PDA

View Full Version : ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙ!!!


PortoLeone
01-05-2009, 20:22
Αύξηση από σήμερα στα ταξί 33% και στο σέρβις λένε οι ιδιοκτήτες και οδηγοί.Μέχρι το 2010 άλλες δύο (2) αυξήσεις θα γίνουν ανά εξάμηνο!

skippybi
01-05-2009, 20:31
http://www.skai.gr/photos/200904/m30-233915taxi280207.jpg

Αυξάνονται από την Πρωτομαγιά τα κόμιστρα των ταξί.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο ανάλογες αυξήσεις έως το Μάιο του 2010.

Συγκεκριμένα η μονή ταρίφα, από 0,36 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέλθει το Μάιο του 2009 σε 0,48 ευρώ, το Νοέμβριο του 2009 σε 0,60 ευρώ και το Μάιο του 2010 σε 0,72.

Η διπλή ταρίφα από 0,68 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 0,84 ευρώ το Μάιο του 2009, στα 1,05 ευρώ το Νοέμβριο του 2009 και στα 1,20 ευρώ το Μάιο του 2010.

Αυξάνεται, επίσης, το κόστος του τηλεφωνικού ραντεβού από 2,80 σήμερα σε 3 έως 5 ευρώ.

Σταθερό μένει το κόστος της σημαίας και της μικρότερης διαδρομής.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Μεταφορών και η Ομοσπονδία των αυτοκινητιστών υπέγραψαν τον "Κανονισμό Λειτουργίας των Ταξί", με τον οποίο αυστηροποιούνται οι διατάξεις λειτουργίας τους.

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να κάνει σχόλια και παράπονα στον τηλεφωνικό αριθμό 1019.

Πηγή: ΣΚΑ'Ι'.gr

PortoLeone
01-05-2009, 20:54
Αυτά αναφέρει ο τιμοκατάλογος.Ο λόγος τι θα λέει?:sm7::sm7::sm7:
Μέχρι το 2010 θα βάλουμε μηχανάκια με VISA στα TAXI!!

Arkas
01-05-2009, 22:13
Το ραντεβού στα 5 Ευρώ;;;;Νεύρα

NLS
02-05-2009, 01:41
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω κάτι (και δεν με ενδιαφέρει καν στο συγκεκριμένο θέμα, αν αγγίζω καμιά ευαίσθητη χορδή κανενός, αφορά ίδιο ή συγγενή του): οι Έλληνες ταρίφες είναι ο μόνος λόγος που θα δεχόμουν να γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα - πιστεύω είναι κατά κανόνα βρομιάρηδες, αγενείς και εν δυνάμει δολοφόνοι (αυτούς που ΔΕΝ είναι από αυτά, τους θεωρώ εξαιρέσεις, ΟΧΙ το αντίθετο)... ειδικά για το τελευταίο (γιατί μάλλον σας φαίνεται τραβηγμένο) να πω ότι κανείς δεν ξέρει πόσα ατυχήματα ή δυστυχήματα δεν έχει προκαλέσει καθένας από αυτούς, σταματώντας όπως σταματάει και οδηγώντας όπως οδηγάει χωρις καν να το ξέρει (δηλ. 10 ή 20 αυτοκίνητα πίσω του) και μετά να συνέχισε κανονικά τη δουλειά του. Επίσης, οι ταρίφες εδώ είναι τρομερά κοφτήρια. Είναι σχεδόν η μοναδική εργασιακή φατριά που πληρώνει την εφορία όπως θέλουν οι ίδιοι (δηλ. ένα στάνταρ ελάχιστο και γελοίο ποσό). Κλέβουν όποτε μπορούν. Βαράνε στο ψαχνό πελάτες για άλλους πελάτες (διαλέγουν κλπ. - μπορεί να σε αφήσουν στη βροχή με το μωρό στην αγκαλιά αν "δεν τους κάνεις") αλλά ακόμα και... μεταξύ τους (σαν δηλ. κάποια ζώα της ζούγκλας) - θα έχετε πέσει σε κόντρα ταρίφων για πελάτη. Για τις απόψεις ΜΟΥ για τους ανθρώπους (?) αυτούς, δεν θέλω καν συζήτηση, έχω σωθεί αρκετές φορές στο παρατρίχα από την οδηγική τους "μαγεία" ενώ τους έχω ζήσει και για χρόνια ως συστηματικός πελάτης τους (όταν έπρεπε να γίνει έτσι για την τότε εργασία μου) και δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να κάνω όσους εχθρούς χρειάζεται (εδώ μέσα ή αλλού) για να μου επιτραπεί η γνώμη μου για το θέμα.

Αφού σημειωθεί το παραπάνω (και ήδη έχω αρκετά άτομα έτοιμα με το "reply" να με βρίσουν), από εκεί και πέρα, υπάρχει μια παρεξήγηση στην Ελλάδα για το τι είναι ταξί - ταξί ως μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο, στην Ελλάδα είναι ΜΜΜ. Έξω ΜΜΜ είναι αυτά που πρέπει να είναι: Λεωφορεία, τρένα, μετρό, τραμ. Εδώ είναι ΠΡΩΤΑ τα ταξί, μετά όλα τα άλλα. Πιθανό είναι η κίνηση αυτή να γίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ για να πάρουν τη θέση που τους ανήκει στις μεταφορές. Αυτό θα σημάνει ότι μπορεί και να καταφέρουν έτσι να... λιγοστέψουν (είναι τρομερό πόσο κίτρινο βλέπεις σε 100 αυτοκίνητα σε ένα φανάρι στο κέντρο). Γι' αυτό και για το μέτρο αυτό αντιδρούν ΚΑΙ ταξιτζήδες.

Φυσικά Ελλάδα είμαστε. Η μάνα του Χειρότερου Καταναλωτή στον Πλανήτη. Το πιθανότερο είναι να μην αγγίξει αυτό το πράγμα τους περισσότερους επιβάτες που σαν ΘΥΜΑΤΑΡΕΣ που είμαστε (σε όλα μας τα καταναλωτικά) θα γκρινιάξει αλλά θα συνεχίσει να έχει τις ΙΔΙΕΣ συνήθειες (και μετά θα του φταίνε όλοι οι άλλοι, το κράτος, η κρίση κλπ.). Άρα ερχόμαστε στο ότι τα μέτρα αυτά αλλού το πάνε φαινομενικά, αλλά τελικά θα είναι μια χαρά εισπρακτική ένεση για την ήδη οικονομικά ευνοημένη αυτή "τάξη".

Flames welcome (και για αντίθετες γνώμες στο θέμα αδιαφορώ εξάλλου - σε ότι άλλο μπορεί να κάτσω να συζητήσω τα πιθανά λάθη μου, σε ΑΥΤΟ είμαι δογματικός).

PortoLeone
02-05-2009, 02:26
Συγγνώμη φίλε Nουλουσου τι δουλειά κάνεις και είσαι τόσο απόλυτος για το επάγγελμα αυτό?Για το taxi εννοώ!Το έχω κάνει ίσως το ξανακάνω αν χρειαστεί και δεν έχω γνωρίσει ειδικά στα νέ α παιδιά τέτοια κακία.Αν θες στις απεργίες των άλλων μέσων κάνε ώτο στοπ!

fire red!
03-05-2009, 09:47
http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000202F6.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10) http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000202F6.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10) http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000202F6.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10)

nikosf800
03-05-2009, 11:44
Οι παλιοί ητανε ......άστα να πάνε ...Τα σημερινά παιδιά είναι μια χαρά και μας προσέχουν στο δρόμο ;)

NLS
03-05-2009, 12:07
Θα συμφωνήσω ότι οι νεώτεροι είναι σαφώς καλύτεροι από τους παλαιότερους - όμως το σύνολο δεν είναι τέτοιο ώστε να με κάνει να αναθεωρήσω τη γνώμη μου.

Γείτονα (και σύνγαυρε θέλω να πιστεύω) PortoLeone, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι το συντριπτικό σύνολο των συναδέλφων σου. Αν θες να μη "σας" (σας σε εισαγωγικά γιατί μιλάω για το σύνολο όχι προσωπικά) κράζουν φροντίστε μεταξύ σας να διώξετε αυτή τη πατσαβουρόμαζα από το σύνολο σας.

Ας πούμε λοιπόν ότι ξαφνικά (ή με μια αργή διαδικασία) οι ταρίφες γίνονται ευγενικοί άνθρωποι σε καθαρά οχήματα στο ΣΥΝΟΛΟ τους. Ότι θα σταματήσουν τις διπλοταρίφες (χαχαχα λέμε τώρα) και τις τριπλοταρίφες, ότι οι κλέφτες θα εξοστρακιστούν (είτε οι απ'ευθείας κλέφτες, είτε με μηχανικά τρικ κλέφτες, είτε απλά οι εκμεταλευτές της άγνοιας του πελάτη τους).

Ακόμα και αν γίνει όλο αυτό αμφιβάλλω ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα ποτέ (γράφω στο β πρόσωπο αλλά δεν τα λέω για σένα προσωπικά εκτός αν δεις ότι σε αφορούν):

- ότι ξαφνικά θα προσέχεις που σταματάς και ΔΕΝ θα σταματάς (ωωω τι είπα τώρα, αυτά δεν γίνονται) να πάρεις πελάτη (ή και να... ρωτήσεις πελάτη) αν αυτό το σταμάτημα φέρει πρόβλημα στην υπόλοιπη κίνηση

- ότι ξαφνικά δεν θα διαλέγεις κανείς ποιον θα πάρει αλλά εφόσον είναι ελεύθερος (που ΘΑ είσαι ελεύθερος ΠΑΝΤΑ όταν δεν έχεις πελάτη ή όταν δεν κάνεις διάλειμα) θα σταματάς ΠΑΝΤΑ και θα πηγαίνεις ΕΚΕΙ που θα του πει ο πελάτης (ούτε "περίπου εκεί", ούτε "αν σου κάνει")

- ότι ξαφνικά θα πληρώνεις την φορολογία που πληρώνω εγώ σε αναλογία με το εισόδημα σου (εδώ δεν φταις εσύ αλλά τα... κεκτιμένα σας μη βράσω)

...όσο για το αν θα κάνω ότο στοπ, χωρίς παρεξήγηση αλλά μεγάλη ιδέα έχεις για το... λειτούργημα (μόνο έτσι δεν μου το έβγαλες).
Νομίζεις δεν υπάρχει... Αθήνα όταν γίνεται απεργία κιτρίνων; Κάθε άλλο! Είναι μια ΠΟΛΥ καλύτερη Αθήνα. Ακόμα και με τα αυξημένα αυτοκίνητα (λόγω μη ταξί), πάλι η κίνηση είναι ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ καλύτερη, γιατί ο καθένας θα πάει από το Α στο Β και θα σταματήσει εκεί. Δεν θα κυκλοφορεί ΟΛΗ μέρα και με 1000 στάσεις όπου να' ναι ότι να έχει πίσω του κλπ.
Επίσης δεν καταλαβαίνω... δεν υπάρχουν λεωφορεία; Δεν υπάρχει μετρό; Ηλεκτρικός; Τρόλεϊ; Τραμ;

...και τελικά το ότο στοπ το προτιμώ - προτιμώ και τα πόδια αν μπορώ.

Δυστυχώς το πράγμα με την "κίτρινη φυλή" (ακόμα και νεαρό ταξιτζή έχω ακούσει να την αποκαλεί έτσι) δεν αλλάζει έτσι απλά και στο κάτω κάτω ΠΡΩΤΑ θα αλλάξει η κίτρινη φυλή το τι είναι ΚΑΙ ΜΕΤΑ εμείς την γνώμη μας για αυτή (δεν γίνεται ανάποδα ε).

fidemporas
05-05-2009, 23:08
Ενταξει ρε NLS χαλαρωσε λιγο....
Αν γραφεις αυτα για τους ταριφες τι θα επρεπε να γραψεις για τους Πολιτικους που σου ρουφανε το αιμα καθημερινα, για τους δημοσιους υπαληλους , για τους παπαδες, για τους Βαζελους ( ως γνησιος Γαυρος... σνννφφφφ εσυ μυριζεις τοση ωρα;;;; )

Εγω λεω να χαλαρωσεις λιγο ...
Φιλικα παντα ...

φίδι.....

NLS
05-05-2009, 23:21
α μην με ξεκινάς για τα θέματα που ανέφερες

όσο για χαλάρωμα, για τους συγκεκριμένους... ποτέ...

fidemporas
06-05-2009, 00:17
α μην με ξεκινάς για τα θέματα που ανέφερες

όσο για χαλάρωμα, για τους συγκεκριμένους... ποτέ...


Για ολους αυτους Νικο , για ολους αυτους. Αλλιως δεν εχει νοημα ... γινεται μιζερο, μικρο, λιγο.
Ειτε θα ειναι ενας αγωνας απεναντι στο καθε τι που δεν παει καλα, ειτε θα ειναι ενα προσωπικο κοπλεξ με μια μικρη κοινωνικη ομαδα.
δικαιωμα βεβαια στην αποψη σου , αλλα ....

ΦΙΔΙ

NLS
06-05-2009, 01:01
Καλά μη νομίζεις ότι κοιμάμαι και ξυπνάω με τη σκέψη τους :sm7:

Απλά οι απόψεις μου για αυτούς είναι παγιωμένες μέχρι... τσιμένου.

Σωστά το λες, αν 20 ώρες την ημέρα ξινίζουμε με τα (πράγματι στραβά) γύρω μας, την κάναμε.

pesto1
08-05-2009, 17:03
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω κάτι (και δεν με ενδιαφέρει καν στο συγκεκριμένο θέμα, αν αγγίζω καμιά ευαίσθητη χορδή κανενός, αφορά ίδιο ή συγγενή του): οι Έλληνες ταρίφες είναι ο μόνος λόγος που θα δεχόμουν να γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα - πιστεύω είναι κατά κανόνα βρομιάρηδες, αγενείς και εν δυνάμει δολοφόνοι (αυτούς που ΔΕΝ είναι από αυτά, τους θεωρώ εξαιρέσεις, ΟΧΙ το αντίθετο)... ειδικά για το τελευταίο (γιατί μάλλον σας φαίνεται τραβηγμένο) να πω ότι κανείς δεν ξέρει πόσα ατυχήματα ή δυστυχήματα δεν έχει προκαλέσει καθένας από αυτούς, σταματώντας όπως σταματάει και οδηγώντας όπως οδηγάει χωρις καν να το ξέρει (δηλ. 10 ή 20 αυτοκίνητα πίσω του) και μετά να συνέχισε κανονικά τη δουλειά του. Επίσης, οι ταρίφες εδώ είναι τρομερά κοφτήρια. Είναι σχεδόν η μοναδική εργασιακή φατριά που πληρώνει την εφορία όπως θέλουν οι ίδιοι (δηλ. ένα στάνταρ ελάχιστο και γελοίο ποσό). Κλέβουν όποτε μπορούν. Βαράνε στο ψαχνό πελάτες για άλλους πελάτες (διαλέγουν κλπ. - μπορεί να σε αφήσουν στη βροχή με το μωρό στην αγκαλιά αν "δεν τους κάνεις") αλλά ακόμα και... μεταξύ τους (σαν δηλ. κάποια ζώα της ζούγκλας) - θα έχετε πέσει σε κόντρα ταρίφων για πελάτη. Για τις απόψεις ΜΟΥ για τους ανθρώπους (?) αυτούς, δεν θέλω καν συζήτηση, έχω σωθεί αρκετές φορές στο παρατρίχα από την οδηγική τους "μαγεία" ενώ τους έχω ζήσει και για χρόνια ως συστηματικός πελάτης τους (όταν έπρεπε να γίνει έτσι για την τότε εργασία μου) και δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να κάνω όσους εχθρούς χρειάζεται (εδώ μέσα ή αλλού) για να μου επιτραπεί η γνώμη μου για το θέμα.

Αφού σημειωθεί το παραπάνω (και ήδη έχω αρκετά άτομα έτοιμα με το "reply" να με βρίσουν), από εκεί και πέρα, υπάρχει μια παρεξήγηση στην Ελλάδα για το τι είναι ταξί - ταξί ως μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο, στην Ελλάδα είναι ΜΜΜ. Έξω ΜΜΜ είναι αυτά που πρέπει να είναι: Λεωφορεία, τρένα, μετρό, τραμ. Εδώ είναι ΠΡΩΤΑ τα ταξί, μετά όλα τα άλλα. Πιθανό είναι η κίνηση αυτή να γίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ για να πάρουν τη θέση που τους ανήκει στις μεταφορές. Αυτό θα σημάνει ότι μπορεί και να καταφέρουν έτσι να... λιγοστέψουν (είναι τρομερό πόσο κίτρινο βλέπεις σε 100 αυτοκίνητα σε ένα φανάρι στο κέντρο). Γι' αυτό και για το μέτρο αυτό αντιδρούν ΚΑΙ ταξιτζήδες.

Φυσικά Ελλάδα είμαστε. Η μάνα του Χειρότερου Καταναλωτή στον Πλανήτη. Το πιθανότερο είναι να μην αγγίξει αυτό το πράγμα τους περισσότερους επιβάτες που σαν ΘΥΜΑΤΑΡΕΣ που είμαστε (σε όλα μας τα καταναλωτικά) θα γκρινιάξει αλλά θα συνεχίσει να έχει τις ΙΔΙΕΣ συνήθειες (και μετά θα του φταίνε όλοι οι άλλοι, το κράτος, η κρίση κλπ.). Άρα ερχόμαστε στο ότι τα μέτρα αυτά αλλού το πάνε φαινομενικά, αλλά τελικά θα είναι μια χαρά εισπρακτική ένεση για την ήδη οικονομικά ευνοημένη αυτή "τάξη".

Flames welcome (και για αντίθετες γνώμες στο θέμα αδιαφορώ εξάλλου - σε ότι άλλο μπορεί να κάτσω να συζητήσω τα πιθανά λάθη μου, σε ΑΥΤΟ είμαι δογματικός).


Είναι η μοναδική εργασιακή φατριά που πληρώνει την εφορία όπως θέλουν οι ίδιοι ? αχχααχαχα. Συγγνώμη αλλα πού ζείς ??? Επιπλέον τσέκαρε να δείς ταρίφες ταξί σε άλλες ευρωπαικές πόλεις και σκέψου μετά αν οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν για ψίχουλα σε σχέση με τους ευρωπαίους συμπολίτες μας... Αλλά φυσικά Ελλάδα είμαστε, θέλουμε ταξιτζίδες με σμοκιν και να μας μεταφέρουν και δωρεάν. Όσο για την οδήγηση τους δεν θα διαφωνήσω, σε μεγάλο ποσοστό θες η κούραση, θές οι ώρες πισω απο το τιμόνι, θές και η αδιαφορία μερικών οπως και πολλών αλλων τους κάνει λιγο επικίνδυνους. Αλλά ας μη μιλήσουμε και για τις οδηγικές ικανότητες των περισσότερων μοτοσυκλετιστών, ιδιαίτερα των παπιοδηγών πού δε ξέρεις από που θα σου 'ρθουν και πως προκαλούντε πολλά απο τα ατυχηματα

NLS
08-05-2009, 17:39
όχι να σου πω τι θέλω

- θέλω τα ταξί να μείνουν το 10% από όσα είναι

- θέλω όλοι οι ταρίφες να εξετάζονται μέχρι αηδίας (και κάθε χρόνο να επανεξετάζονται) για οτιδήποτε αφορά τη σχέση τους με τον πελάτη τους, με τους άλλους οδηγούς, τη συμπεριφορά στο δρόμο κλπ.

- δεν με νοιάζει αν θα ακριβύνουν (και ναι έχω πολύ καλή εικόνα από τα ταξί στην Ευρώπη.. εγώ φέτος χρησιμοποίησα ταξί σε 3 διαφορετικές χώρες, εσύ;...) αλλά θέλω να κόβουν αποδείξεις και να μπουν καταγραφείς για όλη τους την 24/7 κίνηση και με βάση αυτό να φορολογούνται

και πολλά άλλα

μη μου λες εσύ (και κάθε εσύ) τι θέλω εγώ

όσο για δικαιολογίες για την κ*λ*συμπεριφορά τους μπορώ να σου βρω πολλές - άλλες τόσες όμως για να φέρω ένα λοστό στο κεφάλι του επόμενου που θα πάει να με σκοτώσει και θα γυρίσει μετά να κοιτάει το βοδινό του βλέμμα (γιατί δεν ξέρει και κανένας τους το συγνώμη) - το "οδηγώ επαγγελματικά" δεν είναι για να τους δίνει αυξημένα ελαφρυντικά αλλά αυξημένη ευθύνη... δεν κατάλαβα γιατί επειδή αυτός είναι κουρασμένος πρέπει να σκοτώσει εμένα... ας πάει για ύπνο

pesto1
08-05-2009, 18:04
Με την ίδια λογική ας μείνουν και οι γιατροί το 10% και οι σουβλατζήδες, γιατί εχουμε γεμίσει σουβλάκια στην Αθήνα. Φτάνει πια !!! Αυτή λεγεται λογική του Έλληνα.... Εδώ δεν εξετάζοντε αλλα πραγματα πιο σημαντικά, εσύ στην ταρίφα των ταξί κολλησες? Που το ξαναλέω είναι μηδαμινή , σχετικα πάντα. Συγχαριτηρια για τα 3 ταξίδια σου στην Ευρώπη φέτος, αλλα επειδή αναφέρεσαι και σε μένα να σου πώ πως μένω μόνιμα στο λονδίνο και απόδειξη από ταξί δεν εχω πάρει ποτε όσα χρόνια ειμαι εδώ.Ούτε στην Αμερική που σπούδαζα παλαιότερα... Το μόνο που κάνεις όταν μπαίνεις σε ταξί ειναι όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις και εσύ, να ΞΕΦΡΑΓΚΙΑΖΕΣΑΙ και να λες και ευχαριστω, και όταν γυρνας στην Ελλαδιτσα να γκρινιάζεις κιόλας.. Και για να μιλάμε με παραδείγματα όταν την πρώτη φορα που ήρθα εδώ και δεν ήξερα τι παίζει με τις τιμές, πήρα ταξί απο το αεροδρόμιο στο σπίτι και πλήρωσα 110 ευρο, για 40 λεπτά διαδρομή που στην Ελλάδα θα πλήρωνες ούτε 40 ευρο, τοτε έλα και πες μου γιατι να μην "κλεψουν" οι Έλληνες ταξιτζιδες ή μαλλον ποσο κορόιδα και μπανανία μας θεωρουν όταν ερχοντε απ εξω και μετακινουντε τσαμπα. Και μην είσαι τόσο απόλυτος για τις οδηγικές τους ικανότητες, δεν εχεις υπογράψει κανένα συμβολαιο πως εσυ που βγαίνεις στον δρομο δεν θα κάνεις ποτέ σου την μ***κία.....

GS_maniac
08-05-2009, 18:08
Με την ίδια λογική ας μείνουν και οι γιατροί το 10% και οι σουβλατζήδες, γιατί εχουμε γεμίσει σουβλάκια στην Αθήνα. Φτάνει πια !!! Αυτή λεγεται λογική του Έλληνα.... Εδώ δεν εξετάζοντε αλλα πραγματα πιο σημαντικά, εσύ στην ταρίφα των ταξί κολλησες? Που το ξαναλέω είναι μηδαμινή , σχετικα πάντα. Συγχαριτηρια για τα 3 ταξίδια σου στην Ευρώπη φέτος, αλλα επειδή αναφέρεσαι και σε μένα να σου πώ πως μένω μόνιμα στο λονδίνο και απόδειξη από ταξί δεν εχω πάρει ποτε όσα χρόνια ειμαι εδώ.Ούτε στην Αμερική που σπούδαζα παλαιότερα... Το μόνο που κάνεις όταν μπαίνεις σε ταξί ειναι όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις και εσύ, να ΞΕΦΡΑΓΚΙΑΖΕΣΑΙ και να λες και ευχαριστω, και όταν γυρνας στην Ελλαδιτσα να γκρινιάζεις κιόλας.. Και για να μιλάμε με παραδείγματα όταν την πρώτη φορα που ήρθα εδώ και δεν ήξερα τι παίζει με τις τιμές, πήρα ταξί απο το αεροδρόμιο στο σπίτι και πλήρωσα 110 ευρο, για 40 λεπτά διαδρομή που στην Ελλάδα θα πλήρωνες ούτε 40 ευρο, τοτε έλα και πες μου γιατι να μην "κλεψουν" οι Έλληνες ταξιτζιδες ή μαλλον ποσο κορόιδα και μπανανία μας θεωρουν όταν ερχοντε απ εξω και μετακινουντε τσαμπα. Και μην είσαι τόσο απόλυτος για τις οδηγικές τους ικανότητες, δεν εχεις υπογράψει κανένα συμβολαιο πως εσυ που βγαίνεις στον δρομο δεν θα κάνεις ποτέ σου την μ***κία.....

:sm8::sm8:

NLS
08-05-2009, 21:28
Μέσα στην απάντηση σου λες κάποια σωστά αλλά λες και κάποια που δεν έχουν νόημα.

1) Τι με ενοχλούν οι πολλοί γιατροί ή οι πολλοί σουβλατζήδες; Μόνο δικό τους κακό κάνουν όπου μοιράζονται την ίδια πελατεία. Σε μένα καλό κάνουν γιατί έχω επιλογή από που θα φάω σουβλάκι και σε ποιον θα πάω το παιδί μου να το κοιτάξει. Οι ταρίφες όμως ΜΕ (/σε/μας) ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ. Από το περιβάλλον (τα πλέον κακοσυντήρητα οχήματα ΕΙΔΙΚΑ σε σχέση με την ποσότητα τους, γιατί μπορεί τα λεοφωρεία πχ. να είναι ακόμα πιο κακοσυντήρητα - δεν το ξέρω αλλά πες - αλλά είναι πόσα;... διακόσια σε όλη την αθήνα; τρακόσια; οι ταρίφες πόσες χιλιάδες είναι;...), από τον κίνδυνο που παραμονεύει (από την... κούραση τους λες, λες και αυτό είναι δικαιολογία για να σκοτώσει κάποιος) από ότι θες.

2) Δεν ευελπιστώ ότι είμαι "η μέση λογική του Έλληνα" (ώπα! εσύ είσαι από άλλο λαό φαίνεται απλά μιλάς καλά Ελληνικά), πράγμα που προσβάλει έτσι όπως το είπες και εμένα (αφού το είπες απαξιωτικά) αλλά και τους Έλληνες.

