PDA

View Full Version : Βαρύ θα πέφτει το δεύτερο ΙΧ αυτοκίνητο


GS_maniac
29-12-2008, 03:15
http://www.imageshack.gr/files/u6iycrt5vctv2eyzknh3.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=u6iycrt5vctv2eyzknh3.jpg)


Το δεύτερο και πολύ περισσότερο το τρίτο Ι Χ αυτοκίνητο θα πληρώνει τη «νύφη» των τεκμηρίων, που μπαίνουν στη ζωή μας μετά το νέο έτος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για το δεύτερο και το τρίτο Ι Χ το ελάχιστο κόστος χρήσης θα ισχύει ανεξαρτήτως κυβισμού.
Αυτό σημαίνει ότι το ελάχιστο κόστος χρήσης θα προστεθεί αμέσως στο τεκμαρτό εισόδημα, που πρέπει να δηλώνει κάποιος για να μην έχει επιπλέον φορολογία μέσω τεκμηρίων.
Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 1600 κ. ε. και ένα δεύτερο 1.400 κ. ε., τότε στα τεκμήριά του θα προστεθεί το κόστος χρήσης του «μικρού» αυτοκινήτου. Εάν μάλιστα κατέχει εξοχικό και…σπίτι στο χωριό, χρειάζεται μια δουλειά για να καλύπτει τα τεκμήρια της εφορίας.
Εκείνο, που επίσης πρέπει να θεωρείται σίγουρο είναι ότι καταργείται η σημερινή απαλλαγή, που προβλέπεται για την απόκτηση αυτοκινήτου εργοστασιακής αξίας έως 50.000 ευρώ. Αυτοί δηλαδή, που εξάντλησαν το όρια της συγκεκριμένης απαλλαγής θα βρεθούν στην οπωσδήποτε δυσάρεστη θέση να υπόκεινται σε επιπλέον, των δηλωμένων εισοδημάτων τους, φόρο.
Εκείνο, που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι το όριο του ελαχίστου κόστους χρήσης και συντήρησης, που προς το παρόν προσδιορίζεται γενικά άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών. Ο ακριβής προσδιορισμός του όμως έχει σημασία για χιλιάδες κατόχους αυτοκινήτων. Πάντως από αυτό το όριο κυβικών και άνω, θα ισχύουν τα ποσά, πολύ κοντά σε αυτά της πρότασης του συνδέσμου εισαγωγέων αυτοκινήτων.
Τέλος, μυστήριο παραμένει ο τρόπος φορολόγησης μοτοσικλετών, των οποίων ο κάτοχος διαθέτει και αυτοκίνητο.


πηγή : zougla.gr

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
29-12-2008, 12:46
................, πολύ κοντά σε αυτά της πρότασης του συνδέσμου εισαγωγέων αυτοκινήτων.

Τέλος, μυστήριο παραμένει ο τρόπος φορολόγησης μοτοσικλετών, των οποίων ο κάτοχος διαθέτει και αυτοκίνητο.




Γρήγορα .... γρήγορα,
να πουλήσουμε το αυτοκίνητο !!!:hmmm:





.

Arkas
29-12-2008, 13:45
Έτσι ή αλλιώς, θα μας τα πάρουν πάλι.

Dionisis
29-12-2008, 18:59
το πατινι φορολογητε απο τον Αλογοσκουφη ??
(γαιδουρομπερες).....χα χα χα χ αχα