PDA

View Full Version : Συνταγή για Κερκυραική Φογάτσα


erasel
21-04-2011, 13:16
Yλικά για 6 άτομα


8-10 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
2½ κύβους μαγιά φρέσκια
3 αβγά
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ (στραγγισμένο και ψιλοκομμένο)
1 σφηνάκι λικέρ κουμ κουάτ ή πορτοκάλι
1 αβγό (τον κρόκο) για άλειμμα

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Zεσταίνουμε το γάλα, το αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι και τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Aναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με πετσέτα για περίπου μισή ώρα, ώσπου να φουσκώσει. Xτυπάμε καλά τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γλυκό κουταλιού ψιλοκομμένο, το ξύσμα πορτοκάλι, το λικέρ και το λιωμένο βούτυρο. Aνακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά (όσο πάρει) μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή και απαλή. Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Mόλις είναι έτοιμη, ζυμώνουμε και πάλι, και χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη, πλάθοντας δύο καρβέλια. Tοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αβγού και τη χαράζουμε σε σχήμα τρίγωνο. Ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Aφήνουμε να κρυώσουν πριν τα κόψουμε.

Arkas
21-04-2011, 14:25
Πολύ ωραία συνταγή Μάκη!
Θα την διαβιβάσω αρμοδίως! :D;)

erasel
21-04-2011, 14:30
Πολύ ωραία συνταγή Μάκη!
Θα την διαβιβάσω αρμοδίως! :D;)


Ευχαριστώ, θα την προσπαθήσω και γω..

Καλή επιτυχία αν το αποφασίσετε :)

evan400f
21-04-2011, 14:34
Μου έβαλες ιδέα τώρα! Σ' ευχαριστώ.:D:D

erasel
21-04-2011, 14:56
Eχει βέβαια κουμ κουατ μέσα που δεν ξέρω αν θα βρείτε εύκολα..:D

MARK
21-04-2011, 18:37
http://www.gsforum.gr/picture.php?albumid=155&pictureid=2098

princess
21-04-2011, 19:45
Eχει βέβαια κουμ κουατ μέσα που δεν ξέρω αν θα βρείτε εύκολα..:D

Έχουμε και γλυκό και λικέρ ;)Χρόνο λόγω των ημερών δεν έχουμε αλλα μόλις επιστρέψουμε απο το Πάσχα θα το φτιάξω.Να σαι καλα, ευχαριστώ και Καλη Ανάσταση.:):)

ntinopoulos
21-04-2011, 19:56
Πολύ ωραία συνταγή Μάκη!
Θα την διαβιβάσω αρμοδίως! :D;)

πες την αληθεια...,:rolleyes:
θα στρωθεις να το φτιαξεις,ετσι?:D

Jefe
21-04-2011, 20:39
:sm8:




Jefe

erasel
21-04-2011, 21:35
Έχουμε και γλυκό και λικέρ ;)Χρόνο λόγω των ημερών δεν έχουμε αλλα μόλις επιστρέψουμε απο το Πάσχα θα το φτιάξω.Να σαι καλα, ευχαριστώ και Καλη Ανάσταση.:):)


Ευχαριστώ και γω, Καλή Ανάσταση !!! :)

Και καλή επιτυχία όταν δοκιμάσεις να τη φτιάξεις !

Αυτή τη στιγμή είναι στο φούρνο και απ' ό,τι φαίνεται είναι επιτυχημένη συνταγή. ;)