PDA

View Full Version : Φορο-τεστ στους οδηγούς ακριβών ΙΧ ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών.


Arkas
15-05-2009, 09:04
Μετά το αλκοτέστ, οι οδηγοί ακριβών ΙΧ (αξίας άνω των 40.000 ευρώ) θα υπόκεινται και σε φορο-τεστ, που θα διενεργείται από κλιμάκια του πρώην ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την Τροχαία, σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Είκοσι μεικτά συνεργεία τα οποία θα αποτελούνται από αστυνομικούς, ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) και τελωνειακούς σε καθημερινή βάση θα σταματούν ακριβά ΙΧ ανεξαρτήτως μάρκας ή χώρα προέλευσης και θα πραγματοποιούν διεξοδικούς ελέγχους που θα αφορούν τόσο τα στοιχεία του οχήματος όσο και τα φορολογικά δεδομένα του ιδιοκτήτη-οδηγού του οχήματος.

Σύμφωνα με το Βήμα, τα συνεργεία -που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα- θα διασκορπιστούν στα ακριβά προάστια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, στα διόδια, στα λιμάνια και κατά μήκος των εθνικών οδών. Παράλληλα θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα ώστε να ελέγχονται όλα τα πολυτελή οχήματα που εισέρχονται ή εξέρχονται από την Ελλάδα.

Στην Αττική ο αριθμός των συνεργείων που θα πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους θα είναι 12, στη Θεσσαλονίκη έξι και στην υπόλοιπη Ελλάδα δύο. Πάντως, αν διαπιστωθεί ότι σε κάποια περιοχή, π.χ. στην Κρήτη υπάρχει μεγάλος αριθμός πολυτελών αυτοκινήτων, είναι πιθανόν ο αριθμός των συνεργείων να αυξηθεί.

Ο έλεγχος
Οι αστυνομικοί θα ελέγχουν είναι αν ο αριθμός πλαισίου του οχήματος αντιστοιχεί σε αυτόν που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας και αν το δίπλωμα κυκλοφορίας είναι νόμιμο. Θα γίνεται έλεγχος για κάρτα καυσαερίων και αν έχει περάσει ΚΤΕΟ, ενώ θα ελέγχονται τα οχήματα με ξένες πινακίδες, καθώς και αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι ελεγκτές της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και των τελωνειακών υπηρεσιών με τη χρήση τη φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με την κεντρική υπηρεσία και το σύστημα Εlenxis, θα εισάγουν τον αριθμό φορολογικού μητρώου του ιδιοκτήτη του οχήματος και θα πραγματοποιούν επί τόπου μια σειρά από διασταυρώσεις.

Αν κάποια από αυτές τις διασταυρώσεις «χτυπήσει κόκκινο», θα στέλνεται αμέσως σήμα στην Εφορία όπου ανήκει ο ιδιοκτήτης του οχήματος για την πραγματοποίηση διεξοδικού φορολογικού ελέγχου. Οι εφοριακοί θα διαπιστώνουν αμέσως αν έχει αναγραφεί στη φορολογική δήλωση η αγορά και το ποσό αυτής.
Αν το ποσό είναι πολύ χαμηλό (σύνηθες φαινόμενο στην περίπτωση μεταχειρισμένων οχημάτων), θα γίνεται περαιτέρω έλεγχος με τα στοιχεία του πωλητή και διασταύρωση αυτών. Παράλληλα, θα γίνεται έλεγχος για το αν τα εισοδήματα του φορολογουμένου συμβαδίζουν με το κόστος του αυτοκινήτου, καθώς επίσης και αν προκύπτει θέμα τεκμηρίου αγοράς («πόθεν έσχες»). Συγκρίνοντας τον αριθμό της πινακίδας με τον αριθμό πλαισίου θα γίνεται έλεγχος για το αν έχει υπάρξει παραποίηση του κινητήρα, ενώ σε πρώτη ελεγκτική ζήτηση θα βρεθούν τα οχήματα με ξένες πινακίδες.

Τέλος, αν το όχημα είναι γραμμένο σε επιχείρηση ή αγορασμένο μέσω εταιρείας leasing, θα γίνεται περαιτέρω έλεγχος για το αν η επιχείρηση αυτή είναι ενεργή ή λειτουργεί ως βιτρίνα.
Newsroom ΔΟΛ

droggitiszak
15-05-2009, 10:21
έχουν να κλάψουν μανούλες !!!

SenseiG
15-05-2009, 10:43
:yz πανε τα κοτερα πανε ολα

leonidas
15-05-2009, 10:49
:sm8:

vellos
15-05-2009, 11:35
:sm8:

ntinopoulos
15-05-2009, 12:27
οι νομιμοι τοκογλυφοι ξαναχτυπουν!:mad:

ckalfas
15-05-2009, 15:01
Αφού δεν κυνηγούν τις μοτοσυκλέτες... καλά είμαστε!:cool:

pepax66
15-05-2009, 15:18
Θα την κλειδώσω την Porce για κανα μήνα και βλέπουμε!
:sm7::sm7::sm7:

Πάντως είναι κωμικοί οι άνθρωποι λες και ζούνε σε άλλη χώρα τα λαμόγια και οι λοβιτούρες δεν γίνονται στα επώνυμα τους ρεει! Κάνουν leasing ή τα γράφουν στην θειά τους με μόνικη κατοικία στο Αγαθονήσι ή τον Καναδά!

EOD-K9
15-05-2009, 16:33
Θα την κλειδώσω την Porce για κανα μήνα και βλέπουμε!
:sm7::sm7::sm7:

Πάντως είναι κωμικοί οι άνθρωποι λες και ζούνε σε άλλη χώρα τα λαμόγια και οι λοβιτούρες δεν γίνονται στα επώνυμα τους ρεει! Κάνουν leasing ή τα γράφουν στην θειά τους με μόνικη κατοικία στο Αγαθονήσι ή τον Καναδά!
:sm8::sm8::sm8:

skippybi
15-05-2009, 17:00
ενδιαφέρων!!!!!!!!;)

frappe rider
15-05-2009, 17:29
Και πολύ καλά θα τους κάνουν.

EOD-K9
16-05-2009, 09:01
Και πολύ καλά θα τους κάνουν.

Μάλλον τίποτα δεν θα τους κάνουν :(

riko46
16-05-2009, 10:34
Πάντως είναι κωμικοί οι άνθρωποι λες και ζούνε σε άλλη χώρα τα λαμόγια και οι λοβιτούρες δεν γίνονται στα επώνυμα τους ρεει! Κάνουν leasing ή τα γράφουν στην θειά τους με μόνικη κατοικία στο Αγαθονήσι ή τον Καναδά! [/QUOTE]




:sm8:

DERTILAS
16-05-2009, 15:36
Υπαρχει πραγματικα κανεις αφελης, που να πιστευει οτι προκειται να σταματησουν εστω και ενα cayenne για ελεγχο!!!!Το πιστευετε οτι ειναι εφικτο αυτο!!!και εδω που τα λεμε τον μπελα τους θα βρουν, θυμηθειτε τον ασπρομαλλη τραγουδιστη με την T.V. περσονα που αρνηθηκαν τον ελεγχο και τους κυνηγησαν και οταν τους σταματησαν βρεθηκε και ενα οπλο μεσα!!!Και δεν ειναι και η μοναδικη περιπτωση.......Μου ερχονται τα :sm7:!

kostas_366
16-05-2009, 15:53
Δεν θα γίνει κάτι (κατά την γνώμη μου).
Όλα σε οφφ - σορ θα είναι και θα είναι ...νόμιμα..
Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί διαφορετικός αρ. πλαισίου σε όχημα που δεν πληρώνει κάτι, και ανήκει σε μια Α.Ε. που δεν υπάρχουν ονόματα?

Gazi
16-05-2009, 19:25
Και περιμένετε τώρα εσείς,να πιστέψω εγώ,πως όταν σταματήσουν τα porche και τα ferrari και τα υπόλοιπα θηρία της αγοράς,οτι θα γίνει έλεγχος!!!Και όλα αυτά στην Ελλάδα!!!!!!Να κάνω εγώ μία ερώτηση???Θα τα κάνουν αυτά και στους 300 της βουλής???Πληροφοριακά ρωτάω...
Και για να σας δώσω εγώ την απάντηση:Πάλι σε εμάς θα γυρίσει το μέτρο αυτό,και θα δείτε οτι αυτά τα συνεργεία ελέγχων θα είναι γεμάτα με αυτοκινητάκια πόλης των απλών πολιτών!!

GeorgeP
17-05-2009, 13:56
το διαβασα προχθες και με επιασαν τα γελια!! Επειδη ο αδερφος μου διαθετει ενα Jeep Wrangler 4.7cc με μισθο καπου τις 2500ε εκατσα και το συζητησα με τον φοροτεχνικο της εταιρείας μου αλλα και με τελωνειακο (ειναι μερος του επαγγελματος μου η συναναστροφη με Τελωνειακους) και ολοι μαζι γελαγαμε καταληγωντας οτι το ολο θεμα ειναι προεκλογικο τερτιπι για να ''δειξουμε οτι κατι κανουμε για την παταξη της φοροδιαφυγης!!'' Κι εξηγουμε:

[QUOTE=Arkas;30398]
Ο έλεγχος
Οι αστυνομικοί θα ελέγχουν είναι αν ο αριθμός πλαισίου του οχήματος αντιστοιχεί σε αυτόν που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας και αν το δίπλωμα κυκλοφορίας είναι νόμιμο.
δεν υπάρχει περιπτωση να διαφερει ο αριθμος πλαισίου του οχηματος απο αυτον που αναγραφεται στην αδεια κυκλοφορίας ακομη κι αν ειναι μαιμου!!!! Διότι ακομα και λαθραιο (σπανιοτατο στην ελλαδα συχνοτατο στην Αλβανια) ¨η κλεμενο (συχνο φαινομενο) ο αριθμος που θα φαινεται στο πλαισιο θα ειναι ενας τυχαιος αριθμός που θα συμφωνει με την κάποια αδεια που θα φερει ο ''ιδιοκτητης'' του!! Οποιος θελει του το εξηγω με ΠΜ για ευνοητους λογους!!!

Θα γίνεται έλεγχος για κάρτα καυσαερίων και αν έχει περάσει ΚΤΕΟ, ενώ θα ελέγχονται τα οχήματα με ξένες πινακίδες, καθώς και αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

καλα για την καρτα καυσαερίων, αλλα τα με ξενες πινακιδες αυτοκινητα οδηγουνται στο 99% των περιπτωσεων απο Ελληνες με διττη υπηκοοτητα! Δηλαδη εχουν την Ελληνικη και την Αγγλικη υπηκοοτητα πως π.χ εγω!!! Αν ειχα αυτοκινητο με ξενες πινακιδες (που θα μπορουσα) θα παρουσιαζα το Αγγλικο μου διαβατηριο και τέλος!!! Τα παλια οπως π.χ συναλαγμα, αδεια παραμονης κ.λ.π δεν ισχυουν λογω Ε.Ε. υπάρχει ο νομος περι 6μηνου παραμονης του οχηματος με επεκταση τον ενα χρόνο αλλα πως αποδυκνειεται η ημερομηνια εισαγωγής του αφου δεν υπαρχει πια ελεγχος στις εισοδους της ωρας για αυτους που ερχονται απο χωρες της ΕΕ? απαντηση, μονον απο το εισητηριο του φερρυ μποουτ ανκονα -Πατρα που τετοια σας βρισκω οσα θελετε με οτι ημερομηνια θέλετε!! Και τι γινεται με αυτους που ερχονται απο την Βουλγαρια οδικως? Η Βουλγαρια ως γνωστόν ειανι πια στην ΕΕ και δεν υπαρχουν τελωνειακοι ελεγχοι στα συνορα!!!



Οι ελεγκτές της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και των τελωνειακών υπηρεσιών με τη χρήση τη φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με την κεντρική υπηρεσία και το σύστημα Εlenxis, θα εισάγουν τον αριθμό φορολογικού μητρώου του ιδιοκτήτη του οχήματος και θα πραγματοποιούν επί τόπου μια σειρά από διασταυρώσεις.
Εδω μιλαμε για Ελληνες με ακριβα αυτοκινητα. Οι οποιοι αγορασαν 4.7cc αυτοκινητο το οποιο στοιχιζει κατω απο τα 50,000ε (π.χ το wrangler του αδερφου μου) που οριζει ο νομος ωστε να αποτελει τεκμηριο και φυσικα το δηλωνου κανονικα, πληρωνουν και τα τελη κυκλοφορίας τα οποια ειναι και τσουχτερα, τι περιμενουν να βρουν δηλαδη απο αυτόν τον ελεγχο? Οριζει κανεις νομος οτι για να εχεις τετοιο αυτοκινητο πρέπει να βγαζεις και τόσα χρηματα? οχι πια!!!




......................................................................
Παράλληλα, θα γίνεται έλεγχος για το αν τα εισοδήματα του φορολογουμένου συμβαδίζουν με το κόστος του αυτοκινήτου, καθώς επίσης και αν προκύπτει θέμα τεκμηρίου αγοράς («πόθεν έσχες»). Συγκρίνοντας τον αριθμό της πινακίδας με τον αριθμό πλαισίου θα γίνεται έλεγχος για το αν έχει υπάρξει παραποίηση του κινητήρα, ενώ σε πρώτη ελεγκτική ζήτηση θα βρεθούν τα οχήματα με ξένες πινακίδες.
μπα!!! και ποιος νομος λεει οτι εγω που δουλευω 1, 5, 15 χρονια πρέπει να βγάζω τοσα χρηματα για να εχω ενα αυτοκινητο Χ κυβικων το οποιο ομως στοιχιζει κατω απο 50,000ε? απλα κανεις!!!
'Οσο για την δευτερη παραγραφο, ας μου πει καποιος παρακαλω ποιός απο τους κατοχους εχει αυτοκινητο αυτης της ταξης και παραποιει τον κινητηρα?


Τέλος, αν το όχημα είναι γραμμένο σε επιχείρηση ή αγορασμένο μέσω εταιρείας leasing, θα γίνεται περαιτέρω έλεγχος για το αν η επιχείρηση αυτή είναι ενεργή ή λειτουργεί ως βιτρίνα.
Newsroom ΔΟΛ

Εδω γελάγαμε ολοι μαζι!!! Αφου υπάρχει νομος ο οποιος οριζει οτι για να πουληθει αυτοκινητο με leasing σε επιχειρηση αυτη πρέπει αυτή να εχει εδρα στην ελλαδα και να προσκομιστη βεβαιωση καταβολης ΦΠΑ για να ειναι δυνατη η συναλλαγη!!!

αντε γελασαμε και πάλι!!!