PDA

View Full Version : Αναστολή λειτουργίας αποφάσισε και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ


ortho
14-04-2011, 22:57
Αθήνα
Διαστάσεις παίρνει μέρα με τη μέρα η κρίση στον χώρα της ανώτατης εκπαίδευσης μετά τα λουκέτα στο ΤΕΙ Πειραιά και στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Τη σκυτάλη πήρε την Πέμπτη η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Σχολής, όπως αναφέρει σε ψήφισμά της, «σταθμίζοντας με ευθύνη την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές επιλογές, διαπιστώνει ότι η Σχολή Αρχιτεκτόνων αδυνατεί εκ των πραγμάτων να συνεχίσει τη λειτουργία της και αποφασίζει την αναστολή της, από την Τετάρτη 4 Μαΐου, μετά από ανοικτή Γενική Συνέλευση, η οποία θα εξειδικεύσει μορφές δράσης».

Όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές, η αδυναμία λειτουργίας της Σχολής οφείλεται κυρίως σε δύο αιτίες. Καταρχάς μεγάλος αριθμός διδασκόντων που συνταξιοδοτούνται, δεν αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής Αρχιτεκτόνων να έχει μειωθεί κατά 40% στην τελευταία διετία.

Επιπλέον στην Αρχιτεκτονική Σχολή -όπως και στις ανάλογες σχολές με συνθετικά και καλλιτεχνικά μαθήματα- η μη ανανέωση του Προεδρικού Διατάγματος που επιτρέπει την υπό όρους εκλογή μελών ΔΕΠ χωρίς την κατοχή διδακτορικού διπλώματος έχει επιπλέον αναστείλει κάθε εκλογή και εξέλιξη συναδέλφων, που καλούνται να διδάξουν συνθετικά μαθήματα, τα οποία αποτελούν τον κύριο κορμό του προγράμματος σπουδών.

Οι καθηγητές της Σχολής καλούν τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος και τους φοιτητές τους να συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση της 4ης ΜαΐουNewsroom ΔΟΛ


Δεν έχει τελειωμό η κατρακύλα....
Κόβονται τα κονδύλια για παιδεία, αστυνομία, στρατό.....
Βρίσκονται όμως χρήματα για το χωριό λαθρομεταναστών στον Εβρο,
ανακαίνιση τεμένους, ΜΚΟ....
Οταν φτάνει να δηλώνει ο Βενιζέλος αντιδρώντας στις περικοπές στο ΥΠΕΘΑ...."ας μην καταρρακώσουμε τον ελληνικό στρατό", σημαίνει ότι το σχέδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο Παπακωνσταντίνου δεν είχε δηλώσει πέρσυ το Μάϊο ότι αν δε λειτουργήσει το πρόγραμμα θα παραιτηθεί; Προφανώς ο "υπαλληλάκος" δεν έχει τελειώσει μαζί μας.
Αν δε μας γονατίσουν κι αποδυναμώσουν τελείως ο ΓΑΠ κι η παρέα του τσαγιού, του γυμναστηρίου, του καταστήματος πώλησης καγιάκ, δε θα μας κάνουν τη χάρη να ξεκουμπιστούν.
Εχοντας καταφέρει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να πείσουν μεγάλη μερίδα των Ελλήνων για συλλογική ευθύνη για το χάλι της χώρας, περνούν μέτρα που ουσιαστικά εξασθενούν τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις έχουν χαθεί κάπου ανάμεσα στα υπουργικά γραφεία και τους διαδρόμους της Βουλής. Η ρεμούλα συνεχίζεται ανελέητα. Εδώ είμαστε.... Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου θα φανεί ότι είναι απλά μιά υπόθεση τύπου Μαντέλη σε μεγαλύτερη κλίμακα. Το μόνο θα πουν είναι ότι οι νυν κι οι πρώην υπουργοί κακώς δε δηλώνουν τις νόμιμες προμήθειες. Ξέρουν πολύ καλά οι κύριοι που βάζουν την υπογραφή τους.
Και το πουλί τους ξέρουν που το βάζουν...... Στον κwλο μας.

Οποιοι ξέρουν τον Βλαντ Τεπες, φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι τους αρμόζει το παλούκωμα, αν μάλιστα μπει κι εισητήριο....θα γεμίσουν τα ταμεία από την προσέλευση θεατών....


Θα ήθελα να ανοίξω το βρωμόστομα μου.....ΝεύραΝεύραΝεύρα

Jefe
14-04-2011, 23:09
:hmmm: :hmmm: Νεύρα




Jefe

Arkas
14-04-2011, 23:48
Μας φλώμωσες στα ευχάριστα θέματα βρε Γιάννη απόψε! :sm7:

frits
15-04-2011, 00:18
Είναι κρίμα για τους φοιτητές και τους γονείς τους .....

αλλά από εκεί και πέρα έχασε η Βενετιά βελόνι....
η πλειοψηφεία των καθηγητών εκεί μέσα είναι ημέτεροι που έχουν φάει τα κονδύλια, έχουν εκμεταλλευτεί φοιτητές και είναι ο ορισμός των διαπλεκομένων.

Περάστε μία βόλτα έξω από το Ε.Μ.Π να δείτε πως έχει καταντήσει, δεν είναι δυνατό να μην έχουν ευθύνη οι κεφαλές του...

gsmaniac
15-04-2011, 02:06
Μας φλώμωσες στα ευχάριστα θέματα βρε Γιάννη απόψε! :sm7:


αλλαζει η ελλαδα.......:D:D

ntinopoulos
15-04-2011, 09:49
αλλαζει η ελλαδα.......:D:D

το πασοκ ειναι εδω ενωμενο δυνατο!:sm7:

υπομονη φιλοι μου και κατι αλλαζει!:sm7:

NLS
15-04-2011, 10:38
θα φτιάξει η Ελλάδα

απλά θα έχουν πεθάνει οι Έλληνες

CPretenteriS
15-04-2011, 12:53
:hmmm:Νεύρα:hmmm: