PDA

View Full Version : Δεν χαιρετάνε οι μοτοσικλετιστές στο δρόμο


alekos76
16-08-2011, 19:46
αυτο το 4ημερο πηγα μια βολτουλα μεχρι το αιγιο και να σασ πω και κατι ρε παιδια......καπου στεναχωρηθηκα.ειχα να κανω ταξιδι αρκετα χρονακια (λογο κακιας σχεσης.....)και τωρα που ειμαι παλι ελευθερο παιδι ξαναρχιζω,και διαπιστωσα οτι εχει μεγαλη διαφορα απο πριν....και εξηγουμε
οταν ταξιδευα στην εθνικη πριν απο 6-7 χρονια συναντουσα σιγουρα πιο λιγες μηχανες αλλα σχεδον ολοι χερετιομαστε η και στα παρκιν οταν βλεπαμε μηχανη για σταση τσιγαρου σταματαγαμε κιολας,και υπηρχαν παρεες με 2-3 και παραπανω μηχανες που βολταρανε.τωρα ειναι πιο πολλες οι μηχανες στον δρομο σιγουρα αλλα εχει χαθει και το αισθημα πια
απο τις 30-4ο μηχανες που ειδα ανταλλαξαμε ....γεια μονο με τις μισες η και λιγοτερες
κριμα ρε παιδια ανα κατι που ειναι αμορφο σε ενα ταξιδι αν μη τι αλλο ειναι και αυτο,
μην το χασουμε με τιποτα.


υ.γ. δεν εχω τιποτα με τους τσοπεραδες(harleades) αλλα ηταν και θα παραμεινουν λιγο ζωα:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

frits
16-08-2011, 22:23
Στην πρόσφατη τρήμερη απόδραση είναι αλήθεια ότι στις εθνικές δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, στα βουνά όμως χαιρετούσαν όλοι και οι τσοπεράδες.

Κάποτε πάντως είμαστε λίγοι και πιό τρελοί δεδομένων των συνθηκών τώρα τα πράγματα άλλαξαν....:rolleyes:

NNN
16-08-2011, 23:00
Στην Ελλάδα δυστυχώς λίγοι χαιρετούν. Στην υπόλοιπη Ευρώπη (τουλάχιστον στις λίγες χώρες που έχω επισκεφτεί χαιρετά η συντριπτική πλειοψηφία).

Το "άναβόσβημα" των φώτων ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν σημαίνει χαιρετισμό αλλά ΚΙΝΔΥΝΟ.

Εδώ υπάρχει ένα ωραίο άρθρο σχετικά με την ιστορία του χαιρετισμού των δικυκλιστών καθώς και τους σωστούς τρόπους χαιρετισμού. Δυστυχώς είναι στα αγγλικά και δεν έχω χρόνο να το μεταφράσω αυτή την περίοδο.

The "Biker Wave" or "Biker Salute" | PugsNet.com (http://www.pugsnet.com/index.php?q=node/119)

Όσοι ξέρουν Αγγλικά, πιστεύω αξίζει να το διαβάσουμε και να αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε.

spot
17-08-2011, 01:01
Δυστυχώς είναι στα αγγλικά και δεν έχω χρόνο να το μεταφράσω αυτή την περίοδο.

The "Biker Wave" or "Biker Salute" | PugsNet.com (http://www.pugsnet.com/index.php?q=node/119)





Μετάφραση από Αγγλικά σε Ελληνικά


Το "Wave Biker" ή "Salute Biker"
Από την SabMag λίστα e-mail που ανήκω σε ένα νεότερο μέλος και αναβάτη αρχίζει μια ερώτηση σχετικά με το "χαιρετισμός ποδηλάτης" ή "κύμα ποδηλάτης," και γιατί ποδηλάτες να το κάνει, και γιατί όχι κάποια επιστροφή στο κύμα, και τι ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε, κλπ. .. Προσωπικά, είμαι ευτυχής κύμα. Αν έχω ένα άλλο σημείο ποδήλατο και είναι ασφαλές να το κάνετε αυτό, εγώ κύμα? Μου νεύμα αν δεν είναι ασφαλής στο κύμα.

Γιατί Wave;
Ιστορικά, νομίζω ότι κυματίζει σε άλλους ποδηλάτες πηγάζει από πίσω όταν μοτοσικλέτες δεν ήταν τόσο συχνές. Αυτό μοτοσικλέτες ήταν σπάνια οδήγησαν στο ίδιο είδος αναγκαστικού teaming που συμβαίνει όταν είστε κολλημένοι σε ένα ασανσέρ με κάποιον. Κανονικά, ίσως να μην μιλήσει ποτέ σε αυτό το πρόσωπο, αλλά χάρη στη σπάνια περίπτωση να κολλήσει, να αισθάνονται υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε και να χτυπήσει κάποιο επίπεδο φιλοφρονήσεις με το πρόσωπο. Με τον ίδιο τρόπο, οι μοτοσικλέτες ήταν μια τέτοια σπάνια περίσταση ότι οι αναβάτες τους επίσης ένιωσαν την ανάγκη να επιτευχθεί ένα επίπεδο φιλοφρονήσεις μεταξύ τους.

Το αρνητικό κοινωνικό στίγμα που συνδέεται με μοτοσικλετιστές ή "ποδηλάτες" απλώς ενισχύει αυτή την αίσθηση της κοινότητας και συνεκτικότητα σε μια «εμείς εναντίον τους" είδος του τρόπου, ή ακριβέστερα "τους εναντίον μας."

Το κύμα ήταν ένα είδος αναγνώρισης της αλληλεγγύης τους ενάντια σύμβαση και από την κοινή εμπειρία του να είσαι σε δύο τροχούς και όλες τις χαρές και περιστασιακή ενόχληση που εμπλέκονται.

Σήμερα, η αλληλεγγύη είναι τόσο ισχυρή. Υπάρχουν πολλά περισσότερα ποδήλατα στο δρόμο, και τους αναβάτες κυμαίνονται από γνήσιο Bad Boys, με τους δικηγόρους, στο κολέγιο τα παιδιά, στο ποδόσφαιρο moms, για μένα. Το αρνητικό στίγμα που έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και την ανάγκη να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον "ο άνθρωπος" έχει μειωθεί με αυτό.

Ακόμα κι έτσι, εγώ ακόμα κύμα. Είμαι ακόμα προσπαθώ να πω άλλα ποδηλάτες που εκτιμώ ότι έχουν κάνει την επιλογή να παραιτηθεί από την ασφάλεια του κλειστό κλουβί σε τέσσερις τροχούς υπέρ της ελεύθερης συναίσθημα που έρχεται από το να είναι σε δύο τροχούς στον αέρα.

I που ποδήλατό μου κάτω από ένα χρόνο περίπου και υποχώρησε τριάντα περίπου μέτρα σε όλη μια off-ράμπα. Ένας άλλος ποδηλάτης σταμάτησε να ελέγξει ότι ήμουν εντάξει και να με βοηθήσει να πάρει και να αξιολογήσει το ποδήλατό μου. Κανένα από τα κλουβιά θα με έκανε. Ένας άλλος ποδηλάτης έκανε.

Γι 'αυτό, επίσης, κύμα να σας ευχαριστήσω για την κοινότητα των αναβατών που είναι πρόθυμοι να σταματήσουν και να βοηθήσουν έναν αδελφό (ή αδελφή) έξω. I κύμα να τους αφήσουμε να γνωρίζουν ότι αν τους δει να ρίξετε ένα ποδήλατο ή με ανάλυση από την πλευρά του δρόμου, θα σταματήσει για να βοηθήσει.

Γιατί μερικοί δεν Riders Wave;
Στην εμπειρία μου, η συντριπτική πλειοψηφία των λαών I κύματος με το θέλημα κύμα πίσω. Πότε-πότε, θα συναντήσει τα παιδιά που δεν έχουν. Φαίνεται ότι η πλειοψηφία των μη ταλαντεύεται είναι οι "hardcore" τύπους cruiser. Είχα αυτό μου εξήγησε ότι Harley αναβάτες θα πρέπει μόνο χαιρετά τους άλλους αναβάτες Harley. Καταλαβαίνω εμπιστοσύνη στο σήμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε οχήματα με τον τίτλο σε μένα και τη σύζυγό μου. Τρεις Honda CR-V, ένα Honda Civic, και μια μοτοσικλέτα Honda V65 Magna. Παρά τις προκαταλήψεις μου για μοντέλα της Honda, εγώ ακόμα κύμα σε όλους.

Στο τέλος, νομίζω ότι η επιλογή να μην κύμα έχει λίγο πίσω από το άλλο από ένα κομμάτι του σνομπισμού. Κάποιος δεν πιστεύει ότι είστε αξίζει τον κόπο να κύμα.

Υπάρχουν εκείνοι οι λαοί, όμως, που δεν βλέπετε, δεν ξέρετε ότι κύμα ποδηλάτες σε κάθε άλλη, που είναι στη μέση της στροφής και την ανάγκη αριστερό χέρι τους για το συμπλέκτη, κλπ. ..

Δεν έχει σημασία τόσο πολύ για μένα. Θα κύμα ανεξάρτητα. Αν δεν κύμα πίσω, είμαι ακόμα ευτυχής να είναι στην Rocinante απολαμβάνοντας πίσω στο δρόμο, είτε πρόκειται για μετακίνηση, ή slabbing, ή απλά μια βόλτα στην ελεύθερη ψυχή μου ένα κομμάτι.

Τι είναι ο σωστός τρόπος Wave
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κύματος και μερικοί αναβάτες αποδίδουν σημασίες σε διάφορες μεθόδους κυματίζει.

Η χαμηλή Wave - Να επεκταθεί το αριστερό χέρι προς τα κάτω σε σαράντα πέντε γωνία βαθμού (κατ 'ευθείαν έξω είναι το σύνθημα για μια αριστερή στροφή). Έχω δει αυτό το πιο συχνά χρησιμοποιείται από τους λαούς σε ταχύπλοα σκάφη, ειδικά Harleys. Υπάρχουν παραλλαγές του χαμηλού κύματος:

Μια γροθιά με το δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο επεκταθεί μαζί - Η χαμηλή κύμα εάν είστε σε έναν κύλινδρο δύο ποδήλατο.
Και τα τέσσερα δάχτυλα εκτεταμένα - Η χαμηλή κύμα, αν είστε σε μια τεσσάρων κυλίνδρων μηχανή.
Μια γροθιά με το δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο παραταθεί αλλά εξαπλωθεί πέρα ​​- Ένα σύμβολο ειρήνης που σημαίνει «ειρήνη στο δρόμο."
Αντίχειρα και το δείκτη κάνοντας έναν κύκλο άλλα τρία δάχτυλα επεκταθεί - ". Είμαι εντάξει, είσαι εντάξει" Η "OK" σημάδι λέει, Μπορεί επίσης να είναι μια ερώτηση που σας ρωτά εάν ο άλλος αναβάτης είναι εντάξει.
Και τα πέντε δάχτυλα επεκταθεί, παλάμη προς τα εμπρός - το "χαμηλό πέντε ετών."
Οι δύο Finger Flip - Αριστερό χέρι παραμένει στο κράτημα, αλλά ο δείκτης και το μεσαίο δάκτυλο καταλήξει. Αυτό είναι συχνά χρησιμοποιείται από τους τύπους πυραύλων καβάλο επειδή η προς τα εμπρός κλίσης μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να πάρει το αριστερό χέρι από το μπαρ. Επίσης χρησιμοποιείται από ποδήλατα όλων των τύπων στην κίνηση όταν δεν είναι αρκετά αισθάνονται ασφαλείς, λαμβάνοντας ένα χέρι από το μπαρ.
Οι τέσσερις κουνάω δάχτυλο - Αριστερό χέρι παραμένει στο κράτημα, αλλά και τα τέσσερα δάχτυλα έρχονται και οι wiggled μία πλευρά στην άλλη λίγο. Χρησιμοποιείται υπό τις ίδιες συνθήκες όπως το Flip Δύο δάχτυλο.
Το Mini-Wave - Το αριστερό χέρι έρχεται ένα ζευγάρι ίντσες από το πιάσιμο να αναβοσβήνει ένα κύμα πριν επιστρέψει στη λαβή.
Η πλήρης Wave - το αριστερό χέρι έρχεται μέχρι το ύψος των ώμων ή υψηλότερο στο κύμα.
Η έντονη Πλήρης Wave - Το αριστερό χέρι έρχεται μέχρι το ύψος των ώμων ή υψηλότερη και είναι κυμάτιζαν μπροστά και πίσω σθεναρά.
Ο χαιρετισμός Biker - Αριστερά γροθιά που πραγματοποιήθηκε ψηλά. Έχω μόνο ποτέ ακούσει για αυτό ή να διαβάσετε από αυτό, αλλά ποτέ δει. Οι αναφορές που έχω διαβάσει ή ακούσει δείχνουν ότι πρόκειται για ένα παλιό χρόνο πράγμα συμμορία ποδηλατών. Δεν ξέρω πόσο αλήθεια ότι είναι ή δεν είναι.
Η Σύνδεση Ειρήνης - Το αριστερό χέρι κάνει μια γροθιά με το δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο επεκταθεί και να εξαπλωθεί.

Προσωπικά, χρησιμοποιήστε το σύμβολο της ειρήνης ως επί το πλείστον. Αν δεν είμαι ο εμπνευστής και επιστρέφω κύμα κάποιου άλλου, θα έχουν την τάση να μιμούνται το κύμα που χρησιμοποιείται.

adventure
17-08-2011, 06:52
Δυστυχώς τείνει να εκλείψει το φαινόμενο του χαιρετισμού όντος .

:cool: :cool:

MARK
17-08-2011, 07:10
Στην πρόσφατη τρήμερη απόδραση είναι αλήθεια ότι στις εθνικές δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, στα βουνά όμως χαιρετούσαν όλοι και οι τσοπεράδες.

Κάποτε πάντως είμαστε λίγοι και πιό τρελοί δεδομένων των συνθηκών τώρα τα πράγματα άλλαξαν....:rolleyes:



Συμφωνώ με το Σταύρο,κάποτε είμασταν λίγοι και τρελοί.Τώρα οι τρελοί μείναμε λίγοι :cool:

jonyp
17-08-2011, 08:11
Για να πω την αλήθεια φταίμε όλοι μας για αυτό το φαινόμενο.
Παλιότερα μόλις βλέπαμε μηχανή από την χαρά μας χαιρετάγαμε με όλη μας την ψυχή..... τώρα πρέπει να δούμε πρώτα μήπως είναι κανά παιδαρέλι, μήπως είναι κανένας κάγκουρας, μήπως δεν είναι ντυμένος μέχρι τα εσώρουχα με δερμάτινα? Τι μοτοσυκλέτα έχει? Εγώ με 1000ρι μέχρι πόσα κυβικά χαιρετάω? 250 ή πιο κάτω ακόμα? και άλλα τέτοια ωραία!
(δε τα λέω από το μυαλό μου αυτά τα έχω διαβάσει και σε άλλες συζητήσεις)

Για μένα αν ενδιαφέρει κάποιον η άποψη μου πρέπει να χαιρετάμε και καλύτερα που δεν απαντάνε όλοι στο χαιρετισμό για να αισθανόμαστε και λίγο μοναδικοί οι εναπομείναντες.

Slane
17-08-2011, 08:39
Εγώ πάντως χαιρετάω πάντα με παίξιμο φώτων και όχι με χειρονομία.
Στις μεγάλες ταχύτητες ή σε στροφιλίκια δε θέλω να αφήνω το χέρι μου από το τιμόνι.
Και για να σας πω την αμαρτία μου, είμαι ρατσιστής, τους οδηγούς σκούτερ δε τους χαιρετάω.

commander
17-08-2011, 09:02
Παρολα αυτά όμως κυριοι εξω δεν υπάρχει αναβατης που να μην χαιρετίσει και να μην χαιρετηθεί και ναι……………….. είναι ωραιο συναίσθημα!!! ;)

Aggelos-Syros
17-08-2011, 09:11
Παρολα αυτά όμως κυριοι εξω δεν υπάρχει αναβατης που να μην χαιρετίσει και να μην χαιρετηθεί και ναι……………….. είναι ωραιο συναίσθημα!!! ;)

Θα συμφωνήσω!
Η γυναίκα μου στο πρώτο μεγάλο ταξίδι που πήγαμε ενθουσιάστηκε με τις χαιρετούρες....βέβαια δεν χαιρετάν όλοι.......

yns
17-08-2011, 09:36
Χαιρετάω πάντα με το χέρι (λόγω Ιταλίας), και κάποιες φορές με το πόδι (όταν με προσπερνάνε) και όλους τους μοτοσυκλετιστές (όχι τους ξεκράνωτους). Οι περισσότεροι ανταποδίδουν. Κάποιοι με προλαβαίνουν και χαιρετάνε αυτοί πρώτοι.

NNN
17-08-2011, 09:46
Προς "Spot": Ευχαριστούμε φίλε για την μετάφραση !!


Προς "Slane": Νομίζω ότι άν αφήσεις το αριστερό grip για λίγο και τεντώσεις το αριστερό χέρι προς τα έξω κάνοντας το σήμα της Νίκης προς τα έξω (οριζόντια) και όχι κάθετα δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι χαιρετούν οι περισσότεροι στην Ευρώπη που έχω δεί.

taksidiotis
17-08-2011, 10:07
κι εγω χαιρετω και οι περισσοτεροι με χαιρετουν.μου αρεσει αυτο,δειχνει σεβασμο ο ενας προς το αλλον.μεχρι και ρυμουλκηση εχω κανει πριν κανα χρονο <<αχ adventure>> σε ενα tdm900 που αφησε το παληκαρι μαζι με την κοπελα του στον δρομο.

REK
17-08-2011, 10:17
...δεν πειράζει ρε παιδιά.. ας χαιρεταμε εμείς και ας μην ανταποκρίνονται οι αλλοι,δεν λέω ασχημο πράγμα η απογοητευση αλλά.. εμείς θεωρώ οτι πρέπει να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε..;)

frits
17-08-2011, 10:19
...δεν πειράζει ρε παιδιά.. ας χαιρεταμε εμείς και ας μην ανταποκρίνονται οι αλλοι,δεν λέω ασχημο πράγμα η απογοητευση αλλά.. εμείς θεωρώ οτι πρέπει να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε..;)



Έτσι, είναι όπως η καλημέρα "πες την και ας πέσει κάτω"...:)

Α να μην το ξεχάσω, όταν κάνω ποδήλατο στο βουνό όποιον και να βρω απέναντι μου χαιρετάει, είναι στην φάση που είμασταν εμείς πριν 20-30 χρόνια.

Arkas
17-08-2011, 10:20
...δεν πειράζει ρε παιδιά.. ας χαιρεταμε εμείς και ας μην ανταποκρίνονται οι αλλοι,δεν λέω ασχημο πράγμα η απογοητευση αλλά.. εμείς θεωρώ οτι πρέπει να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε..;)

Σωστός ο Γιώργης !

WhiTeRaN
17-08-2011, 13:31
http://www.examiner.com/images/blog/wysiwyg/image/Wave%288%29.jpg




Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χαιρετισμού με τους ποιο διαδεδομένους στο εξωτερικό να είναι :


http://photos1.blogger.com/blogger/2601/972/200/hand4sm.0.jpg

http://photos1.blogger.com/blogger/2601/972/200/hand5sm.jpg

http://photos1.blogger.com/blogger/2601/972/200/hand2sm.jpg


Στην Ελλάδα το αναβόσμησμα των φώτων νομίζω ότι είναι ο πλέον δημοφιλής τρόπος χαιρετισμού...

Εμένα πάλι δεν με νοιάζει καθόλου το πως γίνετε.... αρκεί να γίνετε...

Είναι μια άλλη αίσθηση επικοινωνίας με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με σένα... δεν έχουν σημασία τα κυβικά, η μάρκα, ο τύπος.. Τι αλλάζει αν είναι Harley, Honda, BMW? Αν είναι scooter, πάπια ή ON OFF...?

Σημασία έχει η αλληλεγγύη μεταξύ των μοτοσικλετιστών... ;);)

Καλούς δρόμους σε όλους μας!

spyrval
17-08-2011, 14:13
Παιδιά μην το πολυσκέφτεστε με τις χαιρετούρες. Οι μοτοσυκλετιστές είναι άνθρωποι και ειδικότερα Έλληνες. Έχω πλέον αποδεχτεί ότι η διαφορά ανάμεσα στους οδηγούς κάθε είδους τροχοφόρου είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ο οδηγός του Vitara που θα σου πετάξει στα μούτρα από το ανοιχτό παράθυρο το μπουκαλάκι του νερού, την επόμενη μέρα θα πάρει το GS-Transalp-σκούτερ κλπ. Πρέπει εγώ να περιμένω να με χαιρετίσει στο δρόμο? Εδώ βλέπεις ποδηλάτες (που από την αρχή τους συμπαθούσα και τους "χαιρόμουνα") να οδηγούν σαν να θέλουν να αυτοκτονήσουν επειδή προφανως πιστεύουν ότι οι υπόλοιποι οφείλουν να τους προσέχουν χωρίς αυτοί να σέβονται κανένα κανόνα. Να μην αναφέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους λες καλημέρα και γυρνάνε το κεφάλι από την άλλη μεριά. Αν ανέβει αυτός σε TDM θα με χαιρετίσει?

ntsmrtz
17-08-2011, 18:08
εάν βρίσκομαι σε ευθεία τότε χεράκι. σε στροφιλίκι ή σε αλλαγές τότε σινιάλο.
γενικά πάντως χαιρετάω (εκτός μόνο των ξεκράνωτων με σαγιονάρα που μοστράρουν φτιαγμένα RRRR..... δεκαετίας+ πέριξ επαρχιακών πόλεων και χωριών)

ortho
17-08-2011, 18:11
Παιδιά μην το πολυσκέφτεστε με τις χαιρετούρες. Οι μοτοσυκλετιστές είναι άνθρωποι και ειδικότερα Έλληνες. Έχω πλέον αποδεχτεί ότι η διαφορά ανάμεσα στους οδηγούς κάθε είδους τροχοφόρου είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ο οδηγός του Vitara που θα σου πετάξει στα μούτρα από το ανοιχτό παράθυρο το μπουκαλάκι του νερού, την επόμενη μέρα θα πάρει το GS-Transalp-σκούτερ κλπ. Πρέπει εγώ να περιμένω να με χαιρετίσει στο δρόμο? Εδώ βλέπεις ποδηλάτες (που από την αρχή τους συμπαθούσα και τους "χαιρόμουνα") να οδηγούν σαν να θέλουν να αυτοκτονήσουν επειδή προφανως πιστεύουν ότι οι υπόλοιποι οφείλουν να τους προσέχουν χωρίς αυτοί να σέβονται κανένα κανόνα. Να μην αναφέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους λες καλημέρα και γυρνάνε το κεφάλι από την άλλη μεριά. Αν ανέβει αυτός σε TDM θα με χαιρετίσει?

Σωστός!
Οταν πηγαίνω στον Υμηττό για τρέξιμο με το φιλαράκι μου το μηχανικό, χαιρετάμε όποιον διασταυρώνεται. Στην αρχή μας προκάλεσε έκπληξη ότι οι περισσότεροι δεν ανταποδίδουν την καλημέρα. Τώρα πιά το έχουμε ρίξει στην πλάκα και προσπαθούμε να μαντέψουμε από τα μούτρα του απέναντι αν θα χαιρετίσει. Πολλοί όταν τους πλησιάζεις στρέφουν το πρόσωπο από την άλλη μεριά, άλλοι σε κοιτούν περιμένοντας το χαιρετισμό αλλά δε χαιρετούν πρώτοι και πάει λέγοντας. Κοινώς για τα πανηγύρια! Και θα χολοσκάσουμε αν δε μας χαιρετίσουν οι "συνάδερφοι" μοτοσυκλετιστές;! Συγγνώμη δηλαδή....αλλά ποτέ μη σώσουν!

