PDA

View Full Version : Χρήσιμα έγγραφα,ρουχισμός&άλλα για ταξίδι στο εξωτερικ


Slane
22-05-2011, 23:04
Έγγραφα για ταξίδι στο εξωτερικό

Για ένα ταξίδι στο εξωτερικό καλό είναι να προετοιμάσετε να έγγραφά σας όσο νωρίτερα γίνεται. Κάποια από αυτά μπορεί να παίρνουν κάποιες μέρες να εκδοθούν και όπως και να έχει καλό είναι να μην έχετε να τρέχετε την τελευταία στιγμή.

- Άδεια κυκλοφορίας μοτοσυκλέτας και πινακίδα με αναγνωριστικό χώρας (GR): Από το 2009 σύμφωνα με κοινοτική οδηγία τυπικά χρειάζεστε νέου τύπου άδεια κυκλοφορίας, ακόμη και για χώρες εντός της ευρωπαϊκής ένωσης. Το κατά πόσο η κοινοτική οδηγία εφαρμόζεται στην πράξη δεν είναι σαφές (και διαφέρει από χώρα σε χώρα), αλλά αν θέλετε να είστε 100% τυπικοί πρέπει να ανανεώσετε την παλιά σας άδεια. Η πινακίδα σας πρέπει να είναι νέου τύπου (με το χαρακτηριστικό μπλε GR στην πάνω αριστερή γωνία), διαφορετικά πρέπει να προμηθευτείτε και να κολλήσετε σχετικό αυτοκόλλητο σε εμφανές σημείο.

- Ασφάλεια μοτοσυκλέτας και πράσινη κάρτα: Την πράσινη κάρτα την εκδίδει η ασφαλιστική σας εταιρεία, ισχύει για τις χώρες στις οποίες θα ταξιδέψετε, και έχει περιορισμένη διάρκεια. Χρειάζεται και για χώρες εντός ευρωπαϊκής ένωσης, στην οποία περίπτωση συνήθως εκδίδεται δωρεάν. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας.

- Διεθνές πιστοποιητικό (πολύπτυχο): Στα κράτη της Ασίας και της Αφρικής (όχι της Ευρώπης) απαιτείται από τις εκεί τελωνειακές αρχές, κατά την είσοδο ενός οχήματος με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, το διεθνές πιστοποιητικό πορείας (πολύπτυχο). Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται από την ΕΛΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη ΕΛΠΑ.

- Οδική βοήθεια: Τυπικά απαραίτητη δεν είναι, αλλά καλό θα ήταν πριν το ταξίδι σας να φροντίσετε για μια οδική βοήθεια που εξασφαλίζει μεταφορά σε κοντινό συνεργείο καθώς επαναπατρισμό του οχήματός σας σε περίπτωση σοβαρής βλάβης ή ατυχήματος.

- Άδεια οδήγησης: Αν ταξιδέψετε σε χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, ενδεχομένως να χρειαστείτε και διεθνή άδεια οδήγησης. Αυτή την εκδίδει η ΕΛΠΑ αυθημερόν, έναντι παραβόλου, και έχει τριετή ισχύ (νομίζω). Για εξακριβώσετε αν πράγματι χρειάζεστε διεθνή άδεια, επικοινωνήστε με την ΕΛΠΑ ή με τις πρεσβείες των χωρών που θα επισκεφθείτε.

- Ταυτότητα, διαβατήριο και βίζες. Σε περίπτωση που ταξιδέψετε εντός ευρωπαϊκής ένωσης η ταυτότητα (ειδικά αν είναι νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες) αρκεί. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το να υπάρχει και ένα διαβατήριο δεν κάνει κακό. Για κάποιες χώρες---εκτός ευρωπαϊκής ένωσης προφανώς---χρειάζεστε και βίζα, την οποία εκδίδει η πρεσβεία της εκάστοτε χώρας. Οι διαδικασίες, το κόστος για την έκδοσή της και η διάρκεια ισχύος της βίζας ποικίλουν από χώρα ρε χώρα. Και πάλι επικοινωνήστε με την πρεσβεία της χώρας.

- Προσωπική ασφάλεια: Τεχνικά απαραίτητη δεν είναι (κανείς δεν θα σε σταματήσει να ταξιδέψεις χωρίς αυτή), αλλά καλό είναι να υπάρχει κάτι που σου εξασφαλίζει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις χώρες που θα επισκεφθείς χωρίς να χρειαστεί να αναλάβεις το κόστος εσύ προσωπικά. Για τις χώρες τις ευρωπαϊκής ένωσης υπάρχει η "Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ)" η οποία εκδίδεται από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (για ασφαλισμένους σε άλλα ταμία, δεν ξέρω). Επίσης υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που παρέχουν---έναντι αντιτίμου φυσικά---ταξιδιωτική ασφάλεια, για την διάρκεια του ταξιδιού. Το κόστος, οι όροι και παροχές διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία.
Προετοιμασία μοτοσυκλέτας

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι ένα σέρβις της μοτοσυκλέτας είναι απαραίτητο. Θυμηθεί να ελέγξετε τουλάχιστον τα παρακάτω:

- Λάδια και φίλτρο λαδιού (αλλαγή)
- Τακάκια και υγρά φρένων (έλεγχο και αλλαγή αν χρειάζεται)
- Ψυκτικό υγρό (έλεγχο, συμπλήρωμα ή αλλαγή αν χρειάζεται)
- Μπουζί (αλλαγή αν χρειάζεται)
- Φίλτρο αέρα (καθάρισμα ή αλλαγή αν χρειάζεται)
- Ρύθμιση, καθάρισμα και λάδωμα αλυσίδας (ή αλλαγή αλισυδογράναζων αν χρειάζεται), έλεγχος ευθυγράμμισης.
- Έλεγχος μπροστινού, σφίξιμο αν χρειάζεται
- Έλεγχος ρουλεμάν τροχών (και αλλαγή αν χρειάζεται)
- Έλεγχος, ρύθμση και λίπανση ντιζών (αλλαγή αν χρειάζεται)
- Αλλαγή ελαστικών (θα κάνετε πολλά χιλιόμετρα, καλό θα ήταν να βάλετε ένα φρέσκο ζευγάρι)
- Μπαταρία (αντικατάσταση αν έχετε την ίδια για κάμποσα χρόνια)
- Ότι άλλες εργασίες συντήρησης προβλέπει ο κατασκευαστής ή απαιτεί η μοτοσυκλέτα σας
- Ένα καλό πλύσιμο.

Το σέρβις καλό είναι να γίνει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν ξεκινήσετε και κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας να κάνετε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα ώστε αν είναι να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, να εμφανιστεί τότε, όταν έχετε χρόνο να το αντιμετωπίσετε. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, ελέγξτε τακτικά:

- Πιέσεις ελαστικών (να δείτε αν υπάρχει διαρροή)
- Στάθμη λαδιού κινητήρα
- Στάθμη ψυκτικού υγρού
- Στάθμη υγρών φρένων
- Τζόγο αλυσίδας

Το βράδυ πριν ξεκινήσετε, θυμηθείτε:

- Γεμίστε το ρεζερβουάρ
- Ελέγξτε πιέσεις ελαστικών
- Λαδώστε την αλυσίδα
- Ρυθμίστε την προφόρτιση των αναρτήσεων στην κατάλληλη θέση για ταξίδι με φορτίο και συνεπιβάτη.


Εργαλεία, ανταλλακτικά

Σκοπός δεν είναι να αλλάξετε ρουλεμάν στροφάλου στην άκρη του δρόμου, αλλά να αντιμετωπίσετε μικροαπρόοπτα τα οποία μπορεί να συμβούν εύκολα και να σας χαλάσουν το ταξίδι, ενώ με τα κατάλληλα εργαλεία και ανταλλακτικά θα τα αντιμετωπίζατε σχετικά ανώδυνα. Καλό είναι λοιπόν να έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

- Σετ εργαλείων για την μοτοσυκλέτα, αυτά, ή σαν αυτά, που δίνει ο κατασκευαστής.
- Κιτ επισκευής για tubeless ελαστικά
- Eφεδρικές σαμπρέλες καθώς και ότι εργαλεία χρειάζεστε για τις αλλάξετε, αν δεν έχετε tubeless ελαστικά (και αν ξέρετε να το κάνετε).
- Μερικές αμπούλες διοξειδίου για επιτόπου φούσκωμα των επισκευασμένων ελαστικών.
- Ένα φορητό ηλεκτρονικό πιεσόμετρο ελαστικών.
- Μια πένσα, έναν κόφτη, έναν σουγιά, ένα ψαλίδι και ένα κατσαβίδι (πιθανώς να τα βρείτε όλα μαζί σε συσκευασία "πολυεργαλείου" )
- Μερικά ζιπάκια (tie-wraps), λίγο καλώδιο, μερικά μέτρα σπάγκο, μονωτική ταινία, ταινία γκάφερ, χαρτοταινία.
- Έναν φακό.
- Μερικά ζευγάρια πλαστικά γάντια ή γάντια εργασίας για να μπορέσετε να δουλέψετε χωρίς να γίνετε χάλια.
- Ένα-δυο πατσαβούρια.
- Ένα σετ λάμπες για τους προβολείς σας.
- Έξτρα ασφάλειες. Τουλάχιστον δύο-τρεις από κάθε τύπο (αμπεράζ) που χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα σας.
- Τον κωδικό και την διαδικασία για την απενεργοποίησης του συναγερμού σας χωρίς τηλεκοντρόλ (αν έχετε συναγερμό)
- Λιπαντικό αλυσίδας και, αν είστε πολύ ψείρας, καθαριστικό αλυσίδας.
- Ένα λίτρο λάδι μηχανής για συμπλήρωμα (αν γενικώς χρειάζεστε συμπλήρωμα, αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο)
- Ένα σετ μανέτες και ένα σετ ντίζες (μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό, αλλά αν σας παίρνει ο χώρος δεν βλάπτει να βρίσκονται)
- Κάποιο ανταλλακτικό με το οποίο ξέρετε ότι η μοτοσυκλέτα σας έχει γενικώς “θέμα” (π.χ. ανορθωτής για παλιές Άφρικες).
- Το εγχειρίδιο χρήσης της μοτοσυκλέτας σας και, αν δεν πιάνει πολύ χώρο, το εγχειρίδιο συντήρησης (κατά προτίμηση στα αγγλικά).
- Το τηλέφωνο του μηχανικού σας (για κάθε ενδεχόμενο).

Ένδυση και προστατευτικός εξοπλισμός

Η μοτοσυκλέτα δεν είναι τροχόσπιτο. Είμαστε μηχανόβιοι, όχι φωτομοντέλα. Αυτά να έχετε στο νου σας όταν ετοιμάζετε την γκαρνταρόμπα σας για ένα ταξίδι με μοτοσυκλέτα. Αν θέλετε κουστούμια, γραβάτες, κυριλέ παπούτσια και διαφορετική εμφάνιση κάθε βράδυ μάλλον διαλέξατε λάθος μεταφορικό μέσο. Το ταξίδι με την μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι λιτό και αλήτικο και αυτό επεκτείνεται και στον ρουχισμό. Κουβαλώντας ένα μικρό, αλλά προσεκτικά επιλεγμένο, σύνολο από ρούχα μπορείτε να την βγάλετε για δυο βδομάδες πιθανότατα χωρίς να χρειαστεί να βάλετε "σοβαρή" μπουγάδα πέρα από το να πλύνετε καμιά κάλτσα ή κανένα κοντομάνικο μπλουζάκι (που αν το κάνετε αποβραδίς θα είναι έτοιμα μέχρι το πρωί). Από εκεί και πέρα, η πείρα έχει δείξει ότι, αντί να πάρετε μαζί σας περισσότερα ρούχα, είναι προτιμότερο απλά να σταματήσετε για μία ή δύο μέρες μέρες σε κάποια πόλη και να κάνετε λίγο νοικοκυριό (εξάλλου μετά από δύο εβδομάδες στον δρόμο, το χρειάζεστε). Αν ταξιδεύετε με συνεπιβάτη σχεδόν όλα τα παρακάτω πάνε επί δύο.

Για ταξίδι. λοιπόν, με πολύ δρόμο (όχι "πάω σε μια πόλη και την αράζω" ), σε τόπους με ποικίλο κλίμα---όπως για παράδειγμα ένα ταξίδι στην δυτική Ευρώπη που περιλαμβάνει αρκετές Αλπικές καθώς και Μεσογειακές διαδρομές---που θα διαρκέσει γύρω στις δυο βδομάδες καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας τουλάχιστον τα ακόλουθα είδη ρουχισμού και προστατευτικού εξοπλισμού:

- Μπότες δερμάτινες, μοτοσυκλετιστικές με μεμβράνη αδιαβροχοποίησης, καλής ποιότητας (ένα ζευγάρι είναι αρκετό).
- Κάλτσες ψηλές για να φοράτε με τις μπότες (3 ή 4 ζευγάρια ώστε να μπορείτε να αλλάζετε όταν βραχούν ή ιδρώσουν, καλό είναι να πάρετε και μάλλινες και βαμβακερές).
- Κάλτσες λεπτές για να φοράτε με τα "πολιτικά" παπούτσια (2 ή 3 ζευγάρια είναι αρκετά).
- Ένα ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (κατά προτίμηση μποτάκια, αν σας παίρνει ο χώρος, ή οτιδήποτε άλλο είναι αρκετά άνετο στα πόδια σας).
- Ένα ζευγάρι παντόφλες ή σαγιονάρες.

- Παντελόνι μοτοσυκλέτας (με προστατευτικά) είτε δερμάτινο είτε κορντούρα (ένα είναι αρκετό). Το παντελόνι να έχει μεμβράνη αδιαβροχοποίησης.
- Ισοθερμικό κολάν (δύο για να μπορείτε να αλλάζετε αν βραχούν ή ιδρώσουν).
- Παντελόνια πολιτικά, κατά προτίμηση τζιν (δύο είναι αρκετά).
- Μία ζώνη (προφανές, αλλά είναι πολύ εύκολο να την ξεχάσετε).

- Μπουφάν μηχανής (κορντούρα ή δερμάτινο) με αφαιρούμενη θερμομονωτική επένδυση και μεμβράνη αδιαβροχοποίησης.
- Χοντρές μπλούζες μάλλινες ή fleece (δύο είναι αρκετές, μπορεί να την βγάλετε και με μία).
- Λεπτότερες μπλούζες, μακρυμάνικες, που μπορείτε να τις φορέσετε και μέσα από το fleece, αν χρειαστεί, η μόνες τους (δύο είναι αρκετές).
- Ισοθερμικές φανέλες (δύο τουλάχιστον για να μπορείτε να αλλάζετε αν ιδρώσουν ή βραχούν).
- Μπλουζάκια κοντομάνικα (δύο ή τρία).

- Ισοθερμικό tube για τον λαιμό (ένα ή δύο).
- Μπαλακλάβες βαμβακερές (δυο-τρεις οπωσδήποτε, καλό είναι να αλλάζετε συχνά και δεν πιάνουν καθόλου χώρο).
- Ωτασπίδες (ανάλογα με τον τύπο τους πάρτε αρκετά ζευγάρια ώστε να αλλάζετε συχνά)
- Κράνος (φυσικά) με διάφανη (clear) ζελατίνα και αντιθαμπωτικό πρόσθετο pin-lock. Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε και μια πιο σκούρα ζελατίνα ή, για να κερδίσετε χώρο, ένα σκούρο πρόσθετο pin-lock.

- Γάντια απλά δερμάτινα με προστατευτικά (τριών εποχών).
- Γάντια αδιάβροχα χειμωνιάτικα με προστατευτικά (δύο ζευγάρια οπωσδήποτε).

- Ένα σετ αδιάβροχα (παντελόνι σακάκι), ακόμη και αν οι κορντούρες σας είναι "πλήρως αδιάβροχες".
- Ένα ζευγάρι αδιάβροχες γκέτες (μόνο αν δεν εμπιστεύεστε τις μπότες σας, αλλιώς δεν αξίζει).

- Σορτσάκι ή φόρμα (κάτι για να φοράτε στον ύπνο).
- Εσώρουχα (πόσα ζευγάρια θα το κρίνετε εσείς καλύτερα).
- Μία-δυο πετσέτες.

Για ταξίδι σε τόπους με θερμό καιρό χωρίς πολλές βροχές μπορεί να χρειαστείτε να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις στην λίστα του ρουχισμού, πιθανότατα:

- Αφήνοντας έξω τα ισοθερμικά και την θερμομονωτική επένδυση του μπουφάν.
- Αφήνοντας έξω τις αδιάβροχες γκέτες.
- Αντικαθιστώντας το αδιάβροχο παντελόνι κορντούρα με ένα μη-αδιάβροχο αεριζόμενο.
- Παίρνοντας μαζί σας ένα ζευγάρι αδιάβροχα γάντια (αντί για το δύο).
- Παίρνοντας μαζί σας περισσότερα κοντομάνικα και λιγότερες χοντρές μπλούζες (πάντα όμως καλό είναι να βρίσκεται τουλάχιστον μία).
- Παίρνοντας αθλητικά παπούτσια ή σανδάλια αντί για μποτάκια.
- Προσθέτοντας στον εξοπλισμό σας ένα camel-back για να μπορείτε να ενυδατώνεστε εν κινήσει.

Σε καμία περίπτωση, όμως, μην αφήσετε απέξω τον πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό (μπότες, παντελόνι, μπουφάν, κράνος, γάντια---ότι καιρό και να κάνει) ούτε τα αδιάβροχα και πάντα να έχετε κάτι για την πιθανότητα να κάνει περισσότερο κρύο απ' όσο υπολογίζατε.
Πρoσωπικά είδη

Εντελώς προφανή αλλά τα σημειώνω εδώ για να είναι πλήρης η λίστα:

- Οδοντόβουρτσα / οδοντόπαστα.
- Σαπούνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σαμπουάν (υγρό ή στερεό).
- Αποσμητικό σπρέι ή αλοιφή.
- Ξυριστική μηχανή, ξυραφάκια, αφρό ξυρίσματος, άφτερ-σέιβ.
- Αντηλιακή κρέμα (προσώπου και σώματος).
- Νυχοκόπτη.
- Αν έχετε μακριά μαλιά, βούρτσα και μερικά λαστιχάκια για δέσιμο.
- Αν φοράτε γυαλιά οπωσδήποτε δεύτερο ζευγάρι (πέρα απ' τα ηλίου).
- Αν φοράτε φακούς επαφής τα απαραίτητα για την συντήρησή τους, ένα δεύτερο ζευγάρι φακούς, και γυαλιά. Είδη πρώτων βοηθειών

Σκοπός εδώ δεν είναι να σώσετε ζωές αλλά να αντιμετωπίσετε μικροτραυματισμούς ή άλλα απρόοπτα (που πιθανώς να συμβούν μακριά απ' τον "πολιτισμό") χωρίς να βγάλετε το πρόγραμμα του ταξιδιού σας εντελώς εκτός: Ένα κάψιμο από εξάτμιση, τσιμπήματα εντόμων, μικρές πληγές, έναν πονοκέφαλο από κρύωμα ή κούραση, έναν έντονο πονόδοντο, κ.λπ. Καλό, λοιπόν, είναι σε κάθε ταξίδι να έχετε μαζί σας ένα μικρό φαρμακείο εξοπλισμένο με τα ακόλουθα (και αχρείαστα να' ναι):

- Τα απαραίτητα για την επίδεση και φροντίδα κάποιας μικρής πληγής: Βαμβάκι, γάζες, λευκοπλάστ, επίδεσμο, οξυζενέ, οινόπνευμα, μπεταντίν, σουλφαμιδόσκονη.
- Ένα σπρέυ για εγκαύματα.
- Μια αλοιφή για τσιμπήματα εντόμων.
- Λίγη αμμωνία.
- Ένα σωληνάριο κρέμας για σκασμένα χείλια (όπως Liposan).
- Κολίριο για ερεθισμένα μάτια.
- Ένα θερμόμετρο.
- Ένα / δυο ζευγάρια γάντια λάτεξ.
- Ένα μικρό ψαλίδι
- Ένα κουτί ασπιρίνες και ένα κουτί ντεπόν.
- Κάποιο ισχυρότερο παυσίπονο / αντιπυρετικό (ρωτήστε τον γιατρό σας)
- Κάποιο αντιβιοτικό γενικής χρήσης (ρωτήστε τον γιατρό σας)
- Φάρμακα για πονόκοιλο και διάρροια (ρωτήστε τον γιατρό σας)
- Ότι άλλα φάρμακα χρησιμοποιείτε συνήθως

Διάφορα άλλα

- Χάρτες των περιοχών που θα επισκεφθείτε.
- Ταξιδιωτικοί οδηγοί που θα θέλατε να έχετε μαζί σας.
- Κινητό τηλέφωνο και φορτιστής (εξακριβώστε ότι το τηλέφωνο λειτουργεί στις χώρες που θα πάτε).
- Φωτογραφική μηχανή και μερικές έξτρα κάρτες μνήμης.
- Φορητός σκληρός δίσκος για μετεγγραφή φωτογραφιών μαζί με τον φορτιστή του (στις μέρες μας οι κάρτες μνήμης είναι αρκετά μεγάλες οπότε μάλλον δεν χρειάζεται).
- Ένα καλό λουκέτο δισκόφρενου ή δύο, αν αισθάνεστε ανασφαλής (μεγαλύτερες αλυσίδες και πέταλα πιάνουν πολύ χώρο και δεν αξίζει).
- Δεύτερο σετ κλειδιών (για τον κεντρικό διακόπτη και για τις άλλες κλειδαριές) και ένα δεύτερο τηλεχειριστήριο συναγερμού. Αυτά καλύτερα να τα δώσετε στον συνεπιβάτη για φύλαξη ή αν ταξιδεύετε με παρέα, σε έναν φίλο της παρέας.
- Ιμάντες πρόσδεσης, αρκετά γερούς ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δέσιμο της μοτοσυκλέτας σε περίπτωση που την μεταφέρετε με πλοίο.
- Έξτρα ελαστικούς ιμάντες πρόσδεσης αποσκευών (πέρα απ' αυτούς που ήδη χρησιμοποιείτε---τουλάχιστον δύο).
- Έξτρα ελαστικό δίχτυ στερέωσης αποσκευών (ένα φτάνει).
- Μερικές πλαστικές σακούλες σκουπιδιών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βάζετε τα άπλυτα, αλλά και ως έκτακτη λύση αδιαβροχοποίησης.
- Μερικά χρήματα έκτακτης ανάγκης (καμιά 100αριά-200 ευρώ), μια πιστωτική κάρτα (ή κάρτα ανάληψης) και μια χειρόγραφη λίστα με βασικά τηλέφωνα (φίλων, συγγενών, γνωστών, κ.λπ) τοποθετημένα σε ασφαλές σημείο επάνω στην μοτοσυκλέτα (κάπου που δεν μπορεί κάποιος να τα βρει και να τα πάρει εύκολα). Θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα αν κάποιος σας κλέψει την τσάντα με το πορτοφόλι, τις κάρτες, τα λεφτά, τα έγγραφά σας ή το κινητό.
- Τηλέφωνο της Ελληνικής πρεσβείας στις χώρες που θα επισκεφθείτε περασμένο στο κινητό, αλλά και στην χειρόγραφη λίστα.
- Τηλέφωνο οδικής βοήθειας (που μπορείτε να το καλέσετε απ' τις χώρες που θα πάτε) περασμένο στο κινητό.
- Αντικουνουπικό (φιδάκια ή ταμπλέτες και συσκευή ή υγρό).
- Ένα-δυο αναπτήρες.
- Χαρτομάντιλα και υγρά μαντιλάκια.
- Μερικά μανταλάκια και λίγη σκόνη για πλύσιμο (ρούχων) στο χέρι (όλο και κάτι θα χρειαστεί να πλύνετε).
- Στυλό, μολύβι και σημειωματάριο.
- Ένα καλό βιβλίο.

Syvaris
22-05-2011, 23:11
ευχαριστούμε



να προσθέσω μόνο ....

το κίτρινο γιλέκο για στάση ανάγκης ;)

Jefe
22-05-2011, 23:13
http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000201F9.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={6A81F2AC-1C2B-11E0-A21D-0016E66A7C4E})



Jefe

princess
22-05-2011, 23:14
Χρήσιμο για όλους μας,ευχαριστούμε Γιώργο.:)

264George
22-05-2011, 23:25
:sm4:

Eftixis
22-05-2011, 23:25
Μπράβο Γιώργο ότι και ετοιμαζόμουνα να αρχίσω να ρωτάω δεξιά αριστερά πολύ χρήσιμα γιατί μετά το Συράκο μπορεί να φτάσω Βουλγαρία - Τουρκία με τον πλοηγό τι γίνετε από χάρτες έχω το τιβο 4050 ?
Θα έρθεις την Τετάρτη στον καφέ?

