PDA

View Full Version : Και το δούλεμα συνεχίζεται....


ortho
16-08-2011, 19:28
Αν το καταλαβαίνει κανείς ας μας το εξηγήσει.....
θα καταθέσουμε σε λογαριασμό της Φινλανδίας ποσό ίσο με αυτό που θα μας δώσει μέσω του μηχανισμού βοήθειας. Αυτοί λέει θα το επενδύσουν σε ομόλογα με αξιολόγηση ΑΑΑ. Δηλαδή αν δεν είμαι τελείως μακάκας, θα τους δώσαμε τα χρήματα για να τα επενδύσουν σε ομόλογα με χαμηλή απόδοση κι αυτοί θα μας τα δανείσουν με το "ωραίο" επιτόκιο του μηχανισμού.

Οπου να'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες!!!!





Τη συμμετοχή της στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αποφάσισε η Φινλανδία, μετά από συμφωνία που επήλθε με την ελληνική πλευρά αναφορικά με το ζήτημα των εγγυήσεων που θα παράσχει η Αθήνα για να λάβει τη νέα βοήθεια. Η Φινλανδία θα συμμετάσχει στο δεύτερο πακέτο, όπως ανακοίνωσαν η υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιούτα Ουρπιλάινεν και ο έλληνας ομόλογός της Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21 Ιουλίου, σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα που επιτρέπει στην Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας να αποφασίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη νέα δέσμη βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του EFSF», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ούρπιλαϊνεν επιβεβαίωσε ότι η χώρα της κατέληξε σε συμφωνία με την Ελλάδα στο ζήτημα των εγγυήσεων που ζητούσε από την Αθήνα προκειμένου να λάβει μέρος στο δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Η Φινλανδία είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετείχε στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας χωρίς την εξασφάλιση εγγυήσεων.

Η εγγύηση αφορά τελικά στην κατάθεση χρηματικού ποσού από την πλευρά της Ελλάδας, το ύψος του οποίου βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

Ωστόσο, όπως είπε η υπουργός, το ποσό που θα κατατεθεί θα είναι -μαζί με τους τόκους του- ανάλογο του ποσού της συνεισφοράς της Φινλανδίας στα κεφάλαια που θα λάβει η Ελλάδα από τον EFSF.

Ειδικότερα, η Φινλανδή υπουργός είπε ότι «συμφωνήσαμε με την Ελλάδα για τις εγγυήσεις που ζητούσαμε για τη συμμετοχή μας στο νέο πακέτο βοήθειας».

Η συμφωνία, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί και από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη του ευρώ, αφορά τραπεζική κατάθεση από πλευράς της Ελλάδας σε λογαριασμό της Φινλανδίας, σύμφωνα με την υπουργό.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα θα καταθέσει εγγύηση σε μορφή μετρητών σε κρατικό λογαριασμό και η Φινλανδία θα επενδύσει τα κεφάλαια σε ομόλογα με αξιολόγηση ΑΑΑ.

Η Φινλανδία θα επιστρέψει στην Ελλάδα την εγγύηση, μαζί με το κέρδος από τις επενδύσεις στις οποίες αξιοποιήθηκαν, από τη στιγμή που θα ξεπληρωθεί το δάνειο στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας.

«Χωρίς τις πρόσθετες εγγυήσεις, η Φινλανδία δεν θα συμμετείχε στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα», επανέλαβε η κυρία Ούρπιλαϊνεν.

Σημειώνεται ότι σχετική αναφορά για τις εμπράγματες εγγυήσεις των Φινλανδών υπήρχε και στο κείμενο των συμπερασμάτων του Eurogroup της 21ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με φινλανδικές πηγές, η εν λόγω συμφωνία με την Ελλάδα είναι μακροχρόνια αν και δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Δεδομένου δε ότι η Φινλανδή υπουργός μιλώντας για τη συμφωνία έκανε σύγκριση με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο β’ πακέτο διάσωσης, εύλογα μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι αφορά περίοδο 15-30 ετών.

Σε ό,τι αφορά δε το πού θα βρει τα χρήματα για αυτή την εγγύηση η Ελλάδα, η κυρία Ούρπιλαϊνεν τόνισε ότι αυτό είναι θέμα της Ελλάδας και έγκειται σε δική της απόφαση αν θα βρει χρήματα αυτά από έσοδα αποκρατικοποιήσεων, είτε από άλλη πηγή.

Η φινλανδική Βουλή θα συζητήσει και θα κληθεί να εγκρίνει τη συμφωνία σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, μετά τις 6 Σεπτεμβρίου, όταν επανέλθει από τη θερινή διακοπή.

Επίσης, η Φινλανδή υπουργός φρόντισε να υπενθυμίσει την θέση της χώρας της κατά της έκδοσης ευρωομολόγων και της αύξησης των κεφαλαίων του ευρωμηχανισμού στήριξης EFSF, καθώς και κατά της αύξησης της συνυπευθυνότητας στους κόλπους της ΕΕ.

