PDA

View Full Version : iOS 50 Σημαντικά νέα χαρακτηριστικά για iPhone iPod Touch και iPa


MARK
07-06-2011, 08:30
Η Apple έδωσε σήμερα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη νέα έκδοση της πλατφόρμας iOS η οποία τρέχει στο iPhone, iPod Touch και iPad.


Αναφέροντας αρχικά μερικά εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία όπως την κυκλοφορία ήδη στην αγορά 200 εκατομμυρίων iOS συσκευών καθώς και το κατέβασμα 14 δισεκατομμυρίων εφαρμογών και παιχνιδιών από το App Store, το iOS 5.0 φέρνει συνολικά περισσότερα από 200 νέα χαρακτηριστικά. Στην παρουσίαση της εταιρείας στην WWDC 2011, η εταιρεία ανέφερε τα σημαντικότερα από αυτά τα οποία είναι:



Νέο σύστημα ειδοποιήσεων το οποίο θυμίζει το αντίστοιχο των android smartphones. Η πρόσβαση σ' αυτό γίνεται με μια κίνηση στο πάνω μέρος της οθόνης όπου και αποκαλύπτονται ειδοποιήσεις σε ένα μέρος από εφαρμογές του App Store ή της πλατφόρμας. Για παράδειγμα μερικές από αυτές μπορεί να είναι μια χαμένη κλήση, ένα νέο SMS το οποίο δεν έχετε διαβάσει, νέα e-mail καθώς και ενημερώσεις από το Facebook. Ακόμα μπορείτε να δείτε τον καιρό και την πορεία μετοχών του NASDAQ. Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται αρχικά πολύ γρήγορα στο πάνω μέρος χωρίς να σας αποσπούν την προσοχή από την εφαρμογή που χειρίζεστε την ίδια στιγμή

Ενσωμάτωση του Twitter σε πολλές από τις εφαρμογές του iOS 5.0. Θα μπορείτε έτσι να κάνετε tweet πολύ εύκολα οποιαδήποτε φωτογραφία από τη συλλογή σας, μιας σελίδας από το Safari browse ή ενός YouTube video από την αντίστοιχη εφαρμογή

Ανανεωμένη εφαρμογή μηνυμάτων με ονομασία πλέον iMessage η οποία ενσωματώνεται στην υπάρχουσα για SMS/MMS. Απευθύνεται σε χρήστες iOS συσκευών και θυμίζει αρκετά το BlackBerry Messenger. Σας επιτρέπει να στέλνετε απεριόριστα μηνύματα κειμένου από το iPhone/iPod Touch/ iPad μέσω Wifi ή 3G. Για όλα τα μηνύματα σας υπάρχει πλέον αναφορά παράδοσης ενώ ενημερώνεστε για το πότε ο άλλος χρήστης πληκτρολογεί κάποια απάντηση.

Newsstand: Νέα εφαρμογή στην οποία βρίσκονται συγκεντρωμένες οι συνδρομές που έχετε σε εφημερίδες η περιοδικά

Reminders: Εφαρμογή υπενθυμίσεων για την δημιουργία λίστας όπως για παράδειγμα μιας λίστας αγορών προϊόντων από το super market

Άμεση πρόσβαση στην φωτογραφική κάμερα των iPhone, iPod Touch και iPad 2 ακόμα και από την οθόνη κλειδώματος. Μπορεί να γίνει ορισμός ακόμα και του πλήκτρου αύξησης του ήχου για το τράβηγμα μιας φωτογραφίας.

Ανανεωμένη εφαρμογή εμφάνισης φωτογραφιών η οποία περιέχει πλέον εργαλεία επεξεργασίας των φωτογραφιών σας και συνεργάζεται με την υπηρεσία iCloud.

Ο Safari browser αποκτά πλέον tabs στο iPad και τη δυνατότητα αποθήκευσης των αγαπημένων σας σελίδων σε ειδική μορφή έτσι ώστε να μπορείτε να την διαβάσετε όποτε εσείς επιθυμείτε ακόμα και από το iPhone

PC Free: Πλέον δεν είναι ανάγκη να έχετε υπολογιστή ώστε να μπορείτε να κάνετε τις αναβαθμίσεις νέων εκδόσεων του iOS αφού αυτές θα γίνονται αυτόματα (Over the air). Το backup και το restore της συσκευής σας θα μπορεί να γίνεται πλέον αυτόματα μέσω του iCloud.

Νέα Multitouch Gestures για το iPad

Airplay Mirroring για το iPad 2 όπου με μπορείτε με οποιαδήποτε airplay συμβατή συσκευή όπως το Apple TV 2ης γενιάς, να εμφανίζεται στην τηλεόραση σας οτιδήποτε βλέπετε στην οθόνη του iPad 2. Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε στο iPad 2 η οποιαδήποτε εφαρμογή/παιχνίδι τρέχετε, εμφανίζεται την ίδια στιγμή και στην τηλεόραση σας.

Το iOS 5.0 θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο για iPhone 3GS, iPhone 4, iPad/iPad 2 καθώς και για iPod Touch 3ης και τέταρτης γενιάς.
(Εξωτερικός σύνδεσμος)






#
#

renovatio
07-06-2011, 14:02
Άξιος άξιος!

άχρηστη info: Μου κλέψανε το ipod touch :yz:yz:yz

Arkas
07-06-2011, 15:43
Ευχαριστούμε Γιάννη,

περαστικά Χρόνη...:(

renovatio
07-06-2011, 22:50
Ευχαριστώ :yz:yz:yz

MARK
07-06-2011, 23:36
Άξιος άξιος!

άχρηστη info: Μου κλέψανε το ipod touch :yz:yz:yz

Να τους κοπούν τα χέρια:rolleyes:

Jefe
08-06-2011, 01:23
http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000201F9.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={6A81F2AC-1C2B-11E0-A21D-0016E66A7C4E})





Jefe

Jefe
08-06-2011, 01:23
Άξιος άξιος!

άχρηστη info: Μου κλέψανε το ipod touch :yz:yz:yz



Περαστικά φίλε! :o




Jefe