PDA

View Full Version : Θωρακας enduro


sliv
18-08-2011, 17:38
παιδία την γνώμη σας ....

καταρχήν να πάρω για τις χωμάτινες βόλτες ? ή να μείνω με το μπουφάν ?

και αν ναι τι ? και από που ?

Ποιοι από σας χρησιμοποιούν θώρακα ?

Aggelos-Syros
18-08-2011, 18:06
Έχω έναν για πούλημα αν σε ενδιαφέρει της UFO....

sliv
22-08-2011, 17:06
Φίλε μου ..ευχαριστώ για τη προσφορά ... έβαλα το post για να αποφασίσω αν θα αγοράσω. .να ακούσω απόψεις ...να δω αν μου χρειάζεται και τέτοια ... οπότε δεν έχω καταλήξει αν θα πάρω ακόμα .....

bogart
22-08-2011, 22:17
Στρατή εγώ έχω τον τελευταίο της Acerbis και είμαι πολύ ικανοποιημένος....

konstantinos2310
22-08-2011, 22:53
για χωμάτινες αυθημερόν εξορμήσεις θα σε βολέψει πάρα πολύ!και οι επιλογές αγοράς είναι άπειρες!!!

emix
23-08-2011, 09:23
Στρατη θα σου πω και γω την γνωμη μου.

Αν το μπουφαν που εχεις εχει προστατευτικα κοκαλα για αγκωνες και ωμοπλατη δεν χρειαζεται να παρεις μπλουζα-θωρακα ολοκληρη. Καλο ειναι ν αγορασεις κατι θωρακες που ειναι σαν γιλεκα. Προστατευουν δηλαδη θωρακα και πλατη μονο. Τα υπολοιπα προστατευονται απο το μπουφαν.

Αν τωρα θες να μην φορας καποιες στιγμες το μπουφαν (το χειμωνα δεν νομιζω οτι θα το θες) μπορεις να προχωρησεις σ αγορα μπλουζας-θωρακα.

Θα σου προτεινα να μην αγορασεις θωρακα motocross γιατι ειναι λιγο περιεργα τα δεσιματα του. Εμενα μου ειχε σπασει τα νευρα και τον πεταξα (μου τον ειχαν δωσει δωρεαν).

Αυτα. Παντως βοηθαει πολυ.

staga1200
23-08-2011, 16:15
Στρατή εγώ έχω τον τελευταίο της Acerbis και είμαι πολύ ικανοποιημένος....
Στρατή και εγώ έχω αυτόν που πήρε και ο Ανδρέας και είναι κορυφή !!
Ελα να πάρουμε τα βουνά !!! :)

sliv
23-08-2011, 23:42
Ωραία...με ψήσατε .... (Αντρέα - Σταύρο ) Acerbis δαγκωτό…. & Κωσταντινε για τη ανεση....

αλλά να την κάνω τη αγορά τώρα ... που πάμε για χειμώνα ? γιατί καλά τα λέει του και ο Ηλίας …..

«Αν τωρα θες να μην φορας καποιες στιγμες το μπουφαν (το χειμωνα δεν νομιζω οτι θα το θες»

– ή να μείνω με τα μπουφάν (ένα Dainese και ενα ΒΜW Pro3) που έχω?

- κάνει και 160 euroλακια ο θωρακακος- και τα γιλέκα που λέει σωστά ο Ηλίας… δεν τα μπορώ με τίποτα…. δοκίμασα και δε με βολεύουν καθόλου…


Δηλαδή θέλω να πω .. αν για το είδος χωμάτινων εξορμήσεων που κάνουμε το θεωρείτε απολύτως απαραίτητο …τον πήρα αύριο…..

Με έχει προβληματίσει και λίγο ο Μανιάτης , που τον θεωρεί απαραίτητο για το LEVEL 2 …..




Υ.Γ Σταύρο τα βουνά θα τα πάρουμε στα σίγουρα…… Άντε να αρχίσουμε …. φιλαράκι....

nibo
24-08-2011, 08:55
Στρατή πάρε θώρακα, να έχεις πλήρη προστασία στο χώμα
Το μπουφάν δεν σε προστατεύει στο στήθος και στα πλευρά όπως κάνει ο θώρακας
Και θα τον φοράς συνέχεια στο χώμα, χειμώνα-καλοκαίρι


Το καλοκαίρι με μπλούζα εντούρο
Και τον χειμώνα μέσα απ’ το εντουράδικο μπουφάν, αφού πρώτα θα βγάζεις τις ενισχύσεις του μπουφάν εννοείτε, αν πάρεις θώρακα-μπλούζα
Και αν δεν γουστάρεις να βγάζεις τις ενισχύσεις του μπουφάν, αγόρασε ένα θώρακα-μπλούζα που να έχει αφαιρούμενα μανίκια , και να γίνεται γιλέκο, για να το φοράς μέσα από το μπουφάν χωρίς να χρειάζεται να αφαιρείς τις προστασίες αγκώνων και ώμων του μπουφάν.

Εγώ έχω της Spidi τον defender armor με αφαιρούμενα μανίκια και είμαι ικανοποιημένος. Ψηφίζω και το καινούριο μοντέλο τις Acerbis τον cosmo σαν αυτόν που έχει ο Αντρέας, μου τον έδωσε και τον δοκίμασα και μου φαίνεται πολύ καλός. Είναι αρκετά πιο βελτιωμένος από το παλιό μοντέλο της Acerbis τον koerta. Και αν θυμάμαι καλά βγαίνουν τα μανίκια, όποτε θα φοριέται και αυτός σαν γιλέκο μέσα από το μπουφάν

sliv
24-08-2011, 10:04
Την «χαριστική βολή» την έδωσε ο Νίκος ........

:sm7:


μπήκε στο budget ....!!!

Arkas
24-08-2011, 11:22
Στρατή, το χειμώνα με τον θώρακα κι ένα αδιάβροχο,
σε περίπτωση βροχής,
είσαι κομπλέ !.

kostasx
24-08-2011, 11:56
Και αν φορέσεις τον θώρακα χωρίς τα μανίκια και το μπουφάν με όλες τις προστασίες..είναι βολικό ή θα είσαι σαν ρομποτάκι:Απορία:
Θα έχεις άνεση κινήσεων:Απορία:
Για να μας πουν οι πιό χωμάτινοι τι συνδιασμούς προτιμούν:Απορία:;)
Γνώμες και για αντίστοιχη προστασία από την μέση και κάτω:D

emix
24-08-2011, 12:24
Και αν φορέσεις τον θώρακα χωρίς τα μανίκια και το μπουφάν με όλες τις προστασίες..είναι βολικό ή θα είσαι σαν ρομποτάκι:Απορία:
Θα έχεις άνεση κινήσεων:Απορία:
Για να μας πουν οι πιό χωμάτινοι τι συνδιασμούς προτιμούν:Απορία:;)
Γνώμες και για αντίστοιχη προστασία από την μέση και κάτω:D

Προσωπικα μ ενοχλει λιγο ο θωρακας.Επειδη δεν βγαινουν τα μανικια πρεπει να βγαζω τις προστασιες του μπουφαν και αυτο ειναι λιγο παιδεμα.

Η καλυτερη λυση ειναι αυτη που ειπε ο nibo. Να μπορουν να βγαινουν τα μανικια, ωστε οταν φορας μπουφαν να εχεις μονο την προστασια του θωρακα και της πλατης απ αυτον.

Για την μεση και κατω υπαρχουν οι αρθρωτες επιγονατιδες και φυσικα οι μποτες που καλο θα ηταν να ειναι κι αυτες αρθρωτες.

nibo
24-08-2011, 15:53
Στρατή, το χειμώνα με τον θώρακα κι ένα αδιάβροχο,

σε περίπτωση βροχής,

είσαι κομπλέ !
.


Σωστος ο Δημητρης. Τον χειμωνα με τον θωρακα ενα αδιαβροχο και ενα ισοθερμικο μπλουζακι μεσα απο τον θωρακα δεν εχεις προβλημα με το κρυο, εχω βγαλει ολοκληρο χειμωνα με αυτον τον συνδυασμο στο χωμα χωρις να κρυωσω γιατι στο χωμα το σωμα μας κινητε και ζεστενετε... Αλλα τον χειμωνα ψηφιζω μπουφαν αντι για αδιαβροχο για τον λογο της προστασιας και μονο, επειδη το μπουφαν ειναι πιο 'δεμενο' απο το αδιαβροχο και σε προστατευει καλυτερα στην πτωση... και ΟΧΙ μπουφαν τουρινκ που δεν αφαιρειτε η αδιαβροχη μεμβρανη γιατι θα 'βρασετε' με την μεμβρανη οταν ανεβουν οι ρυθμοι οδηγησης στο χωμα, θελει εντουραδικο μπουφαν ή μπουφαν με αφαιρουμενη μεμβρανη αδιαβροχοποιησης οπως το revit sand, revit cayenne, bmw rally κ.τ.λ. Και η αδιαβροχη μεμβρανη θα μπει στο πολυ κρυο, π.χ. εγω περσι χρειαστηκε να την βαλω μονο 2 φορες οταν η θερμοκρασια ηταν κοντα στο μηδεν.



