PDA

View Full Version : Assange: “To Internet είναι η μεγαλύτερη μορφ


SenseiG
19-03-2011, 14:39
Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, ο ιδρυτής της WikiLeaks, Julian Assange, διαβεβαίωσε στο κοινό του, τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Cambridge, πως το Internet είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο των κυβερνήσεων και των δυνάμεων καταστολής για να ελέγχουν τους πολίτες.
http://static.fsport.gr/images/julianassangekataskopeia.jpg
http://static.24media.gr/economy_380x60.gif (http://interactive.forthnet.gr/click?webspace=2738&auto=1)http://interactive.forthnet.gr/banner?webspace=2738&auto=1

Μερικές εκατοντάδες φοιτητών στήθηκαν στην ουρά, περιμένοντας για ώρες για να πιάσουν μια θέση στη διάλεξη του πιο πολυσυζητημένου ανθρώπου στον κόσμο.

“Ενώ το internet έχει την ικανότητα να μας παρέχει μη φιλτραρισμένες πληροφορίες για το τι κάνει μια κυβέρνηση στο παρασκήνιο και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε μεταξύ μας σχετικά με τις κινητοποίησεις ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, εν τούτοις αποτελεί και την μεγαλύτερη κατασκοπευτική μηχανή που έχει γνωρίσει αυτος ο κόσμος”, άκουσαν εμβρόντητοι οι φοιτητές.

“Το διαδίκτυο δεν είναι ένα τεχνολογικό εργαλείο που ευνοεί την ελευθερία του λόγου, ας μη γελιόμαστε. Δεν ευνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε την κοινωνική ζωή. Αντίθετα είναι ένα μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί μια αυτοκρατορία κατασκοπευτικού απολυταρχισμού, σε επίπεδα που δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους. Εκτός και αν εμείς, οι ακτιβιστές που έχουμε μια κοινωνικοπολιτική προσέγγιση του τεχνολογικού κόσμου κάνουμε κάτι και διατηρούμε τις ελπίδες μας ότι θα αλλάξουμε τουλάχιστον αυτόν τον κόσμο”.

Το Twitter και το Facebook δεν επαίξαν ρόλο στην κρίση της Β. Αφρικής

Ο Julian Assange επιτέθηκε και στα καθεστώτα media τα οποία προώθησαν την ιδέα ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοήθησαν στις εξεγέρσεις της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

“Ναι, έπαιξαν έναν ρόλο, αλλά όχι τόσο μεγάλο. Τον πιο σημαντικό ρόλο έπαιξε το Al Jazeera και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί. Και είναι απορίας άξιο πώς τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης λένε τέτοιο πράγμα, όταν οι οδηγίες των διαδηλωτών από την Αίγυπτο το έλεγαν ξεκάθαρα: Μην χρησιμοποιείται Facebook και Twitter...”.

Και συνέχισε:

“Υπάρχει λόγος γι' αυτό. Πριν από τρία με τέσσερα χρόνια ξεκίνησε όντως μια μικρή διαδήλωση μέσα από το Facebook. Αλλά ήταν πολύ μικρή. Και ξέρετε τι έγινε; Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν το Facebook και εντόπισαν όλους όσοι συμμετείχαν σε εκείνη τη διαδήλωση... Τους έδειραν, τους ανέκριναν

Jefe
19-03-2011, 14:48
http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000201F9.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={6A81F2AC-1C2B-11E0-A21D-0016E66A7C4E})



Jefe

adventure
20-03-2011, 23:43
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια .

:hmmm: :hmmm: