PDA

View Full Version : Πως να αλλάξω μπαταρία στο iPhone


ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
18-05-2011, 11:57
Επειδή αρκετοί φίλοι έχουν iPhone,

σκέφτηκα ότι, ίσως μια αλλαγή μπαταρίας με μεγαλύτερη,

τους "σώσει" απ' τη συνεχή φασαρία της φόρτισης,

γι' αυτό παραθέτω το άρθρο, όπως το έλαβα με E-Mail ... ;)

Δεν το έχω προσπαθήσει εγώ, αφού δεν έχω iPhone.


Αγόρασα μία μπαταρία 1800mAh για 10 ευρώ περίπου από το eBay.
Αρχικά έβγαλα την κάρτα SIM και ξεβίδωσα με ένα κατσαβιδάκι τις δύο βίδες που είναι στο κάτω μέρος:
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/1.JPG
Μετά έβαλα σελοτέιπ στο πάνω μέρος για να κολλήσω το γυαλί του μπροστινού μέρους με το πίσω μέρος έτσι ώστε όταν το ανοίξω (ανοίγει από το κάτω μέρος πρώτα) να μη μου ξεφύγει και σπάσω καμία σύνδεση http://www.leodinos.gr/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/2.JPG
Μετά για πολλή ώρα έψαχνα μία βεντούζα για να το ανοίξω, και τελικά δεν είχαμε στο σπίτι καμία, οπότε αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τη βάση που έχω για το αυτοκίνητο http://www.leodinos.gr/wp-includes/images/smilies/icon_razz.gif
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/3.JPG
Τραβώντας σιγά σιγά λοιπόν, το άνοιξα σε γωνία 90 μοιρών.
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/4.JPG
Μετά αποσύνδεσα τις 3 δυνδέσεις που φαίνονται εδώ, δεξιά η οθόνη, αριστερά το υπόλοιπο iPhone:
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/5.jpg
Ξεβίδωσα τις βίδες που κρατάνε την motherboard με τη σειρά που φάινεται στις εικόνες: (κάτω από την motherboard είναι επιτέλους η μπαταρία!)
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/6.jpg
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/7.jpg
( και από την άλλη μεριά του iPhone: )
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/8.jpg
Τέλος, ξεβίδωσα και μια βίδα που είναι εκεί που είναι η κάμερα για να την κρατάει στη θέση της και τραβώντας τη motherboard από τη μεριά που είναι το πάνω μέρος του iPhone απαλά και κουνώντας τη λίγο δεξιά και αριστερά βγήκε, και επιτέλους έφτασα στη μπαταρία!!
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/9.JPG
Μετά παρατήρησα ότι στο πίσω μέρος της motherboard κάποιος έχει ζωγραφίσει ένα βελάκι που δείχνει μια μπλε τελεία!
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/10.JPG
Τέλος πάντων, μετά έβγαλα και τη μπαταρία σπρώχνωντας την λίγο με ένα κατσαβίδι, γιατί είναι κολλημένη στο πίσω μέρος του iPhone με αυτοκόλλητο:
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/11.JPG
Μετά έβγαλα την καινούρια μπαταρία από το σακουλάκι της, την κόλλησα (έχει αυτοκόλλητο πάνω) και το έκλεισα ακριβώς όπως το άνοιξα, με ακριβώς τα αντίθετα βήματα.
Δεν ξέρω ακόμα αν η μπαταρία κρατάει περισσότερο ή λιγότερο από την παλιά, γιατί πριν λίγο τη φόρτισα πλήρως και τις επόμενες ημέρες θα δω αν όντως κρατάει περισσότερο ή αν είναι.. χαλασμένη http://www.leodinos.gr/wp-includes/images/smilies/icon_razz.gif
Θα ανανεώσω αυτό το post αν παρατηρήσω ότι η διάρκεια της μπαταρίας είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη. Αν δεν είμαι σίγουρος δε θα το ανανεώσω, γιατί δε θέλω να γράφω πραγματα αν δεν είμαι σίγουρος.. Ίσως μετά από καιρό να γράψω ότι δεν είμαι σίγουρος, δεν ξέρω, θα δούμε http://www.leodinos.gr/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif
Για τη σύγκριση, ορίστε μια φωτογραφία των δύο μπαταριών δίπλα δίπλα, δεξιά η καινούρια, αριστερά η παλιά που ήταν μέσα στο iPhone:
http://leodinos.gr/images/ibatreplace/12.JPG
Αν θέλει κάποιος να το κάνει, είναι πολύ απλή διαδικασία, και εγώ κόλλησα μόνο σε ένα σημείο, όταν το έκλεισα με την καινούρια μπαταρία και άνοιξε, η οθόνη δεν καταλάβαινε ότι την ακουμπούσα, γιατί δεν είχα συνδέσει καλά το 2 που φάινεται στην 5η φωτογραφία. Το άνοιξα και το ξαναέκλεισα άλλες 2 φορές μέχρι να το συνδέσω καλά (γιατί τότε δεν ήξερα ποιο από τα 3 έφταιγε). Τώρα λειτουργεί μια χαρά!



