PDA

View Full Version : Από το Δαφνί στην Ασφάλεια ο εφοριακός των 2,2 εκατ. ευρώ


SenseiG
28-04-2011, 17:16
Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (27/04) στην περιοχή του Βύρωνα, ο εφοριακός της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών, στην Κυψέλη, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχράστηκε 2,2 εκατ. ευρώ τα οποία βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του.
http://static.fsport.gr/images/Dafn;o.jpg
[/URL]
Σχετικά links

[URL="http://www.cosmo.gr/News/Hellas/318539.html"]Πειθαρχικό για εφοριακό που υπεξαίρεσε 2,2 εκατ. ευρώ (http://ads.24media.gr/click?webspace=76&banner=3224&kw=&seed=75992824&ref=&click=)
Στο Δαφνί ο εφοριακός που έκλεψε 2,2 εκατ. ευρώ (http://www.cosmo.gr/News/Hellas/318793.html)
Δίωξη εφοριακού για 8 εκατ. ευρώ (http://www.cosmo.gr/News/Hellas/319378.html)

Ο 50χρονος εφοριακός, ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος εσόδων της εφορίας, συνελήφθη βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του και οδηγήθηκε στην ΑσφάλειαΑττικής όπου κρατείται για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του ο εφοριακός είχε εισαχθεί στο ψυχιατρικό ίδρυμα στο Δαφνί με προβλήματα. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ , το μεσημέρι της Τετάρτης ο εφοριακός πήρε εξιτήριο από το Δαφνί και η αστυνομία που τον είχε εντοπίσει τον συνέλαβε .

Ο 50χρονος προϊστάμενος της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών κατηγορείται ότι με πλασταά δικαιολογητικά χρέωνετο δημόσιο καταθέτοντας σε λογαριασμούς ιδιωτών μεγάλα ποσά, ως δήθεν αμοιβές για ανύπαρκτες καταναλωτικές αγορές και παροχή υπηρεσιών προς το ελληνικό δημόσιο.

Επρόκειτο για αμοιβές που είχαν να κάνουν με δήθεν προμήθειες για έπιπλα, υπολογιστές, χαρτί, καύσιμα κλπ. Όπως όλα δείχνουν προσέφερε γενικώς «εξυπηρετήσεις» σε ιδιώτες που «είχαν λαμβάνειν» από το κράτος.

Όταν το ΣΔΟΕ είχε επιχειρήσει να τον εντοπίσει προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις καταθέσεις 2,2 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς του, αφού από τα εισοδήματά του δεν δικαιολογούνταν, ο υπάλληλος είχε εξαφανιστεί.

Πήρε προθεσμία για την απολογία του

Ενώπιον της 10ης Ειδικής Ανακρίτριας οδηγήθηκε, την Πέμπτη (28/04), ο εφοριακός Νίκος Ανδριόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχράστηκε μεγάλα χρηματικά ποσά από την υπηρεσία του. Ο εφοριακός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα (02/05) στη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο υπάλληλος φέρεται να έχει καταχραστεί τεράστια χρηματικά ποσά, που μόνο για το 2010, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, αγγίζουν τις 500.000 ευρώ. Στο κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί σε βάρος του, αναφέρεται ποσό 770.000 ευρώ που αφορά το τρέχον έτος. Εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό ενδέχεται να υπερβεί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο εφοριακός αποδέχεται ότι έχει καταχραστεί ποσό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, όμως, όπως ισχυρίζεται, κατέληγε σε τρίτους. Δηλώνει, επίσης, ότι θα συνεργαστεί πλήρως με την ανακρίτρια για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Φέρεται, επίσης, να τονίζει ότι στην υπόθεση δεν εμπλέκεται άλλος υπάλληλος της εφορίας, ενώ υποστηρίζει ότι ο ίδιος άνοιγε τραπεζικούς λογαριασμούς ως συνδικαιούχος, με στοιχεία πολιτών που έβρισκε από την υπηρεσία του, εν αγνοία τους.

Ο εφοριακός, κατόπιν προτροπής του καρδιολόγου του, εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική, από την έλαβε εξιτήριο. Ωστόσο, σύμφωνα με το συνήγορό του, δεν προτίθεται να επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα στην ανακρίτρια.

ckk
28-04-2011, 18:05
Τρελός είναι να μείνει Ελλάδα με τα €Μ2,2? Τρελός ήταν. Για αυτό και τον έχωσαν.