PDA

View Full Version : Δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου


MARK
03-11-2011, 10:09
Αυτό ανακοίνωσε ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος από τον Γ.Μιχελάκη, ενώ Μέρκελ και Σαρκοζί ξεκαθάρισαν ότι η Ελλάδα αποφασίζει για την παραμονή της στο Ευρώ.



Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενέμεινε στην αρχική του απόφαση του να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού μέσω δημοψηφίσματος τη νέα δανειακή σύμβαση που αποφασίστηκε στις 27/10 για την Ελλάδα.

Έντονη δυσαρέσκεια για Παπανδρέου από Μέρκελ – Σαρκοζί

Ο Γ.Α.Παπανδρέου δέχτηκε πιέσεις στις Κάννες από το δίδυμο Σαρκοζί – Μέρκελ, ωστόσο δεν πείστηκε να υποχωρήσει. Ως εκ τούτου, σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος ξεκαθάρισαν πως η Ελλάδα θα εκταμιεύσει την έκτη δόση μόνο στην περίπτωση που τηρηθεί κατά γράμμα η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και έκαναν σαφές ότι η Ελλάδα θα «παίξει» την παραμονή της στην ζώνη του Ευρώ.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας. Το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Είπαμε περίπου στις 4 Δεκεμβρίου. Η Ελλάδα, θέλουμε να μείνει και θα κάνουμε τα πάντα γι αυτό. Οι Ελληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την περιπέτειά τους μαζί μας ή όχι. Κάνουμε τα πάντα για να καταστήσουμε δυνατό το Ευρώ. Υπάρχουν κανόνες για τις 17 χώρες της Ευρωζώνης και δεν μπορούμε να δεχθούμε παραβίαση των κανόνων αυτών από καμία χώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.


«Το δημοψήφισμα αλλάζει το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε και αν γίνει πρέπει να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου και το ερώτημα πρέπει να είναι ναι ή όχι στην Ευρωζώνη. Αν η ο ελληνικός λαός πει δεν το θέλουμε, θα το σεβαστούμε. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε το Ευρώ. Oι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου είναι ορθές και πρέπει να υλοποιηθούν γρήγορα», ξεκαθάρισε από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ και οι δύο εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού χωρίς να τους λάβει υπ' όψιν και καυτηρίασαν έντονα το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, χρησιμοποιώντας παράλληλα παραδείγματα άλλων κρατών – μελών.

Το δημοψήφισμα θα γίνει, πιθανότατα στις 4/12

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες ξεκαθάρισε: «Οι αποφάσεις που παίρνουμε θα αλλάξουν το μέλλον. Πολλοί αμφισβητούν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίσει για το μέλλον του. Ο ελληνικός λαός είναι έξυπνος, ώριμος, και διαθέτει τη σοφία για να πάρει τις σωστές αποφάσεις Το δημοψήφισμα θα γίνει το ταχύτερο δυνατό με πιθανή ημερομηνία στις 4 Δεκεμβρίου. Μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Είμαστε αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης. Το ερώτημα είναι εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στην ευρωζώνη και πιστεύω ότι η απάντηση θα είναι ναι», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο Παπανδρέου είναι επικίνδυνος

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον Παπανδρέου για παραπληροφόρηση προς τους εταίρους και τον χαρακτήρισε επικίνδυνο, τονίζοντας πως πρέπει να φύγει από την εξουσία.
«Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Τόσο οι δικές του δηλώσεις όσο και της Κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, αποκάλυψαν ότι ο κ. Παπανδρέου τους παρουσίασε ότι στην Ελλάδα υπάρχει δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και τη ζώνη του Ευρώ. Τέτοιο πρόβλημα είναι προφανές ότι δεν υπάρχει και πάει να το δημιουργήσει -ξαφνικά με άθλια παραπληροφόρηση- ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου.

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία. Ενός ανθρώπου που τολμά να αμφισβητεί την κεντρική εθνική στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της χώρας. Επιλογή που χάραξε και μπορεί πλέον μόνον αυτή να εγγυάται, η Παράταξη της Ν.Δ.. Ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει!»
#