«Κάθε χώρα είναι και θα πρέπει να είναι υπεύθυνη για το δικό της χρέος, τόσο σήμερα όσο και αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε παράλληλα πως δεν θα υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις από τη συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί στο Παρίσι το απόγευμα της Τρίτης.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Η Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21 Ιουλίου, σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα που επιτρέπει στην Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας να αποφασίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη νέα δέσμη βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του EFSF.
Το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες θα υποβληθεί προς έγκριση στο Euro WorkingGroup (Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των Υπουργών). Περιττεύει να σημειωθεί ότι το χρηματοδοτικό αυτό σχήμα δεν έχει κανέναν εμπράγματο χαρακτήρα».

Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία είχε θέσει το ζήτημα αυτό τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, επικαλούμενη σοβαρούς εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και μια διμερής συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας γύρω από ένα κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα συμπεριελήφθη στα συμφραζόμενα της απόφασης της 21ης Ιουλίου.

Το χρηματοδοτικό σχήμα διαμορφώθηκε τελικά σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο κ. Βενιζέλος με τη Φινλανδή ομόλογό του κ.Jutta Urpilainen τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνεχίζεται η νομική και τεχνική επεξεργασία».


Συμφώνησαν Φινλανδία και Ελλάδα για το β' πακέτο στήριξης - Οικονομία (http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4650042)

ortho
18-08-2011, 14:15
Τι λέγαμε;

Θα γελάσει κάθε πικραμένος! Και το παρδαλό κατσίκι μαζί!

Φυσικά ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο ΓΑΠ πρόκειται να μας εξηγήσουν ποτε πως δικαιολογούνται τέτοιες συμφωνίες.

Για σκεφτείτε το λίγο..... Πάω στην τράπεζα να με δανείσει επειδή δεν έχω κι αυτή μου ζητά να της καταθέσω ένα ποσό ίσο με το δάνειο που θα μου δώσει :Απορία::Απορία::Απορία:

Και φυσικά ήταν να μη γίνει η αρχή με τη Φινλανδία....

Για διαβάστε παρακάτω...

UPDATE 1-Austria objects Finland-Greece collateral deal-report


* Opposes deal (http://www.reuters.com/finance/deals) reached earlier this week
* Demands collateral too if Finland's deal would pass
HELSINKI, Aug 18 (Reuters) - Austria opposes Finland's deal with Greece (http://www.reuters.com/places/greece) on collateral for loans and will demand the same if euro zone countries approve Finland's deal, a spokesman from Austrian finance ministry was quoted as saying on Thursday.
"The collateral model has to be open to all the euro zone countries. We will figure out if that's the case," Harald Waiglein from the finance (http://www.reuters.com/finance) ministry told Finland's biggest newspaper Helsingin Sanomat in a phone interview.
Waiglein said the deal between Finland and Greece, reached earlier this week, makes no sense since other countries would in fact have to pay for the collateral. He added that according to their knowledge, Austria is not the only euro member with this stance.
"Since Greece can't afford the collateral, EU must help. In fact the payers are other member countries. We can't see how that could be justified," he said according to the paper.
Finland and Greece have agreed that Greece would make a cash deposit to Finland, which would be invested. The size of the collateral was still unclear, but with the interest it would compare to the Finnish part of the loan which Greece gets from Europe's temporary bailout fund, Finland said on Tuesday.
The euro countries will discuss Finland's deal on Thursday and Friday. Austria now looks for a mechanism where some countries would get more collateral than others.
"Some countries will benefit quite nicely from the private sector collateral. Maybe we could find a model where these countries would get less (public) collateral," Waiglein was quoted as saying in Helsingin Sanomat.
Loan collateral are key condition for Finland in joining to help Greece or other debt-burdened countries.
(Reporting by Jussi Rosendahl (http://blogs.reuters.com/search/journalist.php?edition=us&n=jussi.rosendahl&); Editing by Ramya Venugopal)





UPDATE 1-Austria objects Finland-Greece collateral deal-report | Reuters (http://www.reuters.com/article/2011/08/18/austria-greece-idUSLDE77H01T20110818)


Είμαι περίεργος να ακούσω τι θα μας πουν οι αλήτες για τις συμφωνίες που κάνουν!

Είναι η αρχή του τέλους κύριοι.
Καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για επιστροφή στη δραχμή. το πότε...... όταν θα είναι έτοιμοι οι "φίλοι" μας.

Σε λίγες μέρες θα αρχίσουν πάλι τα "παιχνίδια" για την 6η δόση. Οι ####κες που υποτίθεται μας κυβερνούν θα μας λένε για την υπέρτατη ανάγκη συναίνεσης στα μέτρα που αναπόφευκτα θα πρέπει να πάρουν, απλά διότι τα μέχρι τώρα απλά μας βουλιάζουν. Ο μπακάλης που τελείωσε την 1η δημοτικού κατάλαβε αμέσως το αποτέλεσμα των μέτρων που ο αντιπαθητικός υπάλληλος της παγκόσμιας τράπεζας και πρώην ΥπΟικ μας "πούλησε" ως σωτήρια!


