PDA

View Full Version : Θέσεις στάθμευσης για μοτοσυκλέτες...


GregoryGS
14-10-2011, 15:34
Αφορμή για να ανεβάσω αυτό ήταν μια είδηση που διάβασα χθες ότι γερανός της τροχαίας απομάκρυνε παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα στο κέντρο της Αθήνας.
Έχω παρατηρήσει ότι σε αρκετούς δήμους πια υπάρχουν ειδικές θέσεις στάθμευσης για μοτοσυκλέτες έτσι ώστε να μην σταθμεύουν τα συμπαθή τετράποδα (τετράτροχα ήθελα να πω!). Φυσικά οι θέσεις είναι περιορισμένες, για να μην χάνουμε τα έσωδα από την ελεγχόμενη στάθμευση των αυτοκινήτων. Το ότι το δίτροχο δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα δεν έχει γίνει κατανοητό από τους περισσότερους δήμους στην Ελλάδα που κάνουν τα πάντα για να το βάλλουν στο περιθώριο. Για ένα περίεργο λόγο δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι οι μοτοσυκλέτες ΔΕΝ μπορούν να σταθμεύσουν στο κενό ανάμεσα από σταθμευμένα αυτοκίνητα και κανείς δεν ρισκάρει να βρει την περιουσία του πεταμένη κάτω από κανέναν ατζαμή.

Για να μην μείνω λοιπόν μόνο στην γκρίνια (φυσικά χρειάζεται και αυτό για να τα βγάζουμε από μέσα μας) και εξαιτίας του γεγονότος ότι στον Βόλο που κινούμε το θέμα χώρος στάθμευσης για δίκυκλα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασία και αναγκαστικά οι οδηγοί χρησιμοποιούν πεζοδρόμια και πλατείες για να σταθμεύσουν (μέχρι να δούμε τους φίλους μας με τα μπλοκάκια να μαζεύουν έσοδα για το δήμο) θα θέσω το ερώτημα:


που αναγκαζόμαστε να σταθμεύουμε συχνότερα τις καλές μας και πόσο ασφαλές είναι αυτό για όλους μας;;; :hmmm:

ckk
14-10-2011, 16:17
Αφορμή για να ανεβάσω αυτό ήταν μια είδηση που διάβασα χθες ότι γερανός της τροχαίας απομάκρυνε παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα στο κέντρο της Αθήνας....................................


που αναγκαζόμαστε να σταθμεύουμε συχνότερα τις καλές μας και πόσο ασφαλές είναι αυτό για όλους μας;;; :hmmm:

Πάντα στον δρόμο και να μην ενοχλεί.



Εκτός όταν πηγαίνω Σύνταγμα... :)

moby_gr
14-10-2011, 16:53
Πάντα στον δρόμο και να μην ενοχλεί.



Εκτός όταν πηγαίνω Σύνταγμα... :)


Σωστός, γιατί πλέον γράφουν εάν παρκάρεις πάνω σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης...10 ευρώ δηλαδή, τρομάρα τους...

Σε ερώτησή μου (σε προιστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας) που να παρκάρω, αφού οι λιγοστές θέσεις μοτο-πάρκινγκ δε φτουράνε (έχετε δίκιο μου είπε), η απάντηση ήταν αγοράστε κάρτα (ξυστό)...!!!

Και που να τη βάλω μεγάλε?! Πίσω από τη ζελατίνα του adve?!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
14-10-2011, 20:16
Πάντα στον δρόμο και να μην ενοχλεί.



Εκτός όταν πηγαίνω Σύνταγμα... :)

Και στο Σύνταγμα ... :o

adventure
14-10-2011, 20:53
Είναι ένα θέμα μπορώ να πώ :rolleyes:...... εγώ όσο μπορώ μακριά από αυτοκίνητα και σε χώρο που να την ελέγχω όπου πηγαίνω για το νησί μιλάω πάντα .

