PDA

View Full Version : Κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα


skippybi
18-05-2009, 22:25
http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2009/05/swine-flu-mask-wearer.jpg
Το πρώτο κρούσμα του ιού H1N1 (γρίπη των χοίρων (http://www.otherside.gr/2009/04/gripi-twn-xoirwn/)) εντοπίστηκε και στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για έναν 19χρονο που επέστρεψε στη χώρα από τις ΗΠΑ και ο οποίος βρίσκεται στο Σισμανόγλειο. Πρόκειται για 19χρονο ταξιδιώτη που επέστρεψε στη χώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο νεαρός εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα και μετέβη στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Αρχικά, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
«Ευρισκόμενος στη Γενεύη, στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενημερώθηκα πριν από λίγα λεπτά από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ότι στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ εξετάζεται αυτή τη στιγμή και αναμένεται να επαληθευτεί με τον δεύτερο έλεγχο, ο εντοπισμός στη χώρα μας του πρώτου κρούσματος του νέου ιού της γρίπης Η1Ν1. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο που επέστρεψε στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
» Εφόσον υπάρξει και η τυπική επιβεβαίωση, σύμφωνα πάντα με τους διεθνείς κανονισμούς, θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ.»

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ότι το ύποπτο περιστατικό βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο και προστασία και κανένας απολύτως φόβος υπάρχει για τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Τελικά το απόγευμα της Δευτέρας δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα και της δεύτερης εξέτασης, τα οποία επιβεβαίωσαν τα ευρήματα της πρώτης εξέτασης.
Έκτακτη σύσκεψη

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος επέστρεψε στην Αθήνα και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο το πρωί της Τρίτης.




Πηγή: Otherside.gr

Gazi
18-05-2009, 22:47
Χμμμ...Μάλιστα...<<Ωραία πράγματα>>..Και επειδή δεν γνωρίζω ρε παίδες,τί γίνετε με αυτή την αρρώστια?Δεν υπάρχει αντίδοτο?Μακάρι να γίνει καλά και το παληκάρι το συντομότερο με οποιοδήποτε τρόπο και ανώδυνα και για αυτόν αλλά και για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
19-05-2009, 02:27
Περαστικά του και ...... βοήθειά μας .....:hmmm:

EOD-K9
19-05-2009, 05:39
Ωχ καλοκαιριάζει κιόλας και αρχίσανε και τα τσάρτερ :(

doukas tasos
19-05-2009, 09:20
Χμμμ...Μάλιστα...<<Ωραία πράγματα>>..Και επειδή δεν γνωρίζω ρε παίδες,τί γίνετε με αυτή την αρρώστια?Δεν υπάρχει αντίδοτο?Μακάρι να γίνει καλά και το παληκάρι το συντομότερο με οποιοδήποτε τρόπο και ανώδυνα και για αυτόν αλλά και για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο!



Ελπίζουν σε 4-5 μήνες να το βρούν το εμβόλιο..........

SenseiG
19-05-2009, 12:15
:hmmm: ο θεος μαζι μας.Ελπιζω να το περασουμε ανεμακτα.

essel
19-05-2009, 22:09
και μάλλον αν κατάλαβα καλά από τις ειδήσεις΄υπάρχει και 2 κρούσμα...οπότε ....πάντα ανοιχτές συναντήσεις παιδιά....

Arkas
19-05-2009, 22:16
Η είδηση της στιγμής είναι ότι και ο ίδιος ο Αβραμόπουλος ταξίδευε στη ίδια πτήση με τον 19χρονο!

Μέτρα πρόληψης:

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα μέτρα ατομικής υγιεινής, όπως το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό και σαπούνι, η κάλυψη της μύτης και του στόματος με χαρτομάνδηλο μιας χρήσεως κατά τη διάρκεια βήχα ή φταρνίσματος και η αποφυγή της επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη και τα μάτια. Επίσης πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, αλλά και οι χώροι με συνωστισμό. Σε περίπτωση, τέλος, που κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης παροτρύνεται να επισκεφθεί άμεσα γιατρό.
Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται ο πυρετός πάνω από 38 βαθμούς, ο βήχας, ο πονόλαιμος, η μυαλγία, η κεφαλαλγία, η ρινική καταρροή και η δύσπνοια. Στην περίπτωση ύπαρξης αυτών των συμπτωμάτων οι ασθενείς θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ στον αριθμό 210-5212054.

skippybi
19-05-2009, 22:46
ευχαριστούμε Δημήτρη!!!;)

gbmw
20-05-2009, 00:26
:hmmm::hmmm::hmmm: