PDA

View Full Version : ΖΗΤΗΤΕ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ !!


giclas
16-11-2011, 15:24
Share (http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=213568&-V=articles) 0 ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Δύο ψηφοφόροι και οι δύο υποψήφιοι!

Γρίφος αποδεικνύονται για τους εφόρους Εκλογών η ανάδειξη κοινοταρχών και κοινοτικών συμβουλίων. Η πρόνοια της νέας νομοθεσίας που προβλέπει τη διεξαγωγή εκλογών σε όλες τις κοινότητες ανεξάρτητα από τον αριθμό των ψηφοφόρων, προκαλεί πολλές παραδοξότητες τις οποίες θα κληθούν οι έφοροι Εκλογών να αντιμετωπίσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κοινότητα Πραστειού στην Πάφο, όπου στον εκλογικό κατάλογο είναι μόνον δύο ψηφοφόροι και σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο ετοιμάζονται να υποβάλουν υποψηφιότητα για τη θέση του κοινοτάρχη.
http://www.politis.com.cy/politispics/ekloges.jpg
Το πρόβλημα που θα προκύψει δεν αφορά μόνον το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τη διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων, καθώς θα χρειαστούν και οι δύο από έναν ψηφοφόρο που θα τους υποστηρίζει και έναν που θα τους προτείνει. Ανάλογα προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και σε άλλες κοινότητες της Πάφου όπου oι ψηφοφόροι είναι λιγότεροι από δέκα. Οι κοινότητες Κιδάδι, Μούσερε και Κούρτακα αριθμούν έξι ψηφοφόρους, η κοινότητα Ανδρολίκου 14 ψηφοφόρους, η Αναδιού 19 και η Μηλιά αριθμεί είκοσι ψηφοφόρους. Σε όλες αυτές τις κοινότητες εκτιμάται πως θα διεξαχθούν εκλογές καθώς οι υποψήφιοι κοινοτάρχες θα είναι περισσότεροι τους ενός. Αξίζει να σημειωθεί πως στις περασμένες κοινοτικές εκλογές δεν είχε διεξαχθεί ψηφοφορία για τη θέση του κοινοτάρχη σε πέντε κοινότητες και σε άλλες τόσες για κοινοτικό συμβούλιο. Η θέση του κοινοτάρχη θεωρείται πλέον προνομιούχα, καθώς εξασφαλίζει μηνιαία αποζημίωση αλλά και σύνταξη. Σε περίπτωση πάντως που υπάρξει ισοψηφία στο εκλογικό αποτέλεσμα, γίνονται επαναληπτικές εκλογές, και αν πάλι δεν υπάρξει διαφορά, τότε ο κοινοτάρχης θα αναδειχθεί από τον έφορο με κλήρωση.

Οι επικείμενες δημοτικές και κοινοτικές εκλογές θεωρούνται οι πλέον πολύπλοκες και ήδη σε όλες τις επαρχίες γίνονται εντατικές προετοιμασίες. Μόνον στην Πάφο θα λειτουργήσουν για τους αυτόχθονες περισσότερα από 180 εκλογικά κέντρα και αναμένεται να εργαστούν πέραν των 650 υπαλλήλων για να στελεχώσουν τις εφορευτικές επιτροπές. Στην Πάφο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και κινούμενη κάλπη τουλάχιστον για τον Δήμο Πάφου, η οποία θα περιοδεύει στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Στην Πάφο, ο συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων ανέρχεται σε 54.325, εκ των οποίων οι 6.004 είναι κοινοτικοί.


Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» (http://www.politis-news.com/)
16/11/2011 - 13:20

giclas
16-11-2011, 15:29
Στο Μουσερε απο οτι ηξερα ηταν δυο κατικη (ζευγαρη )κε επηδι ο συζηγος ηταν αγραματος κοινοταρχης ηταν η συζηγος

ομως υπαρχου κε αλλα οφεληματα εκτος απο τον μησθο του κοινοταρχη οπως αγροφηλακη ταχηδρομειο μαζεμα σκυβαλον κ.α που ο μησθος ξεπερνα της 15,000 ευρο !!!

Arkas
16-11-2011, 15:30
.........στον εκλογικό κατάλογο είναι μόνον δύο ψηφοφόροι και οι δύο ετοιμάζονται να υποβάλουν υποψηφιότητα για τη θέση του κοινοτάρχη.

:sm3:

Sorry, αλλά δεν κρατήθηκα ... ;):D

giclas
16-11-2011, 15:38
γελατε γελατε μα παραδισο ναται :sm7:

ετσι στα αστηα αν καπιος το προσχεδιαση δυο χρονια πρην τα 15,000 χιλιαρηκα ειναι δυκατου χοργια οι επηχορηγισης κε μηνε εση Αρκα στα γελια τη να γελας χασκοντας !:sm7::sm7:

napgeo
16-11-2011, 15:40
Μιχάλη μου νόμιζα ότι εμείς ήμασταν για δέσιμο φίλε…………:sm7: