PDA

View Full Version : Τα ποντίκια την κοπανάνε πρώτα


ckk
18-01-2012, 11:45
Στις 01:46 το πρωί του Σαββάτου, ο καπετάνιος τού Concordia, Francesco Schettino μιλάει για πολλοστή φορά στο τηλέφωνο με το Λιμεναρχείο. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ο Διοικητής του Λιμενικού Gregorio Maria De Falco. Στη συγκλονιστική συνομιλία, ο πλοίαρχος τού Costa Concordia, Francesco Schettino ακούγεται φανερά αμήχανος -αφού πια έχει εγκαταλείψει το κρουαζιερόπλοιο και τους επιβάτες, στη μοίρα τους- μπροστά στον συνομιλητή του και ταυτόχρονα ατάραχος για την τραγωδία που λαμβάνει χώρα λίγα μέτρα μακριά του. Στη συνομιλία έχει καταγραφεί η άρνησή του να επιστρέψει στο βυθιζόμενο πλοίο του αλλά και οι προφάσεις που βρίσκει για να αποφύγει την εκεί επιστροφή του.

Διαβάστε παρακάτω το ηχητικό ντοκουμέντο που, ακόμα και τόσες μέρες μετά, προκαλεί θυμό και αγανάκτηση…

De Falco: «Είμαι ο De Falco από το Λιβόρνο, μιλώ με τον καπετάνιο;»

Schettino: «Μάλιστα, καλησπέρα σας κύριε διοικητά»

De Falco: «Σας παρακαλώ, πείτε μου το όνομά σας»

Schettino: «Είμαι ο καπετάνιος Schettino, διοικητά»

De Falco: «Schettino, ε; Άκου Schettino. Υπάρχουν παγιδευμένοι άνθρωποι στο καράβι. Χρησιμοποιώντας τη σωσίβια λέμβο, επίστρεψε στο καράβι, ανέβα επάνω και ενημέρωσέ με για το τι συμβαίνει εκεί και για πόσο κόσμο μιλάμε. Έγινα κατανοητός; Schettino, να ξέρεις πως η συνομιλία μας καταγράφεται…»

Schettino: «Κύριε διοικητά πρέπει να σας ενημερώσω για κάτι…»

De Falco: «Μίλα πιο δυνατά. Βάλε το χέρι σου μπροστά στο μικρόφωνο και μίλα πιο δυνατά, κατάλαβες;»

Schettino: «Τώρα που μιλάμε, το πλοίο έχει πάρει κλίση…»

De Falco: «Κατάλαβα. Άκου: πολύς κόσμος κατεβαίνει από το πλοίο, από την ανεμόσκαλα. Ανέβα από την ίδια, πιασμένος με την πλάτη σου στο πλοίο, ανέβα επάνω και πες μου πόσα άτομα βρίσκονται εκεί και τι έχουν μαζί τους. Κατάλαβες; Πες μου αν υπάρχουν παιδιά, γυναίκες ή άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας. Επίσης, ενημέρωσέ με για το πόσα άτομα μιλάμε στην κάθε κατηγορία. Το ‘πιασες; Κοίτα Schettino αν την έχεις ήδη ‘κάνει’ και σώθηκες από τη θάλασσα… να ξέρεις πως δεν σώθηκες κι από ‘μένα και θα σου κάνω τη ζωή κόλαση. Ανέβα στο πλοίο, γαμώτο!»

Schettino: «Κύριε διοικητά, σας παρακαλώ...»

De Falco: «Ας τ’ αυτά… πήγαινε τώρα στο καράβι. Περιμένω επιβεβαίωση ότι είσαι επάνω…»

Schettino: «Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω, εδώ είμαι, δεν θα φτάσω από κάποιο άλλο μέρος, είμαι εδώ…»

De Falco: «Τι συνέβη καπετάνιε;»

Schettino: «Είμαι εδώ για να συντονίσω τη διάσωση…»

De Falco: «Μα, τι κάνεις εκεί, τι να συντονίσεις; Στο πλοίο πήγαινε. Συντόνισε τη διάσωση από το καράβι. Αρνείσαι να υπακούσεις;»

Schettino: «Όχι, όχι, όχι δεν το αρνούμαι».

De Falco: «Αρνείστε να μεταβείτε στο πλοίο, καπετάνιε; Μου λέτε το λόγο για τον οποίο δεν πηγαίνετε;»

Schettino: «Δεν πηγαίνω, επειδή η άλλη σωστική λέμβος δεν ανταποκρίνεται (προφανώς, λόγω μηχανικής βλάβης)…»

De Falco: «Μεταβείτε στο πλοίο, είναι διαταγή. Ας μην το συζητήσουμε περαιτέρω. Εγκαταλείψατε το πλοίο, από’ δώ και πέρα αναλαμβάνω εγώ. Εσείς, στο πλοίο! Κατανοητό; Δεν καταλαβαίνεις; Πήγαινε και δώσε μου αναφορά κατευθείαν από εκεί. Εκεί βρίσκονται και από αέρος διασώστες».

Schettino: «Πού βρίσκονται οι διασώστες σας;»

De Falco: «Στην πλώρη. Ξεκίνα. Υπάρχουν ήδη νεκροί».

Schettino: «Πόσοι;»

De Falco: «Δεν ξέρω… Ένας σίγουρα. Για έναν άκουσα. Χριστέ μου, πρέπει να μου πεις πόσοι είναι».

Schettino: «Καταλαβαίνετε, βέβαια ότι, εδώ είναι τόσο σκοτεινά που δεν φαίνεται τίποτα…».

De Falco: «Θέλουμε να πάμε σπιτάκι μας, Schettino? Τα βρήκαμε σκούρα και θέλουμε να την κάνουμε; Τράβα γρήγορα και πες μου ό,τι μπορείς, για πόσα άτομα μιλάμε και τι ανάγκες έχουν. Τώρα!»

Schettino: « (...) Θα’μαι εκεί σε λίγο, κύριε διοικητά».

De Falco: «Πηγαίνετε κι οι δυο (μάλλον ο πλοίαρχος δεν ήταν μόνος του). (…) Στο καράβι, τώρα. Εντάξει;»

Schettino: «Κύριε διοικητά, εγώ θέλω να ανέβω στο πλοίο, μόνο που η άλλη λέμβος εδώ… είναι οι άλλοι διασώστες, είναι σταματημένη εδώ, φώναξα άλλους διασώστες…»

De Falco: «Τα λέμε εδώ και μία ώρα. Πήγαινε τώρα στο καράβι, στο ΚΑ-ΡΑ-ΒΙ! Κι έλα να μου πεις, όσο πιο γρήγορα γίνεται, για πόσους ανθρώπους μιλάμε».

Schettino: «Εντάξει, κύριε διοικητά».

De Falco: «Πήγαινε, γρήγορα!»

Στο μεταξύ οι έρευνες των σωστικών συνεργείων οδήγησαν στον εντοπισμό άλλων πέντε πτωμάτων, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 11, ενώ οι αγνοούμενοι είναι πλέον 24.

adventure
18-01-2012, 11:53
:hmmm::hmmm::hmmm:

ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα

napgeo
18-01-2012, 12:00
Για να είσαι κυβερνήτης σε πλοίο πρέπει να έχεις και ψυχή……………………………..

yns
18-01-2012, 12:16
Όσοι ξέρουν Ιταλικά μπορούν να ακούσουν τον διάλογο εδώ (http://video.repubblica.it/dossier/naufragio-giglio-costa-concordia/la-capitaneria-a-schettino-torni-subito-a-bordo/85914/84303). :hmmm:

GeorgeP
18-01-2012, 13:44
η Πραξη του καπετανιου ηταν Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η.......ΝΑΙΙΙΙ....... ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!!

Oμως ξερουμε τις συνθηκες στις οποιες εγινε?
Ξερουμε ΠΟΤΕ εφυγε απο το πλοιο? Εφυγε αμεσως με το μπαμ ¨η εφυγε οταν ειχαν βγει οι 4350 επιβατες (μειον οι 40 περιπου αγνοουμενοι) και πληρωμα του πλοιου κι εφοσον το πλοιο ειχε παρει κλιση???
Αν συνεβει το δευτερο και γνωριζοντες οτι σε πλοια τελουντα υπο κλιση σε εξελιξη σταματουν ακομη κι οι απο στεριας και αερος διασωστικες ενεργειες μεχρις αυτο να σταθεροποιηθει, ακομα κι αν υπαρχουν ορατοι επιζωντες στα καταστρωματα!!!!!!!!!!!!!! Ο κινδυνος για τον διασωστη και τον προς διασωση επιβατη σε μια τετοια περιπτωση, οταν το πλοιο δλδ τελει υπο κλιση σε εξελιξη και ειτε απο αερος γινεται η διασωση ειτε απο την θαλασσα, ειναι Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Σ!!!!!!!!
Υπηρχε λοιπον λογος να μεινει επανω στο πλοιο και να πεθανει κι αυτος?

Ειναι πραγματικα ευκολο να χαρακτηριζονται ''ποντικια'' ανθρωποι για τους οποιους δεν ξερουμε τους πραγματικους λογους της φυγης των.

Ο Χρηστος (CKK) που ανοιξε το θεμα εχει γνωση των οδηγιων της SOLAS σε αυτες τις περιπτωσεις?
Οσοι κατακρινετε την φυγη του καπετανιου, γνωριζετε αν ο ανθρωπος εμεινε πανω στο πλοιο - συντονιζοντας τις ενεργειες διασωσης - μεχρι να αρχισει να παιρνει κλιση οποταν δεν μπορει κανεις να σταθει ορθιος?
Πως σωθηκαν δλδ 4350 ατομα? Μονα τους? Πως και σε ποσο χρονο κατεβηκαν οι σωστικες βαρκες, τα life rafts, φορεθηκαν τα σωσιβια κ.λ.π. σε 4350 ανθρωπους, με τον καπετανιο στο πλοιο ¨η στην στερια?
Γνωριζετε ποσο χρονο και κυριως τι αριστος συντονισμος κι εκπαιδευση χρειαζεται ωστε να διασωθουν 4350 ατομα??? Αυτο ΔΕΝ γινεται με Καπετανιο στην στερια!!!!!!!!!!

Οσοι κατακρινετε την φυγη του καπετανιου, γνωριζετε τι μπορει να γινει απο πλευρας διασωσης σε ενα μπαταριμενο πλοιο? Γνωριζετε ΑΝ μπορει να γινει κατι?

Εχω υπηρετησει τα κρουαζιεροπολοια αυτου του μεγεθους αλλα και μικροτερα 30 χρονια, εχω λαβει μερος σε εκατονταδες drills on board* πληρωματος κι επιβατων και σας λεω οτι οταν ενα πλοιο αρχιζει και μπαταρει οσοι εχουν φυγει εχουν φυγει και οσοι ειναι επανω στο πλοιο τρεχουν να φυγουν οπως οπως.....και οι καπετανιοι μαζι με ολους τους υπολοιπους ζωντανους.
Ειναι διεθνεις ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΙ κανονισμοι αυτοι!!!!!

Κι απο τι φαινεται απο την συνομιλια που παραθετεται σε αυτο το νημα ο καπετανιος ηταν εξω απο το πλοιο οταν αυτο ηταν υπο κλιση.
Ο συνομιλητης του λιμεναρχης δεν μπορει να το ηξερε αυτο ¨η ποση κλιση ειχε το βαπορι αν δεν το εβλεπε ο ιδιος (τα λιμεναρχεια δεν εχουν παντα οπτικη επαφη ακομα κι αν το συμβαν ειναι εξω απο το λιμανι π.χ. περιπτωση Jupiter της Ηπειρωτικης εξω απο το λιμανι του Πειραια το 1988 με 600 παιδακια μαθητες μεσα)
Στην περιπτωση του Jupiter o Ελληνας καπετανιος εμεινε πανω στο πλοιο μεχρις να αρχισει να παιρνει κλιση οποταν κι εφυγε κι αυτος αφηνοντας μια μαθητρια 16 χρονων κι εναν δασκαλο ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ (και πνιγμενους μετα) αφου δεν μπορουσε να κανει τιποτε λογω κλισης!!! Επρεπε να μεινει και να πεθανει κι αυτος?
Τα του Jupiter τα ξερω πολυ καλα διοτι ημουν πανω σε μια λαντζα απο αυτες που ειχαν βγει εξω για διασωση αφου το πλοιο και οι Εγγλεζοι επιβατες του πρακτορευοταν απο το γραφειο που τοτε δουλευα.

Ηθελα να 'ξερα αν εμεις οι ''ηρωες'' ειμασταν στην θεση του τι θα καναμε........

Αν δεν μαθουμε κατω απο ποιες συνθηκες εφυγε ο καπετανιος αυτος απο το πλοιο του δεν μπορουμε να τον ονομασουμε ''ποντικι''.


*drills on board: ασκησεις διασωσης μεσα στο πλοιο με πληρη και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συμμετοχη ΟΛΩΝ, ανεξαρτητως καιρικων συνθηκων και προσομοιωση ναυαγιου. Οπου την πρωτη μερα της κρουαζιερας κι ακομη πριν καλα καλα δει ο επιβατης την καμπινα του ακουει τους 6 κοφτους ηχους συν εναν μακρυ - διεθνες σημα εγκαταλειψη πλοιου - απο τα μεγαφωνα ΠΑΝΤΟΥ μεσα στο πλοιο ακομη και στην καμπινα του. Αμεσως ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να φορεσει το σωσιβιο του και να ανεβει στον σταθμο συγκεντρωσης οπου ανηκει η καμπινα του κι αναφερεται σε 10 σημεια μεσα στην καμπινα του

yns
18-01-2012, 14:06
Αν καταλάβαινες Ιταλικά θα άκουγες πως τον διατάζει να επιστρέψει στο πλοίο απ'όπου ακόμα κατεβαίνουν άνθρωποι ενώ αυτός την έχει κάνει με ελαφρά την καρδία κι αυτός του τα μασάει και λέει τη μία πως δεν βλέπει, την άλλη πως δεν είναι μόνος του και την άλλη πως δεν δουλεύει η λέμβος που βρίσκεται.. Από τις 21.42 που το πλοίο "βρήκε" στον ύφαλο ως τις 22.58 που διέταξε την εκκένωση τι ακριβώς έκανε;
Χθες άλλαξε την κατάθεσή του όσον αφορά τις συνθήκες που βρέθηκε στην λέμβο. "Το πλοίο είχε πάρει κλίση" είπε "και γλίστρησα μέσα στη λέμβο"...

Πηγή: Repubblica (http://www.repubblica.it/cronaca/2012/01/18/news/inchiesta_concordia-28336945/)

napgeo
18-01-2012, 14:27
η Πραξη του καπετανιου ηταν Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η.......ΝΑΙΙΙΙ....... ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!!

Υπηρχε λοιπον λογος να μεινει επανω στο πλοιο και να πεθανει κι αυτος?

Ειναι πραγματικα ευκολο να χαρακτηριζονται ''ποντικια'' ανθρωποι για τους οποιους δεν ξερουμε τους πραγματικους λογους της φυγης των.

Ο Χρηστος (CKK) που ανοιξε το θεμα εχει γνωση των οδηγιων της SOLAS σε αυτες τις περιπτωσεις?
Οσοι κατακρινετε την φυγη του καπετανιου, ? Αυτο ΔΕΝ γινεται με Καπετανιο στην στερια!!!!!!!!!!


Ειναι διεθνεις ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΙ κανονισμοι αυτοι!!!!!



Ηθελα να 'ξερα αν εμεις οι ''ηρωες'' ειμασταν στην θεση του τι θα καναμε........

Αν δεν μαθουμε κατω απο ποιες συνθηκες εφυγε ο καπετανιος αυτος απο το πλοιο του δεν μπορουμε να τον ονομασουμε ''ποντικι''.




Γιώργο σε Παρακαλώ θερμά φίλε.
Μην δικαιολογείς την ανικανότητα…………………

andreas 75
18-01-2012, 15:01
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ GeorgeP ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΝΑΡΚΟΤΙΚΑ!!!

GeorgeP
18-01-2012, 15:55
Αν καταλάβαινες Ιταλικά θα άκουγες πως τον διατάζει να επιστρέψει στο πλοίο απ'όπου ακόμα κατεβαίνουν άνθρωποι ενώ αυτός την έχει κάνει με ελαφρά την καρδία κι αυτός του τα μασάει και λέει τη μία πως δεν βλέπει, την άλλη πως δεν είναι μόνος του και την άλλη πως δεν δουλεύει η λέμβος που βρίσκεται.. Από τις 21.42 που το πλοίο "βρήκε" στον ύφαλο ως τις 22.58 που διέταξε την εκκένωση τι ακριβώς έκανε;
Χθες άλλαξε την κατάθεσή του όσον αφορά τις συνθήκες που βρέθηκε στην λέμβο. "Το πλοίο είχε πάρει κλίση" είπε "και γλίστρησα μέσα στη λέμβο"...

Πηγή: Repubblica (http://www.repubblica.it/cronaca/2012/01/18/news/inchiesta_concordia-28336945/)

Μηπως ηταν πανω στο πλοιο αυτην την μια ωρα???? Ρωταω...μηπως?
Και σου ξαναλεω οτι 4500 ανθρωποι δεν διασωνονται μονοι τους χωρις κεντρικη καθοδηγηση.
Τα 1050 μελη του πληρωματος του συγκεκριμενου πλοιου και καθε πλοιου αυτου του μεγεθους ΔΕΝ μπορουν να ενεργησουν απο μονα τους και να βαλουν τον κοσμο σε ταξη διοτι πολυ απλα ΔΕΝΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΗ ΑΥΤΟΥ ΟΠΩς ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ!!

Το οτι διεταχθει να γυρισει στο πλοιο το διαβασα στα Ελληνικα πιο πανω αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειχε φυγει πριν το πλοιο μπαταρει. Το οτι διεταχθει να γυρισει στο πλοιο δεν σημαινει οτι ο δινων διαταγες ηξερε και την ακριβη κλιση του πλοιου ¨η οτι εβλεπε το πλοιο ωστε να καταλαβει αν η διαταγη αυτη μπορουσε να εκτελεστει.
Το οτι οι αντρες των τοπικων διασωστων ηταν στην πλωρη δεν σημαινει οτι ηταν ΠΑΝΩ σε αυτην......κανεις δεν μπορει να ειναι σε μια πλωρη οταν το πλοιο εχει παρει κλιση.

Περιμενε να μαθεις τις πραγματικες συνθηκες και ποτε εφυγε ο καπετανιος απο το πλοιο, μετα περιμενε ν' ακουσεις την επισημη ανακοινωση των Ιταλικων αρχων πριν καταδικασεις εναν ανθρωπο.

asotosios
18-01-2012, 16:04
:sm1::sm1::sm1::sm1:δεν αντεχω αλλο...σας παρακαλω...








ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ...!!!

lepanto
18-01-2012, 16:06
Πρέπει να ήμουν πολυ μικρός όταν μου λέγανε την φράση ( ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος το πλοίο ) τι στην ευχή σχολιάζουν μερική :rolleyes:

GeorgeP
18-01-2012, 16:07
Γιώργο σε Παρακαλώ θερμά φίλε.
Μην δικαιολογείς την ανικανότητα…………………

Ναπο, σε παρακαλω θερμα φιλε.

Ανικανοτητα που σωθηκανε 4500 ανθρωποι????????????
Ησουν εκει και ξερεις οτι εσωθησαν με διαταγες απο την στερια??? Αν ειχες φιλε Ναπο την παραμικρη ιδεα απο Shipwreck crisis management δεν θα το εγραφες αυτο.

Να μου πεις οτι δεν ειχε λογο να βρισκεται 150 μετρα απο την ακτη , αν και το ρηγμα ειναι απο την αλλη πλευρα του πλοιου, να το δεχτω....αλλα ανικανοτητα....... δυσκολο.

Ασε με, εμενα τον κατα πολλους ''φωτεινο παντογνωστη'', να γνωριζω καλυτερα. Ηταν για 30 χρονια και παραμενει η δουλεια μου να ταξιδευω με Κρουαζιεροπλοια ως αντιπροσωπος της εκαστοτε πλοιοκτητριας εταιρειας.
Ολα τα procedures by SOLAS για την διασωση των επιβαινοντων φαινεται οτι ακολουθηθηκαν ΠΡΙΝ εγκαταλειψει ο Πλοιαρχος το πλοιο, αλλιως οι νεκροι δεν θα ηταν 11 (μεχρι τωρα) και 40 ισως αργοτερα λογω των ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ εγκλωβισμενων αλλα πολυ περισοτεροι.

Ξερω πολυ καλα τι συμβαινει εκει επανω.........

Ετσι περιμενω να διαβασω τις συνθηκες και οτιδηποτε σχετικο με το συγκεκριμενο ναυαγιο πρωτου καταδικασω.

Καντε το ιδιο.....

GeorgeP
18-01-2012, 16:09
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ GeorgeP ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΝΑΡΚΟΤΙΚΑ!!!

Αγαπητε andreas 75 τα εχω κοψει απο οταν ημουν 20!!!!!;)

IOTH1X
18-01-2012, 16:15
η Πραξη του καπετανιου ηταν Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η.......ΝΑΙΙΙΙ....... ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!!

Oμως ξερουμε τις συνθηκες στις οποιες εγινε?
Ξερουμε ΠΟΤΕ εφυγε απο το πλοιο? Εφυγε αμεσως με το μπαμ ¨η εφυγε οταν ειχαν βγει οι 4350 επιβατες (μειον οι 40 περιπου αγνοουμενοι) και πληρωμα του πλοιου κι εφοσον το πλοιο ειχε παρει κλιση???
Αν συνεβει το δευτερο και γνωριζοντες οτι σε πλοια τελουντα υπο κλιση σε εξελιξη σταματουν ακομη κι οι απο στεριας και αερος διασωστικες ενεργειες μεχρις αυτο να σταθεροποιηθει, ακομα κι αν υπαρχουν ορατοι επιζωντες στα καταστρωματα!!!!!!!!!!!!!! Ο κινδυνος για τον διασωστη και τον προς διασωση επιβατη σε μια τετοια περιπτωση, οταν το πλοιο δλδ τελει υπο κλιση σε εξελιξη και ειτε απο αερος γινεται η διασωση ειτε απο την θαλασσα, ειναι Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Σ!!!!!!!!
Υπηρχε λοιπον λογος να μεινει επανω στο πλοιο και να πεθανει κι αυτος?

Ειναι πραγματικα ευκολο να χαρακτηριζονται ''ποντικια'' ανθρωποι για τους οποιους δεν ξερουμε τους πραγματικους λογους της φυγης των.

Ο Χρηστος (CKK) που ανοιξε το θεμα εχει γνωση των οδηγιων της SOLAS σε αυτες τις περιπτωσεις?
Οσοι κατακρινετε την φυγη του καπετανιου, γνωριζετε αν ο ανθρωπος εμεινε πανω στο πλοιο - συντονιζοντας τις ενεργειες διασωσης - μεχρι να αρχισει να παιρνει κλιση οποταν δεν μπορει κανεις να σταθει ορθιος?
Πως σωθηκαν δλδ 4350 ατομα? Μονα τους? Πως και σε ποσο χρονο κατεβηκαν οι σωστικες βαρκες, τα life rafts, φορεθηκαν τα σωσιβια κ.λ.π. σε 4350 ανθρωπους, με τον καπετανιο στο πλοιο ¨η στην στερια?
Γνωριζετε ποσο χρονο και κυριως τι αριστος συντονισμος κι εκπαιδευση χρειαζεται ωστε να διασωθουν 4350 ατομα??? Αυτο ΔΕΝ γινεται με Καπετανιο στην στερια!!!!!!!!!!

Οσοι κατακρινετε την φυγη του καπετανιου, γνωριζετε τι μπορει να γινει απο πλευρας διασωσης σε ενα μπαταριμενο πλοιο? Γνωριζετε ΑΝ μπορει να γινει κατι?

Εχω υπηρετησει τα κρουαζιεροπολοια αυτου του μεγεθους αλλα και μικροτερα 30 χρονια, εχω λαβει μερος σε εκατονταδες drills on board* πληρωματος κι επιβατων και σας λεω οτι οταν ενα πλοιο αρχιζει και μπαταρει οσοι εχουν φυγει εχουν φυγει και οσοι ειναι επανω στο πλοιο τρεχουν να φυγουν οπως οπως.....και οι καπετανιοι μαζι με ολους τους υπολοιπους ζωντανους.
Ειναι διεθνεις ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΙ κανονισμοι αυτοι!!!!!

Κι απο τι φαινεται απο την συνομιλια που παραθετεται σε αυτο το νημα ο καπετανιος ηταν εξω απο το πλοιο οταν αυτο ηταν υπο κλιση.
Ο συνομιλητης του λιμεναρχης δεν μπορει να το ηξερε αυτο ¨η ποση κλιση ειχε το βαπορι αν δεν το εβλεπε ο ιδιος (τα λιμεναρχεια δεν εχουν παντα οπτικη επαφη ακομα κι αν το συμβαν ειναι εξω απο το λιμανι π.χ. περιπτωση Jupiter της Ηπειρωτικης εξω απο το λιμανι του Πειραια το 1988 με 600 παιδακια μαθητες μεσα)
Στην περιπτωση του Jupiter o Ελληνας καπετανιος εμεινε πανω στο πλοιο μεχρις να αρχισει να παιρνει κλιση οποταν κι εφυγε κι αυτος αφηνοντας μια μαθητρια 16 χρονων κι εναν δασκαλο ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ (και πνιγμενους μετα) αφου δεν μπορουσε να κανει τιποτε λογω κλισης!!! Επρεπε να μεινει και να πεθανει κι αυτος?
Τα του Jupiter τα ξερω πολυ καλα διοτι ημουν πανω σε μια λαντζα απο αυτες που ειχαν βγει εξω για διασωση αφου το πλοιο και οι Εγγλεζοι επιβατες του πρακτορευοταν απο το γραφειο που τοτε δουλευα.

Ηθελα να 'ξερα αν εμεις οι ''ηρωες'' ειμασταν στην θεση του τι θα καναμε........

Αν δεν μαθουμε κατω απο ποιες συνθηκες εφυγε ο καπετανιος αυτος απο το πλοιο του δεν μπορουμε να τον ονομασουμε ''ποντικι''.


*drills on board: ασκησεις διασωσης μεσα στο πλοιο με πληρη και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συμμετοχη ΟΛΩΝ, ανεξαρτητως καιρικων συνθηκων και προσομοιωση ναυαγιου. Οπου την πρωτη μερα της κρουαζιερας κι ακομη πριν καλα καλα δει ο επιβατης την καμπινα του ακουει τους 6 κοφτους ηχους συν εναν μακρυ - διεθνες σημα εγκαταλειψη πλοιου - απο τα μεγαφωνα ΠΑΝΤΟΥ μεσα στο πλοιο ακομη και στην καμπινα του. Αμεσως ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να φορεσει το σωσιβιο του και να ανεβει στον σταθμο συγκεντρωσης οπου ανηκει η καμπινα του κι αναφερεται σε 10 σημεια μεσα στην καμπινα του


Στο video πάντως φαίνονται διαφορετικές συνθήκες και όχι ένα πλοίο που πήρε κλήση και βουλιάζει και σίγουρα δεν μιλάμε για μερικούς εναπομείναντες.

Βίντεο νυκτερινής όρασης από το ναυάγιο στην Ιταλία, τη στιγμή της εκκένωσης του πλοίου - vinteo nykterinis orasis apo to navagio stin italia ti stigmi tis ekkenosis tou ploiou (http://www.inews.gr/143/vinteo-nykterinis-orasis-apo-to-navagio-stin-italia-ti-stigmi-tis-ekkenosis-tou-ploiou.htm)

gsmaniac
18-01-2012, 16:16
επειδη εχω αρκετα μιλια στην θαλασσα............εγω δεν καταλαβαινω τι εκανε το κρουαζιεροπλοιο τοσο κοντα στην ακτη
συρτη?????????:cool:

GeorgeP
18-01-2012, 16:36
επειδη εχω αρκετα μιλια στην θαλασσα............εγω δεν καταλαβαινω τι εκανε το κρουαζιεροπλοιο τοσο κοντα στην ακτη
συρτη?????????:cool:

Αυτο ειναι μια καλη ερωτηση......αν κι εχω περασει με το Island Princess (http://www.letscruise.gr/assets/Ships/Princess/IslandPrincess-ship2.jpg) σε μικροτερη των 150m αποσταση απο το Ακρωτηρι στην Σαντορινη.

Ειναι αποφαση στηριγμενη στον χαρτη, στον καιρο και στο ποσο καλα γνωριζει ο Πλοιαρχος το πλοιο του.

Τετοια καραβια ειναι ευπαθη στους πλαγιους ανεμους λογω υψους και χρειαζεται εμπειρια, επαγρυπνηση και αριστη γνωση του πλοιου και της συμπεριφορας του ωστε να περασει τοσο κοντα απο την ακτη με ασφαλεια.

Εγγλεζος καπετανιος ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ, Νορβηγος, ελληνας, Ιταλος.....συνηθες φαινομενο.

gsmaniac
18-01-2012, 16:37
Αυτο ειναι μια καλη ερωτηση......αν κι εχω περασει με το Island Princess (http://www.letscruise.gr/assets/Ships/Princess/IslandPrincess-ship2.jpg) σε μικροτερη των 150m αποσταση απο το Ακρωτηρι στην Σαντορινη.

Ειναι αποφαση στηριγμενη στον χαρτη, στον καιρο και στο ποσο καλα γνωριζει ο Πλοιαρχος το πλοιο του.

Τετοια καραβια ειναι ευπαθη στους πλαγιους ανεμους λογω υψους και χρειαζεται εμπειρια, επαγρυπνηση και αριστη γνωση του πλοιου και της συμπεριφορας του ωστε να περασει τοσο κοντα απο την ακτη με ασφαλεια.

Εγγλεζος καπετανιος ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ, Νορβηγος, ελληνας, Ιταλος.....συνηθες φαινομενο.

ειχε αερα την ωρα που προσαραξε???????:cool:

GeorgeP
18-01-2012, 16:42
ειχε αερα την ωρα που προσαραξε???????:cool:

Δεν ημουν εκει, αλλα να το ψαξω αν θες..............

gsmaniac
18-01-2012, 16:47
Δεν ημουν εκει, αλλα να το ψαξω αν θες..............

για ψαξτο......γιατι τετοιου ειδους καραβια,δεν προβληματιζονται στον αερα;)
αλλα πραγματα υποψιαζομαι εγω........αλλα να συμφωνησουμε οτι πρεπει να βγουν τα πορισματα...:cool:.

jmar
18-01-2012, 16:55
Costa Concordia Infrared Video Cruise Ship Rescues - YouTube

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

gsmaniac
18-01-2012, 16:57
ειναι πολυ κοντα στην στερια.........ιδωμεν:cool:

jmar
18-01-2012, 17:19
7 νεκροί 29 αγνοούμενοι στο Costa Concordia - Τα λάθη και ο τραγέλαφος - 7 nekroi 29 agnooumenoi sto Costa Concordia ta lathi kai o tragelafos (http://www.inews.gr/181/7-nekroi-29-agnooumenoi-sto-Costa-Concordia---ta-lathi-kai-o-tragelafos.htm)

Εδω σε μια φωτογραφια στην μεση του αρθρου δειχνει οτι ειχε χτυπησει τον υφαλο λιγα μετρα πριν και με τις μανουβρες που εκανε το πλοιο βρεθηκε αναποδα σε εκεινο το σημειο που εχει προσαραξει...

gemara
18-01-2012, 17:20
Στις 01:46 το πρωί του Σαββάτου, ο καπετάνιος τού Concordia, Francesco Schettino μιλάει για πολλοστή φορά στο τηλέφωνο με το Λιμεναρχείο. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ο Διοικητής του Λιμενικού Gregorio Maria De Falco. Στη συγκλονιστική συνομιλία, ο πλοίαρχος τού Costa Concordia, Francesco Schettino ακούγεται φανερά αμήχανος -αφού πια έχει εγκαταλείψει το κρουαζιερόπλοιο και τους επιβάτες, στη μοίρα τους- ...



Χρήστο άμα την ακούς και live τη συνομιλία είναι να σου πιάνεται η ψυχή με τη λιγοψυχία που έδειξε αυτός ο καπετάνιος που ψελίζει στο τηλέφωνο...:(

Συνομιλία του καπετάνιου του Concordia με το Λιμεναρχείο – Υπό κατοίκον περιορισμό - synomilia tou kapetaniou tou Concordia me to limenarcheio ypo katoikon periorismo (http://www.inews.gr/173/synomilia-tou-kapetaniou-tou-Concordia-me-to-limenarcheio--ypo-katoikon-periorismo.htm)

Costa Concordia coast guard tape: Get back on board Captain Schettino! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wM9sam2u_Tk)

Footage courtesy of Corrierre della Sera http://www.corriere.it (http://www.corriere.it/)

ckk
18-01-2012, 17:22
Αν καταλάβαινες Ιταλικά θα άκουγες πως τον διατάζει να επιστρέψει στο πλοίο απ'όπου ακόμα κατεβαίνουν άνθρωποι ενώ αυτός την έχει κάνει με ελαφρά την καρδία κι αυτός του τα μασάει και λέει τη μία πως δεν βλέπει, την άλλη πως δεν είναι μόνος του και την άλλη πως δεν δουλεύει η λέμβος που βρίσκεται.. Από τις 21.42 που το πλοίο "βρήκε" στον ύφαλο ως τις 22.58 που διέταξε την εκκένωση τι ακριβώς έκανε;
Χθες άλλαξε την κατάθεσή του όσον αφορά τις συνθήκες που βρέθηκε στην λέμβο. "Το πλοίο είχε πάρει κλίση" είπε "και γλίστρησα μέσα στη λέμβο"...

Πηγή: Repubblica (http://www.repubblica.it/cronaca/2012/01/18/news/inchiesta_concordia-28336945/)


' Την μάνα μου και τον πατέρα μου βάζω - θα σου βάλω και σως να γλυστράει. Ομορφάάάααντρα μουουουου' :sm7:


επειδη εχω αρκετα μιλια στην θαλασσα............εγω δεν καταλαβαινω τι εκανε το κρουαζιεροπλοιο τοσο κοντα στην ακτη
συρτη?????????:cool:


Και συ τί σχέση με τα καπετανίστικα ρε μάστορα? Σιγά μην είσαι και κατά π'SOLAS' διαπιστευμένος...

Costa Concordia Infrared Video Cruise Ship Rescues - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=xCEBMjbaURI&feature=player_embedded)

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Με όλες τις σωστικές επάνω. Για να μαθαίνουμε και μεις οι μικροί καπεταναίοι...

Όταν βλέπουμε ύφαλο - ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΩΝ Ή ΤΟΥ GPS.

Όταν βουλιάζει το πλεούμενο - ΠΑΤΑΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ

Όταν περνάμε κοντά από στεριά - ΠΕΡΝΑΜΕ ΞΥΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΤΣΑ ΤΗΣ ΝΟΤΑΣ

Όταν βουλιάζει το πλεούμενο - ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ LIFE RAFTS Ή ΣΩΣΤΙΚΕΣ ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΑΧΟΥΝ - ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΟΥΝ - ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΎΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΔΙΚΑ ΕΞΟΔΑ.

Πόσα πράγματα δεν μου μάθανε... :sm7:

ckk
18-01-2012, 17:29
Χρήστο άμα την ακούς και live τη συνομιλία είναι να σου πιάνεται η ψυχή με τη λιγοψυχία που έδειξε αυτός ο καπετάνιος που ψελίζει στο τηλέφωνο...:(

Συνομιλία του καπετάνιου του Concordia με το Λιμεναρχείο – Υπό κατοίκον περιορισμό - synomilia tou kapetaniou tou Concordia me to limenarcheio ypo katoikon periorismo (http://www.inews.gr/173/synomilia-tou-kapetaniou-tou-Concordia-me-to-limenarcheio--ypo-katoikon-periorismo.htm)

Costa Concordia coast guard tape: Get back on board Captain Schettino! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wM9sam2u_Tk)

Footage courtesy of Corrierre della Sera http://www.corriere.it (http://www.corriere.it/)

Γιώργο δυστυχώς δεν μιλάω Ιταλικά, αλλά για να το λες… μέσα στα πράγματα και μέσα στις διαδικασίες είσαι. Δεν είσαι πρώτος ναυτομάγειρας.

Αλλά φωνάζει το πράγμα. Μπορεί για θέματα διαδικασιών να πρέπει κάποιοι να περιμένουν τα αποτελέσματα, αλλά το πράγμα φωνάζει.

Όπως φώναζε και ο λιμενάρχης στον αλήτη να επιστρέψει.

Όπως φωνάζει και η εταιρεία του, με όλες τις νομικές συνέπειες, ότι φταίει ο καπετάνιος της.



Όπως φωνάζουν και οι ψυχές των εγκαταλελειμμένων νεκρών.

GeorgeP
18-01-2012, 17:32
για ψαξτο......γιατι τετοιου ειδους καραβια,δεν προβληματιζονται στον αερα;)
αλλα πραγματα υποψιαζομαι εγω........αλλα να συμφωνησουμε οτι πρεπει να βγουν τα πορισματα...:cool:.

Το navigation manual του M/V R1 (Renaissance Cruises - παρομοιο πλοιο με αυτο της Costa) το οποιο διεθετε κι αυτο μπαλκονια κι ειχε κιαυτο depth moulded (αποσταση απο την ισαλο μεχρι το πρωτο deck) 50μ (σαν του concordia) και overall hight (υψος απο την ισαλο μεχρι την τελευταια κεραια) 120μ (30μ λιγοτερα του Concordia) εγραφε:

''εφισταται η προσοχη προς τους πλοιαρχους, σε πολυ χαμηλες ταχυτητες (2-3knots) το αυξημενος υψος και τα μπαλκονια τα οποια πολλαπλασιαζουν την δυναμη και ταχυτητα του ανεμου -ανεξαρτητως των κειμενων τιμων του - 100 φορες περιπου και δυνανται να εκτρεψουν το πλοιο της προκαθορισμενης πορειας του.........
Ετσι κυριως κατα την εξοδο απο τα λιμανια συνισταται η παρουσια ρυμουλκου (stand by) και η αυξηση της ταχυτητας λιγο πριν περασει τον τελικο λιμενοβραχιονα.....''

Καταλαβαινεις λοιπον οτι και με 3 μποφορ με την μηδενικη σχεδον ταχυτητα που ειχε, αν δεν υπηρχε η δεουσα προσοχη θα μπορουσε να γινει η ζημια.....ενα μολις μετρο απο την προκαθορισμενη πορεια του πλοιου ηταν αρκετο!

οσο γιαυτα που υποψιαζεσαι βγαλτα απο το μυαλο σου, πλοιο εκατονταδων εκατομμυριων του 2006 να πηγαινει για φουντο για την ασφαλεια δεν παιζει. Ποσο μαλλον για εταιρεια η οποια ειναι η μεγαλυτερη μετα την Caribbean στον κοσμο και διακινει το 40% των πλεοντων επιβατων.

gemara
18-01-2012, 17:33
Γιώργο δυστυχώς δεν μιλάω Ιταλικά, αλλά για να το λες… μέσα στα πράγματα και μέσα στις διαδικασίες είσαι. Δεν είσαι πρώτος ναυτομάγειρας.

Αλλά φωνάζει το πράγμα. Μπορεί για θέματα διαδικασιών να πρέπει κάποιοι να περιμένουν τα αποτελέσματα, αλλά το πράγμα φωνάζει.

Όπως φώναζε και ο λιμενάρχης στον αλήτη να επιστρέψει.

Όπως φωνάζει και η εταιρεία του, με όλες τις νομικές συνέπειες, ότι φταίει ο καπετάνιος της.



Όπως φωνάζουν και οι ψυχές των εγκαταλελειμμένων νεκρών.

Το έχουν υποτιτλισμένο και στα αγγλικά, από εκεί το διάβασα εγώ...

ckk
18-01-2012, 17:44
Το έχουν υποτιτλισμένο και στα αγγλικά, από εκεί το διάβασα εγώ...

Ναι το είδα. Το διαπραγματευόταν το κάθαρμα έως και τη τελευταία στιγμή...

Ήταν σκοτεινά και ήθελε να πάει στη μαμά του...

gemara
18-01-2012, 17:57
για ψαξτο......γιατι τετοιου ειδους καραβια,δεν προβληματιζονται στον αερα;)
αλλα πραγματα υποψιαζομαι εγω........αλλα να συμφωνησουμε οτι πρεπει να βγουν τα πορισματα...:cool:.



Οποιοδήποτε πλοίο πλέει με 22 κόμβους, δεν προβληματίζεται από τον άνεμο, όσον αφορά το ξέπεσμα. Με τέτοια ταχύτητα προσέκρουσε, φαίνεται καθαρά αυτό από το σκίσιμο στο πλάι και τον βράχο που ξεκόλλησε!:eek:
Αν το πλοίο ξέπεφτε από τον άνεμο, κάτι που συμβαίνει μόνο κοντά σε μηδενικές ταχύτητες, το πολύ να του έκανε ένα βουλιαγματάκι ο βράχος και να το σκούνταγε... Εδώ μιλάμε για πολλά γκάζια όμως.

Συγκρίνετε το μέγεθος του βράχου με το μέγεθος του περιπολικού του λιμενικού που βρίσκεται μπροστά...

http://www.bigpicture.si/wp-content/uploads/2012/01/1611.jpg

Λεπτομέρειες της ναυτικής τραγωδίας και του χρονικού της φαίνονται εδώ:
Βάζω σε bold τα κυριώτερα.


Shipwreck

The investigation showed that Costa Concordia suffered an impact at 21:42 local time.[14] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-13) The webcam for the ship shows the last update on 13 January at 20:31 GMT.[15] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-kroooz-cams-14) The ship was sailing off Isola del Giglio (http://en.wikipedia.org/wiki/Isola_del_Giglio), having left Civitavecchia (http://en.wikipedia.org/wiki/Civitavecchia) earlier that evening at the beginning of a seven-day cruise sailing to Savona (http://en.wikipedia.org/wiki/Savona) and then visiting Marseille (http://en.wikipedia.org/wiki/Marseille), Barcelona, Palma (http://en.wikipedia.org/wiki/Palma,_Majorca), Cagliari (http://en.wikipedia.org/wiki/Cagliari), and Palermo (http://en.wikipedia.org/wiki/Palermo).[16] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-15) According to the local coast guard (http://en.wikipedia.org/wiki/Corps_of_the_Port_Captaincies_%E2%80%93_Coast_Guard), 3,206 passengers and 1,023 crew members were on board at the time.[17] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-AP_2012-01-14-16)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/Collision_of_Costa_Concordia_DSC4191.jpg/220px-Collision_of_Costa_Concordia_DSC4191.jpg (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Collision_of_Costa_Concordia_DSC4191.jpg) http://bits.wikimedia.org/skins-1.18/common/images/magnify-clip.png (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Collision_of_Costa_Concordia_DSC4191.jpg)
The Costa Concordia on her starboard side showing a rock embedded in the port side of her damaged hull


It was reported[18] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-La_Repubblica_2012-01-14-17) that the captain did not mention any mechanical problems but had stated that they were 300 metres (330 yd) from the rocks (i.e., about the length of the vessel) and hit a rock which was not marked on charts. In contrast, "Le Scole" shole, the proven impact point, is charted and extends about 95 metres seaward on the island's east coast and is about 800 metres (870 yd) south of the entrance to the harbour, Giglio Porto. The vessel continued north for approximately another 1,000 metres (1,100 yd) until just north of the harbour entrance. The vessel then turned in an attempt to get close to the harbour. This turn shifted the centre of gravity to the starboard side of the ship, and it listed over to that side initially by about 20°, finally coming to rest in about 25 fathoms (http://en.wikipedia.org/wiki/Fathom) (150 ft; 46 m) of water at an angle of heel of about 80°. The ship has a 48.8-metre (160 ft) gash on her port side,[19] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-BBC16573312-18) with a large rock embedded in the ship's hull.[20] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-Daily_Mail_2012-01-14-19)
Costa Cruises CEO, Pier Luigi Foschi, stated[21] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-20) that the company's ships have computer-programmed routes and "alarms, both visual and sound, if the ship deviates by any reason from the stated route as stored in the computer and as controlled by the GPS", but that these alarms can be "manually" overridden. Lloyd's List (http://en.wikipedia.org/wiki/Lloyd%27s_List) has published a nautical chart showing the differences between the vessel's route (automatically reported position points) on this cruise compared with its track on the previous week.[22] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-BBC_vessel_track-21) Costa Cruises confirmed that the course taken was "not a defined route for passing Giglio."[23] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-wsj-detained-22)
Several reasons have been given as to why the captain drew near Giglio. Corriere Della Sera (http://en.wikipedia.org/wiki/Corriere_Della_Sera) reported that master mariner Mario Palombo, who had had 23 years in command of Costa Cruises liners, including many years in command over Captain Schettino, has told investigating magistrates about the practice of "sail-pasts", which he introduced to the waters off Giglio. On January 13 around 9.35 p.m. Schettino telephoned Polumbo from the ship to tell him that the sail-past planned for that night was also for Polombo. "Seeing as we're passing the island, we'll sound the siren for you", Schettino is reported as saying. "But I'm in Grosseto [not on the island]", Palombo replied. Then Palombo could hear the collision live over the phone and the call went dead.[24] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-Crew_Mutinied-23) Another report states the sail-past was also for the benefit of the maître d'hôtel (http://en.wikipedia.org/wiki/Ma%C3%AEtre_d%27h%C3%B4tel) of the ship, who is from the island, though the maître d'hôtel did not request the close passing. The captain called the latter to the bridge to witness the passing, and reportedly the maître d'hôtel cautioned, "Careful, we are extremely close to shore." The maître d'hôtel's sister had posted a Facebook (http://en.wikipedia.org/wiki/Facebook) message in Italian saying: "Soon the Concordia ship will pass very close. A big greeting to my brother who finally gets to have a holiday on landing in Savona". The maître d'hôtel's father recalled, "Antonello called me earlier to say the ship would be passing the island at around 21.30 and they would come and give us a horn blow to say hello. It was something they often did."[25] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-24) La Stampa (http://en.wikipedia.org/wiki/La_Stampa) published a letter from August 2011 in which Giglio Porto's mayor Sergio Ortelli thanked the Concordia's captain for the "incredible spectacle" of a previous close pass. "It's a very nice show to see, the ship all lit up when you see it from the land. This time round it went wrong," Mayor Ortelli said.[26] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-Emirates247_2012-01-15-25)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/Nuvola_apps_arts.svg/30px-Nuvola_apps_arts.svg.png External audio http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/Nuvola_apps_arts.svg/16px-Nuvola_apps_arts.svg.png Initial announcement
(in Italian) (http://video.repubblica.it/dossier/naufragio-giglio-costa-concordia/concordia-il-messaggio-del-comandante-sulla-nave-che-affonda-piccolo-inconveniente-elettrico/85809/84198) Genoa Carabinieri (http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Genoa_Carabinieri&action=edit&redlink=1) scuba divers have conclusively proven the hull damage was caused by impact on a shoal at http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/55/WMA_button2b.png/17px-WMA_button2b.png42°21′20″N 10°55′50″E (http://toolserver.org/%7Egeohack/geohack.php?pagename=Costa_Concordia_disaster&params=42_21_20_N_10_55_50_E_), which had been earlier widely reported as being the impact point. Corriere Della Sera (http://en.wikipedia.org/wiki/Corriere_Della_Sera) reported[24] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-Crew_Mutinied-23) that divers found the precise point of impact to be eight metres down on the shoal, where the underwater gap widens at the Scole piccola, the most seaward exposed rock. There were also underwater at that point two pieces of the ship’s hull, conclusive proof of a violent impact. The closest part of the main shoreline was 92 to 96 metres.
Passengers were in the dining hall when there was a sudden, loud bang, which a crew member (speaking over the intercom) ascribed to an "electrical failure". "We told the guests everything was okay and under control and we tried to stop them panicking," a cabin steward recalled. The ship lost cabin electrical power shortly after the initial collision.[citation needed (http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Citation_needed)] A few minutes after the impact, the captain was warned by the head of the engine room that the breach was an irreparable tear of 70 metres.[27] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-26) It was about an hour before a general emergency was announced, he said. "The boat started shaking. The noise – there was panic, like in a film, dishes crashing to the floor, people running, people falling down the stairs," said a survivor. Those on board said the ship suddenly tilted to the port side.[28] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-BBC.2FAkwagyiram_2012-01-14-27) Passengers were later advised to put on their life-jackets.[10] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-Daily_Telegraph.2FNikkhah_2012-01-14-9) When the ship later turned around, attempting to head back to the harbour, it began to list (http://en.wikipedia.org/wiki/List_%28watercraft%29) approximately 20° to the starboard (http://en.wikipedia.org/wiki/Starboard) side, the change creating problems in launching the lifeboats. The president of Costa Cruises, Gianni Onorato, said normal lifeboat evacuation had become "almost impossible" because the ship had listed so quickly.[29] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-BBC_2012-01-15-28)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/Collision_of_Costa_Concordia_11.jpg/220px-Collision_of_Costa_Concordia_11.jpg (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Collision_of_Costa_Concordia_11.jpg) http://bits.wikimedia.org/skins-1.18/common/images/magnify-clip.png (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Collision_of_Costa_Concordia_11.jpg)
Wrecked aground and listing at about 80 degrees, with used lifeboats in foreground


In a press release dated 15 January, Costa Cruises stated, in part: "We are working with investigators to find out precisely what went wrong aboard the Costa Concordia. While the investigation is ongoing, preliminary indications are that there may have been significant human error on the part of the ship’s Master, Captain Francesco Schettino, which resulted in these grave consequences. The route of the vessel appears to have been too close to the shore, and the captain’s judgment in handling the emergency appears to have not followed standard Costa procedures."[30] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-Costa_Cruises.2C_Concordia_Statement-29) This contrasts with statements by the captain and his representatives. CNN reported that the ship's captain, speaking on Italian television, insisted the rocks that the Concordia hit were not marked on his map: "On the nautical chart, it was marked just as water," Schettino said, adding that the ship was about 300 metres from shore. In contrast, Nicastro, the Coast Guard spokesman, insisted that the waters where the ship ran aground were well-mapped. Local fishermen say the island coast of Giglio is known for its rocky sea floor. "Every danger in this area is on the nautical chart," Nicastro said. "This is a place where a lot of people come for diving and sailing. ... All the dangers are known."[31] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-CNN_2012-01-15-30)

gemara
18-01-2012, 18:03
...
Καταλαβαινεις λοιπον οτι και με 3 μποφορ με την μηδενικη σχεδον ταχυτητα που ειχε, αν δεν υπηρχε η δεουσα προσοχη θα μπορουσε να γινει η ζημια.....ενα μολις μετρο απο την προκαθορισμενη πορεια του πλοιου ηταν αρκετο!...



Ψάχνουν για νηογνώμονες στο LLoyds, για δέστο! :sm7::sm7::sm7:

ckk
18-01-2012, 18:09
Ψάχνουν για νηογνώμονες στο LLoyds, για δέστο! :sm7::sm7::sm7:


Σταμάτα :eek: θα με πνίξεις.

Ξανάκουσα το βιντεάκι και το όνομα του 'δεύτερου' μου ακούστηκε κάτι σε Dimitri. Ελληνάρας???... φτου ρε ... αν είναι έτσι.

yns
18-01-2012, 19:39
Σταμάτα :eek: θα με πνίξεις.

Ξανάκουσα το βιντεάκι και το όνομα του 'δεύτερου' μου ακούστηκε κάτι σε Dimitri. Ελληνάρας???... φτου ρε ... αν είναι έτσι.

Dimitri Christidis λέγεται δυστυχώς... :(

ckk
18-01-2012, 20:37
Dimitri Christidis λέγεται δυστυχώς... :(

Φάρος και αυτός της ναυτοσύνης

GeorgeP
18-01-2012, 21:08
Ψάχνουν για νηογνώμονες στο LLoyds, για δέστο! :sm7::sm7::sm7:

Και για εξυπνους στο Ιταλικο ναυτοδικειο....αιτηση εκανες?:sm7::sm7::sm7:

και αυτο το λεω διοτι πιο πανω εγραψες: ''Οποιοδήποτε πλοίο πλέει με 22 κόμβους, δεν προβληματίζεται από τον άνεμο, όσον αφορά το ξέπεσμα. Με τέτοια ταχύτητα προσέκρουσε, φαίνεται καθαρά αυτό από το σκίσιμο στο πλάι και τον βράχο που ξεκόλλησε''

Σωστα το εγραψες αλλα με 22 μιλια σε εκεινο το σημειο και την μπουκα του λιμανιου για το οποιο προοριζοτανε στα 800μ πλοιο 300μ και 100,000 τονων αποκλειεται να πηγαινε!!!!

Αν ησουν ναυτικος κι οχι ελικοπτερας του ΠΝ θα ηξερες οτι ενα καραβι 300μ , 114,000 τονων και 40 μετρων πλατους με ταχυτητα 2-3 knots χρειαζεται περιπου 200μ για να ακινητοποιηθει πληρως, κι αυτο μετα την διαταγη ''αναποδα ολοταχως''...σκεψου το αυτο και βγαλε συμπερασμα για τα 68μ του ρηγματος που αναφερεται στο αγγλικο ποστ σου.....
Ο καθενας στο ειδος του αγαπητε Γκεμαρα........

Επισης αν διαβαζες αυτο που εσυ ποσταρισες πιο πανω στα αγγλικα γραφει

shipwreck
''....... It was something they often did."[25] (http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster#cite_note-24)La Stampa (http://en.wikipedia.org/wiki/La_Stampa) published a letter from August 2011 in which Giglio Porto's mayor Sergio Ortelli thanked the Concordia's captain for the "incredible spectacle" of a previous close pass. "It's a very nice show to see, the ship all lit up when you see it from the land.''

Οπερ και σημαινει οτι το πλοιο το ειχε ξανακανει αρκετες φορες επιτυχως....αυτη την φορα κατι πηγε στραβα.

Γιαυτο ας περιμενουμε τις αναφορες προτου καταδικασουμε εναν ανθρωπο.

napgeo
18-01-2012, 22:02
Γιώργο σε ξανά παρακαλώ φίλε ,μην δικαιολογείς την ανικανότητα.
Τουλάχιστον όχι τέτοια στον Κύριο gemara. Δεν βγήκε από το αυγό. Όλοι εμείς κάναμε στα πλοία τουλάχιστον 15 χρόνια. Αυτός ήτο και κυβερνήτης σε πλοίο.
Ουδεμία δικαιολογία στον Πλοίαρχο του πλοίου. Κρίμα έπνιξε ανθρώπους………………………

Capitain
18-01-2012, 23:25
Αυτοί της ακτοπλοϊας να ξέρετε πάντως ότι έχουν πολύ ταλέντο στη μανούβρα, και ενίοτε κάποιοι παρά πολυ.. Πολλές φορές κάνουν και επίδειξη ικανοτήτων.. Ένας έλληνας πλοίαρχος, πολυ γνωστός στην ακτοπλοΐα, έκανε κάποτε μανούβρα στην Ανκονα της Ιταλίας, και για να την πεί´ σε έναν νεότερο Ελληνα καπετάνιο που τον περίμενε στη μπούκα για να μπει αυτός με άλλο καράβι, έκανε στροφή για να γυρίσει την πλώρη του προς τη μπούκα και έξυνε τη ´μπαλά στο ντοκο στριβοντας.... Αυτό για να πάρετε μια ιδέα του πόση έπαρση μπορεί να έχει ένας νεαρός καπετάνιος σε ένα από τα καλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου.... Πάντως κατα τη γνώμη μου έπασχε κάπου ο άνθρωπος, είναι εκθετος σε πολλές μεριές, νομικά και ηθικά μιλώντας.

gemara
18-01-2012, 23:47
Δες τη φωτογραφία και σταμάτα να λες αυτές τις αρλούμπες που θα μας πεις ότι είναι και το είδος σου η πραγματογνωμοσύνη ναυτικών ατυχημάτων.
Με 3 κόμβους ταχύτητα, βράχος - πολυκατοικία δεν σφηνώνεται στα ύφαλα ξυρίζοντας τους νομείς ενός πλοίου και τσαλακώνοντας σαν τσιγαρόχαρτο τον ελασμένο χάλυβα. Και ένας 15άχρονος μαθητευόμενος ψαράς σε τράτα καταλαβαίνει τι έγινε...
Αρκετά για σήμερα.

GeorgeP
19-01-2012, 11:08
Δες τη φωτογραφία και σταμάτα να λες αυτές τις αρλούμπες που θα μας πεις ότι είναι και το είδος σου η πραγματογνωμοσύνη ναυτικών ατυχημάτων.
Με 3 κόμβους ταχύτητα, βράχος - πολυκατοικία δεν σφηνώνεται στα ύφαλα ξυρίζοντας τους νομείς ενός πλοίου και τσαλακώνοντας σαν τσιγαρόχαρτο τον ελασμένο χάλυβα. Και ένας 15άχρονος μαθητευόμενος ψαράς σε τράτα καταλαβαίνει τι έγινε...
Αρκετά για σήμερα.

Εσυ ξερεις καλυτερα........................οπως παντα..........χωρις να διαβαζεις ουτε αυτα που γραφεις..........22 μιλια εξω απο την μπουκα...........και μονον 48μ ρηγμα......αρκετα για σημερα, για παντα ποιος ξερει........εχεις δικιο

Aggelos-Syros
19-01-2012, 11:20
ΝεύραΝεύρα

GeorgeP
19-01-2012, 11:23
Γιώργο σε ξανά παρακαλώ φίλε ,μην δικαιολογείς την ανικανότητα.
Τουλάχιστον όχι τέτοια στον Κύριο gemara. Δεν βγήκε από το αυγό. Όλοι εμείς κάναμε στα πλοία τουλάχιστον 15 χρόνια. Αυτός ήτο και κυβερνήτης σε πλοίο.
Ουδεμία δικαιολογία στον Πλοίαρχο του πλοίου. Κρίμα έπνιξε ανθρώπους………………………

Δεν δικαιολογω κανεναν.................
Αλλα καταδικαζουμε χωρις καν να εχουν βγει τα πορισματα..............
Βλεπουμε εκει που ακομα δεν εχουν δει οι εμπειρογνωμονες.............

Το συγκεκριμενο πλοιο ειχε περασει απο το ιδιο σημειο πολλες φορες με τον ιδιο καπετανιο..........αρα η συγκεκριμενη πορεια του απο το συγκεκριμενο σημειο ηταν περασμενη μεσα στα κομπιουτερς, αρα γνωστη κι ακολουθητεα ολες τις φορες............τωρα τι εγινε?
Το sea diamond περναγε απο το σημειο βυθισης του στην Σαντορινη μια φορα την εβδομαδα επι 5 χρονια επι 6 μηνες τον χρονο...... με τον ιδιο καπετανιο........μια φορα ομως ηταν η μοιραια.......γιατι?

Αλλιως δουλευουν τα Κ/ζ κι αλλιως τα πολεμικα αγαπητε φιλε Ναπο...........
Εχετε κανει σε πλοια ''βαρκες'' εν σχεση με το συγκεκριμενο και με συγχωρεις........
Εχετε κανει, και παλι με συγχωρεις, σε πλοια 4000 τονων, ουτε 10μ υψος και 8-10μ πλατος............δεν ειναι το ιδιο.....................

Και ξαναλεω, αφηστε να δουμε τα πορισματα και μετα ξανασυζηταμε............

gsmaniac
19-01-2012, 11:45
Δεν δικαιολογω κανεναν.................
Αλλα καταδικαζουμε χωρις καν να εχουν βγει τα πορισματα..............
Βλεπουμε εκει που ακομα δεν εχουν δει οι εμπειρογνωμονες.............

Το συγκεκριμενο πλοιο ειχε περασει απο το ιδιο σημειο πολλες φορες με τον ιδιο καπετανιο..........αρα η συγκεκριμενη πορεια του απο το συγκεκριμενο σημειο ηταν περασμενη μεσα στα κομπιουτερς, αρα γνωστη κι ακολουθητεα ολες τις φορες............τωρα τι εγινε?
Το sea diamond περναγε απο το σημειο βυθισης του στην Σαντορινη μια φορα την εβδομαδα επι 5 χρονια επι 6 μηνες τον χρονο...... με τον ιδιο καπετανιο........μια φορα ομως ηταν η μοιραια.......γιατι?

Αλλιως δουλευουν τα Κ/ζ κι αλλιως τα πολεμικα αγαπητε φιλε Ναπο...........
Εχετε κανει σε πλοια ''βαρκες'' εν σχεση με το συγκεκριμενο και με συγχωρεις........
Εχετε κανει, και παλι με συγχωρεις, σε πλοια 4000 τονων, ουτε 10μ υψος και 8-10μ πλατος............δεν ειναι το ιδιο.....................

Και ξαναλεω, αφηστε να δουμε τα πορισματα και μετα ξανασυζηταμε............



Μην απαξιώνεις καπετάνιους.....χάνεις αυτά που θέλεις να στηρίξεις;)
Ζω για την ημέρα που θα συμφωνήσετε σε κάποιο θέμα....:D

frits
19-01-2012, 11:55
Μην απαξιώνεις καπετάνιους.....χάνεις αυτά που θέλεις να στηρίξεις;)
Ζω για την ημέρα που θα συμφωνήσετε σε κάποιο θέμα....:D


Χαϊλάντερ μου εσύ....:sm7:

yns
19-01-2012, 12:37
Χαϊλάντερ μου εσύ....:sm7:
:sm3:

GeorgeP
19-01-2012, 13:23
Μην απαξιώνεις καπετάνιους.....χάνεις αυτά που θέλεις να στηρίξεις;)
Ζω για την ημέρα που θα συμφωνήσετε σε κάποιο θέμα....:D

Δεν απαξιωνω ΚΑΝΕΝΑΝ!!! γιατι εχεις/τε μια ταση να με παραξηγητε σε τακτικη βαση????;)

Με κατηγορεις για απαξιωση ''καπετανιων'' οταν οι ιδιοι απαξιωνουν συναδελφους τους χωρις καν να δουν τις πραγματογνωμοσυνες και κρινουν απο αυτα που διαβαζουν. Και οι συνθηκες του ατυχηματος? Πανε περιπατο αφου οι φωτογραφιες ''μιλανε''..................ελεος δηλαδη.

Οπως και να το κανουμε Κωστα δεν ειναι το ιδιο το πολεμικο πλοιο των 4000τ με το Κ/Ζ των 100,000τ!!!
Χωρις καν να εχουν ανεβει στην γεφυρα ενος Κ/Ζ να δουν πως διακυβερνειται ενα τετοιο μεγαθηριο των 1000 ατομων πληρωματος πως βγαζουν συμπερασματα? Ειναι το ιδιο με τα 250 ατομα των fram/fletcher και τα 150 των πιο συχρονων πολεμικων?
Ξερουν τι απαιτησεις εχουν οι επιβατες οι οποιοι πολλες φορες πιεζουν για ενα close passing from the coast ωστε να βγαλουν φωτογραφιες? Αυτο συμβαινει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στα Κ/Ζ που περνανε απο την καλντερα στην Σαντορινη....ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!!!! Στις περισσοτερες των περιπτωσεων αυτες οι επιθυμιες πραγματοποιουνται....αν δεν πραγματοποιηθουν οι επιβατες διαμαρτυρονται στην εταιρεια......και η εταιρεια θεωρει οτι οι επιβατες δεν εμεινα ικανοποιημενοι.........ΠΟΙΟΣ ''ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ'' ΤΟΥ Π.Ν. ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ωστε να βγαλει συμπερασμα γοα ''ανικανοτητα'' και ''ποντικια''?

Πως χρησιμοποιουν λεξεις οπως ''ανικανοτητα'' και ''ποντικι'' οταν οι ιδιοι δεν ξερουν τις συνθηκες?
Εχουν ναυαγησει ποτε οι ιδιοι ωστε να εχουν ερθει στην δυσκολοτατη θεση να λαβουν αποφασεις?
Εχουν ναυαγησει ποτε οι ιδιοι με 4500 ανθρωπους πανω στο πλοιο τους? Τι αποφασεις θα επαιρναν οι ιδιοι αραγε? Ποντικισιες? ανικανοτητος ισως? σωστες κατα την γνωμη τους και ανικανοτητος για τους δημοσιογραφους και τον τοπικο λιμεναρχη? Ποιος ξερει!!!!!!!!

Και που οφειλεται αυτη η επιθεση? μηπως στην χρόνια συγκρουση μεταξυ καπετανιων του ΠΝ κι εμπορικου Ναυτικου?;)

Γραφει ο γκεμαρα οτι το πλοιο πηγαινε με 22 μιλια(!) - υπηρεσιακη 21,5 - κι ενω ηταν σε διαδυκασια προσεγγισης και παραβολης στο λιμανι το οποιο απειχε 800μ σε ευθεια απο την πλωρη του!!!! Φαινεται και στις ''ομιλουντες'' φωτογραφιες το ποσο κοντα ηταν η μπουκα του λιμανιου. Ειμαστε σοβαροι?
Εσυ που καπιτανευεις σε ιστιοπλοικα των 16-20μ πιστευεις οτι με 22 μιλια το ρηγμα θα ηταν 48μ?
Εσυ που καπιτανευεις σε ιστιοπλοικα των 16-20μ πιστευεις οτι υπηρχε περιπτωση πλοιο 114000τ να πηγαινει με 22 μιλια 800μ απο την μπουκα του λιμανιου?
Αν πηγαινε με 22 μιλια θα ειχε ρηγμα 48μ ¨η μηπως 248?
Το οτι περνουσε απο το ιδιο σημειο τακτικα, χωρις ατυχημα Κωστα, δεν λεει τιποτα? Δεν λεει π.χ. οτι ηταν ασφαλες να περασει? οτι υπηρχαν νερα? οτι υπηρχε αρκετη αποσταση απο τις ακτες ΚΑΙ τον υφαλο? Πως περνουσε δηλαδη τις άλλες φορες με τον ιδιο τον καπετανιο? Τι συνεβη αυτην την φορα?
Δεν πρεπει να ξερουμε πριν χαρακτηρισουμε καποιον ανικανο?

Την δηλωση του Chief Master Pαlompo της εταιρειας, με τον οποιο εχω ταξιδεψει απειρες φορες στα πλοια της Renaissance αλλα και της Costa, την διαβασε κανεις απο τους καπετανιους του ΠΝ? Ειναι μεσα στο αγγλικο κειμενο του Γκεμαρα.

Ξερουν οι καπετανιοι του ΠΝ για ΙΜΟ και SOLAS στα Κ/Ζ? ξερεις τι κανονισμοι υπαρχουν για τα Κ/Ζ απο αυτους τους δυο? Τι απο τα safety procedures τους εφαρμοστηκε ξερουμε? 4500 ατομα σωθηκαν Κωστα ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ!!! Καποιος ο οποιος το ξερει σπιθαμη προς σπιθαμη και ο οποιος ειναι γνωστης του ΙΜΟ και SOLAS κι οχι ο καθε τυχαρπαστος Λιμεναρχης απο το γραφειο του.

Διακρινω λοιπον προσπαθεια δημιουργιας εντυπωσεων αφου αναφερονται ψευδη στοιχεια -εστω και σαν αντιγραφη απο σαιτς ασχετων - και μαλιστα απο διατινομενους θαλασσινους οι οποιοι θα επρεπε να τα γνωριζουν αυτα. Αν και ειμαι σιγουρος οτι τα γνωριζουν. Γιαυτο κι αντιδρω!

Σε αυτα τα παραπανω εγω - που δεν ειμαι καπετανιος του ΠΝ, ουτε καν καπετανιος σε βαρκα, αλλα εχω ζησει τις γεφυρες των Κ/Ζ απο ΠΟΛΥ κοντα τα τελευταια 30 χρονια της ζωης μου ταξιδευοντας και σπαταλωντας ωρες ατελειωτες πανω σε αυτες - περιμενω να παρω απαντησεις προκειμενου να προβω σε χαρακτηρισμους.

Που βρισκεις/τε οτι υπαρχει παραλογο σε αυτα που λεω και μου την πεφτουν ''καπετανιοι'' με λεγομενα οπως ''σταμάτα να λες αυτές τις αρλούμπες που θα μας πεις ότι είναι και το είδος σου η πραγματογνωμοσύνη ναυτικών ατυχημάτων.'' Εδες πουθενα να κανω πραγματογνωμοσυνη?

yannis
19-01-2012, 13:47
:sm7::sm7::sm7:

Μπράβο Γιώργη!!!!!
Παρ' τους και τα σώβρακα!!!!!
Και, ναι... τα βιαστικά "πορίσματα", λέγονται "κουτσομπολιά" και π@π@ρολογίες!!!!!

ckk
19-01-2012, 14:39
http://img844.imageshack.us/img844/5303/capturepp.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/844/capturepp.jpg/)

Πόόοοπη... γιούχουουουου. Ανατριχιαστικό για αυτούς που ξέρουν από καπετάνεμα και όχι από επιβίβαση ή δουλειά σε πλοίο - και μιλάω με τον καπετάνιο, που είναι φίλος του πατέρα μου.

Να υπενθυμίσω ότι εκτός του ότι το πήγε τόσο κοντά για την Πόπη...


Εγκατέλειψε και τον κόσμο.

Διότι αυτό είναι το θέμα του thread.

Οι γνώσεις, οι ικανότητές και η ναυτοσύνη του, βγήκαν εκ των υστέρων.

Να επαναλάβω, διότι η επανάλειψις σώζει:

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Σαν να μας κτυπήσει κάποιος με την μηχανή και να μας εγκαταλείψει. Αυτό επί 4,500τμχ.

Πόόόοοπηηηηη...

yannis
19-01-2012, 14:51
Μπορεί να τους εγκατέλειψε... μπορεί και όχι. Πριν τα πορίσματα των αρμοδίων αρχών, μάλλον παρακινδυνευμένες είναι οι εικασίες. Έχω βρεθεί, αμέτρητες φορές, ειδικά στα επιβατηγά, σε ανάλογα βιαστικά συμπεράσματα. Και φυσικά, πριν αποφανθούν επισήμως και καταδικαστεί κάποιος, καλό είναι να μην τρέχουμε να λασπώνουμε το όνομα του (και της οικογενείας του, εκ του αποτελέσματος)...
Παράδειγμα επίσης, ο Ελληνικής καταγωγής υποπλοίαρχος, που για τους στοιχειωδώς γνωρίζοντες, δεν είναι επ' ουδενί "δεύτερος", αλλά ένας από τους υποπλοιάρχους, που πιθανότατα ως λέμβαρχος, ήταν στο πόστο που έπρεπε...



Σταμάτα :eek: θα με πνίξεις.

Ξανάκουσα το βιντεάκι και το όνομα του 'δεύτερου' μου ακούστηκε κάτι σε Dimitri. Ελληνάρας???... φτου ρε ... αν είναι έτσι.


