PDA

View Full Version : Υβριδική εκδοχή του Jazz,


KostasGS
28-12-2008, 11:15
http://gsmforum.gr/new/Honda_Jazz.jpg




Η Honda αναμένεται να λανσάρει την υβριδική εκδοχή του Jazz, του δημοφιλούς μικρού της, το 2010, σύμφωνα με αναφορές που γίνονται όλο και πιο έντονες τελευταία. Το supermini με την οικολογική συνείδηση θα διαθέτει ένα βενζινοκινητήρα ο οποίος θα έχει βοήθεια από έναν ηλεκτροκινητήρα. Τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη θα προέρχονται από το Insight, το οποίο σημειωτέον θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2009.
Με τις διαστάσεις και το βάρος του Jazz σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο, οι εκπομπές CO2 θα κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν 90g/km.
Η Honda προβλέπει να πωλούνται περίπου 500.000 μονάδες από το υβριδικό Jazz κάθε χρόνο. Το Jazz θα είναι το τρίτο υβριδικό μοντέλο που δημιουργεί η ιαπωνική εταιρεία έπειτα από το Insight και το CR-Z coupe που θα αφιχθεί το 2010.
Επιπλέον η Honda ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία GS Yuasa για την ανάπτυξη και βελτίωση των μπαταρίων ιόντων-λιθίου με τις οποίες εξοπλίζονται τα υβριδικά αυτοκίνητα του ομίλου. Το μέλλον είναι υβριδικό όπως όλα δείχνουν τα πράγματα και η Honda έχει αφουγκραστεί από νωρίς την συγκεκριμένη τάση της αγοράς.

GS_maniac
28-12-2008, 12:21
Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που ζήσαμε όλοι μας και την τιμή του πετρελαίου που έφτασε στα 150 δολάρια το βαρέλι όλες οι αυτοκινητοβομηχανίες έπεσαν με τα μούτρα στην εξέλιξη υβριδικών και άλλων συστημάτων, τα οποία όμως με τις τρέχουσες τιμές (35 δολ το βαρέλι) φοβάμαι ότι για ακόμη μια φορά θα μείνουν στα χαρτιά.

Ας ελπίσουμε ότι προσπάθειες σαν αυτή της honda θα βρουν εφαρμογή και από άλλες εταιρείες

Arkas
28-12-2008, 12:58
Δυστυχώς ο ανταγωνισμός στα υβριδικά, είναι πενιχρός.
Αν δεν μπουν στο παιχνίδι και Ευρωπαϊκές εταιρείες, δεν βλέπω φως.