PDA

View Full Version : Λουκέτο έβαλε ένα στα τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας


gemara
09-08-2011, 23:43
Ένα θέμα που μας ακουμπάει όλους μας.

Σκέφτεται κανείς τι κάνουν τώρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είχαν τα καταστήματα καθώς και αυτοί που εργάζονταν σε αυτά;


Για πόσο καιρό ακόμη θα το έχουν οι πολιτικοί της κυβέρνησης κρυφό καμάρι; Ότι έχουν κάνει από τότε που ανέλαβαν να "σώσουν" την Ελλάδα, έχει παταγωδώς αποτύχει.

Και το ερώτημα είναι: όταν τους κρεμάσουν, ο λόγος θα είναι για βλακεία ή εσχάτη προδοσία;;;

in.gr - Λουκέτο έβαλε ένα στα τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας - Ειδήσεις - Οικονομία (http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231123385)

Αθήνα
Εκρηκτική αύξηση των λουκέτων σε κεντρικούς -μέχρι πρότινος τουλάχιστον- εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, δείχνει επικαιροποιημένη έρευνα της ΕΣΕΕ, η οποία καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο.

Τα πρώτα συμπεράσματα απογοητευτικά: τα καταστήματα που «κατέβασαν ρολά» αυξήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στο 24% από 17% πέρυσι, με την οδό Σταδίου να κατέχει τα πρωτεία στα λουκέτα (περίπου 34%), ενώ στην Ερμού η αναλογία φτάνει το 25%.

Σε όλους ανεξαιρέτως τους εμπορικούς δρόμους η κατάσταση είναι δυσμενέστερη σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του περσινού Αυγούστου, αφού αυξάνονται οι «κενοί» επαγγελματικοί χώροι και τα «λουκέτα», τονίζει η ΕΣΕΕ.

Τα στοιχεία της έρευνας



Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 24% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010.



Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 34%.



Ακολουθεί η οδός Ακαδημίας με το 26% των καταστημάτων να είναι κλειστά, ενώ στην Ερμού η αναλογία φτάνει στο 25%.



Παρ όλα αυτά, από τις ποιοτικές διαφορές του κάθε εμπορικού δρόμου προκύπτουν κάποια επιπλέον συμπεράσματα:


Η οδός Πατησίων εμφανίζει ένα ποσοστό της τάξης του 26%, σχετικά μικρότερο προς το αντίστοιχο του συνόλου της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη παραδοσιακών και σύγχρονων δραστηριοτήτων.

Παρ όλα αυτά, η Πατησιών λόγω του μεγάλου μήκους του εμπορικού δρόμου, παρουσιάζει διαφορετική εικόνα ανά εμπορικό τετράγωνο, με το ποσοστό να αυξάνεται ορισμένες φορές έως και το 30%.



Στην Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Ηρακλείου η οποία εξυπηρετεί τρεις κατά σειρά περιοχές (Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πευκάκια) η εικόνα εμφανίζεται σε πρώτη ανάγνωση καλύτερη από το Κέντρο της Αθήνας με το ποσοστό να φτάνει στο 18% αλλά έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2010.



Παρόμοια είναι η κατάσταση στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου ενώ παρουσιάζεται οριακή αύξηση σε σύγκριση με την καταγραφή του Αυγούστου, παραμένει από τις περιοχές με την χαμηλότερη συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων.



Στην περιοχή της Κηφισιάς, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, το ποσοστό φτάνει περίπου το 24% ενώ πριν από έξι μήνες ήταν στο 12%.



Ο εμπορικός δρόμος της Θησέως στην περιοχή της Καλλιθέας εμφανίζει ποσοστό της τάξης του 18%, ενώ τον Αύγουστο ήταν 13,5%.



Το Χαλάνδρι παρουσιάζει μια υψηλή συγκέντρωση «λουκέτων» στο σύνολο των κεντρικών εμπορικών δρόμων (Παπανδρέου, Αγία Παρασκευή και Χαϊμαντά) με ένα ποσοστό της τάξης του 22%, ενώ τον Αύγουστο το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 17,0%



Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με όλες τις άλλες περιοχές, αφού το 21% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά.



Το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα οι υπό εξέταση εμπορικοί δρόμοι μπορεί να εμφανίζουν μια πιο ενθαρρυντική εικόνα σε σύγκριση με την Αθήνα, παρόλα αυτά, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου, έχει αυξηθεί στο 20% από 10,1%.

Πιο συγκεκριμένα, στους εμπορικούς δρόμους Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας, εμφανίζονται τα χαμηλότερα ποσοστά κλεισιμάτων που μόλις φτάνουν το 9% και 8% αντίστοιχα.

Οι εμπορικός δρόμοι Εγνατία, Βενιζέλου και Βασιλίσσης Όλγας φαίνεται να έχουν πληγεί περισσότερο, αφού το 19%, 18% και 18,5% αντίστοιχα, των επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο.

Κρισιμότερη είναι η κατάσταση στην οδό Κασσάνδρου όπου 1 στις 3 επιχειρήσεις έχει κλείσει. Η Τσιμισκή, αν και παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με άλλους εμπορικούς δρόμους (περίπου 11,0%), σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου (8,0%), σημειώνει σαφή επιδείνωση.



Η εικόνα στην περιοχή της Λάρισας είναι ελαφρώς καλύτερη από άλλες περιοχές αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου 2010 έχει σημειώσει αύξηση στο 14,9% από 11,5%.

Κρίσιμη παρουσιάζεται η κατάσταση στην περιοχή της Λάρισας στους εμπορικούς δρόμους Ασκληπιού, Μανδηλαρά, Παναγούλη και Παπαναστασίου όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα καταστήματα και η αναλογία κλειστών/ανοιχτών καταστημάτων είναι 12,0% έως 19,7%.



Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σημείωσε αύξηση, φτάνοντας το 15% από 12,3% τον Αύγουστο του 2010. Το σύνολο των εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν σημείωσε επιδείνωση, με τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και 62 Μαρτύρων να παρουσιάζουν ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων 23,7% και 16,2% αντίστοιχα.



Στην πόλη της Καβάλας στο σύνολο των εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, τα κλειστά καταστήματα καλύπτουν το 14,7% των συνολικών καταστημάτων.

Η κατάσταση σε κάθε εμπορικό δρόμο δεν είναι ίδια, ενώ σε αντιστοιχία με την περίπτωση της Βέροιας, οι μεγαλύτεροι -σε έκταση και συγκέντρωση επιχειρήσεων - δρόμοι σημειώνουν μεγαλύτερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων. Για παράδειγμα στον πολυπληθέστερο σε καταστήματα εμπορικό δρόμο της Καβάλας (Ομονοίας) τα κλεισίματα φτάνουν στο 17,28%, στην Κοζάνη (Ι. Τράντη), τα κλειστά καταστήματα φτάνουν στο 25,2%, στην Βέροια (Κεντρικής) το 18,7% και στην Έδεσσα (Εγνατία) το 24,5%. Και στις τέσσερις περιοχές, επιβεβαιώνεται η παραπάνω διαπίστωση, αφού οι τέσσερις εμπορικοί δρόμοι με την υψηλότερη συγκέντρωση επιχειρήσεων παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό λουκέτων.



Το κέντρο της Κοζάνης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταγραφής εμφανίζει υψηλή συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων αναλογικά με το πλήθος των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στους εν λόγω εμπορικούς δρόμους. Αναλυτικά, στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων σχεδόν το 18,8% των επιχειρήσεων είναι κλειστές ενώ ορισμένοι μεγάλοι σε έκταση εμπορικοί δρόμοι εμφανίζουν ποσοστό κλεισιμάτων από 22% έως 30%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γενικά ο νομός Κοζάνης έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρήσεων σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.



Στην Έδεσσα στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων τα κλειστά καταστήματα προσεγγίζουν το 18,0%.

Και στην περίπτωση της Έδεσσας, η συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων παρουσιάζει αυξητικές τάσεις σε συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους όπως για παράδειγμα στην οδό Εγνατία, (24,5%), Παύλου Μελά (18,2%), Ηρώων Πολυτεχνείου (22,2%).



Στην Βέροια, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων είναι από τα χαμηλότερα και φτάνει το 12,4%.



Στην Τρίπολη το ποσοστό κλειστών καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους του εμπορικού κέντρου φτάνει το 20%, ενώ σε λιγότερο κεντρικούς δρόμους φτάνει ακόμα και το 40%.

Δεν κλείνουν μόνο μικρά μαγαζιά

Στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται ότι σε όλες τις περιοχές μπορούν να καταγραφούν μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά.

Πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν την δραστηριότητά τους.

Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων. Εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν και άλλες.

Επιπλέον, οι στοές, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνουν όχι μόνο κλειστές επιχειρήσεις αλλά επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι παραμένουν αναξιοποίητοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η κατάσταση στις περιοχές της περιφέρειας είναι περισσότερη αισιόδοξη από την κατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως σε σχέση με την Αθήνα, αφού ο ρυθμός αύξησης των κλειστών επιχειρήσεων είναι χαμηλός και σε πολλές περιπτώσεις ένας σημαντικός αριθμός των λουκέτων της περιόδου του Αυγούστου έχουν ήδη αντικατασταθεί από νέες επιχειρήσεις.

Θα πρέπει να επισημανθεί μία μεγάλη διαφορά της κατάστασης στην περιφέρεια από αυτή του κέντρου της Αθήνας. Τα λουκέτα στην περιοχή της Αθήνας ως ποσοστό είναι πολύ υψηλότερα, σε γνωστούς και βασικούς εμπορικούς δρόμους, όπως για παράδειγμα η Ερμού, η Σταδίου κτλ..

Σε πόλεις της περιφέρειας οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι αντιστέκονται, αλλά - όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ - αυτό δεν σημαίνει ότι στο σύνολο των εμπορικών δρόμων της εκάστοτε πόλης, η αναλογία είναι μικρότερη σε σύγκριση με την Αθήνα.

Η παραπάνω διαπίστωση οφείλεται στις ιδιαιτερότητες που έχει η εμπορική επιχειρηματικότητα σε πόλεις της περιφέρειας η οποία στηρίζεται κυρίως στον οικογενειακό χαρακτήρα των επιχειρήσεων.

Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι αυτό το γεγονός, ενισχύει το επιχείρημα, ότι η μικρή επιχείρηση μπορεί να πλήττεται αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει και το όχημα της ανάπτυξης για την επόμενη μέρα και ότι η ΜμΕ εμπορική επιχείρηση δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση στο πρόβλημα.

Επιπτώσεις

Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των επιχειρήσεων είναι πολλαπλές και η ΕΣΕΕ ως κυριότερη αναφέρει την αύξηση της ανεργίας στους απασχολούμενους, ενώ σημειώνει ότι, το κλείσιμο των επιχειρήσεων επιδεινώνει την τάση συρρίκνωσης των εργοδοτών και των αυτοαπασχολουμένων με την ταυτόχρονη αύξηση της μισθωτής απασχόλησης η οποία πλέον συγκεντρώνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Τονίζεται ότι από προηγούμενη έρευνα της ΕΣΕΕ προέκυψε ότι θα χαθούν συνολικά περί τις 100.000 θέσεις στο εμπόριο, ενώ μια δεύτερη επίπτωση είναι η απώλεια εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Μια τρίτη επίπτωση εκτιμάται ότι αφορά τον αρνητικό αντίκτυπο στην κατοικία από την ερήμωση της γειτονιάς καθώς η κατοικία επηρεάζεται και ενδεχομένως χάνει την αξία της [ανταλλακτική αλλά και γαιοπροσόδου (ενοίκια)] ενώ ενδεχομένως αυξάνεται και ο κίνδυνος να βαθύνει ο κοινωνικός αποκλεισμός αφού, σύμφωνα με τα παραπάνω, θα μειωθεί η ζήτηση σε περιοχές μακριά από εμπορικά κέντρα εξυπηρέτησης.

frits
10-08-2011, 01:08
Ωραία τα λες, αλλά εγώ πιό πολύ γουστάρω τις υπογραφές σου.....:D

gemara
10-08-2011, 01:15
______

gemara
10-08-2011, 01:16
Έτσι είναι καλά δηλαδή; :D

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
10-08-2011, 02:10
Άσε μας ρε Γιώργο να πάμε για ύπνο ... :yz:yz:yz

EOD-K9
10-08-2011, 02:43
:hmmm::hmmm:

Πίκρα όπως και να δεις

adventure
10-08-2011, 06:31
:hmmm: :hmmm: :hmmm:

SenseiG
10-08-2011, 07:28
Και ακομα δεν πιασαμε πατο θα κλεισουν και αλλα ετσι που τα εχουν κανει....:hmmm:

ntinopoulos
10-08-2011, 07:52
ω ναι,ειναι στα πλαισια της προοπτικης και της αναπτυξης που λεει ο καθυστερημενος κι η παρεα του...:rolleyes:

και σκεφτειτε ποσα καταστηματα υπολειτουργουν και ποσα αλλα εχουν διωξει υπαλληλους...:hmmm:

diomiles
10-08-2011, 08:20
Είναι πιθανόν αρκετοί απο αυτούς που έκλεισαν να ησύχασαν μιας και αρκετοί είχαν κάποιες οικονομίες η είχαν κάποια έσοδα απο κάπου αλλού και προκειμένω να γίνουν αιμοδότες στο κράτος με φόρους εισφορές περαιώσεις τεβε κλπ το έκλεισαν και έφυγαν.
Αυτούς που έμειναν να κλαίτε που δεν έχουν εναλακτικές λύσεις για να ζήσουν παρά μόνο την δουλειά τους.
Επισκέπτομαι πελάτες μου που πλέον δεν έχουν καμία ελπίδα ...ζούν καθημερινά ένα δράμα .Απλά δεν τα βγάζουν πέρα .
Το έχω πει και θα το ξαναπώ.Την κρίση αυτή την δημιούργησαν με το ζόρι.Δεν θα είχαμε καμία κρίση αν δεν έκαναν αυτά τα τρομερά λάθη.ΦΠΑ λέει 23% σε είδη εστίασης όταν όλοι οι άλλοι το κατέβασαν μέχρι και 5,5% .Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και κάνουν κακό στην χώρα.

frits
10-08-2011, 08:34
Μην στεναχωριέστε βρε, θα γίνουμε Ευρώπη (Αγγλία....) :cool:

SenseiG
10-08-2011, 08:36
Μην στεναχωριέστε βρε, θα γίνουμε Ευρώπη (Αγγλία....) :cool:


Καταλαβα αυριο θα κατεβω με τον πυροσβεστηρα.....:D

Arkas
10-08-2011, 10:33
Καλύτερα ο τίτλος του in.gr,
αντί για λουκέτο στο κέντρο της Αθήνας,
να έγραφε λουκέτο γενικώς ! :mad:

Όπως φαίνεται από το σύνολο της έρευνας της ΕΣΕΕ,
το φαινόμενο είναι γενικευμένο
και μή αναστρέψιμο.

Και οι κυβερνώντες,
πειραματιζόμενοι στου "κασίδη το κεφάλι",
απομυζούν και τις τελευταίες ρανίδες ρευστότητας,
αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια....

Πάρτε το απόφαση:
η "μεσαία" τάξη αφανίζεται
και μαζί μ΄αυτήν και η υγιής οικονομία του τόπου !

Ας προσέχαμε ....

.

