PDA

View Full Version : Παρουσίαση της BMW 320si WTCC 2006


KostasGS
28-12-2008, 10:40
Παρουσίαση της BMW 320si WTCC 2006

http://www.gsmforum.gr/upload/BMW320siWTCC2006.jpg

Η BMW ορίζει νέες τάσεις για το μέλλον – αυτή τη φορά στα αυτοκίνητα τουρισμού. Από τις 12 Σεπτεμβρίου, η κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων του Μονάχου εκθέτει την αγωνιστική έκδοση της νέας BMW Σειρά 3 στο 61ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA). Από το 2006, το όχημα θα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) της FIA και σε πολλές ακόμα αγωνιστικές κατηγορίες σε όλο τον κόσμο.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο ιπποδύναμης 275 bhp δημιουργήθηκε από την BMW Motorsport. Είναι η αγωνιστική έκδοση του ειδικού μοντέλου 320si της BMW, το οποίο θα διατίθεται από το δίκτυο BMW σαν έκδοση περιορισμένης παραγωγής από τον Δεκέμβριο του 2005. Όπως το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής, η αγωνιστική έκδοση BMW 320si θα αντλεί ισχύ από έναν ισχυρό δίλιτρο, εν σειρά τετρακύλινδρο κινητήρα. Το αυτοκίνητο συμμορφώνεται με τους κανονισμούς Super 2000 και είναι 45mm μακρύτερο και 36mm φαρδύτερο από τον προκάτοχό του.

Με το μοντέλο αυτό, η BMW θα συνεχίσει την παράδοση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ιδιωτικές συμμετοχές και το 2006. Εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), στο οποίο η BMW αγωνίζεται με εθνικές ομάδες, η επιτυχημένη αγωνιστική έκδοση BMW 320i συμμετέχει επίσης σε Πρωταθλήματα στη Δανία, Ιταλία, Ρωσία, Σουηδία και Ασία. Μέχρι τώρα, πάνω από 100 αγωνιστικά σπορ κιτ της Σειράς Ε46 έχουν πουληθεί σε αγωνιστικές ομάδες από τους διανομείς αγωνιστικών αυτοκινήτων & ανταλλακτικών BMW.

Ο Διευθυντής της BMW Motorsport, Mario Theissen σχολιάζει σχετικά, «Αυτοκίνητα τουρισμού χωρίς BMW είναι κάτι αδιανόητο – και δεν νοείται BMW χωρίς αυτοκίνητα τουρισμού. Είναι αυτά που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της μάρκας, και θα παραμείνουμε πιστοί σ’ αυτή την παράδοση. Εκτός από την εργοστασιακή υποστήριξη, ανέκαθεν προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τον αγωνιστικό τομέα προσιτό στους πελάτες μας και ταυτόχρονα να προσφέρουμε ένα πακέτο υψηλών επιδόσεων. Αυτή η παράδοση τώρα συνεχίζεται με την αγωνιστική έκδοση της νέας BMW Σειρά 3. Είμαι σίγουρος ότι το νέο μοντέλο θα γράψει ακόμα περισσότερα κεφάλαια στην επιτυχημένη ιστορία της BMW».

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, η BMW 320i διανύει τώρα την τελευταία της σεζόν. Έξι αγώνες πριν από τον τελικό, ο Dirk Müller (GER) της BMW Team Deutschland είναι πρώτος στην κατάταξη των οδηγών, και με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Andy Priaulx (GBR), ο οποίος αγωνίζεται για την BMW Team UK. Στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών προηγείται πάλι η BMW, που είναι πολύ πιθανό να φέρει τον τίτλο για μία ακόμα φορά στο Μόναχο.

Οι αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού είναι η πιο επιτυχημένη κατηγορία της BMW. Η μάρκα έχει μία εντυπωσιακή λίστα επιτυχιών: 20 νίκες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την άδεια της FIA και νικήτρια του πρώτου και μοναδικού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 1987. Τα τελευταία ένα-δυο χρόνια, η BMW ήρθε πρώτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της FIA ETCC. To 2004, ο Priaulx κέρδισε τον τίτλο των οδηγών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τεχνικές προδιαγραφές BMW 320si

Αγωνιστική έκδοση για το WTCC FIA 2006.

Μήκος: 4,535 mm
Πλάτος: 1,845 mm
Ύψος: περίπου 1,350 mm
Μεταξόνιο: 2,763 mm
Βάρος οχήματος: 1,140 kg (με οδηγό)
Τύπος κινητήρα: εν σειρά τετρακύλινδρος
Κυβισμός: 1,998 cc
Μέγιστη ισχύς: περίπου 275 bhp στις 8,400 στροφές περίπου
Μέγ. στροφές: 8,500 σ.α.λ. (σύμφωνα με τους κανονισμούς)
Μπλοκ κυλίνδρων: αλουμινένιος στροφαλοθάλαμος με ενισχυτική πλάκα έδρασης
Έλεγχος κινητήρα: BMW Motorsport ECU404
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: περίπου 45 λίτρων
Καύσιμο: στάνταρ καύσιμο, Αμόλυβδη Super Plus
Πλαίσιο/αμάξωμα: ατσάλινο, αυτοφερόμενο
Αεροδυναμικό πακέτο: εμπρός/πίσω σπόιλερ και προφυλακτήρες
θόλοι τροχών από CRFP/GFRP, πίσω φτερά από αλουμίνιο
Εμπρός άξονας: Διπλοί σύνδεσμοι, γόνατα Mc Pherson, ρυθμιζόμενη αντιστρεπτική δοκός
Πίσω άξονας: Aνεξάρτητη πέντε συνδέσμων, ρυθμιζόμενη αντιστρεπτική δοκός
Αμορτισέρ: Sachs, ρυθμιζόμενη συμπίεση/επαναφορά
Σύστημα πέδησης, εμπρός: δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της AP, σιδερένια δισκόφρενα διαμέτρου 332 mm
Σύστημα πέδησης, πίσω: δαγκάνες δύο εμβόλων της AP, σιδερένια δισκόφρενα διαμέτρου 280 mm
Τροχοί: αλουμινένιες ζάντες, SA 216 BBS
Κάθισμα: Recaro ProRacer HANS
__________________

Arkas
28-12-2008, 12:58
Γουστάρωωωωω!