Και αν φορέσεις τον θώρακα χωρίς τα μανίκια και το μπουφάν με όλες τις προστασίες..είναι βολικό ή θα είσαι σαν ρομποτάκι:Απορία:
Θα έχεις άνεση κινήσεων:Απορία:
Για να μας πουν οι πιό χωμάτινοι τι συνδιασμούς προτιμούν:Απορία:;)
Γνώμες και για αντίστοιχη προστασία από την μέση και κάτω:D

Σαφως και ειναι βολικος ο συνδυασμος, ολοι οι εντουραδες με θωρακα βγενουν στο βουνο! και σκεψου οτι στο εντουρο οι κινητικες απαιτησεις του σπορ ειναι πολυ μεγαλυτερες απο αυτες που εχει το τραβελ εντουρο με τις μεγαλες ον οφ (και την πλατη του μπουφαν εννοειτε οτι την βγαζεις και αυτη αν βαλεις θωρακα)
Για την μεση θελει ζωνη μεσης, αλλα σχεδον ολοι οι θωρακες-μπλουζα εχουν ενσωματωμενη ζωνη μεσης
Για την μποτα καλυτερα αρθρωτη για εντουρο οπως λεει και ο Ηλιας για μεγαλυτερη ανεση, γιατι οι μη αρθρωτες χωματινες μποτες προοριζονται κανονικα για μοτοκρος οπου υπαρχουν μεγαλυτερες απαιτησεις ακαμψιας λογω των αλματων
Επιγονατιδα θελει εντουραδικη που μπενει μεσα απο την εντουραδικη μποτα γιατι 'κλειδωνει' ολο το συστημα και σε προστατευει καλυτερα. Δεν ενδεικνειτε η απλη εσωτερικη επιγονατιδα του παντελονιου τουρινκ που δεν μπενει μεσα απο την μποτα.


Ολες οι παραπανω λυσεις ειναι ενδεδειγμενες για χωμα. Αλλα επειδη ολα αυτα κοστιζουν, η γνωμη μου ειναι οτι καποιος καινουριος ξεκιναει με οτι εχει στην αρχη αλλα προσεκτικα γιατι δεν θα του προσφαιρουν ολοκληρωμενη προστασια (π.χ. εξοπλισμος τουρινκ) και σιγα σιγα αγοραζει τα σωστα πραγματα που θα του κανουν την ζωη ποιο ευκολη, και θα τον σωσουν οταν χρειαστει στο χωμα.

giamil
21-01-2012, 00:13
Μια και ο Κωστακης ο ΤΕΝΕΡΕ βραδυνιατικο θελει να μας βαζει στην μπριζα...εδω... (http://www.gsforum.gr/%CE%A7%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-82/12-%CE%A6%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%9B%CE%91%CE%A3%CE%A0%CE%95%CE%A3-here-we-come-27788/)

Πρεπει να ετοιμαζομαστε..και δεν ξαναπαω χωρις θωρακα!
:D:D:D


Ευχαριστω για τις πληροφοριες...


Στρατη ποιον πηρες τελικα?εντυπωσεις?

kostasx
22-01-2012, 14:13
Γιάννη δεν ξέρω να σου πω ποιον να πάρεις..αλλά στο μοτομαρκετ έχουν χωμάτινες προσφορές..για πέρνα καμια βόλτα:)
Εγω πήρα μποτούλες σε πολυ καλη τιμή;)

kostastenere
22-01-2012, 14:50
Εγω έχω της sinisalo και απο πάνω βάζω μπουφανακι η αδιβροχο και είμαι μια χαρα τις πρώτες φορές ήταν περίεργα αλλ συνιθιζεται πιστεύω πάντως πως είναι απαραιτητος