PDA

View Full Version : Α-ΤΑ-ΞΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


MARK
18-07-2011, 16:24
Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε από το πρωί στους δρόμους περιμετρικά του λιμανιού στον Πειραιά, αλλά και του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι οδηγοί των ταξί. Η κυκλοφορία διεξάγονταν μετ’ εμποδίων, αφού οι ταξιτζήδες πιάνουν μεγάλο χώρο των δρόμων κυκλοφορίας.


Λίγο μετά τις 12:00 οι οδηγοί ταξί, αποχώρησαν από τον Πειραιά και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πλέον θα κάνουν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, τουρίστες αναγκάζονταν να περπατούν μεγάλες αποστάσεις από την είσοδο του ΗΣΑΠ στον Πειραιά μέχρι το καράβι που είχαν επιλέξει για τον προορισμό τους, ενώ στην ακτή Ξαβερίου όπου βρίσκονταν τα κρουαζιερόπλοια, υπήρξε μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση των τουριστών με τα πούλμαν. Μέσα στο λιμάνι και στις περισσότερες πύλες εισόδου, υπάρχει ισχυρή δύναμη του λιμενικού σώματος. Στο σημείο βρίσκονται περίπου 2.500 αυτοκινητιστές ταξί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.


Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρήθηκαν από το ύψος της Λεωφόρου Κύμης, καθώς από το νωρίς το πρωί πολλές εκατοντάδες ταξί έχουν σχημάτισαν ουρά χιλιομέτρων από την είσοδο του αεροδρομίου και προς την Αττική οδό, αφήνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας για την κίνηση των οχημάτων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Επί τόπου βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτή την Αττική Οδό και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με άλλους οδηγούς.


Η 48ωρη απεργία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 05.00 τα ξημερώματα με τους οδηγού ταξί να διαμαρτύρονται για την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου, την οποία εξήγγειλε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Στις 08.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία στην οδό Μάρνη. Όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν. Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους του σωματείου της ΣΑΤΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και κάλεσε για άλλη μια φορά τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να ανακαλέσει την απόφασή του και να αρχίσει διάλογος με βάση το προεδρικό διάταγμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες, όταν εμποδίζουν την πρόσβαση στο λιμάνι και το αεροδρόμιο και έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό.


Δικογραφία για… παρακώλυση συγκοινωνιών

Με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, έχουν ήδη σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος οδηγών ταξί, τα οχήματα των οποίων έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην Αθήνα. Μάλιστα υπάρχει εντολή οι αρχές να προχωρούν σε κατασχέσεις οχημάτων ταξί, σε περίπτβσ που οι οδηγοί δε συμμορφωνονται με τις εντολές. Σύμφωνα με πληροφορίες,

Να σημειώσουμε ότι περίπου 2.500 ταξί στο λιμάνι του Πειραιά και 2.000 ταξί στην Αττική οδό στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο, οι οδηγοί έχουν καταλάβει τις δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Αρκετοί είναι οι οδηγοί που έχουν βγάλει τις πινακίδες, για να μην τις πάρει η τροχαία!


Έκαψαν ταξί στο Ηράκλειο!

Η διαμαρτυρία στο Ηράκλειο είχε μία διαφορετική χροιά. Οι αυτοκινητιστές περιέλουσαν με πετρέλαιο, στη πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, ένα παλιό ταξί και του έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησαν από το πρωί πορεία διαμαρτυρίας από την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και περνώντας μέσα από κεντρικούς δρόμους κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ στην πλατεία παραμένουν συγκεντρωμένοι ταξιτζήδες, οι οποίοι αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.



Αποκλεισμένο το λιμάνι της Πάτρας

Τα ταξί από την Αχαΐα και την Ηλεία έχουν αποκλείσει τις εισόδους, τόσο του νέου όσο και του παλιού λιμανιού της Πάτρας, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου, όπου επιτρέπουν στα οχήματα την ελεύθερη διέλευση.

Επίσης, ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία, αφού απέκλεισαν για λίγη ώρα τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου, μετέβησαν στα διόδια όπου, και εκεί, επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και των δικύκλων.

Απέκλεισαν την Ε.Ο. Αγρινίου - Ιωαννίνων

Εν τω μεταξύ στον χορό των απεργιών έχουν μπει και οι οδηγοί ταξί της υπόλοιπης Ελλάδα. Μάλιστα, στην εθνική οδό Αγρινίου - Ιωαννίνων οι διαμαρτυρόμενοι έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος του 4ου χιλιομέτρου. Στην εθνική έχει σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες.

Απέκλεισαν τον Προμαχώνα

Οι ιδιοκτήτες του Νομού Σερρών προχώρησαν στις 11:30 σε συμβολική κατάληψη του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα για μισή ώρα, χωρίς να προκληθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή και χωρίς να χρειαστεί ή επέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσής Σερρών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών ταξί ν. Σερρών «Άγιος Χριστόφορός» Απόστολο Μπάρμπα, στη 48ωρη απεργία των ιδιοκτητών ταξί οι Σερραίοι οδηγοί συμμετέχουν καθολικά ,ενώ προειδοποιούν «ότι τα μέτρα θα σκληραίνουν» αν δεν επιτευχθεί η συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν τα 110 ταξί της πόλης και οι οδηγοί της περιφέρειας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οδηγοί ταξί ώστε να εξυπηρετήσουν έκτακτες ανάγκες. Νωρίτερα, οι οδηγοί των Σερρών έκαναν πορεία από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Σερρών με κατεύθυνση προς το κτίριο του διοικητηρίου της Περιφερείας Κ. Μακεδονίας στην πόλη των Σερρών, όπου κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας αν δεν βρεθεί άμεσα λύση» τόνισε ο πρόεδρος των Ταξί Απόστολός Μπάρμπας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Κατάληψη στα διόδια Νεστάνης

Στην Πελοπόννησο οι ιδιοκτήτες από την Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Άργος, το Ναύπλιο και αγοραία από όλους τους νομούς σήκωσαν τις μπάρες στον σταθμό διοδίων Νεστάνης, από τις 9.30 το πρωί, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης, και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα.

Στην άκρη του δρόμου, αριστερά και δεξιά στον αυτοκινητόδρομο παρατάχθηκαν πάνω από 200 ταξί. Αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των σωματείων ταξί Τρίπολης, Σπάρτης, Άργους και Ναυπλίου, προκειμένου να αποφασίσουν πόσο θα παραμείνουν στα διόδια Νεστάνης, ενώ ήδη προανήγγειλαν πορεία στην Τρίπολη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ημέρα.

«Χειρόφρενο» και στα Χανιά

Στην 48ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν και οι ταξιτζήδες στα Χανιά. , που συμμετέχουν στην 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου. «Η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική», είπε ο πρόεδρος των ΤΑΞΙ στα Χανιά, Ηλίας Καραπατάκης, ο οποίος είπε ότι έχουν ακινητοποιηθεί από την απεργία 301 ΤΑΞΙ. Μόνο 4 αυτοκίνητα εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες, ενώ κανονικά κυκλοφορεί το λευκό ΤΑΞΙ μεταφοράς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

«Ξεκινάμε με 48ωρη απεργία και ζητάμε να καθίσει στο τραπέζι ο υπουργός για να συζητήσομε στην βάση του προεδρικού διατάγματος του κ. Ρέππα. Όσο αρνείται ο υπουργός να μας δεχτεί, τόσο μας δίνει δύναμη να σταματάμε, όχι μόνο στις πιάτσες αλλά και με άλλη μορφή», δήλωσε ο Καραπατάκης. Οι αυτοκινητιστές έχουν αφίσα στην οποία αναφέρεται «ναι στην απελευθέρωση αλλά με ευρωπαϊκούς όρους».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Καραπατάκης από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απελευθέρωση, στο αρμόδιο τμήμα της διεύθυνσης συγκοινωνιών Χανίων έχουν κατατεθεί περίπου 80 αιτήσεις για νέες άδειες. Όπως υποστηρίζει ότι τον τελευταίο χρόνο, στα Χανιά, ο κλάδος παρουσιάζει πτώση στην κίνηση κατά 60-70%.

Πορεία και στα Τρίκαλα



Στα Τρίκαλα δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, εξαιτίας της απόφασης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

NNN
18-07-2011, 19:08
Τελικά δεν υπάρχει όριο στο πόσο μπ***έλο είναι το Ελληνικό Κράτος....ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα

ortho
18-07-2011, 19:27
Από τη μία λυπάμαι ανθρώπους που πλήρωσαν μιά περιουσία,
από την άλλη το ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα γίνει,
από την τρίτη κρατάω επιφυλάξεις ως προς την εξέλιξη του κλάδου.

Πιθανολογώ ότι σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει μικροϊδιοκτήτης ταξί.

jarhead
18-07-2011, 20:43
Από τη μία λυπάμαι ανθρώπους που πλήρωσαν μιά περιουσία,
από την άλλη το ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα γίνει,
από την τρίτη κρατάω επιφυλάξεις ως προς την εξέλιξη του κλάδου.

Πιθανολογώ ότι σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει μικροϊδιοκτήτης ταξί.


Γιατι υπαρχει τωρα?

adventure
18-07-2011, 21:45
:cool: :cool:

ortho
19-07-2011, 15:29
Εχουν αρχίσει πάλι τις εκατέροθεν βολές οι πολιτικάντηδες.

Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μανούλα στην επιλογή της κατάλληλης στιγμής για την προώθηση κάποιων πολιτικών.
Οτι είχε κάνει πέρσι με τους φορτηγατζήδες εν μέσω καλοκαιριού το κάνει φέτος με τα ταξί. Εξασφαλίζει τον κοινωνικό αυτοματισμό με ελάχιστη προσπάθεια. θα ήταν μεγάλο πρόβλημα να είχε κάνει τις κινήσεις αυτές 3 μήνες νωρίτερα ή να περίμενε για Σεπτέμβρη. Τα κάνει εσκεμμένα μ.... καπέλο και μετά κατηγορεί την αντιπολίτευση. :sm7::sm7::sm7: Για πόσο κουτούς μας περνάν πιά;!

Αλλά τα έχουμε πει.....

NLS
19-07-2011, 16:42
Πολύ.

Και είμαστε δηλαδή (μιλάμε επί του συνόλου).

jimm
20-07-2011, 20:53
Από τη μία λυπάμαι ανθρώπους που πλήρωσαν μιά περιουσία,
από την άλλη το ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα γίνει,
από την τρίτη κρατάω επιφυλάξεις ως προς την εξέλιξη του κλάδου.

Πιθανολογώ ότι σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει μικροϊδιοκτήτης ταξί.




+1