PDA

View Full Version : Markas & yns παρουσιάζουν: Ορεινή Έρημος, 21-22 Μαΐου 2011


Markas
08-11-2011, 17:42
Σφακιά!









Έχεις πάει;

Markas
08-11-2011, 17:42
Ναι;

Markas
08-11-2011, 17:43
Έτσι νομίζεις… !

Markas
08-11-2011, 17:43
Οι πιο μυστηριώδεις, οι πιο αλλόκοτοι, οι πιο τρομακτικά όμορφοι τόποι της Κρήτης βρίσκονται πολύ μακριά από τα σπίτια και τους τουριστικούς προορισμούς. Μακριά από άσφαλτο και ανέσεις.

Όσοι έχουν ξαναδιαβάσει εκδρομές μας στην Κρήτη ξέρουν πόσο μας αρέσει να εξερευνούμε κάθε σπιθαμή του αγαπημένου μας νησιού.

Αλλά πάλι, εκεί που λες πως πάει, τα έχεις μάθει και δει όλα πια, βρίσκεις κάτι στο χάρτη που σου τραβά το ενδιαφέρον, πας, και μένεις κάγκελο! Πώς μπορεί να εξελιχθεί μια εκδρομή φαινομενικά απλή…

Markas
08-11-2011, 17:44
Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή…
Πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά η κλασική παρέα. Δύο F800GS με το Γιάννη (Κιτρινόμαυρο) στη μία και την Κική με το Νίκο στην άλλη (Γκριζόμαυρη).


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/5p_resize.jpg

Markas
08-11-2011, 17:45
Η ιδέα της εκδρομής ήταν η εξής: Από τη Χώρα Σφακίων και με κατεύθυνση δυτικά ξεκινά ένας δρόμος που έχει πολλά παρακλάδια, όλα αδιέξοδα. Είναι λοιπόν αδύνατον να «τύχει» να περάσουμε από εκεί ενώ λόγω απόστασης και πλήθους παράδρομων θα χρειαστούμε τουλάχιστον ένα διήμερο. Εξερεύνηση λοιπόν και για το βράδυ κατασκήνωση.

Χμμ, κατασκήνωση… . Άλλο θέμα και αυτό. Πρέπει να φορτώσουμε σκηνές, υποστρώματα, υπνόσακους, ρούχα, εργαλεία, φαρμακείο κτλ κτλ και όλα αυτά με τρόπο που να μην επιβαρύνει πολύ τη μηχανή σε όγκο και βάρος μιας και προβλέπεται να έχουμε πολύ χωματόδρομο!

Markas
08-11-2011, 17:45
Το setup της γριζόμαυρης μηχανής λοιπόν:
Δύο πλαϊνά σαμάρια με μισή επέκταση (φουλ θα ήταν 40+40 λίτρα αλλά δε χρειάστηκε) και η μπαγκαζιέρα της Kappa χωρητικότητας 53 λίτρων. Πάνω στα σαμάρια αριστερά δέθηκαν με ελαστικούς ιμάντες τα δύο αυτοφουσκώμενα υποστρώματα ενώ δεξιά η σκηνή. Η σκηνή μπήκε πρώτα μέσα σε άλλη αρκετά μεγαλύτερη τσάντα μιας και η αυθεντική τσάντα της είχε σκιστεί και μπαλωθεί αλλά υπήρχε ο φόβος. Το τανκ μπαγκ μου κατασκευής BMW είχε πάθει αδικαιολόγητη ζημιά και δε μπορούσα να το πάρω έτσι όπως ήτανε, οπότε όλα πήγαν πίσω.
Τι φορτώσαμε; Μην ξεχνάτε πως ήμασταν δύο άτομα, οπότε όλα επί δύο! Μια αλλαξιά κάλτσες και εσώρουχα, μία φόρμα πάνω και κάτω μέρος, έξτρα παντελόνι και μπλούζα ισοθερμική, είδη προσωπικής υγιεινής, δύο πολυεργαλεία με μαχαίρι, κουτάλι και πιρούνι, φιδάκια για κουνούπια, προσάναμμα, υπνόσακοι, χάρτης. Για φαγητό πήραμε αλουμινόχαρτο για να τυλίξουμε τις πατάτες (καλοπλυμένες και σαπουνισμένες, καμιά 10ρια), τρία σακουλάκια φουντουκοσταφίδες, πιάτα πλαστικά, ποτήρια φραπέ, μερικές τονοσαλάτες κονσέρβα, τυρί, ελιές, ψωμί, δυόμισι κιλά πασέτες κατεψυγμένες για να αντέξουν και 3 μπουκάλια 1,5 λίτρου ημικατεψυγμένα. Τα νερά, το τυρί και το κρέας μπήκαν όλα μαζί σε μία ισοθερμική τσάντα (μαζί με 3 παγοκυψέλες) που έκανε μάλιστα εξαιρετική δουλειά!
Α, τελευταία στιγμή πετάχτηκα και δανείστηκα ένα πτυσσόμενο φτυάρι από το φίλο Papaduck για την περίπτωση που συναντούσαμε χιόνι (το πιο πιθανό).

Παρατηρήσεις:
1. Αν υπήρχε υποψία βροχής θα παίρναμε και τα αδιάβροχά μας, οπότε θα έπρεπε να προεκτείνουμε και άλλο τα σαμάρια. Επίσης θα παίρναμε κάποιο μουσαμά να σκεπάσουμε τη σκηνή μιας και έχω αμφιβολίες για το πόσο αδιάβροχη είναι.
2. Τα υποστρώματα και η σκηνή δεν επιβαρύνανε πολύ τα σαμάρια γιατί στηρίζονταν εν μέρει στα κάγκελα με τους ιμάντες. Σε άλλη μηχανή ή άλλα κάγκελα ίσως δε δουλέψει το συγκεκριμένο στήσιμο.
3. Ο συνεπιβάτης είχε άφθονο χώρο όταν ήταν πάνω στη μηχανή και γενικά ελάχιστα ενοχλήθηκε, πράγμα βασικό όταν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα σε δύσκολες συνθήκες.
4. Τα σαμάρια είχαν δεθεί αρκετά σταθερά με ιμάντες, έτσι ώστε ακόμα και αν ξεκολλούσαν μεταξύ τους να έμεναν στη θέση τους.

yns
08-11-2011, 17:49
Το στήσιμο της κιτρινόμαυρης (πιο όμορφης και πιο γρήγορης ;)) μηχανής:

Πριν αρχίσω την περιγραφή να πω πως καθότι μόνος μου δεν έκατσα να το ψάξω πολύ με βάρος και όγκο και ήμουν γενικά "large" στα πράγματα που πήρα μαζί μου (το λέω μπας και γλιτώσω το δούλεμα!! :o ).

Χώρος μεταφοράς : πλαϊνά σαμάρια Givi 21/30 lt έκαστο (στα 21 lt) που στηρίζονταν σε βάσεις για βαλίτσες Touratech, μπαγκαζιέρα Trax της SW Motech 38 λίτρων, tank bag Enduro της Colori 25/32lt (στα 25lt), αδιάβροχος σάκος Louis 50 lt και στεγανός σάκος XDive 70 lt. Σύνολο 225 λίτρα που δυνητικά γίνονται 250. Βέβαια χωρίς συνεπιβάτη.

Στο αριστερό σαμάρι είχα ένα sleeping bag Terra Wind 8-25°, ένα υπόστρωμα αυτοφουσκώμενο 2,5cm Terra και ένα μικρό μαξιλαράκι (τα φουσκωτά μαξιλαράκια κάπου τα'χω χώσει και δε θυμόμουν πού).

Στο δεξί σαμάρι είχα τα ρούχα: μια αλλαξιά εσώρουχα-κάλτσες, έξτρα μπλουζάκι, παντελόνι, βερμούδα, σετ ισοθερμικά για το βράδυ, μικρή πετσέτα, καπελάκι, μικρό νεσεσέρ καθώς και μαγιό - λεπτή πετσέτα θαλάσσης - σαγιονάρες για την περίπτωση που θα κάναμε μπάνιο.

Στην Trax είχα μικρό ισοθερμικό ψυγείο με 2 δίλιτρα κατεψυγμένο νερό και θερμός 500ml με παγωμένο τσίπουρο, tooltube του Νίκου με εργαλεία, 1 ψευτοαδιάβροχο (δεν περιμέναμε βροχή), το user manual του F800GS, 1 ζευγάρι ελαφριά αθλητικά παπούτσια, ενισχυμένη ταινία, tireups και ένα μικρό πλαστικό τάπερ με αντάπτορες για την παροχή ρεύματος της μηχανής, ipod, μπαταρίες, 2ο κινητό, 2ο φακό, 2η SD Card, 2 μπαταρία για την GoPro, φορτιστές usb για κινητά και ipod, μάσκα ύπνου, ωτοασπίδες, ραδιοφωνάκι, σημειωματάριο και στυλό/μολύβι. Α, και ό,τι χταπόδια και ιμάντες περίσσεψαν (όχι και πολλοί!)…

Στο tankbag είχα τη φωτογραφική μηχανή, φακό κεφαλής, πιρουνοκουταλομάχαιρο, gel αλκοολούχο για καθαρισμό χεριών, χάρτης Road Κρήτης, φακελάκια νεσκαφέ και φαρμακείο. Στο στεγανό σάκο είχα τη σκηνή, μια New Camp Zakinthos 3 ατόμων 3 εποχών βαριά για μηχανή (5,6 kg χωρίς τα πασσαλάκια), ενισχυμένα πασσαλάκια και πλαστικό σφυράκι, μουσαμά για έξτρα πάτωμα, 2 κομμάτια νάυλον 4x5μ για να καλύψουμε τις 2 σκηνές σε περίπτωση βροχής, προσανάμματα και 2 τρίποδα αλουμινένια καρεκλάκια (είπαμε, ήμουν large!) τα οποία την άλλη μέρα δέθηκαν πάνω στα σαμάρια.

Στον αδιάβροχο σάκο είχα σε τσάντες τις κονσέρβες, μπισκότα, κρουασάν, χυμό, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, αλουμινένια κούπα, πλαστικά ποτήρια και ποτηράκια, λεμόνια και κεράκια ρεσώ για να κάνουμε ατμόσφαιρα το βράδυ...

Να μην ξεχάσω βέβαια και τη σχάρα που περίσσευε σαν την κεραία και ήταν το κερασάκι στην τούρτα... :D :D

Markas
08-11-2011, 17:50
Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 8 το πρωί...

Περίπου 8 είχαμε πει για να είμαστε ακριβείς. Κάτι όμως οι οικογενειακές μας υποχρεώσεις με τα παιδιά, κάτι οι στομαχικές διαταραχές του Γιάννη την περασμένη νύχτα, δε μας άφησαν να είμαστε αμφότεροι συνεπείς. Κατά τις 08:30 λοιπόν περνάω από το σπίτι του Γιάννη και τον βλέπω ακόμα να δένει έναν από τους πολλούς ιμάντες του.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/11p_resize.jpg


Για να είμαι ειλικρινής, η πρώτη αντίδραση όταν είδα τη μηχανή του ήταν να γελάσω. Ιμάντες από εδώ, ελαστικοί ιμάντες από εκεί… Για να βγάλεις ένα χαρτομάντηλο έπρεπε να λύνεις - δένεις 10 λεπτά... Κερασάκι στην τούρτα ήταν η σχάρα που προεξείχε αστεία κάνοντας εμένα και την Κική αυθόρμητα να του δώσουμε το όνομα Καβλιτσέκι και να τον πειράζουμε για όλο το υπόλοιπο της εκδρομής. Η ιδέα πάντως να φορτώσει στη θέση του συνεπιβάτη αποσκευές είναι γενικά καλή.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/12p_resize.jpg


Ξεκινάμε λοιπόν, βάζουμε βενζίνα και μηδενίζουμε όλους τους δείκτες.
Χιλιομετρικούς, μέσης ταχύτητας και κατανάλωσης. Έπειτα σταματάμε σε ένα φούρνο στα προάστια του Ηρακλείου να πάρουμε ψωμί και ετοιμαζόμαστε να πάρουμε την Κική από τα πεθερικά μου εκεί κοντά, όπου είχε πάει τα παιδιά για το baby sitting του διημέρου. Πάμε να ξεκινήσουμε, όταν έρχονται δύο παππούδες από το διπλανό καφενείο.
Γεια σας, γεια σας...
Παππούς: Να σου πω παλικάρι...Μήπως έχεις καμία σχέση με την κλοπή που έγινε χτες εδώ στην περιοχή;
Κάγκελο και εγώ και ο Γιάννης!!!
Εγώ: Μα γιατί το λες αυτό βρε παππού, μοιάζω με εγκληματική φάτσα εγώ, μισό λεπτό στάθηκα εδώ, πώς το σκέφτηκες αυτό;
Παππούς: Μα προς θεού, απλά ρωτάω αν αναλαμβάνετε και τέτοιες δουλειές εσείς...
Εγώ: Όχι βρε παππού, δεν κάνουμε εμείς τέτοια πράγματα, περαστικοί είμαστε και σταματήσαμε να πάρουμε ένα ψωμί…
Παππούς: Μα καλά, δεν είσαστε εσείς από αυτούς της ασφάλειας με τις μηχανές, πώς τους λένε μωρέ;
Ξεραινόμαστε με το Γιάννη στο γέλιο και λύνουμε την παρεξήγηση με τον παππού εξηγώντας του πως παρόλο τον εξοπλισμό που φοράμε δεν είμαστε της ομάδας Δ.Ι.Α.Σ., ούτε της ασφάλειας. Απλά προστατευόμαστε γιατί μερικοί είναι επιρρεπείς στις πτώσεις και κάτι άλλοι κάνουν πολύ παρέα με τους επιρρεπείς στις πτώσεις...
Πλάκα πλάκα όμως, αν τίποτα ορεσίβιοι Σφακιανοί μας περάσουν για ασφαλίτες, πρώτα μας κοπανίσουνε και μετά αρχίσουν τις ερωτήσεις; Σε βάζουν σε σκέψεις κάτι τέτοια περιστατικά...

Markas
08-11-2011, 17:51
Όπως και να έχει, αναχώρηση στις 09:30 τελικά με την αμοιβαία υπόσχεση εμού και του Γιάννη να πηγαίνουμε πολύ χαλαρά για να δούμε τη συμπεριφορά της μηχανής φορτωμένοι. Πολύ γρήγορα ανακαλύπτουμε πως μπορείς να στρίβεις και φορτωμένος, οπότε πάμε με το κλασικό 120 χλμ/ώρα όσο επιτρέπει ο δρόμος.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/14p_resize.jpg


Με σταθερό ρυθμό και τα φοβερά κρατήματα που προσφέρουν τα ποτέ ξεραμένα και ακαριαία ζεστά χωμάτινα λάστιχα, πάμε γρήγορα. Γρηγορότερα από όσους ακούν 120 και νομίζουν πως είναι αργά. Ο λόγος είναι πως στις στροφές κρατάμε πολύ καλές ταχύτητες, οπότε ο μέσος όρος παραμένει ικανοποιητικά υψηλός.
Η Κική έχει ξεφύγει τελείως... Με τη μηχανή υπό κλίση, γυρνάει (χωρίς να επιβαρύνει ιδιαίτερα την ισορροπία της μηχανής, πώς τα καταφέρνει; ) και βγάζει το Γιάννη πίσω φωτογραφίες. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που το κάνει ούτε η τελευταία.

yns
08-11-2011, 17:52
:D

Στροφιλίκια Παντάνασα

Markas
08-11-2011, 17:55
Όπως και να έχει αφήνουμε γρήγορα πολύ δρόμο πίσω μας και χωρίς στάση, περνάμε κατά τις 10:10 έξω από το Ρέθυμνο...

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/16p_resize.jpg


...και συνεχίζουμε μέχρι λίγο πριν το χωριό Βρύσες όπου βγαίνουμε από εθνική και παίρνουμε τον πολύ στριφτερό επαρχιακό για Σφακιά.
Βλέπετε τα πρόβατα ε; Χαρακτηριστική εικόνα σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους όπου αυτά κάθονται στη μέση και βαριούνται να κουνήσουν. Ξέρω εγώ γιατί το γράφω αυτό, θα δείτε, θα δείτε...


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/17p_resize.jpg

Markas
08-11-2011, 17:56
Το τοπίο όσο απομακρυνόμαστε από τη θάλασσα γίνεται καθαρά ορεινό με αρκετά δασωμένα κομμάτια (πράγμα σχετικά σπάνιο για την Κρήτη). Ο δρόμος γεμάτος στροφές και απολαυστικός. Στο βάθος τα Λευκά όρη έχουν ακόμα λίγο χιόνι αλλά λιγότερο από όσο περίμενα. Τζάμπα μου φαίνεται δανείστηκα το πτυσσόμενο φτυαράκι από τον Papaduck.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/18p_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/19p_resize.jpg

Markas
08-11-2011, 17:56
Συνεχίζουμε με σβέλτο ρυθμό θαυμάζοντας το τοπίο και την Κική να τραβάει κάθε τρεις και λίγο φωτογραφίες με ό,τι της προκαλεί την προσοχή, όταν ξαφνικά φωνάζει: Ιίίίίίίίίίίίίίίίίίίί, Νίκο Νίκο σταμάτα σταμάτα!
Τι έγινε; Είδε ένα πανέμορφο λιβάδι με παπαρούνες! Ναι, αυτό μόνο.
Κατεβαίνουμε λοιπόν για μια σύντομη στάση μια και ο σωστός άντρας από δύο πράγματα ξεχωρίζει. Και το ένα είναι πως χατίρι δε χαλά στη γυναίκα του…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/20p_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/21p_resize.jpg


Τσιμπάμε μερικές φουντουκοσταφίδες, θαυμάζουμε για λίγο το τοπίο και πάμε πάλι γιατί ο χρόνος μας πιέζει. Μας πιέζει ακριβώς γιατί δεν ξέρουμε τι μας περιμένει.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/22p_resize.jpg

Markas
08-11-2011, 18:00
Οροπέδιο του Ασκύφου με τα ερείπια του Οθωμανικού οχυρού στην κορυφή του λόφου.



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/23p_resize.jpg


Αμέσως μετά αρχίζει να βαθαίνει το φαράγγι της Ίμπρου. Ο δρόμος φιδίσιος με αρκετά μικρά τούνελ, ακολουθεί τη διαδρομή του φαραγγιού από ψηλά.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/24p_resize.jpg





http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/25p_resize.jpg





http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/26p_resize.jpg





http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/27p_resize.jpg





Ο Γιάννης όλη αυτήν την ώρα μας τραβούσε με την κάμερα…

Markas
08-11-2011, 18:01
Αρχίζει η κατάβαση και μειώνεται το πράσινο. Χαμηλά υπάρχει ξεραΐλα. Το γιατί είναι άγνωστο. Ίσως η υπερβόσκηση να είναι ένας από τους λόγους.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/29p_resize.jpg


Ο Adventure Γιάννης με θέα ανατολικά.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/31_resize.jpg


Ο δρόμος πάντως παραμένει γεμάτος στροφές. Μόνο που πλέον έχει και συνεχόμενες φουρκέτες. Εμείς απολαμβάνοντας το τοπίο πηγαίνουμε χαλαρά αλλά η άσφαλτος και η γενικότερη διαδρομή προσφέρεται για πολύ γκάζι.

Προσοχή μόνο στις κατσίκες!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/30p_resize.jpg

yns
08-11-2011, 18:03
Η κατάβαση προς τη Χώρα Σφακίων

Markas
08-11-2011, 18:04
Επιτέλους φτάνουμε στη Χώρα Σφακίων κατά τις 11:30, όπου ξεκαβαλικεύουμε να πάρουμε λίγο αέρα και δροσιά στην προβλήτα.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/32_resize.jpg


Αν έχετε έρθει μέχρι εδώ και νομίζατε πως έχετε έρθει στα Σφακιά κάνετε μεγάλο λάθος. Δεν ξέρω αν παλιά ήταν πιο όμορφο χωριό η Χώρα, αλλά τώρα η αγριάδα του τοπίου δε φτάνει να ισορροπήσει αισθητικά όλα αυτά τα τσιμεντένια Rent Rooms χτισμένα δίπλα στο κύμα.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/33_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/34_resize.jpg


Η θάλασσα πάντως είναι σκέτος πειρασμός με τόση ζέστη. Τα νερά βαθαίνουν απότομα, είναι κρυστάλλινα σε όψη και ολοκάθαρα. Όσο για το δρόμο που σκαρφαλώνει το βουνό δυτικά, είναι ο επόμενος που σκοπεύουμε να πάρουμε. Ντυνόμαστε λοιπόν πάλι και φεύγουμε.
Πρώτα όμως να βάλουμε λίγο βενζίνη, ε Γιάννη;

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/35_resize.jpg


Η συνέχεια από αύριο... :p

HECTOR
08-11-2011, 18:11
Κλα λεω πως ειστε και οι δυο παραουροι τι αυρι ρε!!!!!:)

Vagelis Gar
08-11-2011, 18:13
Είστε παλιοχαρακτήρες...........:mad:

Πως είναι δυνατόν να βάζετε ένα αρνάκι γάλακτος στη φωτιά, να το ψήνετε και να μας προσφέρετε μόνο λίγες (πεντανόστιμες είναι η αλήθεια) μπουκιές?

Κρητίκαροι σας το έχω πει και σε άλλες αναρτήσεις σας. ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΙΧΤΟΙ και η φιλοσοφία του ταξιδιού σας "κουμπώνει" στη δική μου.

Αναμένω την συνέχεια κοπέλια.........

princess
08-11-2011, 18:27
Ρε Κικιτσα ότι μου είπες το ακολούθησα κατα γράμμα,αυτη την επιτόπου στροφηομως πάνω στη σελα για να φωτογράφησω τον πίσω μου ....δεν την έχω μαλλον;):):)Άντε αγόρια μην τεμπελιαζετε,περιμένουμε τη συνέχεια.Φωτο στην άκρη του γκρεμού δεν έχει?:):)

SenseiG
08-11-2011, 18:32
Ομορφα πραγματα παιδια,μπραβο .

Φωτο Βιντεο ολα σουπερ...:)

staga1200
08-11-2011, 18:43
Mπράβο Νικόλα,Κική και Γιαννάκο !!!
Φοβερή εξόρμηση φιλαράκια .....και περιμένουμε !!!!:)

Eftixis
08-11-2011, 18:52
Τα φιλαράκια πέρα απο την κουζουλάδα που κουβαλάνε είναι και καταπληκτικοί στην αφήγηση και όχι μόνο με λίγα λόγια μας κάνετε υπερήφανους που σας έχουμε φίλους Μπράβο σας για τις ομορφιές σας

nikos-x
08-11-2011, 19:01
Σφακιά!


Έχεις πάει;

Ναι;

Έτσι νομίζεις… !

Πηγαίνω τώρα, μαζί σας. :)

"Τετοια παρεα ομορφη δεν εξαναδα φως μου,
στσι χωρες απου γυρισα στα περατα του κοσμου"

Κι αυτή για την μπαγκαζιέρα του Γιάννη: :)

"Οφτή πατάτα, δυό ελιές και μερικά κρομμύδια
εις το τεζάκι οι τσικουδιές φυστίκια και καρύδια"

. . . Φωτο στην άκρη του γκρεμού δεν έχει?:):)

Σήμα κατατεθέν των εκδρομικών τους :p

xurxes
08-11-2011, 19:21
τι ομορφιές ειν αυτές ορέ κοπέλια....μπράβο σας:cool:

jmar
08-11-2011, 19:36
Κλα λεω πως ειστε και οι δυο παραουροι τι αυρι ρε!!!!!:)

:sm7:


Μπραβο ωρε κομαντα!!! περιμενουμε την συνεχεια!!!

ntinopoulos
08-11-2011, 19:38
μπραβο ρε παιδια...
να ειστε παντα τοσο ακμαιοι και κεφατοι!:)

paschalis
08-11-2011, 19:43
Στην πανω μπαντα της κοπρας
φυτρωνουν οι ντοματες
οτι σκ@τα (σκ@τα) ειν' ο καφετζης
ετσι'ναι κι οι πελατες

Παλιο και ασχετο αλλα αυτο τσιριζω
μεσα στο κρανος οταν περναω καλα σε χωματοδρομο!!!

vasorfa
08-11-2011, 20:05
Στην πανω μπαντα της κοπρας
φυτρωνουν οι ντοματες
οτι σκ@τα ειν' ο καφετζης
ετσι'ναι κι οι πελατες

Παλιο και ασχετο αλλα αυτο τσιριζω
μεσα στο κρανος οταν περναω καλα σε χωματοδρομο!!!


spam on....


αυτη η μαντινάδα....ξεκίνησε απο τα Πλευριανά Μυλοποτάμου Κρήτης,,,


και την γέννησε μια 8 χρονη ---κόρη του καφετζη:D:D

Spam off......














Tην έρημο βρε κοπέλιααααααααααααααααααααααααααααα:D:D:D:D:D


(είχατε δεν είχατε με κάνατε πάλι να σκάω απο το κακό μου...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:)

saitman
08-11-2011, 20:22
μην μας κρατατε σε αγωνια ρεεεε!!μπραβο ρε κοπελια παντως αψογοι παλι!

yannis
08-11-2011, 20:28
Το στήσιμο της κιτρινόμαυρης (πιο όμορφης και πιο γρήγορης ;)) μηχανής:
...

... :D :D



Έτσι μπράβο παιδιά!!!!!!:)
"Ποτέ δεν θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη"!!!!!!:D
Πάντα αισιόδοξοι, περιπετειώδεις και χωρατατζήδες (άκου "ομορφότερη η κίτρινη!?!?!?) να είσαστε.:cool:

adventure
08-11-2011, 21:03
Αναμένουμε τη συνέχεια .

http://1.1.1.5/bmi/www.gsforum.gr/images/smilies/sm8.gif

bogart
08-11-2011, 22:29
μπράβο σας ρε παιδιά!!!

danaos
08-11-2011, 22:46
Πάντα τέτοια πάιδες να είστε καλά μπράβο σας

gs77
08-11-2011, 22:54
ΜΠΡΑΒΟΣΑΣ ΠΑΙΔΕΣ SOUPER:sm8:

yns
09-11-2011, 16:03
Κοπέλια, σας ευχαριστούμε αμφότεροι για τα σχόλια, τα καλά σας λόγια και τις... μαντινάδες! :D Αυτά μας ωθούν να μοιραζόμαστε τις περιπέτειές μας μαζί σας! :)



Και τώρα η συνέχεια...

Markas
09-11-2011, 16:06
Έχοντας διανύσει ήδη 145 χιλιόμετρα ο υπολογιστής ταξιδιού μας έγραφε πως είχαμε αυτονομία >160 χιλιόμετρα. Βέβαια άλλο χιλιόμετρα στην εθνική που είχαμε διανύσει μέχρι τώρα και άλλο σε επαρχιακό και χωματόδρομο με χαμηλές ταχύτητες.
Άντε Γιάννη, να βάλουμε βενζίνη.
Τι;
Όχι;
Έχεις πολύ βάρος;
Ρε έλα να βάλεις για καλό και για κακό, έχουμε πολλή διαδρομή ακόμα…
Ναι ρε, πιστεύω πως θα κάνουμε παραπάνω από 100 χιλιόμετρα, να είσαι με το άγχος θες;
Καλά καλά, να βάλουμε τουλάχιστο 5 ευρώ βενζίνη (με τιμή 1.80 συμπληρώνω…) για καλό και για κακό.
Άντε ρε βάλε 5 ευρώ που μου θες και παρακάλια! Νεύρα

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/36_resize.jpg


Βάζουμε τελικά λίγη βενζίνη ύστερα από διαπραγματεύσεις και πολλή γκρίνια για το βάρος που φορτώθηκε ο Γιάννης (που να θυμίσω πήρε 2 καρέκλες, σκηνή 6+ κιλών, σφυρί για τα πασσαλάκια μήπως δε βρούμε πέτρες κτλ κτλ…). Όλα τα ξεχνάμε πάντως μόλις βγούμε από τη Χώρα Σφακίων. Η θάλασσα με αυτό το τρομερό βαθύ γαλάζιο σε συνδυασμό με το άγριο τοπίο και το φιδίσιο δρόμο μαγνητίζουν μυαλό και βλέμμα.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/37_resize.jpg

Markas
09-11-2011, 16:07
Λουρίδες ασφάλτου χαράσσουν το βουνό όσο φτάνει το μάτι, τόσο πάνω…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/38_resize.jpg


…όσο και κάτω. Μη μου πείτε πως δε ζηλεύετε, δε σας πιστεύω! :p


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/39_resize.jpg

yns
09-11-2011, 16:08
Από τη Χώρα Σφακίων στην Ανώπολη

Markas
09-11-2011, 16:10
Το τοπίο ακόμα γυμνό και η ζέστη έντονη. Ανοίγουμε λίγο το γκάζι για να δροσιστούμε...

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/40_resize.jpg


....και γρήγορα φτάνουμε στην κορυφή στα 550 μέτρα. Επαναλαμβάνω, προσοχή στα ζωντανά που κινούνται στο δρόμο χωρίς επίβλεψη. Ειδικά τα μεσημέρια, στις τυφλές στροφές με σκιά, είναι άφθονα!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/41_resize.jpg

Markas
09-11-2011, 16:12
Ανοίγεται μπροστά μας το οροπέδιο της Ανώπολης. Μια και βρεθήκαμε επιτέλους σε αυτήν την απόμερη γωνία της Κρήτης λέμε να εξερευνήσουμε κάθε δρόμο που υπάρχει εκεί. (έτσι λέγαμε αλλά θα χρειαστούμε άλλο ένα διήμερο τελικά). Πρώτος αδιέξοδος χωματόδρομος αυτός εδώ. Παρακάτω έδειχνε ο δορυφόρος πως προχωράει μονοπάτι προς το Λουτρό.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/42_resize.jpg


Περνάμε μέσα από τα σοκάκια του μικροσκοπικού χωριού Καμπιά...


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/43_resize.jpg


...και συνεχίζουμε σε κακοτράχαλο χωματόδρομο. Μπροστά μας άφθονα μελίσσια (κλείστε τις ζελατίνες στα κράνη! ) και αμέσως μετά ο γκρεμός! Στο βάθος η Γαύδος, το νοτιότερο σημείο της Ελλάδος και της Ευρώπης ενώ στον ουρανό μας τριγυρίζουν διάφορα αρπακτικά. Εντύπωση μου έκανε πως σε όλη την περιοχή συνεχώς έβλεπα γεράκια και αετούς σε αριθμούς λες και ήταν χελιδόνια. Άγρια και εν πολλοίς αμόλυντη φύση.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/44_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/45_resize.jpg

Markas
09-11-2011, 16:12
Ο δρόμος γρήγορα τελειώνει σε μία στάνη. Η θέα σου κόβει την ανάσα αλλά μόνο η Κική μπορεί να την απολαύσει. Δεν ξέρω αν φαίνεται, ο δρόμος πάντως ήταν μάλλον απαιτητικός και οι πέτρες μου κλωτσούσαν συνεχώς το τιμόνι, κτυπούσαν την ποδιά και μία με κοπάνησε στο καλάμι (ευτυχώς φορούσα κατάλληλες μπότες), μην αφήνοντας μου περιθώρια εφησυχασμού. Σε κάθε ανάλογη περίπτωση ρίχνω μια κλεφτή ματιά στις γρατσουνιές της ζελατίνας που μου άφησε η τελευταία τραυματική πτώση και αμέσως συγκεντρώνομαι!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/46_resize.jpg


Το Λουτρό!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/47_resize.jpg


Φτάνουμε στη στάνη όπου ένας γεροβοσκός φροντίζει τα ζώα του. Ευγενικά μας ενημερώνει πως ο δρόμος σταματάει εκεί, οπότε δεν καθόμαστε καθόλου, χαιρετάμε και φεύγουμε.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/48_resize.jpg


Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα αυτή η αγριάδα του τοπίου, ο γκρεμός σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο κάτι μου κάνει...

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/49_resize.jpg

yns
09-11-2011, 16:14
Κι εδώ το πρώτο χωμάτινο βίντεο της εκδρομής που τραβήχτηκε κατά το ανέβασμα...
Αξίζει να προσέξετε το τοπίο όσο περνάμε. Βουνό αριστερά ενώ δεξιά η θάλασσα απλώνεται αρκετές εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα.

Χωματόδρομος κοντά στην Ανώπολη Σφακίων

Markas
09-11-2011, 16:17
Ανεβαίνουμε στην άσφαλτο για λίγα μέτρα και στρίβουμε σύντομα πάλι αριστερά. Επόμενος στόχος η κορυφή του λόφου που βλέπει πάλι στο Λουτρό. Άσφαλτος αυτή τη φορά. Όπως πάντα χαιρετάμε όλο το ντόπιο στοιχείο, ειδικά αν είναι οι κοπελιές του χωριού...
Προσοχή σε αυτό το θέμα γιατί οι άνθρωποι σε αυτά τα μέρη είναι ντόμπροι αλλά δε σηκώνουνε μαγκιές. Σεβασμός λοιπόν και μην ξεχνάμε πως εμείς εισβάλουμε στο χώρο τους!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/50_resize.jpg


Κάμπος Ανώπολης με θέα δυτικά.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/51_resize.jpg


Φτάνουμε σε ένα μικρό πλάτεμα όπου σταματάει ο δρόμος και ξεκινάει μονοπάτι για Λουτρό. Γενικά σε όλη την περιοχή έχει πάρα πολλά μονοπάτια για περιπατητές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως 9/10 τουρίστες που συναντήσαμε (21-22/5/2011) ήταν με ορειβατικά μποτάκια. Στην κοντινή κορυφή υπάρχει το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Ο Γιάννης βαριότανε αλλά εγώ με την Κική είπαμε να κάνουμε μια μικρή ανάβαση μέχρι πάνω.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/52_resize.jpg

Markas
09-11-2011, 16:19
Η ανάβαση σύντομη και ξεκούραστη. Αξίζει αν περάσετε από εκεί. Υπάρχει και τμήμα παλαιού παρατηρητηρίου από όπου βλέπανε στο πέλαγος για τυχόν πειρατές.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/53_resize.jpg


Στα βόρεια φαίνεται ο κάμπος, τα χωριά και τα Λευκά Όρη…


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/54_resize.jpg


Και στα νότια η θάλασσα και ο γκρεμός... Τέρμα κάτω, το Λουτρό!


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/55_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/56_resize.jpg


Ζουμ σε ένα από τα πολλά αρπακτικά που είδαμε στην περιοχή.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/57_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/58_resize.jpg


Ούτε ο Γιάννης έμεινε ανενεργός όσο καθόταν κάτω στον ήλιο. ;)

yns
09-11-2011, 16:25
Μέχρι λοιπόν να κατέβουν οι ορειβάτες μας τράβηξα κι εγώ κάποιες φωτογραφίες... :)

http://i80.photobucket.com/albums/j182/yns73/2011-05-21-22-sfakia/01.jpg (http://img685.imageshack.us/img685/5978/54451796.jpg)
(Κλικάροντας ανοίγει σε κανονικό μέγεθος)


http://i80.photobucket.com/albums/j182/yns73/2011-05-21-22-sfakia/02.jpg


http://i80.photobucket.com/albums/j182/yns73/2011-05-21-22-sfakia/03.jpg (http://img32.imageshack.us/img32/7846/45858487.jpg)
(Κλικάροντας ανοίγει σε κανονικό μέγεθος)


http://i80.photobucket.com/albums/j182/yns73/2011-05-21-22-sfakia/04.jpg

Markas
09-11-2011, 16:25
Ποιος θα μου πει τι είναι αυτό που βρήκε; Και δεν είναι η μόνη φορά που βρίσκαμε αντίστοιχα εξαρτήματα... Όπως είπαμε, όχι μαγκιές στα ορεινά της Κρήτης και δε θα έχετε πρόβλημα!


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/63_resize.jpg



Η διαδρομή από Χώρα Σφακίων μέχρι το ναό πάνω από την Ανώπολη. (Με μπλε η άσφαλτος, με καφέ οι χωματόδρομοι)

http://img15.imageshack.us/img15/9250/1212tz.jpg

Markas
09-11-2011, 16:28
Τέλος όμως στα φλώρικα κομμάτια.



Καιρός να σοβαρευτούμε και να ξεκινήσουμε στο βασικό κομμάτι της διαδρομής μας. Ένας χωματόδρομος αγνώστου ποιότητας ξεκινάει από τον κάμπο και σκαρφαλώνει για πολλά χιλιόμετρα μέχρι πολύ ψηλά στα Λευκά Όρη. Το πόσο ψηλά πάει αναμένεται να το ανακαλύψουμε, αλλά οπωσδήποτε πάνω από τα 2000 μέτρα :confused: !

Η συνέχεια από αύριο... :sm7:

Markas
10-11-2011, 17:35
Να ευχαριστήσω και εγώ από τη μεριά μου όσους γράψανε καλά σχόλια, παρατηρήσεις ή μαντινάδες. Ο λόγος που βάζουμε αυτό το ταξιδιωτικό σε συνέχειες είναι γιατί ακόμα δε το έχουμε 100% τελειωμένο αλλά και γιατί νομίζω πως λόγο μεγέθους θα είναι πιο ευχάριστο να διαβάζετε σε δόσεις.


ΥΓ: Δραματική φωτογραφία γκρεμού δυστυχώς δεν έχουμε αυτή τη φορά. Εκλιπαρώ τη συγνώμη σας. Από την άλλη, όλη την ώρα δίπλα σε γκρεμούς ήμασταν :D
ΥΓ2: Από Κική προς Princess: Αν προσέξεις στο δεύτερο βίντεο που περνάμε το φαράγγι με τα τούνελ, είμαι όρθια και γυρνάω πίσω. Εκεί ο Νίκος πήγαινε πολύ προσεκτικά και ο#### γιατί είναι λίγο δύσκολο. Στα κανονικά όμως, με τόσες δύσκολες βόλτες που έχουμε κάνει έχουμε μάθει ο ένας τον άλλον. Εξάσκηση λοιπόν! ;)

yns
10-11-2011, 17:37
Και τώρα η συνέχεια...

:)

Markas
10-11-2011, 17:40
Προς το παρόν δε φαίνεται ίχνος δρόμου που να ανεβαίνει ψηλά. Οι δορυφορικές εικόνες όμως που είχα μελετήσει τις προηγούμενες μέρες και ο χάρτης μου λένε άλλα. Οπότε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία βρίσκουμε το δρόμο μας χωρίς μάλιστα τη βοήθεια του τηλεφώνου – GPS του γκατζετάκια Γιάννη.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/66_resize.jpg


Ο δρόμος σε πολύ καλή κατάσταση ακόμα αλλά σύντομα χειροτερεύει.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/67_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/68_resize.jpg


Δεν είναι πως είναι παντού χάλια. Τα δύσκολα σημεία δεν είναι πολλά (η Κική προσπαθούσε να κρατηθεί σε αυτά και δεν έβγαζε φωτογραφίες). Το θέμα είναι πως η γενική ποιότητα του αρκετά ανηφορικού δρόμου ήταν κακή και η οδήγηση πολύωρη.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/69_resize.jpg


Σύντομα φτάνουμε σε ένα μικρό πλάτεμα που έχει 3 φαρδιές τρύπες με νερό στη μέση και μια πυκνή συστάδα δέντρων δίπλα.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/70_resize.jpg


Εγώ τολμηρός όπως πάντα χώνομαι για να δω τι είναι αλλά αμέσως ακούω να μου φωνάζει θυμωμένος ένας βοσκός που κοιμόταν στη σκιά διπλανού δέντρου. Φαίνεται πως τελικά δεν ξυπνήσαμε μόνο τον ίδιο αλλά και τα αμνοερίφιά του που τα βλέπουμε να τρέχουν να κρυφτούν πίσω από τα δέντρα μιας και όπως μας είπε και ο βοσκός «δεν έχουνε ματαδεί τούτανε τα πράματα (μεγάλες μηχανές) και εφοβούνται!» Γενικά, από αυτό το υψόμετρο και μετά μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως όλα τα ζωντανά έτρεχαν πανικόβλητα να βρεθούν σε απόσταση από εμάς. Η κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων εδώ πάνω πρέπει να είναι ελάχιστη. Ένα συγνώμη λοιπόν και φεύγουμε χωρίς να ενοχλήσουμε παραπάνω.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/71_resize.jpg

yns
10-11-2011, 17:42
Άφιξη στο μικρό λιβάδι με τα πηγάδια στο 1:30

Λιβάδι με πηγάδια

Markas
10-11-2011, 17:46
Η άνοδος συνεχίζεται και όσο ανεβαίνει το υψόμετρο τόσο εμείς αρχίζουμε να λαχανιάζουμε παραπάνω από την κούραση. Το τοπίο όμως παραμένει μαγευτικό. Ο Γιάννης ήδη αρχίζει να εκφράζει σκέψεις για τη σκοπιμότητα του να ανέβουμε τέρμα ψηλά αλλά εγώ τον πείθω πως σίγουρα μένουν ακόμα 2-3 χιλιομετράκια μόνο (Είμαι μέγας ψεύτης, το ξέρω...). Ακόμα είμαστε στα 1200 μέτρα, αν και τότε δεν το ξέραμε.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/72_resize.jpg

yns
10-11-2011, 17:48
Σφακιανές Μαδάρες

Markas
10-11-2011, 17:50
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/73_resize.jpg


Η βλάστηση σιγά σιγά αραιώνει αλλά ο δρόμος παραμένει το ίδιο κακός και κατά τόπους χειρότερος.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/74_resize.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/75_resize.jpg


Εγώ: Κική πάρε φωτογραφία το δρόμο που είναι χάλια!
Κική: Αμέ, *γκαπ* άμα με αφήσει *γκουπ* ο δρόμος έτσι χάλια που είναι να τον πάρω *γκαπ* φωτογραφία…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/76_resize.jpg


Η ώρα είναι 13:34 και είναι 40 περίπου λεπτά από τότε που πατήσαμε για τελευταία φορά άσφαλτο. Επιτέλους ανοίγεται μπροστά μας ένα πέρασμα στο βουνό και μας φανερώνει τις Σφακιανές Μαδάρες. Η γυμνή αυτή περιοχή σε αυτό το υψόμετρο είναι γνωστή επιστημονικά ως Ορεινή Έρημος.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/77_resize.jpg

Markas
10-11-2011, 17:51
Ανώπολη - Κορυφή πρώτο μέρος.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/78_resize.jpg

Markas
10-11-2011, 17:53
Σταματάμε για λίγο δίπλα στον πρώτο καλό σωρό από χιόνι που βρίσκουμε προς αναζήτηση δροσιάς. Οι μηχανές έχουν ανάψει για τα καλά και τα βεντιλατέρ δουλεύουνε υπερωρίες.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/79_resize.jpg


Μια καλή ανάσα λοιπόν. Το υψόμετρο είναι 1745 μέτρα πλέον και τα πνευμόνια μας ρουφάνε το οξυγόνο λαίμαργα γιατί εδώ πάνω είναι αισθητά λιγότερο. Το χιόνι δίπλα μας πάντως είναι πηγή ανησυχίας. Ένας τέτοιος σωρός παγωμένου χιονιού να τύχει παρακάτω μέσα στο δρόμο και η ανάβαση θα πάρει απότομο τέλος. Αλλά ήμασταν πολύ τυχεροί τελικά...


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/80_resize.jpg

yns
10-11-2011, 17:55
Πάνω στα Λευκά Όρη

Markas
10-11-2011, 17:59
Δεν είχαμε σταματήσει 2 λεπτά όταν έρχεται από ψηλά ένας εκσκαφέας! Βγάζουμε βιαστικά από τη μέση τις μηχανές πρώτα...

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/81_resize.jpg


...και μετά πιάνουμε την κουβέντα με τον οδηγό. Φαίνεται πως οι φόβοι μας ήταν δικαιολογημένοι. Πριν μερικές μέρες είχε ανέβει εκχιονιστικό αλλά τα είχε βρει σκούρα πιο πάνω που είχε παγοποιημένο χιόνι και ήρθε ο εκσκαφέας για να καθαρίσει τα τελευταία χιλιόμετρα. Τώρα πλέον ο δρόμος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Οδηγός, βλέποντας μας να πανηγυρίζουμε: Μπρε σεις, εγώ μόνο το χιόνι ήβγαλα, δεν ήστρωσα το δρόμο. Να προσέχετε μη μπα να φκερέσετε ποθές ετούτους τους διαόλους (τις μηχανές μας εννοεί) γιατί ο δρόμος δεν είναι καλός!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/82_resize.jpg


Σιγά μη μασήσουμε από τέτοια! Με καινούργιο κουράγιο ξεκινάμε για το τελευταίο κομμάτι λοιπόν.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/83_resize.jpg

Markas
10-11-2011, 18:00
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/84_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/85_resize.jpg


Σιγά σιγά νομίζω αρχίζετε να καταλαβαίνετε γιατί ονομάζεται αυτή η περιοχή Ορεινή Έρημος. Αλλά και το όνομα Μαδάρες προέρχεται από το Μαδαρός που σημαίνει καραφλός. Σα μέρος έχει πολλές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Το υψόμετρο όμως και το έδαφος επιτρέπουν μόνο στα πιο σκληρά φυτά να βλαστήσουν εδώ. Μάλιστα, αν και πριν δύο μέρες είχε κάνει καλή βροχή, εδώ πάνω, όλα ήταν στεγνά! Τα πετρώματα ρουφάνε το νερό και το κατεβάζουν στο εσωτερικό του βουνού. Δεν είναι τυχαίο το ότι η περιοχή είναι γεμάτη βάραθρα και σπήλαια.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/86_resize.jpg

Markas
10-11-2011, 18:01
Το γυμνό τοπίο μας ενθουσιάζει και μας ανοίγει την όρεξη να βγούμε από το δρόμο και να χωθούμε στα χαλίκια που σκεπάζουν τα βουνά.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/87_resize.jpg


Βέβαια το μεγάλο βάρος των φορτωμένων μηχανών μας και η κούραση από την έλλειψη οξυγόνου μας λαχάνιασαν αμέσως σχεδόν αλλά…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/88_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/89_resize.jpg


…παρόλα αυτά το ευχαριστηθήκαμε.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/90_resize.jpg

Markas
10-11-2011, 18:03
Ο δρόμος πάντως μοιάζει τώρα πια ατελείωτος...



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/91_resize.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/92_resize.jpg




Συνεχώς ανηφορικός, συνεχώς με δυσκολίες.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/93_resize.jpg

Markas
10-11-2011, 18:06
Το τοπίο μονότονο για πολλά χιλιόμετρα τριγύρω. Για τη διάσχιση των Λευκών Ορέων απαιτείται άριστος προσανατολισμός ή έμπειρος ορειβάτης. Η μονοτονία του τοπίου είναι η αιτία που έχουν χαθεί αρκετοί ορειβάτες σε αυτά τα μέρη.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/94_resize.jpg


Μικρή στάση στο φρεσκοκαθαρισμένο δρόμο. Λάσπη; Μπα, ίσα ίσα λίγη υγρασία παρόλο που το χιόνι στην πλαγιά λιώνει ώρα με την ώρα. Δεν υπάρχει χώμα για να δημιουργήσει λάσπη, μόνο ψιλοκομμένες πέτρες.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/95_resize.jpg


Και άλλο χιόνι στο δρόμο.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/96_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/97_resize.jpg


Και άλλο…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/98_resize.jpg

Markas
10-11-2011, 18:08
Αυτός ο δρόμος…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/99_resize.jpg

Markas
10-11-2011, 18:09
…δε θα τελειώσει ποτέ μου φαίνεται!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/100_resize.jpg

Markas
10-11-2011, 18:09
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/101_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/102_resize.jpg

Markas
10-11-2011, 18:12
Και ξαφνικά τέλος!

Ο δρόμος σταματάει, σβήνουμε τις μηχανές, ξεκαβαλάμε και απολαμβάνουμε την ησυχία…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/105_resize.jpg
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.…από τα 2054 ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/106_resize.jpg

yns
10-11-2011, 18:16
Αυτό εδώ δείτε το μέχρι τέλους, αξίζει... :D


Μαύρα Γκρεμνά



Η καλή "δράση" ξεκινάει στο 01:22... :)



Η συνέχεια αύριο... ;)

giclas
10-11-2011, 18:24
...και συνεχίζουμε σε κακοτράχαλο χωματόδρομο. Μπροστά μας άφθονα μελίσσια (κλείστε τις ζελατίνες στα κράνη! ) και αμέσως μετά ο γκρεμός! Στο βάθος η Γαύδος, το νοτιότερο σημείο της Ελλάδος και της Ευρώπης ενώ στον ουρανό μας τριγυρίζουν διάφορα αρπακτικά. Εντύπωση μου έκανε πως σε όλη την περιοχή συνεχώς έβλεπα γεράκια και αετούς σε αριθμούς λες και ήταν χελιδόνια. Άγρια και εν πολλοίς αμόλυντη φύση



πραγματηκα πολυ ωραια βολτα !!!

το μονο που θελω να παραθεσο ειναι οτι το νοτιοτερο σημειο της Ελλαδας κε της ευρωπης εναι η Κυπρος εξου η Κυπρος λεγεται κε Ελλαδα του νοτου
η δε Γαυδος εναι ακρηβος στον ιδιο παραλληλο με τη Παφο !!!

Markas
10-11-2011, 18:31
πραγματηκα πολυ ωραια βολτα !!!

το μονο που θελω να παραθεσο ειναι οτι το νοτιοτερο σημειο της Ελλαδας κε της ευρωπης εναι η Κυπρος εξου η Κυπρος λεγεται κε Ελλαδα του νοτου
η δε Γαυδος εναι ακρηβος στον ιδιο παραλληλο με τη Παφο !!!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια αναφερόμασταν στη καλύτερη περίπτωση πως η Γαύδος ήταν το νοτιότερο σημείο της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής ενώσεως.
Έχεις δίκιο φυσικά φίλε Μιχάλη.
Της Ελληνικής επικράτειας. Να διορθωθεί από κάποιο moderator παρακαλώ.

giclas
10-11-2011, 18:40
Μέχρι πριν λίγα χρόνια αναφερόμασταν στη καλύτερη περίπτωση πως η Γαύδος ήταν το νοτιότερο σημείο της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής ενώσεως.
Έχεις δίκιο φυσικά φίλε Μιχάλη.
Της Ελληνικής επικράτειας. Να διορθωθεί από κάποιο moderator παρακαλώ.


τη να διορθοσης ?
φυληκα μηλαμε δεν υπαρχη λογος !!

spitiko
10-11-2011, 19:23
Μάιος 2006 Παχνες τερμα δρομου υπαρχει ακομα το οτι απομηνε απο το το ντελαπαρισμενο αυτοκινητο?
http://img839.imageshack.us/img839/5136/p1010124g.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/839/p1010124g.jpg/)
http://img401.imageshack.us/img401/2348/p1010126m.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/401/p1010126m.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
ImageShack.us (http://imageshack.us/photo/m%3Cbr%20/%3E%0AUploaded%20with%20[URL=%22http://imageshack.us%22)

yns
10-11-2011, 20:01
Μάιος 2006 Παχνες τερμα δρομου υπαρχει ακομα το οτι απομηνε απο το το ντελαπαρισμενο αυτοκινητο?



Σχεδόν στην ίδια θέση Γιάνναρε, αύριο θα μπει και φωτογραφία που το δείχνει ;)

Με τι μηχανάκια είχατε πάει;

ntinopoulos
10-11-2011, 20:04
Και ξαφνικά τέλος!


Ο δρόμος σταματάει, σβήνουμε τις μηχανές, ξεκαβαλάμε και απολαμβάνουμε την ησυχία…


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/105_resize.jpg

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.…από τα 2054 ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/106_resize.jpg



ελατε τωρα που τελειωνει...:rolleyes:
εγω βλεπω κι αλλο...:D;)

siraxanz
10-11-2011, 20:16
real desert!!

Αγρια ομορφια, να δουμε που κατακηνωσατε:D

Markas
10-11-2011, 20:21
Μάιος 2006 Παχνες τερμα δρομου υπαρχει ακομα το οτι απομηνε απο το το ντελαπαρισμενο αυτοκινητο?

http://img401.imageshack.us/img401/2348/p1010126m.jpg

http://img839.imageshack.us/img839/5136/p1010124g.jpg


Σε κουβέντα που είχαμε κάνει στου Ευτύχη το θυμάμε που μου είχες πει πως είχες πάει. Μάλιστα έχετε κάνει αρκετές χωμάτινες βόλτες στις οποίες έχουν συμμετάσχει εντελώς αταίριαστα μηχανάκια (βλέπε πχ βέσπα :D). Ωραία θα ήταν να μοιραζόσουνα και εσύ μερικές φωτογραφίες ή ένα ταξιδιωτικό μαζί μας. Αλλιώς περιμένω την επόμενη φορά που θα βρεθούμε να μου πεις από κοντά μερικές όμορφες εμπειρίες πάλι. Πάντως και εγώ δε θυμάμαι με τι μηχανάκια είχατε πάει στα Λευκά όρη εσείς. Μια και διακόπτουμε για σήμερα, δε μας γράφεις δυο λογάκια;


ελατε τωρα που τελειωνει...:rolleyes:
εγω βλεπω κι αλλο...:D;)

Είσαι ένα πειραχτήρι εσύ....

real desert!!

Αγρια ομορφια, να δουμε που κατακηνωσατε:D


Υπομονή μέχρι αύριο ;)

spitiko
11-11-2011, 00:54
Εξοπλισμός αναβατων σχεδόν ανύπαρκτος, κανένα μπουφάν με προφυλάξεις και μπότες βόλτας θα φανεί στις φωτογραφίες.
Εξοπλισμός μηχανης απο τα ίδια μερικές μπαγαζιερες και κανενα κανγελο.
Μηχανές καμιά δεκαπενταριά δυο συνοδηγοί κορίτσια,εντουροιδες τα περισοτερα μια BMW 750K και πολλα tiger 93 kai 99
Περιβαλον σελινωιδες
Διαθεση οπως παντα τρελη.
Το range rover με το τρειλερ περιμενη Αυστριακους ορηβατες που ερχοντε απο το Καλεργη για να τους παει στο Λουτρο καθωτι τα εχουν κοινως φτησει
και τελικα λιγο απο Αραδενα.
Θα χαρω να κανομε κατι ολοι μαζι.
http://img225.imageshack.us/img225/3449/p1010138zz.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/225/p1010138zz.jpg/)
http://img221.imageshack.us/img221/2797/p1010135k.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/221/p1010135k.jpg/)
http://img408.imageshack.us/img408/662/p1010137p.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/408/p1010137p.jpg/)
http://img835.imageshack.us/img835/8282/p1010131f.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/835/p1010131f.jpg/)
http://img52.imageshack.us/img52/8617/p1010127hh.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/52/p1010127hh.jpg/)
http://img17.imageshack.us/img17/81/p1010122ae.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/17/p1010122ae.jpg/)
http://img818.imageshack.us/img818/655/p1010120v.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/818/p1010120v.jpg/)
http://img838.imageshack.us/img838/6324/p1010118nf.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/838/p1010118nf.jpg/)

jmar
11-11-2011, 02:25
Εξοπλισμός αναβατων σχεδόν ανύπαρκτος, κανένα μπουφάν με προφυλάξεις και μπότες βόλτας θα φανεί στις φωτογραφίες.
Εξοπλισμός μηχανης απο τα ίδια μερικές μπαγαζιερες και κανενα κανγελο.
Μηχανές καμιά δεκαπενταριά δυο συνοδηγοί κορίτσια,εντουροιδες τα περισοτερα μια BMW 750K και πολλα tiger 93 kai 99
Περιβαλον σελινωιδες
Διαθεση οπως παντα τρελη.
Το range rover με το τρειλερ περιμενη Αυστριακους ορηβατες που ερχοντε απο το Καλεργη για να τους παει στο Λουτρο καθωτι τα εχουν κοινως φτησει
και τελικα λιγο απο Αραδενα.
Θα χαρω να κανομε κατι ολοι μαζι.
http://img225.imageshack.us/img225/3449/p1010138zz.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/2797/p1010135k.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/221/p1010135k.jpg/)
http://img408.imageshack.us/img408/662/p1010137p.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/408/p1010137p.jpg/)
http://img835.imageshack.us/img835/8282/p1010131f.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/835/p1010131f.jpg/)
http://img52.imageshack.us/img52/8617/p1010127hh.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/52/p1010127hh.jpg/)
http://img17.imageshack.us/img17/81/p1010122ae.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/17/p1010122ae.jpg/)
http://img818.imageshack.us/img818/655/p1010120v.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/818/p1010120v.jpg/)
http://img838.imageshack.us/img838/6324/p1010118nf.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/838/p1010118nf.jpg/)

Μπραβο Γιαννη φοβερες φωτο αντε πες μας και την ιστορια :D. Το κυριοτερο ΠΩΣ ανεβηκατε τετοιους τροχαλους (μεγαλες πετρες στα κρητικα :D) με ασφαλτινα ελαστικα και χωρις προστασια (και μετα μου κανεις εμενα κηρυγμα :D)

jmar
11-11-2011, 02:27
Και ξαφνικά τέλος!

Ο δρόμος σταματάει, σβήνουμε τις μηχανές, ξεκαβαλάμε και απολαμβάνουμε την ησυχία…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/105_resize.jpg
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.…από τα 2054 ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/106_resize.jpg



Μπραβο παιδια, αψογοι!! Αυτη ειναι η ομορφια της Κρητης, αγρια!!!

ΙoannisPanagiotidis
11-11-2011, 02:35
...απιστευτη ομορφια!...ειστε θεοτρελοι!!!!!....respekt φιλοι!!!!!!!!!!!

............ :sm8:

Markas
11-11-2011, 08:09
Εξοπλισμός αναβατων σχεδόν ανύπαρκτος, κανένα μπουφάν με προφυλάξεις και μπότες βόλτας θα φανεί στις φωτογραφίες.
Εξοπλισμός μηχανης απο τα ίδια μερικές μπαγαζιερες και κανενα κανγελο.
Μηχανές καμιά δεκαπενταριά δυο συνοδηγοί κορίτσια,εντουροιδες τα περισοτερα μια BMW 750K και πολλα tiger 93 kai 99
Περιβαλον σελινωιδες
Διαθεση οπως παντα τρελη.
Το range rover με το τρειλερ περιμενη Αυστριακους ορηβατες που ερχοντε απο το Καλεργη για να τους παει στο Λουτρο καθωτι τα εχουν κοινως φτησει
και τελικα λιγο απο Αραδενα.

BMW 750K; Χαχαχα...
Δε μας έδειξες όμως καμιά φωτογραφία από τον ήρωα!


Θα χαρω να κανομε κατι ολοι μαζι.


ΘΑ το κάνουμε σίγουρα. Απλά το πότε είναι...
Γιατί τότε στα Ανώγεια έφυγα βιαστικά.


Μπραβο παιδια, αψογοι!! Αυτη ειναι η ομορφια της Κρητης, αγρια!!!


...απιστευτη ομορφια!...ειστε θεοτρελοι!!!!!....respekt φιλοι!!!!!!!!!!!

............ :sm8:

Η ποιότητα του δρόμου πάντως να ξέρετε μπορεί να αλλάξει από χρόνο σε χρόνο ή από νεροποντή σε νεροποντή. Μπορεί τότε που ανεβήκανε οι άλλοι να τον είχαν μόλις στρώσει και να ήταν λεωφόρος. Μπορεί όμως να ήταν και χειρότερος από τότε που πήγαμε εμείς...
Εν τοιαύτη περιπτώσει ναι, αυτοί είναι πιο κουζουλοί από εμάς!

adventure
11-11-2011, 09:13
Μπράβο σας παιδιά .

:sm8::sm8:

MARK
11-11-2011, 10:35
Μπράβο κοπέλια,αυτές είναι ομορφιές.Και στην επόμενη με καλό :sm8:

gelasios
11-11-2011, 12:13
Αυτό εδώ δείτε το μέχρι τέλους, αξίζει... :D




Η καλή "δράση" ξεκινάει στο 01:22... :)



Η συνέχεια αύριο... ;)




Το έχω ξαναπεί...

ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΣΤΕ!!!!!

Εκεί που τελειώνει ο δρόμος όλα τα λευτά!!!

yns
11-11-2011, 13:21
Μπράβο σας παιδιά .

:sm8::sm8:




Μπράβο κοπέλια,αυτές είναι ομορφιές.Και στην επόμενη με καλό :sm8:


Το έχω ξαναπεί...

ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΣΤΕ!!!!!

Εκεί που τελειώνει ο δρόμος όλα τα λευτά!!!

Ευχαριστούμε κοπέλια!! Έχει και συνέχεια, μην ξεχνιόμαστε!! Ακόμα στην 1η μέρα είμαστε και ούτε καν προς το τέλος της! ;)

Markas
11-11-2011, 13:25
Η συνέχεια...

Η διαδρομή Ανώπολη – Κορυφή δεύτερο μέρος. Φαίνεται πόσο απότομα σταματάει η βλάστηση μετά από κάποιο υψόμετρο.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/107_resize.jpg


Το θηλυκό βέβαια της παρέας αμέσως να βάλει τις κρεμούλες του. Πλάκα πλάκα ο ήλιος βαράει γερά εδώ πάνω! Εμένα με έχει κάψει λίγο στο πρόσωπο και, άκουσον άκουσον, στο δεξιό καρπό! Ίσα ίσα μια λουρίδα που αφήνουν ακάλυπτα τα γάντια και το μπουφάν.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/108_resize.jpg


Η ώρα 14:50 και βγάζουμε τα φαγιά μας για το μεσημεριανό. Το μενού περιλαμβάνει ποικιλία ψαρικών σε κονσέρβα, διάφορα μπινελικάκια και τσίπουρο από τα Γιάννενα. Γιατί τσίπουρο; Γιατί όλο και κάποιος μας κερνάει ρακή στις εκδρομές μας, οπότε ας έχουμε κάτι διαφορετικό να ανταποδώσουμε και εμείς.

(Να και το κατασκουριασμένο ντελαπαρισμένο αμάξι Γιάννη (Spitiko) )


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/109A_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/109B_resize.jpg


Καλή μας όρεξη λοιπόν στην περιοχή Μαύρα Γκρεμνά των Λευκών Ορέων.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/110_resize.jpg

adventure
11-11-2011, 13:25
Ευχαριστούμε κοπέλια!! Έχει και συνέχεια, μην ξεχνιόμαστε!! Ακόμα στην 1η μέρα είμαστε και ούτε καν προς το τέλος της! ;)


Μένουμε συντονισμένοι Γιάννο .

;) ;) :)

Markas
11-11-2011, 13:26
Ξαποσταίνουμε κάμποσο, γεμίζουν τα στομάχια μας, ώρα να παίξουμε και λίγο. Εδώ εξερευνώ μία από τις σπηλιές της περιοχής που ανακαλύψαμε. Δείτε το κάψιμο στον καρπό!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/111_resize.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/112_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/113_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/114_resize.jpg

Markas
11-11-2011, 13:27
Τελευταία φωτογραφία πριν την αναχώρηση και ξεκινάμε την κατάβαση. Αρκετά πιο εύκολα τα πράγματα τώρα αλλά πάλι θέλει προσοχή.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/115_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/116_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/117_resize.jpg

yns
11-11-2011, 13:29
Και ένα απόσπασμα από την κατάβαση. Το έδαφος πολύ σαθρό και η κούραση μεγάλη μετά από τόσες ώρες οδήγησης.

Κατάβαση από τα "Μαύρα Γκρεμνά"

Markas
11-11-2011, 13:31
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/118_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/119_resize.jpg


Μια τελευταία ματιά…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/120_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/121_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/122_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/123_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/124_resize.jpg


Η Κική έχει κέφια…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/125_resize.jpg

Markas
11-11-2011, 13:32
Δεν αργούμε να βρεθούμε πάλι σε πιο χαμηλό υψόμετρο με τη βλάστηση να κάνει πάλι δειλά δειλά την εμφάνισή της.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/126_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/127_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/128_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/129_resize.jpg

Markas
11-11-2011, 13:33
Κάμπος της Ανώπολης χαμηλά και στον ορίζοντα αχνοφαίνεται η Γαύδος.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/130_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/131_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/132_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/133_resize.jpg

kyma too
11-11-2011, 13:33
Κουραγιο βρε παιδια , θα τελειωσει το μαρτυριο σας !!!!!!!:sm8:

Markas
11-11-2011, 13:34
Καμαρώστε τον… Όταν γνωριστήκαμε δε μπορούσε να ανέβει τέρμα στον Αφέντη Χριστό στο Λασίθι και τώρα πάμε εκεί για μεσημεριανό καφέ!
(Πέρασε όμως δύο εντατικά χωμάτινα μαθήματα στο ΣΥ.ΜΟ.ΣΚΑ, τύπου «σκάσε και οδήγα αλλιώς σε αφήνουμε να σε φάνε τα όρνεα, κερατά!» )


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/134_resize.jpg


Είμαστε σε υψόμετρο 1300 μέτρα περίπου και η ώρα είναι 16:35. Σταματάμε για λίγο για να αποφασίσουμε το πού θα κοιμηθούμε, παρότι θεωρώ πως είναι νωρίς για να στήσουμε σκηνές. Σε λίγο θα φτάσουμε σε μία διασταύρωση. Αριστερά πάει για το εγκαταλελειμμένο χωριό Μουρί με υψόμετρο 1150 μέτρα.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/135_resize.jpg

Markas
11-11-2011, 13:36
Ο δρόμος προς τα εκεί αδιέξοδος, πρέπει όμως να είναι αξιόλογο μέρος. Αν συνεχίσουμε ευθεία πάμε πάλι Ανώπολη και μετά μπορούμε να συνεχίσουμε μέχρι τη θάλασσα στον οικισμό Φοίνικας. Κατασκήνωση λοιπόν. Στο βουνό σχετικά σύντομα ή λίγο αργότερα αλλά δίπλα στη θάλασσα; Στο βουνό θα κάνει το βράδυ κρύο ενώ στη θάλασσα θα κάνουμε μπανάκι με το ξύπνημα. Δύσκολα θα πάρουμε απόφαση να ξανανέβουμε εδώ πάνω, αν βρεθούμε τόσο μακριά από εδώ, αλλά ο Γιάννης όμως με ανησυχεί λιγάκι, γιατί βήχει αρκετά. Είχε περάσει πρόσφατα ένα άσχημο κρυολόγημα οπότε λίγο η κούραση, λίγο η αραιή ατμόσφαιρα τον δυσκόλευαν. Βουνό ή θάλασσα, θάλασσα ή βουνό;

Markas
11-11-2011, 13:40
Εσείς τι θα διαλέγατε;

Eftixis
11-11-2011, 14:28
ΆΑΑΑΑΑ ΡΕ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΖΟΥΛΟΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ
Γιάννη Νίκο ξεμιαλίστικα άυριο πρωϊ φεύγω με το RT για τις μαδάρες ...

princess
11-11-2011, 17:32
Αυτο το μαρτύριο με τις δόσεις να το κοιταξετε...σαδιστες.Εγω αποφάσισα,βουνό,στο εγκατελειμενο χωριό.Ο Γιαννάκης δεν κάνει να κοιμηθεί στην υγρασία στην ακροθαλασσια και γω θελω να δω το χωριό.Ρώτησες Νίκο και απάντησα,θα πάμε παρακάτω?:):):)

princess
11-11-2011, 17:34
ΆΑΑΑΑΑ ΡΕ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΖΟΥΛΟΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ
Γιάννη Νίκο ξεμιαλίστικα άυριο πρωϊ φεύγω με το RT για τις μαδάρες ...


Μαζεψου ΕΣΥ,το RT δεν είναι ούτε 800 ούτε ΑDV.:p;):)

spitiko
11-11-2011, 18:03
Η φωτο με το BMW 750 K στην αρχη της αναβασης με τον Μανωλη οδηγο που εφτασε κορυφη.
Το επομενο χρονο πηρε tiger του 93 για να ακολουθει πιο ανετα.:sm7:
http://img37.imageshack.us/img37/3366/p1010112l.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/37/p1010112l.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Markas
11-11-2011, 18:14
ΆΑΑΑΑΑ ΡΕ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΖΟΥΛΟΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ
Γιάννη Νίκο ξεμιαλίστικα άυριο πρωϊ φεύγω με το RT για τις μαδάρες ...



Αυτός είναι και ο σκοπός μας. Να ανοίξουμε την όρεξη και σε άλλους και να μεγαλώνει η παρέα.

Αυτο το μαρτύριο με τις δόσεις να το κοιταξετε...σαδιστες.Εγω αποφάσισα,βουνό,στο εγκατελειμενο χωριό.Ο Γιαννάκης δεν κάνει να κοιμηθεί στην υγρασία στην ακροθαλασσια και γω θελω να δω το χωριό.Ρώτησες Νίκο και απάντησα,θα πάμε παρακάτω?:):):)

Ευχαριστούμε που ψηφίσατε. Η ψήφος σας είναι έγκυρη :D.
Μακάρι να μπορούσα να έκανα αυτό που ήθελες Γιώτα. Αλλά ο Γιάννης λείπει σε δουλειά και το ανεβάζουμε μαζί το ταξιδιωτικό. Αύριο, πριν το μεσημέρι σου υπόσχομαι όμως ένα πολύ καλό επεισόδιο. Δε θα τελειώσει μεν (εδώ δεν είναι τελειωμένο όλο το ταξιδιωτικό ακόμα 100% ) αλλά θα σου αρέσει, είμαι σίγουρος.


Η φωτο με το BMW 750 K στην αρχη της αναβασης με τον Μανωλη οδηγο που εφτασε κορυφη.
Το επομενο χρονο πηρε tiger του 93 για να ακολουθει πιο ανετα.:sm7:
http://img37.imageshack.us/img37/3366/p1010112l.jpg



Όπως φαίνεται, δεν έχει σημασία τι μηχανή καβαλάς. Πας παντού. Η διαφορά είναι πόσο άνετα και με τι ζημιές.

yns
11-11-2011, 20:34
Αυτο το μαρτύριο με τις δόσεις να το κοιταξετε...σαδιστες.Εγω αποφάσισα,βουνό,στο εγκατελειμενο χωριό.Ο Γιαννάκης δεν κάνει να κοιμηθεί στην υγρασία στην ακροθαλασσια και γω θελω να δω το χωριό.Ρώτησες Νίκο και απάντησα,θα πάμε παρακάτω?:):):)

:) Ευχαριστώ Γιωτούλα που με σκέφτεσαι! Πάντως για να σε καθησυχάσω, όντως στο χωριό αποφασίσαμε να πάμε, σε παραλία είχαμε κοιμηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Όπως έγραψε κι ο Νίκος δεν έχω τελειώσει ακόμα με τα βίντεο, ελπίζω να το κάνω μέσα στο Σ/Κ και στη βδομάδα να τελειώσουμε το εκδρομικο.. ελπίζω...:D
Φιλιά από μένα και τον Ευτύχη!

yns
11-11-2011, 20:45
Η φωτο με το BMW 750 K στην αρχη της αναβασης με τον Μανωλη οδηγο που εφτασε κορυφη.
Το επομενο χρονο πηρε tiger του 93 για να ακολουθει πιο ανετα.

Σωστός ο παίχτης! Όταν επιστρέψω απ'τη δουλειά να θυμηθώ να αναβάσω μια φωτογραφία με μια εντουράδα με... Virago! :D

princess
11-11-2011, 21:26
:) Ευχαριστώ Γιωτούλα που με σκέφτεσαι! Πάντως για να σε καθησυχάσω, όντως στο χωριό αποφασίσαμε να πάμε, σε παραλία είχαμε κοιμηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Όπως έγραψε κι ο Νίκος δεν έχω τελειώσει ακόμα με τα βίντεο, ελπίζω να το κάνω μέσα στο Σ/Κ και στη βδομάδα να τελειώσουμε το εκδρομικο.. ελπίζω...:D
Φιλιά από μένα και τον Ευτύχη!

Πάλι κακοπερνατε πουλακια μου εεεεε?Απο μένα βρήκατε να ζητήσετε υπομονη?απο μένα?τι να κάνω η γυναίκα,θα περιμένω.....αξίζει.;):):)

yns
12-11-2011, 01:51
Όταν επιστρέψω απ'τη δουλειά να θυμηθώ να αναβάσω μια φωτογραφία με μια εντουράδα με... Virago! :D

Όπως είπε κι ο Νικολής, όλα πάνε παντού. το θέμα είναι πώς πάνε... Οι φωτογραφίες είναι από μια βόλτα με διανυκτέρευση σε ένα κάστρο στην κορυφή ενός βουνού γύρω στο '93-94.. (εγώ είμαι ο μαλλιάς)

http://i1226.photobucket.com/albums/ee402/yns-f800gs/VARIOUS/Yamaha_Virago_04.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee402/yns-f800gs/VARIOUS/Yamaha_Virago_05.jpg


Το ίδιο ισχύει και για τα "Μαύρα Γκρεμνά" που ανεβήκαμε. Αν είχαμε enduro μηχανάκια κι όχι τα 300+ κιλών φορτωμένα θεριά που καβαλούσαμε σίγουρα θα ήμασταν πολύ πιο άνετοι. Αλλά δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να τα έχουμε πάει στα Σφακιά οδηγώντας τα. Γι'αυτό πιστεύω πως το 800άρι είναι από τα καλύτερα μηχανάκια που υπάρχουν σήμερα που τα κάνουν σχεδόν όλα καλά.


Όσο αφορά το ταξιδιωτικό μας.. Αύριο το πρωί η συνέχεια... :D

yns
12-11-2011, 13:30
Είστε έτοιμοι για τη συνέχεια;

Πάμε!

Markas
12-11-2011, 13:31
Βλέποντας τα ερείπια και μερικά κτίσματα στην πλαγιά νοτιοανατολικά μας νιώθουμε το βουνό να μας τραβάει. Τελικά παμψηφεί αποφασίζουμε: Κατασκήνωση στο Μουρί!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/137_resize.jpg


Το χωριό βρίσκεται σε ένα ύψωμα ανάμεσα σε δύο φαράγγια και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από έναν και μοναδικό καρόδρομο που περνάει μέσα από το δάσος και από την αρχή του δυτικού φαραγγιού.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/138_resize.jpg


Τα πρόβατα πάλι μόλις μας βλέπουν τρέχουν πανικόβλητα σα να έμαθαν πως ήρθε το Πάσχα! Εμείς δείχνουμε κατανόηση και σταματάμε σε απόσταση ή μειώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητά μας μέχρι να απομακρυνθούν. Στο βουνό εξάλλου ποτέ δεν ξέρεις ποιος σε παρακολουθεί.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/139_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/140_resize.jpg


Υποψιάζομαι πως το φθινόπωρο θα έχει ένα όργιο χρωμάτων!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/141_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/142_resize.jpg

Markas
12-11-2011, 13:41
Και εκεί που προχωρούσαμε αμέριμνοι στο δρόμο μας με χαλαρό ρυθμό ακούμε ένα δυνατό σφύριγμα και ένα μάλλον θυμωμένο: Εεεεε ! Πού πάτε μωρέ;
Σταματάμε, εγώ κοιτάζω τριγύρω να εντοπίσω την πηγή της φωνής αλλά ο Γιάννης μου δείχνει διακριτικά προς τα πάνω.
Εγώ: Γεια χαρά! Ταξιδιώτες είμαστε και είπαμε να έρθουμε στα βουνά σας να θαυμάσουμε τσι ομορφιές του τόπου σας.
Βοσκός: Χμμ, καλά, μόνο να μου προσέχετε τα οζά εντάξει; Δεν έχουνε ματαδεί τέτοιους διαόλους και φοβούνται. Προσέχετε μη μου τα τρομάξετε και κοπεί το γάλα!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/143_resize.jpg


Βρε μπελά που βρήκαμε με αυτά τα πρόβατα... Πολύ ευαίσθητα μας βγήκαν στην περιοχή... Πάνε και σα... σαν τα πρόβατα που είναι κιόλας! Τους αφήνεις περιθώριο να σου αδειάσουν το δρόμο και αυτά συνεχίζουν να τρέχουν πάνω του μέχρι την επόμενη στροφή όπου σε βλέπουν, τρελαίνονται και άντε πάλι από την αρχή. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία για παράδειγμα έτρεχαν κάποια στο δρόμο και τα υπόλοιπα κουτρουβαλούσαν παράλληλα σε αυτόν προσπαθώντας να μη χαλάσουν την παρέα. Και να φοβόμαστε να κορνάρουμε (σταματημένοι από μακριά μπας και πάνε στην άκρη) μη νομίσουν οι βοσκοί πως τα κυνηγάμε και μας την πέσουν τη νύκτα!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/144_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/145_resize.jpg

Markas
12-11-2011, 13:42
Το μέρος γεμίζει ξαφνικά ερείπια. Το χωριό έχει κτιστεί όπως προανέφερα ανάμεσα σε δύο φαράγγια στην πλαγιά του βουνού. Δεν ήταν πυκνοκτισμένο αλλά είχε διάσπαρτες γειτονιές. Οι κάτοικοι ασχολούνταν κυρίως με την κτηνοτροφία.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/146_resize.jpg



Ο θρύλος λέει πως ένας Σφακιανός καραβοκύρης που είχε πάει για κυνήγι στα βουνά, έχασε το δρόμο του μέσα σε διπλανό φαράγγι και διψώντας έκανε τάμα στον Τίμιο Σταυρό πως αν έβρισκε νερό θα έκτιζε ένα εκκλησάκι εκεί. Εκείνη τη στιγμή πετάγεται ένα αγρίμι (Κρητικός Αίγαγρος) το οποίο σκότωσε με το τόξο του. Είδε όμως το μούσι του βρεγμένο και κατάλαβε πως κοντά είχε πηγή, την οποία και βρήκε. Ο κυνηγός έκτισε πράγματι το εκκλησάκι στο φαράγγι αλλά έκτισε και σπίτι λίγο πιο ψηλά για να ζήσει εκεί. Έτσι ξεκίνησε η ζωή στο χωριό Μουρί, γύρω στο 1400 μ.Χ.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/147_resize.jpg


Ήταν ένα από τα ορεινότερα χωριά της Κρήτης αλλά πολλοί κάτοικοί του παραχείμαζαν στη Χώρα Σφακίων και γι’ αυτό ήταν πάντα τμήμα της κοινότητος και της ενορίας της Χώρας. Το ψηλότερο μέρος του χωριού βρίσκεται σε ύψος περίπου 1150 μέτρα. Το χειμώνα μπορεί να έχεις άπλετη θέα στο Λιβυκό πέλαγος και στα νησιά Γαύδος και Γαυδοπούλα αλλά στρώνει μπόλικο χιόνι! Πολλοί διακεκριμένοι Χανιώτες κατάγονται από το Μουρί. Αναφέρονται μάλιστα πολλοί οπλαρχηγοί που πολέμησαν Ενετούς και Τούρκους κατακτητές.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/148_resize.jpg


Χαρακτηριστικό είναι πως όταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης περνάει τον ποταμό Προύθο στις 22 Φεβρουάριου του 1821 και υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγεμονίες και συγκεκριμένα στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας, έχει συνοδεία 150 Σφακιανούς, έξι εκ των οποίων ήταν Μουριώτες. Οι: Χατζή Σταύρος, Αμηράς Σταύρος, Αμηράς Γεώργιος, Καβρός Ιωάννης, Κούργελης Γεώργιος, Ψιλοδάσκαλος Γεώργιος.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/149_resize.jpg

Markas
12-11-2011, 13:45
Βρίσκουμε όμως ένα σπίτι σε χρήση, όπου λιάζεται ένας παππούς. Κατεβαίνουμε να τον χαιρετίξουμε και να ρωτήσουμε μερικά πράγματα. Ο παππούς ευγενέστατος, μας κερνάει δυο ρακές και κουλουράκια. Τον κερνάμε και εμείς ένα τσίπουρο και πιάνουμε την κουβέντα. Μας λέει λοιπόν μερικά πράγματα για την τωρινή κατάσταση του χωριού. Ο ίδιος ζει μαζί με το γιο του, που συναντήσαμε προηγουμένως εδώ πάνω, εποχικά για να βόσκει τα ζώα αν και είναι Ανωπολίτης.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/150_resize.jpg


Το χωριό άρχισε να παρακμάζει κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής ενώ γρήγορα εγκαταλείφτηκε και αφέθηκε να γίνει ερείπια. Μάλιστα σε κοντινή εκκλησία υπήρχαν θαμμένοι εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς κάτοικοι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μόνο αυθεντικός Μουριώτης που ζει ακόμα στο χωριό, πιο χαμηλά από εκεί, στη συνοικία Καβρός. Μας είπε μάλιστα πως ο Μουριώτης αυτός γέρασε πια (60 χρονών; ), απάντρευτος έμεινε εδώ πάνω και πως θα θέλει να κάνουμε παρεάκι. (Είχε και χιούμορ ο παππούς, θα καταλάβετε αργότερα...).Για την περίπτωση πάντως που δεν κάτσουμε με το Μουριώτη, αυτός θα χαρεί να μας δει να στήνουμε τις σκηνές κοντά στο σπίτι του.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/151_resize.jpg


Χαρούμενοι με την υποδοχή του παππού φεύγουμε για να συνεχίσουμε το δρόμο που θα μας κατεβάσει στις κάτω γειτονιές του χωριού. Έχουμε βέβαια ανοικτά τα μάτια μας για τυχόν καλό σημείο να στήσουμε σκηνές, γιατί κοντά στο σπίτι του παππού δε βόλευε και πολύ. Αλλά στη διαδρομή κάθε επίπεδο κομμάτι ή δεν έχει σκιά ή είναι γεμάτο από κοπριές των προβάτων.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/152_resize.jpg


Συνεχίζουμε ακολουθώντας τον κακοτράχαλο χωματόδρομο ανάμεσα στα ερείπια, αν μη τι άλλο για να εξερευνήσουμε την περιοχή.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/153_resize.jpg


Φτάνουμε στο ναό του Χριστού και της Παναγίας. Η ώρα 17:30 και είμαστε ψόφιοι! Καθόμαστε λίγο στα παγκάκια για μια ανάσα.
Χμμ, καλό σημείο για κάμπινγκ δεν είναι ρε παιδιά;
Όχι;
Πού έχει τάφους;
Πράγματι, μερικά μέτρα πιο πέρα, μέσα στον περίβολο της εκκλησίας είχε καμιά 10ρια οικογενειακούς τάφους, όλοι τους σχεδόν με επώνυμο Καβρός ή Καβρουδάκης. Μάλλον είμαστε στη συνοικία Καβρός...Όπως και να έχει το να κατασκηνώσουμε δίπλα ή πάνω σε τάφο είναι ασέβεια, οπότε πάμε παρακάτω αφού σηκωνόμαστε με δυσκολία.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/154_resize.jpg


Η θέα νότια. Το φαράγγι είναι του Ίλλιγκα, δυτικά του χωριού.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/155_resize.jpg


Η θέα βόρεια.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/156_resize.jpg


Φτάνουμε επιτέλους στο δεύτερο κατοικημένο σπίτι. Ο ερημίτης μόνιμος κάτοικος έτυχε αυτή τη φορά να έχει παρέα δύο άλλους. Κατεβαίνω, βγάζω κράνος, μπουφάν, γάντια και πάω προς την παρέα που είναι όρθια κοντά στην είσοδο της αυλής. Γεια σας, γεια σας.
Εξηγώ την κατάστασή μας, πως ερχόμαστε από Ηράκλειο και θέλουμε να δούμε τα βουνά τους και πως ψάχνουμε ένα χώρο να στήσουμε τη σκηνή. Ο ερημίτης παραμένει με ένα μάλλον ενοχλημένο ύφος και μας λέει πως μπορούμε να κατασκηνώσουμε ελεύθερα όπου θέλουμε...Να, πηγαίνετε εκεί πάνω πάνω (δείχνει μερικά χιλιόμετρα πίσω από εκεί που είχαμε έρθει) ή πιο πίσω ακόμη αν θέτε...
(αρκεί να είστε μακριά από εμένα συμπληρώνω εγώ...)
Μένω λίγο κάγκελο με την απάντησή του μέχρι που ένας από τους καλεσμένους του μας προτείνει να κατέβουμε λίγο ακόμα να κατασκηνώσουμε δίπλα σε μια εκκλησία. Χαρούμενος και ανακουφισμένος ευχαριστώ και φεύγουμε για την εκκλησία. Ο ερημίτης πάντως δε φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος με την εξέλιξη αλλά δεν είπε τίποτα. Εγώ από την άλλη όταν επέστρεψα στους άλλους (είχα πάει μόνος μου στους βοσκούς 50 μέτρα μακρύτερα από τις μηχανές) τους ενημέρωσα γελώντας για όλη την κατάσταση. Τους φάνηκε και σε αυτούς αστείο εκείνη τη στιγμή, γιατί μετά...

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/158_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/159_resize.jpg

Markas
12-11-2011, 13:46
Βλέπετε το εκκλησάκι που θέλαμε να πάμε; Εμείς τότε πάντως από την κούραση δεν είδαμε τίποτα μέχρι που φτάσαμε δίπλα του.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/160_resize.jpg


Φτάνουμε επιτέλους στην εκκλησία και νομίζοντας πως συνεχίζει ο δρόμος πάω να κάνω τον κύκλο της και βρίσκομαι παγιδευμένος ανάμεσα σε κοτρόνες σκόρπιες στο δρόμο. Φωνάζω του Γιάννη να μην έρθει, κατεβάζω την Κική και με το ζόρε ξεφεύγω από τη δύσκολη κατάσταση (αφού ακούμπησα λίγο το σαμάρι στον τοίχο της εκκλησίας και το έσκισα ελαφριά. Πάντα ξεχνάω τον όγκο της μηχανής όταν έχω σαμάρια! )

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/161_resize.jpg

yns
12-11-2011, 13:50
Και τo βιντεάκι της κατάβασης...


Ο δρόμος προς το Μουρί




Και αυτό φτάνοντας στην εκκλησία...
(θα μου εξηγήσει κανείς πού νόμιζε ο Νίκος πως πήγαινε ο δρόμος;; )
:sm7::sm7::sm7:


Μουρί: εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου

yns
12-11-2011, 13:55
(Στάση φαγητού για το Νίκο... σε λίγο η συνέχεια :))

Markas
12-11-2011, 14:10
Τι, να στήσουμε σκηνή; Όοοοχι! Πρώτα καφέ και χαλάρωση! Η ώρα είναι 18:15, συνήθως οι μονοήμερες κάπου εδώ τελειώνανε και είτε φτάναμε σπίτι (το χειμώνα) είτε ήμασταν σε φάση επιστροφής. Συνήθως είχα αρκετές δυνάμεις ακόμα και γυρίζαμε λόγω παιδιών πίσω βιαστικά. Αυτή τη φορά όμως νιώθαμε πολλή κούραση βρε αδερφέ!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/162_resize.jpg


Δορυφορική άποψη του χωριού Μουρί.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/163_resize.jpg

Ζουμ στο νότιο τμήμα του χωριού. Εμείς κατασκηνώσαμε έξω από τον Άγιο Γεώργιο.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/164_resize.jpg


Στήνουμε λοιπόν τις σκηνές, αλλάζουμε ρούχα να είμαστε πιο άνετοι και ρίχνουμε μια ματιά τριγύρω. Το μέρος προσφερόταν για σκηνή με την πρώτη ματιά. Πλάτεμα με χώμα και ελάχιστες πέτρες που βγάλαμε για να μη μας ενοχλούν στον ύπνο ενώ μεγάλα δέντρα ανατολικά υπόσχονταν σκιά τις πρώτες πρωινές ώρες.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/165_resize.jpg


Με τη δεύτερη ματιά όμως έγινε ακόμα πιο ελκυστικός ο χώρος! Τραπέζι και πάγκος για να καθόμαστε και κλειστός χώρος στη μικρή αυλή για να απλώσουμε τα ρούχα μας να στεγνώσουν και να ξεμυρίσουν. Τι το θέμε τον κλειστό χώρο; Κατσίκες δεν έχετε στα μέρη σας ε; Παμφάγα ζώα. Μέχρι και ιδρωμένο μπλουζάκι μπορούν να φάνε. Παρεμπιπτόντως, σε πολύ ζόρε από νερό ή αέρα μπορούσαμε να κατασκηνώσουμε και μέσα στο αυλιδάκι χωρίς πρόβλημα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά τα κομφόρ.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/166_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/167_resize.jpg


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/168_resize.jpg

Markas
12-11-2011, 14:17
Δίπλα από το σημείο που κατασκηνώσαμε υπήρχε χώρος για φωτιά φτιαγμένος με πέτρες και ένας καλός σωρός με ξύλα! Βάζουμε αμέσως φωτιά να ετοιμάζονται τα κάρβουνα αλλά αρχίζουμε να φέρνουμε από γύρω άλλα ξερά ξύλα για να έχει ο επόμενος που θα έρθει εδώ.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/169_resize.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/170_resize.jpg



Κάπου εκεί στραβοπατάω δυνατά το πόδι μου και τέρμα τα νέα ξύλα για εμένα. Βέβαια όντας μάχιμος σφίγγω τα δόντια και απλά ασχολούμαι με τη φωτιά και το ψήσιμο του φαγητού. Πάντως τα είδα όλα εκείνη τη στιγμή. Αν ήταν σοβαρό πώς θα την πάλευα τόσο δρόμο στην επιστροφή αύριο; Έστω και κουτσαίνοντας βγάζουμε τραπέζι και πάγκο έξω. Η Κική είχε φέρει (απίστευτο ε; ) ένα τραπεζομάντιλο και νιώθαμε μες τη χλίδα!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/171_resize.jpg



Κόβει και μερικά κλαδάκια, τα βάζει στο φραπεπότηρό μου, να και το ανθοδοχείο.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/172_resize.jpg

yns
12-11-2011, 14:18
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/173_resize.jpg (http://img221.imageshack.us/img221/3388/1002233d.jpg)

(Κλικάροντας ανοίγει σε κανονικό μέγεθος)

Markas
12-11-2011, 14:20
Στο νότο οι τελευταίες αχτίδες του ήλιου φωτίζουν τη θάλασσα με τα δύο νησάκια.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/174_resize.jpg


Η νύκτα πλησιάζει…
Δε φαντάζεστε πόση ησυχία υπάρχει εκεί πάνω!
Είναι τόση ησυχία που οι ψίθυροί μας μοιάζουνε με δυνατές φωνές.
Είναι τόση ησυχία που το αεροπλάνο που φαίνεται στον ουρανό ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/175_resize.jpg


Ξυπνάνε όμως σιγά σιγά τα νυχτοπούλια και γεμίζουν με τιτιβίσματα τον αέρα. Μαζί με τα νυχτοπούλια ξυπνάνε και μερικές φοβίες. Σε αυτό βοηθάει το γεγονός πως είναι του Κωνσταντίνου και Ελένης και πρέπει να πάρουμε μερικά τηλέφωνα. Αυτοί και μερικοί φίλοι που μας θυμήθηκαν (γειά σου Hector και Takis04), μόλις μαθαίνουν το που βρισκόμαστε αρχίζουν:
«Μην ανάψετε φωτιά και σας πάρουν χαμπάρι».
«Να καλύψετε με κλαδιά τις σκηνές, αυτοί οι Σφακιανοί είναι άγριοι!»
«Πιστόλι πήρατε; Όχι; Μακάκες, κρυφτείτε καλά»
«Βάλτε σκοπιά» και διάφορα άλλα τέτοια χαρωπά. Ξαφνικά φαίνονται στο βουνό ένα ζευγάρι φώτα από αμάξι! Αυτό ήταν! Πανικός!
«Όφου και θα έρθουν, θα μας πηδήξουν και μετά θα μας σκοτώσουν» έλεγε ο Γιάννης.
«Όχι» έλεγε η Κική. «Η σκηνή σου είναι πρώτη, οπότε θα πάνε πρώτα από εσένα».
«Ναι, ναι» τόνιζα εγώ. «Όταν σε πασπατεύουνε να φωνάζεις δυνατά να ξυπνήσουμε να πάμε να κρυφτούμε!»
Πολύ γέλιο…

yns
12-11-2011, 14:20
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/176_resize.jpg (http://img97.imageshack.us/img97/629/1002234ec.jpg)

(Κλικάροντας ανοίγει σε κανονικό μέγεθος)

Markas
12-11-2011, 14:23
Για την ώρα όμως ξεχνιόμαστε λίγο από τις ανησυχίες μας με την προετοιμασία του φαγητού. Έτοιμες και οι πατάτες για να μπούνε στις στάχτες της φωτιάς.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/177_resize.jpg


Βάζουμε και τις πασετούλες. Παραδοσιακό ψήσιμο, με κάρβουνα που φτιάχνονται φρέσκα φρέσκα από τη διπλανή φωτιά.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/178_resize.jpg


Έτοιμη η πρώτη σχάρα κρέας. Με τη βοήθεια ενός ξύλου πετάμε τις πατάτες έξω από τις στάχτες και βάζουμε τα λουκάνικα στη σχάρα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο νόστιμα μας φάνηκαν όλα μετά από την κούραση της ημέρας!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/179_resize.jpg


Φάγαμε του σκασμού, γελάσαμε, πειράξαμε, φοβηθήκανε, καλά περάσαμε. Υπήρξε και τρίτη φουρνιά κρέατος που δε φαγώθηκε ολόκληρη μιας και περιμέναμε να έχουμε παρέα ντόπιους βοσκούς για το βράδυ και θέλαμε να τους καλοπιάσουμε…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/180_resize.jpg


Αρκετά όμως, ώρα για ύπνο. Η νύχτα τελικά κυλάει ήρεμα χωρίς παρά φύσιν έρωτες και άλλα ευτράπελα. Ευτυχώς δηλαδή γιατί και η επόμενη μέρα δεν προβλέπεται ελαφριά. Πάντως, πάλι καλά που είχαμε τους υπνόσακους και τα ισοθερμικά μαζί μας γιατί έκανε αρκετό κρύο.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/181_resize.jpg

yns
12-11-2011, 14:24
Τέλος πρώτης μέρας!

Η συνέχεια τη Δευτέρα... :D

Magelanos
12-11-2011, 15:04
Πραγματικά αν έβλεπα τις Φώτο στο βουνό και μόνο, θα ορκιζόμουν ότι ειστε ΙΣΛΑΝΔΙΑ. Απίστευτη ΚΡΗΤΗ αλλά και απίστευτο παρεακι που ξέρει και γεύεται την κάθε στιγμή. Μπράβο παιδιά περιμένω την συνέχεια.. ;);):):)

yns
12-11-2011, 15:31
Ωχ, έκανα ένα λάθος στα τελευταία βιντεάκια.
Το 2ο βίντεο είναι αυτό:

F800GS off road: Crete - Aghios Georgios, Mouri - YouTube


Παρακαλείται ένας moderator να το διορθώσει..

Vagelis Gar
12-11-2011, 16:09
Ότι και να πω είναι λίγο...

(περιμένω με αγωνία την συνέχεια)

spitiko
12-11-2011, 22:02
Κοπελιά τσε κοπέλια μ έχετε κουζουλάνει μα το θος σας............

Markas
12-11-2011, 22:21
....
Αλλά πάλι, εκεί που λες πως πάει, τα έχεις μάθει και δει όλα πια, βρίσκεις κάτι στο χάρτη που σου τραβά το ενδιαφέρον, πας, και μένεις κάγκελο! Πώς μπορεί να εξελιχθεί μια εκδρομή φαινομενικά απλή…


Πραγματικά αν έβλεπα τις Φώτο στο βουνό και μόνο, θα ορκιζόμουν ότι ειστε ΙΣΛΑΝΔΙΑ. Απίστευτη ΚΡΗΤΗ αλλά και απίστευτο παρεακι που ξέρει και γεύεται την κάθε στιγμή. Μπράβο παιδιά περιμένω την συνέχεια.. ;);):):)

Είδες φίλε Πάνο; Και εγώ έμεινα χασκούμενος...

Ότι και να πω είναι λίγο...

(περιμένω με αγωνία την συνέχεια)

Χαίρομαι φίλε Βαγγέλη πως σου αρέσει και ελπίζω να μη σας κουράσαμε με τις συνέχειες. Έχει και αυτό τη χάρη του όμως ε;

Κοπελιά τσε κοπέλια μ έχετε κουζουλάνει μα το θος σας............

Το να μας τα λέει αυτά ένας Χανιώτης που έχει κάνει τις βολτούλες του μάλιστα, μας τιμά ιδιαίτερα Γιάννη.
Ευχαριστώ εκ μέρους όλης της ομάδας

HECTOR
12-11-2011, 23:55
Μπραβο παιχταραδες μου στην επομενη ξερεται.....ε ? μολις ξαναφτιαχτει ομως η γ@@@@νη αναρτηση του αξιοπιστου ξανα!!!!:)

solist7
13-11-2011, 04:08
Μπράβο παιδιά...

Αναμένουμε την συνέχεια...

Albatros
13-11-2011, 08:57
Πανέμορφη Κρήτη από βουνό και θάλασσα,μπάβο φίλοι μας που μας ξεναγήτε από ψηλά.
:)

adventure
14-11-2011, 10:16
Πολύ όμορφα πράγματα παιδιά περιμένουμε και τη συνέχεια .

:sm8::sm8:

Arkas
14-11-2011, 14:23
Πραγματική υπερπαραγωγή !

Περιμένουμε τη συνέχεια ...

yns
14-11-2011, 15:03
Μπραβο παιχταραδες μου στην επομενη ξερεται.....ε ? μολις ξαναφτιαχτει ομως η γ@@@@νη αναρτηση του αξιοπιστου ξανα!!!!:)

Φτιάξ'το Νικόλα και με τα πρώτα χιόνια πάμε για το "4 εποχές Νο2"!!! :D:D

Πανέμορφη Κρήτη από βουνό και θάλασσα,μπάβο φίλοι μας που μας ξεναγήτε από ψηλά.
:)

Να'σαι καλά Νίκο, εσύ δε μας βάζεις όμως καμιά φωτογραφία από τη θάλασσα! :) ;)

Μπράβο παιδιά...

Αναμένουμε την συνέχεια...


Πολύ όμορφα πράγματα παιδιά περιμένουμε και τη συνέχεια .




Πραγματική υπερπαραγωγή !

Περιμένουμε τη συνέχεια ...

Ευχαριστούμε πολύ που παρακολουθείτε τις περιπέτειές και σχολιάζετε τα ταξιδιωτικά μας!! Μας δίνει κίνητρο να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε!



Και τώρα η συνέχεια!!!

Markas
14-11-2011, 15:04
Ορεινή Έρημος









Δεύτερη μέρα!

Markas
14-11-2011, 15:06
Ξημέρωμα! Τι ξημέρωμα δηλαδή, 08:00, χαλαρά σηκωθήκαμε!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d2.jpg



Ο μπουφές για το πρωινό ήταν σχετικά πλούσιος και ο φραπές παγωμένος (το μπουκάλι ακόμα τίγκα στον πάγο! ). Αυτά δεν ήταν όμως αρκετά για να γλυκάνουν τα ξινισμένα μούτρα μας.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d3.jpg



Η Κική βέβαια μια χαρά ήταν. Εμείς με την τσίμπλα στο μάτι να πίνουμε τον καφέ και αυτή να κάνει πρωινή γυμναστική!


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d4.jpg


Καφές, πρωινό, ετοιμασία, όλα γίνονται με το πάσο μας. Ακόμα λίγο πιασμένοι όπως είμαστε, βάζουμε μπρος μετά τις 11:00. Ξεκινάμε λοιπόν, χαιρετάμε τους βοσκούς χωρίς να σταματήσουμε και βάζουμε πλώρη για Ανώπολη. Φεύγοντας εννοείται πως πήραμε όλα μας τα σκουπίδια μαζί με μερικά άλλα που υπήρχαν παλαιότερα και συμπληρώσαμε το σωρό με τα ξύλα που είχαμε βρει την προηγούμενη.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d5.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d6.jpg

Markas
14-11-2011, 15:07
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d7.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d8.jpg



Τα κεραμίδια είναι της εκκλησίας και δεξιά στα δέντρα κατασκηνώσαμε εμείς.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d9.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d10.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d11.jpg



Ο δρόμος από χτες δεν έγινε βέβαια καλύτερος αλλά εμείς είμαστε ξεκούραστοι και ούτε που μας νοιάζει!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d12.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d13.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d14.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d15.jpg

Markas
14-11-2011, 15:09
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d16.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d17.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d18.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d19.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d20.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d21.jpg

yns
14-11-2011, 15:11
Και 2 "επικά" βιντεάκια από την επιστροφή μας στον πολιτισμό...


Από το Μουρί στην Ανώπολη μέρος 1ο


Από το Μουρί στην Ανώπολη μέρος 2ο

Markas
14-11-2011, 15:12
Όλα τα καλά όμως τελειώνουν κάποτε και σύντομα φτάνουμε πάλι στην Ανώπολη. Μουρί – Άσφαλτος; 40 λεπτά παλεύοντας στους χωματόδρομους χωρίς διάλειμμα!


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d22.jpg

Markas
14-11-2011, 15:13
Ανεφοδιαζόμαστε σε παγωμένο νερό καταρχάς. 8,5 λίτρα που είχαμε πάρει μας είχαν φτάσει οριακά, παρόλο που κάναμε οικονομία. Κατεύθυνση τώρα δυτικά για να πάμε θάλασσα στους οικισμούς Λύκος και Φοίνικας.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d23.jpg



Ναι, κάπου εκεί πάνω ήμασταν χτες. Απίστευτο έτσι;

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d24.jpg

Markas
14-11-2011, 15:14
Προσεγγίζουμε την πολύ εντυπωσιακή γέφυρα στην Αράδαινα αλλά λίγο πριν φτάσουμε, στρίβουμε στην ταμπέλα προς Λιβανιανά αριστερά.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d25.jpg



Το τοπίο αλλάζει αμέσως. Το πράσινο εξαφανίζεται και το έδαφος γίνεται έντονα πετρώδες.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d26.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d27.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d28.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d29.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d30.jpg

Markas
14-11-2011, 15:15
Ο δρόμος γεμάτος στροφές, στενός. Ασφάλτινος στην αρχή, βατός χωματόδρομος λίγο πριν το Χωριό Λιβανιανά. Όταν φτάνει στη θάλασσα καταλήγει στους δύο μικρούς οικισμούς της φωτογραφίας. Δεξιά Λύκος, αριστερά Φοίνικας και πίσω από τη χερσόνησο το χωριό Λουτρό. (Δε φαίνεται)

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d31.jpg


Παρατήρηση: Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι εν κινήσει. Ο νοών νοείτω…


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d32.jpg



Λιβανιανά

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d33.jpg



Μόνιμους κατοίκους αμφιβάλλω αν έχει αλλά είναι πάνω στο μονοπάτι Ε4 και περνάνε αρκετοί πεζοπόροι από εκεί ενώ έχει και ταβέρνα.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d34.jpg

Markas
14-11-2011, 15:16
Περνώντας από την ταβέρνα είδαμε ένα ασυνήθιστο θέαμα. Ορειβατικά μποτάκια κρεμασμένα στο φράκτη της, δεκάδες. Από μέσα αρκετός κόσμος, με τις τουρίστριες να μας κάνουν νόημα να κοπιάσουμε για μερικές ρακές μαζί τους και ό,τι προκύψει! Το Γιάννη τον είδα να αμφιταλαντεύεται αλλά εγώ έμεινα βράχος ηθικής οπότε συνεχίσαμε το δρόμο μας.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d35.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d36.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d37.jpg

yns
14-11-2011, 15:18
Μέρος της κατάβασης πριν και μετά τα Λιβανιανά.

Προς τα Λιβανιανά - Λύκο - Φοίνικα

Markas
14-11-2011, 15:18
Περνάμε πρώτα από το Λύκο όπου παρκάρουμε τις μηχανές και κοιτάζουμε το μέρος.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d38.jpg



Δρόμος για να κατέβεις στον οικισμό δεν υπάρχει. Λίγο πριν την παραλία σχηματίζεται μικρός γκρεμός που κόβει κάθε πρόσβαση.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d39.jpg



Το μόνο τροχοφόρο που βλέπουμε είναι στην προβλήτα. Το μετέφερε, όπως μας είπαν αργότερα ντόπιοι, καράβι για να φέρει υλικά οικοδομής. Το καράβι πάντως δεν κάνει δρομολόγιο από εκεί σταθερά. Ο οικισμός είναι προσβάσιμος οδικώς, με ενοικίαση βάρκας ή από το Ε4 μονοπάτι με τα πόδια.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d40.jpg

Markas
14-11-2011, 15:19
Δίπλα από το σημείο που αφήσαμε τις μηχανές υπάρχει το μονοπάτι που κατεβαίνει μέχρι την παραλία μέσα από μία ταβέρνα και συνεχίζει προς Λουτρό. Ναι, τμήμα του Ε4 είναι στη φωτογραφία!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d41.jpg



Ο ταβερνιάρης με το μαντολίνο είναι ένας νεαρός που ζει με τη γυναίκα, τα παιδιά και τους γονείς όλο το χρόνο εκεί. Ευγενικός ο ταβερνιάρης, δροσερό το μέρος, με το ζόρι κρατηθήκαμε να μη φάμε εκεί επί τόπου.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d42.jpg




Συνεχίζουμε λοιπόν προς το Φοίνικα. Εδώ μια αυτόματη πόρτα για να μη μπαίνουν οι κατσίκες στον οικισμό. Πατάς το κουμπί, ανοίγει και μετά από ένα λεπτό κλείνει μόνη της. Η χαρά της Κικής, που έχει βαρεθεί να μας ανοίγει συρμάτινους φράκτες.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d43.jpg

Markas
14-11-2011, 15:21
Φοίνικας!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d44.jpg



Αχ και να είχαμε φέρει μαγιό…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d45.jpg


Η διαδρομή από Ανώπολη μέχρι Φοίνικα. Με μουσταρδί το χωμάτινο κομμάτι.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d46.jpg



Πίνουμε ένα καφεδάκι στα αλμυρίκια δίπλα στην παραλία μέχρι να σκεφτούμε τι θα κάνουμε. Τελικά δε μας έκανε όρεξη να φάμε πάλι κονσέρβα και είπαμε να δοκιμάσουμε την ντόπια ταβέρνα.
Η ταβέρνα…
Είχε πολλά καλά…
Ωραία θέα…
Καθαρές τουαλέτες…
Όμορφοφτιαγμένη…


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d47.jpg




Ε, εντάξει, το φαγητό μας φάνηκε άθλιο, ξαναζεσταμένο, κατάψυξης, παρότι πεινούσαμε σα λύκοι, αλλά δε μπορεί να τα έχει κανείς όλα στη ζωή. Κάτι ξέρουν οι κουτόφραγκοι που παίρνουν μόνο σαλάτες. Χωριάτικη μικροκυμάτων δεν έχω φάει ακόμα, άντε να είναι με σπορέλαια. Όπως και να έχει φάγαμε, γελάσαμε, άντε να φεύγουμε.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d48.jpg

yns
14-11-2011, 15:25
Παρατηρήσατε βέβαια πως ενώ την προηγούμενη μέρα ήμασταν στα χιόνια τώρα ευχόμασταν να είχαν φέρει τα παιδιά μαγιό για να κάνουμε μπάνιο! Η Κρήτη ακόμα μας εκπλήσσει! :)


Και εδώ θα κάνουμε άλλο ένα διάλειμμα για να προλάβει ο αχαΐρευτος να τελειώσει με τα βίντεο του διημέρου... :D :D. Στο μεταξύ, αν δεν το'χετε ήδη κάνει απολαύστε τα προηγούμενα! :) :)


Η συνέχεια αύριο!

Vagelis Gar
15-11-2011, 22:01
Thumbs Up !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ψιτ, κοπέλια μην ξεχνιέστε.............

yns
15-11-2011, 22:31
Thumbs Up !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ψιτ, κοπέλια μην ξεχνιέστε.............

Ουπς... :D

Ε, ναι... ξεχαστήκαμε.. ευχαριστούμε για την υπενθύμιση!! :)



Και τώρα η συνέχεια!!

Markas
15-11-2011, 22:32
Πηγαίνοντας στις μηχανές μας είχαμε μια έκπληξη! Ένα παμπάλαιο τρακτέρ σε άριστη κατάσταση είχε εντωμεταξύ παρκάρει πίσω μας.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d49.jpg



Οι κολλητοί του παλιατζή μπορούν να εκστασιαστούν ελεύθερα…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d50.jpg

Markas
15-11-2011, 22:33
Η άνοδος συντομότερη της καθόδου καθότι το τοπίο το είχαμε χορτάσει όταν κατεβαίναμε.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d51.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d52.jpg




Σας είπα πως καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας, ειδικά όταν βρισκόμασταν κοντά στη θάλασσα, είχαμε διάφορα αρπακτικά να τριγυρίζουν στον ουρανό; Άγρια φύση…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d53.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d54.jpg



Αυτός ο δρόμος είναι για πολλά γκάζια! Αν μάλιστα βιάζεσαι πολύ να φτάσεις στη θάλασσα, αρκεί να μην κόψεις σε μία από τις πολλές στροφές.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d55.jpg




Χωράφι για να κάνεις περιβόλι…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d56.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d57.jpg

Markas
15-11-2011, 22:33
Φτάνουμε στην περίφημη γέφυρα Βαρδινογιάννη της Αράδαινας.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d58.jpg



Η γέφυρα φτιάχτηκε το 1986, δωρεά της οικογένειας Βαρδινογιάννη που κατάγεται από τον Άγιο Ιωάννη! Απίστευτο ε; Μέχρι τότε η μόνη επικοινωνία των λίγων χωρικών της Αράδαινας και του Αγίου Ιωάννη γινόταν από το μονοπάτι που φαίνεται.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d59.jpg



Η γέφυρα έχει ύψος 138 μέτρα και είναι το υψηλότερο μέρος της Ευρώπης για να κάνεις Bungee Jumping!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d60.jpg




Το φαράγγι είναι πολύ εντυπωσιακό και σε πιάνει δέος απλά βλέποντάς το. Ήταν πάντως ένα φυσικό εμπόδιο για κάθε είδους κατακτητές.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d61.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d62.jpg

yns
15-11-2011, 22:38
Φαράγγι Αράδαινας - Γέφυρα Βαρδινογιάννη

Markas
15-11-2011, 22:38
Συνεχίζουμε την εξερεύνηση. Επόμενος στόχος ο Άγιος Ιωάννης και το δάσος τριγύρω. Αλλά πρώτα μια μικρή και βιαστική παράκαμψη από Αράδαινα. Αξίζει να αφιερώσετε μερικά λεπτά να περπατήσετε στα σοκάκια αλλά εμείς δεν είχαμε καθόλου χρόνο οπότε ό,τι είδαμε καβάλα.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d63.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d64.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d65.jpg

Markas
15-11-2011, 22:40
Ο δρόμος προς Άγιο Ιωάννη είναι ασφάλτινος, φαρδύς, καλοφτιαγμένος και με μηδενική κυκλοφορία οπότε χρειάζονται λίγα λεπτά για να φτάνουμε στον Άγιο Ιωάννη.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d66.jpg




Από εδώ ξεκινάει, όπως δείχνει η πινακίδα, πανέμορφο μονοπάτι για Αγία Ρουμέλη και το φαράγγι της Σαμαριάς. Στον οικισμό υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ένα υπέροχο τοπίο που συνδυάζει βουνό, δάσος και θάλασσα.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d67.jpg



Ο Γιάννης κουρασμένος, ελπίζει πως έχουμε τελειώσει μια και η ώρα είναι 15:45 και έχουμε ακόμα την επιστροφή. Φευ! Υπάρχει ένα σημείο με καταπληκτική θέα εκεί κοντά, το οποίο είχα δει στο Google Earth και εννοείται πως πρέπει να πάμε πριν γυρίσουμε.
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d68.jpg




Πώς θα πάμε; Πιο πίσω έχει ένα χωματόδρομο, θα στρίψουμε και μετά θα ψάξουμε για παρακάτω γιατί έχει πολλές διασταυρώσεις και σίγουρα θα μπερδευτούμε!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d69.jpg




Οπ, να η στροφή μας!

