PDA

View Full Version : Το φαγοπότι καλά κρατεί


ortho
03-04-2011, 17:29
Μίκα Κοντορούση Δημοσιεύτηκε: Απρίλιος 03 2011 10:28 Ενημερώθηκε: Απρίλιος 03 2011 10:44

Από τη μια η κυβέρνηση επιχειρεί με κεντρικές αποφάσεις να προωθήσει σχέδια για την υλοποίηση των οποίων αναλαμβάνουν την ευθύνη οι υπουργοί, συνδιαμορφώνοντας και υιοθετώντας τον «χάρτη» των περικοπών και από την άλλη οι υφιστάμενοι κρατικοί λειτουργοί ακυρώνουν την όποια επιχείρηση δραστικών αλλαγών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Έθνος", κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας αποκρύπτει την εικόνα που έχει για το εάν και κατά πόσο εφαρμόζονται από όλους οι περικοπές σε μισθούς και δαπάνες.
Μέλη του κυβερνητικού επιτελείου ομολογούν ότι στην πράξη αναδεικνύονται φαινόμενα που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση και ότι κυβερνητικοί παράγοντες «βυθίζονται» ουκ ολίγες φορές στην έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων ή υπουργικών αποφάσεων, χωρίς να φτάνουν εγκαίρως στον στόχο.
Για παράδειγμα, η απόφαση για το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων» προσέκρουσε σε «αδιέξοδα» που συμβαδίζουν με την άποψη ότι η εφαρμογή της θα αρχίσει αφού παρέλθει -τουλάχιστον- ένα εξάμηνο.
Ταυτόχρονα σε δημόσιους οργανισμούς, όπως ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και αλλού, εμφανίζονται «υπογραφές» που κάθε άλλο υπηρετούν τον κεντρικό κυβερνητικό στόχο για «συμμάζεμα» των δαπανών και αύξηση των εσόδων.
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο φτάνουν καθημερινά επιστολές, όπου «συμπυκνώνεται» η αντίδραση πολιτών για τη λειτουργία κρατικών οργανισμών, ενώ αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του «Εθνους της Κυριακής» ότι ο ΟΣΕ δεν απέφυγε μια αύξηση της τάξεως του 25% στους διευθυντές, ότι η ΔΕΗ χορηγεί δάνεια με 1%, ενώ η νέα γενιά πορεύεται με επιδόματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως η κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, διαβάζουν καθημερινά επιστολές διαμαρτυρίας πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή αρμόδιοι υπουργοί διαπιστώνουν ότι η ψήφιση νομοσχεδίων - ακόμη και με ευθύνη τους - παραμένει... κενό γράμμα.
Η σπατάλη ανεξέλεγτων λογαριασμών διαφόρων «κωδικών» ανά υπουργείο συνεχίζεται και θεωρείται εν ολίγοις «πηγάδι χωρίς πάτο» χωρίς ακόμη απάντηση.
Την ώρα που στην κυβέρνηση ψάχνουν να καταγράψουν την αδικαιολόγητη ροή δαπανών, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν σημάνει συναγερμό.
Στον καταχρεωμένο ΟΣΕ η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει ένα νέο επίδομα "θέσης διοίκησης" για όλους τους προϊσταμένους και τα υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη του ομίλου. Η αύξηση φτάνει ως και 25% του μηνιαίου μισθού.
Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο κατάλογος των αυξήσεων που περιλαμβάνεται στο άρθρο 9 της σύμβασης έχει ως εξής:
Προιστάμενος διεύθυνσης ως 25%
Προιστάμενος Υπηρεσίας ως 20%
Προιστάμενος Τμήματος ως 15%
Προιστάμενος Τομέα ως 10%
Προιστάμενος Ομάδας ως 3%
Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 23 Μαρτίου, μετά δηλαδή την οριζόντια μείωση μισθών των εργαζομένων κατά 20% και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
Το φαγοπότι ωστόσο συνεχίζεται και σε άλλες ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίας. Με τα αντίτυπα των αποφάσεων που δημοσιεύει το Έθνος αποκαλύπτεται ότι:
Το ποσό των 45.965 ευρω διέθεσε η ΕΥΔΑΠ στον σύλλογο συνταξιούχων της με απόφαση της 24ης Νοεμβρίου 2010. Το ποσό δίνεται για εκδήλωση για το σχολικό έτος 2009 -10.
Εξεταστικό επίδομα – συνολικού ποσού 50.000 ευρώ περίπου - που δόθηκε για τη συμμετοχή των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών συνεχίζει να δίνεται. Πρόκειται για επίδομα που έπαιρναν όλοι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Παιδείας και χωρίς να εμπλέκονται στις εξετάσεις.
Περίπου 245.000 ευρώ δίνεται από την Επιτροπή Χορήγησης Εντόκων Δανείων της ΕΥΔΑΠ στους εργαζόμενους. Τα επιτόκια είναι τρεις φορές χαμηλότερα από της αγοράς.
Χαμηλότοκα δάνεια δίνονται με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ σε όλο το προσωπικό εφαρμόζοντας στην ουσία μια επιδοματική πολιτική σε εποχή που θεωρείται ότι καταργούνται τα επιδόματα και οι φοροαπαλλαγές. Τα δάνεια είναι με επιτόκιο 1%


http://news247.gr/oikonomia/ergasia/parafoyskwmenoi_misthoi_kai_epidomata_se_yfistamenoys_kratikoys_ypallhloys.823946.html



Δε βάζουν μυαλό με τίποτε! Σκορπάνε χρήμα στις τσέπες των δικών τους παιδιών ενώ ο κόσμος υποφέρει.....:mad::mad::mad:

frits
03-04-2011, 22:19
Στον GeorgeP στείλτο με π.μ. για να είμαστε σίγουροι ότι θα το διαβάσει γιατί πίστευε και πιστεύει ότι η κυβέρνηση αυτή κυρίως λόγω Παπανδρέου θα αλλάξει την Ελλάδα προς το καλύτερο....:cool:

GeorgeP
03-04-2011, 23:07
Στον GeorgeP στείλτο με π.μ. για να είμαστε σίγουροι ότι θα το διαβάσει γιατί πίστευε και πιστεύει ότι η κυβέρνηση αυτή κυρίως λόγω Παπανδρέου θα αλλάξει την Ελλάδα προς το καλύτερο....:cool:

Σταυρο μου, διαβαζω τα παντα που εχουν σχεση με τετοια θεματα!! Εσυ τι περιμενες δηλαδη οτι ο δρομος αυτος θα ηταν στρωμενος με ροδοπεταλα??

Αν ακουγες τον Παπαδοπουλο στους ''φακελους'' του ΣΚΑΙ την περασμενη Δευτερα θα εφριττες!!!!!
Ξερεις τι ειναι να φερνει Υπουργος Οικονομικων στην Ελλαδα το πανισχυρο IRS (εφορια/ΣΔΟΕ της αμερικης) για να υποδειξει/συστησει τροπους καταπολεμησης της φοροδιαφυγης, αλλαγη στην φορολογηση μειωνοντας τους φορους αυξανοντας ετσι τα εσοδα του κρατους, αλλαγη στα εντυπα των φορολογικων δηλωσεων κ.λ.π. και οταν αυτοι οι ανθρωποι απευθυνοντουσαν στις διαφορες υπηρεσιες οπου ο Υπουργος ειχε στειλει γραπτη εντολη για την αμεση εξυπηρετηση τους, οι Δ.Υ. - επικεφαλης και χαμηλοβαθμοι κατ εντολην των επικεφαλης - κανανε τα παγωνια!!! με αποτελεσμα οι αμερικανοι να φυγουν απρακτοι!!! Και οταν πηγε να κανει ΕΔΕ ο υπουργος για το θεμα κατεβηκαν σε απεργια....θιγμενοι!!!!!!!

Αυτα νομιζεις οτι 18 μηνες ειναι αρκετοι για να αλλαξουν????

Ποιοι νομιζεις ΔΕΝ θελουν να αλλαξει η Ελλαδα? αυτοι οι ιδιοι ειναι Σταυρο τους οποιους δεν μπορει κανεις να αλλαξει ¨η να φυλακισει απο την μια στιγμη στην αλλη! Εστω μεσα σε εναμιση χρονο!!!!!

Ποιοι νομιζεις υπεγραψαν αυτες τις αυξησεις? Ο ΓΑΠ? καποιος Υπουργος? ΟΧΙ!!! Οι ιδιοι που εβαλαν τις τρικλοποδιες στο IRS φιλε Σταυρο!!! Οι ιδιοι που και σημερα βαζουν τρικλοποδιες προσδοκωντας μαι νεα Σ.Ενωση οπου αυτοι θα ειναι προυχωντες!! Κι ας παν να μαμηθουν ολοι οι άλλοι δηλαδη εμεις και τα παιδια μας!!!!Και γιατι δεν τους πειραζει κανενας? Διοτι 40 χρονια εφτιαξαν τους νομους οπως ηθελαν αφου αυτοι κυβερνουσαν!! Ας ειναι καλα ο ΑΓΠ και οι μετα απο αυτον που το συνεχισαν για να εχουν ψηφαλακια!!
Η Σ. Ενωση εγινε ''Δημοκρατια'' και την κυβερνανε οι πρωην KGBιτες αφου βεβαια μοιραστηκαν μεταξυ τους τον πλουτο της χωρας!! Δηλαδη ποιοι? Αυτοι που την χειραγωγουσαν επι 70 χρονια μετα την Οκτωμβριανη Επανασταση!!!!!!!!
Αν το KGBιτες το αλλαξεις με τον ορο ''συνδικαλιστες'' εχεις την ελληνικη πραγματικοτητα απο το 1981 και μετα!!


Νομιζεις οτι ολοκληρη η νομοθεσια της Ελλαδας μπορει να αλλαξει σε 18 μηνες ωστε να δεθουν τα χερια αυτων που υπογραφουν τετοιες αποφασεις? οτι μπορουν να ξηλωθουν ολοι αυτοι σε 18 μηνες μηπως?

Εδω Σταυρο μου σε μια εταιρεια με 100 υπαλληλους εκ των οποιων 10 ειναι υψηλοβαθμοι και την ''τρεχουν'', ο προεδρος του ΔΣ δεν μπορε να αλλαξει κανεναν απο αυτους τους 10 αν δεν συμφωνησει η πλειοψηφια του ΔΣ. Και τι νομιζεις οτι αυτοι οι 10 δεν εχουν τους ''δικους'' τους μεσα στο ΔΣ?

Θελει χρονο πολυ Σταυρο!!!!

Εδω ο Φωτοπουλος της ΔΕΗ λεει ''...θα βυθισουμε την χωρα στο σκοταδι αν....'' και ειναι ακομα εξω στον δρομο και κυκλοφορει.....τι μου λες τωρα κι εσυ και ο Γιαννης!!!!

Για αυτα που γραφει η Κα Μίκα Κοντορούση εχει δικιο, αλλα πριν εφαρμοστουν και πληρωθουν δεν φτανει (ευτυχως) μονο η υπογραφη τους αλλα χρειαζεται κι εγκριση απο το Μισθοδικειο, πραγμα που δεν λεει η Κα αυτη και πραγμα που δεν προκειται να γινει!!!!
Ακομη, η Κα Μίκα Κοντορούση οταν το μισθοδικειο πει ''ΟΧΙ'' δεν θα βαλει τον ποπό της κατω να γραψει αρθρο σχετικο με αυτο το ''ΟΧΙ'' για να μας ενημερωσει, οπως ετρεξε να κανει μολις εμαθε αυτα που δημοσιευσε, κι ετσι εμεις θα μεινουμε με την ιδεα του αναλγητου κρατους που ακομα πληρωνει οπως εκεινη θελησε να μας περασει ΕΞ ΑΡΧΗΣ και να πιστεψουμε!!

MARK
03-04-2011, 23:10
Ότι και να πώ είναι λίγο:hmmm:Απλά και εγώ πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και κατάσταση που βρισκόμαστε,τουλάχιστον προσπαθούν :rolleyes: