τα σωματεια στην μεση και ορισαν (με κυβερνητικες ευλογιες) οτι ο οικοδομος θα πρέπει να περνει 100ε σημερινα σε μεροκαματο μαζι με τα ενσημα του. Ετσι κι εγινε!! Ετσι κι εγινε και ενα σπιτι κοστιζε 6 περιουσιες!!!!
Μετα ηρθαν οι αλβανοι που εχτισαν ολη την ελλαδα, μετρο, ολυμπιακα ακινητα κ.λ.π. με 30ε μεροκαματο, αλλοι με ενσημα αλλοι οχι (οι περισσοτεροι χωρις). Ο ελληνας τοτε αρχισε να μπαινει στην μπαντα, οι τιμες των σπιτιων ομως δεν επεσαν!!
Τοτε αρχισαμε να λεμε οτι ο Ελληνας οικοδομος δεν θα υπαρχει σε λιγα χρονια. Για να μην αρχισουν τα προκιματα να πληροφορησω οτι τα καλοκαιρια, στις διακοπες του σχολειου, απο τα 14 μου μεχρι και τα 18 μου δουλευα σε οικοδομες και διαφορα εργοστασια του Ρεντη και της Κατω Κηφισιας, ανευ ενσημων!!!! Ετσι, ''για να μαθω τι σημαινει εργασια'' οπως ελεγε ο πατερας μου που με εστελνε!! Ο θεος ευχομαι να του χαριζει μερες ακομα και τωρα στα 82 του γιαυτο το μηνυμα που μου περασε τοτε και το οποιο ηταν τοτε, ποσώ μαλλον σημερα, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για άλλους γονεις!!!
Την ιδια περιοδο (1955-1980) επαγγελματα οπως κουρεις κοινως μπαρμπερηδες για οσους θυμουνται, υδραυλικοι, μηχανικοι, μαρμαραδες, μπογιατζηδες κ.λ.π. γνωριζαν ανθιση απο Ελληνες τεχνιτες. Ομως για να σου βαλει μια βρυση ο Ελληνας υδραυλικος ηθελε ενα ολοκληρο μεροκαματο (100ε σημερινα) μαζι με το ενσημο του, ο μαρμαρας και ο πλακάς (2 αδελφια του πατερα μου) για να σου βαλουν 10 τετραγωνικα μαρμαρα/πλακακια ηθελαν 20 μεροκαματα των 100ε σημερινων. Αρχιζαν στις 07:00 κι εφευγαν στις 12:00 με το μεροκαματο στην τσεπη για να πανε να δουλεψουν σε άλλον απο της 12:00 μεχρι της 17:00 περνωντας ετσι 2 μεροκαματα σε μια μερα. Ετσι σε 20 ημερες εβγαζαν 40 μεροκαματα!! Κανεις τους δε, φυσικα, δεν πληρωνε το ΙΚΑ τους (Σημερα γκρινιαζουν για την πενιχρη τους συνταξη). Μετα ηρθαν οι αλβανοι που τελειωναν τα 10 τετραγωνικα σε 3 ημερες με το μισο μεροκαματο μαζι με το ΙΚΑ που τους αναλογουσε.
Προπερσι εβαψα το σπιτι μου των 100 τετραγωνικων, πηρα προσφορες απο ελληνες οι οποιες κυμαινονταν απο 1500ε και πανω μαζι με τα χρωματα (χρωτεχ) και 5 ημερες δουλεια!!! Ηρθε ο αλβανος και μαζι με τα χρωματα (χρωτεχ και παλι) πηρε 600ε, αρχισε το Σαββατο το πρωι και τελειωσε ολο το σπιτι την Κυριακη το μεσημερι!!! Ο αλβανος δηλαδη, δουλεψε 5 ημερες στην οικοδομη που δουλευε και χαλωντας το Σ/Κ του ηρθε σε εμενα να βαψει το σπιτι μου. Ο ελληνας μπογιατζης (4ρεις περασαν απο το σπιτι για προσφορες) ηθελε να ερχεται τα απογευματα να μου βαψει το σπιτι εκτοπιζωντας με στο ξενοδοχειο!!!! Σιγα μην χαλαγε το Σ/Κ του!!!
Την δεκαετια του '90 δε, οι ελληνες τεχνιτες ηταν σιγουροι για την επικρατηση τους αφου θεωρουσαν τον αλβανο υποδιεστερο σαν ανθρωπο αλλα και σαν τεχνιτη!!! Το πετροχτιστο ομως στην Μανη Ελληνας δεν μπορουσε να το φτιαξει οπως το εφτιαξε ο Αλβανος!!!! Ηθελε μηχανηματα λεει για να σπασει την πετρα τα οποια στοχιζαν χρηματα πολλα, ενω ο Αλβανος τις κοτρωνες των 500 κιλων και του ενος τονου τις εσπαζε και τις φορμαρε με το σφυρι και το καλεμι του!!! Και με τα μισα λεφτα μαζι με το ΙΚΑ του (ηταν νομιμος μεταναστης).

Το ιδιο γινηκε και με ολα αυτα τα συναφη επαγγελματα!!!
Κι ερωτω, ο αλβανος πως ζουσε και ο ελληνας δεν μπορουσε? Μπορουσε και παραμπορουσε αλλα αυτο που τον ενδιεφερε ηταν η λιγοτερες ωρες εργασια του Αλβανου και η αποκομιδη οσων περισσοτερων χρηματων μπορουσε λεγοντας σου......''αν θελεις Κε GeorgeP, εγω τοσα θελω''! Οσοι εχουν κτισει σπιτια απο μονοι τους ξερουν τον γολγοθα ολων των παραπανω.

Μετα, απο το 1980 κι επειτα, αποφασισαμε ως Ελληνες που το βιοτικο επιπεδο μας ειχε γινει εφαμιλλο του Γερμανικου οτι, το ''μαθε τεχνη κι αστηνε'' δεν ηταν για εμας τους Ελληνες, ηταν ‘’tres banal’’, ετσι σπρωχναμε τα παιδια μας να γινουν δικηγοροι, γιατροι, αρχιτεκτονες, πολιτικοι μηχανικοι κ.λ.π. ορμωμενοι απο τον οργασμο κατασκευων της εποχης εκεινης. Ετσι φτασαμε στο σημερα, αυτο το ''σημερα'' που εχει αρχισει απο το 1995 και μετα, οπου εχουμε τοσους πολλους δικηγορογιατροαρχιτεκτονοπολιτικομηχανικους που δεν ξερουμε τι να τους κανουμε με αποτελεσμα πολλοι απο αυτους να μην εχουν δουλεια και να ξενυτευονται!! Η μερια της συζυγου μου εχει 3 δικηγορους, 1 πολιτικο μηχανικο και εναν αρχιτεκτονα ολοι γενια του '70-'80 οι οποιοι σημερα καθονται ¨η υποαπασχολουνται ελπιζοντας.......!
Ομως για ψαξε να βρεις υδραυλικο αλβανο να δεις που θα τον βρεις, αν θα τον βρεις και το σημαντικοτερο πότε θα ερθει να σου περασει τους σωληνες στον ηλιακο θερμοσιφωνα π.χ. Οταν ερθει πριν του πεις ''προχωρα'' ρωτα το ποσα θελει......θα εκπλαγεις!!!

Με ολα αυτα θελω να πω οτι μονοι μας σκαψαμε τον λακκο μας!!! Πιστεψαμε τους κυβερνωντες και ξεχασαμε να σκεπτομαστε εμεις οι ιδιοι.
Ετσι, ερμηνευσαμε ως ‘’ζεστο χρημα στις τσεπες μας απο τον καναπε του σπιτιου μας’’ την δηλωση Σημιτη οτι το χρηματιστηριο θα φτασει στις 7000 μοναδες....τρεξαμε και αγορασαμε μετοχες ως αλλοι ηλιθιοι για να χασουμε τα λεφτα μας μετεπειτα!!! Ξεχασαμε οτι Χρηματιστηριο=Καζινο της Παρνηθας, ξεχασαμε να σκεπτομαστε δηλαδη. Γιατι? Διοτι θελαμε ευκολο χρημα καθυμενοι...... αρα δικαιωμα στην τεμπελια!

Το ιδιο κανουμε και τωρα σε ολα σχεδον τα θεματα, μονον που τωρα αντι για καποιον υψηλα ιστάμενο τυπου Σημιτη, ακολουθουμε π.χ. τα κινηματα του ‘’δεν πληρωνω’’ ξεχνωντας οτι αυτα υποκεινουνται απο πολιτικες δυναμεις που ενεργουν δια δικο τους ψηφοθηρικο και μονον οφελος!!! Ως αλλοι Σημιτιδες δηλαδη!!
Ετσι ξεχναμε το χρεος μας απεναντι στα παιδια μας εν πρωτοις για τα οποια εμεις οι ιδιοι θελουμε και πρέπει να θελουμε ενα ασφαλεστερο οδικο δικτυο!!
Κατόπιν ομως εντολης ‘’κινηματων’’ το ξεχναμε! Γιατι? Διοτι ειναι βολικο να μην πληρωνουμε ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΧΝΩΝΤΑς ΤΟ ΑΥΡΙΟ!!
Ξεχναμε ετσι και τοκαθηκον μας να συμετασχουμε στην κατασκευη αυτου του ασφαλεστερου οδικου δικτυου ανεξαρτητως κοστους προβαλλωντας γελοιες δικαιολογιες τυπου ‘’το κρατος εχει εισπραξει πολλα απο τα διοδια στο παρελθον’’, ‘’οι εταιρειες βγαζουν πολλα’’, ‘’οι δρομοι να φτιαχτουν απο το δημοσιο και οι φταιγμενοι να γυρισουν στο Δημοσιο’’ και άλλα ομορφα!! Οταν ετσι ομως οι δρομοι τελικα δεν θα φτιαχτουν και το παιδι μας σκοτωθει στα 25 του, οταν εμεις οι γονεις που πολεμησαμε για να μην φτιαχτουν ειμαστε στα 80 μας, αραγες τοτε θα πουμε ποτε στους εαυτους μας ‘’γυιε μου /κορη μου εφταιξα κι εγω που εσυσκοτωθηκες σημερα’’??!!!!

Υ.Γ. αυτος ειναι ο ‘’οιστρος’’ μου!!!! :):D


Δεν έπιασες το λεπτό χιούμορ μου!

Γ. Καραϊσκάκης.

Για τους τεχνίτες δεν έχεις άδικο,
αλλά αντί να δείχνεις με το δάχτυλο τους Ελληνες και να τους χαρακτηρίζεις τεμπέληδες,
καλύτερα να δείξεις τον Ελληνα εργοδότη, κοιτάξου κι εσύ στον καθρέφτη,
το σπίτι στο έβαψε αλβανός και το πετρόκτιστο το ίδιο.
Εχεις πείρα από το εξωτερικό, κι εκεί οι αλλοδαποί κάνουν επί το πλείστον τις δουλειές.
Γιατί συμβαίνει αυτό; να μας το πει κοινωνιολόγος.
Οσο για την πληθώρα επιστημόνων, ε! τι να κάνουμε, πληρώνουμε τα απωθημένα της
μεταπολεμικής γενιάς. Και ξανά! Αν είχαμε σοβαρούς και πατριώτες πολιτικούς,
που θα ασκούσαν την πολιτική για την Ελλάδα κι όχι για τις τσέπες τους,
όλοι αυτοί οι αναξιοπαθούντες επιστήμονες θα ήταν κέρδος για τη χώρα.

Να το πάμε λίγο παραπέρα;
Ηδη αμέσως μετά τον εμφύλιο "κάποιοι" αποφάσισαν ότι η ελληνική οικονομία
θα είναι μεταπραττική κυρίως. Υπήρξαν οι ελάχιστοι αναγκαίοι αγρότες και τεχνίτες.ν έκανε και φθηνά
Οι εποχές άλλαξαν, οι ανάγκες, πραγματικές ή εντέχνως δημιουργημένες επίσης. Το βιοτικό επίπεδο που λέμε.
Νέοι καιροί, νέα ήθη. Δεν είναι απαραίτητα καλύτερα,
αλλά όχι και να δακτυλοδείχνουμε όλη την ώρα.

Τη δουλειά σου την έκανες και φθηνά. Γιατί βρίζεις τον Ελληνα τεχνίτη;
Σου έκανε την προσφορά του, δε συμφωνείς, τέρμα η κουβέντα! Ο επόμενος!
Κι εγώ το ίδιο έκανα όταν έφτιαξα το ιατρείο. Ο πρώτος υδραυλικός μου ζήτησε 2.400 ευρώ, ο δεύτερος 1.800
και τελικά τα έφτιαξα με 800. Ελληνας υδραυλικός.

Εχω βαρεθεί να ακούω τους Ελληνες να αυτομαστιγώνονται
και να δείχνουν τους άλλους.

Πάλεψε- όχι εσύ Γιώργο- όλοι μας, κάνε ότι μπορείς και κατέβασε το δάχτυλο!

Κοίτα τα μούτρα σου στον καθρέφτη! Που ξέρεις; Μπορεί να ανακαλύψεις ότι δεν είσαι
και τόσο τεμπέλης, απατεώνας, λαμόγιο.

GeorgeP
21-03-2011, 16:45
Δεν έπιασες το λεπτό χιούμορ μου!

Γ. Καραϊσκάκης.

Για τους τεχνίτες δεν έχεις άδικο,
αλλά αντί να δείχνεις με το δάχτυλο τους Ελληνες και να τους χαρακτηρίζεις τεμπέληδες,
καλύτερα να δείξεις τον Ελληνα εργοδότη, κοιτάξου κι εσύ στον καθρέφτη,
το σπίτι στο έβαψε αλβανός και το πετρόκτιστο το ίδιο.
Εχεις πείρα από το εξωτερικό, κι εκεί οι αλλοδαποί κάνουν επί το πλείστον τις δουλειές.
Γιατί συμβαίνει αυτό; να μας το πει κοινωνιολόγος.
Οσο για την πληθώρα επιστημόνων, ε! τι να κάνουμε, πληρώνουμε τα απωθημένα της
μεταπολεμικής γενιάς. Και ξανά! Αν είχαμε σοβαρούς και πατριώτες πολιτικούς,
που θα ασκούσαν την πολιτική για την Ελλάδα κι όχι για τις τσέπες τους,
όλοι αυτοί οι αναξιοπαθούντες επιστήμονες θα ήταν κέρδος για τη χώρα.

Να το πάμε λίγο παραπέρα;
Ηδη αμέσως μετά τον εμφύλιο "κάποιοι" αποφάσισαν ότι η ελληνική οικονομία
θα είναι μεταπραττική κυρίως. Υπήρξαν οι ελάχιστοι αναγκαίοι αγρότες και τεχνίτες.ν έκανε και φθηνά
Οι εποχές άλλαξαν, οι ανάγκες, πραγματικές ή εντέχνως δημιουργημένες επίσης. Το βιοτικό επίπεδο που λέμε.
Νέοι καιροί, νέα ήθη. Δεν είναι απαραίτητα καλύτερα,
αλλά όχι και να δακτυλοδείχνουμε όλη την ώρα.

Τη δουλειά σου την έκανες και φθηνά. Γιατί βρίζεις τον Ελληνα τεχνίτη;
Σου έκανε την προσφορά του, δε συμφωνείς, τέρμα η κουβέντα! Ο επόμενος!
Κι εγώ το ίδιο έκανα όταν έφτιαξα το ιατρείο. Ο πρώτος υδραυλικός μου ζήτησε 2.400 ευρώ, ο δεύτερος 1.800
και τελικά τα έφτιαξα με 800. Ελληνας υδραυλικός.

Εχω βαρεθεί να ακούω τους Ελληνες να αυτομαστιγώνονται
και να δείχνουν τους άλλους.

Πάλεψε- όχι εσύ Γιώργο- όλοι μας, κάνε ότι μπορείς και κατέβασε το δάχτυλο!

Κοίτα τα μούτρα σου στον καθρέφτη! Που ξέρεις; Μπορεί να ανακαλύψεις ότι δεν είσαι
και τόσο τεμπέλης, απατεώνας, λαμόγιο.




Δεν δειχνω κανεναν με το δαχτυλο ουτε εβρισα κανεναν!!!! Το πηρες λαθος!!

Αυτο που δειχνω με το δαχτυλο ειναι τα γεγονοτα, αυτα που συνεβησαν και συμβαινουν τις εποχες που εδειξα πανω στο ημερολογιο!! Ναι με το δαχτυλο τις δειχνω αυτες.

Εμενα την εποχη που εβαψα το σπιτι, οπως σου ειπα τεσσερεις ελληνες περασαν με καλυτερη προσφορα τα 1500ε.

ναι, τιμω τον αλλοδαπο εργατικο και νομιμο αλβανο, Αφγανο και οτι αλλο θελει ας ειναι!!!!!!

Οταν θα υπαρξει γονιος που στα 15 θα στελνει το παιδι του για δουλεια για να μαθει να εκτιμει το καθε παραγομενο ευρο, αντι να ζηταει καθημερινως απο τους γονεις του λες και τα ευρο ειανι στραγαλια τοτε ναι θα σταματησω να δειχνω με το δαχτυλο τις ημερομηνιες και ΝΑΙ τοτε θα δειχνω με το δαχτυλο αυτους που το τολμησαν ζητωντας την επι παραδειγματισμο των υπολοιπων βραβευση τους ως αξιους Ελληνες γονεις!!!

ortho
21-03-2011, 17:01
Δεν δειχνω κανεναν με το δαχτυλο ουτε εβρισα κανεναν!!!! Το πηρες λαθος!!

Αυτο που δειχνω με το δαχτυλο ειναι τα γεγονοτα, αυτα που συνεβησαν και συμβαινουν τις εποχες που εδειξα πανω στο ημερολογιο!! Ναι με το δαχτυλο τις δειχνω αυτες.

Εμενα την εποχη που εβαψα το σπιτι, οπως σου ειπα τεσσερεις ελληνες περασαν με καλυτερη προσφορα τα 1500ε.

ναι, τιμω τον αλλοδαπο εργατικο και νομιμο αλβανο, Αφγανο και οτι αλλο θελει ας ειναι!!!!!!

Οταν θα υπαρξει γονιος που στα 15 θα στελνει το παιδι του για δουλεια για να μαθει να εκτιμει το καθε παραγομενο ευρο, αντι να ζηταει καθημερινως απο τους γονεις του λες και τα ευρο ειανι στραγαλια τοτε ναι θα σταματησω να δειχνω με το δαχτυλο τις ημερομηνιες και ΝΑΙ τοτε θα δειχνω με το δαχτυλο αυτους που το τολμησαν ζητωντας την επι παραδειγματισμο των υπολοιπων βραβευση τους ως αξιους Ελληνες γονεις!!!


Για να γίνει αυτό που λες,
θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας, όπως άλλαξε από τη δεκαετία του '60 και μετά. Θα πρέπει να κλείσουν οι τηλεοράσεις, να καταργηθούν τα περιοδικά.
Αυτό που λες, να στέλνει ο γονιός το παιδί στα 15 σε δουλειά, σε ποιά δουλειά ακριβώς;! Τη δεκαετία του '60 που έχεις για πρότυπο, υπήρχε οικοδομή, για την ακρίβεια οικοδομικός οργασμός στις πόλεις. Τι ακριβώς δουλειά μπορεί να κάνει το παιδί των 15 χρονών το 2011;
Να πουλά εφημερίδες; Λούστρος; Σερβιτόρος; Τι ακριβώς Γιώργο;
Να μοιράσει φυλλάδια; Χαρτζιλίκι θα πάρει, δε θα γνωρίσει πως βγαίνει το ευρώ. Δεν πιστεύω ότι σήμερα είναι αυτός ο τρόπος για να μάθει το παιδί να αναγνωρίζει την αξία του χρήματος. Το έγραψα στην αρχή. Μόνο αν οι γονείς είναι σε θέση να μάθουν στα παιδιά να ξεχωρίζουν τα πρότυπα, θα έχουν και τη "σωστή" εξέλιξη.

Οποιος δουλεύει Γιώργο έχει και το δικό μου θαυμασμό. Αδιαφορώ για την εθνικότητα, αλλά δε δέχομαι ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες.
Το έχουμε συζητήσει και σε άλλο θέμα, άλλο η εργατικότητα κι άλλο η αποτελεσματικότητα.


Να αναφέρω και κάτι ακόμα.
Ολοι εμείς εδώ, με την αγάπη μας για τη μηχανή, ψάχνουμε πάντα την ποιότητα στην καλύτερη τιμή. Πολλοί συμφορουμίτες, όπως κι εγώ, κάνουμε μόνοι μας ότι εργασία μπορούμε στις μηχανές μας. Μόνο από χόμπυ το κάνουμε; Οχι βέβαια, προτιμούμε να κρατήσουμε τα λεφτά στην τσέπη και να τα κάνουμε βενζίνη ή αξεσουάρ για τις μηχανές. Κάποιοι όμως, οι τεχνίτες, χάνουν από αυτή την πρακτική.

GeorgeP
21-03-2011, 21:01
Για να γίνει αυτό που λες,
θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας, όπως άλλαξε από τη δεκαετία του '60 και μετά. Θα πρέπει να κλείσουν οι τηλεοράσεις, να καταργηθούν τα περιοδικά.


να αλλαξει Γιαννη, να αλλαξει!!!!!!!!! Αν αυτην την αλλαγη την φοβομαστε γιατι ετσι συνηθισαμε τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας!!Οι τηλεορασεις δεν ειναι αναγκη αν κλεισουν, αρκει μονο να καταλαβουμε τι προσφερει η τηλεοραση και τι τα περιοδικα!! Οταν το κατανοησουμε εμεις πρωτοι τοτε εμεις πρωτοι θα στρεψουμε τα παιδια μας σε άλλες δραστηριοτητες κι ετσι δεν θα καθεκλωνονται μπροστα στις οθονες προσφεροντας βιολογικο πλυσιμο τυο εγκεφαλου τους!!!
Αν με βλεπει η κορη μου 10 ωρες την ημερα στην τηλεοραση θα καθεται και αυτη 10 ωρες στην τηλεοραση. Αν ομως με βλεπει με την μπαλα του μπασκετ στο χερι, ¨η μεσα στην στολη του μοτοσυκλετιστη να ταξιδευω τοτε κι εκεινη θα αποκτησει αλλα ερεισματα εκτος τηλεορασης!!


Αυτό που λες, να στέλνει ο γονιός το παιδί στα 15 σε δουλειά, σε ποιά δουλειά ακριβώς;! Τη δεκαετία του '60 που έχεις για πρότυπο, υπήρχε οικοδομή, για την ακρίβεια οικοδομικός οργασμός στις πόλεις. Τι ακριβώς δουλειά μπορεί να κάνει το παιδί των 15 χρονών το 2011;
Να πουλά εφημερίδες; Λούστρος; Σερβιτόρος; Τι ακριβώς Γιώργο;
Να μοιράσει φυλλάδια;


Εγω θα κανω αυτο που εκανε ο πατερας μου για την κορη μου, θα πιασω τον συμπεθερο μου που εχει μαγαζι και θα του ζητησω να παρει την κορη μου πωλητρια για 2 μηνες το καλοκαιρι οταν γινει 15 ετων!!! Δεν θελω να την πληρωνει εκεινος, θα την πληρωνω εγω μεσω αυτου (εγω θα δινω τα λεφτα χωρις να το ξερει εκεινη βεβαια)!! Αν ηταν αγορι, σερβιτορος ναι πολυ καλη ιδεα!!!!!


Οποιος δουλεύει Γιώργο έχει και το δικό μου θαυμασμό. Αδιαφορώ για την εθνικότητα, αλλά δε δέχομαι ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες.
Το έχουμε συζητήσει και σε άλλο θέμα, άλλο η εργατικότητα κι άλλο η αποτελεσματικότητα.


Η λυσσα του Ελληνα για Δημοσια θεση και η εταιρη λυσσα του οταν την παρει....''να παει καπου καλα'' δηλαδη με λιγοτερη δουλεια αυτο μαρτυρα....τεμπελια!!!
Ο Ελληνας διαπρεπει στο εξωτερικο διοτι εκει απλα δεν χωρανε τεμπεληδες, κι ετσι αν θελει να παει μπροστα δουλευει 3πλασιες ωρες απο οτι θα δουλευε στην χωρα του!!
Επειδη ακριβως δουλευει λιγο η αποτελεσματικοτητα του ειναι περιορισμενη!! Αν δουλευεις 10 ωρες την ημερα το αποτελεσμα θα ειναι 10, αν δουλευεις 7 ωρες την ημερα το αποτελεσμα θα ειναι 7!!!!


Να αναφέρω και κάτι ακόμα.
Ολοι εμείς εδώ, με την αγάπη μας για τη μηχανή, ψάχνουμε πάντα την ποιότητα στην καλύτερη τιμή. Πολλοί συμφορουμίτες, όπως κι εγώ, κάνουμε μόνοι μας ότι εργασία μπορούμε στις μηχανές μας. Μόνο από χόμπυ το κάνουμε; Οχι βέβαια, προτιμούμε να κρατήσουμε τα λεφτά στην τσέπη και να τα κάνουμε βενζίνη ή αξεσουάρ για τις μηχανές. Κάποιοι όμως, οι τεχνίτες, χάνουν από αυτή την πρακτική.


Ας προσεχαν, διοτι αν αντι 100-150ε εργασια για ρυθμιση βαλβιδων στο πανευκολο GS επαιρναν 50 τοτε και περισσοτερα θα εβγαζαν και εμεις δεν θα λερωναμε τα χερια μας!!!!!!
Ακομα, δεν καταλαβαινω τον συλλογισμο αυτον αφου, τα χανουν οι τεχνιτες και τα παιρνουν οι αξεσουαραδες!!!!
Ο σκοπος ηταν να εμεναν στην τσεπη μας!!

husa
21-03-2011, 21:32
Ο Ελληνας διαπρεπει στο εξωτερικο διοτι εκει απλα δεν χωρανε τεμπεληδες, κι ετσι αν θελει να παει μπροστα δουλευει 3πλασιες ωρες απο οτι θα δουλευε στην χωρα του!!
!

... τις ΙΔΙΕΣ ώρες δουλεύει αλλά.....τις ΔΟΥΛΕΥΕΙ !!!!!!
Όχι όπως στο Ελλάντα.Από τις 8 ώρες (που λέει ό λόγος 8) τις 7 ξύνει τα νύχια τουΝεύραΝεύραΝεύρα

ortho
21-03-2011, 23:43
να αλλαξει Γιαννη, να αλλαξει!!!!!!!!! Αν αυτην την αλλαγη την φοβομαστε γιατι ετσι συνηθισαμε τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας!!Οι τηλεορασεις δεν ειναι αναγκη αν κλεισουν, αρκει μονο να καταλαβουμε τι προσφερει η τηλεοραση και τι τα περιοδικα!! Οταν το κατανοησουμε εμεις πρωτοι τοτε εμεις πρωτοι θα στρεψουμε τα παιδια μας σε άλλες δραστηριοτητες κι ετσι δεν θα καθεκλωνονται μπροστα στις οθονες προσφεροντας βιολογικο πλυσιμο τυο εγκεφαλου τους!!!
Αν με βλεπει η κορη μου 10 ωρες την ημερα στην τηλεοραση θα καθεται και αυτη 10 ωρες στην τηλεοραση. Αν ομως με βλεπει με την μπαλα του μπασκετ στο χερι, ¨η μεσα στην στολη του μοτοσυκλετιστη να ταξιδευω τοτε κι εκεινη θα αποκτησει αλλα ερεισματα εκτος τηλεορασης!!
Συμφωνούμε απόλυτα!


Εγω θα κανω αυτο που εκανε ο πατερας μου για την κορη μου, θα πιασω τον συμπεθερο μου που εχει μαγαζι και θα του ζητησω να παρει την κορη μου πωλητρια για 2 μηνες το καλοκαιρι οταν γινει 15 ετων!!! Δεν θελω να την πληρωνει εκεινος, θα την πληρωνω εγω μεσω αυτου (εγω θα δινω τα λεφτα χωρις να το ξερει εκεινη βεβαια)!! Αν ηταν αγορι, σερβιτορος ναι πολυ καλη ιδεα!!!!!
Κι αν μπει μέσα το ΙΚΑ ή η επιθεώρηση εργασίας τον ήπιε ο συμπέθερος. Στείλε τον 15χρονο να δουλεύει γκαρσόνι και να σχολάει στις 2πμ και θα συζητήσουμε μετά πόσο θα σε ακούει.


Η λυσσα του Ελληνα για Δημοσια θεση και η εταιρη λυσσα του οταν την παρει....''να παει καπου καλα'' δηλαδη με λιγοτερη δουλεια αυτο μαρτυρα....τεμπελια!!! Κάτσε ρε φίλε, δεν είναι όλοι οι ΔΥ τεμπέληδες και δεν είναι όλοι οι Ελληνες ΔΥ.
Ο Ελληνας διαπρεπει στο εξωτερικο διοτι εκει απλα δεν χωρανε τεμπεληδες, κι ετσι αν θελει να παει μπροστα δουλευει 3πλασιες ωρες απο οτι θα δουλευε στην χωρα του!! Που να έβλεπες πόσο εργατικοί ήταν οι συνάδερφοί μου Γερμανοί....
Επειδη ακριβως δουλευει λιγο η αποτελεσματικοτητα του ειναι περιορισμενη!! Αν δουλευεις 10 ωρες την ημερα το αποτελεσμα θα ειναι 10, αν δουλευεις 7 ωρες την ημερα το αποτελεσμα θα ειναι 7!!!! Δεν τα έλεγε έτσι η ανάλυση...



Ας προσεχαν, διοτι αν αντι 100-150ε εργασια για ρυθμιση βαλβιδων στο πανευκολο GS επαιρναν 50 τοτε και περισσοτερα θα εβγαζαν και εμεις δεν θα λερωναμε τα χερια μας!!!!!!
Ακομα, δεν καταλαβαινω τον συλλογισμο αυτον αφου, τα χανουν οι τεχνιτες και τα παιρνουν οι αξεσουαραδες!!!! Εγραψα αξεσουάρ ή βενζίνη!
Ο σκοπος ηταν να εμεναν στην τσεπη μας!!
Στην τσέπη μας φίλε δε μένει ποτέ τίποτε!

GeorgeP
22-03-2011, 00:08
Στην τσέπη μας φίλε δε μένει ποτέ τίποτε!

θα εγραφα παλι σεντονι αλλα το αφηνω....για την ωρα!!!!

Παντως ναι δεν ειναι ολοι οι Ελληνες ΔΥ μονο το 1. 022.100 απο συνολικα
4. 582.500 εργαζομενους, δηλαδη το 1/4!! λιγοι ειναι για 10,000,000 πλυθυσμο?
Πηγή:www.capital.gr (http://www.capital.gr)

Και μην μου αρχισει κανεις το παραμυθι οτι η Αγγλια, η Γερμανια και αλλες ευρωπαικες χωρες εχουν περισσοτερους διοτι υπαρχει μια ειδοποιος διαφορα, εκει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ υπαλληλοι κι ετσι δεν απαιτουν π.χ. αυξησεις μισθων μεσω απεργιων αλλα βαζουν κατω το κεφαλι και δουλευουν!!! Εκει ο μισθος και οι αυξησεις μισθων για τους ΔΥ δενε ιανι αυτονοητα πραγματα (οπως στην Ελαλδα) αλλα ευθεως συνδεδεμενα με την παραγωγικοτητα τους, το ιδιο και οι απολυσεις τους!!!
Το εχω ξαναγραψει με αποδεικτικα στοιχεια (κι απαντηση εν ειδη σχολιου φυσικα δεν πηρα), στην Ελλαδα ο δημοσιος υπαλληλος παραγει 18ε την ωρα οταν ο Γερμανος ΔΥ παραγει 38ε την ωρα και ο Γαλλος 30!!!!!!

Αστο ρε Γιαννη απο οπου και να πιασεις το θεμα βρωμαει!!

ortho
22-03-2011, 00:19
θα εγραφα παλι σεντονι αλλα το αφηνω....για την ωρα!!!!
Κρύωσες κι είπες να το σκεπαστείς;!:):):)
Παντως ναι δεν ειναι ολοι οι Ελληνες ΔΥ μονο το 1. 022.100 απο συνολικα
4. 582.500 εργαζομενους, δηλαδη το 1/4!! λιγοι ειναι για 10,000,000 πλυθυσμο?
Πηγή:www.capital.gr (http://www.capital.gr)
Κάθε πηγή δίνει κι άλλο νούμερο Γιώργο. Αλλά πολλοί είναι!
Και μην μου αρχισει κανεις το παραμυθι οτι η Αγγλια, η Γερμανια και αλλες ευρωπαικες χωρες εχουν περισσοτερους διοτι υπαρχει μια ειδοποιος διαφορα, εκει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ υπαλληλοι κι ετσι δεν απαιτουν π.χ. αυξησεις μισθων μεσω απεργιων αλλα βαζουν κατω το κεφαλι και δουλευουν!!! Εκει ο μισθος και οι αυξησεις μισθων για τους ΔΥ δενε ιανι αυτονοητα πραγματα (οπως στην Ελαλδα) αλλα ευθεως συνδεδεμενα με την παραγωγικοτητα τους, το ιδιο και οι απολυσεις τους!!! Σωστό.
Το εχω ξαναγραψει με αποδεικτικα στοιχεια (κι απαντηση εν ειδη σχολιου φυσικα δεν πηρα), στην Ελλαδα ο δημοσιος υπαλληλος παραγει 18ε την ωρα οταν ο Γερμανος ΔΥ παραγει 38ε την ωρα και ο Γαλλος 30!!!!!! Δεν ξέρουμε όμως πως προέκυψαν τα νούμερα ή ξέρουμε;

Αστο ρε Γιαννη απο οπου και να πιασεις το θεμα βρωμαει!!
Αυτό που βρωμάει Γιώργο είναι οι συνδικαλιστές και το σύστημα που τους εξέθρεψε...



....

Arkas
22-03-2011, 02:08
Πιστεύω πως πρέπει να διευκρινιστεί
πως το άρθρο του Καργάκου είναι προ κρίσεως.

Από εκεί και πέρα
όλα είναι θέμα παιδείας.

Δυστυχώς :D,
συμφωνώ με τον George P,
στα περισσότερα από τα γραφόμενά του
στο παρόν νήμα.

Πρότυπα χρειάζονται τα παιδιά μας,
τα οποία επιμελώς από την 10ετία του '80
αφαιρέθησαν από την παιδεία, κουλτούρα,
οικογένειά μας.

Πόσες φορές έχω μπει στον πειρασμό
να δώσω έτοιμη την λύση στα μαθήματα
του πιτσιρίκου μου.
Και μετά σκέπτομαι,
αύριο που θα βγει στη ζωή,
θα με έχει από πίσω του να τον βγάζω από τη δύσκολη θέση;

Παλιό,
αλλά κάποιος το επανέφερε στο φόρουμ πριν από μερικές ημέρες:
"Αν θέλεις να με ταϊσεις,
μην μου δίνεις ψάρι,
αλλά μάθε με να ψαρεύω..."

.