PDA

View Full Version : Συμφωνία για"κούρεμα" του Ελληνικού χρέους στο 50%


MARK
27-10-2011, 12:09
Φαίνεται ότι έπιασαν τόπο οι πιέσεις Μέρκελ-Σαρκοζί στους τραπεζίτες, καθώς επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία για "κούρεμα" στο 50%.Η τελική συμφωνία ανακοινώθηκε στις 5:37 τα ξημερώματα της Πέμπτης από τον πρόεδρο της Ε.Ε Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Πράσινο φως από ΔΝΤ για την εκταμίευση της 6ης δόσης


Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν τα ξημερώματα τράπεζες και ΕΕ σχετικά με το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους, που κλείδωσε στο 50%.
Βάσει της ενημέρωσης από την ελληνική πλευρά,# το νέο δάνειο θα είναι περίπου στα 130 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το κούρεμα έχει κλείσει στο 50% και οι τράπεζες θα συνεισφέρουν περίπου 90 με 100 δισεκατομμύρια ευρώ, συμμετέχοντας εθελοντικά.
Τα ταμεία, μετά το κούρεμα θα χρειάζονται ενίσχυση περίπου 1 δισ. ευρώ το χρόνο.
Επίσης, το πακέτο προβλέπει καλύτερα επιτόκια για την Ελλάδα, ενώ είναι πολύ προσεκτική η διατύπωση σχετικά με την "εποπτεία".
Συγκεκριμένα το κείμενο των αποφάσεων αναφέρει, ότι η εφαρμογή του προγράμματος επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση, στην οποία θα παρασχεθεί τεχνική υποστήριξη.
Σε 400 δισ. δολάρια ΗΠΑ προσδιόρισε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, την οικονομική αξία των αποφάσεων που έλαβε σήμερα η μαραθώνια, περιπετειώδης Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup.
Ο ίδιος, χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμες» τις αποφάσεις που κατέστη δυνατόν να ληφθούν, μετά και από τη συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδος για εθελοντικό "κούρεμα" της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 50%. Ο ίδιος, ανέφερε, ότι η πολυπλοκότητα των ζητημάτων που συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup και η αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία, είχαν ως αποτέελσμα να υπάρξει μια μακριά νύχτα διαπραγματεύσεων. "Μπορούμε τώρα να ανακουφιστούμε", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος, τελικά θα προβλέπει ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδος, με μόνιμη παρουσία ελεγκτών εφαρμογής του προγράμματος.
Τη σύνταξη του νέου προγράμματος θα συνδράμει η τελευταία έκθεση της τρόικας, ενώ στόχος είναι η μείωση του χρέους της Ελλάδος στο 120% του ΑΕΠ της μέχρι το 2020, ούτως ώστε η χώρα να καταφέρει να επιστρέψει ρεαλιστικά στις αγορές. Η κα Μέρκελ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ιταλία δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα περιορισμού του χρέους της στο 113% του ΑΕΠ της.
"Αποφασίσαμε να πολλαπλασιάσουμε τους πόρους του EFSF. Αυτός ο τρόπος θα επιτρέψει να τετραπλασιάσουμε ή να πενταπλασιάσουμε τους διαθέσιμους πόρους του ταμείου" (μόχλευση), είπε ο κ.Σαρκοζί. "Θα υπάρξει στενότερη συνεργασία και με το ΔΝΤ σε αυτό το πλαίσιο, για την υλοποίηση των αποφάσεων". Ο κ.Σαρκοζί χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις εξελίξεις, για την αποτροπή της μετάδοσης της κρίσης χρέους στην ευρω-ζώνη.
#Η σημερινή απόφαση για την Ελλάδα επιτυγχάνει το στόχο να καταστεί διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος, δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ενα νέο πρόγραμμα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη.
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στις 6 τα ξημερώματα μεταξύ άλλων είπε πως σήμερα ξημερώνει μια καινούργια μέρα. “Έχουμε τώρα τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν. Πολλοί στο εσωτερικό της χώρας καλλιεργούσαν συνειδητά ένα κλίμα ηττοπάθειας”, είπε.
Πρόσθεσε ότι “παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Αίρονται βάρη από τον ελληνικό λαό και μεταφέρονται στις τράπεζες. Σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις τους. Η σημερινή απόφαση δεν θίγει τις συντάξεις αντιθέτως διευκολύνεται η άσκηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων".
Διαπραγματεύσεις μέχρι τελικής πτώσης
Προηγήθηκε θρίλερ ωρών με τις τράπεζες να αντιστέκονται σθεναρά στην πρόταση της ΕΕ για γενναίο "κούρεμα".
Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η Σύνοδος των 27 ηγετών της ΕΕ, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργου και# ακολούθησε η κρίσιμη συνεδρίαση των "17" της Ευρωζώνης.
Οι διαπραγματεύσεις ΕΕ-τραπεζών για το ύψος του κουρέματος συνεχίζονταν μέχρι και λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο, ενώ κάποια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, σημειώθηκε και διακοπή καθώς δεν τα έβρισκαν.
Υπό τον κίνδυνο, να μην υπάρξει συμφωνία, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισαν να πάρουν το θέμα "πάνω τους".
Μέρκελ και Σαρκοζί ήταν αποφασισμένοι για οριστική λύση στο "ελληνικό πρόβλημα" και προχώρησαν σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για να τις πιέσουν να δεχθούν "κούρεμα" υψηλότερο του 40%, στο οποίο επέμεναν.
Πράσινο φως για την 6η δόση
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρετίζει τη "σημαντική πρόοδο» που επιτεύχθηκε κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, συγχαίροντας τους ηγέτες της ευρωζώνης γιατί συμφώνησαν σε «ένα πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την κρίση στην περιοχή".
"Από τώρα, προτίθεμαι να εισηγηθώ στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου" στην Ελλάδα, δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας ότι είναι "μείζονος σημασίας" η εφαρμογή "των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που δέχτηκε" η Αθήνα.
Παπανδρέου: "Να βάλουμε τέλος στην κρίση"
Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι "η Ευρώπη αποφάσισε να διασώσει το ευρώ και να διασφαλίσει την σταθερότητα του".
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι "ο ελληνικος λαός κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να βάλει τάξη. Ήρθε η ώρα για την ευρωπαϊκή ηγεσία να λάβει αποφάσεις ώστε να βάλει τέλος στην κρίση, να γυρίσει σελίδα και να δημιουργήσει ένα πιο σίγουρο μέλλον για τους λαούς της Ευρώπης".
Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι παρέδωσε το προσχέδιο της Συνόδου κορυφής στον Γιώργο Παπανδρέου, το οποίο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην Αθήνα.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκε η κυβερνητική τηλεδιάσκεψη. Ο Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες και διαβεβαίωσε τους υπουργούς ότι οι τεχνοκράτες θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο και δεν θα έχουμε να κάνουμε με "επιτροπεία".
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών τηλεφώνησε δύο φορές και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Την Τετάρτη, η καγκελάριος Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική Βουλή, προανήγγειλε νέα σκληρά μέτρα και τόνισε ότι μια "επιτροπεία" της Ελλάδας για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων θα ήταν επιθυμητή.
Ελληνικές διπλωματικές πηγές σημείωναν, από τις Βρυξέλλες, ότι οι διαπραγματεύσεις είναι διαρκείς, ότι η μια πρόταση διαδέχεται την άλλη, ενώ παράλληλα τόνιζαν ότι η όλη συζήτηση αφορά κυρίως τις τράπεζες και ότι για τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία δεν θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα.
Συμφωνία της ΕΕ για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των "27", δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.
"Συμφωνήσαμε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει να είναι ένας από τους κύριους στόχους μας", δήλωσε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου.
Πυρετός διαβουλεύσεων και για τον EFSF
Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της ενίσχυσης των πόρων και των εργαλείων του Ευρωμηχανισμού (EFSF) ούτως ώστε να δύναται να προστατέψει μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η Ιταλία και η Ισπανία, αναμένεται να δεχτούν τα πρώτα κύματα από τις αναταράξεις στις διεθνείς# αγορές, που αναμφισβήτητα θα προκαλέσει το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.
Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η δανειοδοτική ικανότητα του Μηχανισμού θα πρέπει να αυξηθεί από τα 440 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 1 τρισ. ευρώ. Ωστόσο, η Γερμανία, η οποία συνεισφέρει περίπου το 30% των πόρων του Ταμείου, αντιστέκεται στη μόχλευση άνω του 1 τρισ. ευρώ.
#
#
#
#

yannis
27-10-2011, 14:33
Φτου, ρε γαμώτο... Τζάμπα τύπωνε δραχμές ο γνωστός του γνωστού μου...:p
Άντε να δούμε ποιά θα είναι η καινούρια "εφεύρεση" των "γνωστών ωτορινολαρυγγονομολόγων"!!!!!:rolleyes:
Άμα κάνουν τέτοιες "αστεράτες" προβλέψεις, όπως της πτώχευσης... να τους πάρουμε να γράφουν τον... καζαμία.:sm7: Και δεν εννοώ τον υπουργό οικονομικών της Κύπρου!!!

Hekima
27-10-2011, 14:34
Φτου, ρε γαμώτο... Τζάμπα τύπωνε δραχμές ο γνωστός του γνωστού μου...:p
Άντε να δούμε ποιά θα είναι η καινούρια "εφεύρεση" των "γνωστών ωτορινολαρυγγονομολόγων"!!!!!:rolleyes:
Άμα κάνουν τέτοιες "αστεράτες" προβλέψεις, όπως της πτώχευσης... να τους πάρουμε να γράφουν τον... καζαμία.:sm7:



:sm7::sm7:

napgeo
27-10-2011, 14:35
Σε αναμονή εξελίξεων. Τα δύσκολα μπροστά μας είναι................:hmmm:

gsmaniac
27-10-2011, 15:08
Να είναι καλά ο Γιωργάκης....που τα κατάφερε και έσωσε την χωρα:)
Να μας κόβει χρόνια ,να του δίνει μέρες.....αν υπάρχει θεος:D
Θα έπρεπε την 28η Οκτώβρη...να την καταργήσουν και στην θέση της να γίνει η 27η :rolleyes:
Μιλάμε για πολιτικό θρίαμβο...άντε και σε ανωτερα:D

GeorgeP
27-10-2011, 15:13
Να είναι καλά ο Γιωργάκης....που τα κατάφερε και έσωσε την χωρα:)
Να μας κόβει χρόνια ,να του δίνει μέρες.....αν υπάρχει θεος:D
Θα έπρεπε την 28η Οκτώβρη...να την καταργήσουν και στην θέση της να γίνει η 27η :rolleyes:
Μιλάμε για πολιτικό θρίαμβο...άντε και σε ανωτερα:D

για 'ντα δε σ'αρέ?

yannis
27-10-2011, 15:14
Ποιος Γιωργάκης;;;
Αν εννοείς τον GeorgeP θα είναι απασχολημένος με το χρηματιστήριο, που αυτή την ώρα καλπάζει...
Μπα, κορόιδα θα είναι κι αυτοί... ας τους στην τύφλα τους...
Πόσο είπαμε ήρθε ο Ολυμπιακός;;;

gsmaniac
27-10-2011, 15:17
για 'ντα δε σ'αρέ?

Επειδή είμαι στον παραγωγικό κλάδο της οικονομίας και βλέπω κάθε μέρα να απολύονται άνθρωποι και να κλείνουν μαγαζιά και εταιρείες....δεν μου αρέσει τίποτα
Πριν λίγους μήνες...ΟλΟΙ οι πολιτικοί έλεγαν,ότι στόχος των μέτρων και της εξαθλίωσης της οικονομίας μας ,ήταν να μην φτάσουμε στο κουρεμα....:cool:
Δεν πανε να κουρευτουν ...οι μ@λακες ,που με ρωτάς αν μου αρεσε:mad:

gsmaniac
27-10-2011, 15:19
Ποιος Γιωργάκης;;;
Αν εννοείς τον GeorgeP θα είναι απασχολημένος με το χρηματιστήριο, που αυτή την ώρα καλπάζει...
Μπα, κορόιδα θα είναι κι αυτοί... ας τους στην τύφλα τους...
Πόσο είπαμε ήρθε ο Ολυμπιακός;;;

Δεν είμαι ολυμπιακός καρντια μου...:D
Δεν βαρεθηκες στα βάθη της Ασίας;;;;;
Για έλα κοντά μας,που είμαστε ένα ευχάριστο κλίμα...:D

GeorgeP
27-10-2011, 15:21
Ποιος Γιωργάκης;;;
Αν εννοείς τον GeorgeP θα είναι απασχολημένος με το χρηματιστήριο, που αυτή την ώρα καλπάζει...
Μπα, κορόιδα θα είναι κι αυτοί... ας τους στην τύφλα τους...
Πόσο είπαμε ήρθε ο Ολυμπιακός;;;

Που το καταλαβες? Τωρα βγαζω κατι σπασμενα.......

Ο Κωστας (GsManiac) προτιμουσε την χρεωκοπια...., διοτι ετσι δεν θα εφτιαχνε ο ιδιος τις τελευταιες κατοικιες των ανθρωπων (ειναι ακριβες) αλλα θα παρεδιδε μαθηματα πως να το κανουν οι ιδιοι οι ανθρωποι....πιο σιγουρα πραγματα!!!:D

gsmaniac
27-10-2011, 15:25
Που το καταλαβες? Τωρα βγαζω κατι σπασμενα.......

Ο Κωστας (GsManiac) προτιμουσε την χρεωκοπια...., διοτι ετσι δεν θα εφτιαχνε ο ιδιος τις τελευταιες κατοικιες των ανθρωπων (ειναι ακριβες) αλλα θα παρεδιδε μαθηματα πως να το κανουν οι ιδιοι οι ανθρωποι....πιο σιγουρα πραγματα!!!:D

Δεν προτιμούσε καμμιά χρεωκοπια....ο κωστας:cool:
Ότι είμαστε και επίσημα χρεωκοπημενοι,σε κάνει και παίζεις χρηματιστήριο;;;;:Απορία:
Άλλα μας έλεγες πριν λίγους μήνες....μάλλον τα ξεχασες:cool:

yannis
27-10-2011, 15:27
Δεν είμαι ολυμπιακός καρντια μου...:D
Δεν βαρεθηκες στα βάθη της Ασίας;;;;;
Για έλα κοντά μας,που είμαστε ένα ευχάριστο κλίμα...:D

Αχ βρε Κωστή...
Που θα πάει;; Ίσως με χρόνια με καιρούς συνταξιοδοτηθούμε!!!!

Έλα να μην ξεχνιόμαστε... στο θέμα μας...
Αφιέρωση

O ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΣ - Γ.ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ - YouTube

GeorgeP
27-10-2011, 15:29
Δεν προτιμούσε καμμιά χρεωκοπια....ο κωστας:cool:
Ότι είμαστε και επίσημα χρεωκοπημενοι,σε κάνει και παίζεις χρηματιστήριο;;;;:Απορία:
Άλλα μας έλεγες πριν λίγους μήνες....μάλλον τα ξεχασες:cool:

EΠΙΣΗΜΑ χρεωκοπημενοι? ξαναδιαβασε τις ειδησεις........
Αν ειμασταν ΕΠΙΣΗΜΑ χρεωκοπημενοι δεν θα εβγαζα (τα πηρα) 5000 τωρα!!!! Θα μου ειχαν παρει οτι ειχα και δεν ειχα στην τραπεζα......την κακια τραπεζα(-ες)

Χρηματιστηριο παιζω απο το 2009....ΑΝΕΛΙΠΩΣ...δουλεια δεν εχω και δουλεια βρηκα.....αφορολογητη σχεδον....;)

50,000 ηταν ο ετησιος μισθος μου και μεσα στην ανεργια μου τα πηρα απο το χρηματιστηριο στην χρεωκοπημενη ελλαδα......τι να πει κανεις....

asotosios
27-10-2011, 15:40
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω (ισως δεν ειμαι εξυπνος αρκετα...και παρακαλω καποιος να με διαφωτησει γυρω απο το θεμα...οχι της εξυπναδας...) πως το κουρεμα 50%...που τα 2 τελευταια χρονια απο τον πρωην υπουργο οικονομιας αναφεροταν ως καταρα για την χωρα μας...και για αυτο μας πηρε οσα μας πηρε και θα συνεχισει να μας περνει...ξαφνικα εγινε το "οτι καλυτερο μπορουσε να συμβει στην ζωη μας"...πως απο εκει που θα μπαιναμε στις αγορες το 2012 και τελικα ισως το 2021...και αμα...

πραγματικα γιατι θα τρελαθω...ειναι ή δεν ειναι αληθεια οτι το μεγαλυτερο μερος της περμαναντ εεεεε κουρεματος ηθελα να πω...θα το επομιστουνε και παλι οι Ελληνες φορολογουμενοι - μισθωτοι - συνταξιουχοι... αυτοι δλδ που πληρωνανε παντα ετσι και αλλιως μιας και τα ταμεια και οι τραπεζες (που σιγα να μην πληρωσουν τιποτα μιας και αυτες εχουν το μεγαλυτερο μερος του χρεους) δεν εχουν να καλυψουν τα κουρεμενα...???
αφου το κουρεμα του χρεους δεν εχει γινει επι του συνολικου χρεους της Ελλαδας...!!!

πως βγαινουνε καποιοι και λενε οτι σωθηκαμε (και παλι... γ@μω (παλι...γ@μω) την τυχη μου γ@μω ολο να με σωζουν θελουν)...και γυρω μου το μονο που ακουω ειναι για εταιριες που κλεινουν και για ανθρωπους που δεν εχουν να φανε...???
πως θα καλυφθουν αυτα τα δανεια και πως και κυριως ποτε θα ερθουν αυτες οι επενδυσεις στην Ελλαδα...

δωστε μου τα φωτα σας γιατι ή εγω τα βλεπω μαυρα ή ειναι ολα μαυρα κατραμι ολα πλεον...!!!

gemara
27-10-2011, 15:41
Επειδή είμαι στον παραγωγικό κλάδο της οικονομίας και βλέπω κάθε μέρα να απολύονται άνθρωποι και να κλείνουν μαγαζιά και εταιρείες....δεν μου αρέσει τίποτα
Πριν λίγους μήνες...ΟλΟΙ οι πολιτικοί έλεγαν,ότι στόχος των μέτρων και της εξαθλίωσης της οικονομίας μας ,ήταν να μην φτάσουμε στο κουρεμα....:cool:
Δεν πανε να κουρευτουν ...οι μ@λακες ,που με ρωτάς αν μου αρεσε:mad:


Και ο πιο ηλίθιος θα πρέπει να κατάλαβε τώρα ότι οι μαλ@κες με το κούρεμα φτάσανε το χρέος εκεί που ήταν το 2009, είμαστε επίσημα χρεοκοπημένοι, με συμβόλαιο ανήκουμε στη Δύση πλέον, καταστράφηκε κόσμος και δυο χρόνια τώρα όχι μόνο βελτίωση δεν είδαμε, αλλά μειώθηκε δραματικά το επίπεδο διαβίωσης, η ψυχολογία καταβαραθρώθηκε και οι Γερμανοί μπόρεσαν επιτέλους μετά από 71 χρόνια να ξαναπατήσουν την μπότα τους εδώ, μαθημένοι από το πάθημά τους, χωρίς να τους ανοίξει μύτη.

Μην ξεχνάτε στο σχολείο μετά το κούρεμα, πέφταν οι καρπαζιές.

Καμάρια μου, να σας χαιρόμαστε!!!:D

Top 20 Pasok Voters Countdown (old version) - YouTube

gsmaniac
27-10-2011, 15:44
EΠΙΣΗΜΑ χρεωκοπημενοι? ξαναδιαβασε τις ειδησεις........
Αν ειμασταν ΕΠΙΣΗΜΑ χρεωκοπημενοι δεν θα εβγαζα (τα πηρα) 5000 τωρα!!!! Θα μου ειχαν παρει οτι ειχα και δεν ειχα στην τραπεζα......την κακια τραπεζα(-ες)

Χρηματιστηριο παιζω απο το 2009....ΑΝΕΛΙΠΩΣ...δουλεια δεν εχω και δουλεια βρηκα.....αφορολογητη σχεδον....;)

50,000 ηταν ο ετησιος μισθος μου και μεσα στην ανεργια μου τα πηρα απο το χρηματιστηριο στην χρεωκοπημενη ελλαδα......τι να πει κανεις....


μου θυμιζεις τους τυπους που τζογαραν το 1999 στο χρηματιστηριο και μετα εκλαιγαν......:D
εγω αν τζογαρω....προτιμω το poker,γιατι λειτουργει και το μυαλουδακι μου....:rolleyes:
σου ευχομαι να μην χρειαστει να ξαναδουλεψεις και να κονομας απο τον τζογο........ασε εμας να βγαλουμε τα καστανα απο την φωτια,που αναψε ο λαλακας ο γιωργακης με την παρεα του και εσενα που τους ψηφιζεις...;)
οσο για την επισημη χρεωκοπια...ειναι γεγονος,εδω και πολλους μηνες,βγες λιγο απο το σπιτι σου και θα το καταλαβεις.....;)
στο ιντερνετ...δεν τα λενε ολα:p

GeorgeP
27-10-2011, 15:47
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω (ισως δεν ειμαι εξυπνος αρκετα...και παρακαλω καποιος να με διαφωτησει γυρω απο το θεμα...οχι της εξυπναδας...) πως το κουρεμα 50%...που τα 2 τελευταια χρονια απο τον πρωην υπουργο οικονομιας αναφεροταν ως καταρα για την χωρα μας...ξαφνικα εγινε το "οτι καλυτερο μπορουσε να συμβει στην ζωη μας"...

πραγματικα γιατι θα τρελαθω...ειναι ή δεν ειναι αληθεια οτι το μεγαλυτερο μερος της περμαναντ εεεεε κουρεματος ηθελα να πω...θα το επομιστουνε και παλι οι Ελληνες φορολογουμενοι - μισθωτοι - συνταξιουχοι... αυτοι δλδ που πληρωνανε παντα ετσι και αλλιως μιας και τα ταμεια και οι τραπεζες (που σιγα να μην πληρωσουν τιποτα μιας και αυτες εχουν το μεγαλυτερο μερος του χρεους) δεν εχουν να καλυψουν τα κουρεμενα...???
αφου το κουρεμα του χρεους δεν εχει γινει επι του συνολικου χρεους της Ελλαδας...!!!

πως βγαινουνε καποιοι και λενε οτι σωθηκαμε (και παλι...#### την τυχη μου #### ολο να με σωζουν θελουν)...και γυρω μου το μονο που ακουω ειναι για εταιριες που κλεινουν και για ανθρωπους που δεν εχουν να φανε...???
πως θα καλυφθουν αυτα τα δανεια και πως και κυριως ποτε θα ερθουν αυτες οι επενδυσεις στην Ελλαδα...

δωστε μου τα φωτα σας γιατι ή εγω τα βλεπω μαυρα ή ειναι ολα μαυρα κατραμι ολα πλεον...!!!

Tοτε ηταν τοτε και τωρα ειναι τωρα........,
Δεν ειναι πολιτικη τοποθετηση αυτο το παραπανω αλλα η αληθεια. τοτε ηταν η Ελλαδα μονη της στο ματι του κυκλωνα τωρα μπηκε και η Ιταλια και η Ισπανια επισημως. Τα σπρεντ τους ανεβηκαν στο 6,5%....αρα ολη η ευρωζωνη ειναι σε κινδυνο.....χρεωκοπιας λογω απαξιωσης του ευρο απο τις διεθνεις αγορες.
Αυτος ειναι και ο λογος που το τωρα ειναι διαφορετικο απο το τοτε..

Θυμασαι που ελεγα σε άλλο ποστ οτι ''εχει σημασια του τι λες, πως το λες και ΠΟΤΕ το λες''...

Albatros
27-10-2011, 15:49
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω (ισως δεν ειμαι εξυπνος αρκετα...και παρακαλω καποιος να με διαφωτησει γυρω απο το θεμα...οχι της εξυπναδας...) πως το κουρεμα 50%...που τα 2 τελευταια χρονια απο τον πρωην υπουργο οικονομιας αναφεροταν ως καταρα για την χωρα μας...και για αυτο μας πηρε οσα μας πηρε και θα συνεχισει να μας περνει...ξαφνικα εγινε το "οτι καλυτερο μπορουσε να συμβει στην ζωη μας"...πως απο εκει που θα μπαιναμε στις αγορες το 2012 και τελικα ισως το 2021...και αμα...

πραγματικα γιατι θα τρελαθω...ειναι ή δεν ειναι αληθεια οτι το μεγαλυτερο μερος της περμαναντ εεεεε κουρεματος ηθελα να πω...θα το επομιστουνε και παλι οι Ελληνες φορολογουμενοι - μισθωτοι - συνταξιουχοι... αυτοι δλδ που πληρωνανε παντα ετσι και αλλιως μιας και τα ταμεια και οι τραπεζες (που σιγα να μην πληρωσουν τιποτα μιας και αυτες εχουν το μεγαλυτερο μερος του χρεους) δεν εχουν να καλυψουν τα κουρεμενα...???
αφου το κουρεμα του χρεους δεν εχει γινει επι του συνολικου χρεους της Ελλαδας...!!!

πως βγαινουνε καποιοι και λενε οτι σωθηκαμε (και παλι... γ@μω την τυχη μου γ@μω ολο να με σωζουν θελουν)...και γυρω μου το μονο που ακουω ειναι για εταιριες που κλεινουν και για ανθρωπους που δεν εχουν να φανε...???
πως θα καλυφθουν αυτα τα δανεια και πως και κυριως ποτε θα ερθουν αυτες οι επενδυσεις στην Ελλαδα...

δωστε μου τα φωτα σας γιατι ή εγω τα βλεπω μαυρα ή ειναι ολα μαυρα κατραμι ολα πλεον...!!!


έλα ντε πως γίνεται οι Τράπεζες που έχουν τα κουρευόμενα ομόλογα να έχουν λιμιταπ στο Χρηματιστήριο????
Τελικά μόνο οι φαλακροί απο εμας ίσως θα γλυτώσουν το κούρεμα...
:hmmm::mad:

gsmaniac
27-10-2011, 15:54
έλα ντε πως γίνεται οι Τράπεζες που έχουν τα κουρευόμενα ομόλογα να έχουν λιμιταπ στο Χρηματιστήριο????
Τελικά μόνο οι φαλακροί απο εμας ίσως θα γλυτώσουν το κούρεμα...
:hmmm::mad:


γιατι παιζει ο γιωργος........:sm7:

GeorgeP
27-10-2011, 15:58
μου θυμιζεις τους τυπους που τζογαραν το 1999 στο χρηματιστηριο και μετα εκλαιγαν......:D


εγω αν τζογαρω....προτιμω το poker,γιατι λειτουργει και το μυαλουδακι μου....:rolleyes:
σου ευχομαι να μην χρειαστει να ξαναδουλεψεις και να κονομας απο τον τζογο........ασε εμας να βγαλουμε τα καστανα απο την φωτια,που αναψε ο λαλακας ο γιωργακης με την παρεα του και εσενα που τους ψηφιζεις...;)
οσο για την επισημη χρεωκοπια...ειναι γεγονος,εδω και πολλους μηνες,βγες λιγο απο το σπιτι σου και θα το καταλαβεις.....;)

στο ιντερνετ...δεν τα λενε ολα:p


αν εξακολουθουσα να εκανα τα ιδια λαθη θα ημουν ηλιθιος αλλα σαν μεγαλο παιδι εμαθα πια, αν θελεις σου λεω τον τροπο.
Θυμασαι ποσο ηταν το χρηματιστηριο προχθες? στον πατο!!!!
Οι τραπεζες στον απόπατο.....αν τοτε δεν ακουγες τις κασσανδρες που μιλουσαν για πτωχευση κι εμπαινες με 10,000 στην ΕΤΕ με τιμη 1,54 ητοι 6500 κομματια σημερα στις 11:00 θα ειχες 13650 στην τραπεζα οχι σε χαρτια...τοσο απλα!!!!!

Οσο για την ψηφο εχω απαντησει δυο φορες, οποταν αλλαξε καραμελα αυτη παλιωσε!

gsmaniac
27-10-2011, 16:02
αν εξακολουθουσα να εκανα τα ιδια λαθη θα ημουν ηλιθιος αλλα σαν μεγαλο παιδι εμαθα πια, αν θελεις σου λεω τον τροπο.
Θυμασαι ποσο ηταν το χρηματιστηριο προχθες? στον πατο!!!!
Οι τραπεζες στον απόπατο.....αν τοτε δεν ακουγες τις κασσανδρες που μιλουσαν για πτωχευση κι εμπαινες με 10,000 στην ΕΤΕ με τιμη 1,54 ητοι 6500 κομματια σημερα στις 11:00 θα ειχες 13650 στην τραπεζα οχι σε χαρτια...τοσο απλα!!!!!

Οσο για την ψηφο εχω απαντησει δυο φορες, οποταν αλλαξε καραμελα αυτη παλιωσε!


μου θυμιζεις και κατι αλλους τζογαδορους.......που μιλανε μονο οταν κερδιζουν,αλλα οταν χανουν εξαφανιζονται:cool:
προτιμω να βλεπω τους κοπους μου δουλευοντας και οχι τζογαροντας.....οποτε μην μαρτυρας τα μυστικα σου;)

gemara
27-10-2011, 16:06
Και ο πιο ηλίθιος πασόκος θα πρέπει να κατάλαβε τώρα ότι οι μαλ@κες με το κούρεμα φτάσανε το χρέος εκεί που ήταν το 2009, είμαστε επίσημα χρεοκοπημένοι, με συμβόλαιο ανήκουμε στη Δύση πλέον, καταστράφηκε κόσμος και δυο χρόνια τώρα όχι μόνο βελτίωση δεν είδαμε, αλλά μειώθηκε δραματικά το επίπεδο διαβίωσης, η ψυχολογία καταβαραθρώθηκε και οι Γερμανοί μπόρεσαν επιτέλους μετά από 71 χρόνια να ξαναπατήσουν την μπότα τους εδώ, μαθημένοι από το πάθημά τους, χωρίς να τους ανοίξει μύτη.

Μην ξεχνάτε στο σχολείο μετά το κούρεμα, πέφταν οι καρπαζιές.

Καμάρια μου, να σας χαιρόμαστε!!!:D

Top 20 Pasok Voters Countdown (old version) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=mYkYD_JirjA)

Να διορθώσω το λάθος μου:Το 2021 είναι ο στόχος να φτάσουμε στα επίπεδα του 2009 πάλι, εφόσον όλα "πάνε καλά".

GeorgeP
27-10-2011, 16:09
Και ο πιο ηλίθιος πασόκος θα πρέπει να κατάλαβε τώρα ότι οι μαλ@κες με το κούρεμα φτάσανε το χρέος εκεί που ήταν το 2009, είμαστε επίσημα χρεωκοπημένοι, με συμβόλαιο ανήκουμε στη Δύση πλέον, καταστράφηκε κόσμος και δυο χρόνια τώρα όχι μόνο βελτίωση δεν είδαμε, αλλά μειώθηκε δραματικά το επίπεδο διαβίωσης, η ψυχολογία καταβαραθρώθηκε και οι Γερμανοί μπόρεσαν επιτέλους μετά από 71 χρόνια να ξαναπατήσουν την μπότα τους εδώ, μαθημένοι από το πάθημά τους, χωρίς να τους ανοίξει μύτη.

Μην ξεχνάτε στο σχολείο μετά το κούρεμα, πέφταν οι καρπαζιές.

Καμάρια μου, να σας χαιρόμαστε!!!:D

Top 20 Pasok Voters Countdown (old version) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=mYkYD_JirjA)

Και ο πιο ηλιθιος ανθρωπος καταλαβαινει οτι ναι μεν φτασανε το χρεος εκει που ηταν το 2009 οπου τοσο το παρελαβαν απο την ΝΔ και μαλιστα για δευτερη φορα σε 15 χρονια αλλα, ΤΩΡΑ εχει και μικροτερο επιτοκιο απο τοτε και επιπλεον χρηματα (130δις) βαθους 40ετιας με μικροτερο επιτοκιο του 3,5% που υπεγραφη στο 1ο μνημονιο και το οποιο μειωμενο επιτοκιο θα εφαρμοσθει ΚΑΙ στα δανεια της τροικας που παιρνουμε σε δοσεις μεχρι σημερα!!!!!!!

Τελικα ποσο ηλιθιοι μπορει να ειναι οι ΚΟΜΑΤΑΡΧΕΣ της Αντιπολιτευσης αξιωματικης και μη?

GeorgeP
27-10-2011, 16:12
μου θυμιζεις και κατι αλλους τζογαδορους.......που μιλανε μονο οταν κερδιζουν,αλλα οταν χανουν εξαφανιζονται:cool:


προτιμω να βλεπω τους κοπους μου δουλευοντας και οχι τζογαροντας.....οποτε μην μαρτυρας τα μυστικα σου;)


χα εδω γελανε.........
Οταν τζογαρεις θα πρέπει να μαθαινεις απο τα λαθη σου, εγω εμαθα το μαθημα μου του 1999......τοτε εχασα αλλα εδω και μια 5ετια τα εχω παρει πισω...με σεβαστο κερδος!

Αφου σκεπτομαι να παρω το πρωτο cross tourer που θα πατησει το ποδι του στην Ελλαδα....:D

gemara
27-10-2011, 16:12
Και ο πιο ηλιθιος ανθρωπος καταλαβαινει οτι ναι μεν φτασανε το χρεος εκει που ηταν το 2009 οπου τοσο το παρελαβαν απο την ΝΔ και μαλιστα για δευτερη φορα σε 15 χρονια αλλα, ΤΩΡΑ εχει και μικροτερο επιτοκιο απο τοτε και επιπλεον χρηματα (130δις) βαθους 40ετιας με μικροτερο επιτοκιο του 3,5% που υπεγραφη στο 1ο μνημονιο και το οποιο μειωμενο επιτοκιο θα εφαρμοσθει ΚΑΙ στα δανεια της τροικας που παιρνουμε σε δοσεις μεχρι σημερα!!!!!!!

Τελικα ποσο ηλιθιοι μπορει να ειναι οι ΚΟΜΑΤΑΡΧΕΣ της Αντιπολιτευσης αξιωματικης και μη?

Για ηλίθιους πασόκους μίλησα, δεν απευθυνόμουν σε σένα, μην το παίρνεις προσωπικά. Με δήλωσή σου, ούτε το ένα είσαι ούτε το άλλο. Απορώ γιατί τους υπερασπίζεσαι...

gemara
27-10-2011, 16:14
Αν δε βαριέστε (εγώ βαρέθηκα να πω την αλήθεια!) διαβάστε εδώ 8 συνεντεύξεις του ηλίθιου που λέει πόσο καταστροφικό θα ήταν το κούρεμα για την Ελλάδα...

Αναξιόπιστος και ψεύτης πρωθυπουργός|parapolitika.gr (http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/296826/Default.aspx)

asotosios
27-10-2011, 16:15
Tοτε ηταν τοτε και τωρα ειναι τωρα........,
Δεν ειναι πολιτικη τοποθετηση αυτο το παραπανω αλλα η αληθεια. τοτε ηταν η Ελλαδα μονη της στο ματι του κυκλωνα τωρα μπηκε και η Ιταλια και η Ισπανια επισημως. Τα σπρεντ τους ανεβηκαν στο 6,5%....αρα ολη η ευρωζωνη ειναι σε κινδυνο.....χρεωκοπιας λογω απαξιωσης του ευρο απο τις διεθνεις αγορες.
Αυτος ειναι και ο λογος που το τωρα ειναι διαφορετικο απο το τοτε..

Θυμασαι που ελεγα σε άλλο ποστ οτι ''εχει σημασια του τι λες, πως το λες και ΠΟΤΕ το λες''...

σου ευχομαι και μας ευχομαι πραγματικα να μην πρεπει να πουμε το ιδιο και στα παιδια μας...

"τοτε ηταν τοτε τωρα ειναι τωρα"...οποτε σκασε και δουλευε για 100ευρω τον μηνα και ζησε χωρις μελλον σαν δουλος των Γερμανων...και λοιπων Ευρωπαιων...πραγματικα το απευχομαι...!!!

GeorgeP
27-10-2011, 16:15
Για ηλίθιους πασόκους μίλησα, δεν απευθυνόμουν σε σένα, μην το παίρνεις προσωπικά. Με δήλωσή σου, ούτε το ένα είσαι ούτε το άλλο. Απορώ γιατί τους υπερασπίζεσαι...

Ουτε κι εγω απυεθυνομουν σε εσενα με το ''κομματαρχες της αντιπολιτευσης''....απορω γιατι το πηρες προσωπικα.....;)

Η παραθεση του ποστ σου ηταν η αφορμη μου.....για γενικη τοποθετηση κι οχι προσωπικη....;)

gemara
27-10-2011, 16:17
Ουτε κι εγω απυεθυνομουν σε εσενα με το ''κομματαρχες της αντιπολιτευσης''....απορω γιατι το πηρες προσωπικα.....;)

Η παραθεση του ποστ σου ηταν η αφορμη μου.....για γενικη τοποθετηση κι οχι προσωπικη....;)

Μα δεν έχω υποστηρίξει ποτέ την αντιπολίτευση, όποια και να είναι αυτή. Εσύ τσιμπάς όπου μιλάει για ηλίθιους και πασόκους.

GeorgeP
27-10-2011, 16:19
σου ευχομαι και μας ευχομαι πραγματικα να μην πρεπει να πουμε το ιδιο και στα παιδια μας...

"τοτε ηταν τοτε τωρα ειναι τωρα"...οποτε σκασε και δουλευε για 100ευρω τον μηνα και ζησε χωρις μελλον σαν δουλος των Γερμανων...και λοιπων Ευρωπαιων...!!!

βρε μην ακους τον καθενα...δεν προκειται να γινει αυτο....εχε υπομονη....

Ο καθρεπτης μιας οικονομιας ειναι το χρηματιστηριο της, στις ευρωπαικες χωρες (το τονιζω υο ευρωπαικες εχει τεραστια σημασια)που ισχυουν τετοιοι μισθοι το χρηματιστηριο τους ειναιστον αποπατο του αποπατου! Ξερεις γιατι? διοτι εκει δεν υπαρχουν λεφτα να παιχτούν ουτε απο φυσικα προσωπα ουτε απο εταιρειες οι οποιες δεν ενδιαφερονται για κατι τετοιο!!

asotosios
27-10-2011, 16:19
χα εδω γελανε.........
Οταν τζογαρεις θα πρέπει να μαθαινεις απο τα λαθη σου, εγω εμαθα το μαθημα μου του 1999......τοτε εχασα αλλα εδω και μια 5ετια τα εχω παρει πισω...με σεβαστο κερδος!

Αφου σκεπτομαι να παρω το πρωτο cross tourer που θα πατησει το ποδι του στην Ελλαδα....:D

το γεγονος οτι κερδιζεις αυτη την στιγμη δεν σημαινει οτι, οτι γινεται ειναι και σωστο...μαγκια σου που βγαζεις κερδος αλλα μην βαφτιζεις το κερδος σου καλο και για τους υπολοιπους...!!!

GeorgeP
27-10-2011, 16:21
Μα δεν έχω υποστηρίξει ποτέ την αντιπολίτευση, όποια και να είναι αυτή. Εσύ τσιμπάς όπου μιλάει για ηλίθιους και πασόκους.

ξαναλεω, γενικη τοποθετηση......

για το με τα κοκκινα γραματα.....αστο καλυτερα.....θα παμε off topic αν το αναλυσουμε...

gsmaniac
27-10-2011, 16:22
χα εδω γελανε.........
Οταν τζογαρεις θα πρέπει να μαθαινεις απο τα λαθη σου, εγω εμαθα το μαθημα μου του 1999......τοτε εχασα αλλα εδω και μια 5ετια τα εχω παρει πισω...με σεβαστο κερδος!

Αφου σκεπτομαι να παρω το πρωτο cross tourer που θα πατησει το ποδι του στην Ελλαδα....:D


στο ευχομαι.......πιο πολυ ,ευχομαι να βρεις μια σοβαρη δουλεια για να ζεις,γιατι το χρηματιστηριο δεν ειναι:rolleyes:
αλλαζει η ελλαδα ......και δεν πρεπει να κανουμε τα λαθη του παρελθον;)
το νου σου....:D

gemara
27-10-2011, 16:24
ξαναλεω, γενικη τοποθετηση......

για το με τα κοκκινα γραματα.....αστο καλυτερα.....θα παμε off topic αν το αναλυσουμε...

Α μπράβο. Ξαναγύρνα στον πρωθυπουργό σου, γιατί και ο Σαμαράς είναι πιο ηλίθιος από τον δικό σου.

Arkas
27-10-2011, 16:24
Εγώ πάντως στην Αθήνα,
σήμερα,
έβλεπα όλο τον κόσμο να έχει τη φάτσα του νεαρού που τον κούρεψαν,
στη γνωστή ταινία "Νόμος 4000"....

Όλα τα άλλα είναι "άλλα λόγια ν´ αγαπιόμαστε" !!!


Sent by Arkas via Tapatalk !

gemara
27-10-2011, 16:25
...

Όλα τα άλλα είναι "άλλα λόγια ν´ αγαπιόμαστε" !!!


Sent by Arkas via Tapatalk !

Δυστυχώς Δημήτρη, και γω που βγαίνω από το σπίτι μου, αυτό βλέπω...:(

gsmaniac
27-10-2011, 16:27
Εγώ πάντως στην Αθήνα,
σήμερα,
έβλεπα όλο τον κόσμο να έχει τη φάτσα του νεαρού που τον κούρεψαν,
στη γνωστή ταινία "Νόμος 4000"....

Όλα τα άλλα είναι "άλλα λόγια ν´ αγαπιόμαστε" !!!


Sent by Arkas via Tapatalk !

O Θ.Παπαδόπουλος στο "Νόμο 4000" - YouTube

GeorgeP
27-10-2011, 16:29
το γεγονος οτι κερδιζεις αυτη την στιγμη δεν σημαινει οτι, οτι γινεται ειναι και σωστο...μαγκια σου που βγαζεις κερδος αλλα μην βαφτιζεις το κερδος σου καλο και για τους υπολοιπους...!!!

Σου εξηγω πιο πανω για την σχεση οικονομιας και χρηματιστηριου, περαν τουτου δεν μπορω να σου πω τιποτε άλλο για να καταλαβεις....

Οτι γραφω πιο πανω ειναι πειραγματα στον gsmaniac και γενικες τοποθετησεις, δεν το παιζω μαγκας διοτι δεν ειμαι.

Το κουρεμα αυτην την στιγμη ηταν οτι καλυτερο μπορουσε να συμβει για την Ελλαδα διοτι μπαινουν οι βασεις οχι μονον για εμας αλλα για ολη την ευρωπη, να μην το αναλυσουμε τωρα εδω αυτο!
σκεψου μονον οτι και ο δεικτης DAX με την ανακοινωση των αποφασεων την συνοδου σκαρφαλωσε +3,7%, οι ασιατικες αγορες το ιδιο.....δεν ειναι τυχαια πραγματα αυτα!

Οχι δεν σωθηκαμε ακομα αλλα μας εβαλαν στον σωστο δρομο με αυτο το βημα, φυσικα πρέπει να ολοκληρωθουν και τα εσωτερικα μας ωστε να βγαινουν πλεονασματα στους ισολογισμους. Αυτο τωρα ελπιζουμε κι αυτο μενει τωρα να δουμε. Θα ειναι επωδυνο αλλα πρεπει να γινει!

ortho
27-10-2011, 16:31
Τελικά φόρο σοβαρό στις βραχυπρόθεσμες αγοραπωλησίες στο χρηματιστήριο θα βάλουν;!

Αν δεν κάνω λάθος κι ο Σημίτης έλεγε ότι το χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της οικονομίας! Τώρα για ποιά οικονομία ακριβώς μιλάμε...:cool:

ortho
27-10-2011, 16:33
Σου εξηγω πιο πανω για την σχεση οικονομιας και χρηματιστηριου, περαν τουτου δεν μπορω να σου πω τιποτε άλλο για να καταλαβεις....

Οτι γραφω πιο πανω ειναι πειραγματα στον gsmaniac και γενικες τοποθετησεις, δεν το παιζω μαγκας διοτι δεν ειμαι.

Το κουρεμα αυτην την στιγμη ηταν οτι καλυτερο μπορουσε να συμβει για την Ελλαδα διοτι μπαινουν οι βασεις οχι μονον για εμας αλλα για ολη την ευρωπη, να μην το αναλυσουμε τωρα εδω αυτο!
σκεψου μονον οτι και ο δεικτης DAX με την ανακοινωση των αποφασεων την συνοδου σκαρφαλωσε +3,7%, οι ασιατικες αγορες το ιδιο.....δεν ειναι τυχαια πραγματα αυτα!

Οχι δεν σωθηκαμε ακομα αλλα μας εβαλαν στον σωστο δρομο με αυτο το βημα, φυσικα πρέπει να ολοκληρωθουν και τα εσωτερικα μας ωστε να βγαινουν πλεονασματα στους ισολογισμους. Αυτο τωρα ελπιζουμε κι αυτο μενει τωρα να δουμε. Θα ειναι επωδυνο αλλα πρεπει να γινει!

Κάτσε βρε Γιώργη! Θυμάσαι τι έγινε τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης ΑΛΦΑ-EUROBANK; και πόσο δεν κράτησε η χαρά;

Στο παραπάνω με το κούρεμα..... δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι ότι μας έχουν φλομώσει στο ψέμμα!

GeorgeP
27-10-2011, 16:34
Α μπράβο. Ξαναγύρνα στον πρωθυπουργό σου, γιατί και ο Σαμαράς είναι πιο ηλίθιος από τον δικό σου.

Επαναλαμβανω για πολλοστη φορα οτι εχω τοποθετηθει επι του πολιτικου σκελους που με αφορα.

Αυτα τα περι ''πρωθυπουργου σου'' κρατα τα για εκει που σε παιρνει αγαπητε μου, εκτος κι αν ο δικος σου πρωθυπουργος ειναι ο Μιχαλολιακος της Χρυσης Αυγης και οι γυρω απο αυτον.
Σε αυτην την περιπτωση περιμενω την δικη σου πολιτικη τοποθετηση....θα εχουμε να πουμε πολλα!

pirate
27-10-2011, 16:42
αν εξακολουθουσα να εκανα τα ιδια λαθη θα ημουν ηλιθιος αλλα σαν μεγαλο παιδι εμαθα πια, αν θελεις σου λεω τον τροπο.
Θυμασαι ποσο ηταν το χρηματιστηριο προχθες? στον πατο!!!!
Οι τραπεζες στον απόπατο.....αν τοτε δεν ακουγες τις κασσανδρες που μιλουσαν για πτωχευση κι εμπαινες με 10,000 στην ΕΤΕ με τιμη 1,54 ητοι 6500 κομματια σημερα στις 11:00 θα ειχες 13650 στην τραπεζα οχι σε χαρτια...τοσο απλα!!!!!

Οσο για την ψηφο εχω απαντησει δυο φορες, οποταν αλλαξε καραμελα αυτη παλιωσε!


μάλλον θέλεις γυαλιά γιατί δεν βλέπεις τι διαβάζεις ......
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (KO) - ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ (http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=144)

gemara
27-10-2011, 16:42
..
..Το κουρεμα αυτην την στιγμη ηταν οτι καλυτερο μπορουσε να συμβει για την Ελλαδα ...


Το νήμα το γελοιοποίησες για άλλη μία φορά, οπότε σαπούνι άλλο για σένα δε χαλάω, στα έχω πει πολλές φορές. Ζήσε με τους πολιτικούς σου.

Επαναλαμβανω για πολλοστη φορα οτι εχω τοποθετηθει επι του πολιτικου σκελους που με αφορα.

Αυτα τα περι ''πρωθυπουργου σου'' κρατα τα για εκει που σε παιρνει αγαπητε μου, εκτος κι αν ο δικος σου πρωθυπουργος ειναι ο Μιχαλολιακος της Χρυσης Αυγης και οι γυρω απο αυτον.
Σε αυτην την περιπτωση περιμενω την δικη σου πολιτικη τοποθετηση....θα εχουμε να πουμε πολλα!

Ξαναγελοιοποιήται η συζήτηση, οπότε ασχολήσου εσύ με τον τζόγο και γω με άλλα δημιουργικότερα αντικείμενα.

GeorgeP
27-10-2011, 16:52
μάλλον θέλεις γυαλιά γιατί δεν βλέπεις τι διαβάζεις ......
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (KO) - ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ (http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=144)

λαθος ωρα.....κοιτα την εικονα της μετοχης ολη την ημερα σημερα και στις 23/10/11. Ετσι θα δεις ποτε αγορασα και ποτε πουλησα. Στις 11:00 περιπου σημερα τις εδωσα οταν ηταν στο 2,10 κοντα!
Σταυρο, εσυ στα ιατρικα κι εγω στα χρηματιστηρια (μεταξυ άλλων)

ckk
27-10-2011, 16:53
Εγώ παρ' όλα αυτά, είμαι πολύ χαρούμενος. Σήμερα πήγα το μηχανάκι με σπασμένο άξονα στον Παναγιωτόπουλο. Μου είπε ότι αφού του το αφήσω μέχρι το 2021, θα μου το επιστρέψει με τον ίδιο σπασμένο άξονα, και εγώ θα του χρωστάω άλλα 130 δις ευρώ.

Χάρηκα εγώ. Τί με κάνει αυτό?



Η κυβέρνηση, εξ αιτίας της υπερτροφικής ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού τομέα στην χώρα μας την τελευταία δεκαετία σε βάρος της πραγματικής οικονομίας, έπρεπε να βρει να πει κάτι, που να συμβολίζει πολλά παραπάνω από μια αποτυχία χωρίς τέλος που στοίχισε πολλά λεφτά στον κόσμο.

Η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική θα έπρεπε να κατευθύνονται περισσότερο στην πραγματική οικονομία κι όχι τη χρηματοοικονομική... Από τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και την κατάρτιση προγραμμάτων λιτότητας, που δημιουργούν ανεργία, είναι καλύτερη η στήριξη σε αναπτυξιακά προγράμματα, με ιδιωτική χρηματοδότηση.

Βλέπει κανείς πουθενά ανάπτυξη? Όπως όλοι βλέπετε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν το ηλίου φαεινότερον, κι εγώ κλειστά καταστήματα βλέπω και από δω και πέρα όλο και περισσότερα. Με την δε ανακεφαλαίωση και πολύ περισσότερα τραπεζών.

Τραπεζών που σήμερα κάνουν limit up στο χρηματιστήριο, διότι… οσονούπω κρατικοποιούνται. Έχω ξαναμιλήσει για αλογομούρηδες ή καζινιάρηδες. Χαρά μας να κερδίζουν. Κάποτε έβγαζα και χρήματα από αυτούς τους τύπους. Μια χαρά άνθρωποι είναι... Αλλά όπως λέει και ο μανιακός, μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι της κλασικής οικονομίας να κερδίζουμε τα λεφτάκια μας με την δουλειά μας?

Και εκεί θα επαναλάβω πως δεν υπάρχει ανάπτυξη. Ούτε καν προοπτική της. Θα μπορούσε κάποιος σοβαρός άνθρωπος να μου πει γιατί η Ιαπωνία με 230% χρέος, δανείζεται με 0,83%?

Κρίμα που μας φέρανε σε τέτοιο σημείο. Όπως έχω ξαναπεί, θέλουν κρέμασμα.

130δισ - 260% - 100δισ επί πλέον βοήθεια εκ των οποίων τα 30 για την ανακεφαλαίωση - €69 το κούρεμα της Ειρήνης το Σάββατο :). Πολλά νούμερα για να μπερδεύεται ο κόσμος. Και το πετυχαίνουν. Και τώρα μόλις πάλι μας φτύσανε και μεις χαμογελάμε διότι νομίζουμε ότι βρέχει. Ο Γιωργάκης σε παραλήρημα γνώσεων και εξυπνάδας μας μετέφρασε τα αποτελέσματα της συνόδου και μας είπε ότι πετύχαμε. Μου θύμισε τα παιδάκια στο νοσοκομείο, που τσακωνόντουσαν οι γιατροί για δικά τους θέματα. Τα παιδάκια αυτά ξυπνάγανε από την νάρκωση δίχως να έχουν χειρουργηθεί και παρ’ όλα αυτά ήταν χαρούμενα με το αποτέλεσμα. Ποιό αποτέλεσμα...? Αλλά αυτός ο καραγκιόζης είναι ο πρωθυπουργός της χώρας μας. Γιατί ο κόσμος χαίρεται και χαμογελάει πατέρα... θα έπρεπε να λέει.

Και για να μην γράφω περισσότερα και κουράζω…


Πιστεύετε ότι είναι η τελική λύση? Δεν θα έλθουν άλλα κουρέματα?

GeorgeP
27-10-2011, 16:53
Το νήμα το γελοιοποίησες για άλλη μία φορά, οπότε σαπούνι άλλο για σένα δε χαλάω, στα έχω πει πολλές φορές. Ζήσε με τους πολιτικούς σου..
καλυτερα, δεν ηταν και Μασσαλιας που χρησιμοποιω!!!



Ξαναγελοιοποιήται η συζήτηση, οπότε ασχολήσου εσύ με τον τζόγο και γω με άλλα δημιουργικότερα αντικείμενα.

μαλλον πετυχα διανα!!!!!

napgeo
27-10-2011, 16:54
Σήμερα είχα μια ατυχία και με συνέλαβαν.
Με οδήγησαν στη ΓΑΔΑ σε ένα γυμνό από έπιπλα δωμάτιο που είχε ένα τραπέζι γυάλινο και ένα διαφανή πληκτρολόγιο.
Γύρω μου δέκα Γκεσταπίτες πάνοπλοι με φυλούσαν. (Εχουμε Γερμανούς τώρα).
Αφού με έγδυσαν τελείως με έβαλαν να γράψω τι πιστεύω. Έγραψα μια λέξη μόνο.
ΠΑΣΟΚ.
Δεν με πίστεψαν αδέρφια και με σάπισαν.
Νόμισαν ότι αντέγραφα.
Καλό τριήμερο να έχουμε και από αύριο το σύνθημα μας.

Και του χρόνου Έλληνες Ελεύθεροι…………….

GeorgeP
27-10-2011, 16:55
Εγώ παρ' όλα αυτά, είμαι πολύ χαρούμενος. Σήμερα πήγα το μηχανάκι με σπασμένο άξονα στον Παναγιωτόπουλο. Μου είπε ότι αφού του το αφήσω μέχρι το 2021, θα μου το επιστρέψει με τον ίδιο σπασμένο άξονα, και εγώ θα του χρωστάω άλλα 130 δις ευρώ.

Χάρηκα εγώ. Τί με κάνει αυτό?



Η κυβέρνηση, εξ αιτίας της υπερτροφικής ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού τομέα στην χώρα μας την τελευταία δεκαετία σε βάρος της πραγματικής οικονομίας, έπρεπε να βρει να πει κάτι, που να συμβολίζει πολλά παραπάνω από μια αποτυχία χωρίς τέλος που στοίχισε πολλά λεφτά στον κόσμο.

Η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική θα έπρεπε να κατευθύνονται περισσότερο στην πραγματική οικονομία κι όχι τη χρηματοοικονομική... Από τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και την κατάρτιση προγραμμάτων λιτότητας, που δημιουργούν ανεργία, είναι καλύτερη η στήριξη σε αναπτυξιακά προγράμματα, με ιδιωτική χρηματοδότηση.

Βλέπει κανείς πουθενά ανάπτυξη? Όπως όλοι βλέπετε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν το ηλίου φαεινότερον, κι εγώ κλειστά καταστήματα βλέπω και από δω και πέρα όλο και περισσότερα. Με την δε ανακεφαλαίωση και πολύ περισσότερα τραπεζών.

Τραπεζών που σήμερα κάνουν limit up στο χρηματιστήριο, διότι… οσονούπω κρατικοποιούνται. Έχω ξαναμιλήσει για αλογομούρηδες ή καζινιάρηδες. Χαρά μας να κερδίζουν. Κάποτε έβγαζα και χρήματα από αυτούς τους τύπους. Μια χαρά άνθρωποι είναι... Αλλά όπως λέει και ο μανιακός, μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι της κλασικής οικονομίας να κερδίζουμε τα λεφτάκια μας με την δουλειά μας?

Και εκεί θα επαναλάβω πως δεν υπάρχει ανάπτυξη. Ούτε καν προοπτική της. Θα μπορούσε κάποιος σοβαρός άνθρωπος να μου πει γιατί η Ιαπωνία με 230% χρέος, δανείζεται με 0,83%?

Κρίμα που μας φέρανε σε τέτοιο σημείο. Όπως έχω ξαναπεί, θέλουν κρέμασμα.

130δισ - 260% - 100δισ επί πλέον βοήθεια εκ των οποίων τα 30 για την ανακεφαλαίωση - €69 το κούρεμα της Ειρήνης το Σάββατο :). Πολλά νούμερα για να μπερδεύεται ο κόσμος. Και το πετυχαίνουν. Και τώρα μόλις πάλι μας φτύσανε και μεις χαμογελάμε διότι νομίζουμε ότι βρέχει. Ο Γιωργάκης σε παραλήρημα γνώσεων και εξυπνάδας μας μετέφρασε τα αποτελέσματα της συνόδου και μας είπε ότι πετύχαμε. Μου θύμισε τα παιδάκια στο νοσοκομείο, που τσακωνόντουσαν οι γιατροί για δικά τους θέματα. Τα παιδάκια αυτά ξυπνάγανε από την νάρκωση δίχως να έχουν χειρουργηθεί και παρ’ όλα αυτά ήταν χαρούμενα με το αποτέλεσμα. Ποιό αποτέλεσμα...? Αλλά αυτός ο καραγκιόζης είναι ο πρωθυπουργός της χώρας μας. Γιατί ο κόσμος χαίρεται και χαμογελάει πατέρα... θα έπρεπε να λέει.

Και για να μην γράφω περισσότερα και κουράζω…


Πιστεύετε ότι είναι η τελική λύση? Δεν θα έλθουν άλλα κουρέματα?


Θα μπορουσα να σου απαντησω σε ολο το ποστ αλαλ τωρα δεν εχω χρονο!!
Μονον για την Ιαπωνια, η χωρα αυτη δεν δανειζεται απο τις αγορες αλλα κανει εσωτερικο δανεισμο απο τους πολιτες της (οπως η χουντα του παπαδοπουλου) κι ετσι οι αγορες κανουν κρα για να την δανεισουν!

pirate
27-10-2011, 16:59
λαθος ωρα.....κοιτα την εικονα της μετοχης ολη την ημερα σημερα και στις 23/10/11. Ετσι θα δεις ποτε αγορασα και ποτε πουλησα. Στις 11:00 περιπου σημερα τις εδωσα οταν ηταν στο 2,10 κοντα!
Σταυρο, εσυ στα ιατρικα κι εγω στα χρηματιστηρια (μεταξυ άλλων)

λες τωρα .....

ckk
27-10-2011, 17:06
μάλλον θέλεις γυαλιά γιατί δεν βλέπεις τι διαβάζεις ......
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (KO) - ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ (http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=144)


Τί τους είπες τώρα... Κοινή ονομαστική ακούνε τα αετόπουλα οι τραπεζίτες και φλιπάρουν. Διότι αν οι μετοχές που εκδοθούν για αυτούς - χωρίς αυτούς :) - δεν είναι προνομιούχες, που συνεννοούνται με τα αφεντικά τους τούς πολιτικούς, αλλά κοινές ονομαστικές, που αναφέρεις...


Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω... Τέτοια επιτυχία...


Αυτό αγοράζουν 'αγαπούλα μου' σήμερα τα αετόπουλα στο χρηματιστήριο. Την ελπίδα. :D

Οι τράπεζες έπαθαν αυτό, που έπρεπε να πάθουν. Εμείς, ως ευγενείς δεν επιχαίρουμε χορεύοντας πάνω από τον επιθανάτιό τους.

Απλά παρατηρούμε ότι συνεχίζουν το ίδιο βιολί.


Παρατηρούμε καθήμενοι στην γνωστή πολυθρόνα.

ortho
27-10-2011, 17:10
Μιλάει με τις ώρες ο χοντρός! Τι παίρνουν ρε φούστη μου για να λένε τόσες ########;! Το επαναλαμβανόμενο ψέμμα δε διώκεται ποινικά ιδίως όταν είναι σε μεγάλη κλίμακα;!

Ξαφνικά ξεκινάμε με καλύτερη αφετηρία λέει! Αυτοί δεν έλεγαν ότι δε συζητούσαν κούρεμα; Φόβος υπερχείλισης είπε!!!! Από τα ##### που προσπαθεί να μας πουλήσει!

ψόφο ξεφτιλισμένε!!!!

tattoopanther
27-10-2011, 17:14
http://img257.imageshack.us/img257/8090/34049229169823419247819.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/257/34049229169823419247819.jpg/)

yannis
27-10-2011, 17:20
Ωραία!!!

Δεν είμαι φαν του χρηματιστηρίου και αυτός είναι και ένας λόγος να "αρπάζομαι" που και που με την γυναίκα μου!!!!
Όποιος θέλει να επενδύει ή να παίζει ή να τζογάρει... μεγάλο παιδί είναι και υπεύθυνο για πράξεις και συνέπειες.
Αν βέβαια, βγει ο Γιώργος και φωνάξει "είναι μ@λ@κες και προδότες όσοι δεν παίζουν στο χρηματιστήριο", τότε έχουμε κάθε δικαίωμα να τον κράξουμε. Μέχρι τότε "έκαστος τη ρόκα του"!!;)

Τελικά όταν λένε κάτι οι πολιτικοί, τους πιστεύουμε ή όχι;;; Παρ' τε μια απόφαση για να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Δηλαδή την μια μέρα είμαστε γάτοι και τους ψυλλιαστήκαμε και την άλλη κατάπιαμε και τ' αγκίστρι;;;;

Είναι ξεκάθαρο πως ΔΕΝ πτωχεύσαμε και το βλέπει όλος ο πλανήτης εκτός από τον Δημήτρη (Arkas) και cia... Ε, δε βαριέσαι, θα το αντέξουμε!!!

Ξέρουμε πως χρωστάμε και στα σαλιγκάρια, αλλά μέχρι τώρα ψαχνόμασταν για λύσεις. Αυτό που περιμέναμε, δεν ήταν πως αύριο το πρωί θα ξυπνάγαμε σε άλλη ευτυχισμένη χώρα, αλλά πως δεν θα βγαίναμε με τα μαχαίρια στο στόμα για μια φρατζόλα ψωμί (όπως έγινε αλλού)...
Μην κάνετε λοιπόν τις παρθένες που δεν έχουν ακούσει για τον "γιακουμή"... Ξέρετε καλά από που γλυτώσαμε. ΑΝ όχι, κρίμα τα λεφτά που έδωσε ο μπαμπάς σας να σας σπουδάσει.

ΔΕΝ μας έσωσε ο Γιωργάκης. Άλλοι κουμαντάρουν (κι αυτό το ξέρετε) και αποφασίζουν. Ο Γιωργάκης προς τιμήν του, έκατσε να φάει το φτύσιμο και να κάνει την αγγαρεία. Και μην ακούσω περί κονόμας και αηδίες. Σιγά που έχουν ανάγκη, μετά από τόσα χρόνια στις εξουσίες και θα πεινάγανε!!! Απόδειξη ο χοντρολούλης που έκοψε ρόδα μυρωμένα... Εντάξει ΚΑΙ οι πολιτικοί κλέβουν, όπως και οι γιατροί... Όταν πας για γιατρός όμως δεν το κάνεις γιατί έχεις δεδομένο πως θα γίνεις κλέφτης... στην πορεία κι αν σου κάτσει, θα γίνει αυτό. Έτσι και πολιτικός, πρέπει να την έχεις την "πετριά" σαν τον καημένο τον Βασίλη Λεβέντη... Στην πορεία αν είσαι στα σωστά κονέ... Όμως κανένας τόσο εγωπαθής που να θέλει να γίνει πολιτικός δεν θα δεχόνταν να ξεφτιλιστεί στην ΙΣΤΟΡΙΑ μόνο και μόνο για τα φράγκα. Αφού στο κάτω-κάτω δεν του επέβαλε κανείς να βάλει υποψηφιότητα για Πρωθυπουργός. Θα μπορούσε να περιμένει "καραμπίνα" κι αυτός και να χτυπήσει στο σίγουρο φύλλο. Δεν το 'κανε... είτε γιατί είναι πατριώτης, είτε γιατί είναι βλάκας. Εγώ τον ευχαριστώ που κάθησε σαν μ@λ@κας εδώ, ενώ μπορούσε κι αυτός να κάνει ποδήλατο στην Στοκχόλμη ή να κολυμπάει στο Μαϊάμι.
Πριν βιαστήτε να κράξετε, σκεφτήτε το...:)

ortho
27-10-2011, 17:34
Ωραία!!!

Δεν είμαι φαν του χρηματιστηρίου και αυτός είναι και ένας λόγος να "αρπάζομαι" που και που με την γυναίκα μου!!!!
Όποιος θέλει να επενδύει ή να παίζει ή να τζογάρει... μεγάλο παιδί είναι και υπεύθυνο για πράξεις και συνέπειες.
Αν βέβαια, βγει ο Γιώργος και φωνάξει "είναι μ@λ@κες και προδότες όσοι δεν παίζουν στο χρηματιστήριο", τότε έχουμε κάθε δικαίωμα να τον κράξουμε. Μέχρι τότε "έκαστος τη ρόκα του"!!;)

Τελικά όταν λένε κάτι οι πολιτικοί, τους πιστεύουμε ή όχι;;; Παρ' τε μια απόφαση για να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Δηλαδή την μια μέρα είμαστε γάτοι και τους ψυλλιαστήκαμε και την άλλη κατάπιαμε και τ' αγκίστρι;;;;

Είναι ξεκάθαρο πως ΔΕΝ πτωχεύσαμε και το βλέπει όλος ο πλανήτης εκτός από τον Δημήτρη (Arkas) και cia... Ε, δε βαριέσαι, θα το αντέξουμε!!!

Ξέρουμε πως χρωστάμε και στα σαλιγκάρια, αλλά μέχρι τώρα ψαχνόμασταν για λύσεις. Αυτό που περιμέναμε, δεν ήταν πως αύριο το πρωί θα ξυπνάγαμε σε άλλη ευτυχισμένη χώρα, αλλά πως δεν θα βγαίναμε με τα μαχαίρια στο στόμα για μια φρατζόλα ψωμί (όπως έγινε αλλού)...
Μην κάνετε λοιπόν τις παρθένες που δεν έχουν ακούσει για τον "γιακουμή"... Ξέρετε καλά από που γλυτώσαμε. ΑΝ όχι, κρίμα τα λεφτά που έδωσε ο μπαμπάς σας να σας σπουδάσει.

ΔΕΝ μας έσωσε ο Γιωργάκης. Άλλοι κουμαντάρουν (κι αυτό το ξέρετε) και αποφασίζουν. Ο Γιωργάκης προς τιμήν του, έκατσε να φάει το φτύσιμο και να κάνει την αγγαρεία. Και μην ακούσω περί κονόμας και αηδίες. Σιγά που έχουν ανάγκη, μετά από τόσα χρόνια στις εξουσίες και θα πεινάγανε!!! Απόδειξη ο χοντρολούλης που έκοψε ρόδα μυρωμένα... Εντάξει ΚΑΙ οι πολιτικοί κλέβουν, όπως και οι γιατροί... Όταν πας για γιατρός όμως δεν το κάνεις γιατί έχεις δεδομένο πως θα γίνεις κλέφτης... στην πορεία κι αν σου κάτσει, θα γίνει αυτό. Έτσι και πολιτικός, πρέπει να την έχεις την "πετριά" σαν τον καημένο τον Βασίλη Λεβέντη... Στην πορεία αν είσαι στα σωστά κονέ... Όμως κανένας τόσο εγωπαθής που να θέλει να γίνει πολιτικός δεν θα δεχόνταν να ξεφτιλιστεί στην ΙΣΤΟΡΙΑ μόνο και μόνο για τα φράγκα. Αφού στο κάτω-κάτω δεν του επέβαλε κανείς να βάλει υποψηφιότητα για Πρωθυπουργός. Θα μπορούσε να περιμένει "καραμπίνα" κι αυτός και να χτυπήσει στο σίγουρο φύλλο. Δεν το 'κανε... είτε γιατί είναι πατριώτης, είτε γιατί είναι βλάκας. Εγώ τον ευχαριστώ που κάθησε σαν μ@λ@κας εδώ, ενώ μπορούσε κι αυτός να κάνει ποδήλατο στην Στοκχόλμη ή να κολυμπάει στο Μαϊάμι.
Πριν βιαστήτε να κράξετε, σκεφτήτε το...:)


Μηδένα προ του τέλους μακάριζε Ιωάννη!
Ποιός είπε ότι πολιτικοί , γιατροί, ναυτικοί έχουν όλοι τσίπα;! Μάλλον ξετσίπωτοι είναι στην πλειοψηφία τους!

Μακάρι να βγω λάθος και να έχεις εσύ δίκιο, αλλά ας περιμένουμε να δούμε το επόμενο κύμα μέτρων μετά την τρικυμία εν κρανίω των κυβερνώντων....

GeorgeP
27-10-2011, 18:21
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε Ιωάννη!
Ποιός είπε ότι πολιτικοί , γιατροί, ναυτικοί έχουν όλοι τσίπα;! Μάλλον ξετσίπωτοι είναι στην πλειοψηφία τους!

Μακάρι να βγω λάθος και να έχεις εσύ δίκιο, αλλά ας περιμένουμε να δούμε το επόμενο κύμα μέτρων μετά την τρικυμία εν κρανίω των κυβερνώντων....


Aυτο πρέπει να μας νοιαζει Γιαννη? το ''κυμα των μετρων''? και ποιος σε δανειζει χωρις να σε υποχρεωσει να παρεις μετρα?

Το οτι μας δινεται μια ακομα ευκαιρια, η τελευταια, δεν λεει τιποτα? το οτι αποφυγαμε την χρεωκοπια για 10ετιες και τωρα ειναι στο χερι μας η αναπτυξη κι ολα αυτα δεν λεει τιποτε?
Μετρα? Ναι μετρα, πολλα μετρα...κανενα προβλημα.....θα χασουμε την βολη μας....ε και? Δεν θα βγαζουν καποιοι, με τον νομο, 35% κερδος ε και? Δεν θα απεργουν οι υπολοιποι...ε και?
Θα ερθει επιτροπεια, Γερμανικη-Γαλλικη, ε και? αφου δεν μπορουμε να γινουμε απο μονοι μας ανθρωποι διοτι ΔΕΝ θελουμε (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) ας μας το επιβαλουν οι αλλοι μεσω της επιτροπιας, δεν με πειραζει καθολου!
Το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ χρεωκοπησαμε διοτι αν χρεωκοπουσαμε εγω θα επαιρνα μετρα πανω σε εσενα και στον διπλανο μου και τουμπαλιν....ελπιζω να μπορυμε να το καταλαβουμε αυτο. Εισαι διαβασμενος ανθρωπος και μαλλον συνεχιζεις να διαβαζεις, αν δεν εχεις διαβασει την Ελληνικη χρεωκοπια το 1932 πρεπει να την διαβασεις(-τε). εκει θα δεις οτι με το που αναγγελθηκε η χρεωκοπια απο τον Βενιζελο αρχισαν οι σκοτωμοι στους δρομους (ο πρωτος μικρος εμφυλιος) και οι κλοπες σε τροφιμα, οτι γινεται παντου σε τετοιες περιπτωσεις. Η ανεχεια, η πεινα, η ανεργια διαρκουσαν για χρονια, οπου μεσουσης της οικονομικης κρισης και 4 χρονια μετα ο Ιωαννης Μεταξας βρηκε ευκαιρεια κι εκανε το πραξικοπημα της 4ης αυγουστου.

Δεν ειναι ευκολα πραγματα αυτα Γιαννη κι εχουν απροβλεπτες συνεπειες κι εξελιξεις.

Εκτος κι αν ειμαστε σαν κατι στρατοκ@λους (στρατοκ@λους) που θεωρουν τον Μεταξα μεγα εθναρχη επειδη ειπε το ΟΧΙ στους ιταλους κι επιζητουμε τετοιες εξελιξεις.....
Θελω να πιστευω οτι δεν ειμαστε....

ortho
27-10-2011, 19:24
Μέχρι τώρα Γιώργο τι ακριβώς έχουν πετύχει τα μέτρα που πήραν;
Δασκάλα με 3 παιδιά να παίρνει 4-5 κατοστάρικα λιγότερα; Κι ακόμη δεν έχει μπει σε εφαρμογή το ενιαίο μισθολόγιο. Το ότι του χρόνου θα πληρώνω υπερδιπλάσιο φόρο; Διότι τον πληρώνω Γιώργο! Δεν παίρνω ποτέ μαύρα χρήματα. Το ότι νέοι άνθρωποι τρώνε μακαρόνια από τον κάδο σκουπιδιών; Το ότι οι άστεγοι όλο και πληθαίνουν; Κάτσε να μη δοθεί παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και θα δεις τι έχει να γίνει.

Η επιτήρηση αν και με πληγώνει, δε με βρίσκει οπωσδήποτε αντίθετο αν είναι να τους κόψουν τα χέρια. Μην τους διαφθείρουν κι αυτούς όμως...

Ακόμη και τώρα Γιώργη την πληρώνει κυρίως ο ιδιωτικός τομέας κι όπως έχεις καταλάβει δεν είμαι απο αυτούς που βρίζουν τους ΔΥ.

Θέλω να ξέρεις ότι χαίρομαι για σένα όταν λες ότι βγάζεις χρήματα στο χρηματιστήριο, αλλά επιμένω ότι πρέπει να πέσει βαρύς φόρος.

Αν'αυτού φορολογούν την παραγωγή και την παροχή υπηρεσιών και τη μισθωτή εργασία. Θα μου πεις αυτό είναι θέμα φιλοσοφίας και σ'αυτό Γιώργο δεν είμαι καλός. Δεν υπάρχει γκρίζο για μένα....

GeorgeP
27-10-2011, 20:06
Μέχρι τώρα Γιώργο τι ακριβώς έχουν πετύχει τα μέτρα που πήραν;
Δασκάλα με 3 παιδιά να παίρνει 4-5 κατοστάρικα λιγότερα; Κι ακόμη δεν έχει μπει σε εφαρμογή το ενιαίο μισθολόγιο. Το ότι του χρόνου θα πληρώνω υπερδιπλάσιο φόρο; Διότι τον πληρώνω Γιώργο! Δεν παίρνω ποτέ μαύρα χρήματα. Το ότι νέοι άνθρωποι τρώνε μακαρόνια από τον κάδο σκουπιδιών; Το ότι οι άστεγοι όλο και πληθαίνουν; Κάτσε να μη δοθεί παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και θα δεις τι έχει να γίνει.

Η επιτήρηση αν και με πληγώνει, δε με βρίσκει οπωσδήποτε αντίθετο αν είναι να τους κόψουν τα χέρια. Μην τους διαφθείρουν κι αυτούς όμως...

Ακόμη και τώρα Γιώργη την πληρώνει κυρίως ο ιδιωτικός τομέας κι όπως έχεις καταλάβει δεν είμαι απο αυτούς που βρίζουν τους ΔΥ.

Θέλω να ξέρεις ότι χαίρομαι για σένα όταν λες ότι βγάζεις χρήματα στο χρηματιστήριο, αλλά επιμένω ότι πρέπει να πέσει βαρύς φόρος.

Αν'αυτού φορολογούν την παραγωγή και την παροχή υπηρεσιών και τη μισθωτή εργασία. Θα μου πεις αυτό είναι θέμα φιλοσοφίας και σ'αυτό Γιώργο δεν είμαι καλός. Δεν υπάρχει γκρίζο για μένα....


οταν κατι καινουριο ερχεται σταματαμε το ''μεχρι τωρα'' κι αρχιζουμε το ''απο εδω κι υστερα......''
5δις το χρονο ειναι αυτα που θα γλυτωνουμε μεχρι το 2020...δεν ειανι και λιγα!
φορος στο χρηματιστηριο? μα πεφτει..... 2 τοις χιλιοις και στις πωλησεις και στις αγορες! Απο 2012 θα μπαινει και φορος υπεραξιας, οι ''παιχτες'' φυσικα και δεν τον θελουν αλλα πρέπει. Τα λεω και σε αυτους οτι λεω εδω μεσα και επιπλεον επιμενω οτι δεν μπορει να κερδιζουμε στο τσαμπα σχεδον και με περνανε για τρελο φυσικα!!

Διαφθορα σε Γερμανο....υπαρχει?

tsak8
27-10-2011, 20:18
Siemens

ortho
28-10-2011, 01:17
οταν κατι καινουριο ερχεται σταματαμε το ''μεχρι τωρα'' κι αρχιζουμε το ''απο εδω κι υστερα......''
5δις το χρονο ειναι αυτα που θα γλυτωνουμε μεχρι το 2020...δεν ειανι και λιγα!
φορος στο χρηματιστηριο? μα πεφτει..... 2 τοις χιλιοις και στις πωλησεις και στις αγορες! Απο 2012 θα μπαινει και φορος υπεραξιας, οι ''παιχτες'' φυσικα και δεν τον θελουν αλλα πρέπει. Τα λεω και σε αυτους οτι λεω εδω μεσα και επιπλεον επιμενω οτι δεν μπορει να κερδιζουμε στο τσαμπα σχεδον και με περνανε για τρελο φυσικα!!

Διαφθορα σε Γερμανο....υπαρχει?

Απάντησε ο τσακ! Κι όχι μόνο θα έλεγα! Και τεμπελιά και φυγοπονία κι ότι υπάρχει σε όλους τους λαούς. Το ότι το παίζουν τιμητές των πάντων δε σημαίνει ότι είναι ωραίοι. Οπου μπορούν κλέβουν, συνήθως νόμιμα...