Φάρος και αυτός της ναυτοσύνης

ckk
19-01-2012, 16:14
Υπό κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φρανσέσκο Σετίνο, ο οποίος παραδέχθηκε πως εξαιτίας λάθος χειρισμών του βρέθηκε το κρουαζιερόπλοιο κοντά σε αβαθή νερά. Ο καπετάνιος κατηγορείται για ανθρωποκτονίες και για κατάφωρη παραβίαση των ναυτικών κανόνων καθώς εγκατέλειψε το πλοίο.
«Σκόνταψα και έπεσα» δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο καπετάνιος και συνέχισε εξηγώντας πως εγκατέλειψε το πλοίο από λάθος. Καθώς οι επιβάτες έτρεχαν προς τις σωστικές λέμβους και εκείνος συντόνιζε την εκκένωση, το πλοίο πήρε κλίση 60-70 μοίρες και ο ίδιος σκόνταψε και έπεσε μέσα σε μία βάρκα, «Έτσι βρέθηκα μέσα στη βάρκα» ανέφερε.
Ο καπετάνιος, ο οποίος κατηγορείται για τουλάχιστον 11 θανάτους, δήλωσε πως η ρότα του σκάφους καθορίστηκε ενώ απέπλευσε από το λιμάνι της Τσιβιταβέκια, κοντά στη Ρώμη και ότι αποφάσισε να πλησιάσει το νησί Τζίλιο, γιατί εκεί κατοικεί ένας πρώην καπετάνιος και φίλος του. «Ήξερα τα νερά καλά και είχα κάνει την ίδια μανούβρα εκεί άλλες τρεις ή τέσσερις φορές, όμως αυτή τη φορά έδωσα διαταγή να στρίψει το καράβι πολύ αργά και τελικά καταλήξαμε σε αβαθές. Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό»

Να πάμε σε μάγισσες - σε χαρτορίχτρες, γιατί άλλος σώφρων δεν ξέρει...

Εκτός και αν... :D





Κάτι σε Λιάννη δεν σας θυμίζει, που σε ένα 'κενό αέρος' όπως έλεγε, σκόνταψε και βρέθηκε ανάμεσα στα πόδια του Αντρέα...??? :) :) :)

napgeo
19-01-2012, 17:20
Ίσως και να έχετε /εις δίκιο που καταδικάζουμε έναν άξιο κυβερνήτη ενός πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου. Λάθος δικό μου.
Κανονικά θα πρέπει να προταθεί για παράσημο που κατάφερε να σώσει 4500 επιβάτες.
Έχεις απόλυτο δίκιο για τους Αξιωματικούς του ΠΝ. Αυτοί δεν ξέρουν από Ναυτοσύνη και τα πτυχία τους τα δίνουμε με μέσον η νύχτα.
Όσο για την αντιπαλότητα μεταξύ των ΠΝ και του Εμπορικού για να σου πω την αλήθεια πρώτη φορά το ακούω.
Η θάλασσα πάντως είναι πλατιά και μας χωρά όλους. Η μόνη διαφορά μας είναι που εμείς όταν εντοπίζαμε ρύπανση της Θάλασσας ειδοποιούσαμε τα Λιμεναρχεία.
Αυτά πάντως να τα πεις στις οικογένειες των θυμάτων. Και να μην ξεχνάς ότι θα μπορούσε να ήτο κάποιος από εμάς σε αυτό το ταξίδι ………..

napgeo
19-01-2012, 17:46
Και ένα τελευταίο και προσωπικά από μένα κλείνει το θέμα διότι δεν έχει νόημα να το συνεχίζουμε.
Με στενοχωρεί αφάνταστα ειδικά να αναφερόμαστε σε Ανθρώπους που γνωρίζουμε και να αμφισβητούμε την επαγγελματική του πορεία και την προσφορά του.
Να ξέρεις όμως ότι έβαλε άπειρες φορές την ζωή του σε κίνδυνο για να σώσει συνανθρώπους μας ,που από λάθη τους κάποιοι πρόστρεξαν για βοήθειά τους.
Και πίστεψε με είναι φοβερή εμπειρία να κάνεις διάσωση με 10 μποφόρ είτε είσαι κυβερνήτης σε πλοίο. η ελικόπτερο η πλήρωμα.
Και το ΠΝ ειδικά έχει χάσει Αρκετούς συναδέρφους πάνω στην εκτέλεση του καθήκοντος.
Στο θέμα αυτό δεν μιλάμε για μοτοσυκλέτες αλά για ηθικές αξίες και δεν γίνεται να σιωπήσω………………………………………………..

yannis
19-01-2012, 17:53
Ίσως και να έχετε /εις δίκιο που καταδικάζουμε έναν άξιο κυβερνήτη ενός πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου. Λάθος δικό μου.
Κανονικά θα πρέπει να προταθεί για παράσημο που κατάφερε να σώσει 4500 επιβάτες.
Έχεις απόλυτο δίκιο για τους Αξιωματικούς του ΠΝ. Αυτοί δεν ξέρουν από Ναυτοσύνη και τα πτυχία τους τα δίνουμε με μέσον η νύχτα.
Όσο για την αντιπαλότητα μεταξύ των ΠΝ και του Εμπορικού για να σου πω την αλήθεια πρώτη φορά το ακούω.
Η θάλασσα πάντως είναι πλατιά και μας χωρά όλους. Η μόνη διαφορά μας είναι που εμείς όταν εντοπίζαμε ρύπανση της Θάλασσας ειδοποιούσαμε τα Λιμεναρχεία.
Αυτά πάντως να τα πεις στις οικογένειες των θυμάτων. Και να μην ξεχνάς ότι θα μπορούσε να ήτο κάποιος από εμάς σε αυτό το ταξίδι ………..




Έλληνες στρατιωτικοί και επιχειρηματίες σε πανευρωπαϊκό κύκλωμα πορνογραφίας - NEWS247 (http://news247.gr/ellada/eidiseis/ellhnes_stratiwtikoi_kai_epixeirhmaties_se_paneyrwpaiko_kuklwma_pornografias.1581474.html)

Καλό είναι να μην βιαζόμαστε...
Πως θα σου φαινόταν αν έλεγα, με αφορμή τον παραπάνω τίτλο, "Οι αρρωστημένοι καραβανάδες διαφθείρουν τα παιδιά μας"?!?!?!?!?

Το πιθανότερο είναι ο καπετάνιος του Κ/Ζ να έκανε λάθος, αλλά όσο είναι απλά το "πιθανότερο", ας είμαστε προσεκτικοί.

yannis
19-01-2012, 17:59
...

...αλά για ηθικές αξίες και δεν γίνεται να σιωπήσω………………………………………………..

Αυτό επέτρεψέ μου να το θυμάμαι και να δω και πάλι την ευαισθησία σου για ηθικές αξίες, όταν θα μιλάμε για ρατσισμό κλπ...

GeorgeP
19-01-2012, 18:04
Μπορεί να τους εγκατέλειψε... μπορεί και όχι. Πριν τα πορίσματα των αρμοδίων αρχών, μάλλον παρακινδυνευμένες είναι οι εικασίες. Έχω βρεθεί, αμέτρητες φορές, ειδικά στα επιβατηγά, σε ανάλογα βιαστικά συμπεράσματα. Και φυσικά, πριν αποφανθούν επισήμως και καταδικαστεί κάποιος, καλό είναι να μην τρέχουμε να λασπώνουμε το όνομα του (και της οικογενείας του, εκ του αποτελέσματος)...
Παράδειγμα επίσης, ο Ελληνικής καταγωγής υποπλοίαρχος, που για τους στοιχειωδώς γνωρίζοντες, δεν είναι επ' ουδενί "δεύτερος", αλλά ένας από τους υποπλοιάρχους, που πιθανότατα ως λέμβαρχος, ήταν στο πόστο που έπρεπε...

Γιαννη,

Ειναι απιστευτο το ποση χολη μπορουν να βγαλουν καποιοι ανθρωποι εναντιον άλλων ανευ στοιχειων.
Ειναι απιστευτο το πως οι γαλαντομοι ''καπετανιοι'' των φουσκωτων κανουν κριτικη σε ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΣ πλοιων 114000τ που εχουν στην ευθυνη τους 4500 ανθρωπους.
Ειναι απιστευτο το τι κοντρα υπαρχει μεταξυ συναδελφων καπετανιων του ΠΝ με του εμπορικου ναυτικου ασχετως αν οι πρωτοι βλεπουν Κ/Ζ και στριβουν γωνια....
Ειναι απιστευτο τελος το πως παιρνουν το καθε τι που διαβαζουν, το απομονωνουν επιλεκτικα χωρις ψαξιμο και εκει στηριζουν την χολη τους.
Η gardian και μετεπειτα ο Ελληνας δημοσιογραφος-μεταφραστης και τελος ο CKK μετεφεραν το δημοσιευμα της πρωτης κατ' απομονωση των άλλων της ιδιας εφημεριδας!!!!!

Στις 18/010/12 και ωρα 19:33 η ιδια εφημεριδα γραφει
''The cruise-liner captain accused of abandoning ship after it struck rocks off the Tuscan coast last Friday has reportedly claimed he could not lead the evacuation because he slipped and fell into a lifeboat while helping passengers leave the stricken vessel.''
Θα το βρεις εδω (http://www.guardian.co.uk/world/2012/jan/18/costa-concordia-captain-stricken-cruise-ship) στηνπρωτη παραγραφο.

Στις 18/01/12 και ωρα 12:39 η ιδια εφημεριδα γραφει
''....... has reportedly claimed he was unable to lead the evacuation because he slipped and tripped into a lifeboat while helping passengers leave the stricken vessel.''
Θα το βρεις εδω (http://www.guardian.co.uk/world/2012/jan/18/costa-concordia-captain-tripped-lifeboat)

Στις 19/01/12 και ωρα 12:09 η ιδια εφημεριδα γραφει αναφερομενη σε συνεντευξη που πηρε η La Stampa απο επιβατη του πλοιου, ονοματι ''Cermontan'', στο ξενοδοχειο του αεροδρομιου της Ρωμης ΜΕΤΑ το ατυχημα.
''In an interview with the Sunday Telegraph at a Rome airport hotel after the grounding of the ship, Cermontan said Schettino's actions after the crash had saved thousands of lives.
Θα το βρεις εδω (http://www.guardian.co.uk/world/2012/jan/19/costa-concordia-woman-seen-captain) στη τριτη παραγραφο απο το τελος.
Για οσους ''καπετανιους'' φουσκωτων αλλα και λειπων πλεουμενων πλην εμπορικων δεν ξερουν να τους ενημερωσω οτι η παραπομπη και τυχον καταδικη ενος καπετανιου Κ/Ζ για εγκαταλειψη πλοιου στοιχειοθετειται ΚΥΡΙΩΣ βαση των καταθεσεων των επιβατων!!!

Τωρα το πως το ''γλιστρω και πεφτω'' και το ''γλιστρησα και σκονταψα'' εγινε σκετο ''σκονταψα'' ειναι αξιον αποριας.
To pvw to ''......has reportedly claimed'' μεταφραστηκε σε σιγουρη εγκαταλειψη πλοιου απο τον καπετανιο τυο μονον οι ιδιοι γαλαντομοι καπετανιοι το γνωριζουμ
Το πως κατηγορειται απο τους παραπανω κυριους ενας καπετανιος Κ/Ζ οτι εγκατελειψε το πλοιο του ενω υπαρχουν καταθεσεις ΕΠΙΒΑΤΟΥ ¨η ΕΠΙΒΑΤΩΝ (θα το δουμε το δευτερο) περι του αντιθετου ειναι μαλλον προιον επιλεκτικης αναγνωσης.

Γιαυτο λεω και θα ξαναπω, αντι να βγαζουμε συμπερασματα απο μονοι μας καλυτερα θα ειναι να παρακολουθησουμε την συνεχεια και το τελος αυτης της υποθεσης πριν προβουμε σε χαρακτηρισμους περι ανικανοτητας και ποντικιων.

Αλλα μαλλον...τι μαλλον σιγουρα να λεω.....χανω τα λογια μου διοτι απευθυνομαι στους ιδιους η οποιοι δυστυχεστατα απομονωνουν τα μισα απο οσα διαβαζουν προβλεποντας μεχρι και σιγουρη χρεωκοπια της Ελλαδας......τον Μαρτιο...του 2012.

yannis
19-01-2012, 18:16
...

...Αλλα μαλλον...τι μαλλον σιγουρα να λεω.....χανω τα λογια μου διοτι απευθυνομαι στους ιδιους η οποιοι δυστυχεστατα απομονωνουν τα μισα απο οσα διαβαζουν προβλεποντας μεχρι και σιγουρη χρεωκοπια της Ελλαδας......τον Μαρτιο...του 2012.

:sm7::sm7::sm7:

Πριν από την καταστροφή του κόσμου ή μετά!?!?!?!?!?:p

GeorgeP
19-01-2012, 18:23
Ίσως και να έχετε /εις δίκιο που καταδικάζουμε έναν άξιο κυβερνήτη ενός πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου. Λάθος δικό μου.
Κανονικά θα πρέπει να προταθεί για παράσημο που κατάφερε να σώσει 4500 επιβάτες.
Έχεις απόλυτο δίκιο για τους Αξιωματικούς του ΠΝ. Αυτοί δεν ξέρουν από Ναυτοσύνη και τα πτυχία τους τα δίνουμε με μέσον η νύχτα.
Όσο για την αντιπαλότητα μεταξύ των ΠΝ και του Εμπορικού για να σου πω την αλήθεια πρώτη φορά το ακούω.
Η θάλασσα πάντως είναι πλατιά και μας χωρά όλους. Η μόνη διαφορά μας είναι που εμείς όταν εντοπίζαμε ρύπανση της Θάλασσας ειδοποιούσαμε τα Λιμεναρχεία.
Αυτά πάντως να τα πεις στις οικογένειες των θυμάτων. Και να μην ξεχνάς ότι θα μπορούσε να ήτο κάποιος από εμάς σε αυτό το ταξίδι ………..

Δεν αμφισβητησα ΠΟΤΕ την Ναυτοσυνη των Πλοιαρχων του ΠΝ!!!!! Αμαν πια!!!! Αμφισβητησα τις γνωσεις τους στο πως διοικειται ενα Κ/Ζ βασει του αριθμου του πληρωματος και των επιβατων του...οταν μαλιστα οι τελευταιοι πολλες φορες εχουν και λογο στα δρωμενα και συμετοχη στην περαιτερω καριερα του πλοιαρχου......το μεγαλυτερο πλοιο του ΠΝ δεν εχει τετοια πραγματα.
Αμφισβητησα και αμφισβητω τις γνωσεις των Πλοιαρχων του ΠΝ ως προς την συμπεριφορα ενος Κ/ζ 110000 τονων, μηκους 300μ, πλατους 40μ, υψους 80μ και με γαστρα αναποδου ''Π'' εναντι ενος καρυδοτσουφλου 2710τ, μηκους πλατους 14μ, υψους 10 το πολυ και με γαστρα ''V'' οπως οι MEKO 200 π.χ.

Αντιθετα φιλε Ναπο, ΕΣΥ, ο αξιοτιμος Κος CKK και ο εταιρος αξιοτιμος Κος Γκεμαρα ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ τον καπετανιο του Costa Concordia και γιαυτο αντεδρασα.

Στις οικογενειες των θυματων τι να πω? Ναυαγιο ηταν θυματα θα υπαρξουν!!! Αν πεθαινε ενας ακομη ο καπετανιος θα αισθανοντουσαν καλυτερα οι οικογενειες? θα αλληλοπαρηγορουντο μεταξυ τους??

GeorgeP
19-01-2012, 18:38
Και ένα τελευταίο και προσωπικά από μένα κλείνει το θέμα διότι δεν έχει νόημα να το συνεχίζουμε.
Με στενοχωρεί αφάνταστα ειδικά να αναφερόμαστε σε Ανθρώπους που γνωρίζουμε και να αμφισβητούμε την επαγγελματική του πορεία και την προσφορά του.
Να ξέρεις όμως ότι έβαλε άπειρες φορές την ζωή του σε κίνδυνο για να σώσει συνανθρώπους μας ,που από λάθη τους κάποιοι πρόστρεξαν για βοήθειά τους.
Και πίστεψε με είναι φοβερή εμπειρία να κάνεις διάσωση με 10 μποφόρ είτε είσαι κυβερνήτης σε πλοίο. η ελικόπτερο η πλήρωμα.
Και το ΠΝ ειδικά έχει χάσει Αρκετούς συναδέρφους πάνω στην εκτέλεση του καθήκοντος.
Στο θέμα αυτό δεν μιλάμε για μοτοσυκλέτες αλά για ηθικές αξίες και δεν γίνεται να σιωπήσω………………………………………………..

Και ποιος τα αμφισβητησε αυτα Ναπο μου? Εγω? οχι ποτε και κανεις λαθος αν το νομισες ποτε!!!
Ο καθενας ειναι αξιος σε αυτο που κανει και για οποιον το κανει αρκει φυσικα να πιστευει θεσμικα σε αυτο!!!!!!!

Αλλα τι σημασια εχει αν αναφερομαστε σε ανθρωπους που γνωριζουμε? Μηπως ειναι πιο ευκολο να αναφερομαστε ''ποντικοειδως'' σε ανθρωπους που δεν γνωριζουμε οπως π.χ. τον καπετανιο του Concordia? Εχει λιγοτερη στενοχωρια αυτο?
Για σενα και καποιους αλλους μπορει Ναπο μου αλλα για μενα που εχω ζησει 30 χρονια με ανθρωπους σαν τον καπετανιο του Concordia ειναι εσκεμενη ευκολη υβρης, χωρις αντιπεινα ¨η αντιλογο αφου ειναι καλυμενη απο την αποσταση.

Αυτο ειναι απαραδεκτο φιλε Ναπο, ειδικα για ανθρωπους που ''εβαλαν άπειρες φορές την ζωή του σε κίνδυνο για να σώσουν συνανθρώπους μας ,που από λάθη τους κάποιοι πρόστρεξαν για βοήθειά τους.''
Περιμενα καλυτερη συμπεριφορα απο αυτους, εκτος κι αν το θεωρουν κατορθωμα κι οχι καθηκον να σωσουν ανθρωπους κρατωντας μετεπειτα την μυτη ψηλα απαξιωνοντας αντρες σαν τον καπετανιο του concordia χωρις στοιχεια παρα μονον απο δημοσιογραφικες πληροφοριες!!!!

Κατι για ηθκες αξιες ειπες ¨η μου φανηκε?
Εκτος κι αν οι ηθικες αξιες ειναι μονον στο ΠΝ κι οχι μεταξυ των ανθρωπων....ΟΛΩΝ των ανθρωπων......

Ουτε 'γω γινεται να σιωπησω.......

LakisGS
19-01-2012, 19:06
Γίνεται σεισμός, είμαστε όλοι σεισμολόγοι...
Γίνεται ναυάγιο, είμαστε όλοι ναυτικοί...
Γίνεται πόλεμος, είμαστε όλοι στρατηγοί...
Γίνεται αεροπορικό ατύχημα, είμαστε όλοι πιλότοι...
είμαστε όλοι μηχανικοί...
είμαστε όλοι δικηγόροι...
...γενικά, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ!!!
Α, ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!! ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΚΟΥΒΑΛΑΣ... :(:(

Αρρώστησες?? Ρώτα τη γειτόνισσα. Ξέρει σίγουρα ένα καλό αντιβιοτικό που της το είπε η κουμπάρα της, που της το είπε ο αδελφός της, που "ξέρει"...

:sm7::sm7::sm7:

napgeo
19-01-2012, 19:16
Και ποιος τα αμφισβητησε αυτα Ναπο μου?

Ουτε 'γω γινεται να σιωπησω.......




Αυτόκλητος υπερασπιστής και σωτήρας δεν θα γίνω κανενός .
Όμως:
Η εταιρεία του παρέδωσε ένα υπερσύχρονο πλοίο και (δεν με ενδιαφέρουν οι συνθήκες ) αυτός το βούλιαξε.
Οι επιβάτες του παρέδωσαν την ακεραιότητά τους και αυτός τους έπνιξε.
Τι να υπερασπιστώ δηλ. Την ανικανότητα η την ανευθυνότητα.
Τι μου λες τώρα.............................................

GeorgeP
19-01-2012, 19:34
Αυτόκλητος υπερασπιστής και σωτήρας δεν θα γίνω κανενός .
Όμως:
Η εταιρεία του παρέδωσε ένα υπερσύχρονο πλοίο και (δεν με ενδιαφέρουν οι συνθήκες ) αυτός το βούλιαξε.
Οι επιβάτες του παρέδωσαν την ακεραιότητά τους και αυτός τους έπνιξε.
Τι να υπερασπιστώ δηλ. Την ανικανότητα η την ανευθυνότητα.
Τι μου λες τώρα.............................................

1- Η εταιρεια σου παρεδωσε ενα υπερσυγχρονο αεροπλανο, οι επιβατες σου εμπιστευτηκαν την ζωη τους κι εσυ το εριξες!!Τι να υπερασπιστώ δηλ. Την ανικανότητα η την ανευθυνότητα σου? Βεβαια μετα απο 2,5 χρονια ερευνων αποδειχθηκε οτι εκ κατασκευης η τρομπα λειτουργιας του πισω πηδαλιου σε μεγαλα υψομετρα κολλουσε, οχι παντα, αλλα ορισμενες φορες......................Η bOEING αναγκαστηκε να καθηλωσει στο εδαφος οτι 737 κυκλοφορουσε για αποκατασταση της βλαβης................ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕς.
Αν θελεις βαζω και το λινκ αν και υπηρχε το ντοκυμανταιρ και στο makedonia tv.
2-H εταιρεια σου παρεδωσε ενα υπερσυγχρονο αυτοκινητο.
Οι επιβατες του σου παρεδωσαν την ακεραιοτητα τους κι εσυ τους σκοτωσες σε ατυχημα (εφταιγες ¨η οχι ΔΕΝ ξεορυμε) τους σκοτωσες.
Τι να υπερασπιστώ δηλ. Την ανικανότητα η την ανευθυνότητα.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕς.

ckk
19-01-2012, 23:25
Και ένα τελευταίο και προσ..................................................................................................σει Αρκετούς συναδέρφους πάνω στην εκτέλεση του καθήκοντος.
Στο θέμα αυτό δεν μιλάμε για μοτοσυκλέτες αλά για ηθικές αξίες και δεν γίνεται να σιωπήσω………………………………………………..


Γιατί υποβιβάζεις τον μοτοσυκλετισμό?...


Γίνεται σεισμός, είμαστε όλοι σεισμολόγοι...
Γίνεται ναυάγιο, είμαστε όλοι ναυτικοί...
Γίνεται πόλεμος, είμαστε όλοι στρατηγοί...
Γίνεται αεροπορικό ατύχημα, είμαστε όλοι πιλότοι...
είμαστε όλοι μηχανικοί...
είμαστε όλοι δικηγόροι...
...γενικά, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ!!!
Α, ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!! ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΚΟΥΒΑΛΑΣ... :(:(

Αρρώστησες?? Ρώτα τη γειτόνισσα. Ξέρει σίγουρα ένα καλό αντιβιοτικό που της το είπε η κουμπάρα της, που της το είπε ο αδελφός της, που "ξέρει"...

:sm7::sm7::sm7:

Διπλωματούχοι δε...

Κι αν όχι εμείς οι ίδιοι, κάποιοι φίλοι μας.

Κι αν όχι οι ίδιοι, κάποιοι γνωστοί τους. Βρουμ - βρουμ.:eek:

Αλλά μικροί, θέλαμε να γίνουμε καπετάνιοι.Μέχρι και 'ναυμαχία' παίζαμε.

Α8. Σου βύθισα την φρεγάδα.




Στην άγνοια.

black_hawk
20-01-2012, 00:36
6 μιλια εξω απο τις προδιαγεγραμμενες πορειες..

100-200 μετρα διπλα σ'ενα νησακι..

30-50 μετρα απο τις ακτες του, η προσαραξη..

Υφαλοι "μη καταγεγραμμενοι"! (Ακομα και ενα ΝΗΠΙΟ! δεν θα περνουσε τοσο κοντα με ενα ΘΗΡΙΟ 300 ΜΕΤΡΩΝ! σ'ενα νησακι σαν το δικο μου- Παξοι..)

..Ενας καπετανιος που την "κοπαναει" απο τους πρωτους και ρωταει για το τι γινεται στο πλοιο του! την ακτοφυλακη!

..Και καποιοι ΓΡΑΦΙΚΟΙ, (ευγενης εκφραση) που ψαχνουν την αυτοεπιβεβαιωση του εγω τους, κρυβομενοι στην ανωνυμια, πισω απο το πληκτρολογιο τους, αναζητωντας την χαμενη τους υπαρξη, στο διαδικτυο..

Πικρα.. :hmmm:


(Το ΠΡΟΦΑΝΕΣ! τεκμηριο αθωοτητας (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1), δεν αναιρει το θλιβερον της καταστασεως..) :hmmm:

megalopsyxos
20-01-2012, 01:27
..Και καποιοι ΓΡΑΦΙΚΟΙ, (ευγενης εκφραση) που ψαχνουν την αυτοεπιβεβαιωση του εγω τους, κρυβομενοι στην ανωνυμια, πισω απο το πληκτρολογιο τους, αναζητωντας την χαμενη τους υπαρξη, στο διαδικτυο..

:hmmm: H (σχετική) ανωνυμία στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι κύριο και θεμιτά αποδεκτό χαρακτηριστικό. Όσοι είναι αντίθετοι απέχουν από αυτού του τύπου τις σελίδες και κάνουν τις ανάλογες συζητήσεις με φίλους, γνωστούς, αγνώστους κλπ μόνο σε χώρους ρεαλιστικής κοινωνικής συνεύρεσης όπως λέσχες, καφετέριες, σαλόνια.... Οι υπόλοιποι συνεχίζουν την υπαρξιακή αναζήτηση στο μέσο που επέλεξαν και ξέρουν ότι κι αν βάλουν κι ένα όνομα και τηλ.....χέστηκε η φοράδα μες τ'αλώνι.

black_hawk
20-01-2012, 01:35
:hmmm: H (σχετική) ανωνυμία στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι κύριο και θεμιτά αποδεκτό χαρακτηριστικό. .


Θεμιτοτατον και ΓΡΑΦΙΚΟΤΑΤΟΝ! :sm7:

megalopsyxos
20-01-2012, 01:44
Θεμιτοτατον και ΓΡΑΦΙΚΟΤΑΤΟΝ! :sm7:

Να υποθέσω ότι μπήκες moderator σε τέτοιου τύπου site για να σπας πλάκα, ε; :sm7:

black_hawk
20-01-2012, 02:02
Να υποθέσω ότι μπήκες moderator σε τέτοιου τύπου site για να σπας πλάκα, ε; :sm7:

Δεν ειναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ? :D

(Μπηκα ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, και μαλιστα MODERATOR!! σ'ενα motosite για να σχολιαζω ναυτικα ναυαγια!!


http://www.magicdeckvortex.com/forum/images/smilies/2010/eek.gifhttp://www.magicdeckvortex.com/forum/images/smilies/2010/eek.gif




:sm7::sm7:

GeorgeP
20-01-2012, 11:20
6 μιλια εξω απο τις προδιαγεγραμμενες πορειες..

100-200 μετρα διπλα σ'ενα νησακι..

30-50 μετρα απο τις ακτες του, η προσαραξη..

Υφαλοι "μη καταγεγραμμενοι"! (Ακομα και ενα ΝΗΠΙΟ! δεν θα περνουσε τοσο κοντα με ενα ΘΗΡΙΟ 300 ΜΕΤΡΩΝ! σ'ενα νησακι σαν το δικο μου- Παξοι..)

..Ενας καπετανιος που την "κοπαναει" απο τους πρωτους και ρωταει για το τι γινεται στο πλοιο του! την ακτοφυλακη!

..Και καποιοι ΓΡΑΦΙΚΟΙ, (ευγενης εκφραση) που ψαχνουν την αυτοεπιβεβαιωση του εγω τους, κρυβομενοι στην ανωνυμια, πισω απο το πληκτρολογιο τους, αναζητωντας την χαμενη τους υπαρξη, στο διαδικτυο..

Πικρα.. :hmmm:


(Το ΠΡΟΦΑΝΕΣ! τεκμηριο αθωοτητας (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1), δεν αναιρει το θλιβερον της καταστασεως..) :hmmm:

Oι ''ανωνυμοι και γραφικοι που κρυβονται πισω απο το πληκτρολογιο'' εχουν ονοματεπωνυμο και λαμβανουν μερος στις ανοικτες κοινωνικες εκδηλωσεις αυτου του φορουμ συχνοτατα.

Ειναι δε ανοικτοι σε οποιουδηποτε ειδους συζητησης προσωπο με προσωπο.
Οι χαρακτηρισμοι σου αυτοι λοιπον καταπιπτουν στον Καιαδα Ταυγετου.

