PDA

View Full Version : Ψάχνουν ακόμα για πρωθυπουργό!


MARK
08-11-2011, 23:42
Ψάχνουν ακόμα για πρωθυπουργό - Κορυφαίος υπουργός: Δύσκολα απόψε να έχουμε νέα κυβέρνηση

- Διαρροές για το όνομά Παπαδήμου κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία
- Μένει ή φεύγει από το υπ. Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος;
- Reuters: Μόνο λεπτομέρειες απομένουν για την ανακοίνωση του κ. Παπαδήμου
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ανασφάλεια επιτείνεται αφού ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Νωρίτερα και τυπικά οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων άρχισαν ήδη να αποστέλλουν τις παραιτήσεις τους προς τον πρωθυπουργό.

Οι επαφές είναι πολλές με το Μέγαρο Μαξίμου να διαρρέει πως υπάρχουν πολλά τηλέφωνα ανάμεσα στους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, ενώ κορυφαίος υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή ότι δύσκολα θα υπάρξει απόψε το βράδυ συμφωνία για τον νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση.

Μάλιστα, νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Ρουμελιώτη, αλλά τα όποια σενάρια φούντωσαν διαψεύστηκαν αμέσως.

Μέσα σε αυτό το κλίμα των παραιτήσεων και της αγωνίας για να βρεθεί επιτέλους ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Παπανδρέου προφανώς δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και εθεάθη το απόγευμα να πίνει αμέριμνος τον καφέ του σε καφενείο στο Ζάππειο.

Με ποιόν ήπιε καφέ το μεσημεράκι ο πρωθυπουργός στον Εθνικό Κήπο;

Πάντως, εξακολουθεί ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να φαίνεται έως αυτή την ώρα ο επικρατέστερος για την θέση του πρωθυπουργου. Κάποιοι εμφανίζονται πάντως βέβαιοι ότι το όνομα έχει κλειδώσει. Οι διαρροές γίνονται κυρίως από το στρατόπεδο της ΝΔ. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμα επιβεβαίωση από την κυβέρνηση ούτε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Εως αυτή την ώρα αμφίβολο είναι εαν θα μετέχει στη νέα κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών, αφού υπάρχουν ενστάσεις από κάποιες πλευρές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι λίγο πριν τις 4 αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας.

Από την ώρα άφιξης του Λ. Παπαδήμου χθες το απόγευμα στις πέντε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ξεκίνησε ένα “όργιο φημών” με αποτέλεσμα σε κάθε μετακίνηση τόσο του ίδιου, όσο και του Γ. Παπανδρέου ή του Α. Σαμαρά όλοι μιλούσαν για “πιθανή συνάντηση”.
Λίγο μετά τις 10 μια ακόμη πληροφορία εντός ή εκτός εισαγωγικών διαδόθηκε και μιλά για συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Λ. Παπαδήμο.

Μιλώντας στο πρωινό του Αντέννα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. είπε με νόημα ότι "το θέμα του Πρωθυπουργού θα κλείσει άμεσα, περιμένουμε τις ανακοινώσεις".

Μέχρι τώρα η Ν.Δ. δεν ήθελε τα στελέχη της να “φθαρούν” σε αυτή την κυβέρνηση που θα συνδεθεί με το “κούρεμα”, ωστόσο φαίνεται πως αυτό άλλαξε προκειμένου να βρεθεί μια λύση και η λύση αυτή φαίνεται πως θα “ακούει” στο όνομα Λ. Παπαδήμος που οι πληροφορίες τον ήθελαν να θέτει ως όρο τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

CPretenteriS
09-11-2011, 00:00
Τομάρια όρθια όλα !!! :mad::mad::mad:


CPS

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

tsak8
09-11-2011, 03:39
Παμε για πολιτική επιλογή ...καλημερα δραχμη!

Sent from my HD2