PDA

View Full Version : Αναβιώνει η Οθωμανική Αυτοκρατορία;


ortho
10-09-2011, 15:05
Πριν από λίγες ημέρες, όταν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης επισκεπτόταν το Ισραήλ, οι συνομιλητές του ήταν ήδη πάρα πολύ ανήσυχοι. Όμως, ουδείς εξ αυτών μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα σε μερικά 24ωρα η πρεσβεία της χώρας τους στην Αίγυπτο θα παραδινόταν στις λεηλασίες και τις φλόγες από το μαινόμενο μουσουλμανικό πλήθος. Η αμερικανικής επιβολής αιγυπτιακή ασπίδα ασφαλείας που επί δεκαετίες εξασφάλιζε την ειρήνη για το Ισραήλ μέσα από το καθεστώς Μουμπάρακ, κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος το βράδυ της Παρασκευής, μέσα σε λίγες ώρες. Ισως, μια μέρα, η ιστορία καταγράψει το γεγονός σε αναλογία με τον πυροβολισμό του 1914 στο Σαράγεβο: ως την αφορμή, τη φωτιά στο φιτίλι μιας μεγάλης σύγκρουσης.

Το Ισραήλ βρίσκεται πλέον μπροστά στους χειρότερους εφιάλτες του, όπως, την ίδια στιγμή, βρίσκονται και η Κύπρος και η Ελλάδα, καθώς ο σχηματισμός της τουρκοαιγυπτιακής συμμαχίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η γεωπολιτική αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που επανέρχεται ταχύτατα στο προσκήνιο με σημαία τη συνδιασμένη επιθετικότητα των δύο χωρών.

Στην επίσκεψη Μπεγλίτη, στρώθηκαν κόκκινα χαλιά και μπάντες απέδωσαν όλες τις τιμές. Υπήρξαν ουσιαστικές συναντήσεις στο ύπατο πολιτικό επίπεδο, με το σύνολο της ηγεσίας της χώρας. Υπογράφηκαν συμφωνίες και μνημόνια στρατιωτικής συνεργασίας. Όμως, όλα αυτά, εν τέλει, δεν σημαίνουν και πολλά, αν μείνουν εκεί, ειδικά κάτω από το φως των ραγδαίων εξελίξεων που έχουν την ταχύτητα του φωτός…

Εκείνες τις ημέρες, η ισραηλινή πλευρά, ανησυχώντας μήπως και ρίξει λάδι στη φωτιά, κράτησε όσο πιο χαμηλά μπορούσε τους τόνους στην επίσκεψη Μπεγλίτη, σε αντίθεση με τον υπουργό Αμυνας ο οποίος έκανε «άλματα» προσέγγισης με το Ισραήλ μέσα από εξαιρετικά προχωρημένες, περίπου αδιανόητες μέχρι σήμερα, δημόσιες δηλώσεις στήριξης της χώρας, ενώ τα στόματα των Ισραηλινών συνομιλητών του έμειναν ερμητικά κλειστά. Δημόσια…
Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν ακολούθησε. Κι αυτό, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: ότι το Ισραήλ ανησυχεί πάρα πολύ βαθειά για τις εξελίξεις με την Τουρκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά την πρόδηλη σημασία της που φάνηκε άλλωστε στην ατζέντα των συνομιλιών με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, η επίσκεψη Μπεγλίτη κρατήθηκε, πιθανότατα τεχνητά χαμηλά στον ισραηλινό Τύπο, τον οποίο, την ίδια ώρα, μονοπωλούσε η κρίση με την Τουρκία. Το Τελ Αβίβ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να συνδεθούν τα δύο θέματα και ο υπουργός Αμυνας έγινε και ο ίδιος άμεσος μάρτυρας αυτής της ανησυχίας σε όλα τα επίπεδα των συνομιλιών.

Υπό αυτά τα δεδομένα, μια αποφασιστικής σημασίας παράμετρος που αφορά τόσο την Ελλάδα, όσο και την Κύπρο και το Ισραήλ, δεν έγινε, ακόμα, όπως και όσο ξεκάθαρη θα έπρεπε.

Το κρισιμότερο διπλωματικά και αμυντικά σημείο στην ελληνοισραηλινή αμυντική συνεργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά, ακόμα τουλάχιστον, όχι με ρυθμούς ή σχεδιασμούς που να την συνδέουν με την κρίση στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας, είναι ότι αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μια αποσπασματική υπόθεση που θα αφορά τις υποθαλάσσιες έρευνες στην Κύπρο. Αυτή η θεμελιώδης θέση φαίνεται να έχει εμπεδωθεί πλέον στην ελληνική πλευρά και, όπως είναι φυσικό, αφορά άμεσα και τους διπλωματικούς χειρισμούς της ίδιας της Κύπρου.
Αν η ελληνοισραιλινή αμυντική συνεργασία πρόκειται να εξελιχθεί, εν μέσω τέτοιων κρίσεων, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει ευρύτερα χαρακτηριστικά και σαφείς, απόλυτα έγκυρες, δημόσιες πλέον εγγυήσεις - και όχι μόνον από την ισραηλινή πλευρά -, που, αυτή τη στιγμή, μέσα στη ρευστότητα των πραγμάτων, δεν φαίνεται να υπάρχουν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα κόκκινα χαλιά δεν αρκούν…

Τη στιγμή που ο Πάνος Μπεγλίτης βρισκόταν στο Ισραήλ, ο άμεσος συνομιλητής ομόλογός του Εχούντ Μπαράκ κατέβαλλε έντονες προσπάθειες να ανατρέψει την όξυνση των τουρκοισραηλινών σχέσεων. Αυτές, έδειξαν να φέρνουν καρπούς ακόμα και μετά από τη στιγμή που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αίγυπτο για τη σύναψη στρατιωτικής συμφωνίας και, ενδεχομένως, και τη Γάζα.
Το κλίμα άρχισε να αλλάζει όμως και πάλι με πρωτοβουλία του Ερντογάν, από δηλώσεις του οποίου δεν έλλειψαν και νύξεις σχετικές με θέματα στρατηγικών όπλων. Εκείνη τη στιγμή, η γραμμή Μπαράκ έχασε σημαντικό έδαφος υπέρ της σκληρής γραμμής Λίμπερμαν, με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα από τις δύο τάσεις. Εκτοτε, έγιναν πολλά: ο Τούρκος πρωθυπουργός απείλησε με τη βίαιη μονομερή διακοπή των υποθαλασσίων ερευνών στην Κύπρο, άφησε να καταστεί σαφές ότι το θέμα της ενέργειας είναι πραγματικά casus belli, δήλωσε ότι στο εξής η βοήθεια στη Γάζα θα πηγαίνει με τη συνοδεία του τουρκικού στόλου, ενώ ο Ισραηλινός πρεσβευτής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Κάιρο μετά από επισόδεια. Στην Αθήνα, ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε στη Βουλή ότι επίθεση κατά της Κύπρου ισοδυναμεί με επίθεση κατά της Ελλάδας. Η κατάσταση δείχνει να κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Εκτοτε, τα δεδομένα μεταβάλλονται διαρκώς και, όπως όλα δείχνουν, το επόμενο κομβικό σημείο θα είναι οι δηλώσεις Ερντογάν στο Κάιρο, οι οποίες θα δείξουν αν τα όρια του τουρκικού μαξιμαλισμού έχουν πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο: αυτό θα διαμορφώσει την τελική στάση και του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αν την εβδομάδα που έρχεται ανακοινωθεί μία επί της ουσίας ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέσα από την τουρκοαιγυπτιακή συνεργασία, τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην: τα περιθώρια θα εξαντληθούν τάχιστα και οι απειλούμενες χώρες θα πρέπει να ετοιμάζονται από κοινού για όλα. Αλλά έχει πολύ κι εξίσου μεγάλη σημασία και το από κοινού και το για όλα, αφού οι τρεις χώρες θα αποτελέσουν πλέον de facto το σύνορο του δυτικού κόσμου απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό και επιθετικό εχθρό που δεν κρύβει τις προθέσεις του για ευρύτερη κυριαρχία.
Εν τω μεταξύ, πάντως, οι εκτιμήσεις, μεταξύ αυτών και εκείνες της ελληνικής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε το Ισραήλ, συγκλίνουν στο ότι με δεδομένες τις ραγδαίες μεταβολές ισορροπιών που εξελίσσονται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, το Ισραήλ θα αποφύγει μεν μέχρι τέλος με κάθε τρόπο την όξυνση, αλλά, τελικά, δεν θα επιτρέψει να πατηθεί η «κόκκινη γραμμή»: δεν θα κάνει πίσω ούτε αν η Τουρκία το προκαλέσει στη Γάζα, αλλά ούτε και τις υποθαλάσσιες έρευνες με την Κύπρο.

Την ίδια στιγμή, ανάλογη εκτιμάται ότι θα είναι η στάση του απόλυτα καθοριστικού παράγοντα, των Ηνωμένων Πολιτειών: επιχειρούν όσο μπορούν να πετύχουν εκτόνωση, αλλά, αν δεν τα καταφέρουν, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει, δεν θα επιτρέψουν στην Τουρκία να επιβάλλει τετελεσμένα. Πέρα από το μείζον για τις ΗΠΑ γεγονός ότι το ίδιο το Ισραήλ κινδυνεύει πλέον άμεσα, η απόφαση για τις ενεργειακές έρευνες στην Κύπρο αφορά άμεσα και τις ΗΠΑ που πρωταγωνιστούν σε αυτές. Τόσο επιχειρηματικά όσο και πολιτικά τα αμερικανικά συμφέροντα που εμπλέκονται είναι άμεσα συσχετισμένα μεταξύ τους και βρίσκονται στην καρδιά της Ουάσιγκτον.

Η Τουρκία και η Αίγυπτος, παίρνουν πλέον τη φυσική γεωπολιτική τους θέση, απέναντι στον δυτικό κόσμο. Η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, αλλά και μείζονα αμερικανικά συμφέροντα, απειλούνται, πλέον, άμεσα και ευθέως. Και, μάλιστα, σε μια στιγμή, που για εντελώς διαφορετικούς λόγους, η Ευρώπη τρίζει συθέμελα, με τη γεωπολιτική διάσταση να έχει ήδη κι εκεί εκδηλωθεί εδώ και καιρό, από την ώρα που η Γαλλία και η Αγγλία, μαζί και οι ΗΠΑ, αποφάσισαν να επέμβουν στη Λιβύη, βρίσκοντας κάθετα αντίθετη τη Γερμανία, τη σημερινή συνέχεια των παλιών Κεντρικών Αυτοκρατοριών...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αναβιώνει η Οθωμανική Αυτοκρατορία; - γνώμες (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=418861&h1=true)


Σαν να έρχεται η ώρα του "Η ταν ή επί τας". Νέες συμμαχίες δημιουργούνται κι ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Πολύ κρίσιμη κι ενδιαφέρουσα θα είναι η επόμενη περίοδος. Η Τουρκία παίζει σκληρό παιχνίδι και πέρνει μεγάλα ρίσκα. Ολα θα εξαρτηθούν από τη στάση των ΗΠΑ. Διαβαζα ότι οι Ισραηλινοί σκέφτονται να στηρίξουν τους Κούρδους. Οψόμεθα...

giclas
10-09-2011, 15:46
ΤΟ ΒΗΜΑ - Αναβιώνει η Οθωμανική Αυτοκρατορία; - γνώμες (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=418861&h1=true)


Σαν να έρχεται η ώρα του "Η ταν ή επί τας". Νέες συμμαχίες δημιουργούνται κι ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Πολύ κρίσιμη κι ενδιαφέρουσα θα είναι η επόμενη περίοδος. Η Τουρκία παίζει σκληρό παιχνίδι και πέρνει μεγάλα ρίσκα. Ολα θα εξαρτηθούν από τη στάση των ΗΠΑ. Διαβαζα ότι οι Ισραηλινοί σκέφτονται να στηρίξουν τους Κούρδους. Οψόμεθα...


η ηταν η επι τας συγα μην βγη η Ελλαδα σε πολεμο με την τα τουρκακια αμα ηταν θα εβγενε κε το 1974
το Ισραηλ ειδη εκανε κηνισης με το αρμενικο λοπη στη ηπα για αναγνωρηση της γενοκτονιας τον Αρμενιον κε προς το πκκ
η τουρκια ξερη οτι αν κυνηθη προς το Ισραηλ θα εχη προβληματα με ΗΠΑ ΝΑΤΟ κε ΕΕ
στο τελος της μερας κε να το θυμηθται θα πρωχορηση με τετελεσμενα σε γεωτριση 20 περηπου μιλια απο την Παφο η στα ανατοληκα της Αμοχοστου οπου λογηκα εναι η ΑΟΖ της Κυπρου
η τουρκια ετσι κε αλιος δεν αναγνωρηζη την Κυπριακη Δυμοκρατια κε για εκτονοση της κρισης με το Ισραηλ θα της που τα αμερηκανακια ΟΚ !

BOXER
10-09-2011, 17:14
...Σαν να έρχεται η ώρα του "Η ταν ή επί τας". Νέες συμμαχίες δημιουργούνται κι ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Πολύ κρίσιμη κι ενδιαφέρουσα θα είναι η επόμενη περίοδος. Η Τουρκία παίζει σκληρό παιχνίδι και πέρνει μεγάλα ρίσκα. Ολα θα εξαρτηθούν από τη στάση των ΗΠΑ. Διαβαζα ότι οι Ισραηλινοί σκέφτονται να στηρίξουν τους Κούρδους. Οψόμεθα...


Εχει παρα πολλα μετωπα, και "ανοικτους λογαριασμους" και η τουρκια με παρα παρα πολλους....
Για να δουμε...

TEOSS
10-09-2011, 20:53
Το άρθρο του Βήματος (και όχι μόνο, μιας και είδα παρόμοια σε αρκετές εφημερίδες) είναι κινδυνολογικό για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. (Μπεγλίτης – κυβέρνηση κ.α )

Οι σχέσεις Ισραήλ – Αιγύπτου δεν έχουν διαταραχθεί και δεν θα διαταραχθούν, τουλάχιστον όσο κάνει κουμάντο ο στρατός.
DefenceNet - Ο Νετανιάχου κρατά διπλωμάτες του στο Κάιρο, ευχαριστώντας τον Ομπάμα για τη συμβολή του! (http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=23760&Itemid=157)

Πρώτο ΘΕΜΑ online : «Φωτιά» στο τρίγωνο Αίγυπτος - Ισραήλ - Τουρκία - Κόσμος (http://www.protothema.gr/world/article/?aid=144677)


Από τα στοιχεία που παρουσιάζει το Πρώτο θέμα βλέπουμε ένα ζήτημα (που είχα επισημάνει παλαιοτέρα) και καλό είναι να το λάβουν υπόψη τους όσοι ΔΕΝ επιθυμούν εξειδικευμένες αστυνομικές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση πλήθους όπως η Υποδιεύθυνση Αποκαταστάσεως Τάξης (ΥΑΤ) γνωστή και ως ΜΑΤ….
...έχουμε λοιπόν πλήθος περίπου 2.000 ατόμων (και 3.000 να ήταν και 5.000 δεν αλλάζει πολύ) … = 3 νεκροί και 450 τραυματίες !!!
Μιλάμε για επεισόδια που η Ελληνική (όπως και οι ευρωπαϊκές) αστυνομία θα είχε <τελειώσει> για πλάκα , όπως κάνει επί δεκαετίες και με πολλαπλάσιους διαδηλωτές.

Όπως θυμόμαστε όλοι, στις μεγάλες συγκεντρώσεις τα αραβικά καθεστώτα είχαν εκατοντάδες νεκρούς …μιας και επί εξουσίας τους απαγορεύονταν τέτοιου είδους εκδηλώσεις και η αστυνομία τους δεν είχε ικανές υπηρεσίες.
Αποτέλεσμα να διαλύονται εύκολα (όπως οι δικές μας <<βλαχοδιμοιρίες>>) και να αναλαμβάνει ο στρατός, με τα γνωστά, θλιβερά αποτελέσματα. Είναι γνωστό οτι οι στρατιωτικές μονάδες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν πλήθος. Θυμόμαστε τι έπαθε και ο Ελληνικός στρατός όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πλήθος στο Ουρόσεβατς. Κλείστηκαν στην Εκκλησία , αφήνοντας τα οχήματά τους να καούν! οι ίδιοι σώθηκαν τελευταία στιγμή …
Εάν έρχονταν σε αντιπαράθεση θα είχαν νεκρούς Κοσοβάρους και μετά …καληνύχτα.:cool:




Όσο για την Τουρκία, εάν δεν γίνουν σοβαρά πράγματα, το σκηνικό είναι στημένο για έλεγχο αράβων έναντι του πραγματικά επικίνδυνου, Ιρανικού ελέγχου !;)


Εάν ….γίνουν !!! χαααχα …<<μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι>> !!!:sm7::sm7::sm7:

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι = Whom the gods would destroy, they first make mad (http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?4898-%CE%9C%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%B1%CE%B9-Whom-the-gods-would-destroy-they-first-make-mad)



Υ.Γ. Παίζει και η <<τιμωρία>> για το 2003 ….:D:D:D

ortho
10-09-2011, 22:32
Στο τελευταίο θα συμφωνήσω. Οι Τούρκοι το έχουν παραπαίξει ανεξάρτητοι και θα το πληρώσουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν περιβάλλονται από φίλους. Εξακολουθούν όμως να το παίζουν νταήδες εκμεταλλευόμενοι την ατολμία των άλλων. Μάλλον όμως αυτή τη φορά κουνιούνται σε λάθος χώρα.... Θα δούμε.

giclas
10-09-2011, 22:47
διαφωνο τεληκος αντηκιμενικος στοχος ειναι η διμηουργια τετελεσμενο στη ανατοληκη η δυτικα της ΑΟΖ της Κυπρου

η Κυπρος οριοθετησαι την ΑΟΖ με Αιγηπτο Ισραηλ Λυβανο κε εκραιμη με Συρια κε τουρκια η οπια τουρκια δεν αναγνορηζη την οντοτιτα της Κυπριακης δυμοκρατιας

TEOSS
11-09-2011, 02:53
διαφωνο τεληκος αντηκιμενικος στοχος ειναι η διμηουργια τετελεσμενο στη ανατοληκη η δυτικα της ΑΟΖ της Κυπρου

η Κυπρος οριοθετησαι την ΑΟΖ με Αιγηπτο Ισραηλ Λυβανο κε εκραιμη με Συρια κε τουρκια η οπια τουρκια δεν αναγνορηζη την οντοτιτα της Κυπριακης δυμοκρατιας

Φίλε , αυτό που λες το είχε ήδη πάρει η Τουρκία , τουλάχιστον από το 2003 !. Θυμήσου τις δηλώσεις του υπουργού σου των εξωτερικών Νίκου Ρολάνδη για παρέμβαση της Αθήνας (κυβέρνηση Σημίτη, Υπ.Εξ. ΓΑΠ) για ΕΞΑΙΡΕΣΗ του Καστελόριζου κατά την δημιουργία των χαρτών της ΑΟΖ με την Αίγυπτο*.
Εάν δεν χάλαγε η σχέση με το Ισραήλ, θα έμπαινε με συμμετοχή στους αγωγούς μεταφοράς, όπως και βόρεια (π.χ.ITGI)…. Καθώς και στις έρευνες ανεύρεσης κοιτασμάτων.
Παίζονται πολύ μεγαλύτερα παιχνίδια ….!;)


*...

2003- Rolandis: Greece refused existence of Kastelorizo's EEZ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Pq8eYawkZu4&feature=player_embedded#)!

giclas
11-09-2011, 08:39
θεωδορε η ΑΟΖ της Κυπρου με την Αιγηπτο εμηνε πησο 8 μιλια για να μην περηπλεκτη η ΑΟΖ της Ελλαδας διοτι βαση του δικεου της θαλασας η ΑΟΖ ειναι εκη ασχετος πος την ερμηνευη η τουρκια (τα νισια δεν εχου ΑΟΖ)
εγω αναροτιουμαι πος εχει η Μαλτα ?

TEOSS
11-09-2011, 11:36
Το πως έγινε η μετατόπιση της Κυπριακής ΑΟΖ λόγω εξαίρεσης του Καστελόριζου, εξηγείται από τον Κύπριο Υπ.Εξ. στο βίντεο παραπάνω.
Άρα ουσιαστικά η Τουρκία είχε πετύχει αυτό που ήθελε. Δηλαδή να μπει <<σφήνα >> ανάμεσα στις ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας …
Τώρα, με την πολιτική που ακολουθεί έναντι του Ισραήλ, η σφήνα θα μπει στον κ… της !:D:D:D

CPretenteriS
11-09-2011, 12:03
Το πως έγινε η μετατόπιση της Κυπριακής ΑΟΖ λόγω εξαίρεσης του Καστελόριζου, εξηγείται από τον Κύπριο Υπ.Εξ. στο βίντεο παραπάνω.
Άρα ουσιαστικά η Τουρκία είχε πετύχει αυτό που ήθελε. Δηλαδή να μπει <<σφήνα >> ανάμεσα στις ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας …
Τώρα, με την πολιτική που ακολουθεί έναντι του Ισραήλ, η σφήνα θα μπει στον κ… της !:D:D:D



Ετσι νομίζω κι εγώ Θοδωράκο... και βαθιά... :cool:


CPS

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

giclas
13-09-2011, 08:57
αυτο που προσπαθη να κανη η τουρκια δυχως να σπαση μητι εναι να δυμιουργηση κριζη ζωνη στην νοτιανατοληκη μεσωγιο οπος εκαναι κε στο αιγαιο

το οτι εμηνε πησο 8 μιλια η Κυπρος στη ΑΟΖ μετα απο υποδηξη της Ελλαδα λογω του Καστελλορηζου

οι μονες χωρες που αφυσβητου το δικεο της θαλασσας ειναι η Βενεζουελλα κε η τουρκια

napgeo
13-09-2011, 10:14
Σας το είχα πει πριν λίγες ημέρες ότι άλλα είναι τα πιο σοβαρά θέματα από την οικονομία. Αυτός ο μήνας θα είναι ο πιο δύσκολος από την αντιπολίτευση και μετά.
Τα Θαλάσσια σύνορα λόγω έλλειψης Ναυτικού από Κύπρο και Ισραήλ θα τα έχει υπό την επιτήρηση της η χώρα μας. Σιγά σιγά οι τόνοι ανεβαίνουν.
Ίδη 2 ρωσικά πυρηνικά Υ/Β βρίσκονται στη Μεσόγειο.
Η Π/Α του Ισραήλ είναι από τις πιο σύγχρονες . Και να μην ξεχνάμε ότι έχει 3 Υ/Β με πυρηνικές κεφαλές.
Εάν δεν επικρατήσει σύνεση την παρούσα περίοδο από όλους δυστυχώς θα έχουμε πρόβλημα. Μετά την τάφρο που έχει (σχεδόν) κατασκευαστεί στον Έβρο η Γείτονος χώρα νοιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Δικαίως η Γαλλογερμανοί είπαν το (επιτέλους η Ευρώπη χαράζει τα σύνορα της.
Μην πιστεύετε ότι γράφουν οι (λαϊκίστικες) εφημερίδες. Η χώρα μας παρά τα όποια οικονομικά της προβλήματα δεν είναι καρπαζοεισπράκτορας…..............

ckk
13-09-2011, 10:29
Σας το είχα πει πριν λίγες ημέρες ότι άλλα είναι τα πιο σοβαρά θέματα από την οι......................................................................................................
[FONT=Arial][SIZE=3]Ίδη 2 ρωσικά πυρηνικά Υ/Β βρίσκονται στη Μεσόγειο.
Η Π/Α του Ισρα................................................οβλήματα δεν είναι καρπαζοεισπράκτορας…..............

Πολύ σωστά τοποθετείται, επικουρικά, το ρωσικό στοιχείο από τον Νάπο.

Εγώ βλέπω ολιγοήμερο πόλεμο, με μόνους άμεσα εμπλεκόμενους εμάς με την Τουρκία.

NLS
13-09-2011, 10:41
Να ετοιμαστώ για επιστράτευση; Αν και έχω πάρει το "τελικό" χαρτί, είμαι σε διοίκηση που μαζεύουν συνήθως.

Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή έχει μείνει αρκετό καιρό ήρεμη και σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση, για κάποιους ένας πόλεμος είναι διέξοδος. Όπως έχει δείξει και η ιστορία δηλαδή.

Fuji
13-09-2011, 11:35
Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου έλεγε : όταν θέλει να χαθεί το μυρμήγκι, βγάζει φτερά ...

Akyla
21-09-2011, 16:40
Σας το είχα πει πριν λίγες ημέρες ότι άλλα είναι τα πιο σοβαρά θέματα από την οικονομία. Αυτός ο μήνας θα είναι ο πιο δύσκολος από την αντιπολίτευση και μετά.
Τα Θαλάσσια σύνορα λόγω έλλειψης Ναυτικού από Κύπρο και Ισραήλ θα τα έχει υπό την επιτήρηση της η χώρα μας. Σιγά σιγά οι τόνοι ανεβαίνουν.
Ίδη 2 ρωσικά πυρηνικά Υ/Β βρίσκονται στη Μεσόγειο.
Η Π/Α του Ισραήλ είναι από τις πιο σύγχρονες . Και να μην ξεχνάμε ότι έχει 3 Υ/Β με πυρηνικές κεφαλές.
Εάν δεν επικρατήσει σύνεση την παρούσα περίοδο από όλους δυστυχώς θα έχουμε πρόβλημα. Μετά την τάφρο που έχει (σχεδόν) κατασκευαστεί στον Έβρο η Γείτονος χώρα νοιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Δικαίως η Γαλλογερμανοί είπαν το (επιτέλους η Ευρώπη χαράζει τα σύνορα της.
Μην πιστεύετε ότι γράφουν οι (λαϊκίστικες) εφημερίδες. Η χώρα μας παρά τα όποια οικονομικά της προβλήματα δεν είναι καρπαζοεισπράκτορας…..............

ΑΚΡΙΒΩΣ