PDA

View Full Version : Yamaha Super Tenere XTZ1200


taksidiotis
09-06-2011, 05:25
ηταν καιρος να ανοιχτει ενα ξεχωριστο θεμα σχετικα με τον θρυλο που ακουει στο ονομα tenere μιας και το αλλο θεμα που ονομαζεται tenere ο αντιπαλος της gs δεν νομιζω οτι κολλαει καθολου.
δεν ειναι αντιπαλος κανενους,ειναι απλα η προταση της yamaha στα μεγαλα on/off.

η ιστορια του ονοματος ξεκιναει πολλα χρονια πριν οταν το 1976 το xt 500 ιδρυσε το marketing στην αγορα των on/off και το όνειρο της περιπέτειας και της επίτευξης των μακρινών θέσεων κατέληξε στον αγώνα Paris-Dakar, με τη Yamaha Motor France να διαδραματίζει έναν πρωτοποριακό ρόλο μετατρέποντας XT 500 σε αγωνιστικά.
το 1983 παρουσιαζεται το πρωτο xtz,ενα οχημα παντος εδαφους και καθιερωνεται ως best seller στην ευρωπαικη αγορα με πωλησεις 61.000 μοτοσυκλετων.
ειχε εμπρός δισκόφρενο όταν οι υπόλοιποι χρησιμοποιούσαν κοινό ταμπούρο, και μια προοδευτική mono cross ανάρτηση με αλουμίνιο swingarm με αμορτισέρ μεγάλης διαδρομής 235 mm . Το εμπρός πηρούνι, ήταν επίσης υψηλών προδιαγραφών: 41mm με υποβοήθηση αέρος, και διαδρομή 255 mm. Ο κινητήρας, (βελτιωμένη έκδοση του XT 550) είχε 595 CC, χαμηλή ροπή, και απέδιδε 43 HP με την αξιοσημείωτη τελική ταχύτητα των 160 km/h. Δεν υπήρχε μίζα και μόνο μια μικρό πηνείο εκκίνησης το οποίο με τη μανιβέλα έθετε σε κίνηση τον κινητήρα. Είχε όμως τεράστιο τεπόζιτο, χωρητικότητας 30 λίτρων!
το 1986 βγαινει στην αγορα η δευτερη γενια του xtz,αυτη την φορα με μικροτερο ντεποζιτο καυσιμων,23 λιτρα.Η απόδοση αυξήθηκε στους 46 HP πράγμα που επιτεύχθηκε με τη χρήση μεγαλύτερων βαλβίδων, με μετατροπή του καρμπυλατέρ και το νέο φιλτροκούτι. Η τελική ταχύτητα ήταν κορυφαία και έφτανε τα 163 km/h
το 1988 το xtz δεχεται πολλες αλλαγες,με προσθηκη fairing,διπλους προβολειςκαι τροποοιηση κεφαλης για καλυτερες επιδοσεις.
περιττο να αναφερω οτι η επιτυχια στους γνωστους αγωνες dakar ηταν απλα καθιερωμενη μιας και η yamaha μαζι με την ktm ειναι και οι μονες μοτοσυκλετες με τοσες νικες στον δυσκολο αυτον αγωνα.
το 1991 βρισκει το xtz με νεο μοτερ.Νέος κινητήρας, με 5 βαλβίδες και 660cc.
Η Yamaha χρησιμοποίησε κινητήρα υγρόψυκτο με ένα σύστημα πέντε βαλβίδων, που αρχικά φάνηκε να αντιτίθεται με την λογική της απλότητας που χαρακτήριζε την εν λόγω μοτοσυκλέτα, αλλά εγγυήθηκε την αξιοπιστία, την ελάχιστη συντήρηση, τη βελτιωμένη φιλικότητα στο περιβάλον και μια ακόμα καλύτερη απόδωση που έφτανε τους 48 HP.
το 1994 εξελιξε το μπροστινο συστημα με διπλο προβολεα και επανεσχεδιασμενη μασκα που εφερνε στον μεγαλο του αδερφο,το 750 που ηταν δικυλινδρο και κυκλοφορησε το 1989.

δυστυχως η μηχανη που ηταν συνωνυμο της περιπετειας και των rally του dakar λιγο αργοτερα σταματαει την παραγωγη της και η yamaha για καιρο επαναπαυτηκε στον υπνο του δικαιου με τις αλλες εταιρειες να παιρνουν σιγα σιγα τα σκηπτρα και να παρουσιαζουν ολοενα και πιο ενδιαφερον μοντελα.

η ξαφνικη επιστροφη εγινε καπου μεσα στο 2007 οταν ανακοινωσαν την επιστροφη του θρυλου στην αγορα.
παρουσιασαν ενα tenere 660,με τον γνωστο κινητηρα του επιτυχημενου xt660 με λιγο διαφορετικη ρυθμιση.
η εμφανιση του δυσανασχετησε πολλους,αλλοι το λατρεψαν,αλλοι το μισησαν.
Το νέο tenere εχει πλαίσιο που έχει κατασκευαστεί με στόχο να είναι ιδιαίτερα άκαμπτο και ελαφρύ. Το αλουμινένιο μαύρο ψαλίδι συμπληρώνει την εικόνα ενώ οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι 210 χιλ εμπρός και 200 χιλ. πίσω. Το πλαίσιο απέχει 245χιλ. από το έδαφος. Το ντεπόζιτο φιλοξενεί 22 λίτρα ενώ εξαπλώνεται και κάτω από την σέλα μειώνοντας την επιφάνειά του. Διπλοί δίσκοι 298χιλ για τα φρένα εμπρός με διπίστονες δαγκάνες και μονός δίσκος 245χιλ πίσω. Η Yamaha ανακοινώνει βάρος 183kg κενό.
προσωπικα λογω του οτι το πηρα καποια στιγμη μπορω να πω οτι μου αρεσε αν και ειληκρηνα θα ηθελα να εχει λιγο παραπανω αποδοση για πιο ανετη οδηγηση σε ταξιδι.ομως την δουλεια του την κανει καλα κι ετσι οπως ειναι.
ροπατο,ευκολοδηγητο,ιδιομορφο σχεδιο.
η yamaha ομως ειχε αλλη μια εκπληξη οταν στις 24 φεβρουαριου του 2010 εδωσε τις πρωτες επισημες φωτογραφιες του νεου super tenere 1200.
καποιοι ενθουσιαστηκαν,καποιοι δυσαρεστηθηκαν,καποιοι το ειδαν ως αντιγραφη,καποιοι αλλοι ως ενα αχρηστο μαστοδοντο με ακριβη τιμη.
16500 η πρωτη εκδοση με πλουσιο ομως εξοπλισμο.
η αληθεια ειναι οτι μου αρεσε πταν το ειδα,αμεσως μετα το gs ηταν η επομενη μου επιλογη στην κατηγορια των μεγαλων on/off.
οι γνωμες πολλες,τα γραφωμενα πολλα,θελησαν να το συγκρινουν με το marketing που φερει το βαρυ ονομα της bmw,που τοσα χρονια κατεχει την πρωτη θεση στις πωλησεις των mega on/off και που σιγουρα δεν θα εχανε για κανενα λογο την πρωτη θεση.
ευτυχως που υπαρχει και κοσμος που δεν τον εχει κυριευσει το marketing κι ετσι πολλοι μπορεσαμε να βρουμε σοβαρες και αληθινες γνωμες ως το προς τι ειναι και τι κανει το μηχανακι αυτο.
κι ας περασω στην ως τωρα γνωμη μου σχετικα με την μηχανη αυτη που ακουει στο ονομα super tenere.
οχι,δεν ειναι κατι που κυκλοφορησε για να κανει το μεγαλο μπαμ,δεν εχει την ριζοσπαστικη σχεδιαση που θα τρελανει κοσμο,δεν εχει τα 135 αλογα στον τροχο που θα βαλουν φωτια στην ασφαλτο.
ε,τοτε τι ειναι...???
και μπαινω στο θεμα και στο κλιμα.
η μηχανη μου οπως πολλοι θα ξερατε gsa 1200 09 παρεδωσε πνευμα 2 μηνες πριν οταν ο δεξις κυλινδρος αποφασισε να μην δουλεψει ξανα σωστα.
με βαρια καρδια μπηκε στο συνεργειο κι επειτα απο πολυ αναμονη,υπομονη,νευρα φτιαχτηκε μεσα στην εγγυηση...
που να μεινω ομως εγω ησυχος,απο την μια πριν φτιαχτει η μηχανη ελεγα θα την κρατησω,απο την αλλη ελεγα,ρε δωσε την,ετσι κι αλλιως τον αυγουστο ληγει η εγγυηση της,τι θες,να σου παρουσιασει μετα κατι αλλο???να σκας διχιλλιαρα?ρε johny,ειναι δυσκολες οι εποχες μαγκα μου και δε γουσταρεις ουτε να πληρωνεις αλλα ουτε και να χεις στο μυαλο την δυσκολη κατασταση που ακουει στο ονομα <<συνεργειο>>.
ετσι λοιπον με βαρια καρδια πηρα την αποφαση να δωθει η μηχανη.να σημειωσω οτι το gs ηταν ανεκαθεν μεσα στην καρδια μου,οχι επειδη ηταν bmw.οχι επειδη κι ο πατερας μου ειχε καποτε bmw και τις θεωρουσαμε κορυφη,αλλα επειδη μου αρεσε το στυλ της.
εχω αλλαξει αρκετα gs αν και τα εδινα μετα απο λιγο καιρο και με πολυ λιγα χιλιομετρα,ομως την τελευταια,gsa την αγαπησα πραγματικα.ναι,μπορει να ειναι ενα ματσο σιδερα ομως με αυτο το οχημα δεθηκα.κι ακομα και τωρα,οταν βλεπω τις φωτογραφιες,την νοσταλγω.το παραδεχομαι.
παρολο την πικρα που ειχα φαει για πολλους λογους με την bmw,θελησα να ψαχτω και να δω αν ειναι να παρω καποιο νεο μοντελο gs ωστε να εχω και παλι διετη εγγυηση παρολο που το θεμα αξιοπιστια δεν ηταν πλεον συνωνυμο με το ονομα της bmw στην καρδια μου.οι λογοι πολλοι,το ψαξιμο αρκετο,αλλοι απογοητευμενοι,αλλοι μαζοχες,κι αλλοι ευχαριστημενοι.
δε με πειραξε,ειπα θα δω τι θα κανω κι αν ειναι θα παρω παλι gs αν και μου αρεσει και το tenere.
οι απαντησεις απο τις διαφορες αντιπροσωπειες σαφως και δε με καλυψαν καθολου,νομιζω οτι καποιοι την εχουν δει και φιρμα ισως.
motogenesis και Μανος παντως απο χανια,αψογοι.
οι πρωτοι μου ζητησαν 3000 ευρω διαφορα για να παρω το triple black.
εκατσα,το σκεφτηκα και ειπα.ρε johny,οι Γερμαναραδες μπορει του χρονου να παρουσιασουν το νεο μοτορι,τι να το παρεις τωρα αυτο?ασε,να χεις την υγεια σου να δεις το νεο μοτορι,να περπατησει λιγο στην αγορα και μετα θα δεις αν θα το παρεις.
παντως απο δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος με την πολιτικη των dealers και ισως αν αποφασισω να παρω ξανα bmw να την φερω απο Γερμανια,οπως εκανα και με τις προηγουμενες gs που ειχα παρει και ειχα μεινει ευχαριστημενος με τον τροπο,ταπεινωτητα,εξυπηρετηση των ανθρωπων που συναναστραφηκα,εδω ξανοιγουν μονο την τσεπη <<και στην γερμανια την κοιτουν,αλλα εκει εχουν τελειως διαφορετικη αντιμετωπιση,τουλαχιστον εγω αυτο ειδα και με αυτο εμεινα ευχαριστημενος στο παρελθον σχετικα με τα νταλαβερια που εχω κανει>> και τους νοιαζει το θεμα ωσπου να διωξουν μηχανη απο την εκθεση...μετα επιστρεφουν στα τυπικα.δεν ειναι ομως ετσι.θεωρω τον εαυτο μου απο τους καλους πελατες της εταιρειας κι απαιτω σεβασμο,εξυπηρετηση,ταχυτητα...αλλιως,απλα δεν μου κανετε:)
ετσι λοιπον αποφασισα να κανω την αλλαγη και το μεγαλο βημα αλλαγης εταιρειας.
επικοινωνησα με yamaha Πιερρακο,τα βρηκαμε,πηρα την μηχανη απο το service πισω και την ιδια μερα ημουν το βαπορι για Αθηνα.
οι ανθρωποι μου φερθηκαν απλα αψογα,οπως πρεπει να φεροντε σε πελατη,ουτε με υφακι,ουτε και με ψωνιστικο υφος:rolleyes:
την πηρα λοιπον κι εφυγα.
κι εδω ερχοντε οι πρωτες μου εντυπωσεις.

στην αρχη το δουλεμα του κινητηρα μου φανηκε καπως.τραχυ δουλεμα με σβελτο στροφαρισμα.

στα θετικα.
η εμφανιση ειναι κατι αντικειμενικο,πως θα το δει ο καθενας.η μηχανη εχει φρεσκο look,νεανικο μπορω να πω και λιγοτερο κυριλατο.
τα φωτα του απλα αριστα,ειδα φως επιτελους,βασικα τοποθετησα μονος μου xenon αλλα και με τα μαμα ηταν μια χαρα.
το στησιμο του ειναι πολυ καλο.
ανεβαινεις πανω και νομιζεις οτι εχεις μηχανη 200 κιλων κατω απο τον πισινο σου.πιο ελαφρια αισθηση ακομα κι απο το ktm 990adv που ειχα καποτε.εστω και σαν ψευδαισθηση.
μανουβραρεται απλα πανευκολα και μια βολτα μπορει να πεισει και τον καθε δυσπιστο,στα υπερ οτι το τιμονι του εχει και πολυ καλο στριψιμο.
τα οργανα ομορφα.
το δουλεμα του κινητηρα μου φανηκε τραχυ στην αρχη,καπως ξερο και αποτομο,ok,συνηθειο ειναι.
ειχα την εντυπωση οτι η μηχανη ειναι εντελως ψοφια στα χαμηλα,ομως εγω ψοφιο δεν το ειδα καθολου,δειχνει να ειναι πολυ προθυμος ο κινητηρας σε σημειο να σκεφτομαι,ειναι 110 αλογα???η μετα στρωσιμο περιοδος θα δειξει αν η μηχανη και πανω απο τις 4000 ειναι ζωντανη.
στον δρομο βαδιζει με χαρη και πραγματικα ειναι ακλονητο απο τους αεριδες,κατι που δεν το περιμενα επισης.
στις στροφες μπαινει,κι οταν γραφω μπαινει,το εννοω με ολη την σημασια της λεξης.
τα φρενα πολυ καλα,το abs δεν ενεργοποιειται για την πλακα του.
η μονη μηχανη επισης που εχω οδηγησει και πατωντας πισινο επιβραδυνε εμφανεστατα χωρις να μπει σε λειτουργια το abs.
αλλο ενα υπερ που βρηκα κι ελπιζω να παραμεινει ετσι ειναι οτι το διαφορικο δεν ακουγεται καθολου,καμια σχεση με τα γκλανγκ γκλουνγκ που ακουγα και ειχα συνηθισει,πολλες φορες ψαρωνω και κοιταζω μηπως κι εχω αλυσιδα βρε παιδι μου.
υπερ το διπλο ψαλιδι πισω.νιωθω περισσοτερη ασφαλεια παρα να ειναι ο τροχος στο διαφορικο μονο.
μακριες σχεσεις στις ταχυτητες,κατι που το προτιμω,ειδικα για μεσα στην πολη.
ποιοτικα δεμενο με καλη συναρμογη και πολυ καλη βαφη,θα δειξει κι ο χρονος βεβαια.
επισης χαιρομαι που δεν εχει ηλεκτρικη αναρτηση.
και μιας που ειπα για αναρτηση να πω οτι το μηχανακι ειναι πολυ σφιχτο στο στησιμο της αναρτησης,στην πρωην μου,στην λειτουργια sport δεν ηταν τοσο σκληρη η αναρτηση,αυτο το θεωρω θετικο στα στροφιλικια.θα δειξει.
μετα παντως απο τα 400χλμ που εχω κανει με συνολο τα 800 η μηχανη εχει αλλαξει,εχει μαλακωσει καπως στο ολο συνολο.
το traction control ειναι παρα πολυ καλο επισης,καμια σχεση με τους λοξυγγες που ειχα συνηθισει,εδω απλα ανοιγεις γκαζι και δε νιωθεις τιποτα,μπαινει σε λειτουργεια ομορφα και στρωτα.

τα αρνητικα.
η καλυψη απο την μαμα ζελατινα ειναι απλα λιγη.παραγγειλα την givi μηπως και ευχαριστηθω βολτα οπως πρεπει.
θα βαλω και τα πλαινα προστατευτικα αερα.
θα ηθελα να εχει range στον πινακα οργανων.
αυτα για τωρα
παντως οτι καλο ειχα διαβασει στο net δεν το περιμενα να ισχυει,τουλαχισοτν οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο.
σε λιγες μερες παντως θα εχω μια καλυτερη εικονα ως προς το τι γινεται με μεγαλυτερο ανοιγμα του γκαζιου.

NLS
09-06-2011, 14:56
Πολύ καλό.
Με κούρασε λίγο (αρκετά) το μπλε bold. Ρε γμτ τι τα θέλετε αυτά; (τα κάνετε αρκετοί) ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ και με τα κανονικά γράμματα.

Καλό που έβαλες και ιστορικά κλπ.

Ότι τραχύ νιώθεις λογικά θα χαλαρώσει όσο στρώνεις.

Καλοτάξιδο και πάλι.

nivo
09-06-2011, 16:52
να ρωτησω κατι επειδη το οδηγησα σε test ride ,η θερμοκρασια του κινητηρα στην πολη δε σου δημιουργει θεμα ??ο προηγουμενος πριν το παρω εγω,εκαψε λιγο το ποδι του οταν κατα λαθος ακουμπησε στο πλαι του μοτερ .κατα τα αλλα ειναι ενα δυνατο ,φρεσκο και καλοστημενο εργαλειο,χωρις υπερβολες,αλλα απο θεμα τιμης νομιζω οτι ειναι λιγο υπερεκτιμηνενο .

taksidiotis
09-06-2011, 17:06
να ρωτησω κατι επειδη το οδηγησα σε test ride ,η θερμοκρασια του κινητηρα στην πολη δε σου δημιουργει θεμα ??ο προηγουμενος πριν το παρω εγω,εκαψε λιγο το ποδι του οταν κατα λαθος ακουμπησε στο πλαι του μοτερ .κατα τα αλλα ειναι ενα δυνατο ,φρεσκο και καλοστημενο εργαλειο,χωρις υπερβολες,αλλα απο θεμα τιμης νομιζω οτι ειναι λιγο υπερεκτιμηνενο .

