PDA

View Full Version : Αυτή είναι αξιοπιστία...


ortho
09-06-2011, 00:07
Γι'αυτό έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Παπακ!


Αν και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μαζί με τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης βρίσκονταν κλεισμένα στην Ιπποκράτους, προφανώς κατέστησαν κοινωνοί της έκθεσης της Τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Μιας έκθεσης με την οποία, πέραν της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής που επισημαίνεται σε όλους τους τομείς, καθίσταται σαφές ότι κάθε άλλο παρά διασφαλισμένη είναι η 5η δόση χρηματοδότησης εάν προηγουμένως δεν έχουν δρομολογηθεί όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι θα υπάρξει συνέχεια χρηματοδότησης από την ίδια την Τρόικα!

Κοινώς, η χώρα μας για να πάρει έως τα μέσα Ιουλίου την 5η δόση θα πρέπει να έχει πείσει τους δανειστές της ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι αρκετά για να δοθεί και η επόμενη δόση ή και η επιμήκυνση της χρηματοδότησης…

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι σαφές ότι επιβαρύνει κι άλλο το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση, μετά και το πρωτοφανές σφυροκόπημα που δέχθηκε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια του ΚΤΕ Οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, μαζί με τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη μετέχει στην εν εξελίξει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία προηγείται της αυριανής συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο έχει ως αντικείμενο την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου και των οδυνηρών μέτρων που αυτό περιλαμβάνει.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική που ακολουθείται, επισημαίνοντας την ανάγκη ευρύτερων αλλαγών. Πρόσθεσε, δε, ότι «τις αλλαγές, δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας, δε θα τις φέρει καμία μαγική συνταγή. Δε θα τις φέρει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή η κατάλυση της δημοκρατίας. Εμείς πρέπει να είμαστε οι καταλύτες αυτών των μεγάλων αλλαγών».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο κίνημα των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος λέγοντας: «δικαίως πολλοί αγανακτούν. Εμείς όμως πρέπει να συμβάλουμε στο να διαμορφωθεί ένα πραγματικό Κίνημα Πολιτών που αντιδρούν σε κάθε ανομία, κάθε παρανομία, κάθε ρουσφέτι, κάθε χαριστική μεταχείριση, κάθε περιστατικό διαφθοράς, αδιαφάνειας, αυθαιρεσίας, αδικίας, είτε είναι το φακελάκι, είτε η συναλλαγή κάτω από το τραπέζι».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι ασχήμιες που στήνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον πολιτεύεται με τη λογική της ακροαριστεράς της δεκαετίας του 70, δεν θα πρέπει να μας πτοήσουν».

Τα γύρισε ο Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι έχει απολέσει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης, μετά και την χτεσινή επίθεση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Μόλις την Παρασκευή ανακοίνωνε ότι “ολοκληρώθηκαν σήμερα θετικά οι συζητήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”, ενώ σε όλους τους τόνους από το υπουργείο διέρρεε ότι παίρνουμε τη δόση – εξ ου και η απογείωση του χρηματιστηρίου.

Ωστόσο αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο ίδιος στο περιθώριο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου καθώς και οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι προαπαιτούμενο για την 5η δόση!

Ο ίδιος θεώρησε ως δεδομένο ότι θα συμμετέχει στον δανεισμό της χώρας και ο ιδιωτικός τομέας – ο Επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε από την Φρανκφούρτη ότι η προοπτική εξετάζεται – προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξετασθεί ο χρόνος, το ύψος των χρημάτων και το πόσο θα συμμετέχει ο ιδιωτικός τομέας

Πρόσθεσε, δε, ότι το ΔΝΤ θέλει βιώσιμο χρέος και εξασφαλίσεις από την ΕΕ ότι θα αυτό θα παραμείνει βιώσιμο – άρα πως έκλεισε θετικά η συζήτηση με την Τρόικα στην οποία συμμετέχει το ΔΝΤ; - ενώ υποστήριξε ότι, ενόψει της προχτεσινής συνάντησης Ομπάμα – Μέρκελ, τον κάλεσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ για ενημέρωση…


Πρώτο ΘΕΜΑ online : Βαραίνει κι άλλο το κλίμα στην κυβέρνηση - Πολιτική (http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=127068)