PDA

View Full Version : Περικοπές και στις ανθρώπινες ζωές από τον μοιραίο Λοβέρδο


ortho
27-08-2011, 16:39
«Τα νοσοκομεία δεν πρέπει να δίνουν όλα τα ακριβά φάρμακα στους εξωτερικούς ασθενείς που υποφέρουν από πολύ σοβαρές ασθένειες, γιατί αυξάνεται το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά πρέπει να τα δίνουν σε περίπτωση που ο ασθενής τα έχει άμεση ανάγκη». Τάδε έφη Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alter στις 22 Αυγούστου. Μια συνέντευξη που «πάγωσε» όσους άκουσαν από τα πλέον αρμόδια χείλη ότι για λόγους οικονομίας το υπουργείο Υγείας συνειδητά κάνει περικοπές στις ζωές των ανθρώπων! Στην προσπάθειά του μάλιστα να διορθώσει τις αντιφάσεις των λεγομένων του (τα ακριβά φάρμακα δίνονται σε πολύ σοβαρές ασθένειες, άρα κάθε ασθενής που υποφέρει από αυτές τα έχει άμεση ανάγκη) ο υπουργός προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση και οργή σε όσους τον άκουγαν εμβρόντητοι να προσθέτει ότι πολλές φορές τα νοσοκομεία λένε ψέματα στους ασθενείς ότι εξαντλήθηκαν τα φάρμακα γιατί εάν τους τα δώσουν αυτό «τσακίζει τα Ταμεία», παραδεχόμενος ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα «με αιτία της διοίκησης των νοσοκομείων, δηλαδή του υπουργείου Υγείας»! Για τις ανθρώπινες ζωές που «θερίζει» η πολιτική του Μνημονίου στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Υγείας, ούτε λόγος! Ούτε κουβέντα βέβαια και για τους εκατοντάδες ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και επί μήνες τώρα ψάχνουν για χρήματα στις άδειες τσέπες τους προκειμένου να αγοράσουν τη φαρμακευτική αγωγή που όφειλαν να τους καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία τους!

Το τεράστιο πρόβλημα έχει ξεκινήσει από τον χειμώνα, όταν το υπουργείο έδωσε εντολή τα 89 τότε και τώρα 220 ακριβά φάρμακα να χορηγούνται και από τα φαρμακεία, τα οποία στη συνέχεια θα έπαιρναν τα χρήματά τους από το ασφαλιστικό ταμείο του ασθενούς. Ωστόσο οι φαρμακοποιοί γνωρίζοντας τη δυσπραγία των ασφαλιστικών ταμείων δεν εξυπηρετούν τους ασθενείς. Αυτή η «τρικυμία εν κρανίω» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στην πραγματική ζωή σημαίνει ότι τα νοσοκομεία της χώρας από τον περασμένο Σεπτέμβριο διώχνουν τους καρκινοπαθείς, όπως καταγγέλλει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βόρειας Ελλάδας Περσεφόνη Μήττα, η οποία και σημειώνει ότι ο σύλλογος πολύ συχνά κάνει εράνους για να βρει χρήματα που ζητούν οι απελπισμένοι ασθενείς για να αγοράσουν τα φάρμακά τους, γιατί δεν τα δίνουν τα νοσοκομεία δωρεάν. Υπάρχουν βέβαια και οι ασθενείς που απευθύνονται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και έχουν χρειαστεί να πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να καλύψουν τη φαρμακευτική αγωγή και τα νοσήλια, που αγγίζουν και τις 60.000 ευρώ.

«Οχι μόνο δεν μας δίνουν φάρμακα, αλλά πλέον δεν κρατάνε τους καρκινοπαθείς στα νοσοκομεία!» λέει απογοητευμένη η κυρία Μήττα, η οποία περιγράφει ότι πριν από λίγο καιρό έναν νεαρό καρκινοπαθή, επειδή ήταν άνεργος και ανασφάλιστος, τον κράτησαν μόνο πέντε μέρες στο νοσοκομείο και του έδωσαν εξιτήριο. Το παιδί πέθανε έπειτα από τρεις εβδομάδες! «Πρόσφατα μια κοπέλα», συνεχίζει η κυρία Μήττα, «ήρθε στον σύλλογο και ζητούσε κλαίγοντας 4.000 ευρώ για τη δόση της χημειοθεραπείας της. Αυτό που βιώνω είναι ότι μας πετάνε στον Καιάδα γιατί κοστίζουμε πολύ στο κράτος. Τόσα χρόνια πληρώνουμε μέσα από τις εισφορές μας στα ασφαλιστικά μας ταμεία και τώρα αυτά δεν μας καλύπτουν. Αυτό που ουσιαστικά κάνει το υπουργείο Υγείας είναι περικοπές σε ανθρώπινες ζωές, για να του βγουν τα νούμερα που έχει υποσχεθεί στην τρόικα».


Ρίτα Μελά




Περικοπές και στις ανθρώπινες ζωές από τον μοιραίο Λοβέρδο | δημοκρατία (http://www.dimokratianews.gr/content/2003/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF)


Οι αλήτες κομψευόμενοι.....ΝεύραΝεύραΝεύρα

erasel
27-08-2011, 16:50
Να πέρνουν μίζες, φακελάκια και να κάνουν "χοντρές μπίζνες" και "κομπίνες" με τη δημόσια υγεία ξέρουν!

Να βοηθήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στο έλεος του Θεού δεν ξέρουν !

Ακουσον Ακουσον.... αυτοί που καταχράστηκαν και "έφαγαν" τα λεφτά για την υγεία του λαού και όχι μόνο ζουν ανενόχλητοι και ο κύριος Λοβέρδος συνιστά την οικονομία ή περικοπή σε φάρμακα ανθρώπων που χωρίς αυτά πεθαίνουν !

Ευχαριστούμε κύριε Λοβέρδο, ευχαριστούμε πολύ !!!!

Αλλά αλήθεια πως κοιμάσαι τα βράδια ? Πως τα καταφέρνεις ρε θηρίο !!!!!!!!!

MARK
27-08-2011, 17:00
Τι να πώ ;Νεύρα:mad:Νεύρα

Fuji
27-08-2011, 18:24
Αλήτες! Είπαμε, με παιδεία και υγεία κατά διαόλου, έχουμε τελειώσει ...

ntinopoulos
27-08-2011, 18:34
Ωστόσο οι φαρμακοποιοί γνωρίζοντας τη δυσπραγία των ασφαλιστικών ταμείων δεν εξυπηρετούν τους ασθενείς.





αυτο δεν ισχυει ουτε μια στο εκκατομμυριο!η σχεση φαρμακοποιου-ασθενη καλως η κακως δεν επιτρεπει κατι τετοιο...
η αληθεια ειναι οτι οι εταιριες επαψαν να προμηθευουν τα νοσοκομεια-κρατος με ακριβα φαρμακα,επειδη επαιρναν τα λεφτα τους του ******** ανημερα...
ετσι η "εξυπνη" κυβερνηση πεταξε την καυτη πατατα στα ιδιωτικα φαρμακεια και μαλιστα τα υποχρεωσε να τα δινουν με μειωμενο μεικτο κερδος 15%!:rolleyes:
και το χειροτερο ειναι οτι πολλες "εξυπνες" εταιριες υποχρεωνουν τους φαρμακοποιους να προπληρωσουν το φαρμακο προκειμενου να το στειλουν στο φαρμακειο!:Απορία:
με λιγα λογια βολευτηκαν κρατος και εταιριες και το αγγουρι το τρωνε οι μεσαιοι,φαρμακοποιοι και πολιτες...

diomiles
27-08-2011, 18:38
Ο κλαψιάρης απ' όπου και αν πέρασε έκανε απίστευτα πράγματα με τελευταία την καταλήστευση των συντάξεων των αδύναμων στρωμάτων.Τώρα κάνει τα ίδια στην υγεία.

gemara
27-08-2011, 19:51
Απ' το κακό στο χειρότερο...

Arkas
27-08-2011, 20:38
Απ' το κακό στο χειρότερο...

... κι από εκεί,
στο θάνατο !


Sent by Arkas via Tapatalk !

Jefe
28-08-2011, 09:37
:hmmm::hmmm:Νεύρα




Jefe

siraxanz
28-08-2011, 10:16
:mad: τι αλλο θα δουμε?....

BOXER
28-08-2011, 20:00
Εμ βεβαια!!!

Τι αναγκη εχουν ολα αυτα τα αρχ.... , με τοσα λεφτα που εχουν κλεψει;;;
Ε;;;
Αν χρειαστουν κατι, πανε στα νοσοκομεια "πρωτη θεση", ή σε ιδιωτικα, ή στο εξωτερικο :mad: :mad: :mad:!!!

Κακο ψωφο να'χουν ολοι τους Νεύρα Νεύρα Νεύρα!!!

Marios 800gs
30-08-2011, 13:41
Συγνώμη αλλά ποιός φταίει, που όλα αυτά τα χρόνια τους δίνουμε την ψήφο μας με αντάλλαγμα το ''ΒΟΛΕΜΑ''. Μήπως για όλα αυτά τα θλιβερά, που συμβαίνουν είμαστε υπεύθυνοι πρώτα εμείς? Και τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα μετά από τόσα χρόνια κρεπάλης και ασυδοσίας και μας φαίνεται απάνθρωπη αυτή η αντιμετώπιση??