PDA

View Full Version : Επαιρναν σύνταξη 244... μακαρίτες


MARK
20-04-2011, 12:29
Επαιρναν σύνταξη 244... μακαρίτες

∆ιακόσιους σαράντα τέσσερις συνταξιούχους στους οποίους καταβάλλοντανσυντάξεις μετά τονθάνατό τους, έχουν εντοπίσει μέχρι τώρα οι έλεγχοι του ΙΚΑ. Επίσης, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλα τα Ταμεία για διπλές παράνομες συντάξεις και καταβολή ΕΚΑΣ σε μη δικαιούχους καθώς και για αναπήρους-μαϊμού.

Ακόμη, ο ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) ανακοίνωσε ότι από 1/5/2011 δεν θα καταβάλλει συντάξεις σε συνταξιούχους οι οποίοι δεν έχουν απογραφεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, ΓιώργοςΚουτρουμάνης, απαντώντας σεερώτηση τωνβουλευτών Ν. Νικολόπουλου, Θ. Καράογλου και Α. Καριπίδη, έδωσε στοιχεία για τις συντάξεις πεθαμένων. Πρόκειται για περιπτώσεις εξαπάτησης του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων του από συνδικαιούχους σε λογαριασμούς συντάξεων του ΙΚΑ, οι οποίοι ακόμη και για χρόνια μετά τον θάνατο των δικαιούχων συνέχιζαν να εισπράττουν τις συντάξεις τους ζημιώνοντας το ΙΚΑ με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, οι υπηρεσίες του Ιδρύματος έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα συστηματικούς ελέγχους στα αρχεία των συνταξιούχων του ΙΚΑ αρχίζοντας από όσους έχουν γεννηθεί προ του 1922. Μέχρι στιγμής οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί σε 38 υποκαταστήματα και από τις 1.669 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν, είχαν αποβιώσει οι 244χωρίς να έχει δηλωθεί στις υπηρεσίες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, οπότε οι συντάξειςσυνέχισαν να εισπράττονται από τους συγγενείς τους.

Το ΙΚΑ απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων που είχαν δοθεί παράνομα ως παροχές, όμως σε 13 περιπτώσεις υπήρξεάρνηση επιστροφής των ποσών αυτών, οπότε και εκδόθηκαν καταλογιστικές αποφάσεις. Οπως ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, στις περιπτώσεις πουδιαπιστώνεται είσπραξη παροχών μετά τον θάνατο του συνταξιούχου, οι υπηρεσίες του Ιδρύματος,εκδίδουν καταλογιστικές αποφάσεις κατά των συνδικαιούχων του κοινού λογαριασμούή των κληρονόμων του αποβιώσαντος συνταξιούχου και προχωρούν σε διαδικασίες είσπραξης των ποσών που αντιστοιχούν στις συντάξεις που δόθηκαν μετά θάνατον.

ΤΙ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διασταύρωση στοιχείων για συνταξιούχους και εντοπίζονται τα παρακάτω:

n ∆ιπλές συντάξεις καθώς καιποσά ΕΚΑΣ που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους. Οι έλεγχοι αποκαλύπτουν πως 15.000 συνταξιούχοι κα τάφεραν να παίρνουν κάθε μήνα το ΕΚΑΣ με εισοδήματα άνω των 20.000

ευρώ τον χρόνο.

n Καταβολή παράνομων συντάξεων σε αλλοδαπούς.

n Χιλιάδες αναπηρικές συντάξειςμαϊμού. Στους 350.000 υπολογίζονται οι δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων στην Ελλάδα, ενώ το υπουργείο Εργασίας ευελπιστείνα τους μειώσει στους 160.000, μετά τον επανέλεγχο των περιπτώσεων. Ούτε λίγο ούτε πολύ πάντως, 60.000-70.000 άνθρωποι παίρνουν αναπηρικές συντάξεις που δεν δικαιούνται!

Περίπου 70.000
άνθρωποι παίρνουν αναπηρικές συντάξεις που δεν δικαιούνται!

napgeo
20-04-2011, 13:23
Δυστυχώς είναι αλήθεια. Και πόσα θα βγουν ακόμη στη δημοσιότητα που θα φρίξουμε όλοι μας. Και υπεύθυνος ακόμη στην (παρούσα και προηγούμενη) Κυβέρνηση δεν υπάρχει. Να τα βλέπουν κάποια Παχύδερμα που όλοι μαζί τα Φάγανε….

kostasx
20-04-2011, 14:06
Να τα βλέπουν κάποια Παχύδερμα που όλοι μαζί τα Φάγανε….

Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου..:D
Άλλο ένα σημείο που βλέπουμε ότι τελικά δεν τα έφαγαν μόνο οι 300..
(ασχέτως αν έφαγαν τα περισσότερα και έχουν το μεγαλύτερο φταίξιμο)
αλλά πολλοί περισσότεροι..:(:mad:

GeorgeP
20-04-2011, 19:10
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου..:D
Άλλο ένα σημείο που βλέπουμε ότι τελικά δεν τα έφαγαν μόνο οι 300..
(ασχέτως αν έφαγαν τα περισσότερα και έχουν το μεγαλύτερο φταίξιμο)
αλλά πολλοί περισσότεροι..:(:mad:

καποιοι ερχονται στα λογια μου και στην στυγνη πραγματικοτητα!!!!!!!

Σε ευχαριστω φιλε Κωστα!!!!

giclas
20-04-2011, 21:31
Ο θυος φυλου μου
δυο τρια χρονια πρην πεθανη ειχαι ενα δυαμερισμα στο πραχαμη κε επεμεναι να του το εκαναι μεταβηβαση κε να δυχναναι στην εφορεια οτι εγηνε ποληση ,πληροσανε καπια χρηματα τωρα ποσα δεν θυμαμαι
οταν πεθανε ο μακαρητης αποκαληφθηκε κε ο λογως που επεμενε
ο μακαρητης επερναι τη συνταξη της συζηγου του για 15 χρονια :sm7::sm7::sm7:
σαν αυτο ητα ακομα 244 !!!!!

ortho
21-04-2011, 15:34
καποιοι ερχονται στα λογια μου και στην στυγνη πραγματικοτητα!!!!!!!

Σε ευχαριστω φιλε Κωστα!!!!


και το κράτος με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που ήταν/είναι; επιμένεις να αυτομαστιγώνεσαι, βιτσιόζε!

GeorgeP
21-04-2011, 17:11
και το κράτος με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που ήταν/είναι; επιμένεις να αυτομαστιγώνεσαι, βιτσιόζε!

Αφου το ξερεις το παραμυθι, ''δεν τους πειραζουμε για να μας ψηφιζουν''.......αλλα μεχρι last year!!!
This year.....τα πραγματα αλλαζουν!!!!

Και μην ξεχνας οτι πρωτοι οι αριστεροι συνεπικουρουμενοι απο ολους τους άλλους προεβαλαν αντισταση στην μηχανοργανωση της ελλαδας εν ετη 1995 φοβουμενοι οτι η μηχανοργανωση θα διωχνει υπαλληλους!!! Και φυσικα οι Πολιτικοι ''υπακουσαν''...σιγα μην εχαναν ψηφαλακια....τοτε!!!

ckk
21-04-2011, 17:34
Εσείς πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν και άλλοι? Που απλά τώρα ανησυχούν μήπως τους ανακαλύψουν και αυτούς?

Αλλά και όταν τους πιάνουν, τί γίνεται? :rolleyes: Τί μέτρα παίρνει το κράτος?

Ή μήπως θα πρέπει να τα πάρω εγώ? Μια και όλοι μαζί τα φάγαμε...

erasel
21-04-2011, 18:45
:hmmm::hmmm:

ntinopoulos
21-04-2011, 18:55
καποιοι ερχονται στα λογια μου και στην στυγνη πραγματικοτητα!!!!!!!

Σε ευχαριστω φιλε Κωστα!!!!
ναι...,:rolleyes:
τελικα τα εφαγαν οι 544...!:rolleyes::D

nivo
21-04-2011, 20:55
εχει και αλλα να δουμε ........