PDA

View Full Version : Αναδρομική φορολόγηση 10 ετών στις καταθέσεις Ελβετίας με 10%-20%


GeorgeP
31-10-2011, 16:15
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Τη φορολόγηση του συνόλου των καταθέσεων που έχουν φυγαδευθεί στην Ελβετία την τελευταία δεκαετία, συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση, προσβλέποντας σε φόρους τουλάχιστον 5-10 δισ. ευρώ.
http://s.enet.gr/resources/2011-10/51--3-thumb-medium.jpg (http://s.enet.gr/resources/2011-10/51--3-thumb-large.jpg)Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, και η ομάδα του κατά την άφιξή τους στη Βέρνη για τις συνομιλίες με Ελβετούς αξιωματούχους Η κατ' αρχήν συμφωνία, που θα είναι ανάλογη εκείνων που έγιναν φέτος με τη Βρετανία και τη Γερμανία, κλείστηκε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών με επικεφαλής τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών της Ελβετίας Μ. Ambuhl και της Ελλάδας Ηλία Πλασκοβίτη.
Οι Ελληνες που διατηρούν καταθέσεις στην Ελβετία έχουν δύο επιλογές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
1Να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους στις ελληνικές αρχές.
2 Να πληρώσουν ένα φόρο που θα επιβληθεί στο σύνολο του κεφαλαίου, κατατεθειμένου ή επενδεδυμένου, και ο οποίος θα αντιστοιχεί στο ύψος του φόρου που θα πλήρωναν αν η κατάθεση αυτή είχε δηλωθεί ως εισόδημα στην Ελλάδα. Η συμφωνία προβλέπει τον υπολογισμό του φόρου βάσει ενός τύπου που λαμβάνει υπόψη τόσο την κίνηση του λογαριασμού κατά την τελευταία δεκαετία, δηλαδή από το 2001 και μετά, όσο και την κίνηση του λογαριασμού μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, καθώς και τυχόν άλλες παραμέτρους.
Πλέον της φορολόγησης του κεφαλαίου, η συμφωνία, που αναμένεται να εγκριθεί από τις Αρχές των δύο χωρών και να έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι τα τέλη του έτους, αφορά και τις μελλοντικές καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, καθώς και την παροχή πληροφοριών και στοιχείων από τις ελβετικές αρχές κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών εφ' όσον τίθεται ζήτημα παράνομων κεφαλαίων.
«Η Ελλάδα θα εισπράξει σημαντικούς διαφεύγοντες φόρους πολλών ετών ή θα πληροφορηθεί στοιχεία που θα της επιτρέψουν να εντοπίσει κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής», δήλωνε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κρίνοντας ως σημαντικό το γεγονός ότι διατηρούνται ενεργές τυχόν ποινικές ευθύνες, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η άρση του τραπεζικού απορρήτου αποτελεί το έτερο όπλο του οικονομικού επιτελείου στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας έναντι όσων επιμένουν στο να αποκρύπτουν τα πραγματικά εισοδήματά τους.
Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι, βάσει του ειδικού τύπου φορολόγησης των καταθέσεων, θα επιβληθεί ένας συντελεστής φόρου μεταξύ 10% και 20%, χωρίς να αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο επιλογής ενός υψηλότερου συντελεστή, δεδομένου ότι αν τα ποσά αυτά δηλώνονταν ως εισόδημα στην Ελλάδα σήμερα θα φορολογούνταν μέχρι και 45% βάσει της φορολογικής κλίμακας.
Υπολογίζονται σε 50-600 δισ.
Από το πραγματικό ύψος των καταθέσεων που έχουν οι Ελληνες στην Ελβετία θα εξαρτηθεί και το ποσό που τελικά θα φτάσει στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου. Κι αυτό γιατί οι απόψεις ποικίλλουν περί του ύψους των καταθέσεων.
* Αν λάβουμε υπόψη τις εκτιμήσεις παραγόντων του τραπεζικού κλάδου, το ποσό μπορεί να φτάνει στα 50-60 δισ. ευρώ, οπότε μιλάμε για απόδοση φόρων 5-10 δισ. ευρώ.
* Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών έχουν μιλήσει κατά καιρούς για καταθέσεις της τάξης των 150 δισ. ευρώ, εκτιμώντας την απόδοση φόρων σε 15 δισ. με 30 δισ. ευρώ.
* Αν επαληθευθούν τα ποσά από δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, τότε οι καταθέσεις μπορεί να ξεπερνούν και τα 600 δισ. ευρώ, οπότε η απόδοση σε φόρο μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 60 δισ. και 120 δισ. ευρώ.
* Δημοσίευμα του Reuters της περασμένης εβδομάδας επικαλούνταν έκθεση των ελβετικών αρχών περιορίζοντας τις καταθέσεις μόλις στα 21 δισ. ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, ο φόρος μπορεί να φτάσει συνολικά στα 2,1 δισ. με 4,2 δισ. ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου, η ενεργοποίηση της συμφωνίας θα έδινε δημοσιονομική ανάσα στην Ελλάδα. Από την άλλη η Ελβετία ξεκαθαρίζει με το παρελθόν, οικοδομώντας καλές σχέσεις με τους Ευρωπαίους και εξασφαλίζει την ανωνυμία των καταθετών της, χωρίς να κινδυνεύει να τους χάσει. *

ΠΗΓΗ: Αναδρομική φορολόγηση 10 ετών στις καταθέσεις Ελβετίας με 10%-20% | Άρθρα | Ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=322170)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
31-10-2011, 16:28
Από την άλλη η Ελβετία ξεκαθαρίζει με το παρελθόν, οικοδομώντας καλές σχέσεις με τους Ευρωπαίους και
εξασφαλίζει την ανωνυμία των καταθετών της, χωρίς να κινδυνεύει να τους χάσει.




Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω εγώ ???

Πώς εξασφαλίζει την ανωνυμία των καταθετών,

αφού θα τους "δώσει" ??? :confused:



.

ckk
31-10-2011, 16:33
Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω εγώ ???

Πώς εξασφαλίζει την ανωνυμία των καταθετών,

αφού θα τους "δώσει" ??? :confused:



.


:sm8::sm8:

vpentza
31-10-2011, 16:34
Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω εγώ ???

Πώς εξασφαλίζει την ανωνυμία των καταθετών,

αφού θα τους "δώσει" ??? :confused:



.

το σχέδιο λέει ότι οι Ελβετοί θα παρακρατήσουν και κατόπιν θα παραδώσουν τα ποσά της φορολόγησης ώστε να υπάρχει από πίσω μόνο ένας λογ/σμός και τίποτε άλλο....
εάν τώρα κάποιος "εξεγερθεί" και πει ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θα μπορεί να παραπονεθεί στο Ελλ δημόσιο δημοσιοποιώντας ο ίδιος τα στοιχεία του και τότε να αποδείξει ότι τα έχει "νόμιμα" έξω...;) εάν δεν τα έχει νόμιμα περάσει έξω τότε σαφώς κινδυνεύει με 45% φόρο + τα πρόστιμα....

πάνε να το κυκλώσουν το θέμα από παντού αλλά...too good to be true

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
31-10-2011, 16:37
Δηλαδή, ο Ελβετός θα γίνει "εκτελεστικό όργανο" - κοινώς εισπράκτορας - του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών ???

ckk
31-10-2011, 16:41
:sm7::sm7:

Και πολλά ακόμη. Θα ισχύσει και για... μελλοντικές φυγαδεύσεις κεφαλαίων... :sm7:


Είδατε εσείς τις λίστες των φοροφυγάδων? Γιατί? Διότι είναι γεμάτες πολιτικούς... Μητσοτάκη - Βουλγαράκη - τον πεθερό του - Σπηλιωτόπουλο κλπ κλεφτρόνια.


Ένα πολύ καλό μέτρο, που αν αποδώσει θα φέρει γύρω στο €Β1. (1 Δισ)


Τα υπόλοιπα είναι οι πολιτικοί. Εξ ου και ο περιορισμός σε 10ετία. Υπάρχει νομικό καθεστώς για αυτό. Θα βρούνε λοιπόν τους νέους του πλούτου. :D


Για τα παλιά πολιτικά τζάκια... Όντως, αυτών η ανωνυμία, θα προστατευθεί.

ckk
31-10-2011, 16:44
Δηλαδή, ο Ελβετός θα γίνει "εκτελεστικό όργανο" - κοινώς εισπράκτορας - του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών ???

Ναι Νίκο, με μια αμοιβή, που καθορίζεται από ειδικές λίστες παροχής υπηρεσιών. Ας γίνει και καλό θα είναι.


Τουλάχιστον οι υπόλοιποι ΘΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ. :sm7:

GeorgeP
31-10-2011, 16:48
Δηλαδή, ο Ελβετός θα γίνει "εκτελεστικό όργανο" - κοινώς εισπράκτορας - του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών ???

Οπως ακριβως και του Γερμανικου Υπουργειου Οικονομικων!
Η Ελληνικη συμφωνια ειναι copy/paste της γερμανικης που συνηφθη με την ελβετια μερικους μηνες πριν αλλα και με την Αγγλια καποια χρονια πριν..
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300690 (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300690)
http://www.sofokleous10.gr/portal2/oikonomia/oikonomia/2011-10-31-10-31-23-2011103142825/ (http://www.sofokleous10.gr/portal2/oikonomia/oikonomia/2011-10-31-10-31-23-2011103142825/)

skippybi
31-10-2011, 16:48
δέν έχω βγάλει λεφτά έξω καρδιά μου...

TEOSS
31-10-2011, 18:03
Προδοσία !!! Κάτω η φασιστική κυβέρνηση που πάει να φάει τα λεφτά των καταθέτων. Όλοι στον δρόμο….
:sm7::sm7::sm7::sm7:

napgeo
31-10-2011, 18:38
Σας το έγραψα και χθές. Απο την ομιλία του Άνθιμου στην Θεσσαλονίκη. Κανείς δεν το έχει διαψεύσει μέχρι τώρα. Ο πρωθυπουργός της Ελβετίας απαιτεί να παγώσουν οι καταθέσεις των Ελλήνων διότι θα καταρεύσει το Τραπεζικό τους σύστημα. Πάνω απο 500 δις €....................

ckk
31-10-2011, 18:54
Ναι Νίκο, με μια αμοιβή, που καθορίζεται από ειδικές λίστες παροχής υπηρεσιών. Ας γίνει και καλό θα είναι.


Τουλάχιστον οι υπόλοιποι ΘΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ. :sm7:


Και πριν αλέκτωρ λαλήσει δις€... :D

Στην κανονική Ελβετία τους ψάχνουν για να τους φορολογήσουν, στην ...γιαλαντζί "'Ελβετία" της Μέσης Ανατολής όμως φαίνεται να έχουν καταφύγει, με στόχο να σώσουν τα χρήματά τους από τις διώξεις της Ε.Ε. Ο λόγος για καταθέτες που φυγάδευσαν αρχικά τα χρήματά τους από την Ελλάδα στην Μέκκα του χρηματοοικονομικού συστήματος, την Ελβετία, όμως εξαιτίας των ελέγχων από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης και της συνδρομής των Γερμανών, αποφάσισαν να μετακινήσουν τα κεφάλαιά τους στον φιλικό προς τους καταθέτες Λίβανο.

Ποσά άνω των 5 δισ. ευρώ φέρονται να έχουν μετακινηθεί στο Λίβανο από το καλοκαίρι και μετά, όταν διαφάνηκε η κατάρτιση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Ελβετίας, στο πρότυπο της αντίστοιχης Ελβετο-γερμανικής, στο πλαίσιο του χτυπήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Πρόκειται για χρήματα που δύσκολα η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να βρει λόγω του διαφορετικού τραπεζικού καθεστώτος που υπάρχει στις χώρες της Μέσης Ανατολής και τα οποία έχουν μετακινηθεί ιδιαίτερα στο διάστημα Ιουνίου - Σεπτεμβρίου 2011. Παράλληλα, άνω των 3 δισ. ευρώ φέρονται να έχουν πάει σε προορισμούς όπως οι νήσοι Κέιμαν ή άλλοι φορολογικοί παράδεισοι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί έως το τέλος του έτους να έχει υπογραφεί προσύμφωνο με την Ελβετία, το οποίο θα βασίζεται στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν ήδη υπογραφεί μεταξύ Ελβετίας - Βρετανίας και Ελβετίας - Γερμανίας. Η πρώτη συνάντηση προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε ήδη την περασμένη εβδομάδα, ανάμεσα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη και τον Ελβετό ομόλογό του M. Aμπούλ. Το ύψος των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία ανέρχεται, σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, σε 60 δισ. ευρώ.



Σας το έγραψα και χθές. Απο την ομιλία του Άνθιμου στην Θεσσαλονίκη. Κανείς δεν το έχει διαψεύσει μέχρι τώρα. Ο πρωθυπουργός της Ελβετίας απαιτεί να παγώσουν οι καταθέσεις των Ελλήνων διότι θα καταρεύσει το Τραπεζικό τους σύστημα. Πάνω απο 500 δις €....................


Τον Πλασκοβίτη τον έχετε δει...

Αυτούς που έχουν τα €600 δις τους έχετε δει...


Εσείς τί λέτε? Θα βρει τίποτα ο Πλασκοβίτης?


Μακάρι να φέρει και 1. Μακάρι.

(Τώρα μπερδεύω και το παρεάκι...) :D

ortho
31-10-2011, 20:12
Οι Γερμανοί το παζάρευαν ενάμισι χρόνο με τους Ελβετούς μέχρι να συμφωνήσουν.

Τελικά πόσα είναι αυτά τα λεφτά των Ελλήνων στην Ελβετία;!

Μην είναι σαν τα "λεφτά υπάρχουν";! Κι έπρεπε να μας εξανδραποδίσουν για να κάνουν κάτι σωστό, αν θα γίνει φυσικά!

Δε ψοφάνε όλοι τους λέω γω!

gsmaniac
31-10-2011, 20:37
Οι Γερμανοί το παζάρευαν ενάμισι χρόνο με τους Ελβετούς μέχρι να συμφωνήσουν.

Τελικά πόσα είναι αυτά τα λεφτά των Ελλήνων στην Ελβετία;!

Μην είναι σαν τα "λεφτά υπάρχουν";! Κι έπρεπε να μας εξανδραποδίσουν για να κάνουν κάτι σωστό, αν θα γίνει φυσικά!

Δε ψοφάνε όλοι τους λέω γω!


Να δουλέψω και εγώ να βγάλω κανένα σπασμένο.....:sm7:

Arkas
31-10-2011, 20:40
..........κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών εφ' όσον τίθεται ζήτημα παράνομων κεφαλαίων.



Εδώ είναι το ζουμί !
Αυτό, στην πλειονότητα των καταθέσεων,
πώς θα το αποδείξουν ;


Sent by Arkas via Tapatalk !

GeorgeP
31-10-2011, 22:11
Εδώ είναι το ζουμί !
Αυτό, στην πλειονότητα των καταθέσεων,
πώς θα το αποδείξουν ;


Sent by Arkas via Tapatalk !

Γραφει αναλυτικα το κειμενο ποιοι, που, πως!!!!

Εκτος κι αν βεβαια καποιοι τρελοι βγαλανε τα λεφτα τους στην εμπολεμη ζωνη του Λιβανου για να τα χασουν αμεσως στο πρωτο ''μπουμ'' απο οβιδα του Ισραηλ και ''αντιμπουμ'' απο την Χαμας στο Ισραηλ....τοτε δεν θα παρει κανεις τιποτα.....θα τα εχει κανει λουκουμια η Χαμας!

frits
31-10-2011, 22:31
Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι Γιώργο, δεν έχεις βαρεθεί να πιστεύεις όλα αυτά ;

Σαν το Τζοχατζόπουλο και τον Μαντέλη είναι και αυτά...

Λεφτά υπάρχουν, ακόμα τους πιστεύεις...:Απορία:

Για τον κολλητό του Βενιζέλου, Λαυρεντιάδη γιατί δεν γράφεις τίποτα..;

Γονάτισε υπό το βάρος χρεών 1 δισ. η Alapis | Οικονομία | Ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=320681)

GeorgeP
31-10-2011, 22:35
Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι Γιώργο, δεν έχεις βαρεθεί να πιστεύεις όλα αυτά ;

Σαν το Τζοχατζόπουλο και τον Μαντέλη είναι και αυτά...

Λεφτά υπάρχουν, ακόμα τους πιστεύεις...:Απορία:

Για τον κολλητό του Βενιζέλου, Λαυρεντιάδη γιατί δεν γράφεις τίποτα..;

Γονάτισε υπό το βάρος χρεών 1 δισ. η Alapis | Οικονομία | Ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=320681)

Exω γραψει σε αλλο νημα.....εδωσε πισω τα 50,000,000 τις προτον.

Αλλα αν θελεις αρχιζουμε να μιλαμε και για ολες τις εταιρειες τυπου alapis που οι μεγαλομετοχοι τους προσκεινται σε κολλητους στην άλλη παραταξη....θα εχουμε να λεμε χρονια!!! Μην πω για τα δανεικα κι αγυριστα του 902 .......
Γιαυτο λεω και φωναζω, αντε κι εφυγε ο ΓΑΠ, μετα τι? μα φυσικα μια απο τα γιδια!

ckk
31-10-2011, 22:35
Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι Γιώργο, δεν έχεις βαρεθεί να πιστεύεις όλα αυτά ;

Σαν το Τζοχατζόπουλο και τον Μαντέλη είναι και αυτά...

Λεφτά υπάρχουν, ακόμα τους πιστεύεις...:Απορία:

Για τον κολλητό του Βενιζέλου, Λαυρεντιάδη γιατί δεν γράφεις τίποτα..;

Γονάτισε υπό το βάρος χρεών 1 δισ. η Alapis | Οικονομία | Ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=320681)

Εδώ και μια βδομάδα στο '99'... :)

black_hawk
01-11-2011, 02:03
http://www.kolobok.us/smiles/light_skin/dirol.gif http://www.kolobok.us/smiles/light_skin/dirol.gif http://www.kolobok.us/smiles/light_skin/dirol.gif

jmar
01-11-2011, 02:11
http://www.kolobok.us/smiles/light_skin/dirol.gif http://www.kolobok.us/smiles/light_skin/dirol.gif http://www.kolobok.us/smiles/light_skin/dirol.gif


:sm7:

siraxanz
01-11-2011, 08:48
Να δουλέψω και εγώ να βγάλω κανένα σπασμένο.....:sm7:

Είσαι απίστευτος :o ..... :sm7:

gsmaniac
01-11-2011, 09:08
Είσαι απίστευτος :o ..... :sm7:

Επαγγελματίας .....Χάρη μου,χωρίς καταθέσεις στην ελβετια:D