Κακό ψόφο να έχουν οι αλήτες προδότες! Το λέω και στην υπογραφή μου! Αι σιχτίρ!

jarhead
18-08-2011, 14:19
Τι λέγαμε;

Θα γελάσει κάθε πικραμένος! Και το παρδαλό κατσίκι μαζί!

Φυσικά ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο ΓΑΠ πρόκειται να μας εξηγήσουν ποτε πως δικαιολογούνται τέτοιες συμφωνίες.

Για σκεφτείτε το λίγο..... Πάω στην τράπεζα να με δανείσει επειδή δεν έχω κι αυτή μου ζητά να της καταθέσω ένα ποσό ίσο με το δάνειο που θα μου δώσει :Απορία::Απορία::Απορία:

Και φυσικά ήταν να μη γίνει η αρχή με τη Φινλανδία....

Για διαβάστε παρακάτω...

UPDATE 1-Austria objects Finland-Greece collateral deal-report


* Opposes deal (http://www.reuters.com/finance/deals) reached earlier this week
* Demands collateral too if Finland's deal would pass
HELSINKI, Aug 18 (Reuters) - Austria opposes Finland's deal with Greece (http://www.reuters.com/places/greece) on collateral for loans and will demand the same if euro zone countries approve Finland's deal, a spokesman from Austrian finance ministry was quoted as saying on Thursday.
"The collateral model has to be open to all the euro zone countries. We will figure out if that's the case," Harald Waiglein from the finance (http://www.reuters.com/finance) ministry told Finland's biggest newspaper Helsingin Sanomat in a phone interview.
Waiglein said the deal between Finland and Greece, reached earlier this week, makes no sense since other countries would in fact have to pay for the collateral. He added that according to their knowledge, Austria is not the only euro member with this stance.
"Since Greece can't afford the collateral, EU must help. In fact the payers are other member countries. We can't see how that could be justified," he said according to the paper.
Finland and Greece have agreed that Greece would make a cash deposit to Finland, which would be invested. The size of the collateral was still unclear, but with the interest it would compare to the Finnish part of the loan which Greece gets from Europe's temporary bailout fund, Finland said on Tuesday.
The euro countries will discuss Finland's deal on Thursday and Friday. Austria now looks for a mechanism where some countries would get more collateral than others.
"Some countries will benefit quite nicely from the private sector collateral. Maybe we could find a model where these countries would get less (public) collateral," Waiglein was quoted as saying in Helsingin Sanomat.
Loan collateral are key condition for Finland in joining to help Greece or other debt-burdened countries.
(Reporting by Jussi Rosendahl (http://blogs.reuters.com/search/journalist.php?edition=us&n=jussi.rosendahl&); Editing by Ramya Venugopal)





UPDATE 1-Austria objects Finland-Greece collateral deal-report | Reuters (http://www.reuters.com/article/2011/08/18/austria-greece-idUSLDE77H01T20110818)


Είμαι περίεργος να ακούσω τι θα μας πουν οι αλήτες για τις συμφωνίες που κάνουν!

Είναι η αρχή του τέλους κύριοι.
Καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για επιστροφή στη δραχμή. το πότε...... όταν θα είναι έτοιμοι οι "φίλοι" μας.

Σε λίγες μέρες θα αρχίσουν πάλι τα "παιχνίδια" για την 6η δόση. Οι ####κες που υποτίθεται μας κυβερνούν θα μας λένε για την υπέρτατη ανάγκη συναίνεσης στα μέτρα που αναπόφευκτα θα πρέπει να πάρουν, απλά διότι τα μέχρι τώρα απλά μας βουλιάζουν. Ο μπακάλης που τελείωσε την 1η δημοτικού κατάλαβε αμέσως το αποτέλεσμα των μέτρων που ο αντιπαθητικός υπάλληλος της παγκόσμιας τράπεζας και πρώην ΥπΟικ μας "πούλησε" ως σωτήρια!


Κακό ψόφο να έχουν οι αλήτες προδότες! Το λέω και στην υπογραφή μου! Αι σιχτίρ!


Ποιος σε πειραξε παλι?

ortho
18-08-2011, 15:03
Ποιος σε πειραξε παλι?


Μπα κανείς! Είμαι ψυχανώμαλος! :):):):)

KAS
18-08-2011, 19:18
Αυτή τη συμφωνία και εγώ δεν την κατάλαβα .
Η είμαστε τόσο χαιβάνια που δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε , ή μας περνάνε για πολύ χαιβάνια και μας την πλασάρουν .
Ελπίζω να ισχύει το πρώτο , γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσουμε όλοι μαζί την αντιβίωση .......

ckalfas
18-08-2011, 21:56
Μάθανε ότι είμαστε χαϊβάνια, πλάκωσαν και οι υπόλοιποι... Αυστρία, Ολλανδία, Σλοβακία κλπ...
Τέτοιους μ@λ@κες που θα βρούνε αλλού;