ελα φιλε μου,δεν μου χει δημιουργησει καποιο θεμα η θερμοκρασια του κινητηρα.δεν ξερω πως εκαψε το ποδι του ο προηγουμενος.περα απο λιγη ζεστη που βγαζει οταν παιρνει μπροστα το βεντιλατερ δεν εχω καποιο αλλο θεμα.
υπερτιμημενο ναι,αν και στα 14900 που εχει πλεον θεωρειται πιο φυσιολογικη η τιμη του.δυστυχως ολα τα μεγαλα θεωρουντε υπερτιμημενα.

ntinopoulos
09-06-2011, 18:09
Πολύ καλό.
Με κούρασε λίγο (αρκετά) το μπλε bold. Ρε γμτ τι τα θέλετε αυτά; (τα κάνετε αρκετοί) ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ και με τα κανονικά γράμματα.

Καλό που έβαλες και ιστορικά κλπ.

Ότι τραχύ νιώθεις λογικά θα χαλαρώσει όσο στρώνεις.

Καλοτάξιδο και πάλι.

ρε συ,παλι γκρινιαζεις?:p:sm7:

NLS
09-06-2011, 20:37
α εσύ το διάβασες ξεκούραστα

άσε σε έπιασα... το προσπέρασες :)

evanslam
09-06-2011, 23:47
Αγαπητέ ταξιδιώτη μάλλον είναι καιρός να ενημερώσεις και το προφίλ σου σχετικά με την μοτο που έχεις γιατί ίσως κάποιοι να μπερδευτούν.;)

Νίκο (NLS) ελπίζω με τα μωβ να μην σε κουράζουν τόσο!:D

NLS
10-06-2011, 00:29
Είναι πεθαμενί. :) Σε άλλο μέλος ταιριάζουν. :sm7:

Πέρα από την πλάκα (αλλά συζητώντας το ανάλαφρα, κουβέντα κάνουμε), δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να είμαστε πολύχρωμοι και με μεγαλύτερα γράμματα από τους άλλους; Θα μπορούσε κάποιος να το πάρει "δείτε εμένα αυτό που γράφω είναι σημαντικότερο". Παλιότερα ΠΑΓΙΑ αυτό σήμαινε δηλαδή.

Δηλαδή εμένα αυτά που γράφω δεν φαίνονται;

Πρέπει να τα κάνω έτσι;

Τα έχω συνηθίσει εδώ μέσα είναι αλήθεια γιατί γίνεται από αρκετούς (στο κάτω κάτω και ο Master Lionheart κάτι τέτοιο κάνει), αλλά ε δεν ξέρω το γιατί γίνεται. :)

Ταξιδιώτη καιρός πράγματι να αλλάξεις το προφίλ.
Επίσης κάτι που ξέχασα να γράψω πιο πάνω, συγχαρητήρια και για την αρκετά ώριμη επιλογή λέξεων και για την μέχρι πρότινος επιλογή σου και το λέω γιατί σε 1-2 post έτοιμος ήσουν να γίνεις σαν τους χοντάκιδες του φόρουμ. :sm7: (αχεμ... ξέρεις τι λέω) Μάλλον τα βλέπεις λίγο πιο ήρεμα τώρα τα πράγματα.

taksidiotis
10-06-2011, 00:51
Επίσης κάτι που ξέχασα να γράψω πιο πάνω, συγχαρητήρια και για την αρκετά ώριμη επιλογή λέξεων και για την μέχρι πρότινος επιλογή σου και το λέω γιατί σε 1-2 post έτοιμος ήσουν να γίνεις σαν τους χοντάκιδες του φόρουμ. :sm7: (αχεμ... ξέρεις τι λέω) Μάλλον τα βλέπεις λίγο πιο ήρεμα τώρα τα πράγματα.

σαφως και ειμαι πολυ πιο ηρεμος.ok,ετυχε,εγινε,τι να κανω,να παω να φουνταρω???κι αυτο να παθει κατι <<η καινουρια>>θα σπρωχτει,αν ειναι σοβαρο.

adventure
10-06-2011, 06:43
Καλοτάξιδη και πάλι να τη χαρείς και περιμένουμε και περαιτέρω νέα όταν ολοκληρώσεις τον κύκλο του στρωσίματος .

;) :) :)

ntinopoulos
10-06-2011, 12:16
α εσύ το διάβασες ξεκούραστα

άσε σε έπιασα... το προσπέρασες :)

:sm7::sm7::sm7:
εισαι και μρτυριαρης...:D

evanslam
10-06-2011, 12:46
Είναι πεθαμενί. :) Σε άλλο μέλος ταιριάζουν. :sm7:
Και εκέινος ίδια με τα δικά μου χρησιμοποιεί!:sm7:

Πέρα από την πλάκα (αλλά συζητώντας το ανάλαφρα, κουβέντα κάνουμε), δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να είμαστε πολύχρωμοι και με μεγαλύτερα γράμματα από τους άλλους; Θα μπορούσε κάποιος να το πάρει "δείτε εμένα αυτό που γράφω είναι σημαντικότερο". Παλιότερα ΠΑΓΙΑ αυτό σήμαινε δηλαδή.

Δηλαδή εμένα αυτά που γράφω δεν φαίνονται;

Πρέπει να τα κάνω έτσι;
Με λίγο μικροτερη γραμματοσειρά είναι ωραία! Πιο ζωντανα!:D

Τα έχω συνηθίσει εδώ μέσα είναι αλήθεια γιατί γίνεται από αρκετούς (στο κάτω κάτω και ο Master Lionheart:D(καλό) κάτι τέτοιο κάνει), αλλά ε δεν ξέρω το γιατί γίνεται. :)


--

aeriko
10-06-2011, 13:15
Είναι πεθαμενί. :) Σε άλλο μέλος ταιριάζουν. :sm7:

Πέρα από την πλάκα (αλλά συζητώντας το ανάλαφρα, κουβέντα κάνουμε), δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να είμαστε πολύχρωμοι και με μεγαλύτερα γράμματα από τους άλλους; Θα μπορούσε κάποιος να το πάρει "δείτε εμένα αυτό που γράφω είναι σημαντικότερο". Παλιότερα ΠΑΓΙΑ αυτό σήμαινε δηλαδή.

Δηλαδή εμένα αυτά που γράφω δεν φαίνονται;

Πρέπει να τα κάνω έτσι;

Τα έχω συνηθίσει εδώ μέσα είναι αλήθεια γιατί γίνεται από αρκετούς (στο κάτω κάτω και ο Master Lionheart κάτι τέτοιο κάνει), αλλά ε δεν ξέρω το γιατί γίνεται. :)

Ταξιδιώτη καιρός πράγματι να αλλάξεις το προφίλ.
Επίσης κάτι που ξέχασα να γράψω πιο πάνω, συγχαρητήρια και για την αρκετά ώριμη επιλογή λέξεων και για την μέχρι πρότινος επιλογή σου και το λέω γιατί σε 1-2 post έτοιμος ήσουν να γίνεις σαν τους χοντάκιδες του φόρουμ. :sm7: (αχεμ... ξέρεις τι λέω) Μάλλον τα βλέπεις λίγο πιο ήρεμα τώρα τα πράγματα.
Καλά ρε φίλε, όλοι ίδιοι και όμοιοι είμαστε;;)

gsmaniac
10-06-2011, 14:12
το θεμα μας ειναι το tenere.......αλλα δεν πειραζει,ας το ξεσκισουμε:D:D

υπαρχουν πολλα μελη με προβλημα ορασης λογω ηλικιας και τα μεγαλα γραμματα βοηθουν πολυ....
πολυ εχουν κατι προβληματα και κολληματα τελευταια και νομιζω οτι και για αυτο φταιει η οικονομικη κατασταση...:p:p:p:p:p
φιλαρακια....βαλτε χρωμα στην ζωη σας,θα γινει καλυτερη;)


για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα μας.......πολυ μετριο φαινεται το yamaha:sm7:

diomiles
10-06-2011, 14:19
:sm7:



Κιτρινο γιατί δεν έβαλες?:sm7:

merik
10-06-2011, 14:40
ηταν καιρος να ανοιχτει ενα ξεχωριστο θεμα σχετικα με τον θρυλο που ακουει στο ονομα tenere μιας και το αλλο θεμα που ονομαζεται tenere ο αντιπαλος της gs δεν νομιζω οτι κολλαει καθολου.
δεν ειναι αντιπαλος κανενους,ειναι απλα η προταση της yamaha στα μεγαλα on/off.

η ιστορια του ονοματος ξεκιναει πολλα χρονια πριν οταν το 1976 το xt 500 ιδρυσε το marketing στην αγορα των on/off και το όνειρο της περιπέτειας και της επίτευξης των μακρινών θέσεων κατέληξε στον αγώνα Paris-Dakar, με τη Yamaha Motor France να διαδραματίζει έναν πρωτοποριακό ρόλο μετατρέποντας XT 500 σε αγωνιστικά.
το 1983 παρουσιαζεται το πρωτο xtz,ενα οχημα παντος εδαφους και καθιερωνεται ως best seller στην ευρωπαικη αγορα με πωλησεις 61.000 μοτοσυκλετων.
ειχε εμπρός δισκόφρενο όταν οι υπόλοιποι χρησιμοποιούσαν κοινό ταμπούρο, και μια προοδευτική mono cross ανάρτηση με αλουμίνιο swingarm με αμορτισέρ μεγάλης διαδρομής 235 mm . Το εμπρός πηρούνι, ήταν επίσης υψηλών προδιαγραφών: 41mm με υποβοήθηση αέρος, και διαδρομή 255 mm. Ο κινητήρας, (βελτιωμένη έκδοση του XT 550) είχε 595 CC, χαμηλή ροπή, και απέδιδε 43 HP με την αξιοσημείωτη τελική ταχύτητα των 160 km/h. Δεν υπήρχε μίζα και μόνο μια μικρό πηνείο εκκίνησης το οποίο με τη μανιβέλα έθετε σε κίνηση τον κινητήρα. Είχε όμως τεράστιο τεπόζιτο, χωρητικότητας 30 λίτρων!
το 1986 βγαινει στην αγορα η δευτερη γενια του xtz,αυτη την φορα με μικροτερο ντεποζιτο καυσιμων,23 λιτρα.Η απόδοση αυξήθηκε στους 46 HP πράγμα που επιτεύχθηκε με τη χρήση μεγαλύτερων βαλβίδων, με μετατροπή του καρμπυλατέρ και το νέο φιλτροκούτι. Η τελική ταχύτητα ήταν κορυφαία και έφτανε τα 163 km/h
το 1988 το xtz δεχεται πολλες αλλαγες,με προσθηκη fairing,διπλους προβολειςκαι τροποοιηση κεφαλης για καλυτερες επιδοσεις.
περιττο να αναφερω οτι η επιτυχια στους γνωστους αγωνες dakar ηταν απλα καθιερωμενη μιας και η yamaha μαζι με την ktm ειναι και οι μονες μοτοσυκλετες με τοσες νικες στον δυσκολο αυτον αγωνα.
το 1991 βρισκει το xtz με νεο μοτερ.Νέος κινητήρας, με 5 βαλβίδες και 660cc.
Η Yamaha χρησιμοποίησε κινητήρα υγρόψυκτο με ένα σύστημα πέντε βαλβίδων, που αρχικά φάνηκε να αντιτίθεται με την λογική της απλότητας που χαρακτήριζε την εν λόγω μοτοσυκλέτα, αλλά εγγυήθηκε την αξιοπιστία, την ελάχιστη συντήρηση, τη βελτιωμένη φιλικότητα στο περιβάλον και μια ακόμα καλύτερη απόδωση που έφτανε τους 48 HP.
το 1994 εξελιξε το μπροστινο συστημα με διπλο προβολεα και επανεσχεδιασμενη μασκα που εφερνε στον μεγαλο του αδερφο,το 750 που ηταν δικυλινδρο και κυκλοφορησε το 1989.

δυστυχως η μηχανη που ηταν συνωνυμο της περιπετειας και των rally του dakar λιγο αργοτερα σταματαει την παραγωγη της και η yamaha για καιρο επαναπαυτηκε στον υπνο του δικαιου με τις αλλες εταιρειες να παιρνουν σιγα σιγα τα σκηπτρα και να παρουσιαζουν ολοενα και πιο ενδιαφερον μοντελα.

η ξαφνικη επιστροφη εγινε καπου μεσα στο 2007 οταν ανακοινωσαν την επιστροφη του θρυλου στην αγορα.
παρουσιασαν ενα tenere 660,με τον γνωστο κινητηρα του επιτυχημενου xt660 με λιγο διαφορετικη ρυθμιση.
η εμφανιση του δυσανασχετησε πολλους,αλλοι το λατρεψαν,αλλοι το μισησαν.
Το νέο tenere εχει πλαίσιο που έχει κατασκευαστεί με στόχο να είναι ιδιαίτερα άκαμπτο και ελαφρύ. Το αλουμινένιο μαύρο ψαλίδι συμπληρώνει την εικόνα ενώ οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι 210 χιλ εμπρός και 200 χιλ. πίσω. Το πλαίσιο απέχει 245χιλ. από το έδαφος. Το ντεπόζιτο φιλοξενεί 22 λίτρα ενώ εξαπλώνεται και κάτω από την σέλα μειώνοντας την επιφάνειά του. Διπλοί δίσκοι 298χιλ για τα φρένα εμπρός με διπίστονες δαγκάνες και μονός δίσκος 245χιλ πίσω. Η Yamaha ανακοινώνει βάρος 183kg κενό.
προσωπικα λογω του οτι το πηρα καποια στιγμη μπορω να πω οτι μου αρεσε αν και ειληκρηνα θα ηθελα να εχει λιγο παραπανω αποδοση για πιο ανετη οδηγηση σε ταξιδι.ομως την δουλεια του την κανει καλα κι ετσι οπως ειναι.
ροπατο,ευκολοδηγητο,ιδιομορφο σχεδιο.
η yamaha ομως ειχε αλλη μια εκπληξη οταν στις 24 φεβρουαριου του 2010 εδωσε τις πρωτες επισημες φωτογραφιες του νεου super tenere 1200.
καποιοι ενθουσιαστηκαν,καποιοι δυσαρεστηθηκαν,καποιοι το ειδαν ως αντιγραφη,καποιοι αλλοι ως ενα αχρηστο μαστοδοντο με ακριβη τιμη.
16500 η πρωτη εκδοση με πλουσιο ομως εξοπλισμο.
η αληθεια ειναι οτι μου αρεσε πταν το ειδα,αμεσως μετα το gs ηταν η επομενη μου επιλογη στην κατηγορια των μεγαλων on/off.
οι γνωμες πολλες,τα γραφωμενα πολλα,θελησαν να το συγκρινουν με το marketing που φερει το βαρυ ονομα της bmw,που τοσα χρονια κατεχει την πρωτη θεση στις πωλησεις των mega on/off και που σιγουρα δεν θα εχανε για κανενα λογο την πρωτη θεση.
ευτυχως που υπαρχει και κοσμος που δεν τον εχει κυριευσει το marketing κι ετσι πολλοι μπορεσαμε να βρουμε σοβαρες και αληθινες γνωμες ως το προς τι ειναι και τι κανει το μηχανακι αυτο.
κι ας περασω στην ως τωρα γνωμη μου σχετικα με την μηχανη αυτη που ακουει στο ονομα super tenere.
οχι,δεν ειναι κατι που κυκλοφορησε για να κανει το μεγαλο μπαμ,δεν εχει την ριζοσπαστικη σχεδιαση που θα τρελανει κοσμο,δεν εχει τα 135 αλογα στον τροχο που θα βαλουν φωτια στην ασφαλτο.
ε,τοτε τι ειναι...???
και μπαινω στο θεμα και στο κλιμα.
η μηχανη μου οπως πολλοι θα ξερατε gsa 1200 09 παρεδωσε πνευμα 2 μηνες πριν οταν ο δεξις κυλινδρος αποφασισε να μην δουλεψει ξανα σωστα.
με βαρια καρδια μπηκε στο συνεργειο κι επειτα απο πολυ αναμονη,υπομονη,νευρα φτιαχτηκε μεσα στην εγγυηση...
που να μεινω ομως εγω ησυχος,απο την μια πριν φτιαχτει η μηχανη ελεγα θα την κρατησω,απο την αλλη ελεγα,ρε δωσε την,ετσι κι αλλιως τον αυγουστο ληγει η εγγυηση της,τι θες,να σου παρουσιασει μετα κατι αλλο???να σκας διχιλλιαρα?ρε johny,ειναι δυσκολες οι εποχες μαγκα μου και δε γουσταρεις ουτε να πληρωνεις αλλα ουτε και να χεις στο μυαλο την δυσκολη κατασταση που ακουει στο ονομα <<συνεργειο>>.
ετσι λοιπον με βαρια καρδια πηρα την αποφαση να δωθει η μηχανη.να σημειωσω οτι το gs ηταν ανεκαθεν μεσα στην καρδια μου,οχι επειδη ηταν bmw.οχι επειδη κι ο πατερας μου ειχε καποτε bmw και τις θεωρουσαμε κορυφη,αλλα επειδη μου αρεσε το στυλ της.
εχω αλλαξει αρκετα gs αν και τα εδινα μετα απο λιγο καιρο και με πολυ λιγα χιλιομετρα,ομως την τελευταια,gsa την αγαπησα πραγματικα.ναι,μπορει να ειναι ενα ματσο σιδερα ομως με αυτο το οχημα δεθηκα.κι ακομα και τωρα,οταν βλεπω τις φωτογραφιες,την νοσταλγω.το παραδεχομαι.
παρολο την πικρα που ειχα φαει για πολλους λογους με την bmw,θελησα να ψαχτω και να δω αν ειναι να παρω καποιο νεο μοντελο gs ωστε να εχω και παλι διετη εγγυηση παρολο που το θεμα αξιοπιστια δεν ηταν πλεον συνωνυμο με το ονομα της bmw στην καρδια μου.οι λογοι πολλοι,το ψαξιμο αρκετο,αλλοι απογοητευμενοι,αλλοι μαζοχες,κι αλλοι ευχαριστημενοι.
δε με πειραξε,ειπα θα δω τι θα κανω κι αν ειναι θα παρω παλι gs αν και μου αρεσει και το tenere.
οι απαντησεις απο τις διαφορες αντιπροσωπειες σαφως και δε με καλυψαν καθολου,νομιζω οτι καποιοι την εχουν δει και φιρμα ισως.
motogenesis και Μανος παντως απο χανια,αψογοι.
οι πρωτοι μου ζητησαν 3000 ευρω διαφορα για να παρω το triple black.
εκατσα,το σκεφτηκα και ειπα.ρε johny,οι Γερμαναραδες μπορει του χρονου να παρουσιασουν το νεο μοτορι,τι να το παρεις τωρα αυτο?ασε,να χεις την υγεια σου να δεις το νεο μοτορι,να περπατησει λιγο στην αγορα και μετα θα δεις αν θα το παρεις.
παντως απο δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος με την πολιτικη των dealers και ισως αν αποφασισω να παρω ξανα bmw να την φερω απο Γερμανια,οπως εκανα και με τις προηγουμενες gs που ειχα παρει και ειχα μεινει ευχαριστημενος με τον τροπο,ταπεινωτητα,εξυπηρετηση των ανθρωπων που συναναστραφηκα,εδω ξανοιγουν μονο την τσεπη <<και στην γερμανια την κοιτουν,αλλα εκει εχουν τελειως διαφορετικη αντιμετωπιση,τουλαχιστον εγω αυτο ειδα και με αυτο εμεινα ευχαριστημενος στο παρελθον σχετικα με τα νταλαβερια που εχω κανει>> και τους νοιαζει το θεμα ωσπου να διωξουν μηχανη απο την εκθεση...μετα επιστρεφουν στα τυπικα.δεν ειναι ομως ετσι.θεωρω τον εαυτο μου απο τους καλους πελατες της εταιρειας κι απαιτω σεβασμο,εξυπηρετηση,ταχυτητα...αλλιως,απλα δεν μου κανετε:)
ετσι λοιπον αποφασισα να κανω την αλλαγη και το μεγαλο βημα αλλαγης εταιρειας.
επικοινωνησα με yamaha Πιερρακο,τα βρηκαμε,πηρα την μηχανη απο το service πισω και την ιδια μερα ημουν το βαπορι για Αθηνα.
οι ανθρωποι μου φερθηκαν απλα αψογα,οπως πρεπει να φεροντε σε πελατη,ουτε με υφακι,ουτε και με ψωνιστικο υφος:rolleyes:
την πηρα λοιπον κι εφυγα.
κι εδω ερχοντε οι πρωτες μου εντυπωσεις.

στην αρχη το δουλεμα του κινητηρα μου φανηκε καπως.τραχυ δουλεμα με σβελτο στροφαρισμα.

στα θετικα.
η εμφανιση ειναι κατι αντικειμενικο,πως θα το δει ο καθενας.η μηχανη εχει φρεσκο look,νεανικο μπορω να πω και λιγοτερο κυριλατο.
τα φωτα του απλα αριστα,ειδα φως επιτελους,βασικα τοποθετησα μονος μου xenon αλλα και με τα μαμα ηταν μια χαρα.
το στησιμο του ειναι πολυ καλο.
ανεβαινεις πανω και νομιζεις οτι εχεις μηχανη 200 κιλων κατω απο τον πισινο σου.πιο ελαφρια αισθηση ακομα κι απο το ktm 990adv που ειχα καποτε.εστω και σαν ψευδαισθηση.
μανουβραρεται απλα πανευκολα και μια βολτα μπορει να πεισει και τον καθε δυσπιστο,στα υπερ οτι το τιμονι του εχει και πολυ καλο στριψιμο.
τα οργανα ομορφα.
το δουλεμα του κινητηρα μου φανηκε τραχυ στην αρχη,καπως ξερο και αποτομο,ok,συνηθειο ειναι.
ειχα την εντυπωση οτι η μηχανη ειναι εντελως ψοφια στα χαμηλα,ομως εγω ψοφιο δεν το ειδα καθολου,δειχνει να ειναι πολυ προθυμος ο κινητηρας σε σημειο να σκεφτομαι,ειναι 110 αλογα???η μετα στρωσιμο περιοδος θα δειξει αν η μηχανη και πανω απο τις 4000 ειναι ζωντανη.
στον δρομο βαδιζει με χαρη και πραγματικα ειναι ακλονητο απο τους αεριδες,κατι που δεν το περιμενα επισης.
στις στροφες μπαινει,κι οταν γραφω μπαινει,το εννοω με ολη την σημασια της λεξης.
τα φρενα πολυ καλα,το abs δεν ενεργοποιειται για την πλακα του.
η μονη μηχανη επισης που εχω οδηγησει και πατωντας πισινο επιβραδυνε εμφανεστατα χωρις να μπει σε λειτουργια το abs.
αλλο ενα υπερ που βρηκα κι ελπιζω να παραμεινει ετσι ειναι οτι το διαφορικο δεν ακουγεται καθολου,καμια σχεση με τα γκλανγκ γκλουνγκ που ακουγα και ειχα συνηθισει,πολλες φορες ψαρωνω και κοιταζω μηπως κι εχω αλυσιδα βρε παιδι μου.
υπερ το διπλο ψαλιδι πισω.νιωθω περισσοτερη ασφαλεια παρα να ειναι ο τροχος στο διαφορικο μονο.
μακριες σχεσεις στις ταχυτητες,κατι που το προτιμω,ειδικα για μεσα στην πολη.
ποιοτικα δεμενο με καλη συναρμογη και πολυ καλη βαφη,θα δειξει κι ο χρονος βεβαια.
επισης χαιρομαι που δεν εχει ηλεκτρικη αναρτηση.
και μιας που ειπα για αναρτηση να πω οτι το μηχανακι ειναι πολυ σφιχτο στο στησιμο της αναρτησης,στην πρωην μου,στην λειτουργια sport δεν ηταν τοσο σκληρη η αναρτηση,αυτο το θεωρω θετικο στα στροφιλικια.θα δειξει.
μετα παντως απο τα 400χλμ που εχω κανει με συνολο τα 800 η μηχανη εχει αλλαξει,εχει μαλακωσει καπως στο ολο συνολο.
το traction control ειναι παρα πολυ καλο επισης,καμια σχεση με τους λοξυγγες που ειχα συνηθισει,εδω απλα ανοιγεις γκαζι και δε νιωθεις τιποτα,μπαινει σε λειτουργεια ομορφα και στρωτα.

τα αρνητικα.
η καλυψη απο την μαμα ζελατινα ειναι απλα λιγη.παραγγειλα την givi μηπως και ευχαριστηθω βολτα οπως πρεπει.
θα βαλω και τα πλαινα προστατευτικα αερα.
θα ηθελα να εχει range στον πινακα οργανων.
αυτα για τωρα
παντως οτι καλο ειχα διαβασει στο net δεν το περιμενα να ισχυει,τουλαχισοτν οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο.
σε λιγες μερες παντως θα εχω μια καλυτερη εικονα ως προς το τι γινεται με μεγαλυτερο ανοιγμα του γκαζιου.



Καλά ρε φίλε, όλοι ίδιοι και όμοιοι είμαστε;;)


Μετά την καταπληκτική ανάλυση (και ίσως από τις ελάχιστες μέσα σε αυτό τον χώρο) που έκατσε και έκανε με κόπο και χρόνο ο φίλος ταξιδιώτης
και μετά το θέμα με τις 1788 λέξεις (που δεν ξέρω πόση ή πόσες ώρες του πήρε) εσύ (aeriko) aυτό πρόσεξες;;;;Αυτό σου έκανε τόση εντύπωση για σχολιασμό;;;
Αυτή ήταν η συνεισφορά σου στο ποστ;;;Yamaha Super Tenere XTZ1200

NLS
10-06-2011, 14:45
Το αερικό έκανε χιούμορ.
Εσύ γιατί έπρεπε να επαναλάβεις ΟΛΟ το κείμενο του ταξιδιώτη;

merik
10-06-2011, 14:50
Εσύ γιατί έπρεπε να επαναλάβεις ΟΛΟ το κείμενο του ταξιδιώτη;

Για να μετρήσω τις λέξεις.

merik
10-06-2011, 14:51
Το αερικό έκανε χιούμορ.


Ναι χιούμορ, επάνω στην δική σου "εξυπνάδα" ΚΑΙ spam.

aeriko
10-06-2011, 18:35
Μετά την καταπληκτική ανάλυση (και ίσως από τις ελάχιστες μέσα σε αυτό τον χώρο) που έκατσε και έκανε με κόπο και χρόνο ο φίλος ταξιδιώτης
και μετά το θέμα με τις 1788 λέξεις (που δεν ξέρω πόση ή πόσες ώρες του πήρε) εσύ (aeriko) aυτό πρόσεξες;;;;Αυτό σου έκανε τόση εντύπωση για σχολιασμό;;;
Αυτή ήταν η συνεισφορά σου στο ποστ;;;Yamaha Super Tenere XTZ1200
Φίλε μου να είσαι σίγουρος ότι διάβασα όλο το ενδιαφέρον ποστάρισμα/ ανάλυση του συμφορουμίτη αλλά με κούρασε οπτικά η γραμματοσειρά, άλλωστε με κουράζουν και κάποιες άλλες. Ας όψεται όμως η ηλικία. Δοθείσης λοιπόν της ευκαιρίας με το σπαμάρισμα του NLS σκέφτηκα να επισημάνω με χιουμοριστικό τρόπο το γεγονός αυτό των γραμματοσειρών. Αν βγήκε λίγο πιό πιπεράτο ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Διατελείτε εν ειρήνη!

NLS
10-06-2011, 18:50
Ναι χιούμορ, επάνω στην δική σου "εξυπνάδα" ΚΑΙ spam.

Ξέρεις ε; Άμα δεν σ' αρέσει δεν θα φάω το βράδυ.

taksidiotis
10-06-2011, 18:52
Αν θέλει κάποιος mod ας το επεξεργαστεί με copy paste ώστε να επανερθει κανονικά η γραμματοσειρα και να μην κουράζει.
Πιστεύω παντως ότι σαν post είναι αρκετά αξιόλογο,δε θέλω να ανεβασω το μηχανάκι,άλλωστε είναι μια μηχανη που προσφέρει ότι προσφέρει και ο σύγχρονος ανταγωνισμός.απο κει και πέρα ο χρόνος θα δείξει

Sent from my iPhone using Tapatalk

NLS
10-06-2011, 19:08
Σαν post είναι πολύ αξιόλογο όχι απλώς αρκετά.

Μετά από καιρό περιμένουμε και ένα "longer term review".

aeriko
10-06-2011, 19:56
Αν θέλει κάποιος mod ας το επεξεργαστεί με copy paste ώστε να επανερθει κανονικά η γραμματοσειρα και να μην κουράζει.
Πιστεύω παντως ότι σαν post είναι αρκετά αξιόλογο,δε θέλω να ανεβασω το μηχανάκι,άλλωστε είναι μια μηχανη που προσφέρει ότι προσφέρει και ο σύγχρονος ανταγωνισμός.απο κει και πέρα ο χρόνος θα δείξει

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ομοίως περιμένω ένα λεπτομερέστερο, από τεχνικής άποψης, ποστάρισμα. Φαίνεται ότι το έχεις.

giclas
10-06-2011, 20:44
το τενερε οπος το ηδα κε συγκρηνοταστο με το gs 1200 το μονο πλεονεκτημα που βρηκα ειναι το abs !
σε πιο συμειο ?
οταν θελεις να μανουβραρης σε χωμα πατοντας μονο το πησο φρενο εισος να αναγνορηζη κε πλοκαρη το πησο τροχο δυνοντασου την δυνατοτητα να το κανης να γυρηση αναλογα ποσο κε μετα να συνεχησεις
μετο gs πρεπη να απενεργοποιησης το abs
τωρα στα υποληπα το ΧΤ 1200 ειναι σε βρεφηκη ηλικια κατα την γνωμη μου
οπως π.χ. οτι θελη να κανης με το gs το κανης χορης να μετακησης τα χεργια σου απο το τιμονη θερμανση τιμονιου να ελεξης ποσα χιλιομετρα διανησες
ΚΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ δεν δυχνη ποσα χιλιομετρα μπορης να κανης με τη βενζηνα που εχεις στο ρεζεβουαρ

ολα αυτα τα ηδα σε 15 λεπτα διοτι μετα το επεστρεψα στο ιδιοκτητη του ασε που ειχε κε 300 χιλιομετρα γραμενα κε δεν ηθελα να το ζωρησο

νομηζω τον επομενο χρονο να βελτιοθου αρκετα πραματα κε να στεκη πλαη στο δασκαλο που ειναι το bmw r1200gs γιατη οπως κε να το κανομαι η bmw εδηξε αυτο το δρομο στα μεγαλα on of

ltsiorak
10-06-2011, 20:57
το τενερε οπος το ηδα κε συγκρηνοταστο με το gs 1200 το μονο πλεονεκτημα που βρηκα ειναι το abs !
σε πιο συμειο ?
οταν θελεις να μανουβραρης σε χωμα πατοντας μονο το πησο φρενο εισος να αναγνορηζη κε πλοκαρη το πησο τροχο δυνοντασου την δυνατοτητα να το κανης να γυρηση αναλογα ποσο κε μετα να συνεχησεις
μετο gs πρεπη να απενεργοποιησης το abs
τωρα στα υποληπα το ΧΤ 1200 ειναι σε βρεφηκη ηλικια κατα την γνωμη μου
οπως π.χ. οτι θελη να κανης με το gs το κανης χορης να μετακησης τα χεργια σου απο το τιμονη θερμανση τιμονιου να ελεξης ποσα χιλιομετρα διανησες
ΚΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ δεν δυχνη ποσα χιλιομετρα μπορης να κανης με τη βενζηνα που εχεις στο ρεζεβουαρ

ολα αυτα τα ηδα σε 15 λεπτα διοτι μετα το επεστρεψα στο ιδιοκτητη του ασε που ειχε κε 300 χιλιομετρα γραμενα κε δεν ηθελα να το ζωρησο

νομηζω τον επομενο χρονο να βελτιοθου αρκετα πραματα κε να στεκη πλαη στο δασκαλο που ειναι το bmw r1200gs γιατη οπως κε να το κανομαι η bmw εδηξε αυτο το δρομο στα μεγαλα on of

ρε φιλε με χαζεψες μεχρι να διαβασω το τη γραφεις.

taksidiotis
11-06-2011, 03:13
τωρα στα υποληπα το ΧΤ 1200 ειναι σε βρεφηκη ηλικια κατα την γνωμη μου
οπως π.χ. οτι θελη να κανης με το gs το κανης χορης να μετακησης τα χεργια σου απο το τιμονη θερμανση τιμονιου να ελεξης ποσα χιλιομετρα διανησες
ΚΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ δεν δυχνη ποσα χιλιομετρα μπορης να κανης με τη βενζηνα που εχεις στο ρεζεβουαρ

ολα αυτα τα ηδα σε 15 λεπτα διοτι μετα το επεστρεψα στο ιδιοκτητη του ασε που ειχε κε 300 χιλιομετρα γραμενα κε δεν ηθελα να το ζωρησο

νομηζω τον επομενο χρονο να βελτιοθου αρκετα πραματα κε να στεκη πλαη στο δασκαλο που ειναι το bmw r1200gs γιατη οπως κε να το κανομαι η bmw εδηξε αυτο το δρομο στα μεγαλα on of
αυτο που λες με τα χειριστηρια στεκει,δεν το περναω απαρατηρητο,βολευε το gs στο θεμα αυτο.οχι ομως οτι θεωρω και ζορικο το να μετακινησω το χερι και να αλλαξω η να δω καποια ρυθμιση στο καντραν του st.
δεν νομιζω οτι θα βελτιωθει κατι<<προς Θεου μην βαλουν ηλεκτρικη αναρτηση>>,ηδη στεκεται απεναντι στο gs,δεν εννοω στο θεμα πωλησεων.οσο για τον δρομο στα μεγαλα on/off υπηρχαν οι πρωτομαστορες που ανεφερα στο μεγαλο μου post,αλλα στην πορεια το εχασαν με αποτελεσμα η bmw να χτυπησει φλεβα χρυσου στηριζομενη στο μεγαλο της on/off.αυτο το παραδεχομαι.εκανε κινηση ματ.και προσεξε,αυτο δεν θα αλλαξει ευκολα.
ειναι να μην πιασει κατι στην αγορα,οταν πιασει,συνεχιζει την πορεια της επιτυχιας με τις υπολοιπες εταιρειες να ακολουθουν απλα και μονο με πωλησεις,ασχετα αν ειναι καλυτερες,χειροτερες η μετριες.
επισης,μιλωντας για μεγαλο on/off ασχετα οτι καποιοι βγαζουν το tenere καλυτερο στο χωμα απο gs θα πω κατι που το εχω ξαναπει.
ΜΟΝΟ το ktm adv θεωρω πραγματικα γνησιο on/off.τα υπολοιπα τα βλεπω απλα σαν ψηλα τουριστικα μηχανηματα που απλα θα καταφερουν να περασουν χωμα,το αλλο ομως οργωνει πραγματικα.απλα πολλοι εχουν την εντυπωση και την ιδιοτητα να πιστευουν οτι τα 245-285 κιλα μηχανακι τους τοποθετοντας ενα karoo οτι θα ειναι on/offαδες....μην φατε,εχει γλαροσουπα.ktm δεν ειναι κανενα.γουστα και γνωμες εννοειται οτι ειναι αυτα.

η πορεια μετα τα 2-3000 χιλιομετρα θα δειξει πραγματικα τι ειναι και τι αξιζει η μηχανη,οτι εχω γραψει μεχρι τωρα ειναι απλα μια πρωτη εντυπωση.
μετα ομως θα την λιωσω...κι οταν λεω θα την λιωσω,το εννοω με ολη την σημασια της λεξης.μεχρι εκει που με παιρνει τουλαχιστον.να ξεσκουριασω κιολας.
δεν καθομαι πραγματικα να ξανασκασω για βλαβες και προβληματα...δεν μας κανει?σουταρισμα,καλοριζικια στον επομενο,καλη υπομονη,ευχη να του παει καλα χωρις προβληματα <<αν και αμφιβαλω σε καποιες περιπτωσεις>> και παμε γι αλλα.κολλημα με εταιρειες δεν εχω <<εκτος απο kawasaki,suzuki,aprilia,huqsvarna,που ποτε δεν θα επαιρνα μηχανη μεγαλου κυβισμου απο αυτες τις εταιρειες>>.στο κατω,κατω αυτοι κερδιζουν,εγω χανω,την αναγκη μου εχουν.κι οχι μονο την δικη μου.
απλα λιτα λογια κι απολυτα καταννοησιμα.

capo
11-06-2011, 07:55
Λοιπόν, επειδή το πήρε πρόσφατα φίλος και το οδήγησα για λίγο αυτά που μπόρεσα να νιώσω κατεβαίνοντας απο το gs που είμαι όλη μέρα στην σέλα του και ανεβαίνοντας στο Tenere ειναι τα εξής.
Αισθηση πιό γρήγορου από το gs.Αν και νομίζω ότι είναι μόνο αίσθηση όταν καβαλάς την μηχανή αυτό μετράει και όχι τα νούμερα.Αποψη μου βέβαια.

Trcaction σαφώς καλύτερο του gs με πολύ προοδευτική λειτουργία

Συνδυασμένα φρένα καλά, δυνατα, αλλά όχι τοσο προοδευτικα όσο του gs ισως ηταν και πολύ φρεσκα ακόμα.

Ποιότητα κατασκευής εφάμιλη αν όχι καλύτερη απο το gs.

Θεση οδήγησης δίνει αισθηση "πάνω στην μηχανή" και όχι μέσα στην μηχανη
όπως προσωπικά μου αρέσει περισσότερο.Δεν νομίζω οι πολύ ψηλοί να βολευτούν.
ιδανικό ανάστημα νομίζω θα ήταν 1.70- 1.85max.
H ζελατίνα θέλει αλλαγή με μεγαλύτερη.

Λιγο τραχής κινητηρας με αίσθηση κάτι ανάμεσα σε tdm και gs αλλά με ροπή σε όλο το φάσμα στροφών.Είναι περίεργο αυτό που λέω αλλά έτσι αισθάνθηκα.
Πρίν πολλά χρόνια είχα xtz και μου το θύμισε λίγο αλλά σε πιό εξελιγμένη μορφή.

Κιβωτιο βούτυρο με σωστά κουμπώματα όυτε κλανγκ ουτε κλουνγκ βάζοντας ακόμα και πρωτη από στάση.
Πρέπει να έχει να κάνει με την πιο ####κη λειτουργεία του άξονα σε σχέση με το gs.
Σκορτσαρίσματα κ.λ.π. λάμπουν δια της απουσίας τους.

Ανάρτηση λίγο σκληρη αλλά δεν έπαιξα με ρυθμίσεις και είναι αδουλευτη ακόμα.
Σέλα άνετη ίσως λίγο πιό φαρδυά απο ότι έπρεπε, για αυτό τον λόγο ίσως οι κάτω του 1.70 ίσως τους δώσει αίσθηση πιο ψηλης μηχανής.
Φαντάζομαι θα βολέυει σε ταξίδι σε εθνική αλλά σε στροφές που πρέπει να κινηθείς πάνω στην σέλα ...

Σε μανούβρες με χαμηλή ταχυτητα μου φάνηκε λίγο πιό βαρύ από το gs.Εδώ πάιζει και το ζύγισμα.Το κολό gs λόγω κυλίνδρων κεντραρισμένης και χαμηλής μάζας μάλον υπερέχει.

Αυτά έτσι σαν άποψη και πρώτη εντύπωση,ελπίζω να μην κούρασα.

saitman
11-06-2011, 08:11
Λοιπόν, επειδή το πήρε πρόσφατα φίλος και το οδήγησα για λίγο αυτά που μπόρεσα να νιώσω κατεβαίνοντας απο το gs που είμαι όλη μέρα στην σέλα του και ανεβαίνοντας στο Tenere ειναι τα εξής.
Αισθηση πιό γρήγορου από το gs.Αν και νομίζω ότι είναι μόνο αίσθηση όταν καβαλάς την μηχανή αυτό μετράει και όχι τα νούμερα.Αποψη μου βέβαια.

Trcaction σαφώς καλύτερο του gs με πολύ προοδευτική λειτουργία

Συνδυασμένα φρένα καλά, δυνατα, αλλά όχι τοσο προοδευτικα όσο του gs ισως ηταν και πολύ φρεσκα ακόμα.

Ποιότητα κατασκευής εφάμιλη αν όχι καλύτερη απο το gs.

Θεση οδήγησης δίνει αισθηση "πάνω στην μηχανή" και όχι μέσα στην μηχανη
όπως προσωπικά μου αρέσει περισσότερο.Δεν νομίζω οι πολύ ψηλοί να βολευτούν.
ιδανικό ανάστημα νομίζω θα ήταν 1.70- 1.85max.
H ζελατίνα θέλει αλλαγή με μεγαλύτερη.

Λιγο τραχής κινητηρας με αίσθηση κάτι ανάμεσα σε tdm και gs αλλά με ροπή σε όλο το φάσμα στροφών.Είναι περίεργο αυτό που λέω αλλά έτσι αισθάνθηκα.
Πρίν πολλά χρόνια είχα xtz και μου το θύμισε λίγο αλλά σε πιό εξελιγμένη μορφή.

Κιβωτιο βούτυρο με σωστά κουμπώματα όυτε κλανγκ ουτε κλουνγκ βάζοντας ακόμα και πρωτη από στάση.
Πρέπει να έχει να κάνει με την πιο ####κη λειτουργεία του άξονα σε σχέση με το gs.
Σκορτσαρίσματα κ.λ.π. λάμπουν δια της απουσίας τους.

Ανάρτηση λίγο σκληρη αλλά δεν έπαιξα με ρυθμίσεις και είναι αδουλευτη ακόμα.
Σέλα άνετη ίσως λίγο πιό φαρδυά απο ότι έπρεπε, για αυτό τον λόγο ίσως οι κάτω του 1.70 ίσως τους δώσει αίσθηση πιο ψηλης μηχανής.
Φαντάζομαι θα βολέυει σε ταξίδι σε εθνική αλλά σε στροφές που πρέπει να κινηθείς πάνω στην σέλα ...

Σε μανούβρες με χαμηλή ταχυτητα μου φάνηκε λίγο πιό βαρύ από το gs.Εδώ πάιζει και το ζύγισμα.Το κολό gs λόγω κυλίνδρων κεντραρισμένης και χαμηλής μάζας μάλον υπερέχει.

Αυτά έτσι σαν άποψη και πρώτη εντύπωση,ελπίζω να μην κούρασα.
ουτε σε περιοδικο δεν τα διαβαζεις ετσι!!ευγε

capo
11-06-2011, 08:40
Kαι νόμιζα ότι μονο εγω είμαι ο βαρεμένος που γράφω Σαββατο 8:00 το πρωι.

Ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια saitman;)

Καλημέρα

gsmaniac
11-06-2011, 13:32
.απλα πολλοι εχουν την εντυπωση και την ιδιοτητα να πιστευουν οτι τα 245-285 κιλα μηχανακι τους τοποθετοντας ενα karoo οτι θα ειναι on/offαδες....μην φατε,εχει γλαροσουπα.ktm δεν ειναι κανενα.γουστα και γνωμες εννοειται οτι ειναι αυτα.

η πορεια μετα τα 2-3000 χιλιομετρα θα δειξει πραγματικα τι ειναι και τι αξιζει η μηχανη,οτι εχω γραψει μεχρι τωρα ειναι απλα μια πρωτη εντυπωση.
μετα ομως θα την λιωσω...κι οταν λεω θα την λιωσω,το εννοω με ολη την σημασια της λεξης.μεχρι εκει που με παιρνει τουλαχιστον.να ξεσκουριασω κιολας.
.


ετυχε να γνωριζω πολλους εδω μεσα που τρωνε γλαροσουπα......:cool:
με αυτα που γραφεις κινδυνευεις να χαρακτηριστεις αναξιοπιστος....;)
αν δεν εχεις τις οδηγικες ικανοτητες να κινεισαι γρηγορα στο χωμα,δεν σημαινει οτι και αλλοι δεν μπορουν να το κανουν.....:)

taksidiotis
11-06-2011, 15:02
ετυχε να γνωριζω πολλους εδω μεσα που τρωνε γλαροσουπα......:cool:
με αυτα που γραφεις κινδυνευεις να χαρακτηριστεις αναξιοπιστος....;)
αν δεν εχεις τις οδηγικες ικανοτητες να κινεισαι γρηγορα στο χωμα,δεν σημαινει οτι και αλλοι δεν μπορουν να το κανουν.....:)


περιμενε,δεν ειπα οτι δεν πανε,περνανε απο χωμα,οχι ομως σαν το ktm...εκει πραγματικα ο οδηγος αν εχει εμπειρια μπορει να κανει πολλα με το οχημα αυτο.
δεν νομιζω οτι θα χαρακτηριστω αναξιοπιστος γραφωντας αληθειες.περα απο την γλαροσουπα που το ειπα για πλακα..με το ktm ας πουμε εμπαινα χωμα,ειδικα απο Αγιο νικολαο Ιεραπετρα μερια που εχει κατι ωραιες διαδρομες.με τα υπολοιπα που ειχα παρει ηταν απλα ρισκο.

gsmaniac
11-06-2011, 15:11
περιμενε,δεν ειπα οτι δεν πανε,περνανε απο χωμα,οχι ομως σαν το ktm...εκει πραγματικα ο οδηγος αν εχει εμπειρια μπορει να κανει πολλα με το οχημα αυτο.
δεν νομιζω οτι θα χαρακτηριστω αναξιοπιστος γραφωντας αληθειες...με το ktm ας πουμε εμπαινα χωμα,ειδικα απο Αγιο νικολαο Ιεραπετρα μερια που εχει κατι ωραιες διαδρομες.με τα υπολοιπα που ειχα παρει ηταν απλα ρισκο.


νομιζω οτι μιλησες γενικα,για ολους τους οδηγους και για γλαροσουπες....:cool:
μιλας για προσωπικη ικανοτητα σαν οδηγος και καλο ειναι να μην βαζεις ολους μεσα στις κρισεις σου....:)
ειναι αρκετοι φιλοι μεσα στο φορουμ,οι οποιοι στο χωμα πανε πολυ γρηγορα με τα gs .....χωρις ρισκο;)
ειναι αρκετοι που περιμενουμε την κριση σου για το TENERE.......:)

taksidiotis
11-06-2011, 15:29
νομιζω οτι μιλησες γενικα,για ολους τους οδηγους και για γλαροσουπες....:cool:
μιλας για προσωπικη ικανοτητα σαν οδηγος και καλο ειναι να μην βαζεις ολους μεσα στις κρισεις σου....:)
ειναι αρκετοι φιλοι μεσα στο φορουμ,οι οποιοι στο χωμα πανε πολυ γρηγορα με τα gs .....χωρις ρισκο;)
ειναι αρκετοι που περιμενουμε την κριση σου για το TENERE.......:)

το ξερω οτι πολλοι το πανε ταπα το μηχανακι...ομως,προσωπικα θα με ανησυχουσε κατι αλλο,που δεν ειναι επι του θεματος.

θα γραψω αναλυτικοτατα την πορεια με την συμβιωση μου με το tenere.

giclas
11-06-2011, 15:31
το ktm το δοκημαζα για μεγαλο χρονηκο διαστημα στην ασφαλτο κε στο χωμα !
εχει πολυ ωραια γεωμετρια σε συνδιασμο μετην υποδηναμη κε τη ροποι που διαθετη ειναι απιαστο αν ο οδυγος του το θελη. τωρα τη γυνεται αν το εργαλειο το θελουμαι να παμε μια βολτα ,μονη ,δυπλοι οι κε φορτομενοι εδο σας θελω
περνοι 10/10 αν θελης πολυ γρυγορες βολτες κε συντομες
αν θες να πας Αθηνα Θεσαλονικη κε να επηστρεωης το βραδη εκη σε θελω

αυτα τα εργαλεια δεν ειναι για να πηγενς με 1000 σε ενα καροδρομο αν ειναι ετση παρε ενα 450 κε χοστουτα
τα μεγαλα on of ειναι για να σε πηγενου με ασφαλεια ανεση γρηγορα σε μηκτες δυαδρομες

στα θετηκα του XT1200 μην ξεχναμαι της αναρτησης τουοπου με καταπληξα (πληρως ρηθμηζωμενες)

xt1200z
11-06-2011, 15:37
το ktm το δοκημαζα για μεγαλο χρονηκο διαστημα στην ασφαλτο κε στο χωμα !
εχει πολυ ωραια γεωμετρια σε συνδιασμο μετην υποδηναμη κε τη ροποι που διαθετη ειναι απιαστο αν ο οδυγος του το θελη. τωρα τη γυνεται αν το εργαλειο το θελουμαι να παμε μια βολτα ,μονη ,δυπλοι οι κε φορτομενοι εδο σας θελω
περνοι 10/10 αν θελης πολυ γρυγορες βολτες κε συντομες
αν θες να πας Αθηνα Θεσαλονικη κε να επηστρεωης το βραδη εκη σε θελω

αυτα τα εργαλεια δεν ειναι για να πηγενς με 1000 σε ενα καροδρομο αν ειναι ετση παρε ενα 450 κε χοστουτα
τα μεγαλα on of ειναι για να σε πηγενου με ασφαλεια ανεση γρηγορα σε μηκτες δυαδρομες

στα θετηκα του XT1200 μην ξεχναμαι της αναρτησης τουοπου με καταπληξα (πληρως ρηθμηζωμενες)

Συμφωνώ και συμπληρώνω ''αξιόπιστα'' και ''ξεάγχωτα''!!!!!!!
:sm6:

giclas
11-06-2011, 15:45
Συμφωνώ και συμπληρώνω ''αξιόπιστα'' και ''ξεάγχωτα''!!!!!!!
:sm6:
τωρα μεταξη μας στα γιαπονεζηκα ηπαρχη αξιοπιστια ομως οχι κε τοση ποιοτητα !
αλο μερσεντες κε αλλο γιαρις κετα δυο με τεσερης ροδες !

taksidiotis
11-06-2011, 16:22
τωρα μεταξη μας στα γιαπονεζηκα ηπαρχη αξιοπιστια ομως οχι κε τοση ποιοτητα !
αλο μερσεντες κε αλλο γιαρις κετα δυο με τεσερης ροδες !

κι ομως και στην ποιοτητα μια χαρα το βλεπω προς το παρον το tenere.

xt1200z
11-06-2011, 17:14
κι ομως και στην ποιοτητα μια χαρα το βλεπω προς το παρον το tenere.

Μα ο φίλος, παραπάνω σε αυτοκίνητα αναφέρθηκε! ;)

giclas
13-06-2011, 12:44
http://img593.imageshack.us/img593/4743/dscn0867rh.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/dscn0867rh.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

το ειδαμε κε τουτο συμερα απο φυλο στη κυπρο!
οπως μου εξιγησε εκοψε το βαρελακη κε του μακρηνε την σοληνα εισαγωγης κε του εχει δοση 4,2 ΗΡ στο τροχο στη τελευτεα μετριση σε δυναμομετρο κε οντως παη πιο γρηγορα !!
εμενα μου αρεσαι περησοτερο ο θορηβος του ειναι πιο μπασατος κε παη ναμιαση με ακραπα

spirossam
13-06-2011, 12:54
Μα ο φίλος, παραπάνω σε αυτοκίνητα αναφέρθηκε! ;)

Άσε τα ''άσχετα'' ποστ και γράψε και εδώ μαζί με φωτορεπορτάζ πόσο τούμπανο το έχεις κάνει το δικό σου...

35+ σελίδες έχεις γεμίσει στο tdmhellas εδώ τίποτα....???:sm7:;)

taksidiotis
13-06-2011, 17:31
http://img593.imageshack.us/img593/4743/dscn0867rh.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/dscn0867rh.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

το ειδαμε κε τουτο συμερα απο φυλο στη κυπρο!
οπως μου εξιγησε εκοψε το βαρελακη κε του μακρηνε την σοληνα εισαγωγης κε του εχει δοση 4,2 ΗΡ στο τροχο στη τελευτεα μετριση σε δυναμομετρο κε οντως παη πιο γρηγορα !!
εμενα μου αρεσαι περησοτερο ο θορηβος του ειναι πιο μπασατος κε παη ναμιαση με ακραπα

εγω περιμενω να δω ποτε θα την πεταξω να βαλω την ακραπα.

giclas
13-06-2011, 17:44
εγω περιμενω να δω ποτε θα την πεταξω να βαλω την ακραπα.

αν βαλης ακραπα θα σου δοση 4 ΗΡ με αυτο το τροπο τα περνης με 100 ευρο κε εχεις πολυ ωρεο θορηβο 10'

KRASOPATERAS
13-06-2011, 18:45
Ρε παιδιά όλα καλά με αυτό το Tenere 1200 και πολύ καλό θα είναι δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι καλό…ΑΛΛΑ….

Από εξέλιξη τι να πω, δείτε και εσείς….Ιάπωνας 100%, ανακάτεμα από παλιές συνταγές.
Την λέξη έμπνευση και πρωτοπορία δεν την ξέρουν!
Το διαφορικό είναι το ίδιο που είχαν στα παπάκια Τ-50 που είναι μοντέλο 25 χρόνια πριν!!! :Απορία:
Τι να πω, τα λόγια είναι περιττά!

Άλλο τρόπο δεν είχαν να ενώσουν τα δύο κομμάτια? Μόνο τις βίδες αλλάξανε και τις βάλανε ποιο χοντρές!

http://i400.photobucket.com/albums/pp84/APOLON_11/T-50.jpg



http://i400.photobucket.com/albums/pp84/APOLON_11/TENERE2.jpg

stelth1
13-06-2011, 18:54
Στρωσε το πρωτα ευλαβικα κ μετα εξοπλισε το σε οτι αφορα τον κινητηρα.

stelth1
13-06-2011, 18:57
Μην ξεχνας οτι αυτα τα διαφορικα απο Τ 50 δεν εχουν σπασει αρα γιατι να τα αλλαξουν

taksidiotis
14-06-2011, 16:48
αν βαλης ακραπα θα σου δοση 4 ΗΡ με αυτο το τροπο τα περνης με 100 ευρο κε εχεις πολυ ωρεο θορηβο 10'

Μπα,προσωπικά τέτοιες δουλειές δεν κου αρέσουν,προτιμώ να την βγάλω την παντοφλα


Sent from my iPhone using Tapatalk

taksidiotis
14-06-2011, 16:50
Ρε παιδιά όλα καλά με αυτό το Tenere 1200 και πολύ καλό θα είναι δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι καλό…ΑΛΛΑ….

Από εξέλιξη τι να πω, δείτε και εσείς….Ιάπωνας 100%, ανακάτεμα από παλιές συνταγές.
Την λέξη έμπνευση και πρωτοπορία δεν την ξέρουν!
Το διαφορικό είναι το ίδιο που είχαν στα παπάκια Τ-50 που είναι μοντέλο 25 χρόνια πριν!!! :Απορία:
Τι να πω, τα λόγια είναι περιττά!

Άλλο τρόπο δεν είχαν να ενώσουν τα δύο κομμάτια? Μόνο τις βίδες αλλάξανε και τις βάλανε ποιο χοντρές!

http://i400.photobucket.com/albums/pp84/APOLON_11/T-50.jpg



http://i400.photobucket.com/albums/pp84/APOLON_11/TENERE2.jpg

Τι δουλειά έχει το διαφορικο του παπιου με το διαφορικο της μηχανής,άμα είναι έτσι τότε όλα τα διαφορικα των μοτοσικλετών που έχουν αν τα δεις απο μέσα είναι γελοία.


Sent from my iPhone using Tapatalk

taksidiotis
01-07-2011, 05:51
YouTube - &#x202a;Canal DUAS RODAS - Nova Yamahas XT 1200Z Super Ténéré enfrenta a BMW R 1200 GS&#x202c;&rlm; (http://www.youtube.com/watch?v=Wlbm82-cJBU&feature=player_embedded#at=146)

forester
01-07-2011, 07:41
:hmmm::hmmm::hmmm:
Οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν διαφορικό....
Γωνιακή μετάδοση είναι! Ένα απλό κορωνο-πήνιο.....
Δεν υπάρχουν 2 τροχοί στον ίδιο άξονα για να υφίσταται ανάγκη διαφορισμού. Ασφαλώς το γνωρίζουμε όλοι και χρησιμοποιούμε τον όρο καταχρηστικά, χάριν ευκολίας. Ας είμαστε ακριβείς όμως ;)

forester
01-07-2011, 07:42
Ακόμα να το "στρώσεις" Γιάννη; Γράψε και τίποτις "ζουμερό";););)

NLS
01-07-2011, 10:51
το βίντεο τι λέει έπρεπε να ξέρω τη γλώσσα;

άντε περιμένω και εγώ νέα

italos
02-07-2011, 17:33
Ενδιαφέρον πολύ πόστ!!!Αν και δεν κρύβω ότι με κούρασε.......

Για να πώ πάντως την μ@λ@κία μου αν και με ξέρετε δεν λέω ποτέ κακιούλες....μου θυμίζει λίγο ένα φιλάράκι που πήγαμε και πήρε το R1200gs adv toy 2010 ενώ είχε το 2009:sm7::sm7: βγαίνοντας απο την αντιπροσωπεία και κάνοντας μόλις 20 χιλιόμετρα με 2000max στροφές μου λέει με ύφος "άλλο μηχανάκι itale" και έλιωσα στα γέλια......

Για να μην τρελαθούμε τελείως....σημαντικό πόστ για μια καινούργια μοτοσυκλέτα που πρώτη φορά φίλος μπορεί να μας διαφωτίσει με την αντικειμενικότητα του......αρκεί να έχει γράψει καμμια 20άρα χιλιάδες χλμ πάνω σε αυτήν ......να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα σε όλα τα τερένα να την πάει στα όρια της και στα γκάζια και στα στροφιλίκια και στα φρένα.....να την ταξιδέψει για μέρες φορτωμένη δικάβαλο/μονοκάβαλο για πολλά χιλιόμετρα.......

Τότε λοιπόν μπορούμε να ακούσουμε και να δούμε κάποια σημεία σε μια μοτοσυκλέτα που βγήκε να ανταγωνιστεί ένα μηχανάκι του 2004 όπως είναι το gs1200 μην το ξεχνάμε αυτό!!!!


Καλά χιλιόμετρα και κοίτα αυτό το μηχανάκι να το ευχαριστηθείς όπως πρέπει να το ταξιδέψεις να του γράψεις χιλιόμετρα!!!!

Εδώ είμαστε όλοι να το κρατάμε up και να περιμένουμε ανταπόκριση....παραμένει ενδιαφέρον!!

commander
02-07-2011, 18:02
Ενδιαφέρον πολύ πόστ!!!Αν και δεν κρύβω ότι με κούρασε.......

Για να πώ πάντως την μ@λ@κία μου αν και με ξέρετε δεν λέω ποτέ κακιούλες....μου θυμίζει λίγο ένα φιλάράκι που πήγαμε και πήρε το R1200gs adv toy 2010 ενώ είχε το 2009:sm7::sm7: βγαίνοντας απο την αντιπροσωπεία και κάνοντας μόλις 20 χιλιόμετρα με 2000max στροφές μου λέει με ύφος "άλλο μηχανάκι itale" και έλιωσα στα γέλια......

Για να μην τρελαθούμε τελείως....σημαντικό πόστ για μια καινούργια μοτοσυκλέτα που πρώτη φορά φίλος μπορεί να μας διαφωτίσει με την αντικειμενικότητα του......αρκεί να έχει γράψει καμμια 20άρα χιλιάδες χλμ πάνω σε αυτήν ......να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα σε όλα τα τερένα να την πάει στα όρια της και στα γκάζια και στα στροφιλίκια και στα φρένα.....να την ταξιδέψει για μέρες φορτωμένη δικάβαλο/μονοκάβαλο για πολλά χιλιόμετρα......

Τότε λοιπόν μπορούμε να ακούσουμε και να δούμε κάποια σημεία σε μια μοτοσυκλέτα που βγήκε να ανταγωνιστεί ένα μηχανάκι του 2004 όπως είναι το gs1200 μην το ξεχνάμε αυτό!!!!


Καλά χιλιόμετρα και κοίτα αυτό το μηχανάκι να το ευχαριστηθείς όπως πρέπει να το ταξιδέψεις να του γράψεις χιλιόμετρα!!!!

Εδώ είμαστε όλοι να το κρατάμε up και να περιμένουμε ανταπόκριση....παραμένει ενδιαφέρον!!


Πολύ Σωστός ο Νικόλας!!!!!!! :sm5::sm5::sm5:

pirate
02-07-2011, 18:07
το βίντεο τι λέει έπρεπε να ξέρω τη γλώσσα;



δεν έχουμε και κανεναν Βραζιλιάνο στον ολυμπιακό να μας πει τι λέει .... :sm7::sm7::sm7:

kostas_366
02-07-2011, 18:15
Ενδιαφέρον πολύ πόστ!!!Αν και δεν κρύβω ότι με κούρασε.......

Για να πώ πάντως την μ@λ@κία μου αν και με ξέρετε δεν λέω ποτέ κακιούλες....μου θυμίζει λίγο ένα φιλάράκι που πήγαμε και πήρε το R1200gs adv toy 2010 ενώ είχε το 2009:sm7::sm7: βγαίνοντας απο την αντιπροσωπεία και κάνοντας μόλις 20 χιλιόμετρα με 2000max στροφές μου λέει με ύφος "άλλο μηχανάκι itale" και έλιωσα στα γέλια......

Για να μην τρελαθούμε τελείως....σημαντικό πόστ για μια καινούργια μοτοσυκλέτα που πρώτη φορά φίλος μπορεί να μας διαφωτίσει με την αντικειμενικότητα του......αρκεί να έχει γράψει καμμια 20άρα χιλιάδες χλμ πάνω σε αυτήν ......να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα σε όλα τα τερένα να την πάει στα όρια της και στα γκάζια και στα στροφιλίκια και στα φρένα.....να την ταξιδέψει για μέρες φορτωμένη δικάβαλο/μονοκάβαλο για πολλά χιλιόμετρα.......

Τότε λοιπόν μπορούμε να ακούσουμε και να δούμε κάποια σημεία σε μια μοτοσυκλέτα που βγήκε να ανταγωνιστεί ένα μηχανάκι του 2004 όπως είναι το gs1200 μην το ξεχνάμε αυτό!!!!


Καλά χιλιόμετρα και κοίτα αυτό το μηχανάκι να το ευχαριστηθείς όπως πρέπει να το ταξιδέψεις να του γράψεις χιλιόμετρα!!!!

Εδώ είμαστε όλοι να το κρατάμε up και να περιμένουμε ανταπόκριση....παραμένει ενδιαφέρον!!
Ιταλός σπίκινγκ :)

taksidiotis
02-07-2011, 19:27
προς το παρον συνεχιζω και δηλωνω πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη μου.
ανοιγμα δεν εχω κανει ακομα,ανοιγω το μηχανακι ρολαριστα μεχρι τα 150,μετα απο τις 3000χλμ θα του κανω ανοιγμα χαλαρο.
προς το παρον απολαμβανω βολτες και επιλεγω εξοπλισμο για το μωρο.
εχουν μπει καποια πραγματακια και περιμενω κι αλλα.
αλλα το βασικο,ειμαι στην αναζητηση εξατμισης.μαλλον σε akrapovic θα καταληξω.τελικο πρωτα και μετα full system.

http://www.facebook.com/pages/YAMAHA-XTZ-1200-Super-Tenere-club/127406904001044

kostas_366
02-07-2011, 19:30
αλλα το βασικο,ειμαι στην αναζητηση εξατμισης.μαλλον σε akrapovic θα καταληξω.τελικο πρωρα και μετα full system.
Θα σου δώσει κάτι η εξάτμιση ή για τον θόρυβο?

GEO_K
02-07-2011, 19:37
Ενδιαφέρον πολύ πόστ!!!Αν και δεν κρύβω ότι με κούρασε.......

Για να πώ πάντως την μ@λ@κία μου αν και με ξέρετε δεν λέω ποτέ κακιούλες....μου θυμίζει λίγο ένα φιλάράκι που πήγαμε και πήρε το R1200gs adv toy 2010 ενώ είχε το 2009:sm7::sm7: βγαίνοντας απο την αντιπροσωπεία και κάνοντας μόλις 20 χιλιόμετρα με 2000max στροφές μου λέει με ύφος "άλλο μηχανάκι itale" και έλιωσα στα γέλια......

Για να μην τρελαθούμε τελείως....σημαντικό πόστ για μια καινούργια μοτοσυκλέτα που πρώτη φορά φίλος μπορεί να μας διαφωτίσει με την αντικειμενικότητα του......αρκεί να έχει γράψει καμμια 20άρα χιλιάδες χλμ πάνω σε αυτήν ......να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα σε όλα τα τερένα να την πάει στα όρια της και στα γκάζια και στα στροφιλίκια και στα φρένα.....να την ταξιδέψει για μέρες φορτωμένη δικάβαλο/μονοκάβαλο για πολλά χιλιόμετρα.......

Τότε λοιπόν μπορούμε να ακούσουμε και να δούμε κάποια σημεία σε μια μοτοσυκλέτα που βγήκε να ανταγωνιστεί ένα μηχανάκι του 2004 όπως είναι το gs1200 μην το ξεχνάμε αυτό!!!!


Καλά χιλιόμετρα και κοίτα αυτό το μηχανάκι να το ευχαριστηθείς όπως πρέπει να το ταξιδέψεις να του γράψεις χιλιόμετρα!!!!

Εδώ είμαστε όλοι να το κρατάμε up και να περιμένουμε ανταπόκριση....παραμένει ενδιαφέρον!!

Respect....

taksidiotis
02-07-2011, 19:41
Θα σου δώσει κάτι η εξάτμιση ή για τον θόρυβο?

τι να δωσει,2 με 3 αλογα???περισσοτερο για τον ηχο την θελω μην νομιζω οτι οδηγαω κανα παπι.
full system βεβαια δινει κατι παραπανω.δε πιστευω βεβαια στα διαγραμματα που δινουν οι εξατμισοαντιπροσωπειες.πιστευω,γυρω στα 7 αλογα χονδρικα.
η ηλεκτρονικη μαλλον θα φυγει ιταλια για προγραμματισμο που υποσχοντε+10 αλογα.για το δευτερο δεν ειμαι σιγουρος μιας και η μηχανη παει αξιοπρεπεστατα οποτε σκεφτομαι να κινηθω σε εξατμιση κι ενα πιο ελευθερο φιλτρο.

NLS
02-07-2011, 23:46
προς το παρον συνεχιζω και δηλωνω πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη μου.
ανοιγμα δεν εχω κανει ακομα,ανοιγω το μηχανακι ρολαριστα μεχρι τα 150,μετα απο τις 3000χλμ θα του κανω ανοιγμα χαλαρο.
προς το παρον απολαμβανω βολτες και επιλεγω εξοπλισμο για το μωρο.
εχουν μπει καποια πραγματακια και περιμενω κι αλλα.
αλλα το βασικο,ειμαι στην αναζητηση εξατμισης.μαλλον σε akrapovic θα καταληξω.τελικο πρωτα και μετα full system.

YAMAHA XTZ-1200 Super Tenere club | Facebook (http://www.facebook.com/pages/YAMAHA-XTZ-1200-Super-Tenere-club/127406904001044)

Ωχ έτσι έστρωσες και την GS;

(btw ωραία τα είπε ο Ιταλός)

siraxanz
02-07-2011, 23:47
τι να δωσει,2 με 3 αλογα???περισσοτερο για τον ηχο την θελω μην νομιζω οτι οδηγαω κανα παπι.
full system βεβαια δινει κατι παραπανω.δε πιστευω βεβαια στα διαγραμματα που δινουν οι εξατμισοαντιπροσωπειες.πιστευω,γυρω στα 7 αλογα χονδρικα.
η ηλεκτρονικη μαλλον θα φυγει ιταλια για προγραμματισμο που υποσχοντε+10 αλογα.για το δευτερο δεν ειμαι σιγουρος μιας και η μηχανη παει αξιοπρεπεστατα οποτε σκεφτομαι να κινηθω σε εξατμιση κι ενα πιο ελευθερο φιλτρο.

:cool:Αναρτήσεις πρώτα βελτίωση και μετά δες εξάτμιση;)

saitman
02-07-2011, 23:50
Ενδιαφέρον πολύ πόστ!!!Αν και δεν κρύβω ότι με κούρασε.......

Για να πώ πάντως την μ@λ@κία μου αν και με ξέρετε δεν λέω ποτέ κακιούλες....μου θυμίζει λίγο ένα φιλάράκι που πήγαμε και πήρε το R1200gs adv toy 2010 ενώ είχε το 2009:sm7::sm7: βγαίνοντας απο την αντιπροσωπεία και κάνοντας μόλις 20 χιλιόμετρα με 2000max στροφές μου λέει με ύφος "άλλο μηχανάκι itale" και έλιωσα στα γέλια......

Για να μην τρελαθούμε τελείως....σημαντικό πόστ για μια καινούργια μοτοσυκλέτα που πρώτη φορά φίλος μπορεί να μας διαφωτίσει με την αντικειμενικότητα του......αρκεί να έχει γράψει καμμια 20άρα χιλιάδες χλμ πάνω σε αυτήν ......να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα σε όλα τα τερένα να την πάει στα όρια της και στα γκάζια και στα στροφιλίκια και στα φρένα.....να την ταξιδέψει για μέρες φορτωμένη δικάβαλο/μονοκάβαλο για πολλά χιλιόμετρα.......

Τότε λοιπόν μπορούμε να ακούσουμε και να δούμε κάποια σημεία σε μια μοτοσυκλέτα που βγήκε να ανταγωνιστεί ένα μηχανάκι του 2004 όπως είναι το gs1200 μην το ξεχνάμε αυτό!!!!


Καλά χιλιόμετρα και κοίτα αυτό το μηχανάκι να το ευχαριστηθείς όπως πρέπει να το ταξιδέψεις να του γράψεις χιλιόμετρα!!!!

Εδώ είμαστε όλοι να το κρατάμε up και να περιμένουμε ανταπόκριση....παραμένει ενδιαφέρον!!
ειπε τιποτα κανεις!!??

taksidiotis
11-07-2011, 22:18
:cool:Αναρτήσεις πρώτα βελτίωση και μετά δες εξάτμιση;)
μια χαρα ειναι οι αναρτησεις του,γιατι να βαλω χερι

FANISGS
11-07-2011, 22:47
δυστυχως φιλε μου οτι και να κανεις το tenere δε θα γινει ποτε bmwgs!!:sm7:

taksidiotis
12-07-2011, 00:25
δυστυχως φιλε μου οτι και να κανεις το tenere δε θα γινει ποτε bmwgs!!:sm7:

Ευτυχώς έβαλες το χαμόγελο,θα νόμιζα ότι σοβαρολογουσες...
Όλα ρε συ καλα είναι...άμα δε χαλάνε και δε ζητάνε είναι ακόμα καλύτερα.

FANISGS
12-07-2011, 00:28
εννοειται κανουμε και καμια πλακιτσα:D

NLS
12-07-2011, 00:49
δεν με πειράζει αυτό (δεν θα έπρεπε να πειράζει ούτε την Yamaha)

αυτό που με πειράζει είναι ότι θέλει να γίνει
(δεν θα έπρεπε να θέλει - εκεί κάνει το λάθος)

...όπως και τόσα άλλα δηλαδή

taksidiotis
12-07-2011, 12:03
εννοειται κανουμε και καμια πλακιτσα:D

:sm7::sm7::sm7:

NLS
12-07-2011, 12:35
πόσα χλμ. έχεις τώρα;

taksidiotis
12-07-2011, 13:53
πόσα χλμ. έχεις τώρα;

2900 κι εχουν αρχισει τα ανοιγματα.

ntinopoulos
12-07-2011, 13:57
2900 κι εχουν αρχισει τα ανοιγματα.

2900?:Απορία::Απορία::Απορία:
super tenere...
just unstoppable!:sm7:

taksidiotis
12-07-2011, 23:51
ναι του χω δωσει κι εχει καταλαβει καπως.2950 σε 1,5 μηνα ειναι μια χαρουλα.

stelth1
14-07-2011, 01:26
Εχει ακουστει απο πολλες ομαδες μοτ/των,οτι οσοι εχουν bmw gs 1200 κ θελουν να κανουν ενα μακρινο ταξιδι,ειναι αρκετα αγχομενοι,εαν θα τους βγαλει καποιο προβλημα.Αντιθετως εμπιστευωνται ποιο πολυ τις μοτο απο Ιαπωνια.....αυτο κυκλοφορει στην πιατσα.....τι να πω κ ποια θεση να παρω...

vtheo
14-07-2011, 10:15
Εχει ακουστει απο πολλες ομαδες μοτ/των,οτι οσοι εχουν bmw gs 1200 κ θελουν να κανουν ενα μακρινο ταξιδι,ειναι αρκετα αγχομενοι,εαν θα τους βγαλει καποιο προβλημα.Αντιθετως εμπιστευωνται ποιο πολυ τις μοτο απο Ιαπωνια.....αυτο κυκλοφορει στην πιατσα.....τι να πω κ ποια θεση να παρω...

Έπρεπε να σ' είχαμε μαζί μας στο ταξίδι που κάναμε Νορβηγία πριν από 1 μήνα, για να πάρεις την απάντηση στο ερώτημα σου. Κάναμε 11.400 χλμ περάσαμε από Ιταλία,Αυστρία,Γερμανία,Δανία,Σουηδία,Νορβηγία,Φινλανδία,Εστονία, Λετονία, Λιθουανία,Πολωνία,Σλοβακία και είδαμε μόνο ένα Τenere, αντίθετα 1 στις 2 μοτοσυκλέτες έξω ήταν BMW.Που σημαίνει οτι οι περισσότεροι ταξιδευτές προτιμούν και εμπιστεύονται αυτή την εταιρεία.Δεν κατηγορώ τη μοτό ,δεν έχω οδηγήσει Tenere επομένως δεν μπορώ να έχω απόψη. Δεν μπορώ όμως να ακούω τις θεωρίες κάποιον που κακοχαρακτηρίζουν κάποιες μοτοσυκλέτες χώρις να τις έχουν οδηγήσει αλλά και χωρίς να έχουν περάσει τα πρώτα διόδια της Αττικής. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι BMWδάκιας,είμαι λάτρης της μοτοσυκλέτας.

NLS
14-07-2011, 10:24
Εχει ακουστει απο πολλες ομαδες μοτ/των,οτι οσοι εχουν bmw gs 1200 κ θελουν να κανουν ενα μακρινο ταξιδι,ειναι αρκετα αγχομενοι,εαν θα τους βγαλει καποιο προβλημα.Αντιθετως εμπιστευωνται ποιο πολυ τις μοτο απο Ιαπωνια.....αυτο κυκλοφορει στην πιατσα.....τι να πω κ ποια θεση να παρω...

προτείνω να βγάζεις δικά σου συμπεράσματα και όχι να υιοθετείς κάποιων πικραμένων

αν την έχεις και νιώθεις έτσι μη κάθεσαι, πούλα τη
η αγορά είναι γεμάτη από 1200GS ανθρώπων που δεν κατάλαβαν ποτέ τι αγόρασαν

CPretenteriS
14-07-2011, 10:27
Έπρεπε να σ' είχαμε μαζί μας στο ταξίδι που κάναμε Νορβηγία πριν από 1 μήνα, για να πάρεις την απάντηση στο ερώτημα σου. Κάναμε 11.400 χλμ περάσαμε από Ιταλία,Αυστρία,Γερμανία,Δανία,Σουηδία,Νορβηγία,Φινλανδία,Εστονία, Λετονία, Λιθουανία,Πολωνία,Σλοβακία και είδαμε μόνο ένα Τenere, αντίθετα 1 στις 2 μοτοσυκλέτες έξω ήταν BMW.Που σημαίνει οτι οι περισσότεροι ταξιδευτές προτιμούν και εμπιστεύονται αυτή την εταιρεία.Δεν κατηγορώ τη μοτό ,δεν έχω οδηγήσει Tenere επομένως δεν μπορώ να έχω απόψη. Δεν μπορώ όμως να ακούω τις θεωρίες κάποιον που κακοχαρακτηρίζουν κάποιες μοτοσυκλέτες χώρις να τις έχουν οδηγήσει αλλά και χωρίς να έχουν περάσει τα πρώτα διόδια της Αττικής. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι BMWδάκιας,είμαι λάτρης της μοτοσυκλέτας.

:sm8::sm8:

forester
15-07-2011, 00:49
προτείνω να βγάζεις δικά σου συμπεράσματα και όχι να υιοθετείς κάποιων πικραμένων

αν την έχεις και νιώθεις έτσι μη κάθεσαι, πούλα τη
η αγορά είναι γεμάτη από 1200GS ανθρώπων που δεν κατάλαβαν ποτέ τι αγόρασαν



+1000:sm8:
Προσωπικά, δεν κρατιέμαι μακριά της!!! Κάθε μέρα σχεδιάζω διαδρομές και προγραμματίζω γαμήλιο ταξίδι 7.000 χλμ ++ κατά Σεπτέμβρη σε Ευρώπη μερια....
Έχω 5500 χλμ σε 2 μήνες. Τα 4000 περίπου έγιναν σε 3 ταξιδάκια και στο Ακρόπολις, όπου της ήπια το αίμα σε χώμα και άσφαλτο. Δε θυμάμαι πόσες φορές 200σάρισα με χωμάτινα. Είδα 80 - 100 χλμ/ώρα στην ανάβαση για Λίμνες στο Καλίδρομο (από Παλαιοχώρι) ΔΙΚΑΒΑΛΟΣ!!! Ξέχασα το αντισπίν και έσβησε σε κακοτράχαλη ανηφόρα από το σπινάρισμα (λέμε για λουκια και νεροφαγώματα με πέεεετραααα), ούτε τα τακουνάτα δεν έφταναν. Τη λυπήθηκα. Βρήκε κάτω η ποδιά, μου την ίσιωσαν στην αλλαγή λαδιών. Κιχ δεν έκανε. Δεν έχω δείγμα που να με αγχώνει.... Τηνε γεμίζω μπερζίνα και πάμε Νορβηγία τώρα!!!!:):):):):)

taksidiotis
15-07-2011, 04:07
Έπρεπε να σ' είχαμε μαζί μας στο ταξίδι που κάναμε Νορβηγία πριν από 1 μήνα, για να πάρεις την απάντηση στο ερώτημα σου. Κάναμε 11.400 χλμ περάσαμε από Ιταλία,Αυστρία,Γερμανία,Δανία,Σουηδία,Νορβηγία,Φινλανδία,Εστονία, Λετονία, Λιθουανία,Πολωνία,Σλοβακία και είδαμε μόνο ένα Τenere, αντίθετα 1 στις 2 μοτοσυκλέτες έξω ήταν BMW.Που σημαίνει οτι οι περισσότεροι ταξιδευτές προτιμούν και εμπιστεύονται αυτή την εταιρεία.Δεν κατηγορώ τη μοτό ,δεν έχω οδηγήσει Tenere επομένως δεν μπορώ να έχω απόψη. Δεν μπορώ όμως να ακούω τις θεωρίες κάποιον που κακοχαρακτηρίζουν κάποιες μοτοσυκλέτες χώρις να τις έχουν οδηγήσει αλλά και χωρίς να έχουν περάσει τα πρώτα διόδια της Αττικής. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι BMWδάκιας,είμαι λάτρης της μοτοσυκλέτας.
λογικο,κυκλοφορει χρονια κι εχει καθιερωθει ως best seller...
το tenere οπως και να χει ειναι νεο μηχανακι σχετικα και σαφως καμια μα καμια on/off δεν μπορει να χτυπησει το gs.
επισης,μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι ειμαι απο τους πολυ <<λοξους>> αγοραστες-πελατες.και τι εννοω?αν κατι δε μου αρεσε θα το ειχα σουταρει.
δε καθομαι να σκεφτω και να φιλοσοφισω.δε μας κανεις?τον πουλο.προς το παρον καλα παει,αλλα το μελλον θα δειξει.
οπως και να χει παντως.ολες οι αντιπροσωπειες κανουν τις παπιες στα δυσκολα,σου βγαζουν λιγο το λαδι.δεν ειναι μονο η bmw.ακουσα κι αλλα περιστατικα.
επισης για το θεμα μου,επειδη ειμαι συνειδητοποιημενος αγοραστης,πουλησα την δικια μου:)γιατι και περα απο την βλαβη που εβγαλε,προσωπικα ψυλλιαζομαι και κατι αλλο...πολλαπλασιαστη.ομως πλεον δεν ειναι θεμα μου και σιγουρα αφορα τον καινουριο.συνηθως παντως οταν εχω μια υποψια πεφτω και μεσα.
οπως και να χει κοιταμε πλεον το μελλον:)αιντε με το καλο να δουμε και το gs1300 κι ας αφησουμε παλες κακιες πληγες και αναμνησεις.:)
ως τοτε...το θεμα εδω ειναι για το super tenere.

jmar
15-07-2011, 04:50
Δεν μπορώ όμως να ακούω τις θεωρίες κάποιον που κακοχαρακτηρίζουν κάποιες μοτοσυκλέτες χώρις να τις έχουν οδηγήσει αλλά και χωρίς να έχουν περάσει τα πρώτα διόδια της Αττικής. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι BMWδάκιας,είμαι λάτρης της μοτοσυκλέτας.

Διοδια? Ποια διοδια...δεν εχουμε τετοια πραγματα στην Κρητη... :rolleyes: :sm7:

:sm8:

gemara
15-07-2011, 08:38
...γιατι και περα απο την βλαβη που εβγαλε,προσωπικα ψυλλιαζομαι και κατι αλλο...πολλαπλασιαστη...

Αυτό θα ήθελα να το μάθω! Πως μπορείς να ψυλλιαστείς πολλαπλασιαστή σε GS!!!:)

aeriko
15-07-2011, 09:17
Αυτό θα ήθελα να το μάθω! Πως μπορείς να ψυλλιαστείς πολλαπλασιαστή σε GS!!!:)
Μπορεί να ακούσουμε και για πλατίνες.:)

NLS
15-07-2011, 10:23
πάντως τα 1200 έχουν μεγάλο πρόβλημα με το καρμπιρατέρ τους και μερικά καίνε ασφάλειες

ntinopoulos
15-07-2011, 10:29
πάντως τα 1200 έχουν μεγάλο πρόβλημα με το καρμπιρατέρ τους και μερικά καίνε ασφάλειες
ασε που οι αλυσιδες τους εχουν θεμα!:rolleyes:

NLS
15-07-2011, 12:06
και η δικιά μου

δεν ακούγεται στο δρόμο (για να την τσεκάρω ότι είναι στη θέση της) και κάνει και ένα μικρό τακ καμιά φορά όταν ξεκινάω

(με την ευκαιρία να πω ότι διάβασα πριν κάποια χρόνια σε ξένο forum μέλος και κάτοχο, ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΚΑ -όπως διαπιστώθηκε από τους άλλους τελικά- να ρωτάει πως μπορεί να αλλάξει αλυσίδα... ναι υπάρχουν όλα τα ήδη ανθρώπων τελικά)

napgeo
15-07-2011, 12:19
Από τα πιο αξιόλογα εργαλεία που έχουν κυκλοφορήσει.
Θα το χτύπαγα χωρίς δεύτερη σκέψη ,αλά το ύψος της σέλας είναι το βασικότερο για μένα.
Για λεβέντες με λειψό μπόι όπως και εγώ το πάνω από 805 αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα αγοράς.
Να το χαρείς πάντως και καλά χιλιόμετρα ασφαλή να έχεις μαζί του…..

gsmaniac
15-07-2011, 12:23
Από τα πιο αξιόλογα εργαλεία που έχουν κυκλοφορήσει.
Θα το χτύπαγα χωρίς δεύτερη σκέψη ,αλά το ύψος της σέλας είναι το βασικότερο για μένα.
Για λεβέντες με λειψό μπόι όπως και εγώ το πάνω από 805 αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα αγοράς.
Να το χαρείς πάντως και καλά χιλιόμετρα ασφαλή να έχεις μαζί του…..


παλι τσιπουρα πινεις;;;;;:D
ειναι καινουργιο το 1200....ποτε προλαβε και εγινε αξιοπιστο;;;;;;:p

taksidiotis
15-07-2011, 14:14
Αυτό θα ήθελα να το μάθω! Πως μπορείς να ψυλλιαστείς πολλαπλασιαστή σε GS!!!:)

ηλεκτρονικη,δεν ξερω....θα μας πει ο επομενος αν γινει μελος εδω:sm7:
οπως και να χει ελπιζω απλα να ειναι υποψια...αλλα η προαναφλεξη που εγινε ασχετα οτι βγηκε αστοχια υλικου κι ελιωσε το πιστονι,πιστευω οτι κατι κρυβει.το καυσιμο τσεκαριστηκε και ηταν σωστο.
θεωριες συνομωσιας???μπορει...:sm7:
το μελλον θα δειξει,μακαρι να ειναι απλα μια υποψια και τιποτα παραπανω.
τεσπα....μετα την απομακρυνση απο το ταμειο ουδης λαθος αναγνωριζεται.η μηχανη παραδωθηκε με τα χαρτια,φακελλωμενη στο συστημα ειναι.εχει ακομα 1 μηνα εγγυηση,ελπιζω απλα να πανε ολα καλα.και το κυριοτερο???δωθηκε ενα 15αρι...παλι καλα.
μα για τις παλιες θα μιλαμε τωρα?εληξε παλιωσε αυτο,πηγε αλλου...εγω θελω να δω το 1300.κι ας μην εμπλεκουμε αλλες μηχανες στο thread του st.

taksidiotis
15-07-2011, 14:26
Από τα πιο αξιόλογα εργαλεία που έχουν κυκλοφορήσει.
Θα το χτύπαγα χωρίς δεύτερη σκέψη ,αλά το ύψος της σέλας είναι το βασικότερο για μένα.
Για λεβέντες με λειψό μπόι όπως και εγώ το πάνω από 805 αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα αγοράς.
Να το χαρείς πάντως και καλά χιλιόμετρα ασφαλή να έχεις μαζί του…..

μην το βγαζεις αξιοπιστο,υπαρχει προβλημα:sm7:
ο χρονος θα δειξει παντως αν ειναι η οχι,προς το παρον υπαρχουν ανθρωποι που το χουν εκμεταλλευτει πολυ το μηχανακι και δεν τους εχει κανει κιχ.θα δειξει ομως.

stelth1
15-07-2011, 15:38
Έπρεπε να σ' είχαμε μαζί μας στο ταξίδι που κάναμε Νορβηγία πριν από 1 μήνα, για να πάρεις την απάντηση στο ερώτημα σου. Κάναμε 11.400 χλμ περάσαμε από Ιταλία,Αυστρία,Γερμανία,Δανία,Σουηδία,Νορβηγία,Φινλανδία,Εστονία, Λετονία, Λιθουανία,Πολωνία,Σλοβακία και είδαμε μόνο ένα Τenere, αντίθετα 1 στις 2 μοτοσυκλέτες έξω ήταν BMW.Που σημαίνει οτι οι περισσότεροι ταξιδευτές προτιμούν και εμπιστεύονται αυτή την εταιρεία.Δεν κατηγορώ τη μοτό ,δεν έχω οδηγήσει Tenere επομένως δεν μπορώ να έχω απόψη. Δεν μπορώ όμως να ακούω τις θεωρίες κάποιον που κακοχαρακτηρίζουν κάποιες μοτοσυκλέτες χώρις να τις έχουν οδηγήσει αλλά και χωρίς να έχουν περάσει τα πρώτα διόδια της Αττικής. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι BMWδάκιας,είμαι λάτρης της μοτοσυκλέτας. Συμφοριτη θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι με αυτους που εγω συζηταω για θεματα μοτ-τας,αλλοι ειχαν κ αλλοι εχουν bmw αλλα κ εχουν περασει οχι μονο τα διοδια της ΑΤΤΙΚΗΣ αλλα κ της ΕΥΡΩΠΗΣ πολλες φορες μαλιστα,οπως οτι εχουν μεσο ωρα καθημερινα πανω απο 16 ωρες σε μοτο,απλα αναρωτηθηκα τι μαντικες κ μαλιστα λανθασμενες ικανοτητες εχεις στο να ξερεις με ποιους ο καθενας μας συζηταει.Παντα φιλικα κ με σεβασμο.

napgeo
15-07-2011, 16:35
παλι τσιπουρα πινεις;;;;;:D



ειναι καινουργιο το 1200....ποτε προλαβε και εγινε αξιοπιστο;;;;;;:p



Αξιόλογο έγραψα.

Αξιόπιστο είναι μόνο το Honda......
To ξέρω ότι ζηλεύεις ,αλά είναι αργά πια. Σαν το Ελληνικό Χρηματηστήριο και εσύ, Έχεις εγκλωβιστεί. Καλό Σαβατοκύριακο να έχεις..........

stelth1
15-07-2011, 21:36
προτείνω να βγάζεις δικά σου συμπεράσματα και όχι να υιοθετείς κάποιων πικραμένων

αν την έχεις και νιώθεις έτσι μη κάθεσαι, πούλα τη
η αγορά είναι γεμάτη από 1200GS ανθρώπων που δεν κατάλαβαν ποτέ τι αγόρασαν 1)ποιος σου ειπε οτι εχω βγαλει συμπερασματα βαση των αλλων,δοξα το θεο αποριες κ σχολια αλλων μοτ-των αναφερω κ οχι τα δικα μου2)ειδες να γραφω οτι συμφωνω με ολα αυτα?3)εγραψα καπου οτι τα υιοθετω?4)η μπεμπα μου δεν μου εχει βγαλει τιποτα για να την πουλησω αλλα κ να μου βγαλει παλι δεν θα το εκανα.Με σεβασμο εκτιμηση κ φιλικα παντα!

italos
19-07-2011, 00:32
1)ποιος σου ειπε οτι εχω βγαλει συμπερασματα βαση των αλλων,δοξα το θεο αποριες κ σχολια αλλων μοτ-των αναφερω κ οχι τα δικα μου2)ειδες να γραφω οτι συμφωνω με ολα αυτα?3)εγραψα καπου οτι τα υιοθετω?4)η μπεμπα μου δεν μου εχει βγαλει τιποτα για να την πουλησω αλλα κ να μου βγαλει παλι δεν θα το εκανα.Με σεβασμο εκτιμηση κ φιλικα παντα!

stelth παιχταρά μου.....άστο να πάει είναι μια κουβεντα του καφέ αυτή και άκρη ποτέ δεν θα βγάλουμε....πιστεύω το καταλαβαίνεις αυτό!!!

Απλά ας αφήσουμε το ποστ να κυλήσει ...είναι ενδιαφέρον το είπα και πιο πίσω....κουραζόματε να διαβαζουμε "ξέμπαρκα σχόλια" όλων μας !!!!

Έχουμε έναν συτμφοφουρίτη που είχε στη κατοχή του όλα τα μεγάλα on-off και η άποψη του μπορεί να βοηθήσει....ελπίζοντας ότι είναι αντικειμενική!!! Δεν συγκρίνουμε τα μηχανάκια εδώ.....


για τα υπόλοιπα στο καφέ να σπάσουμε και πλάκα!!!

taksidiotis
19-07-2011, 01:08
Αγόρασα το περιοδικό moto που στο περιεχόμενο του ύπαρχει τεστ on off.δεν ξέρω,όμως για πολλοστή φορά διαπιστώνω γράψιμο ως προς το όφελος τους περισσότερο.
Αρκετές παρατυπίες,θαψιμο προς μηχανές,όχι μόνο για το st.ευτυχώς τουλάχιστον το έκαναν με τροπο κι έτσι έβγαλαν και κάποια πράγματα θετικά.
Σχετικά με το st πάντως σε ένα πράγμα έχουν δίκιο.ότι έχει τραχυ κινητήρα.ναι,το δουλεμα του ξενίζει και θέλει συνηθειο.
Με εξατμιση θέλω να πιστεύω ότι το δουλεμα θα αλλάξει κι αυτός ο Φλωρίκος Ηχος θα χαθεί που σε άλλους αρέσει,σε εμένα όχι

vtheo
19-07-2011, 10:03
Συμφοριτη θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι με αυτους που εγω συζηταω για θεματα μοτ-τας,αλλοι ειχαν κ αλλοι εχουν bmw αλλα κ εχουν περασει οχι μονο τα διοδια της ΑΤΤΙΚΗΣ αλλα κ της ΕΥΡΩΠΗΣ πολλες φορες μαλιστα,οπως οτι εχουν μεσο ωρα καθημερινα πανω απο 16 ωρες σε μοτο,απλα αναρωτηθηκα τι μαντικες κ μαλιστα λανθασμενες ικανοτητες εχεις στο να ξερεις με ποιους ο καθενας μας συζηταει.Παντα φιλικα κ με σεβασμο.

Εννοείτε οτι μιλάμε με σεβασμό και πάντα φιλικά,αλοίμονο αν εμπαινα εδώ να τσακωθώ μαζί σου ή με κάποιον άλλον.Δεν είμαι μάντης φίλε, τη γνώμη μου λέω και αυτή μέσα από κάποιες καταστάσεις που έχω ζήσει με την μηχανή μου,δεν αναφέρομαι προσωπικά σ'εσένα ή κάποιον φίλο σου αλλά σ'όσους κακοχαραχτηρίζουν τα ΒΜW ότι δεν είναι αξιόπιστα για ταξίδι.Νομίζω οτι στο αρχικό σημείο που σου έκανα παράθεση έγραφες οτι


Εχει ακουστει απο πολλες ομαδες μοτ/των,οτι οσοι εχουν bmw gs 1200 κ θελουν να κανουν ενα μακρινο ταξιδι,ειναι αρκετα αγχομενοι,εαν θα τους βγαλει καποιο προβλημα.Αντιθετως εμπιστευωνται ποιο πολυ τις μοτο απο Ιαπωνια.....αυτο κυκλοφορει στην πιατσα.....τι να πω κ ποια θεση να παρω...

Εμείς πάντως 3 GS Adv σε 23 μέρες κάναμε 11.400 χλμ και με καμία δεν είχαμε κανένα πρόβλημα,


Αλήθεια έτσι από περιέργεια, έχετε προσέξει κάθε φορά που ταξιδεύετε τι μάρκα ηταν η παλαιότερη μοτοσυκλέτα που είδατε στο δρόμο;

http://img96.imageshack.us/img96/8564/dsc05244q.jpg (http://img96.imageshack.us/i/dsc05244q.jpg/)

Δεν πρόλαβα στο Όσλο να φωτογραφήσω ένα R100 που ήταν γεμάτο αυτοκόλλητα από τα σημεία που είχε περάσει,δεν ξεχώριζες τι χρώμα ήταν.

και ξαναλέω μην το παίρνεις προσωπικά αναφέρομαι σ'αυτούς που θεωρούν τις ΒMW αναξιόπιστες για ταξίδι.

NLS
19-07-2011, 10:54
Αγόρασα το περιοδικό moto που στο περιεχόμενο του ύπαρχει τεστ on off.δεν ξέρω,όμως για πολλοστή φορά διαπιστώνω γράψιμο ως προς το όφελος τους περισσότερο.
Αρκετές παρατυπίες,θαψιμο προς μηχανές,όχι μόνο για το st.ευτυχώς τουλάχιστον το έκαναν με τροπο κι έτσι έβγαλαν και κάποια πράγματα θετικά.
Σχετικά με το st πάντως σε ένα πράγμα έχουν δίκιο.ότι έχει τραχυ κινητήρα.ναι,το δουλεμα του ξενίζει και θέλει συνηθειο.
Με εξατμιση θέλω να πιστεύω ότι το δουλεμα θα αλλάξει κι αυτός ο Φλωρίκος Ηχος θα χαθεί που σε άλλους αρέσει,σε εμένα όχι

τι έλεγε το τεστ;

stelth1
19-07-2011, 12:07
Καλημερα σε ολους!Μακαρι να μπορουσα να ερχομουν για καφε,το θελω παρα πολυ,θα βρω καποτε χρονο αν κ μακρια κ θα ερθω να τα πουμε απο κοντα,το να ακους εμπειριες κ αποψεις μοτ/των ειναι οτι καλυτερο!!!

taksidiotis
19-07-2011, 14:16
τι έλεγε το τεστ;

να σου πω,σε γενικες γραμμες τιποτα το ιδιαιτερο,το st το εβγαλαν τεραστιο σε ογκο,ενω δεν ισχυει,ειναι μεγαλο ομως οχι και τεραστιο,απο την μια στις επιδοσεις το εβγαζαν ασθενικο καθως περιμεναν 120+αλογα μαλλον,στην συνεχεια το ειπαν γραμμικο χωρις να κρεμαει.
tiger και gs τα εβγαλαν κορυφαια,το δευτερο λογω best seller και φυσικα ειναι πολυ καλο,δε σηκωνει αμφισβητηση.
κατα ενα παραξενο τροπο ομως υμνησαν το tiger,το ktm με τα πολλα το εβγαλαν σαν γερικο μουλαρι,ευτυχως εχει καρδια.
δε ξερω,δεν ειναι σαν τα παλια τεστ που ειχαν ενδιαφερον,που περνουσε η ωρα σου ωραια διαβαζοντας την γνωμη των οδηγων.
τωρα πλεον ειληκρηνα,περισσοτερη σημασια δινω σε αναβατες που εχουν καποια μηχανη και γραφουν τα συμπερασματα τους παρα στα περιοδικα.
και ειληκρηνα,αν ακουγα γνωμη δημοσιογραφων το tenere δε θα το επαιρνα.αν και καποιοι το εχουν βγαλει και πολυ καλο στην ελλαδα.κυριως το μελετησα απο κατοχους εξωτερικου η ενδιαφερομενους που το εχουν καραψαξει το μηχανακι.
ειναι καλη μηχανη,βγηκε ομως σε περιεργη εποχη και δευτερον δεν υπαρχει ουτε 1 στο εκατομμυριο να χτυπουσε το gs.οπως και κανενα αλλο μηχανακι.
οπως και να το κανουμε οι γερμανοι προλαβαν και το παραδεχομαι αυτο,οταν οι αλλοι επλεκαν τα κεντηματα τους οι γερμανοι ηδη πουλουσαν gs.μετα οταν στροφαραν επιτελους ηταν ηδη αργα.
παντως οποιο παιδι του forum ειναι απο κρητη και θελει να οδηγησει το μηχανακι ευχαριστως να το κανουμε,για να δει οτι δε γραφω κατι ψεμματα,δεν εχω λογο,ασχετα οτι ειμαι κατοχος του.το καλο και το κακο θα το γραψω ο κοσμος να χαλασει.
παντως μεχρι τα 190 που εχω ανοιξει το μηχανακι τα φορτωνει πανευκολα.θα μετρησω και με gps καποια στιγμη για να δω πραγματικη τελικη αν και κατα την γνωμη μου μια ταχυτητα γυρω στα 170 ειναι οτι πρεπει για τετοια μηχανη για εκδρομουλα-ταξιδακι.

NLS
19-07-2011, 15:04
καλά δεν είπε κανείς ότι παραμυθιάζεις κανέναν

εγώ σου είχα πει ότι θα βγει καλό - τα γραπτά μένουν

περίεργη και η θέση που λες έβγαλαν το KTM και η θέση που έβγαλαν το tiger (εφόσον μιλάμε για on-off... γιατί αν μιλάγαμε για "όρθιο touring" ναι οκ αλλάζει ίσως το θέμα... εκεί ίσως ξανακοίταγα και την αηδία το MS1200)

NLS
19-07-2011, 15:05
...α κάτι άλλο...

το varadero τι το έβγαλαν;

napgeo
19-07-2011, 15:34
...α κάτι άλλο...

το varadero τι το έβγαλαν;

Αξιόπιστο φυσικά. Τι περίμενες....:D

V-STRONG
19-07-2011, 20:17
να σου θυμισω vfr1000f για προβληματα στους πισω κυλινδρους?...πιο πολυ δινω βαση σε μοντελα και οχι μαρκες.σημασια εχει η επιλογη του καθενος να του φερει χαμογελο και ετσι θα ειναι πιο ευχαριστος συνταξιδιωτης. αξιολογο λοιπον το yamaha 1200 να το χαρει ο φιλος μας και διπλα μας για πολλα ταξιδια.:sm8::sm8::sm8::sm8::sm8::sm8::sm8::sm8:

jmar
20-07-2011, 00:54
...α κάτι άλλο...

το varadero τι το έβγαλαν;

Αξιόπιστο φυσικά. Τι περίμενες....:D

Το καλυτερο σε λιμνη :p :sm7:

forester
20-07-2011, 07:25
να σου πω,σε γενικες γραμμες τιποτα το ιδιαιτερο,το st το εβγαλαν τεραστιο σε ογκο,ενω δεν ισχυει,ειναι μεγαλο ομως οχι και τεραστιο,απο την μια στις επιδοσεις το εβγαζαν ασθενικο καθως περιμεναν 120+αλογα μαλλον,στην συνεχεια το ειπαν γραμμικο χωρις να κρεμαει.
tiger και gs τα εβγαλαν κορυφαια,το δευτερο λογω best seller και φυσικα ειναι πολυ καλο,δε σηκωνει αμφισβητηση.
κατα ενα παραξενο τροπο ομως υμνησαν το tiger,το ktm με τα πολλα το εβγαλαν σαν γερικο μουλαρι,ευτυχως εχει καρδια.
δε ξερω,δεν ειναι σαν τα παλια τεστ που ειχαν ενδιαφερον,που περνουσε η ωρα σου ωραια διαβαζοντας την γνωμη των οδηγων.
τωρα πλεον ειληκρηνα,περισσοτερη σημασια δινω σε αναβατες που εχουν καποια μηχανη και γραφουν τα συμπερασματα τους παρα στα περιοδικα.
και ειληκρηνα,αν ακουγα γνωμη δημοσιογραφων το tenere δε θα το επαιρνα.αν και καποιοι το εχουν βγαλει και πολυ καλο στην ελλαδα.κυριως το μελετησα απο κατοχους εξωτερικου η ενδιαφερομενους που το εχουν καραψαξει το μηχανακι.
ειναι καλη μηχανη,βγηκε ομως σε περιεργη εποχη και δευτερον δεν υπαρχει ουτε 1 στο εκατομμυριο να χτυπουσε το gs.οπως και κανενα αλλο μηχανακι.
οπως και να το κανουμε οι γερμανοι προλαβαν και το παραδεχομαι αυτο,οταν οι αλλοι επλεκαν τα κεντηματα τους οι γερμανοι ηδη πουλουσαν gs.μετα οταν στροφαραν επιτελους ηταν ηδη αργα.
παντως οποιο παιδι του forum ειναι απο κρητη και θελει να οδηγησει το μηχανακι ευχαριστως να το κανουμε,για να δει οτι δε γραφω κατι ψεμματα,δεν εχω λογο,ασχετα οτι ειμαι κατοχος του.το καλο και το κακο θα το γραψω ο κοσμος να χαλασει.
παντως μεχρι τα 190 που εχω ανοιξει το μηχανακι τα φορτωνει πανευκολα.θα μετρησω και με gps καποια στιγμη για να δω πραγματικη τελικη αν και κατα την γνωμη μου μια ταχυτητα γυρω στα 170 ειναι οτι πρεπει για τετοια μηχανη για εκδρομουλα-ταξιδακι.

Μιλώντας για tiger, μήπως τεστάριζαν το 800 XC???? Γιατί το 1050 είναι άκυρο να συγκρίνεται με ON-OFF. Και να βγαίνει στα καλύτερα εμπρός από ΚΤΜ??? Με 17'' τροχό???? Έχω πει αλλού ότι το 1050 είναι πολύ καλή μοτό , αλλά όχι και απευθείας σύγκριση με ΟΝ-OFF.... Τώρα για το ΚΤΜ με παραξενεύει! Επίσης, αν είναι ογκώδες το ΤΕNERE, ποιο είναι μικροκαμωμένο στην κατηγορία?????:sm7: Το Varadero????:sm7::sm7::yz:yz:sm7::sm7:
Πιο ΜΟΤΟ είναι; Μπορώ να το βρω άραγε, ή εξαντλήθηκε;

taksidiotis
20-07-2011, 16:11
Μιλώντας για tiger, μήπως τεστάριζαν το 800 XC???? Γιατί το 1050 είναι άκυρο να συγκρίνεται με ON-OFF. Και να βγαίνει στα καλύτερα εμπρός από ΚΤΜ??? Με 17'' τροχό???? Έχω πει αλλού ότι το 1050 είναι πολύ καλή μοτό , αλλά όχι και απευθείας σύγκριση με ΟΝ-OFF.... Τώρα για το ΚΤΜ με παραξενεύει! Επίσης, αν είναι ογκώδες το ΤΕNERE, ποιο είναι μικροκαμωμένο στην κατηγορία?????:sm7: Το Varadero????:sm7::sm7::yz:yz:sm7::sm7:
Πιο ΜΟΤΟ είναι; Μπορώ να το βρω άραγε, ή εξαντλήθηκε;

εννοειται,για το xc μιλαμε κι οχι για το 1050.

forester
20-07-2011, 18:00
εννοειται,για το xc μιλαμε κι οχι για το 1050.

Ναι Γιάννη, ΟΚ. Το είδα το περιοδικό, θα το πάρω . Είμαι πολύ περίεργος γι αυτό το τεστ! Πάντως ο νέος τίγρης είναι μηχανάρα! Οδηγικά πάντα, αλλά δεν "ζύγωσα" γιατί φυσάω το γιαούρτι από το 1050. μπορεί να έκανα και λάθος, δεν ξέρω. Σε 2-3 χρόνια και ανάλογα με την αξιοπιστία αυτών που κυκλοφορούν, θα μάθω.

gsmaniac
21-07-2011, 18:47
μολις διαβασα το τεστ του περιοδικου .....
το χειροτερο που εχουν γραψει για το TENERE,ειναι η συμπεριφορα της μηχανης οταν ειναι φορτωμενη....:cool:
αναλυτικοτερα,γραφουν οτι η συμπεριφορα της μοτοσυκλετας επηρεαστηκε σημαντικα,στις αλλαγες κατευθυνσης και οτι προστεθηκε ακομα περισσοτερο βαρος,στο ηδη βαρυ TENERE....:cool:
επισης, εκανε τις αποσβεσεις του αμορτισερ να ειναι τοσο φτωχες,με αποτελεσμα οταν επεφτες με φορα σε καποια ανωμαλια η μοτοσυκλετα να αναπηδα και να ταλαντευεται αισθητα...:cool:

αυτο το σημειο λοιπον ειναι που πρεπει να σταθουμε και να συγκρινουμε μια μηχανη τετοιου ειδους....:rolleyes:
εχοντας χιλιαδες χιλιομετρα δικαβαλος και τριβαλιτσος,χωρις να με εχει φοβησει ή πουλησει πουθενα το GS....πως να σκεφτω αγορα μιας tenere ή varadero;;;;;;;
με την ασφαλεια στο ταξιδι,φορτωμενος μεχρι τα μπουνια,δεν πρεπει να κανεις εκπτωσεις.......;)

ntinopoulos
21-07-2011, 19:03
...με την ασφαλεια στο ταξιδι,φορτωμενος μεχρι τα μπουνια,δεν πρεπει να κανεις εκπτωσεις.......;)


γιατι να κανεις εκπτωσεις?:rolleyes:
ο κωτσοβολος εισαι?:D

GeorgeP
21-07-2011, 19:31
μολις διαβασα το τεστ του περιοδικου .....
το χειροτερο που εχουν γραψει για το TENERE,ειναι η συμπεριφορα της μηχανης οταν ειναι φορτωμενη....:cool:
αναλυτικοτερα,γραφουν οτι η συμπεριφορα της μοτοσυκλετας επηρεαστηκε σημαντικα,στις αλλαγες κατευθυνσης και οτι προστεθηκε ακομα περισσοτερο βαρος,στο ηδη βαρυ TENERE....:cool:
επισης, εκανε τις αποσβεσεις του αμορτισερ να ειναι τοσο φτωχες,με αποτελεσμα οταν επεφτες με φορα σε καποια ανωμαλια η μοτοσυκλετα να αναπηδα και να ταλαντευεται αισθητα...:cool:

αυτο το σημειο λοιπον ειναι που πρεπει να σταθουμε και να συγκρινουμε μια μηχανη τετοιου ειδους....:rolleyes:
εχοντας χιλιαδες χιλιομετρα δικαβαλος και τριβαλιτσος,χωρις να με εχει φοβησει ή πουλησει πουθενα το GS....πως να σκεφτω αγορα μιας tenere ή varadero;;;;;;;

με την ασφαλεια στο ταξιδι,φορτωμενος μεχρι τα μπουνια,δεν πρεπει να κανεις εκπτωσεις.......;)


εχεις ακουσει για ρυθμιση SAG??? Αν οχι βαλε την πισω αναρτηση στην μαλακοτερη θεση και θα δεις ταλαντωσεις και φτωχες αποσβεσεις που θα αποκτησει η GS!!!
Δεν το εχω διαβασει το τεστ αλλα μου φαινεται οτι κατι μας κρυβεις και δεν μας το λες!!!:p

gsmaniac
21-07-2011, 19:36
εχεις ακουσει για ρυθμιση SAG??? Αν οχι βαλε την πισω αναρτηση στην μαλακοτερη θεση και θα δεις ταλαντωσεις και φτωχες αποσβεσεις που θα αποκτησει η GS!!!
Δεν το εχω διαβασει το τεστ αλλα μου φαινεται οτι κατι μας κρυβεις και δεν μας το λες!!!:p


οπου και να ρυθμισεις την αναρτηση του gs....δεν αλλαζει την συμπεριφορα της ;)
τα SAG......ειναι για τα προβληματικα, ιαπωνικα, αξιοπιστα, τανκερ:p:D
διαβασε το τεστ......εχει ενδιαφερον και oι γνωμες ,για το varadero:D

taksidiotis
21-07-2011, 21:11
μολις διαβασα το τεστ του περιοδικου .....
το χειροτερο που εχουν γραψει για το TENERE,ειναι η συμπεριφορα της μηχανης οταν ειναι φορτωμενη....:cool:
αναλυτικοτερα,γραφουν οτι η συμπεριφορα της μοτοσυκλετας επηρεαστηκε σημαντικα,στις αλλαγες κατευθυνσης και οτι προστεθηκε ακομα περισσοτερο βαρος,στο ηδη βαρυ TENERE....:cool:
επισης, εκανε τις αποσβεσεις του αμορτισερ να ειναι τοσο φτωχες,με αποτελεσμα οταν επεφτες με φορα σε καποια ανωμαλια η μοτοσυκλετα να αναπηδα και να ταλαντευεται αισθητα...:cool:

αυτο το σημειο λοιπον ειναι που πρεπει να σταθουμε και να συγκρινουμε μια μηχανη τετοιου ειδους....:rolleyes:
εχοντας χιλιαδες χιλιομετρα δικαβαλος και τριβαλιτσος,χωρις να με εχει φοβησει ή πουλησει πουθενα το GS....πως να σκεφτω αγορα μιας tenere ή varadero;;;;;;;
με την ασφαλεια στο ταξιδι,φορτωμενος μεχρι τα μπουνια,δεν πρεπει να κανεις εκπτωσεις.......;)

Πες μας κι εσυ την γνώμη σου φίλε μου

gsmaniac
21-07-2011, 21:16
Πες μας κι εσυ την γνώμη σου φίλε μου


δεν εχω οδηγησει το tenere......διαβασα τις αποψεις των δημοσιογραφων του τεστ,οι οποιες δεν ειναι καλες
για το gs εχω αποψη και την ειπα στο παραπανω ποστ......εσυ βλεπεις προβλημα οταν την φορτωνεις;;;;

tsak8
21-07-2011, 23:50
οπου και να ρυθμισεις την αναρτηση του gs....δεν αλλαζει την συμπεριφορα της ;)
τα SAG......ειναι για τα προβληματικα, ιαπωνικα, αξιοπιστα, τανκερ:p:D
διαβασε το τεστ......εχει ενδιαφερον και oι γνωμες ,για το varadero:D

Το Varadero δεν ειναι στο τεστ...και λογικό είναι

jmar
21-07-2011, 23:55
Γιαννη (taksidiotis) την μηχανη αφου ειναι τοσο καλη γιατι την πουλας?? Την εχεις στο car απ'οτι ειδα...:Απορία: :confused:

NLS
21-07-2011, 23:59
εχεις ακουσει για ρυθμιση SAG??? Αν οχι βαλε την πισω αναρτηση στην μαλακοτερη θεση και θα δεις ταλαντωσεις και φτωχες αποσβεσεις που θα αποκτησει η GS!!!
Δεν το εχω διαβασει το τεστ αλλα μου φαινεται οτι κατι μας κρυβεις και δεν μας το λες!!!:p

μάλλον δεν θα έχουν ακούσει για το SAG και στο περιοδικό...

NLS
22-07-2011, 00:00
Το Varadero δεν ειναι στο τεστ...και λογικό είναι

γιατί;

NLS
22-07-2011, 00:02
Γιαννη (taksidiotis) την μηχανη αφου ειναι τοσο καλη γιατι την πουλας?? Την εχεις στο car απ'οτι ειδα...:Απορία: :confused:

Αλήθεια γιατί;

jmar
22-07-2011, 00:14
σαφως και ειμαι πολυ πιο ηρεμος.ok,ετυχε,εγινε,τι να κανω,να παω να φουνταρω???κι αυτο να παθει κατι <<η καινουρια>>θα σπρωχτει,αν ειναι σοβαρο.

Αν θέλει κάποιος mod ας το επεξεργαστεί με copy paste ώστε να επανερθει κανονικά η γραμματοσειρα και να μην κουράζει.
Πιστεύω παντως ότι σαν post είναι αρκετά αξιόλογο,δε θέλω να ανεβασω το μηχανάκι,άλλωστε είναι μια μηχανη που προσφέρει ότι προσφέρει και ο σύγχρονος ανταγωνισμός.απο κει και πέρα ο χρόνος θα δείξει

Sent from my iPhone using Tapatalk

κι ομως και στην ποιοτητα μια χαρα το βλεπω προς το παρον το tenere.

εγω περιμενω να δω ποτε θα την πεταξω να βαλω την ακραπα.

προς το παρον συνεχιζω και δηλωνω πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη μου.
ανοιγμα δεν εχω κανει ακομα,ανοιγω το μηχανακι ρολαριστα μεχρι τα 150,μετα απο τις 3000χλμ θα του κανω ανοιγμα χαλαρο.
προς το παρον απολαμβανω βολτες και επιλεγω εξοπλισμο για το μωρο.
εχουν μπει καποια πραγματακια και περιμενω κι αλλα.
αλλα το βασικο,ειμαι στην αναζητηση εξατμισης.μαλλον σε akrapovic θα καταληξω.τελικο πρωτα και μετα full system.

YAMAHA XTZ-1200 Super Tenere club | Facebook (http://www.facebook.com/pages/YAMAHA-XTZ-1200-Super-Tenere-club/127406904001044)

τι να δωσει,2 με 3 αλογα???περισσοτερο για τον ηχο την θελω μην νομιζω οτι οδηγαω κανα παπι.
full system βεβαια δινει κατι παραπανω.δε πιστευω βεβαια στα διαγραμματα που δινουν οι εξατμισοαντιπροσωπειες.πιστευω,γυρω στα 7 αλογα χονδρικα.
η ηλεκτρονικη μαλλον θα φυγει ιταλια για προγραμματισμο που υποσχοντε+10 αλογα.για το δευτερο δεν ειμαι σιγουρος μιας και η μηχανη παει αξιοπρεπεστατα οποτε σκεφτομαι να κινηθω σε εξατμιση κι ενα πιο ελευθερο φιλτρο.

μια χαρα ειναι οι αναρτησεις του,γιατι να βαλω χερι

ναι του χω δωσει κι εχει καταλαβει καπως.2950 σε 1,5 μηνα ειναι μια χαρουλα.



:Απορία: :Απορία: :Απορία: :Απορία: :Απορία:

Τι εγινε ρε παιδια χανω κατι??? Γιατι πωλειται εναμισι μηνα μηχανακι που εκθειαζεται???

NLS
22-07-2011, 00:50
Ίσως λόγω του GT... αν και άλλο είδος.

TEOSS
22-07-2011, 01:50
Από το συγκεκριμένο τεστ, τις παρουσιάσεις στον τύπο και στο νετ , τα λεγόμενα του ταξιδιώτη και αυτά που βλέπω, καταλήγω στα εξής :
Τελειωμένο πίσω ελατήριο με 8.000 …μπούκωμα φτερού από λάσπη, βγάλσιμο και …απώλεια φρένων, καινούριος υδρόψυκτος κινητήρας που δεν χτυπά το παλαιό αερόψυκτο GS πουθενά , ούτε σε ισχύ, ούτε σε ροπή ούτε σε επιδόσεις….δουλεύει αναιμικά και τραχιά …ακούγεται σαν παπί (όπως λέει ο ταξιδιώτης) , χάνει στα ηλεκτρονικά όργανα, στις αναρτήσεις, στα φρένα, είναι βαρύτερο και από τα 1100-1150 GS , έχει βαλίτσες μινιατούρες για νεσεσέρ και κάνα μπουκάλι νερό (το μικρό 0,5 l ) και μείνει με το αντισπίν στο χέρι να πανηγυρίζει….έρεε ανταγωνισμός για τα πανηγύρια…. Θέλουν και 16.500….:rolleyes:

tsak8
22-07-2011, 02:20
γιατί;

Γιατί είναι και "παλιό" και ξεπερασμένο..ή εστω out of fashion που λέμε και στο χωριό:sm7:

jmar
22-07-2011, 02:33
….έρεε ανταγωνισμός για τα πανηγύρια…. Θέλουν και 16.500….:rolleyes:


:sm8:

taksidiotis
22-07-2011, 03:56
το εβαλα αγγελια απλα...οχι επειδη δεν ειναι καλο,απλα εχω σκεφτει κατι που δεν ξερω αν θα το προχωρησω η οχι.
ειδατε φανταζομαι το gsa triple black...ερωτας???ω,ναι,τουλαχιστον απο τις φωτογραφιες ειναι πανεμορφο σε σημειο να με κανει να σκεφτομαι.μπορει και να αλλαξω και γνωμη και να μεινω με το st.δεν το κυνηγαω αλλωστε.οποτε ειδωμεν.


τωρα για το τεστ.
βγαζουν το μηχανακι σχεδον αψυχο.
δεν ειναι αδυναμο,τουλαχιστον οχι ετσι οπως το χαρακτηριζουν.
δεν ειναι τοσο χαμηλοροπο οπως το gs και το gs την ακουει πιο αντονα στο ανοιγμα του γκαζιου,κανει ενα ξεσπασμα,το tenere ειναι πολυ γραμμικο χωρις ξεσπασματα.φορτωνει αμεσα χιλιομετρα στο κοντερ του απλα δεν κανει αυτο το ξεσπασμα.δεν ειναι κατι αρνητικο εστω κι αν τοσα χρονια ειχα συνηθισει το τραβηγμα του boxer.το st απλα τραβαει και φορτωνει πιο γραμμικα.
το ελλατωμα που και αυτο ειναι τροπος συνηθειας ειναι ισως ο τραχυς ηχος που δουλευει ο κινητηρας.
η μηχανη ειναι πολυ καλοστημενη και το εννοω,αλλωστε εχω πει,οποιος θελει να το βολταρει το μηχανακι ειναι στην διαθεση του.
ιδια κιλα με το adv κι ομως πολυ πιο ευκολο στο θεμα οδηγησης,σου δινει την εντυπωση οτι ειναι μια μηχανη με πολυ λιγοτερα κιλα απο αυτα που αναφερουν.
το κολλημα που εχω με το adv ειναι οτι αισθανομαι πως σε αυτη την μηχανη κουμπωνω,δεν ξερω αν με καταλαβαινει καποιος,αν καποιος εχει ανεβει σε μια μηχανη κι αμεσως μετα να πει,αυτη η μηχανη ειναι για μενα,τελος.:)κι ας ειναι λιγο πιο δυσκινητο,με πιο βαρια αισθηση.το ατιμο ειναι ερωτας κι αυτο.ομως απο την αλλη μου αρεσει και το st παρα πολυ και το εννοω.η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει αρκετα ομως θα την βρουμε την ακρη και θα δω πως θα πραξω,με το μυαλο η με την καρδια.το κακο ειναι πως και οι 2 ειναι εκει.οπως και να χει προς το παρον δεν εχω μετανιωσει για την επιλογη μου κι ευχομαι να συνεχισει ετσι αυτο.
ο κινητηρας του παντως δειχνει να εχει καλες δυνατοτητες και να μην ειναι πιεσμενος,ομως ειναι πολυ φιμωμενος.εξατμιση και φιλτρο ειναι απαραιτητα.

ntinopoulos
22-07-2011, 08:40
Από το συγκεκριμένο τεστ, τις παρουσιάσεις στον τύπο και στο νετ , τα λεγόμενα του ταξιδιώτη και αυτά που βλέπω, καταλήγω στα εξής :
Τελειωμένο πίσω ελατήριο με 8.000 …μπούκωμα φτερού από λάσπη, βγάλσιμο και …απώλεια φρένων, καινούριος υδρόψυκτος κινητήρας που δεν χτυπά το παλαιό αερόψυκτο GS πουθενά , ούτε σε ισχύ, ούτε σε ροπή ούτε σε επιδόσεις….δουλεύει αναιμικά και τραχιά …ακούγεται σαν παπί (όπως λέει ο ταξιδιώτης) , χάνει στα ηλεκτρονικά όργανα, στις αναρτήσεις, στα φρένα, είναι βαρύτερο και από τα 1100-1150 GS , έχει βαλίτσες μινιατούρες για νεσεσέρ και κάνα μπουκάλι νερό (το μικρό 0,5 l ) και μείνει με το αντισπίν στο χέρι να πανηγυρίζει….έρεε ανταγωνισμός για τα πανηγύρια…. Θέλουν και 16.500….:rolleyes:

:sm7::sm7::sm7:
θεωρω ησουν σαφης!:p

ntinopoulos
22-07-2011, 08:43
Γιαννη (taksidiotis) την μηχανη αφου ειναι τοσο καλη γιατι την πουλας?? Την εχεις στο car απ'οτι ειδα...:Απορία: :confused:

αφου εχει στο αιμα του τις αγοραπωλησιες...:D
ειναι τροπος ζωης πλεον!:D

ntinopoulos
22-07-2011, 08:46
[QUOTE=taksidiotis;4258

το κολλημα που εχω με το adv ειναι οτι αισθανομαι πως σε αυτη την μηχανη κουμπωνω,δεν ξερω αν με καταλαβαινει καποιος,αν καποιος εχει ανεβει σε μια μηχανη κι αμεσως μετα να πει,αυτη η μηχανη ειναι για μενα,τελος.:)κι ας ειναι λιγο πιο δυσκινητο,με πιο βαρια αισθηση.το ατιμο ειναι ερωτας QUOTE]

ολοι σε καταλαβαινουμε...,
μαλιστα στα λεγαμε κιολας και δεν ακουγες...;)
τα gs ειναι αρρωστια λεμε...:cool:

geolag
22-07-2011, 10:38
[QUOTE=taksidiotis;4258

το κολλημα που εχω με το adv ειναι οτι αισθανομαι πως σε αυτη την μηχανη κουμπωνω,δεν ξερω αν με καταλαβαινει καποιος,αν καποιος εχει ανεβει σε μια μηχανη κι αμεσως μετα να πει,αυτη η μηχανη ειναι για μενα,τελος.:)κι ας ειναι λιγο πιο δυσκινητο,με πιο βαρια αισθηση.το ατιμο ειναι ερωτας QUOTE]

ολοι σε καταλαβαινουμε...,
μαλιστα στα λεγαμε κιολας και δεν ακουγες...;)

τα gs ειναι αρρωστια λεμε...:cool:

Και δεν εχει βρεθεί και το φάρμακο ακόμα

NLS
22-07-2011, 12:23
θα βρεθεί, θα το λένε 1300GS μάλλον.

Γιατί είναι και "παλιό" και ξεπερασμένο..ή εστω out of fashion που λέμε και στο χωριό:sm7:

Δεν σε καταλαβαίνω. Είναι κόλπο των περιοδικών; Ή για να μη βγει κάτι τόσο παλιό πρώτο και ταπώσει τους άλλους; Γιατί σύμφωνα με τους συναδέλφους που τα έχουν εδώ μέσα, είμαστε λίγο-πολύ ηλίθιοι όσοι έχουμε GS και όχι Varadero... ή τέσπα έχουμε πέσει θύματα. Το Varadero, εδώ το "ντεβίλ" είναι καλύτερο με το καταπληκτικό μοτέρ του (επίσης καταπληκτικού) Transalp.

Πρέπει να βγούμε από το Twilight Zone και να δούμε την πραγματική αλήθεια επιτέλους. Αν πληρώνει η BMW καλά τα περιοδικά (αν και αυτό το περιοδικό πρέπει να το πλήρωσε καλύτερα η Triumph) εμείς δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα.

ortho
22-07-2011, 14:03
Με όλα αυτά θα πειστώ κι εγώ να πάρω το 1200 GS!!!

Το χαρίζει κανείς και να πληρώνει για μένα τέλη κι ασφάλεια για 5 χρόνια;!:):):)

NLS
22-07-2011, 14:23
Εγώ δεν το χαρίζω, δίνω και λεφτά.

ortho
22-07-2011, 14:40
Εγώ δεν το χαρίζω, δίνω και λεφτά.


Είσαι ο άνθρωπός μου! :sm7::sm7::sm7::sm7:

jmar
22-07-2011, 18:01
το εβαλα αγγελια απλα...οχι επειδη δεν ειναι καλο,απλα εχω σκεφτει κατι που δεν ξερω αν θα το προχωρησω η οχι.
ειδατε φανταζομαι το gsa triple black...ερωτας???ω,ναι,τουλαχιστον απο τις φωτογραφιες ειναι πανεμορφο σε σημειο να με κανει να σκεφτομαι.μπορει και να αλλαξω και γνωμη και να μεινω με το st.δεν το κυνηγαω αλλωστε.οποτε ειδωμεν.


τωρα για το τεστ.
βγαζουν το μηχανακι σχεδον αψυχο.
δεν ειναι αδυναμο,τουλαχιστον οχι ετσι οπως το χαρακτηριζουν.
δεν ειναι τοσο χαμηλοροπο οπως το gs και το gs την ακουει πιο αντονα στο ανοιγμα του γκαζιου,κανει ενα ξεσπασμα,το tenere ειναι πολυ γραμμικο χωρις ξεσπασματα.φορτωνει αμεσα χιλιομετρα στο κοντερ του απλα δεν κανει αυτο το ξεσπασμα.δεν ειναι κατι αρνητικο εστω κι αν τοσα χρονια ειχα συνηθισει το τραβηγμα του boxer.το st απλα τραβαει και φορτωνει πιο γραμμικα.
το ελλατωμα που και αυτο ειναι τροπος συνηθειας ειναι ισως ο τραχυς ηχος που δουλευει ο κινητηρας.
η μηχανη ειναι πολυ καλοστημενη και το εννοω,αλλωστε εχω πει,οποιος θελει να το βολταρει το μηχανακι ειναι στην διαθεση του.
ιδια κιλα με το adv κι ομως πολυ πιο ευκολο στο θεμα οδηγησης,σου δινει την εντυπωση οτι ειναι μια μηχανη με πολυ λιγοτερα κιλα απο αυτα που αναφερουν.
το κολλημα που εχω με το adv ειναι οτι αισθανομαι πως σε αυτη την μηχανη κουμπωνω,δεν ξερω αν με καταλαβαινει καποιος,αν καποιος εχει ανεβει σε μια μηχανη κι αμεσως μετα να πει,αυτη η μηχανη ειναι για μενα,τελος.:)κι ας ειναι λιγο πιο δυσκινητο,με πιο βαρια αισθηση.το ατιμο ειναι ερωτας κι αυτο.ομως απο την αλλη μου αρεσει και το st παρα πολυ και το εννοω.η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει αρκετα ομως θα την βρουμε την ακρη και θα δω πως θα πραξω,με το μυαλο η με την καρδια.το κακο ειναι πως και οι 2 ειναι εκει.οπως και να χει προς το παρον δεν εχω μετανιωσει για την επιλογη μου κι ευχομαι να συνεχισει ετσι αυτο.
ο κινητηρας του παντως δειχνει να εχει καλες δυνατοτητες και να μην ειναι πιεσμενος,ομως ειναι πολυ φιμωμενος.εξατμιση και φιλτρο ειναι απαραιτητα.

Κάποιος μου φαίνεται ότι το μετάνιωσε :rolleyes: παρε πάλι το adve γιατι θα το βλέπεις στο δρόμο και θα ξερογλυφεσαι και θα ζητάς και βόλτα :sm7:

ntinopoulos
22-07-2011, 18:29
Με όλα αυτά θα πειστώ κι εγώ να πάρω το 1200 GS!!!

Το χαρίζει κανείς και να πληρώνει για μένα τέλη κι ασφάλεια για 5 χρόνια;!:):):)




φιλαρακι στηνουμε και κ..ο αν θελεις...:rolleyes::p:sm7:

NLS
22-07-2011, 19:32
οκ Ντινόπουλε, θα βάλουμε από ένα κ**ομέρι ο καθένας και τα ενώνουμε

ntinopoulos
22-07-2011, 20:09
οκ Ντινόπουλε, θα βάλουμε από ένα κ**ομέρι ο καθένας και τα ενώνουμε

με πηρε τηλεφωνο ο γιωργος:D και μου ειπε οτι αν ειναι και το δικο σου κ...μερι στο κολπο ψηνεται κι αυτος για gs!:p

egefalikos
22-07-2011, 20:57
με πηρε τηλεφωνο ο γιωργος:D και μου ειπε οτι αν ειναι και το δικο σου κ...μερι στο κολπο ψηνεται κι αυτος για gs!:p

:sm7::sm7::sm7:

gsmaniac
22-07-2011, 21:01
Πάλι στο sex το γυρισατε.....κολογαυροι:p:D

GEO_K
22-07-2011, 21:24
οκ Ντινόπουλε, θα βάλουμε από ένα κ**ομέρι ο καθένας και τα ενώνουμε

με πηρε τηλεφωνο ο γιωργος:D και μου ειπε οτι αν ειναι και το δικο σου κ...μερι στο κολπο ψηνεται κι αυτος για gs!:p

Πάλι στο sex το γυρισατε.....κολογαυροι:p:D

ΕΙΣΤΕ ΘΕΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!

V-STRONG
22-07-2011, 23:14
το ξεσκισατε το topic....ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα

NLS
22-07-2011, 23:19
με πηρε τηλεφωνο ο γιωργος:D και μου ειπε οτι αν ειναι και το δικο σου κ...μερι στο κολπο ψηνεται κι αυτος για gs!:p

μη σου πω ότι θα σε ταράξει και στα SMS με "πότε;" και "πότε;"...

NLS
22-07-2011, 23:20
το ξεσκισατε το topic....ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα

εδώ δεν πειράζει τον δημιουργό πειράζει εσένα; :cool:;)

ενδιαφέρεσαι να πάρεις την μηχανή του;

ortho
23-07-2011, 07:23
Αντε ρε! Σεξιστικά γουρούνια!:sm7::sm7::sm7:

Ντινόπουλε άμα έχεις βάλει και wilbers στη μισόχοντρη, θα σε προτιμήσω!:sm7::sm7::sm7:

V-STRONG
25-07-2011, 16:43
εδώ δεν πειράζει τον δημιουργό πειράζει εσένα; :cool:;)

ενδιαφέρεσαι να πάρεις την μηχανή του;


Ο Μ Ο Ρ Φ Α Α Α !!!

NLS
25-07-2011, 17:45
έλα τώρα το γλυκοκοιτάς... το πουλάει κιόλας...

taksidiotis
25-07-2011, 18:49
Ναι ναι το πουλαω,ψήνεται κανείς...