3) Στο θέμα "ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙ" με τι πιο σημαντικό ήθελες να ασχοληθώ; Με τον Ομπάμα; Το Κυπριακό;

4) Ταξί δεν έχεις πάρει στο Λονδίνο ποτέ, αλλά δεν είπες και γιατί. Μήπως γιατί τα πραγματικά ΜΜΜ (ακόμα και ο βρωμερός underground) σε πάνε όπου πρέπει όπως πρέπει και το ταξί είναι είδος πολυτελείας/ανάγκης; Ε μα στα λόγια μου έρχεσαι. Αυτό θέλω και εδώ. Δεν θέλω να σταματάω στο φανάρι και να είμαι 3 μηχανές, 4 αυτοκίνητα και 17 ταξί, έτοιμα τα τελευταία να φάνε το ένα το άλλο και όποιον βρεθεί στη μέση "για τον πελάτη"...

5) (μισό-αστεία μισο-σοβαρά) Μάλλον ότι μένεις μόνιμα Λονδίνο σε κάνει να μιλάς έτσι για τους Έλληνες ταρίφες (και προφανώς έχεις κάποιο συγγενή ή κολλητό που είναι). Αν τους ζούσες καθημερινά όπως εμείς εδώ θα ήθελα να δω αν θα τους υπερασπιζόσουν έτσι. Στο κάτω κάτω είναι κλασικό το πόσο τέλεια φαίνονται σε πολλούς Έλληνες που ΔΕΝ ζουν εδώ, τα πράγματα εδώ (έχουμε βέβαια και την άλλη κατηγορία που σε 2 ώρες έχει φρίξει από την διαφορά σε σχέση με εκεί που έμενε στο εξωτερικό).

6) 40 λεπτά διαδρομή στην Ελλάδα 40 ευρώ; Χαχαχα καλό δεν λέω.

7) Καλά μιλάμε δεν "πιάνω" καθόλου την εξήγηση σου (εξήγηση; δικαιολογία;...) για το "γιατί να μην κλέψουν οι Έλληνες ταξιτζίδες"! Απίθανη και απίστευτη. Ακόμα και η προσπάθεια να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο είναι άτοπη. Μήπως να τους κάνουμε και κάναν έρανο;

8) Το τελευταίο που λες (και έσπευσε να επικροτίσει και ο GS Maniac που θα ήθελα όμως να σχολιάσει και τα υπόλοιπα) είναι μεγάλη αλήθεια. Για όλους μας ισχύει. Έλα όμως που εγώ είμαι (που ας πούμε ότι είμαι χείριστος οδηγός) ένας και η μετακίνηση μου θα είναι το 1/20 (μέσα σε μια μέρα κατά μέσο όρο) από έναν και μόνο ταρίφα. Ποιος παρουσιάζει περισσότερο κίνδυνο για τους άλλους;

Ως κατάλληξη να πω ότι μην ελπίζεις να με κάνεις να αλλάξω γνώμη για "αυτούς" όπως δεν απαιτώ και εγώ να συμφωνείς με αυτά που λέω. Στο κάτω κάτω υπάρχει και μια άλλη οικουμενική αλήθεια... Έχουμε ότι μας αξίζει. Μάλιστα εσύ που μένεις αλλού, μπορείς άνετα να πεις "έχεΤΕ ότι ΜΟΥ αξίζει".

pesto1
08-05-2009, 22:42
1) Όπως φαντάζομαι , τα πολλά ταξί υπάρχουν γιατι είναι και η ζήτηση ανάλογη. Όπως και με άλλα μέσα μεταφοράς. Πολύ θα άρεσε στο περιβάλλον να μην πετάνε τόσα αεροπλανάκια στον ουρανό αλλά στα πλαίσια της κοινωνίας και της εποχής που ζούμε κάποια πράγματα είναι αυτονόητα και αναγκαία. Συγγνώμη αλλά πού ειδες λιγότερα ταξι ??? Δεν θα σου πώ για όλο τον πλανήτη γιατί δεν ξέρω, αλλα σε 2 ξένες πόλεις που τιχαίνει να έχω ζήσει , η αναλογία που βλέπεις στον δρόμο ειναι ίδια ! Ειδικά στο κέντρο της πόλης μόνο ταξί και λεωφορεία βλεπεις !

2) Όταν μιλάω για ελληνική λογική θα σου πώ ακριβώς τι εννοώ. Τόσος ντορος στην Ελλάδα για την κριση και την κρίση, οι μισθοι δεν φθάνουν, τα προιόντα ακριβενουν, οταν πάει να βοηθηθεί ένας κλάδος , αμέσως να πέσουν ολοι να τους φάνε... Βέβαια αν αναγγέλανε αύξηση στα δικά τους επαγγέλματα θα κάνανε τις πάπιες, αφου άλλοι πληρώνουν, οχι εμεις;)

3) Εδώ έχεις ενα δικιο, γραψε λάθος

4) Δέν είπα πως δεν έχω παρει ταξί ποτέ εδω και ούτε είναι μέσο πολυτελείας, τα ταξί κινούντε και δουλεύουν με τους ίδιους ρυθμούς όπω και στην Αθήνα για να μη πώ περισσότερο. Η αλήθεια ειναι πως τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς σε πάνε παντού ! Τσέκαρε όμως το αντίτιμο !!!!! Σύγκρινε το λίγο με το ελληνικό !!! Έχει καμία σχεση ? Ασ βάζανε στην Ελλάδα την απλή 1 διαδρομή του μετρό 5-6 ευρο, και έλα μετά πες μου ποσο "αχρηστο είναι το μετρό, πόσο αργο, αναξιόπιστο και ένα σωρο κουσούρια θα βρήσκαμε!

5) Αυτο λιγο ακυρο γιατι στην Αθήνα μεγάλωσα και έρχομαι πολύ συχνά..δεν εισαι υποχρεωμένος να το ξερεις οκ

6) Πόσα κοστιζει η κουρσα ρε παιδια απο κεντρο στο ελ.βενιζέλος? Βρε Παντελή για βοήθα να δούμε αναλογικά αν πέφτω κοντα.

7) Οκ, ναι είναι άτοπο όπως και πολλά αλλα γεγονότα. Έχω ακούσει πολλους να λενε για τους ταξιτζιδες. Να βγάζουν ό,τι άχτι και κόμπλεξ έχουν στους επαγγελματίες οδηγούς. Μιας που δεν μπορουν να μιλήσουν για γιατρούς - εκβιαστές που πέρνουν φακελάκια εκατομμυριων και μηχανικούς πολαιοδομιών που τρώνε τις μίζες οσαν στραγαλια...

8) Έχεις δίκιο σε αυτό, όμως εάν θές να μιλήσεις με πιθανότητες τοτε θα ήταν πιο δίκαιο να μιλήσεις με πιθανότητες και για τους ταξιτζιδες και να μην είσαι τόσο απόλυτος για όλους γιατι χάνεις το δίκιο σου!

Και για τέλος εφόσον μιλάς για οικουμενικές αλήθειες και κάνεις και προσωπική αναφορά σε μένα για το τί μου αξίζει και τί οχι θα σταματήσω να γράφω και να σου απαντάω γιατι... δεν σου αξίζει... ;)

NLS
08-05-2009, 23:14
1) η βλακεία αρχίζει από εμάς τους ίδιους, αυτό έχω να απαντήσω και ταιριάζει και με το #2... λεφτά δεν έχουμε το ταξάκι μας το θέλουμε όμως... μην μας πέσει ο κω... και πάρουμε κάνα λεωφορείο δεν κάνει

2) ποιος είπε ότι δεν φωνάζουν για άλλους κλάδους; δεν στα είπαν καλά... όμως αν ένας ΗΔΗ ευνοημένος κλάδος (όσο και αν προσπαθείς να με πείσεις για το αντίθετο), ευνοείται κι άλλο... ε να παν να γαργαληθούν

4) υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα από αυτά που λες... και να κοιτάμε τα καλύτερα όχι τα χειρότερα... θες να σου πω με πόσα λεφτά πήρα το τρένο (όχι μετρό) στο Άμστερνταμ πριν ένα μήνα για να με πάει από το κέντρο στο αεροδρόμιο; (διαδρομή σχεδόν 20 λεπτά... και 20 λεπτά τρένο = πάνω από 40 με αυτοκίνητο) άσε μη σου πω... βασικά δεν θα σου πω γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς... 2.80 ήταν; 3.60; κάπου εκεί

6) υπάρχει κούρσα 40 λεπτών και κούρσα 40 λεπτών

7) και ξαναλέω... ποιος είπε ότι δεν μιλάνε; και να σου πω και κάτι; ας αντιδράσουν και που αντιδράμε! τι θα κάνουν; απεργία; ΜΑΚΑΡΙ

8) ήδη μίλησα για ποσοστά και για τους ταξιτζίδες από το πρώτο μου ποστ... πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία είναι όπως τους περιγράφω (ναι μειώνεται το ποσοστό όσο μπαίνουν περισσότερα νέα και διαβασμένα άτομα, αλλά είναι ακόμα η μεγάλη πλειοψηφία)

(9) έξυπνο το τελευταίο comment αν και δεν μου άρεσε η λεπτή του ειρωνεία αφού ήταν προς εμένα

feel free NOT to answer then