Και ένα βιντεάκι που ίσως βοηθήσει ... ;)

Πως να αλλάξω μπαταρία στο iPhone







.

GEO_K
18-05-2011, 12:09
Thanx Nikos!!!!!

NLS
18-05-2011, 12:51
φυσικά ξεχνάς την εγγύηση

η Apple πάντα θέλει να τα παίρνει και γι' αυτό ποτέ δεν έβαλε replaceable batteries σε κανένα της gadget (αντίθετα από ΟΛΟ τον άλλο πλανήτη) και το πουλάει σαν υπηρεσία

το κάνουν και τρίτοι βέβαια πιο φτηνά

Albatros
18-05-2011, 17:37
φυσικά ξεχνάς την εγγύηση

η Apple πάντα θέλει να τα παίρνει και γι' αυτό ποτέ δεν έβαλε replaceable batteries σε κανένα της gadget (αντίθετα από ΟΛΟ τον άλλο πλανήτη) και το πουλάει σαν υπηρεσία

το κάνουν και τρίτοι βέβαια πιο φτηνά

Η εγγύηση είναι ένας χρόνος, δεν νομίζω να χρειαστεί κανείς νέα μπαταρία σε 1 χρόνο.
:hmmm:

gemara
18-05-2011, 18:04
Καλό Νίκο, αλλά ρώτα το φίλο σου, που βρήκε το κατσαβιδάκι για το iphone; :)

gandreas
18-05-2011, 20:12
:sm5::sm5::sm5:

CPretenteriS
18-05-2011, 20:33
:sm8:

Gazi
20-05-2011, 15:08
Στο δικό μου Iphone 3gs 32G έχω μπαταρία 2300mAh την αποία και αγόρασα από κατάστημα με υπολογιστές!!Δεν είναι της Apple αλλά και τί έγινε???:D:D:D:D

Σε ευχαριστούμε πάντος Νικόλα!!!!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
20-05-2011, 15:59
Καλό Νίκο, αλλά ρώτα το φίλο σου, που βρήκε το κατσαβιδάκι για το iphone; :)


Αγοράζεις ένα σετάκι μύτες μινιόν, από κατάστημα ηλεκτρονικών ή μοντελισμού,

που έχει μύτες από το Νο ... "000" ... ;)


http://imageshack.us/m/815/7085/50416040.jpg

http://imageshack.us/m/684/2197/35402905.jpg

http://imageshack.us/m/859/5537/41106676.jpg

gemara
20-05-2011, 16:19
;)

An Evil Ascending

Apple is switching to a new type of tamper-resistant screw. This is not a standard Torx, and there are no readily available screwdrivers that can remove it. This isn’t the first time they’ve used this type of screw—it first appeared in the mid-2009 MacBook Pro to prevent you from replacing the battery—and Apple is using a similar screw on the outer case of the current MacBook Air. This screw is the primary reason the 11″ MacBook Air earned a lousy repairability score of 4 out of 10 (http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook-Air-11-Inch-Model-A1370-Teardown/3745/1#s17843) in our teardown last October.
Apple chose this fastener specifically because it was new, guaranteeing repair tools would be both rare and expensive. Shame on them.
So what is this screw?

It’s similar to a Torx—except that the points have a rounder shape, and it has five points instead of six. Apple’s service manuals refer to them as “Pentalobular” screws, which is a descriptive enough term. It’s certainly better than what I came up with, which was “Evil Proprietary Tamper Proof Five Point Screw.” It’s best I stay out of the naming business.
http://guide-images.ifixit.net/igi/J2ZmCuhThPJdtneB.standard

Contrary to what has been widely reported elswhere, this is not a security Torx screw. Security Torx have a post in the middle. Apple would never use a real Torx security screw with a post for two reasons: they’re ugly, and the posts break off easily with screw heads this small. To further complicate matters, Apple occasionally refers to these as “Pentalobe security screws.” Please don’t confuse them with security Torx.
This screw head is new to us. In fact, there isn’t a single reputable supplier that sells exactly the same screwdrivers Apple’s technicians use—which is Apple’s point. They picked an obscure head that no one would have. This new screw defeats even our vaunted 54-bit driver kit (http://www.ifixit.com/Tools/54-Piece-Bit-Driver-Kit/IF145-022), which until now we’ve been able to claim that it’s all you need to disassemble just about any consumer electronics. Alas, no more. Thanks a lot, Apple!

Jefe
20-05-2011, 16:20
http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020408.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={6A81F2AC-1C2B-11E0-A21D-0016E66A7C4E})



Jefe

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
20-05-2011, 16:54
Αααα ... μάλιστα ... και στις φωτό, το είδα για σταυρωτό ...

Οκ ... το κοιτάμε κ τα ξαναλέμε ... ;)

lepanto
20-05-2011, 17:19
Νικολα θεωρο οτι εισαι ετοιμος, αυτο που μενει ειναι να μου στειλεις ανα βιογραφικο σου :o

gepol
21-05-2011, 06:43
Ψιλάσχετο, αλλά ελπίζω όλοι με αειφόουν, να κάνετε συντήρηση της μπαταρίας, πράγμα που ισχύει για όλα τα κινητά βέβαια.

Κάθε μήνα μια πλήρη αποφόρτιση και όταν λέω πλήρη εννοώ πλήρη. Οταν σας δείξει την ένδειξη ότι δεν μπορεί να ανοίξει λόγω πεσμένης μπαταρίας, το αφήνετε κελιστό το βράδυ και το πρωί θα έχει πάρει λίγο τα πάνω της, το ανοίγετε και το αφήνετε να αποθάνει, και επαναλαμβάνετε όσες φορές μπορείτε. (εφόσον βέβαια είναι εφικτό ανάλογα την χρήση που του κάνετε).

Βέβαια για το θέμα αυτό έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, και πολλοί διαφωνουν, αλλά η προσωπική μου εμπειρία, που το τηρώ ευλαβικά, λέει ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Δεν έχω αλλάξει ποτέ μπαταρία σε κινητό, και δεν έχω σχεδόν καθόλου μείωση απόδοσης.

peterv
21-05-2011, 09:05
μικρή και ταπεινή γνώμη ,

μην σκαλίζεται την μπαταρία του iphone , θα μπλέξετε σε δύσκολα και επικίνδυνα πράγματα.

Κάντε σωστή χρήση της μπαταρίας όπως το λέει ο gepol και φορτίζεται και με τον φορτιστή αλλά και με usb (οι γνώμες διίστανται για το ποιος τρόπος είναι καλύτερος οπότε χρήση και των δύο και είστε καλυμμένοι) .

Αν τώρα κάποιος χρειάζεται μεγαλύτερη αυτονομία (όπως στην απίθανη περίπτωση ενός πολυήμερου ταξιδιού χωρίς ρεύμα) θεωρώ ότι υπάρχει πληθώρα συσκευών που φορτίζουν το κινητό με την μπρίζα του αυτοκινήτου - μηχανής, τον ήλιο, με μανιβέλα κ.α. Υπάρχουν επίσης εξαρτήματα που εφαρμόζουν απευθείας στο iphone και κρατάνε την μπαταρία στο iphone και μέχρι 1,5 φορά παραπάνω.

πάρτε μερικές ιδέες από το google

iPhone 3G, 3GS, 4 and iPod touch battery extender case, charger and more from mophie (http://www.mophie.com/)

RichardSolo.Com - iPhone, iPod, iPad Accessories (http://www.richardsolo.com/iphone_and_ipod.html)

5 Best iPhone 3G Battery Extenders (Update) (http://www.iphoneness.com/iphone-accessories/5-best-iphone-3g-battery-extenders/)

PhoneSuit: Primo Battery Packs, for Apple iPhone, iPad, iPod, Android, Blackberry, Samsung, HTC, Motorola (http://www.phonesuit.com/)

NLS
21-05-2011, 11:47
Διαφωνώ και διαφωνώ μετά από αρκετό ψάξιμο και εμπειρία σε τέτοια θέματα. Εξάλλου η πληροφορική (κακώς ίσως) στην Ελλάδα "εφάπτεται" και με τέτοια... αφού δεν αλλάζουμε βρύσες πάλι καλά. Εντάξει υπερβάλω γιατί τέτοιες μπαταρίες δεν έχουν μόνο κινητά και iphones αλλά και laptops, tablets κλπ.

Στις μπαταρίες λιθίου ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ να αδειάζουν.
Δεν χρειάζονται conditioning όπως άλλες.
Αντιθέτως καλό είναι να μένουν πάντα πάνω από το 30% τους.

Είπες ότι πολλοί θα διαφωνήσουν άντε ξεκινήσαμε. :) Και εγώ τηρώ αυτό που λέω και επίσης δεν έχω αποχαιρετήσει μπαταρία ακόμα. Νομίζω μάλιστα ότι έχω ένα από τα παλιότερα gadgets τέτοιας μπαταρίας που ακόμα ζει ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ (πρέπει να το έχω 11 χρόνια... τι έχεις να πεις;...).

Ψιλάσχετο, αλλά ελπίζω όλοι με αειφόουν, να κάνετε συντήρηση της μπαταρίας, πράγμα που ισχύει για όλα τα κινητά βέβαια.

Κάθε μήνα μια πλήρη αποφόρτιση και όταν λέω πλήρη εννοώ πλήρη. Οταν σας δείξει την ένδειξη ότι δεν μπορεί να ανοίξει λόγω πεσμένης μπαταρίας, το αφήνετε κελιστό το βράδυ και το πρωί θα έχει πάρει λίγο τα πάνω της, το ανοίγετε και το αφήνετε να αποθάνει, και επαναλαμβάνετε όσες φορές μπορείτε. (εφόσον βέβαια είναι εφικτό ανάλογα την χρήση που του κάνετε).

Βέβαια για το θέμα αυτό έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, και πολλοί διαφωνουν, αλλά η προσωπική μου εμπειρία, που το τηρώ ευλαβικά, λέει ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Δεν έχω αλλάξει ποτέ μπαταρία σε κινητό, και δεν έχω σχεδόν καθόλου μείωση απόδοσης.

MARK
21-05-2011, 13:31
http://www.gsforum.gr/picture.php?albumid=155&pictureid=2089