PDA

View Full Version : Οκτώ συγκεντρώσεις “ανάβουν φωτιές” στην συμπρωτεύουσα


MARK
09-09-2011, 16:38
“Τριήμερο του τρόμου” για την Αστυνομία.
Οκτώ συγκεντρώσεις “ανάβουν φωτιές” στην συμπρωτεύουσα

Το «τριήμερο του τρόμου» ξεκίνησε για την Αστυνομία και πλέον ολόκληρη η δύναμη του Σώματος βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Πάντως σήμερα το πρωί η αστυνομία δεν κατάφερε να αποτρέψει περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ να ανεβάσουν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (εκεί όπου σε λίγες ώρες θα φτάσει ο πρωθυπουργός) ένα μεγάλο πανό κατά της ανεργίας και των μέτρων.

«Αγανακτισμένοι» πολίτες, φοιτητές, συνδικαλιστικά σωματεία, ταξιτζήδες, οπαδοί του Ηρακλή ακόμη και αστυνομικοί αναμένεται να βρεθούν απέναντι στους περίπου 5.000 αστυνομικούς, με σκοπό να σπάσουν τον κλοιό και να πλησιάσουν το «Βελλίδειο» όπου το βράδυ του Σαββάτου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Σήμερα στις 14:00 ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης κ. Μπουτάρη και παραγωγικούς φορείς.

«Η μάχη της Θεσσαλονίκης…», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν οι επιτελείς της Αστυνομίας, θα κορυφωθεί το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε αναμένεται να «απλωθεί» όλη η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκονται# σε επιφυλακή περίπου 5.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες, ακόμη και λιμενικοί!

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν από την Αθήνα περίπου 35 διμοιρίες των ΜΑΤ, και μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα ΔΕΛΤΑ περίπου 60-70 ατόμων. Ενισχύσεις θα υπάρξουν και από διπλανούς νομούς προκειμένου η Θεσσαλονίκη να μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενη πόλη.

Σίγουρα θα ανέβει το τείχος-κάγκελο από πλεξιγκλάς, ενώ θα γίνει προσπάθεια μείωσης της χρήσης χημικών και ασφυξιογόνων ουσιών. Και αυτό γιατί η χρήση χημικών απέτυχε παταγωδώς αφού από τη μία όσοι προκαλούσαν επεισόδια ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές αντιασφυξιογόνες μάσκες και συνεπώς δεν τους έπιαναν τα χημικά και από την άλλη υπάρχει κίνδυνος απλοί διαδηλωτές να αντιμετωπίσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.


«Αγανακτισμένοι» και οι αστυνομικοί

Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα το απόγευμα στις 18:00 οι συνδικαλιστές αστυνομικοί. Μάλιστα ετοιμάζουν… απόβαση στη Θεσσαλονίκη καθώς λεωφορεία με «Αγανακτισμένους» αστυνομικούς ξεκίνησαν από όλη την Ελλάδα.

«Ακόμη και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη είναι -λόγω των περικοπών- με τη ψυχολογία στο ναδίρ…», λέει ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ. Δημήτρης Καραγιαννόπουλος και προσθέτει: «Εχουν απέναντι τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση μ’ αυτούς και θα θέλανε και οι ίδιοι να διαμαρτυρηθούν».

Το βράδυ της Παρασκευής οι Αγανακτισμένοι έχουν προγραμματίσει συναυλία στον Λευκό Πύργο.

Οι 8 συγκεντρώσεις του Σαββάτου

Εκείνο που ανησυχεί τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οκτώ πορείες το Σάββατο με προορισμό το «Βελλίδειο».

Συγκεκριμένα:
•## #Οι «Αγανακτισμένοι» θα συγκεντρωθούν σε τρία σημεία και στη συνέχεια κινηθούν προς τη ΔΕΘ. Στις 15.00 στον Λευκό Πύργο και την ίδια ώρα στο πρώην 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στο κτίριο των προσκόπων στην οδό Β. Γεωργίου.
•## #Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους.
•## # Το ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα στη συμβολή της Εγνατίας με τη Βενιζέλου.
•## #Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00.
•## #Στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν φοιτητές, αντιεξουσιαστές και πρωτοβάθμια σωματεία.
•## #Στην οδό Αγίου Δημητρίου κοντά στο Κατσάνειο γήπεδο θα συγκεντρωθούν οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή που διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό της ομάδας τους στη β’ εθνική.
•## #Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και οι ταξιτζήδες, που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Την ίδια οι πληροφορίες λένε πως ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα ΜΑΤ της Αθήνας (περίπου το 60% με 65%) έχει μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμμα δυνάμεων στην Αττική.


#

#

Fuji
09-09-2011, 19:36
Ρε γμτ, όταν πας να ανοίξεις την ΔΕΘ, και νιώθεις σαν τους κατηγορούμενους στη δίκη της Νυρεμβέργης ... το 'χασες!

Eftixis
09-09-2011, 20:09
βρε βουρ να τα κάνουνε μπούρμπερι ....

ortho
09-09-2011, 22:04
Εγώ πάντως βλέπω την ευκαιρία να μας "καθήσουν" κανένα αντίστοιχο του patriot act. Εχουμε κι υπουργάρα ΠΡΟ.ΠΟ δε θέλει πολύ...

tsompanis
09-09-2011, 22:31
Ρε γμτ, όταν πας να ανοίξεις την ΔΕΘ, και νιώθεις σαν τους κατηγορούμενους στη δίκη της Νυρεμβέργης ... το 'χασες!


κάπως έτσι έχει το πράγμα...:sm7::sm7:
8-0 απο τα αποδυτήρια!