PDA

View Full Version : Η "Μαύρη Αφροδίτη" από 21 Απριλίου στους κινηματογράφους (vid)


SenseiG
16-04-2011, 13:12
Η επιστροφή του μεγάλου Γαλλοτυνήσιου δημιουργού ΑΜΠΝΤΕΛΑΤΙΦ ΚΕΣΙΣ με την «ΜΑΥΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ» εγκωμιάστηκε από τα διεθνή μέσα στην τελευταία Μόστρα της Βενετίας, όπου συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό.

http://static.fsport.gr/images/mayri%20afroditi%20160411sk.jpg
[/URL]

Βραβευμένος ήδη με Χρυσό Λέοντα ο ΚΕΣΙΣ είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από την καλλιτεχνική επιτυχία «ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ», που τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο σημαντικούς Γάλλους σκηνοθέτες της νέας γενιάς.

Η κάμερα του παρακολουθεί με ευαισθησία και σεβασμό την αληθινή ιστορία της ΣΑΑΡΤΖΙ ΜΠΑΡΤΜΑΝ, μιας νοτιοαφρικανής που βρέθηκε με τη βία στην Ευρώπη από τον λευκό «αφέντη» της και που, επειδή γεννήθηκε με ιδιαίτερες και ασυνήθιστες σωματικές αναλογίες, έγινε διάσημη ως θέαμα ως άλλος «άνθρωπος ελέφαντας» στην καλή κοινωνία του 19ου αιώνα στο Παρίσι.

Η ταινία καταγράφει με ρεαλιστικά χρώματα και συγκλονιστική λεπτομέρεια τους εξευτελισμούς στους οποίους υπόκειται η Σάαρτζι, καθώς και τον διαρκή πόνο από την αρρώστια και το ποτό που αρχίζουν να σημαδεύουν ανεξίτηλα το πρόσωπό και το σώμα της.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ερμηνεία της πρωτοεμφανιζόμενης ΓΙΑΧΙΜΑ ΤΟΡΕΣ, που είναι πραγματική αποκάλυψη ως «Μαύρη Αφροδίτη». Στο ρόλο του αφέντη της, ο Βέλγος ηθοποιός ΟΛΙΒΙΕ ΓΚΟΥΡΜΕ, γνωστός από τις ταινίες των αδερφών Νταρντέν, ξεχωρίζει ανάμεσα στο υπόλοιπο εκλεκτικό καστ χαρακτήρων.

Η υπόθεση

Παρίσι, 1817. Βασιλική Ακαδημία Ιατρικής. "Δεν έχω δει ποτέ ανθρώπινο κρανίο που να μοιάζει τόσο πολύ με το κρανίο ενός πιθήκου", λέει ο ανατόμος Ζωρζ Κουβιέ βλέποντας το γύψινο καλούπι του σώματος της Σάαρτζι Μπάρτμαν. Οι συνάδελφοι του χειροκροτούν.

Την Σάαρτζι έφερε με τη βία από την πατρίδα της, τη Νότια Αφρική, το «αφεντικό» της ο Σεζάρ, ο οποίος την επιδείκνυε ως πρωτοφανές δημόσιο θέαμα εξαιτίας των υπερμεγεθών και ιδιαίτερων σωματικών αναλογιών της, στο Λονδίνο και αργότερα στο Παρίσι.

Όταν ζητήθηκε από τη Σάαρτζι να γίνει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας στη Βασιλική Ακαδημία Ιατρικής στο Παρίσι, εκείνη δε δέχθηκε με αποτέλεσμα ο Σεζάρ να την πουλήσει σε έναν παρουσιαστή άγριων θηρίων, ο οποίος άρχισε να την περιφέρει σε ερωτικές συγκεντρώσεις αριστοκρατών, μέχρι να καταλήξει τελικά σε πορνείο.

Αυτή η «Hottentot Αφροδίτη» που ταπεινώθηκε, εξευτελίστηκε και έγινε αντικείμενο ακραίας εκμετάλλευσης, έγινε σύμβολο για τους καταπιεσμένους και τους φτωχούς και βρήκε λύτρωση πολλά χρόνια μετά το θάνατό της.

Σκηνοθεσία: ΑΜΠΝΤΕΛΑΤΙΦ ΚΕΣΙΣ
Σενάριο: ΑΜΠΝΤΕΛΑΤΙΦ ΚΕΣΙΣ, ΓΚΑΛΙΑ ΛΑΚΡΟΥΑ
Πρωταγωνιστούν: ΓΙΑΧΙΜΑ ΤΟΡΕΣ, ΟΛΙΒΙΕ ΓΚΟΥΡΜΕ, ΑΝΤΡΕ ΖΑΚΟΜΠΣ, ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΑΡΤΟΥΡΕ
Χώρα Παραγωγής: ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ
Γλώσσα: ΓΑΛΛΙΚΑ, ΑΦΡΙΚΑΑΝΣ, ΑΓΓΛΙΚΑ
Έτος Παραγωγής: 2010
Διάρκεια: 159’


ΜΑΥΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ - Επίσημο trailer (http://ads.24media.gr/click?webspace=76&banner=3119&kw=&seed=91886607&ref=&click=) [URL="http://www.dailymotion.com/FeelgoodEntertainment"]

MARK
16-04-2011, 13:38
Thanks :cool: