PDA

View Full Version : Μήνυση για την επίθεση στο Νομπελίστα (vid)


SenseiG
15-04-2011, 17:35
Μήνυση κατά παντός υπεύθυνου υπέβαλλε την Παρασκευή (15/4) η εκπαιδευτική κοινότητα του Πανεπιστήμιου της Πάτρας για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην ομιλία του νομπελίστα καθηγητή Τζέιμς Γουάτσον.
http://static.fsport.gr/images/minisikathigiti.jpg
[/URL]
Σχετικά links

[URL="http://www.cosmo.gr/News/Hellas/318677.html"]Επιτέθηκαν σε νομπελίστα στην Πάτρα (vid) (http://ads.24media.gr/click?webspace=76&banner=3119&kw=&seed=52751268&ref=&click=)

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και προσπάθησαν να επιτεθούν στον Γουάτσον.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, επενέβησαν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών και εμπόδισαν τον νεαρό που προσπάθησε να χτυπήσει τον Γούατσον, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Στην συνέχεια η ομάδα των αγνώστων αποχώρησε, ενώ ο βραβευμένος καθηγητής είναι καλά στην υγεία του.

H Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, καταδίκασε τον προπηλακισμό επισημαίνοντας:

"O προπηλακισμός του νομπελίστα Ιατρικής και Φυσιολογίας Τζέιµς Γουότσον, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πατρών, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη του, πρέπει να αποτελέσει έναυσμα αφύπνισης συνειδήσεων. Απάντηση στον κουκουλοφόρο φασισμό, που απειλεί με ωμή βία την επιστημονική έκφραση και θεμελιώδεις ακαδημαϊκές ελευθερίες, είναι η ενεργοποίηση όλων και η συνειδητή ενεργός δράση για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Οι περιστάσεις απαιτούν έμπρακτη και ευρεία συναίνεση για ριζικές και εκ βάθρων αλλαγές".





Επεισόδιο με νομπελίστα στην Πάτρα (http://www.dailymotion.com/video/xi80lf_yyyyyyyyy-yy-yyyyyyyyyy-yyyy-yyyyy_news) by aggelosandreou (http://www.dailymotion.com/aggelosandreou)

ckk
16-04-2011, 12:29
Εσείς αυτό είδατε από το video? Μόνο καθηγητές να υπερασπίζονται τον ομιλούντα? Δεν είδατε και φοιτητές? Που μάλιστα αυτοί έφεραν και το ευκταίο αποτέλεσμα? Και οι αναρχικοί μόνοι τους ‘αποχώρησαν’? Ή τους πέταξαν έξω κλοτσηδόν?
Διότι η ελληνική κοινωνία ξέρει πού να βάζει φραγμούς και τι να βαράει… και όταν βαράει πολιτικούς, ξέρει πολύ καλά τί κάνει.