PDA

View Full Version : "Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες"


MARK
22-09-2011, 08:59
"Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες"

Το άρθρο της Σουηδέζας δημοσιογράφου, Κάισα Έκις Έκμαν, για την κρίση χρέους της Ελλάδας, με τίτλο "Όταν το ευρω-κοστούμι δεν ταιριάζει" προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και απέκτησε τεράστια δημοφιλία. Πώς αντέδρασαν οι Σουηδοί



"Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες. Το αντίθετο μάλιστα. Έχω και εγώ επισκεφτεί την Ελλάδα και έχω δει από κοντά πολλά παιδιά να εργάζονται από τα 18 τους στις επιχειρήσεις των γονιών τους και ιδιωτικούς υπαλλήλους να πηγαίνουν στο γραφείο τους τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες".
Με τα λόγια αυτά, αναγνώστης στη Σουηδία σχολιάζει την ελληνική πραγματικότητα και αντιδρά στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που θέλουν τους Έλληνες να μην προσπαθούν αρκετά, προκειμένου να εξέλθουν από την κρίση χρέους που τους ταλανίζει.


Το εν λόγω σχόλιο αναρτήθηκε στο άρθρο της Κάισα Έκις Έκμαν που επισκέφτηκε τη χώρα μας τον περασμένο μήνα, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν τη χώρα μας στην οικονομική κατρακύλα και στη συσσώρευση χρέους άνω των 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε κάθε εργαζόμενο ενήλικα.
Το αποτέλεσμα ήταν να γράψει το άρθρο με τίτλο "Όταν το ευρω-κοστούμι δεν ταιριάζει" το οποίο ακολουθεί


"Και ενώ, περίμενες να δεις τους Έλληνες να παίζουν τάβλι στις καφετέριες, είδες ανθρώπους να στριμώχνονται στο μετρό, να βιάζονται στους δρόμους, να τρέχουν να προλάβουν... κάτι. Τι; Μάλλον τα κλεμμένα τους όνειρα. Στην Ελλάδα η παραγωγή έχει προ πολλού σταματήσει και τώρα όλοι πληρώνουν τα χρωστούμενα, χωρίς όφελος", σχολιάζει Σουηδός αναγνώστης στο άρθρο της Κάισα Έκις Έκμαν.


Για τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, άλλος αναγνώστης σχολιάζει "έπρεπε να το κάνουν από καιρό. Πρέπει να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό, αφού δεν αρνείται να επαναστατήσει και να διεκδικήσει όσα δικαιούται".
Θερμή συμπαράσταση με εκατοντάδες σχόλια
Στις συνολικά 52 σελίδες με σχόλια συμπαράστασης για τους Έλληνες που ζουν σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, αναγνώστες της εφημερίδας Dagens Nyheter, σχολιάζουν ότι "στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες διαθέτουν προσόντα και ένα ικανοποιητικό επίπεδο μόρφωσης, χωρίς αυτό να αναγνωρίζεται στον εργασιακό τομέα. Ακόμα και το όριο συνταξιοδότησης αυξήθηκε".
Στη φράση της δημοσιογράφου "Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση", δεν είναι λίγοι εκείνοι που πραγματοποιούν ανοιχτή πρόσκληση για τη Σουηδία... "Ελάτε εδώ", σχολιάζει αναγνώστης, ενώ άλλος σχολιάζει ότι στη χώρα μας κυριαρχεί "η διεφθαρμένη γραφειοκρατία, η δικτατορία των τραπεζών και η πολιτική αριστοκρατία".
Για "υποκινούμενα μαγειρέματα ελλειμμάτων και αδυναμία χειρισμού του υπέρογκου χρέους από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης" κάνει λόγο άλλος αναγνώστης και σχολιάζει αρνητικά τα υψηλά επιτόκια δανεισμού.
Δραματική δείχνει η εικόνα των άτυχων 30ρηδων Ελλήνων σύντομα θα μεταμορφωθούν στη "γενιά των 500 ευρώ" και συχνά αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον.
"Κανείς τους δεν έχει παιδιά. Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι’ αυτούς. Είναι μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό τους, όμως δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων", αναφέρει στην έκθεση - κόλαφο η Σουηδέζα δημοσιογράφος και σχεδόν με απόγνωση σχολιαστής αναφέρει: "Δεν μπορεί η κοινωνία να προοδεύσει χωρίς κίνητρα".
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν με καχυποψία το άρθρο της Κάισα Έκις Έκμαν, σχολιάζοντας αρνητικά το "χιούμορ" με το οποίο σχολιάζεται η κατάσταση στην Ελλάδα, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη υποτίμηση της κοινής λογικής. "Για το χρέος φταίει ο ίδιος ο λαός", συμφωνούν αρκετοί αναγνώστες.

pkiriakos
22-09-2011, 09:20
Αμπελοφιλοσοφίες και άχρηστες φιλοφρονήσεις. Εντεταλμένοι με κάποιον τρόπο προκειμένου να αποπροσανατολίσουν ή να κατευνάσουν το πλήθος??Ξέρω γώ??Με έχουν κάνει να υποψιάζομαι τους πάντες και τα πάντα.Όλα κακοπροαίρετα μου φαίνονται πιά.Ίσως να λέω και ανοησίες.Δεν φτάνουν και τα χρήματα πιά να το ρίξουμε και στα ναρκωτικά.:yz