PDA

View Full Version : Συγκριτικό 4άρων on off ελαστικών (προσωπική εμπειρία)


ALX
18-01-2012, 10:15
Έχοντας αλλάξει 4 διαφορετικά ελαστικά στο GS, θα ήθελα να κάνω ένα συγκριτικό για να βοηθήσω όσους ενδιαφέρονται για αλλαγή ελαστικών και δεν έχουν αποφασίσει τι θα βάλουν.
Είναι πολύ σημαντικό πιστεύω, όταν η αξιολόγηση κάποιων ελαστικών γίνονται πάνω στο ίδιο μηχανάκι με τον ίδιο αναβάτη.
Από μηχανάκι σε μηχανάκι, η συμπεριφορά αλλάζει, όπως και οι γνώμες των διαφόρων αναβατών, είναι τελείως διαφορετικές τις περισσότερες φορές.


Τα 4 ελαστικά, είναι τα Metzeler Tourance, τα Continental Contitrail Attack, τα Metzeler Tourance EXP και τα Dunlop TrailMax TR91.

Πάμε λοιπόν...

Ταχύτητα θερμοκρασίας

Metzeler Tourance:
Δεν θεωρείται από τα λάστιχα που ζεσταίνονται εύκολα (ειδικά από μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού) αλλά όταν ζεσταθούν κάνουν όπως πρέπει την δουλειά τους, αναλόγως πάντα της ποιότητας του οδοστρώματος. Στην πόλη, δεν ζεσταίνονται ποτέ κανονικά και θέλουν μια προσοχή σε "γυαλισμένα" οδοστρώματα. Από τα 4 όμως ελαστικά, μένει στην 4η θέση.
Continental Contitrail Attack:
Ένα ακόμα ελαστικό που αργεί να ζεσταθεί. Χρειάζεται κάποια χιλιόμετρα για να έρθει σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας και να αρχίσει να σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Σε σχέση με το από πάνω ελαστικό, είναι πιο γρήγορο στο ζέσταμα. 3η θέση λοιπόν
Metzeler Tourance EXP:
Εδώ τα πράγματα βελτιώθηκαν σε σχέση με τον προκάτοχό τους. Τα EXP ζεσταίνονται πιο γρήγορα από τα απλά Tourance αλλά και πάλι, δεν διεκδικούν δάφνες ταχύτητας ζεστάματος. Είναι από τα ελαστικά που στην πόλη ίσως δεν θα ζεσταθούν ποτέ κανονικά, εκτός κι αν κάνεις μεγάλες διαδρομές. Θα το τοποθετούσα παρέα με το Continental σε αυτό το χαρακτηριστικό αλλά επειδή το ένιωθα καλύτερα, πάει στη 2η θέση.
Dunlop TrailMax TR91:
Το ελαστικό που έχω αυτή τη στιγμή επάνω στο GS και το οποίο έφτασε στο τέλος του και πάει για αλλαγή όπου να 'ναι. Από τα 4 ελαστικά που έχω δοκιμάσει στο GS, το Dunlop είναι ο βασιλιάς του ζεστάματος. Ζεσταίνονται αρκετά γρήγορα, κάτι που βοηθά πολύ την κίνηση στη πόλη. Άρα παίρνει την πρώτη θέση μεταξύ των 4άρων ελαστικών.

Αντοχή στα χιλιόμετρα

Μetzeler Tourance:
Ένα μεγάλο προσόν του Tourance είναι η αντοχή του στις πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα. Αν δηλαδή δεν είσαι όλη την ώρα στο παντιλίκι, τα λάστιχα φτάνουν αξιοπρεπώς ακόμα και τα 20000χιλ. Αν αυτό συνδυαστεί με την καλή λειτουργία που έχουν σε όλο αυτό το φάσμα των χιλιομέτρων που αντέχουν, μιλάμε απλά για ένα πολύ καλό λάστιχο για κάποιον που ενδιαφέρεται για την αντοχή σε χιλιόμετρα. Ιδανικό λοιπόν για μεγάλα ταξίδια με μεγάλο φόρτωμα. Με τέτοια επίδοση, πιάνει το Νο1 στην χιλιομετρική απόδοση μεταξύ των 4άρων ελαστικών.
Continental Contitrail Attack: Άλλος ένας μάστερ του είδους. Ένα ελαστικό που δεν τελειώνει ποτέ! Δεν έφτασα μέχρι το τέλος της ζωής τους, αλλά στα 10000χιλ που τα έβγαλα από πάνω και τα πούλησα, ήταν ακόμα σχεδόν καινούρια! Πιθανολογώ ότι άνετα μπορούσαν να φτάσουν τις 20000χιλ. Ένα σκληρό ελαστικό που όμως δεν ταιριάζει στους Ελληνικούς δρόμους. Μαζί με τα απλά Tourance θα μπορούσαν να μοιραστούν την 1η θέση αλλά επειδή δεν τα έφτασα ποτέ μέχρι τα 20000χιλ, τα αφήνω στην 2η θέση.
Metzeler Tourance EXP: Ίσως το ιδανικότερο ελαστικό από άποψη χιλιομετρικής απόδοσης και απόδοσης κρατήματος. Η ζωή του κυμαίνεται στο μέσο όρο της κατηγορίας. Ούτε πάρα πολλά χιλιόμετρα, ούτε πολύ λίγα. Η ζωή τους φτάνει περίπου τις 15000χιλ πριν ζητήσουν αλλαγή. Εύλογα παίρνει την 3η θέση στην κατάταξη.
Dunlop TrailMax TR91: Ο αδύναμος κρίκος μεταξύ των 4άρων ελαστικών. Πολύ μικρή διάρκεια ζωής. Στα 10000χιλ πια κι είναι για αλλαγή. Ένα περίεργο ελαστικό που ενώ δείχνει να έχει σκληρή γόμα, τρώγεται εύκολα. Συνεπώς, τελευταίο (4ο) και καταϊδρωμένο το Dunlop σε αυτό το χαρακτηριστικό.


Αυτό που ονομάζουν οι ξένοι "Handling"

Metzeler Tourance:
Δεν μπορώ να πω πως είναι από τα κορυφαία του χαρακτηριστικά, όμως δεν είναι και κακό. Θα το τοποθετούσα πάνω από τον μέσο όρο, αφού το κράτημα που έχει σε συνδυασμό με την λιγάκι γρήγορη κορώνα, το κάνουν να μπορεί να ανταπεξέρχεται εύκολα τον ανταγωνισμό αν και πια με τις καινούριες τεχνολογίες των ανταγωνιστών, έχει μείνει πίσω. Οι εναλλαγές της κατεύθυνσης είναι σχετικά εύκολες και δεν σε τρομάζει ακόμα κι αν επιχειρήσεις να πιέσεις να γίνουν ακόμα πιο γρήγορα και απότομα. Παρόλα αυτά, δεν είναι το ιδανικό ελαστικό για στροφιλίκια. 4η θέση λοιπόν.
Continental Contitrail Attack: Το αμέσως πιο δυνατό σημείο των Conti μετά την χιλιομετρική απόδοση, ίσως είναι αυτό. Πάρα πολύ καλό ελαστικό στον χειρισμό. Η μοτοσυκλέτα δείχνει αέρινη στις εναλλαγές κατεύθυνσης, οι οποίες γίνονται με την σκέψη και μόνο. Το ευχαριστιέσαι πολύ στις στροφές αυτό το πράγμα, γιατί δεν σε κουράζει η προσπάθεια αλλαγής της κατεύθυνσης από στροφή σε στροφή. 1η θέση σε αυτό το χαρακτηριστικό.
Metzeler Tourance EXP: Το EXP από την άλλη, βρίσκεται κάπου στη μέση. Δεν είναι Conti στις εναλλαγές κατεύθυνσης, αλλά ούτε σαν τον προκάτοχό του. Είναι ένα ελαστικό με στιβαρότητα μέσα στη στροφή που αλλάζει εύκολα κατεύθυνση όταν θέλεις να παίξεις στα στροφιλίκια, αλλά η κορώνα δεν είναι από αυτές που τις λένε γρήγορες και θέλει μια προσπάθεια στο να πετάξεις την μοτοσυκλέτας από την μία πλευρά στην άλλη. Παρόλα αυτά, προσωπικά ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που αντιδρούσαν τα ελαστικά σε αυτόν τον τομέα. 3η θέση αν και θα μπορούσαν να του δώσω και την 2η, αλλά χάνει στα σημεία.
Dunlop TrailMax TR91: Αν έπρεπε να βαθμολογίσω και τα 4 ελαστικά σε αυτό τον τομέα, το Dunlop θα ήταν στην δεύτερη θέση, χάνοντας πάνω στο νήμα που λένε την πρωτιά από τα Conti. Ένα ελαστικό με γρήγορη κορώνα που σε βάζει στη πρίζα να πάιξεις στα στροφιλίκια με την εύκολη εναλλαγή κατεύθυνσης.


Ποιότητα κύλισης

Metzeler Tourance:
Αυτή θα την έβαζα στο μέσο όρο κι αυτό γιατί δεν είναι και το πιο ήσυχο ελαστικό. Ίσως αυτή η αντοχή που έχει στα πολλά χιλιόμετρα του οδομετρητή, να το κάνουν λίγο πιο θορυβώδες κατά την κύλιση. Όπως επίσης και η απαλότητα που νιώθεις όταν το οδηγείς δεν είναι από τις καλύτερες, λόγω της πιο σκληρής γόμας.4η θέση λοιπόν.
Continental Contitrail Attack: Ένα ακόμα καλό χαρακτηριστικό των Conti. H ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή χωρίς θορύβους. Ευχάριστο ελαστικό θα έλεγα σε αυτό τον τομέα. 1η θέση
Metzeler Tourance EXP: Μία από τα ίδια με το Conti είναι και το EXP. Ένα ελαστικό που δεν σε κουράζει στις βόλτες και τα ταξίδια. Απορροφά τους κραδασμούς από την άσφαλτο και δεν κάνει θόρυβο. Θα το τοποθετούσα στη 2η θέση με μικρή διαφορά από τα Conti.
Dunlop TrailMax TR91: Δυστυχώς η Dunlop με απογοήτευσε σε αυτό τον τομέα. Από την πρώτη στιγμή που κινήθηκε η μοτοσυκλέτα με αυτά τα ελαστικά, ένιωσα να περνάνε όλοι οι κραδασμοί από την άσφαλτο στο σώμα μου. Το ελαστικό αυτό δεν απορροφούσε τους κραδασμούς οι οποίοι περνούσαν σχεδόν ατόφιοι στη μοτοσυκλέτα και κατ' επέκταση σε μένα. Αυτό είναι μεγάλο μείον όσον αφορά την ποιότητα κύλισης και την άνεση του αναβάτη. Επίσης, μετά τα 100χαω υπάρχει έντονος θόρυβος που κουράζει. Στην 3η θέση λοιπόν το Dunlop.



Στεγνό καλό οδόστρωμα

Metzeler Tourance:
Το Tourance κρατάει αρκετά καλά για το είδος του, με οποιονδήποτε τρόπο οδηγάς την μοτοσυκλέτα σου από την στιγμή που θα ζεσταθεί. Έχει μεγάλα περιθώρια κλήσης και κρατάει αρκετά καλά ακόμα και με μεγάλες κλίσεις. Δεν σε τρομάζει εύκολα, και σου δίνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση όταν οδηγείς.
Continental Contitrail Attack: Το Conti εδώ μου τα χάλασε. Όταν με πούλησε δύο φορές μέσα σε ένα διήμερο με καλή άσφαλτο, έπαψα να τα εμπιστεύομαι. Πιο καλά θα έλεγα, ότι δεν σε προειδοποιούν. Εκεί που οδηγούσα μια χαρά στις στροφές, ξαφνικά κι εκεί που με άλλα ελαστικά δεν θα υπήρχε θέμα, είχα παράξενα γλιστρήματα χωρίς καμία προειδοποίηση. Γλιστρήματα που λόγω τύχης (ίσως και εμπειρίας) τα έσωσα ενώ θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία. Γι' αυτό και μόνο, τα κατατάσσω στη τελευταία θέση. Η έλειψη προειδοποίησης, είναι σοβαρό θέμα σε ένα ελαστικό.
Metzeler Tourance EXP: Ίσως το καλύτερο ελαστικό από άποψη κρατήματος/προειδοποίησης. Στρίβεις με όλα κάτω κι όταν είναι να γλιστρήσει θα "σου το πει" λίγο νωρίτερα. Προβλέψιμα όλα. Στα δύο ζευγάρια που έχω αλλάξει και στα περίπου 30000χιλ που έχω κάνει μαζί τους, ποτέ δεν με πρόδωσαν/πούλησαν. Ήταν ίσως το ελαστικό που ευχαριστήθηκα πιο πολύ στα στροφιλίκια! Πρώτη θέση λοιπόν!
Dunlop TrailMax TR91: Θα το έβαζα παρέα με το EXP, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορώ. Δεν κατάφεραν ποτέ να με πείσουν όπως τα EXP. Ναι μεν δεν γλίστρισα πουθενά, ναι μεν κρατούσαν απίστευτα (όπως και τα EXP) αλλά πάντα είχα ένα φόβο μέσα μου μήπως εκεί στο όριο γλιστρήσουν ξαφνικά. Δεν ένιωθα προειδοποίηση. Αυτό βέβαια ίσως ήταν από το ότι είχαν κι άλλο να μου δώσουν πριν την προειδοποίηση, που ποτέ όμως δεν το έφτασα. Δεν μπορώ λοιπόν να το πω με σιγουριά. Για μένα όμως μαζί με το EXP είναι τα κορυφαία ελαστικά στο κράτημα σε καλή άσφαλτο. Οριακά λοιπόν στη 2η θέση.


Στεγνό αλλά όχι καλό οδόστρωμα.

Metzeler Tourance:
Μιλάμε για πολυκαιρισμένη άσφαλτο που έχει εκείνο το γνωστό άσπρο χρώμα. Σε τέτοιου είδους οδοστρώματα, κι αναλόγως που βρίσκονται αυτά (ορεινά ή πεδινά) το λάστιχο δουλεύει καλά. Εκτός από κείνους τους δρόμους που είναι εντελώς χωρίς πρόσφυση όπου εκεί όσο και να προσπαθούν δεν βρίσκουν όπως κάποια άλλα. Στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους και παρόλη αυτήν την ασπρίλα που βλέπεις στο οδόστρωμα, κατά περίεργο τρόπο κρατάει πολύ καλύτερα απ' ότι στους αντίστοιχους πεδινούς δρόμους.
Continental Contitrail Attack: Εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Το Conti δεν με ικανοποίησε. Όταν έριχνα την μοτοσυκλέτα στη στροφή, είχα μια ασάφεια στο πως πατάει και μόλις πίεζα λίγο περισσότερο, αρχίζανε τα γλιστρήματα. Θα τα κατατάξω παρέα με το Tourance κι αυτό χαριστικά επειδή είναι πιο καινούριο τεχνολογικά.
Metzeler Tourance EXP: Και εδώ τα EXP δείχνουν χαρακτήρα. Το κράτημα είναι αρκετά καλό, σε βαθμό που ίσως δεν το περίμενες από ένα ελαστικό διπλής χρήσης. Μόνο στους δρόμους που ήταν πραγματικά "γυαλί" δεν κρατούσε. Σε όλους τους υπόλοιπους δεν είχα κανένα θέμα.
Dunlop TrailMax TR91: Τα ίδια και για το Dunlop. Μαζί με το EXP νομίζω ότι μοιράζονται την κορυφή.


Βρεγμένο οδόστρωμα με ικανοποιητική άσφαλτο

Metzeler Tourance:
Κρατάει αλλά όχι πολύ καλά. Κάποια άλλα πιστεύω μπορούν και καλύτερα απ' το Tourance. Σε βρεγμένη άσφαλτο που γλιστράει χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και όχι απότομες κινήσεις. Το πλάγιασμα το ξεχνάμε και οδηγούμε όσο πιο απαλά μπορούμε. Ίσως το πιο αδύνατο σημείο του ελαστικού. 3η θέση γιατί υπάρχουν και χειρότερα! (δείτε παρακάτω)
Continental Contitrail Attack: Ό,τι χειρότερο έχω βάλει στο μηχανάκι μου. Αυτό που έζησα μαζί του σε βρεγμένους δρόμους, δεν θα ήθελα να το ξαναζήσω. Το ελαστικό γλιστρούσε απίστευτα. Στις στροφές... τρόμος! Έπρεπε να στρίβεις όρθιος για να μην φας τα μούτρα σου. Κρίμα... γιατί πρόκειται για ένα καινούριο τεχνολογικά ελαστικό. 4η θέση και με μεγάλη διαφορά από την 3η!
Metzeler Tourance EXP: Ο μέσος όρος και πάλι για το EXP. Ένα ελαστικό που τα κάνει όλα καλά, αλλά όχι τέλεια. Το κράτημα στη βροχή είναι καλό έως πολύ καλό. Με λίγη προσοχή, δεν προβληματίστηκα πουθενά ιδιαίτερα.2η θέση.
Dunlop TrailMax TR91: Ότι καλύτερο έχω φορέσει στη βροχή. Απίστευτο κράτημα. Ένιωθα τη μοτοσυκλέτα λες και πατάει σε καινούρια στεγνή άσφαλτο! Ναι τα παραλέω, αλλά πραγματικά όταν έχεις τέτοια αίσθηση σε βρεγμένο οδόστρωμα και μάλιστα στη πόλη... τι άλλο να πεις? Πραγματικά βγάζω το καπέλο στη Dunlop σε αυτό το χαρακτηριστικό. 1ο και με διαφορά από το δεύτερο!


Χώμα

Metzeler Tourance:
Όπως τα περισσότερα λάστιχα της κατηγορίας, έχουν ασφάλτινο προσανατολισμό και σχεδίαση. Οπότε δεν περιμένουμε πολλά πολλά στο χώμα. Έτσι οι χωμάτινες διαδρομές δεν είναι δυνατό σημείο για το ελαστικό. Μπορείς όμως να κάνεις άνετες διαδρομές χωρίς τον φόβο να σου πάθει κάτι, καθώς έχει πολύ ενισχυμένο σκελετό σε σχέση με άλλα και μεγαλύτερο ποσοστό off από τα άλλα τρία του συγκριτικού.
Continental Contitrail Attack: Δεν πάτησα πολύ χώμα με αυτά, αλλά η άποψή μου είναι ότι δεν κάνουν γι' αυτή τη δουλειά. Το λάστιχο είναι σχεδόν ασφάλτινο. 4η θέση λοιπόν.
Metzeler Tourance EXP: Πολύ λίγο χώμα και με αυτά. Αν πρέπει να τα κατατάξω κάπου, θα είναι στην 2η θέση, πίσω από τα απλά Tourance.
Dunlop TrailMax TR91: Με αυτά δεν μπήκα καθόλου χώμα. Η χάραξη βεβαίως δείχνει να είναι στις δυνατότητες του EXP. Θα το έβαζα λοιπόν στην 2η θέση παρέα με το EXP παρόλο που αυτό δεν το δοκίμασα στο χώμα.


Λάσπη

Metzeler Tourance:
Στην λάσπη είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, γιατί ο ασφάλτινος προσανατολισμός και χάραξη του πέλματος δεν βοηθούν καθόλου. Έτσι όταν βρεθείς σε τέτοιες καταστάσεις θέλει πολύ προσοχή γιατί το λάστιχο μετατρέπεται πολύ εύκολα σε "σλικ" αφού η λάσπη γεμίζει τα αυλάκια του πέλματος και έτσι δεν έχεις καθόλου πρόσφυση πια.
Continental Contitrail Attack: Δεν μπήκα ποτέ.
Metzeler Tourance EXP: Δεν μπήκα ποτέ.
Dunlop TrailMax TR91: Δεν μπήκα ποτέ.

...AND THE WINNER IS:

Ισοπαλία των Metzeler Tourance EXP με τα Dunlop Trail Max TR91. Tα δύο αυτά ελαστικά αλλού κερδίζουν κι αλλού χάνουν μεταξύ τους, αλλά όποιο και να βάλεις, σίγουρα θα μείνεις ευχαριστημένος. Δίνεις προτεραιότητα σε αυτά τα σημεία που σε ενδιαφέρουν βάζοντας μπροστά εκείνο που είναι δυνατότερο στον συγκεκριμένο τομέα και επιλέγεις.
Αν δεν σε νοιάζει η μικρή χιλιομετρική απόδοση και θέλεις κορυφαίες επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο, πας σίγουρα για Dunlop αφηφώντας τους κραδασμούς και τον θόρυβο .
Aν θες καλή χιλιομετρική απόδοση αλλά και καλές επιδόσεις γενικώς με άνεση στα ταξίδια, πας στο EXP.

ΑLX

andreas 75
18-01-2012, 11:38
:sm4:

CPretenteriS
18-01-2012, 11:43
Θα συμφωνήσω σε όλα για τα EXP... Έχω κάνει 32.000km μέχρι στιγμής και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!!! ;)

dimitrisb
18-01-2012, 11:48
Thanks Alex! :)

Έχω τα EXP στη μοτο. Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Ευτυχώς ποτέ δεν με πρόδωσαν.΄
Πάντως και στην πόλη έχω παρατηρήσει ότι καλά ζεσταίνεται.
Διανύοντας μικρές αποστάσεις κάποιες στιγμές, της τάξης των 5-7 km σε οδοστρώματα όχι και τόσο καλά δεν μου γλίστησε σε απότομα φρεναρίσματα, ούτε το ABS ενεργοποιήθηκε ... ;):)

Καλές βόλτες με τα "πατούμενα" που θα επιλέξεις. :)

dimitrisb
18-01-2012, 11:49
Θα συμφωνήσω σε όλα για τα EXP... Έχω κάνει 32.000km μέχρι στιγμής και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!!! ;)



Κωστή,
με τα ίδια λάστιχα ... ?? :confused:

teo71
18-01-2012, 12:32
Ένα μεγάλο μπράβο, που έκανες τον κόπο να γράψεις τόσο εμπεριστατωμένα ένα συγκριτικό για όλα τα λάστιχα που έχεις φορέσει...

:sm8:

southern
18-01-2012, 12:36
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου.:sm8:

264George
18-01-2012, 12:51
ALX,
πολύ καλό πόστ.

( θα το ξαναδιαβάσω. . )

CPretenteriS
18-01-2012, 12:52
Κωστή,
με τα ίδια λάστιχα ... ?? :confused:

Όχι ρε Μήτσε... στα 20.000km μπήκαν καινούρια... ;)

dimitrisb
18-01-2012, 13:03
Όχι ρε Μήτσε... στα 20.000km μπήκαν καινούρια... ;)


Έλεγα ...;):)
Κομπλέ σε βρίσκω! :)

adventure
18-01-2012, 13:20
Πολύ καλό ποστ αν και το συγκριτικό είναι με τα δικά σου δεδομένα οδήγησης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ευσταθεί σε γενικά πλαίσια στο να πάρει κάποιος από εμάς μια γενική εικόνα για τα συγκεκριμένα ελαστικά.

:) :)

Σε ευχαριστούμε Αλέξανδρε για τον κόπο σου να μοιραστής μαζί μας τις εμπειρίες σου με τα συγκεκριμένα ελαστικά.

:sm8:

ALX
18-01-2012, 13:41
Σαφέστατα είναι προσωπικές εμπειρίες όπως είπα και στο θέμα του ποστ.
Απλά για να βγάζει λίγο περισσότερο νόημα το συγκριτικό για το τι ζητάω από τα ελαστικά, θα σας πω πως δεν είμαι ήσυχος στο δρόμο. Το κυνηγάω πολύ το μηχανάκι στα στροφιλίκια.

gsmaniac
18-01-2012, 16:29
ευχαριστουμε για τον κοπο που εκανες,να μοιραστεις τις εντυπωσεις σου........:)

paschalis
18-01-2012, 16:51
Σαφέστατα είναι προσωπικές εμπειρίες όπως είπα και στο θέμα του ποστ.
Απλά για να βγάζει λίγο περισσότερο νόημα το συγκριτικό για το τι ζητάω από τα ελαστικά, θα σας πω πως δεν είμαι ήσυχος στο δρόμο. Το κυνηγάω πολύ το μηχανάκι στα στροφιλίκια.

Το καταλαβαμε!!

Ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες!

Εισαι ο πρωτος που σχολιαζει το θορυβο απο τα Dunlop μιας και οφειλεται αποκλειστικα στα Ελληνκα οδοστρωματα.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
18-01-2012, 17:15
Eξαιρετική παρουσίαση.
Σ΄ευχαριστούμε

siraxanz
18-01-2012, 17:54
Αλέξανδρε, ευχαριστώ για τον κόπο σου να το μοιραστείς, ωραίος:)

Panos Lamb
19-01-2012, 04:56
να σαι καλα για τις πληροφορίες και την προσωπική σου κατάθεση. Έχω ακούσει και για τα michelin αλλα δεν εχω αποφασίσει ακομα..

---
πάνος

geod
19-01-2012, 07:18
Έχω ακούσει από πολλούς, κυρίως κατόχους 1200αριων να είναι πολυ ευχαριστημένοι με τα EXP. Για μένα πάντως ήταν τα χειρότερα λάστιχα που έβαλα ever στο 800αρι. :hmmm:

squad
19-01-2012, 10:33
Σε ευχαριστουμε :sm8:
παρεμπιπτόντως εγω φοραω ακομα τα πρωτα λαστιχα εχω 10.000 χλμ ειναι τα michelin anakee2 δεν ειμαι καθολου ευχαριστημένος στον βρεγμενο δρομο,γλιστρανε πολυ.