PDA

View Full Version : ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΝΟΝΤΑΣ εναν "ΣΤΡΑΤΗΓΟ"


classiccentury
09-07-2011, 16:03
DUKES !! Η αγαπημένη μου παιδική σειρά που κάναμε και κοπάνες από τα αγγλικά για να την δούμε ... Στην αρχή δεν ήξερα τι χρώμα είχε «ο στρατηγός», γιατί είχαμε ασπρόμαυρη τηλεόραση. Όταν το αγαπημένο μου περιοδικό «Μπλεκ» έβαλε σιδερότυπο στις κεντρικές σελίδες το υπέροχο αυτό αυτοκίνητο, τότε ανακάλυψα ότι είναι πορτοκαλί.
Το 2004, μου ήρθε η τρέλα να αγοράσω το Dodge Charger από τη Γερμανία. Με 2 καταναλωτικά δάνεια ήταν μεγάλη παλαβομάρα!!
Έτσι ήρθε ο «στρατηγός» και ξεκίνησε η αναπαλαίωσή του σε μια χώρα που δεν υπάρχουν ούτε ανταλλακτικά, αλλά ούτε και κατάλληλοι μάστορες.
Αφού βγάλαμε ιστορικές πινακίδες, το τρέχαμε από τον ένα μάστορα στον άλλο, σπαταλώντας χρόνο και χρήμα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ώσπου το 2007, χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν ένα παλληκάρι (Στέλιος) που με τρεμάμενη φωνή μου λέει: “επιτέλους σε βρήκα. Είμαι ο άλλος κάτοχος General Lee που μένει στην Κοζάνη”. Την επόμενη εβδομάδα ήρθε από Κοζάνη να με γνωρίσει και από τότε γίναμε αχώριστοι. Είχε και αυτός το δικό του General Lee από το 1993 και ήξερε την παραμικρή του βίδα. Οπότε από εδώ και πέρα εμπιστεύτηκα «το στρατηγό» στα έμπειρα χέρια του.
Στο Στέλιο το αυτοκίνητο έμεινε 3 χρόνια και μόλις πέρυσι κατέβηκε Αθήνα, οπότε και πρόλαβα να πάρω μέρος και στο 10ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.
Να προσθέσω για την αναπαλαίωση, τη δυσκολία να βρεις ανταλλακτικά για mopar, καθώς επίσης την πανάκριβη τιμή τους, και τη μεγάλη καθυστέρηση στο shipping (overseas). Φυσικά αποκλείεται να βρεις “μαμά” ανταλλακτικά οπο-τε μονόδρομος τα aftermarket. Ο κινητήρας είναι ο εργοστασιακός 440 magnum
(7200 κυβικα) με 727 torqueflite transmission 3 ταχυτήτων. Το charger έβγαινε από το εργοστάσιο με περίπου 380 άλογα. Τώρα εγώ επειδή έχω βάλει καλό carburator της holley τετραπετάλουδο avenger, πιο άγριο εκκεντροφόρο, εξατμίσεις flowmaster 40 ελευθέρας (εξ ου και ο τρομερός ήχος μπάπα-μπούπα) όλο και κάτι θα έχει κερδίσει παραπάνω στην ιπποδύναμη. Όλα είναι αλλαγμένα: φίλτρα, αντλία νερού, βενζίνης, ψυγείο κ.λ.π. Έχει ξηλωθεί όλο το αυτοκίνητο βίδα βίδα μέσα έξω, έχει βαφτεί ξανά από την αρχή σε χρώμα hemi-orange. Τα decals είναι τα πρωτότυπα,παραγγελία απο τη warner κατευθείαν με τα official sizes. Έχει μπει το push-bar καθώς και roll cage και φυσικά η dixie horn με τις 5 καραμούζες που βγάζει τον χαρακτηριστικό τόνο. Έτσι, για την ιστορία, αυτή η μελωδία είναι το march που έπαιζαν οι σαλπιστές του general lee όταν έκαναν έφοδο με τα άλογα. Επίσης, το άλογο του general lee τo έλεγαν “charger” δηλαδή “αυτός που κάνει έφοδο”. Η σημαία του νότου είναι στην οροφή, χαρακτηριστικό των νοτίων. (confederate flag). Ραδιοκασετόφωνο δεν έχει, άλλωστε είναι και άχρηστο αφού προτιμότερο είναι να ακούς τον V8 κινητήρα !!

Πηγή: Περιοδικό Classic Century τευχος * σελ. **

spirossam
09-07-2011, 18:58
:sm8:


http://img62.imageshack.us/img62/4420/garyschneidergenerallee.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/62/garyschneidergenerallee.jpg/)

adventure
09-07-2011, 22:51
Αγαπητέ φίλε Μιχάλη θα ήθελα να σου επισημάνω ότι το Φόρουμ είναι ένας χώρος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και θα σου ζητούσα σε ότι θέμα ανεβάζεις μην χρησιμοποιείς την ιστοσελίδα σου σαν ολοκλήρωση του θέματος χρησιμοποιώντας το Φόρουμ σαν μέσω προβολής και διαφήμισης .





Καλό θα είναι αν θέλεις να ανεβάζεις τα θέματα ολοκληρωμένα και να τα προσφέρεις αυτούσια στους αναγνώστες .



Σε ευχαριστώ .

BOXER
10-07-2011, 01:35
Kαμμια φωτο απο τον δουκα σου, για να γουσταρουμε ;);;;

geolag
10-07-2011, 14:21
Χθες όπως ερχόμουν από Ραφήνα στην αρχή της Αττικής οδού πέτυχα μάλλον τον Δούκα να έχει μείνει.Μπορεί και από λάστιχο δεν πρόλαβα να δω.