Κατα τα λοιπα ο ''μεγαλοψυχος'' με καλυπτει απολυτα.

black_hawk
20-01-2012, 12:10
Ειναι δε ανοικτοι σε οποιουδηποτε ειδους συζητησης προσωπο με προσωπο.
Θα χαρω ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ να το βιωσω και γω προσωπικα αυτο το happening! http://www.magicdeckvortex.com/forum/images/smilies/speechless-smiley-040.gif

:sm7::p

(Τα υπολοιπα, που αφορουν την αρνηση της ΑΠΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ δεν ειδα να σχολιαζονται.. )

megalopsyxos
20-01-2012, 13:12
και μαλιστα MODERATOR!! σ'ενα motosite για να σχολιαζω ναυτικα ναυαγια!!

ΚαπετάαααααανιΟ μου!!!!
Εύχομαι μόνο να μη το οδηγήσεις σε.... ναυάγιο:D

Δεν ειναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ? :D

(Μπηκα ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, και μαλιστα MODERATOR!! σ'ενα motosite

Ξέρω, ξέρω υπουργέ μου, εσύ ένας απλός στρατιώτης του κόμματος είσαι που θα προσφέρεις στην ΠΑΤΡΙΔΑ από όποιο μετερίζι σου ανατεθεί!!!:sm7:

gsmaniac
20-01-2012, 14:03
παλι καταφερατε να το πατε στο προσωπικο...............:cool::(
δεν γινετε,για μια φορα να εκφερει καποιος την γνωμη του,χωρις ολοι οι αλλοι να του την πεφτουν????????:mad:
συμφωνουμε ή διαφωνουμε......:cool:
πρεπει στο τελος να πλακωνομαστε??????
πρεπει να κατεβασουμε τους τονους......ιδιως σε τετοια θεματα,γιατι υπαρχουν πολλοι φιλοι που θελουν να εκφρασουν την γνωμη τους και βλεποντας τοσο μεγαλη ενταση,να "φοβαται" να μιλησει.....

yns
20-01-2012, 14:41
πρεπει να κατεβασουμε τους τονους......ιδιως σε τετοια θεματα,γιατι υπαρχουν πολλοι φιλοι που θελουν να εκφρασουν την γνωμη τους και βλεποντας τοσο μεγαλη ενταση,να "φοβαται" να μιλησει.....



Πες τα ρε Κώστα, προσωπικά λυπάμαι και ντρέπομαι και δεν έχω καμία όρεξη να γράψω όταν βλέπω προσωπικές αντιπαραθέσεις και άτομα τα οποία είναι συνεχώς και μονίμως προκλητικά στα γραφόμενά τους. Γι'αυτό το λόγο έχω σταματήσει να ασχολούμαι με πολλά θέματα τα οποία δεν είναι αμιγώς μοτοσυκλετιστικά.

ckk
20-01-2012, 14:43
παλι καταφερατε να το πατε στο προσωπικο...............:cool::(
δεν γινετε,για μια φορα να εκφερει καποιος την γνωμη του,χωρις ολοι οι αλλοι να του την πεφτουν????????:mad:
συμφωνουμε ή διαφωνουμε......:cool:
πρεπει στο τελος να πλακωνομαστε??????
πρεπει να κατεβασουμε τους τονους......ιδιως σε τετοια θεματα,γιατι υπαρχουν πολλοι φιλοι που θελουν να εκφρασουν την γνωμη τους και βλεποντας τοσο μεγαλη ενταση,να "φοβαται" να μιλησει.....


Κώστα έχεις απόλυτο δίκιο.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τα περισσότερα threads έχουν μια απλή αναφορά σε κάποιον ή κάποιους, ξένους προς το forum. Προκλητική αναφορά - κακή αναφορά - καλή αναφορά. Σηκώνεται ένα θέμα εν πάση περιπτώσει.

Λογικό είναι κατά την γνώμη μου, ο καθένας να μπορεί να μπει και να σχολιάσει επί του θέματος. Αυτό που παρατηρείται στο forum μας και μάλιστα από συγκεκριμένα και επαναλαμβανόμενες φορές μέλη, είναι αυτόκλητοι τύπου ' δικηγόροι' να μην αντέχουν αυτήν την διαπόμπευση αυτών των ανθρώπων, με αποτέλεσμα το ηθικό τους κομμάτι να επαναστατεί και να βγαίνουν προασπιστές των ξένων αυτών προς το forum ατόμων ή και ομάδων της κοινωνίας μας. Και ταυτόχρονα να επιτίθενται εναντίον μελών προς προάσπιση των ξένων.

Δεν θέλω να σχολιάσω την ηθική τους υπόσταση αυτή καθ΄ αυτήν, διότι δική τους είναι, όπως θέλουν σκέφτονται και ότι θέλουν την κάνουν.

Όπως όμως πολύ σωστά λες, υπάρχουν άνθρωποι που δεν γράφουν την γνώμη τους, διότι ‘ θα πεταχτεί ο παντογνώστης – ο ειδήμων – ο ενημερωμένος – ο πραγματογνώμονας – ο ειδικευμένος – ο ειδικός – ο εξειδικευμένος’ και θα προσπαθήσει να μας χαλάσει το thread. Στα ομοιωματικά μέσα βρίσκονται σκέψεις άλλων αξιόλογων μελών, που θα είχε μια σημασία η γνώμη τους. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει μια ομάδα, που δυσαρεστεί. Αυτό φαίνεται και από απαντήσεις που λαμβάνουν από άλλα μέλη αλλά και από το γενικότερο περιρρέον κλίμα του forum.

Μέλη αυτής της ομάδας:


Αναλαμβάνουν να χαλάνε threads με το έτσι θέλω

Αλλες φορές με αναφορές που κανείς δεν καταλαβαίνει, είτε από συντακτικής είτε από ορθογραφικής απόψεως, τι σημαίνουν

Προτρέπουν τα άλλα μέλη της παρέας τους να βρίζουν μέλη του forum μας

Επικροτούν και χειροκροτούν τις άσχημες αναφορές τους προς τα μέλη μας, θύμα αυτών των τακτικών είμαι και εγώ

Άλλες φορές προτρέπουν την διοίκηση να διαγράψει μέλη

Αν δεν βρουν αποχρώντα λόγο γράφουν αρνητικά, έτσι απλά για να γράψουν - προκαλέσουν

Κλπ εριστικές αναφορές.


Αυτό, αν γινόταν σε αραιά διαστήματα, θα μπορούσε να αποτελεί και πόλο έλξης για να δούμε τι θα γράφουν πάλι αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά γίνεται όλο και τακτικότερα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κακό κλίμα στα threads του forum, να μην γράφουν άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι την γνώμη τους, να γινόμαστε ρεζίλι σε άλλα forums με τακτικές αναφορές μας ως forum τσακωμών κλπ. Με το να μην τους απαντάμε, δεν βγαίνει τίποτα, διότι ναι μεν εμείς είμαστε ΟΚ, αλλά πιάνουν άλλα μέλη.

Και να επαναλάβω ότι κανείς δεν βγήκε να σχολιάσει μέλος του forum, για να πάρει κάποιος αυτόκλητος παντογνώστης - ειδήμων – ενημερωμένος – πραγματογνώμονας – ειδικευμένος – ειδικός – εξειδικευμένος δικηγόρος, το μέρος τους. Στην τεράστια πλειονότητα οι αναφορές είναι για ξένους.

Και βρίζουν τα μέλη του forum χυδαιότατα.

Συμφωνώ και εγώ, κάτι πρέπει να γίνει.

GeorgeP
20-01-2012, 16:29
Θα χαρω ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ να το βιωσω και γω προσωπικα αυτο το happening! http://www.magicdeckvortex.com/forum/images/smilies/speechless-smiley-040.gif

:sm7::p
...................................................................................................


Nα εισαι σιγουρος, με καθε ειλικρινεια, οτι κι εκεινοι την ιδια χαρα θα παρουν..............:)
Θα ειμαστε ολοι στο Σοφικο, αναζητησε ειτε το πιο καθαρο Varantero, ειτε το πιο γυαλιστερο πρασινο Hyundai Accent μοντ. 95.
Αν ερθουν ολοι θα χρειαστω χωρο και στο μπορτ μπαγκαζ......:)

ortho
20-01-2012, 16:34
Nα εισαι σιγουρος, με καθε ειλικρινεια, οτι κι εκεινοι την ιδια χαρα θα παρουν..............:)
Θα ειμαστε ολοι στο Σοφικο, αναζητησε ειτε το πιο καθαρο Varantero, ειτε το πιο γυαλιστερο πρασινο Hyundai Accent μοντ. 95.
Αν ερθουν ολοι θα χρειαστω χωρο και στο μπορτ μπαγκαζ......:)


Με τρέιλερ καλυμμένο θα το φέρεις;!:sm7::sm7:

gemara
20-01-2012, 17:40
Είναι "Varadero", ρώτα και κανα Κουβανό να σου πει.
Κοίτα και στο πλάι το ρεζερβουάρ (http://www.mcnews.com.au/testing/honda/varadero/Varadero_700p.JPG)σου, το γράφει...

(Το "μπορτ μπαγκάζ", άστο καλύτερα, το μπιστόλεψες!:sm7:)

yannis
20-01-2012, 19:21
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΚΛΑΨΕ ΚΛΑΨΕ - YouTube

Αφιερωμένο σε κάποιον που κλαίει πιο πάνω για το άδικο που του κάνανε!!!

jtnakos
20-01-2012, 20:05
Η έχθρα και τα φιτίλια μεταξύ μας νομίζω ότι κάπου εδώ πρέπει να λάβουν ΤΕΛΟΣ... Βλέπω ότι και η δυο πλευρές έχουν τα δίκια τους...Η κάθε πλευρά με τον δικό της τρόπο....Ας αφήσουμε να βγουν τα πορίσματα από τους ειδικούς και να ΞΑΝΑ γίνουμε μια ομάδα-οικογένεια χωρίς να αλληλοτρωγόμαστε για τρίτους που στο φινάλε-φινάλε ούτε καν τους ξέρουμε...Παρακολουθώ από την αρχή αυτό το thred και οφείλω να ομολογήσω πως δεν είμαι λάτρης των ειδήσεων,αλλά το συγκεκριμένο το παρακολουθώ ανελλοιπος ΜΗΠΩΣ και καταλαγιάσει λίγο η διχωνια που μπήκε ανάμεσά μας....

Το λοιπόν σε πολύ λίγες μέρες έρχεται το Σοφικο και θα ήθελα να σας δω όλους εκεί να ανταλλάξουμε χειραψίες-φιλιά και να ποιούμε ένα ποτηράκι κρασί για να πάνε τα φαρμάκια κάτω.....

Και για τους τρίτους αφήστε τους να κουρεύονται ;);):)

GeorgeP
20-01-2012, 22:06
Είναι "Varadero", ρώτα και κανα Κουβανό να σου πει.
Κοίτα και στο πλάι το ρεζερβουάρ (http://www.mcnews.com.au/testing/honda/varadero/Varadero_700p.JPG)σου, το γράφει...

(Το "μπορτ μπαγκάζ", άστο καλύτερα, το μπιστόλεψες!:sm7:)

Xα, χα χαιρομαι που το χιουμορ σου βελτιωνεται μερα με την ημερα......sound promising...:sm7:

jarhead
20-01-2012, 23:22
Τελικα αυτο που αποκομισαμε και ειναι σιγουρο ειναι οτι ο Γιωργος κατοπιν δηλωσεως του σταματησε τα ναρκωτικα στα 20 του.....:D

264George
21-01-2012, 00:30
το οτι το θέμα είναι στην κατηγορία ζώα,
το πρόσεξε κανείς?

κρίμα για τα ζώα. .
:cool:

black_hawk
21-01-2012, 00:59
Τελικα αυτο που αποκομισαμε και ειναι σιγουρο ειναι οτι ο Γιωργος κατοπιν δηλωσεως του σταματησε τα ναρκωτικα στα 20 του.....:D

Ελα που καποιες βλαβες ειναι μονιμες!!! :D


Medlook (http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2805)
LSD (http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_LSD.htm)


:sm7::sm7:

:p

264George
21-01-2012, 01:17
το να ασπαζόμαστε απόψεις άλλων,
δε δείχνει ότι απλά έχουμε παραιτηθεί
από το να σκεφτόμαστε?

πέρα από την πλάκα,
το να υποστηρίζουμε σθεναρά
τη μια ή την άλλη πλευρά, χωρίς στοιχεία
αλλά με φανατισμό,
δε δείχνει μια αδεξιότητα στη σκέψη?

όλοι έχουν δίκιο..?
όλοι άδικο?
δε ξέρω, πάντως είναι άδικο
να κατηγορεί ο ένας τον άλλο..

και για να κλείσω,
σκεφτείτε ότι μεταξύ σας μπορεί
να γνωρίζεστε και να το γουστάρετε
αυτό που κάνετε..
εγώ δεν σας έχω δει καν,
και ορισμένους (μακάρι να κάνω λάθος)
ούτε θέλω και είναι κρίμα.


ο φίλος nakos εύστοχα λέει
για τη συνάντηση στο σοφικό.

εκεί τι θα γίνει?
:(

frits
21-01-2012, 02:04
Κάποιοι επιμένουν ειρωνικά....

Capitain
21-01-2012, 09:06
Είναι ίδιον του μορφωμένου νου να μπορεί να απολαύσει μια ιδέα χωρίς να την αποδεχθεί.
Αριστοτέλης

gemara
21-01-2012, 10:25
......sound promising...:sm7:
Κι αυτό λάθος το έγραψες. Ουφ!

gepol
21-01-2012, 13:44
Κάποιοι επιμένουν ειρωνικά....

Πάει με το Ελληνικά :D

black_hawk
26-01-2012, 02:09
..Αντε να ελαφρωνουμε λιγαααααακι!!.. ;)

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ!!

http://www.ipanic.gr/images/stories/xyma/2012/funny_mix/1/426218_10150547854519795_9129004794_8849853_74008043_n.jpg

:D:D:D

andreas 75
27-01-2012, 18:30
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!!! http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020070.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={B5EBCEB8-6D62-438B-BD7F-0AE160AA6CAC})








http://content.sweetim.com/tbsig/sig.asp?img=ad1 (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12&p={B5EBCEB8-6D62-438B-BD7F-0AE160AA6CAC})