ARGI
10-08-2011, 12:02
Θα συμφωνήσω με ένα συνάδελφο παραπάνω...
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ..!!!
Σχέδια επί χάρτου χωρίς πραγματικές βάσεις...
Εάν είχαμε κάποιο πρόβλημα,
αυτοί με τις αποφάσεις τους,
του βγάλανε τα μάτια...
Δεν βλέπουν ότι η μικρομεσαία τάξη & επιχ/ση ΠΕΘΑΙΝΕΙ... ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ μάλιστα...
Δεν βλέπουν την αδυναμία πληρωμών των ασφαλιστικών εισφορών, του ΦΠΑ,
των ενοικίων, των μισθών, των απαράδεκτων περαιώσεων, των Τραπεζικών καρτών,
των επιχ/κων δανείων, ακάλυπτες επιταγές κ.α
ΠΟΥ ΖΟΥΝ??? Σε άλλη χώρα ή σε άλλο πλανήτη...???Νεύρα
Δεν βλέπουν πόσο έχει ζημιωθεί η πραγματική οικονομία...??Νεύρα
Δεν μπορούν να στραβωθούν και να κοιτάξουν τους δείκτες ανεργίας???
ΜΑ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΙΑ...???
Δεν βλέπουν τα εκατοντάδες νέα παιδιά που φεύγουν από την χώρα μας..??
ΜΑ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ..??
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ...
Και ομιλώ για όλους και από όλες τις παρατάξεις...

ΝεύραΝεύραΝεύρα

ntinopoulos
10-08-2011, 12:06
Θα συμφωνήσω με ένα συνάδελφο παραπάνω...


ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ..!!!
Σχέδια επί χάρτου χωρίς πραγματικές βάσεις...
Εάν είχαμε κάποιο πρόβλημα,
αυτοί με τις αποφάσεις τους,
του βγάλανε τα μάτια...
Δεν βλέπουν ότι η μικρομεσαία τάξη & επιχ/ση ΠΕΘΑΙΝΕΙ... ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ μάλιστα...
Δεν βλέπουν την αδυναμία πληρωμών των ασφαλιστικών εισφορών, του ΦΠΑ,
των ενοικίων, των μισθών, των απαράδεκτων περαιώσεων, των Τραπεζικών καρτών,
των επιχ/κων δανείων, ακάλυπτες επιταγές κ.α
ΠΟΥ ΖΟΥΝ??? Σε άλλη χώρα ή σε άλλο πλανήτη...???Νεύρα
Δεν βλέπουν πόσο έχει ζημιωθεί η πραγματική οικονομία...??Νεύρα
Δεν μπορούν να στραβωθούν και να κοιτάξουν τους δείκτες ανεργίας???
ΜΑ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΙΑ...???
Δεν βλέπουν τα εκατοντάδες νέα παιδιά που φεύγουν από την χώρα μας..??
ΜΑ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ..??
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ...
Και ομιλώ για όλους και από όλες τις παρατάξεις...


ΝεύραΝεύραΝεύρα

συμφωνω...

themis
10-08-2011, 12:15
Θα συμφωνήσω με ένα συνάδελφο παραπάνω...

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ..!!!
Σχέδια επί χάρτου χωρίς πραγματικές βάσεις...
Εάν είχαμε κάποιο πρόβλημα,
αυτοί με τις αποφάσεις τους,
του βγάλανε τα μάτια...
Δεν βλέπουν ότι η μικρομεσαία τάξη & επιχ/ση ΠΕΘΑΙΝΕΙ... ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ μάλιστα...
Δεν βλέπουν την αδυναμία πληρωμών των ασφαλιστικών εισφορών, του ΦΠΑ,
των ενοικίων, των μισθών, των απαράδεκτων περαιώσεων, των Τραπεζικών καρτών,
των επιχ/κων δανείων, ακάλυπτες επιταγές κ.α
ΠΟΥ ΖΟΥΝ??? Σε άλλη χώρα ή σε άλλο πλανήτη...???Νεύρα
Δεν βλέπουν πόσο έχει ζημιωθεί η πραγματική οικονομία...??Νεύρα
Δεν μπορούν να στραβωθούν και να κοιτάξουν τους δείκτες ανεργίας???
ΜΑ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΙΑ...???
Δεν βλέπουν τα εκατοντάδες νέα παιδιά που φεύγουν από την χώρα μας..??
ΜΑ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ..??
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ...
Και ομιλώ για όλους και από όλες τις παρατάξεις...


ΝεύραΝεύραΝεύρα


ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ :cool:

tsompanis
10-08-2011, 12:56
Σχέδια επί χάρτου χωρίς πραγματικές βάσεις...





Δυστυχώς άκυρο αυτό (αν και δεν θέλουμε να το χωνέψουμε και εγώ και εσύ και όλοι μας).

Μια χαρά σχέδιο υπάρχει!
Ζει και βασιλεύει!

napgeo
10-08-2011, 13:08
Τι βλακεία τι εσχάτη ΠΡΟΔΟΣΙΑ για αυτά τα τυπάκια δεν έχει καμιά σημασία.
Το θέμα είναι πιο σοβαρό. Η απαξίωση όλων των Ελληνικών επιχειρήσεων. Το δε Χ.Α.Α θα κατέβει από πληροφορίες κάτω από τις 500 μονάδες. Τελικά ο πάτος δεν έχει πάτο.
Αλλοίμονο μόνο στα Παιδιά μας.
Πάντως στα Χωριά δεν έχουν καταλάβει τίποτα από όλα αυτά. Και είναι παρήγορο αυτό. Τελικά η κρίση η είναι φαινομενική η τα χωριά μας είναι πιο μπροστά από τις πόλεις.

Fuji
10-08-2011, 16:31
Είναι η τάση συρίκνωσης που εφαρμόζει η κυβέρνησή μας. Το κράτος μικραίνει. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι, συρικνώνουν τους οργανισμούς, τους δήμους, τα νοσοκομεία, τις ΔΟΥ, τα σχολεία, τα καταστήματα, τις κατασκηνώσεις, την τσέπη μας ... όλα για το καλό μας!

Κι όπως είπε κι ο tsompanis, μια χαρά το δουλεύουν το σχέδιο. Αυτού θα φύγουν νύχτα, κι εμείς θα μαζεύουμε συντρίμια.

ortho
10-08-2011, 18:01
Εχετε χάρη που λείπει ο Γιώργος!:):)

Αντε ρε που θέλατε να γίνεται και μαγαζάτορες! Αντε πίσω στα χωριά τώρα...... να γεμίσουν τα χέρια ρόζους. Θέλετε να ισιώνετε τα δόντια σας και των παιδιών σας; Αυτά είναι μόνο για τους πλούσιους ρε! Να πάτε μαζί με το γιατρό να μαζεύετε βρούβες!:mad::mad::mad:

Ο προδότης θα βγει και θα πει ότι φταίει η παγκόσμια κρίση όπως κι ο μπουχέσας πριν δυό χρόνια. Τώρα βέβαια το ότι φρόντισε η χώρα να μπει στην κρίση αποδυναμωμένη κι οι Ελληνες απελπισμένοι είναι άλλου ραβίνου τορά.


Κι όμως όποτε αποφασίσει ο μακάκας να κάνει εκλογές, θα πάνε να τον ψηφίσουν!

gemara
10-08-2011, 18:46
...
Κι όμως όποτε αποφασίσει ο μακάκας να κάνει εκλογές, θα πάνε να τον ψηφίσουν!


Όχι μόνο είναι μακάκας, αλλά θέλει να κάνει και σένα να αισθάνεσαι έτσι και συνυπεύθυνος γιατί δεν έχεις να του προτείνεις ΕΣΥ του μακάκα πως να βγούμε απο κεί που μας έβαλε, αυτός και ο πατέρας του... Για τόσο αλήτες και ηλίθιους μιλάμε.

Αυτός μόλις πάρει τον πούλο, θα γυρίσει στη χώρα του να ζήσει τα υπόλοιπα χρονάκια του πλουσιοπάροχα και ούτε θα μαθαίνει τι έγιναν τα αποκαΐδια του.

Fuji
10-08-2011, 20:10
Όχι μόνο είναι μακάκας, αλλά θέλει να κάνει και σένα να αισθάνεσαι έτσι και συνυπεύθυνος γιατί δεν έχεις να του προτείνεις ΕΣΥ του μακάκα πως να βγούμε απο κεί που μας έβαλε, αυτός και ο πατέρας του... Για τόσο αλήτες και ηλίθιους μιλάμε.

Αυτός μόλις πάρει τον πούλο, θα γυρίσει στη χώρα του να ζήσει τα υπόλοιπα χρονάκια του πλουσιοπάροχα και ούτε θα μαθαίνει τι έγιναν τα αποκαΐδια του.

Aχχχχ έτσι είναι Γιώργο.

Fuji
10-08-2011, 20:11
Εχετε χάρη που λείπει ο Γιώργος!:):)

Αντε ρε που θέλατε να γίνεται και μαγαζάτορες! Αντε πίσω στα χωριά τώρα...... να γεμίσουν τα χέρια ρόζους. Θέλετε να ισιώνετε τα δόντια σας και των παιδιών σας; Αυτά είναι μόνο για τους πλούσιους ρε! Να πάτε μαζί με το γιατρό να μαζεύετε βρούβες!:mad::mad::mad:

Ο προδότης θα βγει και θα πει ότι φταίει η παγκόσμια κρίση όπως κι ο μπουχέσας πριν δυό χρόνια. Τώρα βέβαια το ότι φρόντισε η χώρα να μπει στην κρίση αποδυναμωμένη κι οι Ελληνες απελπισμένοι είναι άλλου ραβίνου τορά.


Κι όμως όποτε αποφασίσει ο μακάκας να κάνει εκλογές, θα πάνε να τον ψηφίσουν!


Μπααα μη το ξαναπείς!

gsmaniac
10-08-2011, 20:32
Όλοι όσοι κυκλοφορούμε στην αγορά,γνωρίζουμε ότι το 1 στα 4 πολυ αισιόδοξο και αναληθες..
Σε πιάνει η ψυχή σου βλέποντας τα μαγαζιά κλειστά,για να μην μιλήσουμε για τα χρέη και τις ακάλυπτες επιταγές που αφήνουν πίσω τους....

gemara
11-08-2011, 09:26
Και η ανάπτυξη συνεχίζεται...

Palmografos.com - Λουκέτο σε 15 ιστορικά ξενοδοχεία του κέντρου! (http://www.palmografos.com/permalink/10910.html)

ARGI
11-08-2011, 10:12
Και η ανάπτυξη συνεχίζεται...

Palmografos.com - Λουκέτο σε 15 ιστορικά ξενοδοχεία του κέντρου! (http://www.palmografos.com/permalink/10910.html)


:hmmm::hmmm::hmmm:
ΝεύραΝεύραΝεύρα

Mε αυτούς τους ρυθμούς θα δημιουγηθούν,
"νεκρές πόλεις", κάτι σαν
τα νεκρά χωριά της περιφέρειας...
Μαγαζιά κλείνουν, σπίτια κλείνουν,
επιχ/σεις κλείνουν, ξενοδοχεία κλείνουν,
δημόσια κτίρια ερημώνουν....
Απελπισία και θλίψη, για το τι μας συμβαίνει....
Για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, στην Ελλάδα των παιδιών μας...
:(:(:(

Arkas
11-08-2011, 10:33
Όταν όμως μπουν οι πολυεθνικές στο παιχνίδι
και τα αγοράσουν όλα κοψοχρονιά,
θα μιλάμε για ανάπτυξη και λοιπές π*π*ριές ! :mad:

Σας υπενθυμίζω τί έγινε με την περιοχή του Ψυρρή,
την δεκαετία του '90.

Τόπος καθαρά εμπορικός,
με κύριο αντικείμενο την βυρσοδεψία,
την δερματεμπορία και συναφών επαγγελμάτων.

Μία ωραία ημέρα, ο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ,
αλλάζει τη χρήση γης
και απαγορεύει μονομιάς την ανωτέρω εμπορική δραστηριότητα.

Φυσικό κι επόμενο, να αποχωρήσουν όλοι οι μικροεπαγγελματίες,
η αξία των ακινήτων να πέσει στο ναδίρ
και όλοι οι μικροϊδιοκτήτες να πουλήσουν τα ακίνητά τους,
σε τιμές "θανάτου"!

