PDA

View Full Version : Μετ' εμποδίων η μεταφορά του Άγιου Φωτός


MARK
23-04-2011, 14:18
Μετ' εμποδίων η μεταφορά του Άγιου Φωτός
Βλάβη στο αεροπλάνο της ελληνικής αποστολής

Περιπετειώδης αποδείχθηκε η πτήση της ελληνικής αποστολής που θα παραλάβει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.
Το αεροσκάφος τύπου «Embraer», αναχώρησε στις 7 το πρωί, αλλά μετά από μισή ώρα ο πιλότος διαπίστωσε βλάβη και επέστρεψε στην Αθήνα.

Τελικά η αποστολή έφυγε στις 10 και τέταρτο με άλλο αεροσκάφος ίδιου τύπου.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης. Το Άγιο Φως θα παραδώσει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, και η άφιξή του στην Ελλάδα αναμένεται στις 6:30 το απόγευμα.

DERTILAS
23-04-2011, 15:33
Ουτε το Αγιο Φως δεν μας 'παει' πια..........Σε καλο να μας βγει.....

SenseiG
23-04-2011, 15:56
Με καθυστέρηση τριών ωρών αναχώρησε από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για τα Ιεροσόλυμα, το αεροσκάφος της ελληνικής αποστολής για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη.
http://static.fsport.gr/images/AGIO FOS 23042011.jpg


Το αεροσκάφος τύπου "Εμπραέρ" απογειώθηκε στις 7 το πρωί αλλά μετά από μισή ώρα πτήσης παρουσίασε τεχνική ένδειξη, με αποτέλεσμα ο πιλότος να το προσγειώσει προληπτικά στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης αναχώρησε για τα Ιεροσόλυμα με άλλο αεροσκάφος του ιδίου τύπου, το οποίο έφθασε εκτάκτως από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας προκειμένου να μεταφέρει την αποστολή στους Αγίους Τόπους.

Το Άγιο Φως θα παραδώσει μετά τη λήξη της τελετής στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, και η άφιξή του στην Ελλάδα αναμένεται περί τις 6:30 μμ.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές κ. Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, η κα Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου.

evan400f
23-04-2011, 16:14
:(:(

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
23-04-2011, 20:41
Ας ελπίσουμε οτι, δεν θα παρουσιαστεί άλλο απρόοπτο ... :o