;) ;) :)

spy89
15-10-2011, 00:50
Στο σύνταγμα μ έχουν χαράξει το ντεπόζιτο με κλειδί σ ένα τρανσαλπ π είχα (στον παράλληλο της Ερμού π παρκάρουν οι μηχανές) και το Κ μ το έχουν τρακάρει 2 φορές, αλλά ευτυχώς μ στράβωσαν μόνο την πινακίδα, την οποία την ίσιωνα με το χέρι κ όλα οκ.. Το βάζω πάντα διαγώνια γι αυτό (άμα είναι να το βρουν να το βρουν τουλάχιστον στη ρόδα!!!)

dimitrisb
15-10-2011, 00:56
Ναι βέβαια ...
... οι μοτο τους ενοχλούν ... όχι κάτι αυτοκίνητα που είναι σαν ... πλοία!
Έλεος !
Η μοτο συμβάλλει και στην μείωση νέφους, μποτιλιαρίσματος καθώς και στο θέμα του χώρου στάθμευσης!
Τι να πω ...

Akyla
15-10-2011, 02:30
Είχα ενα μπάρμπα σε ενα χωριό κοντά στο αγρίνιο...με ενα παπί 50αρι μην πώ 25αρι απο την πολύ χρήση.....
Ο μπαρμπας λοιπόν πήγενε απο την μια πλευρα της πλατείας στην άλλη ....ΚΑΘΕΤΑ πάνω απο την πλατεια...και πάρκαρε και πάνω στην πλατεία....
Μια μέρα, καλοκαίρι, έχει έρθει καινούριος αστυνομικός στο χωριό....τον βλέπει τον μπαρμπα να περνάει κάθετα και τρελένεται....
Φωνάζει
"Που πά ρε μπάρμπααααααααααα? "
και του απαντάει ο θεός
" Στου κυρ τάσου για καφε θες να σε πάρω? "
τρελένεται ο αστυφύλαξ και του λεεί ..απο την πλατεία γιατί πας?
Έ δεν έχω δίπλωμα και αποφεύγω τον δρόμο....ελα εδώ ποιό κάτω είναι ο κυρ Τάσος και αμα έχεις δίπλωμα παρε το μηχανακι και οδήγα εσυ ως εκεί, αλλά να μου το προσέχεις!!!!
Ο παππούς και δίπλωμα είχε και ασφάλεια (παράξενο αλλά πάντα εχει).

Συμπέρασμα,
Παλικάρι μου...Η Ελλάδα είναι ένα μπουρ%$&£$λο, αν το αφήσεις κάτω θα στο τρακάρουνε, αν το αφήσεις σε λάθος θέση θα σε γράψουνε, αν δεν γήνουν όλα αυτά θα στο πάρει ο γερανός, διαφορετικά μπορεί να επιληφθεί της κατάστασης κάνα κλεφτρόνι....πουθενά δεν θα έχεις το κεφάλι σου υσηχο...οπότε παράτα το ΟΠΟΥ γουστάρεις και φρόντησε να εχεις οπτική επαφή....ουτως ωστε αν γήνει οποιαδήποτε στραβή πετάγεσαι και το προλαβαίνεις το κακό!!!

Εγώ μόνο το βράδυ προσέχω που το βάζω....στο υπόγειο και υσηχάζω!!!! (και στο γραφείο μπροστά στον security, όχι οτι προσέχει...εδω φοβόμαστε μην μας πάρουν το κτηριο καμια ημέρα αλλα λέμε τώρα)

συμβουλή...αν έχει κοντά αστυνομικό τμήμα ή κάνα λιμεναρχείο βάλε το επιδεικτηκά εκεί δίπλα....δεν υπάρχει περίπτωση να σε γράψουν.... (μπορεί να είναι συναδέλφου σκέφτονται) :sm7::sm7::sm7::sm7::sm7:

Akyla
15-10-2011, 02:34
Και στο Σύνταγμα ... :o





Μην παρκάρετε στο σύνταγμα....με τόση γλύτσα απο τους γλειώδεις τύπους ποιό πάνω μπορεί να γλυστρήσετε