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d70.jpg

Markas
15-11-2011, 22:41
Το τοπίο πανέμορφο. Δάσος αλλού πυκνό αλλού με ξέφωτα, πρέπει να είχε περάσει από εδώ μια καλή φωτιά που το αραίωσε αρκετά.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d71.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d72.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d73.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d74.jpg

Markas
15-11-2011, 22:43
Οι δρόμοι πολλοί και δαιδαλώδεις! Τόσο που πιστεύω πως δε γίνεται, θα έχουμε χαθεί! Ήδη ο Γιάννης αρχίζει να με κοροϊδεύει πως χάλασε το GPS μου, ειδικά όταν φτάνουμε σε μια μπάρα από όπου δεν περνάνε με τίποτα λέει τα μηχανάκια μας! Προσωπικά, έχω κάνει πολύ χειρότερα οπότε δε θα μασήσω εδώ…

(Νομίζω του είπα κάτι σε στυλ: Φύγε από δω χάμω μπρε αχαΐρευτε που δεν περνάνε τα μηχανάκια! )

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d75.jpg



…αλλά πρώτα ένα λεπτό να απολαύσω λίγο τη θέα.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d76.jpg



Ανακουφισμένος πλέον περνάω χωρίς να σκίσω το σαμάρι πάλι! Το λοιπόν, κάνω να περάσω και το μηχανάκι του Γιάννη, αλλά με πιάνουν οι άλλοι συνταξιδιώτες μου να με συνεφέρουνε…
«Έχουμε χαθεί ρε Νίκο, σίγουρα δεν είναι από εδώ» λέει η μία.
«Είδες τα χάλια του δρόμου; Θα φάμε τρελό στραπάτσο, έχουμε και την επιστροφή» έλεγε ο άλλος.
Τι να κάνω; Αποφασίζω να πάω μόνος σαν ανιχνευτής πρώτα.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d77.jpg

Markas
15-11-2011, 22:46
Ε λοιπόν, τα παιδιά είχαν δίκιο για το δρόμο! Πολύ χάλια ήταν! Βέβαια πριν ξεκινήσω για εξερεύνηση έκανα μια μετατροπή που ελάφρυνε τη μηχανή κατά 55 περίπου κιλά! Πώς; Άφησα τη σύζυγο να κάθεται σε μια πέτρα πιο πίσω και το μηχανάκι έγινε αγνώριστο! Βουρ με πολλά γκάζια και κωλιές, όρθιος στα μαρσπιέ! Έβγαλα το άχτι μου, τρομερό συναίσθημα, δε μπορείτε να φανταστείτε πως είναι τη μία στιγμή να οδηγείς ένα βαρυφορτωμένο μεγάλο On-Off δικάβαλος και την άλλη ένα βαρυφορτωμένο μεγάλο On-Off μόνος! Σα να οδηγούσα καθαρόαιμο ένα πράγμα! Πολλά κατακτυπήματα αργότερα φτάνω σε κάτι σαν δορυφορικά πιάτα, μάλλον κεραίες τηλεφωνίας, στο τέλος του δρόμου.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d78.jpg



Μπα, δεν πρέπει να είναι αυτό το μέρος που ψάχνουμε… Δε φτάνει στην άκρη του γκρεμού ο δρόμος, ούτε περνάει από εδώ το αρχαίο μονοπάτι που πάει Αγία Ρουμέλη! (Αυτά τα είχα δει παλαιότερα στο google earth σε μία από τις περιπλανήσεις μου από το γραφείο)

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d79.jpg

Markas
15-11-2011, 22:47
Τελικά εκ των υστέρων μελετώντας τις δορυφορικές φωτογραφίες είδαμε πως αυτό που ψάχναμε μπορούσε να το βρει κανείς μόνο περπατώντας και πως ναι, το ένστικτό μου είχε βρει το καλύτερο και κοντινότερο σε αυτό σημείο! Στις διασταυρώσεις που πάνε δυτικά πήγαμε λίγο αργότερα στη μάταιη αναζήτησή μας.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d80.jpg



Η θέα καταπληκτική! Εγώ βέβαια είμαι μόνος, έχω περάσει ένα πολύ χάλια δρόμο, είμαι κουρασμένος και δυστυχώς δεν μπορώ να εκτιμήσω το πόσο ωραία είναι. Τραβάω λοιπόν 2-3 πρόχειρες φωτογραφίες (εδώ φαίνεται η Αγία Ρουμέλη, το χωριό όπου καταλήγει το φαράγγι της Σαμαριάς στο οποίο δεν πάει δρόμος) και φεύγω πριν αρχίσουν οι άλλοι να ανησυχούν. Το πολύ πολύ αν θέλουν ας έρθουν μαζί πάλι να το δουν και μόνοι τους.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d81.jpg




Επιστροφή λοιπόν από τον ίδιο «δρόμο»…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d82.jpg

Markas
15-11-2011, 22:50
Όταν με το καλό φτάνω στα παιδιά ούτε που θέλουν να σκεφτούν να πάνε από εκεί που πήγα εγώ. Μάλλον τους τρόμαξα έτσι όπως βλέπανε τη μηχανή να σπαρταράει ανάμεσα σε εμένα και στις πέτρες.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d83.jpg



Συνεχίζουμε λοιπόν τη (μάταιη όπως είπαμε) αναζήτηση του σωστού σημείου. Δυστυχώς στην κούραση ήρθε να προστεθεί άλλο ένα πρόβλημα: Βενζίνα! Ίσως θυμάστε που την προηγούμενη μέρα στα Σφακιά με το ζόρι είχε δεχτεί ο Γιάννης να βάλουμε από 5 ευρώ βενζίνα. Τι το θέλαμε; Και οι δύο ήμασταν οριακά αλλά εμένα έτσι όπως μπήκα με άγριες διαθέσεις και φουλ γκάζι στο κακοτράχαλο σημείο ο υπολογιστής φοβούμενος πως από εδώ και πέρα θα έχει μόνο τέτοια μου ανάβει λαμπάκι βενζίνης και αυτονομία 50 χιλιόμετρα ακόμα. Κανονικά πιστεύω πως δε θα έχω πρόβλημα αλλά αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και αυτή τη φορά δείξει ο δείκτης λάθος; (μέχρι τώρα είναι ακριβέστατος). Το τι δούλεμα του έριξα βέβαια του κακομοίρη του Γιάννη για αυτό...
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d84.jpg



Το ρισκάρουμε όμως για λίγο ακόμα μήπως πετύχουμε τίποτα. Τζίφος ναι μεν αλλά τα μέρη είναι πανέμορφα. Σίγουρα αξίζει να ξανάρθουμε.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d85.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d86.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d87.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d88.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d89.jpg

Markas
15-11-2011, 22:54
Τέλος, τα παρατάμε! Δε θα το βρούμε ποτέ μου φαίνεται το μέρος. Απογοητευμένοι ελαφρά ξεκινάμε την επιστροφή. Εγώ βέβαια φουλ οικονομία τώρα. Το βασικό είναι να φτάσω μέχρι λίγο μετά την Ανώπολη μιας και μετά έχει μόνο κατηφόρες μέχρι το βενζινάδικο στα Σφακιά.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d90.jpg

yns
15-11-2011, 22:59
Και το βιντεάκι.... Αν προσέξετε θα ακούσετε και τον μονόλογό μου για την μέχρι τώρα πορεία της εκδρομής. :)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΜΑΤΙΝΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Markas
15-11-2011, 23:15
Επειδή όμως ακόμα μας λείπει ένα βιντεάκι... :o

Η συνέχεια και το τέλος (ελπίζω) της εκδρομής αύριο.
:)

Vagelis Gar
15-11-2011, 23:54
All I live for is now
All I stand for is where and how
All I wish for are magic moments

As I sail through change
My resolve remains the same
What I chose are magic moments

Because ships are safe in the harbour
But that is not what ships are made for
The mind could stretch much further
But it seems that is not what our minds are trained for

We call for random order
You can't control Mother nature's daughter

Ships are safe in the harbour
But that is not what ships are built for

The witch hunter roams
The scary thing is that he's not alone
He's trying to down my magic moments

As we sail through change
Ride the wind of a silent rage
And sing laments of magic moments

(author unknown)

yns
16-11-2011, 01:07
All I live for is now
...


Στο μυαλό μου είσαι; ;)


Ευχαριστούμε Βαγγέλη!

Eftixis
16-11-2011, 01:14
Παιδιά με φτιάξαται πάλι με τις φώτο και μου έρχονται ιδέες ..
Γιάννη τη κάνουμε την Κυριακή για το καζάνι του Γαμπρού στην Νεάπολη ?
θα τα πούμε στον καφέ ...

adventure
16-11-2011, 08:37
Αυτά είναι .

:sm8::sm8:

Markas
16-11-2011, 19:14
...
Because ships are safe in the harbour
But that is not what ships are made for
The mind could stretch much further
But it seems that is not what our minds are trained for
...

Ωραίο!

Για τους μη αγγλομαθείς, θα μεταφράσω το κομμάτι αυτό του ποιήματος:

Γιατί τα καράβια είναι ασφαλή στο λιμάνι
Αλλά δεν έχουν φτιαχτεί για αυτό
Ο νους μπορεί να πάει πολύ μακρύτερα
Αλλά φαίνεται πως δεν έχει εκπαιδευτεί για αυτό

Να το επεκτείνω στο ότι οι μηχανές όσο είναι στο γκαράζ γυαλίζουν ενώ εμείς τις καμαρώνουμε.
Αλλά οι μηχανές μας δε φτιάχτηκαν για να μένουν καθαρές στο γκαράζ.
Το μυαλό μας από την άλλη ταξιδεύει σε μέρη μακρινά
Αλλά όσο πιο πολύ σκεφτόμαστε αυτό το μακρινό μέρος, τόσο πιο δύσκολα το παίρνουμε απόφαση να πάμε.

Γιαυτό, μην το σκέφτεστε, πάρτε τη μηχανή και μια καλή παρέα και βγείτε!

yns
16-11-2011, 19:41
Και τώρα η συνέχεια...
:)

Markas
16-11-2011, 19:42
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d91.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d92.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d93.jpg

yns
16-11-2011, 19:43
Οδηγώντας πάνω απ'το φαράγγι της Αράδαινας

Markas
16-11-2011, 19:44
Η κατηφόρα πριν τα Σφακιά μας μαγεύει πάλι. Και εγώ όμως είμαι πιο χαλαρός πια μια και δείχνει πως δε θα έχω πρόβλημα με τη βενζίνα.


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d94.jpg




Αυτό δε σημαίνει πως τρέχουμε…
Πώς μπορείς να τρέχεις σε μια τόσο όμορφη διαδρομή που δε βλέπεις και κάθε μέρα;


http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d95.jpg





http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d96.jpg

Markas
16-11-2011, 19:45
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d97.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d98.jpg



Φτάνουμε Σφακιά, Φουλάρουμε βενζίνα, χωρίς γκρίνιες αυτή τη φορά (τελικά ίδια ποσότητα βάλαμε, η θεωρία μου περί του γιατί άναψε εμένα το λαμπάκι νωρίτερα μάλλον στέκει).

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d99.jpg




Και να ο χάρτης όλης μας της εκδρομής έως τώρα (με μουσταρδί τα χωμάτινα κομμάτια). Γιατί έως τώρα; Μα έχουμε την επιστροφή και μου έχει έρθει μια ιδέα…

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d100.jpg

Markas
16-11-2011, 19:46
Έχετε δει μια διαφήμιση του Toyota Auris; Ναι ναι, αυτή που είναι δύο Γάλλοι αστυνομικοί και παρακολουθούν ένα Auris να ανεβαίνει κάτι φοβερά στροφιλίκια…

Διαφήμιση Toyota Auris - YouTube

Ξέρετε που έχει γυριστεί τμήμα τουλάχιστο της ανάβασης στις στροφές; Στο φαράγγι του Καλλικράτη, λίγο πάνω από το Φραγκοκάστελλο. Γιατί να μην πάμε από εκεί λοιπόν στην επιστροφή αντί του ίδιου δρόμου; Καμία αντίρρηση; Πάμε λοιπόν! Από Σφακιά στρίβουμε δεξιά και περνάμε από τα χωριά Κομιτάδες, Άγιος Νεκτάριος και στο τέλος του χωριού Πατσιανό στρίβουμε αριστερά στο στενό ανηφορικό δρόμο.

Markas
16-11-2011, 19:46
Ειδικά στην αρχή που είναι μισοκλεισμένος με σύρμα για να σταβλίσει κάποια πρόβατα ο τοπικός βοσκός, γεμάτος κουτσουλιές και πέτρες, δε σου δίνει εντύπωση πως εδώ υπάρχει κάτι άξιο λόγου. Σιγά σιγά όμως αλλάζεις γνώμη.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d102.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d103.jpg





http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d104.jpg

Markas
16-11-2011, 19:47
http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d105.jpg





http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d106.jpg





http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d107.jpg





http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d108.jpg





http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d109.jpg





http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d110.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d111.jpg

yns
16-11-2011, 19:48
Και να το βίντεο της ανάβασης... Τι Ελβετικά Πάσα και κουραφέξαλα... !!! :sm7:

Το πάσο του Καλλικράτη!!!

Markas
16-11-2011, 19:49
Ζαλιστήκαμε από το απότομο ανέβασμα και τις πολλές στροφές, ώρα να συνεχίσουμε σε λίγο καλύτερο δρόμο.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d112.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d113.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d115.jpg

Markas
16-11-2011, 19:50
Στον Καλλικράτη στρίβουμε σε μια πινακίδα προς Ασή Γωνιά και μετά από λίγο βλέπουμε μια πινακίδα όπου γράφει πως ο δρόμος που επιλέξαμε είναι υπό κατασκευή και περνάμε με δική μας ευθύνη.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d116.jpg




Εννοείται πως πήραμε αυτό το δρόμο, τι μας περάσατε; Τελικά πρόκειται για ένα ασφάλτινο σύντομο κομμάτι που καταλήγει στο χωριό Μυριοκέφαλα. Το μόνο επικίνδυνο που βρήκα τελικά είναι πως έχει δεξιά κάθετα βράχια έτοιμα να πέσουν και αριστερά το γκρεμό. Νύχτα ειδικά θέλει προσοχή εδώ.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d117.jpg



http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d118.jpg



Ασή Γωνιά.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d119.jpg




http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d120.jpg

yns
16-11-2011, 19:50
Να και η "Οδός Υπό Κατασκευή" :D

Οδός Υπό Κατασκευή;;;

Markas
16-11-2011, 19:51
Η κούραση μας έχει καταβάλει. Η ώρα είναι πια 18:30 και ανυπομονούμε πότε να φτάσουμε στα σπίτια μας. Στη διαδρομή από εδώ και πέρα, αν και υπό άλλες συνθήκες θα τη χαρακτηρίζαμε όμορφη, τώρα δε δίνουμε σημασία.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d121.jpg




Φτάνουμε στην εθνική Ηρακλείου-Χανίων και μια γκαζιά αργότερα βλέπουμε την πόλη μας.

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d122.jpg

yns
16-11-2011, 19:52
Η επιστροφή στο Ηράκλειο

Markas
16-11-2011, 19:53
Στις 19:40 επιτέλους σβήνουμε τους κινητήρες. Κατάκοποι αλλά σώοι, ασφαλείς και όρθιοι. Η στάση γίνεται στο σημείο εκκίνησης, στο σπίτι της γιαγιάς που πρόσεχε τα παιδιά μου. (Η φωτογραφία είναι του μεγάλου μου γιου).

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d123.jpg



Χιλιομετρα εκδρομής: 415
Κατανάλωση: 5,3
Μέση ταχύτητα: 44 χλμ/ώρα

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/Sfakia%20Day2/d124.jpg

Markas
16-11-2011, 19:54
Απολογισμός:




Νίκος: Για εμένα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία όλη η εκδρομή. Δύο πράγματα μπορώ να ξεχωρίσω όμως για διαφορετικούς λόγους. Η ανάβαση ανάμεσα στα χιόνια ήταν το πρώτο και η κατασκήνωση το δεύτερο. Η ανάβαση επειδή μας έδωσε την ικανοποίηση του κατορθώματος και η κατασκήνωση για τα αισθήματα γαλήνης που μας έδωσε το τοπίο καθώς και τη μοναδική παρέα που απόλαυσα. Ευτυχώς που είχαμε το Γιάννη να μας συνοδεύει και σε αυτή τη βόλτα, γιατί το να πας μόνος σε αυτά τα μέρη δεν είναι καλό, μήπως και συμβεί ατύχημα.

Markas
16-11-2011, 19:56
Κική: Η βόλτα και η παρέα καταπληκτική. Ό,τι πρέπει για να διαλυθούν όσες αμφιβολίες είχα για τις μελλοντικές μου βόλτες με το Νίκο. Κουράστηκα πάρα πολύ, αλλά πέρασα εξαιρετικά. Αν θα ξαναπήγαινα; Ίσως αργότερα, άνοιξη πάλι, να έχει χιόνια εκεί ψηλά. Αλλά την κατασκήνωση στο Μουρί υποχρεωτικά! Φοβερό μέρος!!!

yns
16-11-2011, 19:57
Γιάννης: Με τα παιδιά έχω κάνει πολλές εκδρομές. Τόσο πριν όσο και μετά από την "Ορεινή Έρημο". Τη συγκεκριμένη όμως την θεωρώ την καλύτερη απ'όλες. Είχε όλα τα συστατικά για να είναι μια καλή περιπέτεια. Δεν φανταζόμασταν όταν την σχεδιάζαμε και όταν ξεκινούσαμε πως τα μέρη που πήγαμε θα ήταν τόσο όμορφα. Τα "Μαύρα Γκρεμνά" ήταν εξωπραγματικά, η κατασκήνωση στο Μουρί απολαυστική, η θάλασσα στο Φοίνικα μια όαση γαλήνης στο σκληροτράχηλο πετρώδες έδαφος των βουνών, το δάσος στη Μαδάρα και στον Άη Γιάννη λες και ερχόταν από αλλού και δεν ανήκε στην Κρήτη...
Αυτό το νησί θα με μαγεύει πάντα, έχει απ'ό,τι φαίνεται ακόμα τόσα μυστικά κρυμμένα... Και έχω σκοπό να τα ανακαλύψω. Το ίδιο προτείνω και σε εσάς. Η εξερεύνηση με μια On Off μοτοσυκλέτα προσφέρει μια διέξοδο από τα προβλήματα τις καθημερινότητας και στις μέρες μας οι διέξοδοι προτείνονται ή μάλλον συνιστώνται! Καλές βόλτες σε όλους! :)

yns
16-11-2011, 19:58
Και στην άλλη με το καλό!!

Markas
16-11-2011, 19:59
Επιτέλους τέλος...
Σας άρεσε;

spitiko
16-11-2011, 20:13
Ανεβάζετε τον πήχη με κάθε καινούργια ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ εξόρμηση. Γουστάρω που σας γνώρισα από κοντά και είμαστε φίλοι. Και στις επόμενες με το καλό.

man gs
16-11-2011, 20:34
Επιτέλους τέλος...
Σας άρεσε;
ΝΑΙ:) Για αλλη μια φορα διαπρεψατε, αντε και στις επομενες. Απο την μια εισαστε σε ενα πανεμορφο νησι που εχει απο ολα και απο την αλλη τι κριμα να μην μπορειτε να ερχεστε πιο ευκολα και στα υπολοιπα βουνα της Ελλαδας που τοσο σας αρεσουν. Να εισαστε παντα καλα.

spitiko
16-11-2011, 20:59
Φανταστητε το δρόμο ανάποδα κατηφόρα μόνο χώμα, τώρα τρία τέσσερά χρόνια έγινε άσφαλτος Καλικράτης Φραγκοκάστελο διπλός με την γυναίκα μόνοι μας, οταν σταματήσαμε τα μπούτια μας ηταν μπλε απο το σφιξιμο στην σελλα της μηχανής. Στροφές αλπικές, κατηφόρα και μετακινουμενες πετρες στο χωμα. Λογος διαζιγιου με την κυρία Γιούλα Κική. Με αντέχει με της παραξενιές μου (πηγαίνω μέσω παράδρομων στο τελικό προορισμό και πολλά άλλα) 34 χρόνια.

zandesiro
16-11-2011, 21:11
Πολυ καλη η βολτα σας παιδια παντα τετοια....!:sm8:

solist7
16-11-2011, 23:22
Μπράβο κοπέλια,αντε και στην άλλη με καλό!!!

princess
16-11-2011, 23:52
Όλα μου άρεσαν.Τα μέρη,οι φωτογραφίες,οι διαδρομές,ο τρόπος που αφηγηθηκατε την εκδρομή σας,τα video,όλα μα όλα.Και πάνω απο όλα,οι πρωταγωνιστες. Κική,Νικόλα,Γιάννη,μπράβο για τα κουράγια και την τρέλα σας.Να είστε πάντα καλα να ταξιδευετε και να απολαμβανετε τα απλά κι τα πραγματικά στη ζωη.Μαζι ποτε θα βολταρουμε?;):):):)

Andreas_F800GS
17-11-2011, 11:56
Πραγματικά εξαιρετικό το οδιπορικό σας... Νοιώθω σαν να ήμουν και εγώ στην παρέα σας και σαν να τα είδα όλα αυτά με τα μάτια μου και όχι μέσω του pc. Να είστε καλά και πάντα τέτοια!!! :sm5::sm4::sm8:

adventure
17-11-2011, 12:17
Μπράβο σας για άλλη μια φορά παιδιά να έχετε υγεία να το ξανακάνετε και να το μοιραστείτε μαζί μας πραγματικά το ευχαριστήθηκα .

:sm5:

TAKIS04
17-11-2011, 12:21
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΚ......Ε ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕ
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

Uriah Heep
17-11-2011, 14:07
Φοίνικας!


Ε, εντάξει, το φαγητό μας φάνηκε άθλιο, ξαναζεσταμένο, κατάψυξης...


Πριν 12 χρόνια πέρασα ένα τετραήμερο στο Φοίνικα, μετά της συζύγου για relax.
Εκεί “έσπασα” μια διετή θιβετιανή δίαιτα -ακραιφνώς vegetarian- για μια διπλή μερίδα αγριοκάτσικου με σταμναγκάθι στη γάστρα.
Στην επιστροφή, με ευαγγελική ταπείνωση εξαφάνισα όλες τις σφακιανές πίττες που διατίθεντο εντός των διοικητικών ορίων του Ν. Σφακίων...


Μέχρι κι ο γκουρού μου, μΕ καθυσήχασε ότι δεν αμάρτησα!




Στενοχωρήθηκα για την κατρακύλα που πήρε η κουζίνα της ταβέρνας...






Καλούς δρόμους,
.
.
...δραπετεύετε κι ευτυχείτε!:)

xurxes
17-11-2011, 18:15
Επιτέλους τέλος...
Σας άρεσε;



...μας αρεσε...αφου μας εκανε να ζηλεψουμε...να ονειρευτουμε...να ταξιδεψουμε...:D:D





παλιοπαιδα...:p:p:);)

Markas
17-11-2011, 19:20
Ανεβάζετε τον πήχη με κάθε καινούργια ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ εξόρμηση. Γουστάρω που σας γνώρισα από κοντά και είμαστε φίλοι. Και στις επόμενες με το καλό.


Προσωπικά χαίρομαι να κοιτάζω και άλλων τα εκδρομικά ακόμα και τα πιο απλά. Το ζητούμενο είναι να βάζει κανείς το μεράκι του και να το βλέπει μετά από χρόνια ο συγγραφέας ή οι συμμετέχοντες και να το χαίρονται.

ΝΑΙ:) Για αλλη μια φορα διαπρεψατε, αντε και στις επομενες. Απο την μια εισαστε σε ενα πανεμορφο νησι που εχει απο ολα και απο την αλλη τι κριμα να μην μπορειτε να ερχεστε πιο ευκολα και στα υπολοιπα βουνα της Ελλαδας που τοσο σας αρεσουν. Να εισαστε παντα καλα.

Δυστυχώς το ότι είμαστε στη Κρήτη είναι ευλογία και κατάρα ως γνωστόν. Οικογενειακές και οικονομικές υποχρεώσεις μας καθιστούν δύσκολο να εξερευνούμε συχνά τα βουνά της υπόλοιπης Ελλάδος. Αλλά που θα πάει. Και τότε περιμένω ξενάγηση από χωμάτινους συμφωρουμήτες!!!

Φανταστητε το δρόμο ανάποδα κατηφόρα μόνο χώμα, τώρα τρία τέσσερά χρόνια έγινε άσφαλτος Καλικράτης Φραγκοκάστελο διπλός με την γυναίκα μόνοι μας, οταν σταματήσαμε τα μπούτια μας ηταν μπλε απο το σφιξιμο στην σελλα της μηχανής. Στροφές αλπικές, κατηφόρα και μετακινουμενες πετρες στο χωμα. Λογος διαζιγιου με την κυρία Γιούλα Κική. Με αντέχει με της παραξενιές μου (πηγαίνω μέσω παράδρομων στο τελικό προορισμό και πολλά άλλα) 34 χρόνια.

Όπως τα λες είναι, αλλά εκεί φαίνεται και η ποιότητα της κυρίας Γιούλας και ας μη τη ξέρω. Στην ανοχή και στήριξη των μικρών κουζουλάδων του άντρα της! :D

Πολυ καλη η βολτα σας παιδια παντα τετοια....!:sm8:

Μπράβο κοπέλια,αντε και στην άλλη με καλό!!!

Ναστε καλά σύντεκνοι, χαίρομαι που το ευχαριστηθήκατε!

Markas
17-11-2011, 19:28
Όλα μου άρεσαν.Τα μέρη,οι φωτογραφίες,οι διαδρομές,ο τρόπος που αφηγηθηκατε την εκδρομή σας,τα video,όλα μα όλα.Και πάνω απο όλα,οι πρωταγωνιστες. Κική,Νικόλα,Γιάννη,μπράβο για τα κουράγια και την τρέλα σας.Να είστε πάντα καλα να ταξιδευετε και να απολαμβανετε τα απλά κι τα πραγματικά στη ζωη.Μαζι ποτε θα βολταρουμε?;):):):)

Έχεις δίκιο Γιώτα, αλλά τα παιδιά μας ήταν πολύ μικρά για να λείπουμε για μέρες πιο πριν ενώ τώρα τα οικονομικά είναι σφικτά. Αλλά διατηρώ τις ελπίδες μου πως θα κατεβείτε με μηχανή και διάθεση για περιπέτεια κάποια στιγμή εσείς εδώ κάτω. Γιατί για εμάς το βλέπω (δυστυχώς) δύσκολο για το επόμενο διάστημα.

Πραγματικά εξαιρετικό το οδιπορικό σας... Νοιώθω σαν να ήμουν και εγώ στην παρέα σας και σαν να τα είδα όλα αυτά με τα μάτια μου και όχι μέσω του pc. Να είστε καλά και πάντα τέτοια!!! :sm5::sm4::sm8:



Μπράβο σας για άλλη μια φορά παιδιά να έχετε υγεία να το ξανακάνετε και να το μοιραστείτε μαζί μας πραγματικά το ευχαριστήθηκα .

:sm5:



Και εμείς το χαρήκαμε όσο δε πάει, αλλά αυτό το καταλάβατε. ;)

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΚ......Ε ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕ
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ


Εμάς να δεις πόσο μας γκ......ε μέχρι να γραφτεί η εκδρομή και να φτιαχτούν τα βίντεο.
Αλλά από την άλλη, πες μου τώρα...
Δεν είχες καθόλου αγωνία; :D

kostastenere
17-11-2011, 19:34
:sm5:

Markas
17-11-2011, 19:57
Πριν 12 χρόνια πέρασα ένα τετραήμερο στο Φοίνικα, μετά της συζύγου για relax.
...
Στενοχωρήθηκα για την κατρακύλα που πήρε η κουζίνα της ταβέρνας...

Κρίμα πραγματικά γιατί το μέρος, και η ατμόσφαιρα ήταν σούπερ. Να ήταν μια άτυχη στιγμή του μαγαζιού; Το εύχομαι.


Καλούς δρόμους,
.
.
...δραπετεύετε κι ευτυχείτε!:)

Και όταν δε μπορούμε διαβάζουμε τα κατορθώματά σου και ονειρευόμαστε.


...μας αρεσε...αφου μας εκανε να ζηλεψουμε...να ονειρευτουμε...να ταξιδεψουμε...:D:D

παλιοπαιδα...:p:p:);)

Όταν πηγαίνατε Πίνδο και έγραφες το ταξιδιωτικό τι νομίζεις; Πως εδώ κάτω δε ζηλεύουμε;
Έτσι πρέπει, να ταξιδεύουμε με το μυαλό όταν δε μπορούμε με το σώμα!

nikos-x
17-11-2011, 21:15
. . . μετά από λίγο βλέπουμε μια πινακίδα όπου γράφει πως ο δρόμος που επιλέξαμε είναι υπό κατασκευή και περνάμε με δική μας ευθύνη . . .

Μη τους παρεξηγείτε, δεν ξέρουν το τι "μούρλα" κουβαλάτε. :)

Τη δεύτερη φορά που το ξαναδιάβασα, σας ακολουθούσα με τα πόδια, όπως πριν από 27 περίπου χρόνια και προσπαθούσα να φέρω εικόνες από το αγαπημένο νησί, μήπως και κάπου διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας, ψάχνοντας για το μονοπάτι.
Δυστυχώς δεν τα κατάφερα
Ένα μέρος της διαδρομής ήταν: Χανιά - Φραγκοκάστελλο - Μονή Πρέβελη - Κεραμές . . .

Να δούμε πότε θα σας απολαύσουμε και από κοντά.

.

yns
18-11-2011, 18:54
Σύντεκνοι σας ευχαριστώ κι εγώ όλους για τα σχόλια σας και για την υπομονή σας μέχρι να ανέβει όλη η εκδρομή. Να ξέρετε πως προσπαθήσαμε με το ταξιδιωτικό αυτό να αποδώσουμε όσο καλύτερα γινόταν αυτό που νιώσαμε εκείνο το adventure διήμερο. Και βλέποντας τόσες προβολές και τόσα σχόλια μας χαροποιεί ιδιαίτερα! :)

Να πω εδώ πως τα κείμενα είναι του Νίκου σε συνεργασία με την Κική, τα βίντεο (λήψη και επεξεργασία) δικά μου (με βοήθεια στην επιλογή από το Νίκο) και οι φωτογραφίες οι εν κινήσει της Κικής και οι υπόλοιπες κυρίως δικές μου και του Νίκου.

Στους τελευταίους που σχολίασαν απάντησε ο Markas και συμφωνώ με όσα είπε.


Μη τους παρεξηγείτε, δεν ξέρουν το τι "μούρλα" κουβαλάτε. :)

Ποιός τα λέει αυτά; Φήμες Νικολή, φήμες...:sm7:

[...]σας ακολουθούσα με τα πόδια, όπως πριν από 27 περίπου χρόνια[...]
Ένα μέρος της διαδρομής ήταν: Χανιά - Φραγκοκάστελλο - Μονή Πρέβελη - Κεραμές . . .

Με τα πόδια;;;;; :Απορία::Απορία::Απορία: OMG που λένε και στο χωριό μου! Αν πήγες και προς Ελαφονήσι - Παλαιόχωρα ίσως να θυμηθείς κάτι στην επόμενη εκδρομή που θα ανεβάσουμε (αυτή τη φορά όταν την έχουμε τελειώσει ολόκληρη).. (<-αυτό ήταν spoiler και ο Markas θα με μαλώσει αλλά δεν πειράζει... :D:D)

Να δούμε πότε θα σας απολαύσουμε και από κοντά. .

Αργά ή γρήγορα θα γίνει κι αυτό... :)

Κλείνω με μια φωτογραφία που έχω βάλει wallpaper στο PC και δίνει το νόημα στον τίτλο της εκδρομής: "Ορεινή Έρημος".

http://i693.photobucket.com/albums/vv292/NickMarkas/SFAKIA/89_resize.jpg


Καλές βόλτες να έχουμε όλοι! :)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
18-11-2011, 21:49
Κλείνω με μια φωτογραφία ..............





Επιτέλους .... πόσους πασατέμπους να φάμε ακόμα ??? ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα



http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQNgNy1o5X6YqIWUKbKxW45hB0bzMHZ1Ne7NZ5cbLNZRO85ZIxKcgdiIvI (http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.thanks-god.com/wp-content/uploads/2011/04/THANKS_GOD_4x6_Sticker-500-pixels-across-for-facebook-profile.jpg&imgrefurl=http://www.thanks-god.com/%3Fp%3D129&usg=__V6Zi7SC0VOdJOKsDuLrP3zKTw0M=&h=334&w=500&sz=48&hl=el&start=3&zoom=1&tbnid=3L8aqhGfJEDyyM:&tbnh=87&tbnw=130&ei=WafGTrS4N8_xsgaX-7D8Bg&prev=/search%3Fq%3Dthanks%2Bgod%26hl%3Del%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&itbs=1)






























... νάσαστε καλά κοπέλια να μας ταξιδεύετε ... έστω απ' τα "βρώμικα" ... :D:D:D













.

gelasios
18-11-2011, 21:58
Πραγματικα πολυ ωραιο "σιριαλ" με αρχη, μεση και τελος. Να εισαστε καλα, ηταν σαν να ημουν και εγω εκει μαζι σας...

Marcoze
19-11-2011, 00:12
Το λεει η ψυχη σας παιδια πολυ δυνατη εκδρομη !!!

megalopsyxos
19-11-2011, 00:24
Προσωπικά χαίρομαι να κοιτάζω και άλλων τα εκδρομικά ακόμα και τα πιο απλά.

To δικό σας ήταν ιδιαίτερο και λόγω ποικιλίας και συνεχούς εναλλαγής εδαφών και λόγω κάμπινγκ
:sm4:

solist7
19-11-2011, 02:05
Κλείνω με μια φωτογραφία που έχω βάλει wallpaper στο PC και δίνει το νόημα στον τίτλο της εκδρομής: "Ορεινή Έρημος".

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x575.


Μάγκες να `στε πάντα καλά να ταξιδεύετε και να μας ταξιδεύετε και μας...

Απίστευτες φωτογραφίες και περιγραφή απολαυστικότατη....

Καλή αντάμωση να έχουμε...

italos
20-11-2011, 20:03
Φατναστικοί όπως πάντα!!!

Ευχαριστούμε!

Markas
20-11-2011, 21:37
Επιτέλους .... πόσους πασατέμπους να φάμε ακόμα ???

... νάσαστε καλά κοπέλια να μας ταξιδεύετε ... έστω απ' τα "βρώμικα" ... :D:D:D


Σας κουράσαμε, αλλά το ευχαριστηθήκαμε! :D

Πραγματικα πολυ ωραιο "σιριαλ" με αρχη, μεση και τελος. Να εισαστε καλα, ηταν σαν να ημουν και εγω εκει μαζι σας...


Το λεει η ψυχη σας παιδια πολυ δυνατη εκδρομη !!!

Ναστε καλά κοπέλια!

To δικό σας ήταν ιδιαίτερο και λόγω ποικιλίας και συνεχούς εναλλαγής εδαφών και λόγω κάμπινγκ


Όντως ήταν ιδιαίτερο και θα μείνει για καιρό στο μυαλό μας. Και τα ταξιδιωτικά που φτιάχνουμε τα διαβάζουμε και εμείς αργότερα και τα ξαναζούμε. Γιαυτό πρωτοξεκινήσαμε να γράφουμε. Για να τα έχουμε να θυμόμαστε.


Μάγκες να `στε πάντα καλά να ταξιδεύετε και να μας ταξιδεύετε και μας...

Απίστευτες φωτογραφίες και περιγραφή απολαυστικότατη....

Καλή αντάμωση να έχουμε...

Με το καλό να ανταμώσουμε!

Φατναστικοί όπως πάντα!!!

Ευχαριστούμε!

Εμείς ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια Νικολή.

phoenix
27-11-2011, 10:45
ΑΨΟΓΟ
ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΣΟΥ
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

paschalis
04-12-2011, 17:38
Και ξαφνικα ανακαλυπτω πως δεν εχω σχολιασει την Εκδρομη!
Εδω και καιρο εχω καταλαβει πως αν και εκανα στο νησι 2500χλμ πριν χρονια δεν ειδα απολυτως τιποτα!
Αλλα αυτο....αυτο ηταν το τελειωτικο χτυπημα!
Σας περιμενουμε την Ανοιξη στην Πινδο να ανταποδωσουμε το καλο που μας κανετε:)

Markas
12-12-2011, 17:44
ΑΨΟΓΟ
ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΣΟΥ
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

Και ξαφνικα ανακαλυπτω πως δεν εχω σχολιασει την Εκδρομη!
Εδω και καιρο εχω καταλαβει πως αν και εκανα στο νησι 2500χλμ πριν χρονια δεν ειδα απολυτως τιποτα!
Αλλα αυτο....αυτο ηταν το τελειωτικο χτυπημα!
Σας περιμενουμε την Ανοιξη στην Πινδο να ανταποδωσουμε το καλο που μας κανετε:)

Ναστε καλά παιδιά και ευχαριστώ για την πρόσκληση Πασχάλη. Όταν με το καλό μπορέσω θα το χαρώ πάρα πολύ να με ξεναγήσεις στα δικά σας βουνά.

Προς το παρόν σας παραπέμπω σε ένα πολύ συγκινητικό για εμένα ντοκιμαντέρ που έτυχε να δω: ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ (http://www.gsforum.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-39/%CE%A4%CE%9F-%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%A3%CE%9C%CE%91-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%9F%CE%A5-26627/#post542835)