Κάποιοι έχοντες "κληρονομικό χάρισμα" σπεύδουν να αγοράσουν γη "κοψοχρονιά",
τη στιγμή της μέγιστης υποβάθμισης και εγκληματικής εξαθλίωσης της περιοχής.

Ο ίδιος πάλι ΥΠΕΧΩΔΕ,
ξαφνικά ( ; ) ξανα - αλλάζει τη χρήση γης
και επιτρέπει την ανάπτυξη δραστηριότητας καταστημάτων
υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, κέντρα διασκεδάσεως, κλπ).

Το αποτέλεσμα: του Ψυρρή σήμερα,
είναι από τις ακριβότερες περιοχές των Αθηνών,
από πλευράς τιμών και παροχής υπηρεσίας!

Τα συμπεράσματα, δικά σας....

Υ.Γ. Το ίδιο ακριβώς συνέβη παλαιότερα με την περιοχή της Πλάκας
και πιο πρόσφατα με την περιοχή πέριξ του "Γκάζι".
Ακολουθεί από κοντά και ο Βοτανικός...

.

adventure
11-08-2011, 10:36
:hmmm::hmmm::hmmm:

ARGI
11-08-2011, 10:40
Σωστός ο πάικτης....
Η υπόθεση μου θυμίζει κάποιες παλιές αμερικάνικες ταινίες,
όπου οι "κακοί" προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν κάποιες περιοχές,
για να τις αγοράσουν κοψοχρονιά.!!!!
ΝεύραΝεύραΝεύρα

ortho
11-08-2011, 10:43
Όταν όμως μπουν οι πολυεθνικές στο παιχνίδι
και τα αγοράσουν όλα κοψοχρονιά,
θα μιλάμε για ανάπτυξη και λοιπές π*π*ριές ! :mad:

Σας υπενθυμίζω τί έγινε με την περιοχή του Ψυρρή,
την δεκαετία του '90.

Τόπος καθαρά εμπορικός,
με κύριο αντικείμενο την βυρσοδεψία,
την δερματεμπορία και συναφών επαγγελμάτων.

Μία ωραία ημέρα, ο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ,
αλλάζει τη χρήση γης
και απαγορεύει μονομιάς την ανωτέρω εμπορική δραστηριότητα.

Φυσικό κι επόμενο, να αποχωρήσουν όλοι οι μικροεπαγγελματίες,
η αξία των ακινήτων να πέσει στο ναδίρ
και όλοι οι μικροϊδιοκτήτες να πουλήσουν τα ακίνητά τους,
σε τιμές "θανάτου"!

Κάποιοι έχοντες "κληρονομικό χάρισμα" σπεύδουν να αγοράσουν γη "κοψοχρονιά",
τη στιγμή της μέγιστης υποβάθμισης και εγκληματικής εξαθλίωσης της περιοχής.

Ο ίδιος πάλι ΥΠΕΧΩΔΕ,
ξαφνικά ( ; ) ξανα - αλλάζει τη χρήση γης
και επιτρέπει την ανάπτυξη δραστηριότητας καταστημάτων
υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, κέντρα διασκεδάσεως, κλπ).

Το αποτέλεσμα: του Ψυρρή σήμερα,
είναι από τις ακριβότερες περιοχές των Αθηνών,
από πλευράς τιμών και παροχής υπηρεσίας!

Τα συμπεράσματα, δικά σας....

Υ.Γ. Το ίδιο ακριβώς συνέβη παλαιότερα με την περιοχή της Πλάκας
και πιο πρόσφατα με την περιοχή πέριξ του "Γκάζι".
Ακολουθεί από κοντά και ο Βοτανικός...

.

Θυμάμαι το '97, '98 που πήγαινα στην πλατεία Κουμουνδούρου για να πάρω το λεωφορείο να πάω στον Παλάσκα. Παντού Κούρδοι που κοιμόνταν σε χαρτόκουτα....μετά....