Slane
22-05-2011, 23:26
Μπράβο Γιώργο ότι και ετοιμαζόμουνα να αρχίσω να ρωτάω δεξιά αριστερά πολύ χρήσιμα γιατί μετά το Συράκο μπορεί να φτάσω Βουλγαρία - Τουρκία με τον πλοηγό τι γίνετε από χάρτες έχω το τιβο 4050 ?
Θα έρθεις την Τετάρτη στον καφέ?



Πολύ δύσκολα Ευτύχη μου, ξεκινάω εξετάσεις από το Σάββατο & τραβάω ζόρια.

ntinopoulos
22-05-2011, 23:45
ευχαριστούμε



να προσθέσω μόνο ....

το κίτρινο γιλέκο για στάση ανάγκης ;)

εγω κιτρινο γιλεκο ΔΕΝ φοραω...:rolleyes:
για κοκκινο το συζηταμε!:D

zissimo
22-05-2011, 23:45
Να γιατι GS forum
Eυχαριστω πολυ Γιωργο
Ζησιμος

Syvaris
23-05-2011, 00:00
εγω κιτρινο γιλεκο ΔΕΝ φοραω...:rolleyes:
για κοκκινο το συζηταμε!:D


ΕΝΑ είναι το χρώμα

ΜΙΑ είναι η ομάδα


(μόνο) κιτρινο

:sm7::sm7:

και αν ξεμείνεις στην Ισπανία???? το κόκκινο είναι επικίνδυνο

princess
23-05-2011, 00:02
ΕΝΑ είναι το χρώμα

ΜΙΑ είναι η ομάδα


(μόνο) κιτρινο

:sm7::sm7:

Μην τον φουντωνεις βραδιατικα....δεν θα χει ύπνο.;):):)

Syvaris
23-05-2011, 00:10
Μην τον φουντωνεις βραδιατικα....δεν θα χει ύπνο.;):):)


:sm7::sm7::sm7:

-DHMHTRHS-
23-05-2011, 00:53
καλα ολα αυτα και συμφωνω οτι ειναι τα απαραιτητα που τωρα προσπαθηστε να τα παρε τε ολα αυτα μαζι σας!!!!!!!!!!Μηπωσ θα χρειαζοταν το τρειλορ που ειδα σε μια φωτο με μια GS1150.Μια καλη λυση ειναι τα πουχα και τα εσωρουχα που θα παρεις να ειναι οτι πιο παλαιο εχεις οποτε σε καθε αλλαγη να τα πετας κιολας<γλυτωνεις και τα απλυτα>

adventure
23-05-2011, 06:45
Πολύ καλά και χρήσιμα ότι αναφέρεις .

:sm8:

ntinopoulos
23-05-2011, 08:29
ΕΝΑ είναι το χρώμα

ΜΙΑ είναι η ομάδα


(μόνο) κιτρινο

:sm7::sm7:

και αν ξεμείνεις στην Ισπανία???? το κόκκινο είναι επικίνδυνο

...θα το ρισκαρω!:sm7:

Μην τον φουντωνεις βραδιατικα....δεν θα χει ύπνο.;):):)

αλλο το ενα,αλλο τ αλλο...:D,
θα κοιμηθω σαν πουλακι...:D

Slane
23-05-2011, 15:39
καλα ολα αυτα και συμφωνω οτι ειναι τα απαραιτητα που τωρα προσπαθηστε να τα παρε τε ολα αυτα μαζι σας!!!!!!!!!!Μηπωσ θα χρειαζοταν το τρειλορ που ειδα σε μια φωτο με μια GS1150.Μια καλη λυση ειναι τα πουχα και τα εσωρουχα που θα παρεις να ειναι οτι πιο παλαιο εχεις οποτε σε καθε αλλαγη να τα πετας κιολας<γλυτωνεις και τα απλυτα>

Δημήτρη αν έχεις ένα RT σαν του Ευτύχη δεν έχεις τέτοια προβλήματα.
Εγώ με το GS 650 μάλλον θα χρειαστώ πλαϊνή καούκα !