ARGI
17-08-2011, 18:17
Γενικά εμένα και με χαιρέτησαν αρκετοί και χαιρέτησα όλους..!!!
Κάποιους τους χαιρέτησα αλλά στο κλα@ιμο..!!! Νο problem όμως...!!!
Ομως στην Εγνατία, όπου έκανα στάση πριν τα τουνελ, της Κοζάνης,
δεν πρόλαβα να καλοκατεβούμε, αμέσως δύο διαφορετικές μηχανές,
παρκάρανε δίπλα μου (στάθμευσα αρκετά μακριά από το τσούρμο, εξεπίτηδες),
και μάνι-μάνι πιάσαμε κουβέντα... Και μου άρεσε πολύ, αυτό το σχήμα...
Μάλιστα ο δεύτερος, ήταν νεαρός παιδί, με κάργα στριτάδικη στολή, TDM 900, εκ Αλβανίας, όπου πήγαινε στην πατρίδα του...
Φιλικότατος και γεμάτος χαμόγελο...
Και μετά που με προσπέρασε στις μεγάλες ευθείες, πάλι χαιρετισμό..
Πάντως παρατήρησα όσοι καβαλούσαν προπέλα, με χαιρετούσαν ... Τυχαίο..!!!
;););)

nvythoul
17-08-2011, 18:35
Φίλοι μου γύρισα από Νορμαναδία, ειδικά σ'όλη την Γαλλία δεν υπήρξε ουτε ενας
μοτοσυκλετιστής που να μην με χαιρετήσει και φυσικά ανταπεδιδα τον χαιρετισμό.
Στην Ιταλια κατι λιγότερο.
Απο κεκτημένη ταχύτητα ερχόμενος από Ηγουμενίτσα μέχρι Αθήνα αρχισα να χαιρετώ ολους τους αναβάτες, από τους 100 το πολυ δεκα 10 ανταπέδωσαν στον χαιρετισμό και από αυτούς οι εξι ξένοι.
Ενοιωσα πάρα πολύ ασχημά και βλέπω οτι χρόνο με τον χρόνο ολο και μειώνεται αυτός ο τρόπος η κώδικας επικοινωνίας και κατα συνέπεια και η αλληλεγγύη μεταξύ των μοτοσυκλετιστών στην Ελλάδα.

evanb
17-08-2011, 20:02
Όταν οι πιο πολλοί έχουν πια πάρει μια μηχανή για μόστρα, και όχι γιατί ζουν την απόλαυση που σου δίνει η οδήγηση με μηχανή,
τότε λογικό είναι να μην σε χαιρετίσουν, γι’ αυτό και εγώ δεν χαιρετώ ξε-κρανοτο και χωρίς σωστό ντύσιμο (σκουτεραδες κλπ).
Τι να κάνω δεν τους θεωρώ φίλους της μηχανής αλλά τυχοδιώκτες

kostasx
17-08-2011, 20:02
Κάπως έτσι είναι δυστυχώς..χαιρετάς και σε κοιτάει ο άλλος με ένα βλέμα.."τι θέλει ο μ@λ@κ@ς"..:(:(
Από την άλλη βέβαια δεν μου φαίνεται και πολύ περίεργο..λίγοι είναι αυτοί που νιώθουν μοτοσυκλετιστές.
Οι περισσότεροι πήραν ενα δίκυκλο για λόγους ευκολίας-οικονομίας-καγκουριάς..τα άλλα τους φαίνονται ψιλά γράμματα..

SenseiG
17-08-2011, 20:29
Κάπως έτσι είναι δυστυχώς..χαιρετάς και σε κοιτάει ο άλλος με ένα βλέμα.."τι θέλει ο μ@λ@κ@ς"..:(:(
Από την άλλη βέβαια δεν μου φαίνεται και πολύ περίεργο..λίγοι είναι αυτοί που νιώθουν μοτοσυκλετιστές.
Οι περισσότεροι πήραν ενα δίκυκλο για λόγους ευκολίας-οικονομίας-καγκουριάς..τα άλλα τους φαίνονται ψιλά γράμματα..


Ετσι ακριβωσ κατα την γνωμη μου.....;):)

mimis82
17-08-2011, 20:40
Τις προάλλες κάναμε με τη γυναίκα ταξιδάκι Ξάνθη-Αρτα και μπορώ να πώ πως τα αποτελέσματα ήταν 50-50!! Απογοητεύτηκα μιάς και (έχω την εντύπωση) ότι παλιότερα γινόταν πολύ περισσότερο!!

Εκεί που απογοητεύτηκα σαν πολλών ετών Vstromακιας ήταν που από τις Vstrom που συνάντησα (και ήταν και πολλές!!) σχεδόν κανένας δέν έκανε τον κόπο να τα..παίξει! Μιά "σκανδαλιά" με τον αριστερό δείκτη είναι που να πάρει!! Για να ξύσεις τη μύτη σου μέσα από το κράνος θές μεγαλύτερη προσπάθεια!!!

Η ευχαρίστηση ήταν όταν στον κόμβο της Βέροιας, τα..παίζω σε μιά Μπεμπέ 1150 (τη δέυτερη δέ τη θυμάμαι..) και ο φίλος όχι μόνο τα παιξε αλλά σήκωσε το χέρι ανάταση και χαιρέτισε αρχοντικότατα! (αν ήταν κανένας συμφορουμίτης, εγώ ήμουν αυτός που χαιρέτησε!!). Μικρές στιγμές που ελαφρύνουν ένα ταξίδι, πιστεύω...

Και τελειώνοντας, στα Plaza πρίν τη Βέροια, δύο ζευγάρια Ιταλών με δυό K1200GT, αυτοί φεύγαν όταν εμείς κάναμε τη στάση και χαιρέτησε, έπιασε κουβέντα στα Αγγλικά και έγινε μιά γνωριμία από το πουθενά ωραιότατη όπως πολλοί πιθανότατα έχετε κάνει αρκετές φορές καβάλα..

Δια ταύτα, είναι ένα καλό "έθιμο" πείτε το, συνήθεια πείτε το, που μας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους χρήστες των οδικών δικτύων..
Όσο για τους σκουτεράδες, μήν τους αποπαίρνετε βρε παιδιά!! Και γώ με το τζοκάκι του πατέρα μου ξεκίνησα (όχι πώς βγήκα παγανιά και έπαιζα τα -κατα ταλλα ανυπαρκτα- φώτα του χάρχαλου του πατέρα μου!!) αλλά σκεφτείτε ότι κάποτε ΘΑ γίνουν μπεμβεδάκηδες!!:sm7:

griv_gs
17-08-2011, 22:56
Κάποτε τους χαιρετούσα όλους, ανεξαρτήτως ανταπόδοσης.
Μετά μόνο σοβαρούς μοτοσικλετιστές, όχι κάτι σκουτεράτοι ξεκρανωτοι στην εθνική και με παντόφλα.
Τώρα χαιρετώ τον χειμώνα και λίγο το καλοκαίρι, και κυρίως σοβαρούς μοτοσικλετιστές.
Το καλοκαίρι οι εποχιακοί σε γράφουν ή μπορεί να νομίσουν ότι παρακάτω έχει μπλόκο η τροχαία όπως γίνεται με τα ΙΧ.
Τώρα που έχει γίνει και must η 1200 gs υπάρχουν και πολλές κουτσές Μαρίες, που είχαν να οδηγήσουν μοτοσικλέτα 15 χρόνια και βέβαια τους λείπει η μοτοσικλετικη παιδεία αλλά δεν ενδιαφέρονται και να την αποκτήσουν.:hmmm:
Κάνα γκομενακι στο φανάρι μοστραρίζοντας την gs και την μετωπική καράφλα,(για κράνος ούτε λόγος), ενδιαφέρονται όμως να αποκτήσουν:D

Ακιs
18-08-2011, 00:44
...δεν πειράζει ρε παιδιά.. ας χαιρεταμε εμείς και ας μην ανταποκρίνονται οι αλλοι,δεν λέω ασχημο πράγμα η απογοητευση αλλά.. εμείς θεωρώ οτι πρέπει να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε..;)

Για εμενα τουλαχιστον αυτο ειναι το ζητουμενο......οτι κανω αυτο που μου αρεσει...αν ο αλλος ανταποκριθει,εχει καλως...αν οχι,καλο του δρομο....;)