PDA

View Full Version : Ανθυπαστυνόμος ε.α. στη συμμορία


MARK
09-05-2011, 20:46
Ενας ακόμα από τους δράστες του μακελειού με τους δύο νεκρούς και δύο τραυματίες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη συνελήφθη χθες στο Μενίδι από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, ενώ περπατούσε στον δρόμο.

Είναι ο τρίτος από τους τέσσερις που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, από το οποίο «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τους αστυνομικούς, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σήμερα οδηγείται στον ανακριτή μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες.
Πρόκειται για 24χρονο ομογενή από τη Ρωσία, ο οποίος είναι σεσημασμένος για ληστείες.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του τέταρτου, ο οποίος είχε τραυματιστεί από σφαίρα αστυνομικού και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.
Εν τω μεταξύ, προχθές εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια και η αδίστακτη συμμορία Αλβανών που είχε προμηθεύσει στους ομογενείς το κλεμμένο Volvo στο οποίο επέβαιναν όταν τους καταδίωξαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
Τσιλιαδόρος της συμμορίας, που είχε διαπράξει ιδιαίτερα σκληρές ληστείες, κλοπές και αρπαγές αυτοκινήτων, ήταν 41χρονος ανθυπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος αποστρατεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο, προβάλλοντας λόγους υγείας και ψυχολογικά προβλήματα.
Ο απόστρατος αστυνομικός ισχυρίζεται ότι μπλέχτηκε με τη συμμορία μετά την αποστρατεία του. Ομως μία πολυτελής βίλα που έχει στο Πόρτο Ράφτη, μαγαζιά και άλλα περιουσιακά στοιχεία, που δεν δικαιολογούνται από τον μισθό που έπαιρνε, έχουν βάλει σε σκέψεις τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, που αναζητούν το «πόθεν έσχες».
Η συμμορία εξαρθρώθηκε μετά τη σύλληψη των δραστών του μακελειού του Ρέντη και συνεργών τους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο Αλβανοί, οι οποίοι είχαν προμηθεύσει το κλεμμένο Volvo στους δολοφόνους.
Οι αστυνομικοί, μαζί με τους δύο πρώτους Αλβανούς, συνέλαβαν για συμμετοχή στη συγκεκριμένη συμμορία συνολικά εννέα άτομα, δηλαδή οκτώ Αλβανούς και τον ανθυπαστυνόμο - τσιλιαδόρο, ενώ γίνονται έρευνες για τη σύλληψη και άλλων συνεργών τους, που αναζητούνται εδώ και έναν χρόνο.
Η συμμορία είχε γίνει φόβος και τρόμος στην Αττική, ιδιαίτερα στους φύλακες εταιρειών αυτοκινήτων και άλλων επιχειρήσεων, όπου «χτυπούσαν» κατά προτίμηση, και δεν δίσταζαν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία από τις επιθέσεις των Αλβανών ένας φύλακας εταιρείας έμεινε δεμένος και φιμωμένος πάνω από 24 ώρες μέσα σε μια αποθήκη.
Τα μέλη της ομάδας με τα καλάσνικοφ έδεναν και φίμωναν τους υπαλλήλους, απενεργοποιούσαν συναγερμούς, μέσα επικοινωνίας κ.λπ. και άρπαζαν οχήματα, εργαλεία, εμπορεύματα και πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά από χρηματοκιβώτια.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι έχουν διαπράξει συνολικά 16 ληστείες και κλοπές, και έχουν αρπάξει 47 ΙΧ αυτοκίνητα, από επτά αντιπροσωπείες ή εταιρείες ενοικιάσεως και φύλαξης αυτοκινήτων, καθώς και ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη αξίας πάνω από 35.000 ευρώ από διάφορες επιχειρήσεις, επιταγές 500.000 ευρώ και πάνω 285.000 ευρώ σε μετρητά από χρηματοκιβώτια.

Jefe
09-05-2011, 20:55
Νεύρα Νεύρα Νεύρα




Jefe

Albatros
09-05-2011, 20:59
Αυτοί και αν είναι Οικονομικοί μετανάστες...
:hmmm::mad:

adventure
09-05-2011, 22:18
ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα