PDA

View Full Version : ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ


MARK
06-06-2011, 00:48
Πράσινο
Και ΠΑΛΙ το πρωτάθλημα...Ο εξάστερος και χωρίς τον Διαμαντίδη μπορεί και το απέδειξε.Στέφθηκε πανάξια πρωταθλητής Ελλάδας για έννατη φορά τα τελευταία
10 χρόνια.

ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Σε έναν τελικό που θα θυμόμαστε για χρόνια, ο Παναθηναϊκός κόντρα σε όλους και σε όλα, πήρε τον πιο παλικαρίσιο τίτλο του...

Με τον Διαμαντίδη νοκ άουτ από το πρώτο λεπτό με διάστρεμμα, το Νίκολας εκτός στην παράταση και μία άθλια διαιτησία, ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ τον Ολυμπιακό, δείχνοντας του ότι θέλει πολύ ακόμα για να του πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός του ανίκητου Μπατίστ, του Φώτση που έπαιξε και για τον Μήτσο, του Καλάθη που έκανε τους ερυθρόλευκους να κάνουν... εμετούς με τα ζογκλερικά του, τον Καϊμακόγλου που με 11 πόντους κράτησε τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα, αλλά κυρίως του Ομπράντοβιτς, που έκανε ένα απίστευτο κοουτσάρισμα, με τόσα προβλήματα...

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού είχε ένα... ισχυρό σοκ. Και δεν ήταν άλλο από τον τραυματισμό του Διαμαντίδη, που σε διεκδίκηση ενός ριμπάουντ έπεσε άτσαλα στο παρκέ και φάνηκε να γυρίζει το πόδι του.

Ο ίδιος βγαίνοντας έβριζε Θεούς και δαίμονες, αλλά οι συμπαίκτες του, παρά το γεγονός ότι έβλεπαν τον αρχηγό τους να σφαδάζει δεν το έβαλαν κάτω. Η μπάλα πήγε κοντά στο καλάθι, οι Μπατίστ και Σάτο πήραν επιθέσεις και παρά το ότι ο Ολυμπιακός έτρεξε και αιφνιδίασε τους πράσινους, δεν πήρε κεφάλι στο σκορ.

Αν δεν έχανε και τις βολές και με λίγο μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα, το σκορ θα ήταν διαφορετικό από το 17-15 στο 9'. Οι πράσινοι ήταν άστοχοι γενικά ακόμα και σε λέι απ και ο Ολυμπιακός με την βοήθεια και των διαιτητών, προηγήθηκε με 23-27 στο 14' και 23-30 με τους διαιτητές να έχουν χάσει εντελώς τον έλεγχο του αγώνα και να ακυρώνουν μόνοι τις αποφάσεις τους!

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να έχει παρασυρθεί από αυτό και σε συνδυασμό με το ότι ο Διαμαντίδης ήταν έξω, ήταν αρκετά νευρικός...

Η διακοπή για να καταλάβουν και οι διαιτητές τι χαζομάρα έχουν κάνει (όχι πως κατάλαβαν βέβαια), έδωσε την ευκαιρία στους πράσινους να ηρεμήσουν. Ο Μάριτς έκανε πολύ δουλειά με τα σκριν και ο Νίκολας πήρε τον ρόλο του εκτελεστή και μαζί με τον Καλάθη, που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό αρχικά σε ένα σερί 7-0 για την ισοφάριση και στη συνέχεια στο 39-37 στο 19'.

Με ένα μικρό σερί και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται με έξι, (45-39) ανανεώνοντας συνέχεια τις επιθέσεις του, με πολλά επιθετικά ριμπάουντ, αλλά στην άμυνα, κενά διαστήματα, έβαζαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι με τους Μαυροκεφαλίδη και Χαλπερίν ισοφάρισαν και με όπλο τους τα εξαιρετικά ποσοστά τους από την περιφέρεια έκαναν το 49-53 στο 27'. Με τον Μπουρούση να μπαίνει στο παιχνίδι και παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Καϊμακόγλου, οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν μία μικρή διαφορά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, την ώρα που οι ψηλοί του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Η λύση για τους πράσινους ήρθε από τον Φώτση που από την περιφέρεια ισοφάριζε τα γκολ φάουλ του Μπουρούση, ενώ η εντολή του Ομπράντοβιτς ήταν η μπάλα να περνάει συνεχώς στον Μπατίστ.

Ο Αμερικανός με βολές και προσωπικές ενέργειες έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό λίγο πριν το τέλος με 77-74 (στο 37'). Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο ως το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να έχει το παιχνίδι στα χέρια του, αλλά τους Καλάθη και Νίκολας να κάνουν τις χειρότερες επιλογές στο τέλος και τους πράσινους... να γλιτώνουν χάρις στις 1/4 βολές του Ολυμπιακού στα τελευταία 20''.

Ο Σάτο αστόχησε στο τελευταίο σουτ και οδηγηθήκαμε στο έξτρα πεντάλεπτο με τον Παναθηναϊκό πλην του Διαμαντίδη, να έχει χάσει και το Νίκολας με πέντε φάουλ.

Εκεί όμως μέτρησε η ψυχή, μέτρησαν τα... καρύδια που έχουν αυτοί οι παίκτες. Ο Καλάθης έκανε και τον Μπουρούση να κάνει εμετό, ο Φώτσης δεν έχανε σουτ και το πιο αντρίκειο πρωτάθλημα από όλα ήταν γεγονός!!!!

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 24-21, 19-22,

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς, 5 Περπέρογλου, Μπατίστ 22, Φώτσης 22, Σάτο 9, Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 6, Καλάθης 16, Καϊμακόγλου 11

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 7, Γκόρντον 2, Σπανούλης 18, Πρίντεζης 11, Μπουρούσης 16, Κέσελι, Πελεκάνος 5, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 9, Γλυνιαδάκης 4, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 8

#

gsmaniac
06-06-2011, 00:52
Πολυ καλο μπάσκετ.....ίσως είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτήν την εποχή
Μπράβο στον Παναθηναϊκό,αλλα και στον γαυρο....για το θέαμα και στα 4 ματς

CPretenteriS
06-06-2011, 01:03
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΕΛΑΤΕΣ...

Ο Ε Ο...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΕΛΑΤΕΣ...

mario
06-06-2011, 03:34
στο κεφάλι η 100σταρα για να την θυμάστε!!!!!!!

Jefe
06-06-2011, 07:52
Πολυ καλο μπάσκετ.....ίσως είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτήν την εποχή
Μπράβο στον Παναθηναϊκό,αλλα και στον γαυρο....για το θέαμα και στα 4 ματς




http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020408.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={6A81F2AC-1C2B-11E0-A21D-0016E66A7C4E})





Jefe

pirate
06-06-2011, 08:33
Μπράβο στους πράσινους αν και δεν είχαν το αστέρι τους τον Δημήτρη, ωραίο ματσ, αλλα με χάλασαν στο τέλος οι μακάκες που αντι να χειροκροτήσουν την ομάδα τους τα έβαλαν με τους αντιπαλους, κρίμα .........

CPretenteriS
06-06-2011, 08:44
Ανεγκέφαλοι - δυστυχώς - υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν εις πάντας τους αιώνας...:hmmm: