PDA

View Full Version : Ο ανασχηματισμός δεν έπεισε τους Αγανακτισμένους


gsmaniac
19-06-2011, 11:36
http://1.1.1.3/bmi/news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/article1108757.ece/ALTERNATES/w620/aganaktismenoi.jpg

Δημοσιεύτηκε: Ιούνιος 18 2011 21:57 Ενημερώθηκε: Ιούνιος 18 2011 22:41

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δε φαίνεται να έπεισε τους Αγανακτισμένους οι οποίοι για άλλη μια μέρα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.
Πολλοί κάνουν λόγο για αστειότητες της κυβέρνησης και διατείνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τη στάση τους δείχνοντας ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Μάλιστα νωρίτερα το μεσημέρι, η ομάδα του Θεάτρου του Ήλιου της Αριάν Μούσκιν βρέθηκε στο Σύνταγμα στο πλευρό των Αγανακτισμένων (http://news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/konta_stoys_aganaktismenoys_h_arian_mnoyskin.1108551.html) παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θεατρικό δρώμενο και παρασέρνοντας το συγκεντρωμένο πλήθος.
Οι Αγανακτισμένοι προετοιμάζονται τόσο για την τέταρτη πανευρωπαϊκή τους κινητοποίηση τη Κυριακή όσο και για τις κινητοποιήσεις τους την ημέρα της ονομαστικής ψηφοφορίας του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, που ψηφίζεται στις 28 Ιουνίου.
Μάλιστα τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει σε 48ωρη γενική απεργία.
Έτσι τη Κυριακή οι Αγανακτισμένοι αναμένεται να δώσουν για άλλη μια μέρα δυναμικό παρών και καλούν τον κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα και να γίνουν ένα στόμα, μια φωνή ενωμένοι ενάντια στη κυβέρνηση και στα σκληρά μέτρα.
Μάλιστα την ίδια μέρα πολίτες από τη Σπάρτη έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν με τα πόδια από το άγαλμα του Λεωνίδα με προορισμό την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, όπου εκτιμούν ότι θα φτάσουν την Τρίτη.
Οι Αγανακτισμένοι φιλοδοξούν τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, να είναι πιο ενωμένοι από ποτέ ενώ ήδη γράφουν κείμενα που θα μοιράσουν στο κόσμο και προετοιμάζουν πανό και πλακάτ.
Ωστόσο αυτό που τους ανησυχεί είναι να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν τις προάλλες (http://news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/entash_sto_kentro_ths_athhnas.1105795.html) στο Σύνταγμα όταν κάποιοι προσπάθησαν να αμαυρώσουν την ειρηνική διαδήλωσή τους.
Επιπλέον, στις 21 Ιουνίου ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων, θα πραγματοποιηθεί διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ευρωπαϊκής ένωσης στην Αθήνα ενώ αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην ευρωδιαδήλωση την ίδια ημέρα στο Λουξεμβούργο.
Σημειώνεται ότι τη Κυριακή ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να ανοίγει τη συζήτηση με την ομιλία του στις 12.00 το μεσημέρι.