PDA

View Full Version : Ποινική δίωξη στον σούπερ-χάκερ


yannis
08-06-2011, 16:44
http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=377680&w=400&h=300&q=80 (http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=377680&q=100)

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011, 16:09




Το τατουάζ στο δεξί του χέρι δήλωνε στα εβραϊκά «ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία». Το τατουάζ στο αριστερό του χέρι έγραφε ακριβώς το ίδιο, στα κινέζικα. Για τον ίδιο δεν ήταν απλά δύο τατουάζ, ήταν στόχος και τρόπος ζωής συνειδητοποιημένος από τα 16 του.

Ο θαυματουργός πιτσιρικάς γνωστός στο διαδίκτυο ως «n-spliter» (ο διασπαστής), είχε αναστατώσει τους πάντες όταν ήδη από το 2008 επιτέθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Interpol, ενώ ένα χρόνο αργότερα σειρά πήραν κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ. Ο άγνωστος τότε, δράστης, αποκαλύφθηκε δυόμιση χρόνια αργότερα από την ΕΛ.ΑΣ ότι ήταν ένας 18χρονος από το Μπραχάμι.

Ο νεαρός, όπως αποκάλυψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είχε αναπτύξει πολύπλοκες μεθόδους, δικό του λογισμικό και μια σειρά τρόπων επίθεσης. Υποκλέπτοντας προσωπικά στοιχεία αποκτούσε πρόσβαση σε πιστωτικές κάρτες και με μέρος των χρημάτων που αποσπούσε, τα επένδυε σε μετοχές, «δουλεύοντας» γύρω στις 15 ώρες την ημέρα.

Ο «διασπαστής» βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με κατηγορίες για «παραβίαση στοιχείων υπολογιστή», «απάτη με υπολογιστή», «πλαστογραφία» και παράβαση των νόμων «περί όπλων», «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων», «προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του όταν ο ίδιος σε μια στιγμή απροσεξίας, προδόθηκε από το ηλεκτρονικό του ίχνος που αντιστοιχούσε στη σύνδεσή του στο ίντερνετ. Η μητέρα του, την οποία και συντηρούσε, ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε τίποτα για τις παράνομες δραστηριότητες του γιού της, ενώ ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι συχνά της έδινα χρήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα που διενεργήθηκε σπίτι του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, 8.000 ευρώ, επιταγές αξίας περίπου 20.000 ευρώ καθώς και μετοχές διαφόρων εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο. Επίσης βρέθηκαν 130 πιστωτικές κάρτες (οι 125 χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, έτοιμες για χρήση), οι οποίες περιέχουν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν καμία σχέση με τον 18χρονο, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, τρεις εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι, μία φορητή συσκευή μνήμης, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και δύο αεροβόλα πιστόλια, μία συσκευή αντιγραφής-ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών, μία νάιλον συσκευασία με οκτώ κομμένα φυσίγγια από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και πλήθος έντυπου υλικού που αποδείκνυε διεθνώς την παράνομη δράση του σε διάφορες μορφές διαδικτυακής παραβατικότητας.

Σε διεθνή συνεργασία, διεξάγεται έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν σε διαδικτυακές επιθέσεις (τύπου DDOS) όπως παραβιάσεις τραπεζικών λογαριασμών μέσω του e-banking, λογαριασμών paypal, λογαριασμών Twitter, Facebook και λοιπών διαδικτυακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νεαρός θα οδηγηθεί αύριο για να απολογηθεί στην 24η τακτική ανακρίτρια. Για τον «διασπαστή» έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολλές εταιρίες και οργανισμούς απ’ όλον τον κόσμο, καθώς θεωρείται «φαινόμενο» στην ηλικία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται σύντομα στην Αθήνα μέχρι και άνθρωποι του FBI για να μιλήσουν μαζί του. Πλέον αναμένουμε να μάθουμε αν θα αποδεχθεί κάποια από τις πολλές και πλουσιοπάροχες επαγγελματικές προτάσεις που θα δεχθεί, προδίδοντας έτσι το μότο της ζωής του.



Zougla online (http://www.zougla.gr)




;)

Albatros
08-06-2011, 17:40
Δηλαδή αντί να τον μπουζουριάσουν θα τον προσλάβουν οι πολυεθνικές???
ααα ρε Καπιταλισμέ,δίκιο έχουν τα τατού στο χέρι του...
:Απορία::Απορία::Απορία:

yannis
08-06-2011, 17:55
Δεν είναι σίγουρο για τις πολυεθνικές. Μπορεί το FBI να πληρώνει περισσότερα και είναι και Δημόσιο (μισθός βρέξει-χιονίσει)!!!!!:D

EOD-K9
08-06-2011, 20:33
Δηλαδή αντί να τον μπουζουριάσουν θα τον προσλάβουν οι πολυεθνικές???
ααα ρε Καπιταλισμέ,δίκιο έχουν τα τατού στο χέρι του...
:Απορία::Απορία::Απορία:

εε ποιον θα παρουν εμενα που γραφω 20 λεξεις την ωρα ??

:)

taksidiotis
08-06-2011, 21:36
Μια χαρα του έκατσε,βέβαια δεν ξέρω αν ο μισθός του θα είναι μεγαλύτερος απο αυτόν που Είχε συνηθίσει


Sent from my iPhone using Tapatalk

Kimwnas
08-06-2011, 21:50
Πλάκα πλάκα, το καλύτερο μάρκετινγκ για τον εαυτό του έκανε....
Γιατί άμα περίμενε να πιάσει δουλειά με συνεντεύξεις... ακόμα στην ουρά θα ήτανε...
;)

adventure
08-06-2011, 22:05
Δεν είναι σίγουρο για τις πολυεθνικές. Μπορεί το FBI να πληρώνει περισσότερα και είναι και Δημόσιο (μισθός βρέξει-χιονίσει)!!!!!:D

Αυτό είναι σίγουρο θα τον απορροφήσει αμέσως .

;) ;)

kostasx
09-06-2011, 09:56
Δηλαδή αντί να τον μπουζουριάσουν θα τον προσλάβουν οι πολυεθνικές???


..θα τον χώσουν μέσα για κανα χρόνο-το πολύ-και μετά θα μειωθεί η ποινή
του προσφέροντας για αντίκρυσμα τις πολύτιμες για αρκετούς υπηρεσίες του..;)

MARK
09-06-2011, 11:47
Δεν είναι σίγουρο για τις πολυεθνικές. Μπορεί το FBI να πληρώνει περισσότερα και είναι και Δημόσιο (μισθός βρέξει-χιονίσει)!!!!!:D

Για FBI έτοιμο τον έχουν....