PDA

View Full Version : BMW Connected Ride.


arisxios
10-04-2009, 23:07
BMW Connected Ride.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων στα οποία ενέχονται μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα συμβαίνουν στις διασταυρώσεις των πόλεων, λόγω έλλειψης της απαιτούμενης προσοχής από τους οδηγούς. Εκεί ακριβώς στοχεύει το νέο σύστημα ασφάλειας της BMW, Connected Ride.

Πρόκειται για ένα σύστημα αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, το οποίο σε πρώτη φάση θα εφαρμόζεται αποκλειστικά στα οχήματα του BMW Group. H θέση όλων των οχήματα που θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Connected Ride θα εντοπίζεται μέσω GPS και σε περίπτωση που αυτά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους θα ξεκινά αυτόματα η επικοινωνία «μεταξύ» τους. Όταν ένα αυτοκίνητο(BMW, Mini Cooper η…Rolls Royce) και μια μοτοσικλέτα ΒΜW πρόκειται να διασταυρωθούν, το σύστημα αυτόματα αρχίζει την «στενή παρακολούθηση» τους, αναλύοντας τα δεδομένα που αφορούν στη κινητική τους κατάσταση. Αν τα δεδομένα αυτά προμηνύουν σύγκρουση, ο οδηγός του αυτοκινήτου θα λαμβάνει μια σχετική οπτική προειδοποίηση στο ταμπλό στην οποία θα καταδεικνύεται η διεύθυνση της πορείας της μοτοσικλέτας (δεξιά ή αριστερά), ενώ σε περίπτωση που ο οδηγός του αυτοκινήτου συνεχίσει…ατάραχος, η ειδοποίηση γίνεται πλέον και φωνητική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως, αποτελούν αυτά που πραγματοποιούνται αυτόματα στη μοτοσικλέτα που πλησιάζει προς τη διασταύρωση. Σε πρώτη φάση αυξάνεται η ένταση της δέσμης των φώτων και ανάβει μια σειρά από led που βρίσκονται στο πλάι της μοτοσικλέτας προκειμένου αυτή να γίνει ορατή, ενώ στη συνέχει ενεργοποιείται αυτόματα η κόρνα (!), προειδοποιώντας τον οδηγό του αυτοκινήτου.



http://www.mototriti.gr/images/Logomoto.gif http://www.mototriti.gr/images/tr.gif http://www.mototriti.gr/images/tr.gif Τελευταία νέα http://www.mototriti.gr/images/tr.gif

Arkas
11-04-2009, 01:12
Τί να πω βρε παιδιά!
Πολύ φουτουριστικά μου ακούγονται όλα αυτά!
Σε ευχαριστούμε Άρη!