PDA

View Full Version : ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


katsab
21-08-2011, 23:12
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ,ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ,ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/8.

Nondas
21-08-2011, 23:23
"Τουριστικό" στη Μαντίνεια για μπανάκι με καφεδάκι και στη συνέχεια φαγητό
"Bocca" το βράδυ για ποτάκι χαλαρά (κοντά στο ΝΟΚ στο λιμάνι)
καλά να περάσετε ....

vpentza
22-08-2011, 00:34
ο συνάδελφος μιλά για Μεσσηνία και όχι απαραίτητα για Καλαμάτα ;)
βρίσκομαι στη Μεσσήνη (8 χλμ από Καλαμάτα) με την οικογένεια για καλοκαιρινές διακοπές...
Μικρή Μαντίνεια και Στούπα τα hit δίπλα στη Καλαμάτα από τη μεριά του Ταυγετου...
Από την απέναντι μεριά που βρίσκομαι έχει μεγάλες παραλίες με ατελείωτη άμμο στη Μπούκα, Ανάληψη...σε αυτά τα μέρη έχει και καφεδο/ταβερνο καταστάσεις με προσιτές τιμές. Για αποστάσεις δεν κουβεντιάζω διότι δεν ξέρω σε ποιό μέρος καταλύεις...
Συνεχίζω, στην ίδια ακτογραμμή το Πεταλίδι και κοντά στη "μύτη" η Κορώνη.....Συνεχίζεις για Φοινικούντα κλπ κλπ...
εάν δεν ακολουθήσεις την ακτογραμμή αλλά κατευθυνθείς ευθεία προς Ιόνιο, υπάρχει η Πύλος και στα 5-8 χλμ η εκπληκτική "λίμνη" της Βοιδοκοιλιάς δίπλα στη Γιάλοβα (λογικά εκεί θα είμαι ...αύριο)

Σε γενικές γραμμές, εξαρτάται τη παρέα, το μέσο, το διαθέσιμο κονδύλι, οι διαθέσιμες μέρες και όρεξη για χιλιόμετρα...
Σ.Σ. ο καιρός είναι καλός με θερμοκρασία max στους 34 στις 12.00

σε κάθε περίπτωση το τηλ μου είναι στο προφίλ, θα είμαι στα πέριξ τουλάχιστον μέχρι και τη Πέμπτη....

katsab
22-08-2011, 09:24
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ.ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΧΡΑΝΟΙ 35 ΧΜ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΙΣΩΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

REK
22-08-2011, 09:55
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα και προσθέτω: Παραλίες, ωραία παραλία αλλά η πρόσβαση χωμάτινη, είναι στο Βασιλίτσι το οποίο βρίσκεται λίγα χλμ μετά την Κορώνη πρός Μεθώνη.( χρειάζεται οπωσδήποτε πολεμοφόδια ,νερά κτλ) επίσης αρκετά καλή είναι και η παραλία του Ρωμανού που βρίσκεται δίπλα από το κοστα ναβαρίνο μετά την Βοϊδοκοιλιά.
Τώρα από την απέναντι πλευρά ωραίο μπάνιο θα κάνετε στην Καρδαμύλη και στην Στούπα, καλό θα ήταν να αποφύγεις καθημερινή την Καλογρια (Στουπα) διότι ο κόσμος είναι τραγικά πολύς ,άσο αφορά την Καρδαμύλη θα σου πρότεινα να δεις την παραλία που είναι μπροστά από τον ξενώνα/εστιατόριο ΕΛΙΕΣ.(το προτείνω και για φαγητό)
Αξιοθέατα, θα πρότεινα να δεις το κάστρο της Καλαμάτας ,τους Αγίους Αποστόλους και την παλιά αγορά ,θα πρότεινα να ανάψεις ένα κεράκι στην Υπαπαντή. (είναι η προστάτιδα, με ωραία εκκλησία στο κέντρο της πόλης).
Πολυλύμνιο ή Καζάρμα, βρίσκεται μερικά χλμ μετα την Καλαμάτα στον δρόμο για την Πύλο ,είναι ένα μέρος φυσικού κάλους με πολλά υψίπεδα στα οποία βρίσκονται λίμνες νερού, ορισμένοι κάνουν και μπάνιο .(θα χρειαστείς σίγουρα αθλητικά παπούτσια ,νερό κτλ). Θα πρότεινα να δείτε την πόλη της Πύλου με την μεγάλη πλατεία και τα τεράστια πλατάνια ,ίσως να άξιζε μια επίσκεψη στην Σφακτηρία (το νησι που είναι απέναντι απο την Πύλο και "κλέινει"τον κόλπο), αφου θα είσαι εκεί (απέχει γύρω στα 10χλμ) να επισκεφτείς και τον υδροβιότοπο που δεν θυμάμαι το όνομα του.
επίσης θα πρότεινα να κάνεις και μια βόλτα μέχρι το τουριστικό του Ταυγέτου στο οποίο θα πάρεις αρκετές ανάσες δροσιάς (βρίσκεται στον δρόμο που ενώνει την Καλαμάτα με την Σπάρτη, η συγκεκριμένη διαδρομή προτείνεται από εμένα αφού είναι μέσα στο δάσος) στο συγκεκριμένο σημείο μπορείς να φτάσεις και από χωμάτινη διαδρομή εάν θες μιλάμε τηλεφωνικά να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.
Φαγητό, τα περισσότερα εστιατόρια που γνωρίζω βρίσκονται εντός της πόλης και στα πέριξ της, προτείνω εντός της πόλης, τον Μπακέα για ποικιλία την Ψαροπούλα και τον ΝΟΚ για ψάρι, επίσης για ψάρι, τον Γκανά στην δυτική παραλία, στην ίδια περιοχή προτείνω και το μεζεδοπωλείο Πυροφάνι.
Εκτός πόλης , τον Μίμη στις Κιτριές για ψάρι, επίσης προτείνω την ταβέρνα που είναι στην Βεργα(5 χλμ μακριά από την πόλη με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΑ) δεν θυμάμαι το όνομα της (όχι την ταβέρνα ΡΗΤΟ που είναι στο ίδιο χωριό, δεν έχω άποψη για το φαγητό).
Το επιδόρπιο αφήνω για το τέλος, με μια επίσκεψη στον Αθανασίου για γλυκό παγωτό κτλ, και το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο του ΣΚΙΑΔΑ με το περίφημο γαλακτομπούρεκο.

Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις όλα τα παραπάνω αφορούν προσωπικές μου απόψεις και εμπειρίες.

Σε περίπτωση που χρειαστείς οτιδήποτε άλλο μπορείς να με πάρεις στο κινητό το οποίο το βρίσκεις στο προφίλ μου.;)

Να περάσεις καλά και καλή ξεκούραση.:);)

asotosios
22-08-2011, 11:54
πολυλιμνιο ειναι πραγματικα παρα πολυ καλα...εχει την μεγαλη λιμνη...4-5 κατα σειρα οπως αναιβενεις...αλλα θελει κουραγιο μιας και τα νερα ακομα και τωρα θα ειναι πολυ κρυα...προσωπικα κανω εκει μπανακι οποτε παω...αξηζει μιας και σε ξυπανει για τα καλα...
συνεχισε πανω στην διαδρομη να δεις και τις υπολοιπες και κατα πολυ πιο ησυχες λιμνες αλλα προσοχη η διαδρομη δυσκολευει αρκετα...το τοπιο ομως αποζημειωνει...

Παραλια ρομανο επισης πολυ καλη, απλα πηγαινε πρωτα στην αριστερη πλευρα (αντιθετα απο την καντινα που λενε οι ντοπιοι δλδ) ειναι ερημικη και αχανης παραλια...παιζει μεχρι τις 14.00 το μεσημερι να μην δεις και να μην σε δει ανθρωπος σε εκεινη την παραλια...η αλλη πλευρα ειναι πιο οργανωμενη και κατα πολυ μικροτερη προσωπικα προτημω την αριστερη πλευρα...
κατα τα αλλα ο REK πιστευω οτι εχει δωσει πολυ πολυ καλες οδηγιες...

katsab
22-08-2011, 19:58
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΨΟΓΟΙ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Η ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ.ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ. ΦΙΛΕ VPENTZA ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΜΠΥΡΙΤΣΑ.

vpentza
22-08-2011, 23:47
Αν δεν κανω τραγικο λαθος οι Χρανοι ειναι λιγο πριν τη Κορωνη, αρα οντας στην Μεσσηνη ειμαι στον δρομο σου....
Να υπολογιζεις περιπου 3 ωρες απο Αθηνα (Αττικη Οδο) για Μεσσηνη οπου απο τα 265 χλμ τα 230 ειναι σχεδον ...ευθεια, με 4-5 διοδια βεβαιως βεβαιως....
Απο εκει και μεχρι τους Χρανους ειναι 30-40 λεπτα δεδομενης και της νυχτερινης οδηγησης....
Εαν εισαι Μεσσηνη μεχρι τις 21.00-22.00 κερναω ποικιλια με παγωμενη μπυρα στη κεντρικη πλατεια κατω απο το πανυψηλο ρολοι της πολης....
Εαν εισαι με παιδια, η πλατεια διαθετει ευρυχωρια και ...κουνιες...
Μια ωριτσα διαλλειμα μετα απο τοση οδηγηση.....νομιζω επιβαλεται....
Οπως βολευεσαι φιλαρακι, just call me on time...εγω ηδη ειμαι σε διακοπες χωρις συγκεκριμενο προγραμμα.....

Sent from my BΒ 9780 using (what else?)Tapatalk

REK
23-08-2011, 09:06
αντε και καλά να περάσετε...;):)(εαν και ζηλευω..λίγο:D:sm7::D)

vpentza
23-08-2011, 10:50
αντε και καλά να περάσετε...;):)(εαν και ζηλευω..λίγο:D:sm7::D)



ναι ρε γμτ...θα κακοπεράσουμε.......:D:D:D

katsab
23-08-2011, 12:58
OK.ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΩ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 20:00.ΕΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΟΥ.

staga1200
23-08-2011, 16:08
Καλά να περάσεις Γιαννάκο !!! :)

vpentza
23-08-2011, 23:44
OK.ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΩ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 20:00.ΕΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΟΥ.


Να με παρεις τηλ οταν βγεις απο ΑΘηνα.....
Συνηθως τις Τεταρτες στηνουν "καφε" στο φορουμ και κατοπιν μεζε......εμεις το αλλαζουμε ενεκα καλοκαιριινης διαθεσης....

ΜΕΖΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ........
ακομα μια καινοτομια......

Sent from ΒΒ 9780 using..... TapaSomething

saitman
27-08-2011, 10:36
καλα να περασετε!!