PDA

View Full Version : ... ή έλλειψη πολιτισμού


ckk
05-01-2012, 11:55
Για 13 χρόνια ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κρατούσε κενή τη θέση του ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ώστε να εξασφαλίσει τη σύνταξή του από το πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα εμπόδιζε κάποιον άλλο καθηγητή να διδάξει τους φοιτητές.
Σχετική καταγγελία είχε κάνει πρόσφατα ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, που είχε δηλώσει σχετικά: «Αν ο κ. Παπαδήμος πραγματικά πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να δράσουμε με γενναιότητα, αποδεσμευόμενοι από τα κεκτημένα μας, τον καλώ να δώσει το παράδειγμα. Πώς; Παραιτούμενος από τη θέση του καθηγητή που κατέχει στο Τμήμα μου, σε κατάσταση αναστολής για πάνω από δέκα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε έναν νέο επιστήμονα για να διδάσκει τους φοιτητές μας. Μπορεί να χάσει ένα ευτελές μέρος της σύνταξής του, όμως με αυτή την κίνηση θα καθιστούσε πειστικότερες τις προτροπές του προς τους υπόλοιπου.



Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να εμφυσήσει ελπίδες...

Προσέξτε πόσα χρόνια (13) ξεπερνάει το θέμα της ηθικής - του λειτουργήματος και δικαιώματος των παιδιών για μόρφωση - του δικαιώματος του νέου καθηγητού στην ανάληψη της έδρας - και επιμένει στην μικροαστική του σύνταξη.

Τί θέση μπορεί να έχει στην συνείδηση των πολιτών? Πώς θα καλέσει τον λαό σε περαιτέρω θυσίες? Πώς τον καλεί ήδη...

ortho
06-01-2012, 00:36
Τα τρωκτικά μασάνε παντού......

Δεν κρεμιούνται λέω γω από τις γραβάτες τους.....