PDA

View Full Version : Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός!


Arkas
03-05-2009, 00:20
Έκανε το νταμπλ
Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός των «εννέα» μετά από μαραθώνιο πέναλτι, 15-14 την ΑΕΚ
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1009854_b.jpg (http://javascript<b></b>:Photo('image.asp?lngEntityID=1009854&lngPage=0');)

Action Images


Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος επικρατώντας με 15-14 στα πέναλτι της ΑΕΚ. Συγκλονιστική και η κανονική διάρκεια του αγώνα όπου οι δύο ομάδες έμειναν στο 3-3. Στην παράταση, όπου ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με εννέα παίκτες, οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα τέρμα και οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί χρειάστηκαν 34 πέναλτι για να κριθεί ο νικητής δια χειρός και δια ποδός Νικοπολίδη, ο οποίος πρώτα απέκρουσε την εκτέλεση του Πελετιέρι και εν συνεχεία έδωσε το νταμπλ στον Ολυμπιακό.
Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια έγινε ο αγώνας. Μάλιστα, ο πρώτος πολίτης της χώρας χαιρέτησε δια χειραψίας έναν - έναν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-4
Αρχισε ο αγώνας
2' Μπαλιά του Σκόκο προς τον Μπλάνκο στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Νικοπολίδης βγήκε γρήγορα και μάζεψε.
4' ΓΚΟΛ 1-0: Ωραία γλυκιά σέντρα του Τζιμπούρ από τα αριστερά, ο Μπλάνκο πήρε πανέμορφα την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.
8' ΓΚΟΛ 2-0: Κάθετη του Σκόκο στον Μπλάνκο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Νικοπολίδη, 2-0.
28' Κίτρινη κάρτα ο Καφές (ΑΕΚ)
34' Κίτρινη κάρτα ο Α. Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)
34' Κίτρινη κάρτα ο Κυργιάκος (ΑΕΚ)
38' Πολύ καλή προσπάθεια από τον Λέτο, ο οποίος έξω από την περιοχή «χόρεψε» δύο αμυντικούς της ΑΕΚ αλλά το σουτ, το οποίο κόντραρε λίγο στον Μαϊστόροβιτς, έδιωξε με τα πόδια ο Σάχα.
43' Κίτρινη κάρτα ο Ενσαλίβα (ΑΕΚ)
Λήξη ημιχρόνου
Αρχισε το δεύτερο ημίχρονο
46' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ντάρμπισιρ στη θέση του Πατσατζόγλου.
47' ΓΚΟΛ 2-1: Σέντρα του Ντομί από αριστερά, ο Ντάρμπισιρ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στέλνει με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ.
62' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αλεξόπουλος στη θέση του τραυματία Κυργιάκου.
62' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Τζόρτζεβιτς στη θέση του Λέτο.
64' Σέντρα του Ντιόγκο από δεξιά, ο Ντάρμπισιρ κάνει την προβολή στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
67' Κίτρινη κάρτα ο Γκαλέτι (Ολυμπιακός)
68' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Πελετιέρι στη θέση του Μαντούκα.
70' ΓΚΟΛ 2-2: Ο Μπελούτσι εκτέλεσε το φάουλ, ο Σάχα έδιωξε άσχημα με τις γροθιές και ανάμεσα από έναν όμιλο παικτών, ο Ντουντού έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
72' Κίτρινη κάρτα ο Ζεράλντο Αλβες (ΑΕΚ)
74' Σουτ του Ντάρμπισιρ έξω από την περιοχή, ο Σάχα έδιωξε σε κόρνερ.
77' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Εντίνιο στη θέση του Τζιμπούρ.
84' Επευθείας εκτέλεση φάου του Τζόρτζεβιτς, ο Σάχα έδιωξε σε κόρνερ.
87' Σέντρα ο Γκαλέτι από δεξιά, κεφαλιά ο Ντάρμπισιρ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
90' ΓΚΟΛ 3-2: Εξαιρετική ενέργεια του Σκόκο, ο οποίος προσπέρασε δύο αμυντικούς του Ολμπιακού και πλάσαρε υποδειγματικά τον Νικοπολίδη.
90'+ Δεύτερη κίτρινη στον Κυργιάκο για τον πανηγυρισμό του από τον πάγκο της ΑΕΚ. Κόκκινη κάρτα για τον έλληνα αμυντικό, ο οποίος κατά την αποχώρησή του προς τη φυσούνα είχε λογομαχία με οπαδό του Ολυμπιακού.
90+ ΓΚΟΛ 3-3: Ο Ντάρμπισιρ με κεφαλιά έκανε το 3-3, έπειτα από την κεφαλιά πάσα του Ντιόγκο.
Λήξη του αγώνα. Οδηγούμαστε στην παράταση.
Αρκετοί οπαδοί των δύο ομάδων έχουν εισέλθει στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού χώρου, ενώ τα αίματα έχουν ανάψει στα επίσημα, μόλις λίγα μέτρα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αρχισε το πρώτο μέρος της παράτασης
96' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Όσκαρ στη θέση του Ντάρμπισιρ.
102' ΓΚΟΛ 3-4: Ο Τζόρτζεβιτς με κάθετη μπαλιά βρίσκει τον Γκαλέτι, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ κάνει το 4-3 για τον Ολυμπιακό.
103' ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα ο Γκαλέτι (Ολυμπιακός). Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Αργεντινό, ο οποίος στον πανηγυρισμό του έβγαλε την μπλούζα.
105' ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα ο Α. Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός). Δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου.
Λήξη του πρώτου μέρους της παράτασης.
Αρχισε το δεύτερο μέρος της παράτασης.
108' ΓΚΟΛ 4-4: Ο Σκόκο μπήκε στην περιοχή και με το αριστερό ξεγέλασε τον Νικοπολίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
111' Κίτρινη κάρτα ο Εντίνιο (ΑΕΚ)
Λήξη της παράτασης. Στα πέναλτι θα κριθεί το τίτλος.
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Καφές (ΑΕΚ) 1-0
Όσκαρ (Ολυμπιακός) 1-1
Μπλάνκο (ΑΕΚ) 2-1
Ντουντού (Ολυμπιακός) 2-2
Σκόκο (ΑΕΚ) 3-2
Ντιόγκο (Ολυμπιακός) 3-3
Εντίνιο (ΑΕΚ) 4-3
Ντομί (Ολυμπιακός) 4-4
Μαϊστόροβιτς (ΑΕΚ) - δοκάρι 4-4
Τζόρτζεβιτς (Ολυμπιακός) - απέκρουσε ο Σάχα (4-4)
Ενσαλίβα (ΑΕΚ) 5-4
Τοροσίδης (Ολυμπιακός) 5-5
Σάχα (ΑΕΚ) 6-5
Μπελούτσι (Ολυμπιακός) 6-6
Πελετιέρι (ΑΕΚ) 7-6
Νικοπολίδης (Ολυμπιακός) 7-7
Γεωργέας (ΑΕΚ) - απέκρουσε ο Νικοπολίδης 7-7
Αντζας (Ολυμπιακός) - απέκρουσε ο Σάχα 7-7
Καφές (ΑΕΚ) 8-7
Όσκαρ (Ολυμπιακός) 8-8
Μπλάνκο (ΑΕΚ) 9-8
Ντουντού (Ολυμπιακός) 9-9
Σκόκο (ΑΕΚ) 10-9
Ντιόγκο (Ολυμπιακός) 10-10
Εντίνιο (ΑΕΚ) 11-10
Ντομί (Ολυμπιακός) 11-11
Μαϊστόροβιτς (ΑΕΚ) 12-11
Τζόρτζεβιτς (Ολυμπιακός) 12-12
Ενσαλίβα (ΑΕΚ) 13-12
Τοροσίδης (Ολυμπιακός) 13-13
Σάχα (ΑΕΚ) 14-13
Μπελούτσι (Ολυμπιακός) 14-14
Πελετιέρι (ΑΕΚ) - απέκρουσε ο Νικοπολίδης 14-14
Νικοπολίδης (Ολυμπιακός) 14-15
Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Ζεράλντο Αλβες, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα, Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Αντζας, Α. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Λέτο, Μπελούτσι, Ντιόγκο.

Newsroom ΔΟΛ

Arkas
03-05-2009, 00:22
Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του κυπέλου και του νταμπλ αλλά και συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη μεγάλη εμφάνισή της!

boxer-1200
03-05-2009, 00:29
:sm8:

leonidas
03-05-2009, 01:40
Διαφήμιση για το Ελληνικό ποδόσφαιρο ο αποψινός τελικός!!!
Μπράβο στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του κυπέλου Ελλάδος!

skippybi
03-05-2009, 12:54
παιδιά ήμου σε τραπέζι γάμου και διπλανή παρέα που είχαν τηλεόραση και ραδιοφωνάκι μας έλεγαν την εξέλιξη και δεν το πιστεύαμε...:Απορία:

NLS
03-05-2009, 13:02
Άτακτες σκέψεις για τον χτεσινό αγώνα:

Χτες το θέλανε ΠΟΛΥ και οι δυο.
Με τον ΠΑΟ δεν θα είχε γίνει τέτοιος αγώνας. Θα είχε χάσει ο ΠΑΟ (με όποιον από τους δυο να έπαιζε). Χτες δεν χώραγε αμυντικογενής ομάδα με κούτσου-κούτσου ποδόσφαιρο (δηλ. ο ΠΑΟ όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου) στο γήπεδο.

Το πρώτο γκολ ήταν σαφώς οφ σάιντ, ούτε περίπου, ούτε μάλλον. Ήταν οφ σάιντ. Βέβαια δεν θα ακουστεί πολύ, γιατί απλά ήταν κατά του ΟΣΦΠ. Επίσης το χέρι που έγινε ήταν μεν "μάλλον ακούσιο" (δεν ήταν σαφώς ακούσιο), αλλά ήταν μέσα στην περιοχή και άλλαξε την πορεία της μπάλας που πήγαινε προς τα δίχτυα. Δεν ξέρω βέβαια αν θα το έδινα και εγώ, αλλά είναι άξια αναφοράς η φάση. Οι δυο αποβολές φυσικά σωστές. (σημειώστε εδώ να σας πω για μα άλλη φάση που ΚΑΝΕΙΣ δεν ανέφερε)

Τέσπα, αν ήταν ΥΠΕΡ του ΟΣΦΠ τα παραπάνω, σήμερα θα βουίζαμε για διαιτησία υπέρ του γαύρου, με γκολ οφ σάιντ, με πέναλτι που δεν δόθηκε και δυο τραβηγμένες αποβολές. :)

Για να μη το ξεχάσω: Άντε και ΓΑΡΓΑΛΗΣΟΥ ΜΑ)*&(*& ΚΥΥΡΓΙΑΚΟ! Θυματάρα 5 χρόνια στον ΠΑΟ δεν πήρες τίποτα και τώρα ούτε με την ΑΕΚ, πως να μην αφιονίζεσαι... Θέλει κάποιος να μου εξηγήσει γιατί αυτό το κομπλεξικό δρεπάνι θεωρείται παιχταράς;

Πόσους τίτλους έχει ο Τζόλε; Περισσότερους από πόσες ολόκληρες ομάδες;

Ο χτεσινός αγώνας ήταν εκπληκτικός. Τι να πρωτοπούμε.
ΕΥΤΥΧΩΣ τα επεισόδια έμειναν περιορισμένα και δεν το χάλασαν. Φυσικά μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει και ο Κυριάγκος. Μήπως κάποιος πρέπει να του κόψει το ποδόσφαιρο; Ή επειδή αυτή την τρέλα την βγάζει και με την εθνική κάνουμε ότι δεν βλέπουμε; (μέχρι να μας γυρίσει μπούμερανγκ με καμιά σοβαρή τιμωρία στην Ευρώπη - αλλά ξεχνάω... εκεί δεν τον παίρνει τόσο)

Ο Κάκος παρά τα παραπάνω (το οφ σάιντ δεν του χρεώνεται, το χέρι μπορεί να μην το έδινα και εγώ που είμαι γαύρος) ήταν μάλλον άριστος. Το μόνο που του χρεώνω είναι η φάση που γράφω κάτω στο τέλος. Εδώ και καιρό λέω ότι μάλλον είναι ο καλύτερος Έλληνας ρεφερί αυτή τη στιγμή (και καλύτερος από τον Βασάρα μάλλον).

Τα συναισθήματα με μεγάλες εναλλαγές. Σούπερ. Τι να λέμε, ότι δυο σπουδαίοι παίχτες που σταματούν παραλίγο και οι δυο να είναι μοιραίοι; (Τζόλε, Άντζας) Ότι μια μεγάλη προσωπικότητα παραλίγο να κρεμάσει την ομάδα του; (Γκαλέτι) Ότι ένας τσιλιβήθρας που όλοι βρίζαμε άλλαξε όλο το παιχνίδι; (ο Άγγλος) Ότι μια άλλη μεγάλη προσωπικότητα το πήρε πάνω του; (Αντώνης) Τα πέναλτι που βάραγε όποιος ήθελε σχεδόν; (!) Ότι ο Βαλβέρδε χτες ήταν 10 φορές χτες στο μυαλό του Κόκκαλη "δεν θα τον ανανεώσω"/"θα τον ανανεώσω"; Ότι ο Μπάγεβιτς έκανε επιτέλους ΚΑΙ in-game coaching; (πράγμα που φημισμένα δεν κάνει και δεν ξέρει να κάνει κατά πολλούς)

Ευχαριστούμε ΟΣΦΠ και ΑΕΚ για το χτεσινό υπερθέαμα.

---

Α για την φάση που δεν είδε κανείς. Ο Κυριάγκος όταν τον έπιασε το πόδι του (ΚΑΤ' ΕΜΕ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ - δεν είδα να τον ενοχλεί το πόδι του μετά στα καφριλίκια του στον πάγκο, έβγαλε και το δέσιμο), ήταν για απ' ευθείας κόκκινη. Το είδε κανείς; Κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα, δεν του πιάνει και στο τέλος της φάσης (χωρίς καν να έχει σημασία) ρίχνει μια σούπερ σπρωξιά στον αντίπαλο του. Ως δια μαγείας (ή δια εμπειρίας;...) τον πιάνει το πόδι του και το ενδιαφέρον μεταφέρεται...

---

Τέσπα, για τον Πειραιά τέλος καλό όλα καλά.

NLS
03-05-2009, 13:03
παιδιά ήμου σε τραπέζι γάμου και διπλανή παρέα που είχαν τηλεόραση και ραδιοφωνάκι μας έλεγαν την εξέλιξη και δεν το πιστεύαμε...:Απορία:

όταν το ξαναδείξει κάπου, κάτσε και δες το - σπανίως βλέπεις τέτοια παιχνίδια