PDA

View Full Version : ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ!


black_hawk
22-12-2011, 00:52
http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/12/audacious_project-e1324467032803.jpg

Επιστήμονες του University of Nottingham έχουν ξεκινήσει ένα πολύ φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη βιολογικών κυττάρων (Towards a Biological Cell Operating System ή AUdACiOuS), όπου θα είναι εφικτός ο επαναπρογραμματισμός τους όπως σε ένα λειτουργικό σύστημα υπολογιστή, με στόχο τη δημιουργία νέων μορφών ζωής!

Σύμφωνα με τον καθηγήτη Natalio Kransogor:

“Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κύτταρο που θα ισοδυναμεί με ένα λειτουργικό σύστημα υπολογιστή, έτσι ώστε να είναι εφικτός ο επαναπρογραμματισμός μιας ομάδας κυττάρων για την εκτέλεση οποιασδήποτε λειτουργίας, χωρίς να απαιτείται τροποποίηση του υλικού του. Μιλάμε για ένα φιλόδοξο στόχο που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη πρωτότυπων μορφών ζωής, οι οποίοι δε συναντώνται στη φύση, και στην προσαρμογή τους για την εκτέλεση νέων και χρήσιμων λειτουργιών”

Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να επηρρεάσουν τα πάντα, από νέες πηγές τροφής μέχρι ιατρικές ανακαλύψεις, όπως είναι στοχευμένα φάρμακα για κάθε ασθενή ή δημιουργία μοσχευμάτων!

“Αυτή τη στιγμή, κάθε φορά που θέλουμε ένα κύτταρο να εκτελέσει συγκεκριμένη νέα λειτουργία, αναγκαζόμαστε να το επαναδημιουργούμε από την αρχή, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι για να τροποποιηθεί η συμπεριφορά ενός κυττάρου αρκεί να “πειράξουμε” το DNA του, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, καθώς συχνά λαμβάνουμε αντίθετα αποτελέσματα και επιστρέφουμε στην αρχή. Εάν το project AUdACiOuS επιτύχει, σε πέντε χρόνια θα είμαστε σε θέση να προγραμματίζουμε κύτταρα βακτηρίων μέσα σε υπολογιστή, να αποθηκεύουμε τον νέο “κώδικα” και να τον ενσωματώνουμε σε νέα κύτταρα”
(link) (http://www.techgear.gr/audacious-project-reprogrammable-cells-to-create-new-life-forms-35744/)

ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ!
(Oπως ολα τα πραγματα, εξαρταται ποια "χερια" θα το χειριστουν το θεμα..:hmmm: )

adventure
22-12-2011, 08:30
:hmmm::hmmm::hmmm:

Aggelos-Syros
28-12-2011, 13:34
:hmmm::hmmm::hmmm:
:cool::cool: