PDA

View Full Version : Ψηφιστε τους! (τους Εθνο-ΠΡΟ-ΔΟ-ΤΕΣ!)


black_hawk
29-03-2012, 02:59
Να'ναι, Τσιπρας? Μπααααα..

Να'ναι η Παπαρηγα?...

Μπααααα...

Αντε να δουμε, λοιπον..

"Οι υπηρεσίες μου είπαν ότι κανείς τις τελευταίες δεκαετίες δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό»! Σε αυτή την κυνική ομολογία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και των ανεκτίμητων αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν..."

(Περισσοτερα..) (http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=186513)


Αποκάλυψη σοκ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Δήλωση.. από τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Επί δεκαετίες χαμένος ο φάκελος με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο...

(Περισοτερα..) (http://news247.gr/ellada/eidiseis/omologia_sok_gia_tis_germanikes_apozhmiwseis.1711236.html)

Κατα τα αλλα, φταινε οι "κακοι" Γερμανοι, Ολλανδοι, Φινλανδοι κλπ..κλπ..

Αυτοι, ΜΙΑ ΧΑΡΑ! κανουν τη δουλεια τους! (Ποιος δεν θα την εκανε?)

Τα ΝΤΟΠΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ-ΡΕΜΑΛΙΑ, πως να τα δικαιολογησει καποιος ομως???

ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα

ckk
29-03-2012, 07:42
Η υπογραφή μου, σού αρκεί?

GeorgeP
29-03-2012, 13:59
Για να μιλησουμε για γερμανικες πολεμικες αποζημιωσεις θα πρεπει να ξερουμε τι ηταν αυτες, πως προηλθαν και τι εχει συμβει ιστορικα και δεν εχουν ποτε αυτες πληρωθει.
Δεν αρκει δλδ να βρισουμε τους τωρινους πολιτικους αλλα και τους απελθοντες οι οποιοι Κυβερνησαν την Ελλαδα απο το τελος του Β'Παγκοσμιου πολεμου και μετα. Οι συνθηκες παιζουν τον μεγιστο ρολο.
Διοτι οι πολεμικες αποζημειωσεις ειναι αρρηκτα δεμενες με την Πολιτικη Παπαγου, Κ. Καραμανλη και Ε.Αβερωφ (ως υπουργος εξωτερικων) απο το 1952 και μετα.
Τι πολιτικες ακολουθηθηκαν τοτε και ποια η επιπτωση τους στα σημερινα ''ΝΤΟΠΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ-ΡΕΜΑΛΙΑ'' οπως τα ονομαζει ο ''black Hawk'' για το συγκεκριμενο θεμα? Αραγε μπορουν οι σημερινοι να διεκδικησουν τιποτε ¨η ολα τα εθνικιστικα που αναφερονται για το θεμα αυτο απο διαφορα κομαμτα ειναι ψηφοθυρικες Εθνικιστικες παπαρες?




Ας αναρωτηθουμε λοιπον:

ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ οι χωρες της Ευρωπης που θιχτηκαν απο τους Γερμανους στον Β'Π.Π ελαβαν τις πολεμικες αποζημιωσεις ενω η Ελλαδα οχι? Ακομα και η ''ουδετερη'' Τουρκια που μπηκε στον πολεμο 2-3 μηνες πριν αυτος τελειωσει (στο πλευρο των συμμαχων φυσικα αφου εκει ειχε γειρει η νικη) ελαβε πολεμικη αποζημειωση απο την Γερμανια. ακομα και η Ιρλανδια, Ισπανια, Πορτογαλια που ως γνωστον δεν πατησε το ποδι της η Βερμαχτ εκει ελαβαν πολεμικες αποζημειωσεις για την συμμετοχη υπηκοων τους στους συμαχικους στρατους.
τι σχεση εχουν Καραμανλης-Αβερωφ-Μερτενς (Γερμανος SS αποκαλουμενος ο ''χασαπης της Θεσσαλονικης'') και Παπαγος με τους γερμανους τοτε και μεταπολεμικα?
ΠΟΙΟΙ απαρτιζαν τις Ελληνικες Κυβερνησεις τοτε -και μεχρι την Χουντα σχεδον - με τις ευλογιες των παραπανω Πρωθυπουργων με δικαιολογια τον ''Κομ0υνιστικο Κινδυνο''.....,πληροφοριακα σας λεω, και ψαξτε το, οι δοσιλογοι και οσοι συνεργαστηκαν με τους γερμανους κατα την διαρκεια της Γερμανικης Κατοχης στην Ελλαδα. Διοτι ΟΛΟΙ αυτοι ειχαν ενα κοινο στοχο με τους παραπανω Πρωθυπουργους...την εξαλειψη του ''Κομ0υνιστικου'' κινδυνου.
Αναρωτηθειτε επισης γιατι ο Καραμανλης την δεκαετια του '50 αντι να απαιτησει τις πολεμικες αποζημειωσεις "η τουλαχιστον το υπογεγραμμενο απο τους Γερμανους (υπαρχει το εγγραφο στο ΥΠΕΞ) και αναγνωρισμενο μεχρι σημερα δανειο των 200,000,000 μαρκων που εδωσε η ελλαδα στην Γερμανια - εν οσο ηταν σε κατοχη απο αυτην - πηγε και δανειστηκε ΕΝΤΟΚΩΣ απο αυτην για να χρηματοδοτησει την εσωτερικη αναπτυξη?
Ας διερωτηθουμε επισης γιατι ο Μερτενς αφεθει ελευθερος μια νυκτα και φυγαδευτηκε με αεροπλανο απο το Τατοι για την Γερμανια.
α) Ποια η σχεση της αποφυλακισης/φυγαδευσης του με την οικονομικη αναταση της Ελλαδας (αναπτυξη 15% υπενθυμιζω τοτε) μεσω της οικοδομης.
β) Ποια επισης η σχεση αυτης της αποφυλακισης με την Ελληνικη μεταναστευση στην Γερμανια τοτε και τι θα συνεβαινε αν η Γερμανια δεν επετρεπε στους Ελληνες να πανε να δουλεψουν σε αυτην.
γ) Ποια η σχεση της αποφυλακισης/φυγαδευσης αυτης με το δανειο των 200,000,000 μαρκων που 10 ημερες πριν την αποφυλακιση/φυγαδευση του Μερτενς ειχε πετυχει ο Καραμανλης στο αιφνιδιο ταξιδι του στην Βοννη με τον Καγκελαριο Αντεναουερ?
Ας ψαξουμε ακομα να βρουμε τον λογο που η ΗΤΤΗΜΕΝΗ Γερμανια γινεται επιθετικη Διπλωματικα προς της Ελλαδα την οποια και πιεζει ωστε να μην διωκονται οι Γερμανοι Εγκληματιες πολεμου π.χ. Μερτενς.......(!!)
Στην αλληλογραφια του Ε.Αβερωφ του τοτε δλδ Υπουργου Εξωτερικων με την Γερμανικη Κυβερνηση το 1957 (εγγραφο στα αρχεια του ΥΠΕΞ με ημερομηνια 30 Ιουλιου 1957) το οποιο ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ απο την Ελλαδα την αμνηστια των εγκληματιων πολεμου, ο Αβερωφ απαντουσε:

''......δια να μην προκληθουν δυσχερειαι εδοθη εντολη στας διοικητικας αρχας οπως μη απαγορευουν την εισοδο εις ελλαδα και μη προβαινουν εις συλληψεις των Γερμανων κατηγορουμενων δια εγκληματα πολεμου''.

Δλδ η Ελλαδα τοτε το 1957 οχι μονον δεν διεκδικει αποζημειωσεις και δεν προχωρα σε αιτημα διωξης των φονιαδων αλλα τους επιτρεπει και την εισοδο στην χωρα............ για ηλιολουστες διακοπες!!!!!

Οταν λοιπον στις Κυβερνησεις αυτες, απο το 1950 μεχρι το 1967 αλλα και απο το 1974 και μετα ειχαν στα σπλαχνα τους αυτους που συνεργαστηκαν με τους Γερμανους περιμενουμε προοδο στις Πολεμικες αποζημειωσεις?
Οταν η Ελλαδα αντι να διεκδικησει τα 200εκ μαρκα υπογεγραμμενο δανειο εν μεσω κατοχης απο τους Γερμανους παει και ζηταει και παιρνει με ανταλλαγματα δανειο 200εκ μαρκων απο τον οφειλετη της την Γερμανια περιμενουμε να καταβληθουν οι πολεμικες αποζημειωσεις στην Ελλαδα?
Η Ελλαδα τοτε πεινουσε και μεταναστευε κατα 100αδες χιλιαδες, ας μην το ξεχναμε αυτο.

Και καποιοι ΣΗΜΕΡΑ μαζι με άλλους θελουν να μας πεισουν οτι για την μη καταβολη των Πολεμικων αποζημειωσεων φταινε οι σημερινοι πολιτικοι που δεν ειχαν καν γεννηθει τοτε? Ημαρτον!!!!!!!!

Αν εχετε καιρο δεστε τα παρακατω δυο 56λεπτα ντοκυμαντερ του ''Κουτιου της Πανδωρας'' για το θεμα. Δεστε τα σαν μια Ιστορικη ερευνα κι οχι σαν πολιτικο γεγονος......ολα τα εγγραφα που μνημονευω πιο πανω ξεφυλλιζονται σε αυτα τα φιλμ.
Μετα και αφου δουμε το πως και το γιατι, τις συνθηκες δηλαδη, ας αναρωτηθουμε ποια ηταν προδοσια.....η χθεσινη ¨η η σημερινη "η καμια απο τις δυο!

Εκπομπή: Πολεμικές αποζημιώσεις-Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία; Ά ΜΕΡΟΣ (http://www.koutipandoras.gr/?p=4700) (μερος Α')
Εκπομπή:Η υπόθεση Μέρτεν, Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία; Β’ ΜΕΡΟΣ (http://www.koutipandoras.gr/?p=4901) (μερος Β')

black_hawk
29-03-2012, 14:11
Οταν λοιπον στις Κυβερνησεις αυτες, απο το 1950 μεχρι το 1967 αλλα και απο το 1974 και μετα ειχαν στα σπλαχνα τους αυτους που συνεργαστηκαν με τους Γερμανους περιμενουμε προοδο στις Πολεμικες αποζημειωσεις?
...
Και καποιοι ΣΗΜΕΡΑ μαζι με άλλους θελουν να μας πεισουν οτι για την μη καταβολη των Πολεμικων αποζημειωσεων φταινε οι σημερινοι πολιτικοι που δεν ειχαν καν γεννηθει τοτε? Ημαρτον!!!!!!!!


Αν και εν μερει ηδη απαντησες στον εαυτο σου, απλα να διευκρινησω πρωτον οτι δεν διαφωνει κανενας -πιστευω- με τα παραπανω γεγονοτα και επεισης οτι δεν φταινε οι πολιτικοι σαν φυσικα προσωπα, αλλα οι πολιτικες που -συνεχιζουν να- ακολουθουν!

:)

GeorgeP
29-03-2012, 14:25
Αν και εν μερει ηδη απαντησες στον εαυτο σου, απλα να διευκρινησω πρωτον οτι δεν διαφωνει κανενας -πιστευω- με τα παραπανω γεγονοτα και επεισης οτι δεν φταινε οι πολιτικοι σαν φυσικα προσωπα, αλλα οι πολιτικες που -συνεχιζουν να- ακολουθουν!

:)

διοτι οχι-μαλλον-ισως-σιγουρα ειναι εξαρτωμενες απο τις παλιοτερες πολιτικες αλλων πολιτικων που εληφθησαν μαλλον-ισως-σιγουρα-οχι για να ζησουν οι ελληνες......και τοτε και σημερα.

Διοτι αν ο Καραμανλης τοτε δεν εδεχετο να σιωπησει για τις πολεμικες αποζημειωσεις ουτως ωστε να παρει το δανειο των 200εκ μαρκων και να αρχισει μι ακαποια αναπτυξη σημερα εγω κι εσυ ισως να μην ζουσαμε. Προδοσια?
Αν ο Αβερωφ δεν εκανε πισω για την διωξη των εγκληματιων πολεμου ισως σημερα να μην ηταν π.χ. η Γερμανια πρωτη σε τουριστες στην Ελλαδα.........προδοσια?

Ολα ειναι αλληλενδετα......απο τοτε μεχρι σημερα.....διοτι η Ελλαδα ειναι μια μικρη χωρα που δεν μπορει να πατησει πολιτικα ποδι ποτε και σε κανεναν. Σορρυ αλαλ αυτη ειναι η αληθεια.

geokall
29-03-2012, 15:01
Γιώργο μου συμφωνώ με όλα τα παραπάνω αλλά το γεγονός ότι είμαστε μια μικρή χώρα δεν συμβαδίζει με το ότι δεν μπορούμε να πατήσουμε πόδι πολιτικά. Υπάρχουν χώρες μικρότερες από την Ελλάδα που μια χαρά πατάνε ποδι και δεν τους ενοχλούν κιόλας, άρα πιστεύω ότι τους επιτρέψαμε να μας πατήσουν και όχι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.....

Και άν ο Καραμανλωφ, ο Παπάγος, ο Αβέρωφ και όποιος άλλος μπορεί αν ήταν δεν συμφωνούσαν με τις απαιτήσεις των γερμανών δεν ξέρουμε πραγματικά πως θα είχαν εξεληχθεί τα πράγματα.

Οι έλληνες μετανάστες που πήγαν στην Γερμανία δεν ήταν μόνο για όφελος των ελλήνων και της Ελλάδας αλλά μην ξεχνάμε ότι ενίσχυσαν την Γερμανική βιομηχανία.

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ για κάτι που γράφω παραπάνω αλλά πραγματικά δεν ξέρουμε πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα με διαφορετικό χειρισμό από τότε μέχρι και σήμερα...

Με την λογική αυτη θα τους πληρώνουμε και θα μας φορτώνουν ότιδήποτε σκάρτο εμπόρευμα έχουν στον αιώνα τον άπαντα

ilias vara
29-03-2012, 17:55
ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .,.,.,

ΑΝ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .,.,.,.,.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .,.,...,ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΜΩΡΑ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟς



ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΛΛΑΒΑΙΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.,.,.,.,


ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟς ΤΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.,.,.,.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥς ΠΡΑΣΙΝΟΥς ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟς ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ,.,.,

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥς ΜΠΛΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.,.,.,.,

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ


ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.,.,...


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Ο ΤΑΔΕ Η ΕΤΣΙ Ο ΑΛΛΟς


ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕς ΜΑς.,.,.,.,.:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm:

silvestros
29-03-2012, 18:59
ακόμα και στο τέλος του Β'ΠΠ η Ελλαδίτσα μας είχε την τραγικοτερη θεση....
η Κρήτη ήταν το τελευταιο οχυρό του Γ' Ραιχ που συνθηκολογησε (10 Μαι αντί 08 Μαϊ 1945). 2 μηνες μετά στην Κρητη ΑΚΟΜΑ υπήρχαν ενοπλα στρατευματα του ανυπαρκτου πλεον Γ' Ραιχ!!! (5.000 ενοπλοι Γερμανοι μεχρι την 28 Μαι 1945 και 1600 μεχρι αρχες Ιουλίου 1945). Στις 28 Ιουνίου 1945 και ενω ολη η Ευρωπη έχει παυσει τους πανηγυρισμούς της απελευθερωσης και της ειρηνης.....στην Κρητη ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ απο γερμανο φρουρό ο 27χρονος Λευτερης Ανδρουλακης ...

Πιστευω η αληθεια ειναι καπου στην μέση... ένα κατεστραμένο κράτος ασχολείται με τον εμφυλιο πόλεμο και αντί να αναγεννηθει απο τις σταχτες του , ανασταίνεται σαν ζομπυ με αμερικανο αφέντη.

Η επαναφορα του αιτηματος των αποζημιωσεων ήταν ενα τρυκ ανακατευθυνσης του λαικου μενους απο τα εγχωρια λαμογια στους ξενους θεσμικους. Ετσι την ωρα που ο λαος ελπιζει οτι θα λυσει το προβλημα του με τις υποθεσεις του περασμενου αιώνα , τα πολιτικα και οικονομικα καθηκια κανουν παρτυ με τα χρηματα του μνημονιου. Οταν θα δω στις πλατειες κρεμασμενους αναποδα τυπου μουσολινι τους "σωτηρες" μας τοτε θα πιστεψω πραγματικα οτι κατι αρχιζει να αλλαζει σε αυτον τον τοπο...

GeorgeP
29-03-2012, 18:59
Γιώργο μου συμφωνώ με όλα τα παραπάνω αλλά το γεγονός ότι είμαστε μια μικρή χώρα δεν συμβαδίζει με το ότι δεν μπορούμε να πατήσουμε πόδι πολιτικά. Υπάρχουν χώρες μικρότερες από την Ελλάδα που μια χαρά πατάνε ποδι και δεν τους ενοχλούν κιόλας, άρα πιστεύω ότι τους επιτρέψαμε να μας πατήσουν και όχι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.....

Δυστυχως δεν μπορουμε........
Η Κυπρος πηγε να πατησει μια μικρη πατουσιτσα και της βαλανε την τουρκια μεσα.
Δεν υπαρχουν μικρες χωρες που πατησανε ποδι στις μεγαλυτερες, εκτος του Ισραηλ βεβαια αλλα αυτη ειναι αλλη ιστορια.
Μην μου φερεις παραδειγμα την Ισλανδια διοτι αυτη ειναι εκτος ευρωζωνης. Την Ιρλανδια και την Πορτογαλια τις πατανε ομοιως με μας.


Και άν ο Καραμανλωφ, ο Παπάγος, ο Αβέρωφ και όποιος άλλος μπορεί αν ήταν δεν συμφωνούσαν με τις απαιτήσεις των γερμανών δεν ξέρουμε πραγματικά πως θα είχαν εξεληχθεί τα πράγματα.

Ακριβως, αλαλ επειδη η Ελλαδα τοτε πεινουσε επρεπε να εισαχθει συναλλαγμα για επενδυσεις-αναπτυξη. Ετσι η μιση ελλαδα εγιναν ναυτικοι και η αλλη μιση μεταναστες που στελνανε χρημα στις οικογενειες τους εδω. Μετα οι δευτεροι εγιναν μονιμοι κατοικοι εξωτερικου αλλα μια φορα τον χρονο ξοδευαν τα απαντα των αποταμιευσεων τους στην Ελλαδα ειτε σε διακοπες ειτε στα σπιτια που εχτιζαν.
Αν τοτε ο Καραμανλης επεμενε τα πραγματα θα ειχαν εξελιχθει προς το χειροτερο κατα την αποψη μου.


Οι έλληνες μετανάστες που πήγαν στην Γερμανία δεν ήταν μόνο για όφελος των ελλήνων και της Ελλάδας αλλά μην ξεχνάμε ότι ενίσχυσαν την Γερμανική βιομηχανία.
Φυσικα, κανεις δεν λεει οχι, αλλα μπορει αυτοι οι ελληνες να μην ειχαν παει εκει διοτι θα τους εφερναν κολληματα οι ητημμενοι το τονιζω Γερμανοι. Ετσι θα εμεναν εδω δυσχεραινοντας ακομη περισσοτερο τα πραγματα. Με το τελος του εμφυλιου η ελλαδα ''ελαφρυνθηκε'' κατα 1,5εκ κατοικους οι οποιοι εφυγαν μεταναστες. Αν εμεναν εδω η ελλαδα θα ειχε προβλημα σιτισης μεταξυ αλλων.
Ηταν σοφος ο καραμανλης, μπορει να μην ακουγονται πατριωτικα ολα αυτα που εγραψα πιο πανω αλλα για να τραφει ο λαος επρεπε καποιοι να φυγουν μεταναστες.....αυτη ηταν η σκεψη του και δεν διαψευστηκε.


Με την λογική αυτη θα τους πληρώνουμε και θα μας φορτώνουν ότιδήποτε σκάρτο εμπόρευμα έχουν στον αιώνα τον άπαντα

Τα σκαρτα εμπορευματα τα παραγγενουμε εμεις δεν μας τα στελνουνε απο κακια. Παντως δεν πιστευω οτι οι Γερμανικες βιομηχανιες μας εχουν προμηθευσει σκαρτα πραγματα......εκτος κι αν εντασσεις τις βλαβες στα GS σε αυτο το δογμα....:p:)

GeorgeP
29-03-2012, 19:04
ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .,.,.,

ΑΝ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .,.,.,.,.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .,.,...,ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΜΩΡΑ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟς



ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΛΛΑΒΑΙΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.,.,.,.,


ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟς ΤΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.,.,.,.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥς ΠΡΑΣΙΝΟΥς ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟς ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ,.,.,

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥς ΜΠΛΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.,.,.,.,

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ


ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.,.,...


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Ο ΤΑΔΕ Η ΕΤΣΙ Ο ΑΛΛΟς


ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕς ΜΑς.,.,.,.,.:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm:

Ετσι ακριβως, οταν ο πατερας κανει το λαθος αυτο ακολουθει και τα παιδια του....ειναι νομος αυτο.
Το κρατος εχει συνεχεια, δεν μπορει ο ταδε πρωθυπουργος να λεει ''θα κανουμε αυτο'' να περναει νομους για αυτο και να υποσχεται στους αλλους πραγματα τα οποια μετα ο επομενος να τα παιρνει πισω. ειδικα οταν εχουν δοθει ανταλλαγματα οπως π.χ το ταξιδι στην γερμανια προς εργασια απο πολιτες μιας κατεστραμενης και παμφτωχης χωρας οπως ηταν τοτε η Ελλαδα.
Σημερα αυτα τα οποια υποσχεθηκαν τοτε δεν μπορουν να παρθουν πισω.....με κανενα τροπο.

Οσον αφορα το ''οι Γερμανοι μας χρωστανε'' μηπως με την μεταναστευση και εργασια στην Γερμανια τα χρονια τοτε, την αποκτηση δικαιωματων εκει οπως η συνταξη, η παιδεια κ.λ.π. οι Γερμανια εχει ξεπληρωσει το χρεος της?
Διοτι καλλιστα θα μπορουσε να μας εχει δωσει τοτε το τι μας χρωστωσου και μετα τι? Και οι Αμερικανοι μας εδωσαν δισεκατομμυρια δολαρια με το σχεδιο Μαρσαλ...... και λοιπον? Εφτασαν? φαγωθηκαν?
Ξερω, θα μου πειτε οτι φαγωθηκαν....η ευκολη απαντηση λογω μη εμπιστοσυνης, αλλα ας αναλογιστουμε ποσοι εργαστηκαν στα πλοια των γνωστων απο τα παλια εφοπλιστων οι οποιοι αγορασαν - ¨η τους χαριστηκαν - τα πλοια απο τα λεφτα του σχεδιου Μαρσαλ.
Ας αναλογιστουμε με τι λεφτα εφτιαξε το 1958 τα ναυπηγεια σκαραμαγκα ο Σταυρος Νιαρχος οπου δουλεψαν χιλιαδες Ελληνες .........

....και ποσα άλλα......


Αυτο που θελω να πω με τα σεντονια μου ειναι οτι δεν μπορουμε να κατηγορουμε ως προδοτες ανθρωπους για πραγματα τα οποια εχουν τελειωσει 60 χρονια πριν απο άλλους διοτι ετσι προσταζε το Εθνικο συμφερον........το οποιο τοτε ελεγε ''η πεινα και η ανεργεια ειναι οι πρωτες προτεραιοτητες......''

black_hawk
29-03-2012, 21:47
..ετσι προσταζε το Εθνικο συμφερον....

Α, μαλιστα... :(

Ευτυχως που δεν το ειχαν πει αυτο και οι "Λεωνιδες", οι "Καραϊσκακηδες" οι "Κολοκοτρωνηδες", οι φανταροι στην Αλβανια κλπ..κλπ..

..Και τοτε, ξερεις, υπηρχαν -οπως παντα- και οι φωνες της.. "συνεσης".. (Οι -προ 'η μετα αναλογως- συνεργατες των Περσων, Τουρκων, Γερμανοϊταλων κλπ.. )

:hmmm:

GeorgeP
30-03-2012, 09:14
Α, μαλιστα... :(

Ευτυχως που δεν το ειχαν πει αυτο και οι "Λεωνιδες", οι "Καραϊσκακηδες" οι "Κολοκοτρωνηδες", οι φανταροι στην Αλβανια κλπ..κλπ..

..Και τοτε, ξερεις, υπηρχαν -οπως παντα- και οι φωνες της.. "συνεσης".. (Οι -προ 'η μετα αναλογως- συνεργατες των Περσων, Τουρκων, Γερμανοϊταλων κλπ.. )

:hmmm:

Μην μου (μας) μεταφερεις αυτα που εμαθες (-αμε) στο σχολειο. Δεν ηταν ολη η αληθεια......
Εντεχνως μας μαθανε αυτα που ηθελαν να μαθουμε κι οχι την πραγματικοτητα. Π.χ. και μιας και αναφερεις τον Κολοκοτρωνη, ποτε και σε κανενα βιβλιο δεν εχει γραφτει ουτε μια αραδα απο τα απομνημονευματα του Κολοκοτρωνη......γιατι? Διοτι εκει ειναι ολη η αληθεια την οποια δεν επρεπε εμεις να μαθουμε παρα μονον να την αναζητησουμε αν κι εφοσον το θελαμε ¨η ειχαμε(-ουμε) την ορεξη σε αλλες ηλικιες πονταρωντες φυσικα στο οτι κανεις¨δεν θα το εκανε ¨η εστω πολυ λιγοι.

Η Ελληνικη επανασταση δεν ξεκινησε με αθωα κινητρα της ταξεως περι απελευθερωσεως και αλλα συναφη διοτι ποτε μα ποτε δεν υπηρξε μεχρι τοτε Ελληνικο κρατος........και αφου δεν υπηρχε μεχρι τοτε ελευθερο κρατος το οποιο υποδουλωθηκε ωστε να απελευθερωθει μετα για ποιανου κρατους απελευθερωση μιλαμε?
Υπηρχε Ελλαδα στην π.Χ εποχη? υπηρχε ελλαδα στην μ.χ εποχη και μεχρι το 1828? και αν ναι ποια τα συνορα της και ποια η ανακυρηξη ιδρυσεως κρατους? Απλα δεν υπαρχει! Μονον πολεις-κρατη υπηρχαν τα οποια πολεμουσαν μεταξυ τους για την επικρατηση του καθενος ξεχωριστα καταλαμβανοντας μεγαλυτερο εδαφος απο αυτο που ηδη κατειχε.

Μην ξαναρχιζουμε τα ιδια........

Οσο για το Εθνικο συμφερον που μαλλον το υποτιμας, πολλες φορες ερχεται σε αντιθεση με τα ''θελω'' και τα ''πρεπει''......να σου υπενθυμισω οτι το ''ΟΧΙ'' του Ι.Μεταξα το 1940 ερχεται σε πληρη αντιθεση με το ''παρακαλω περαστε να παραλαβετε το οχυρο ρουπελ'' που ειπε στους Βουλγαρους την 26η Μαιου 1916 οταν τους παρεδωσε το Ιστορικο Οχυρο. Προδοτης?

Τοτε αυτο προσταζε το Εθνικο συμφερον........

geokall
30-03-2012, 09:39
Τα σκαρτα εμπορευματα τα παραγγενουμε εμεις δεν μας τα στελνουνε απο κακια. Παντως δεν πιστευω οτι οι Γερμανικες βιομηχανιες μας εχουν προμηθευσει σκαρτα πραγματα......εκτος κι αν εντασσεις τις βλαβες στα GS σε αυτο το δογμα....:p:)

Καλά δεν μιλάμε για τα GS...:p και ούτε για τον ελλατωμάτικο πολέμικό εξόπλισμο που δεν πιστεύω να τον παραγγείλαμε ελλατώματικό από μόνοι μας...κάποια στιγμή, και λόγω επαγγέλματος, είχα γνωρίσει ένα από τους μετεγεννέστερους μετανάστες ο οποίος εργαζόταν ως μηχανικός στην γνωστή σε όλους μας mercedew-benz και συγκεκριμένα στον τομέα ποιοτικού ελέγχου σσε φορτηγά αυτοκίνητα. Είχε παρατηρήσει ότι οποιοδηπτε ελατωματικό ανταλλάκτικο όπως διαφορικά, σασμάν, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, ακόμα και καμπίνες, τα προόριζαν αποκλειστικά και μόνο για την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή προμελετημένη κίνηση και στο κάτω κάτω της γραφής την περίοδο την μετανάστευσης δεν υπήρχε μόνο η Γερμανία αλλά και η Αμερική και η Αυστραλία και δεν πήγαίναμε αυθαίρετα αλλά έγινε αυστηρή διαλογή και με συγκεκριμένο αριθμό που χριεάζονταν. Έτσι λοιπόν ναι μεν βοήθησαν στον Ελληνικό λαό σε μια δύσκολή οικονομική κατάσταση αλλά σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και το δικό τους συμφέρων, οπότε υπήρξε μια αλληλοβοήθεια που την έχουμε βαφτήσει διαφορετικά και έχουμε μάθει να σκίβουμε το κεφάλι και να μην υπολογίζουμε το όφελος αυτών που μας "βοήθησαν".........


ίσως βλέπω τα πράγματα λιγάκι διαφορετικά, ίσως από άγνοια κάποιων καταστάσεων, ίσως από πατριωτισμό.......δεν ξέρω.......

Αλλά όπως και να έχει το θέμα, αυτοί που έχουν την πίτα έχουν και το μαχαίρι και εμείς απλά θα είμαστε θεατές σε ένα έργο που δεν μας αρέσει.......θα μου επις αν δεν σου αρέσει σήκω και φύγε........έτσι εγκαταλείπεις στα δύσκολα όμως....... το θέμα δεν είναι σκεφτούμε μόνο ατομικά αλλά και ομαδικά,συλλογικά

asotosios
30-03-2012, 09:44
Α, μαλιστα... :(

Ευτυχως που δεν το ειχαν πει αυτο και οι "Λεωνιδες", οι "Καραϊσκακηδες" οι "Κολοκοτρωνηδες", οι φανταροι στην Αλβανια κλπ..κλπ..

..Και τοτε, ξερεις, υπηρχαν -οπως παντα- και οι φωνες της.. "συνεσης".. (Οι -προ 'η μετα αναλογως- συνεργατες των Περσων, Τουρκων, Γερμανοϊταλων κλπ.. )

:hmmm:


να σου υπενθυμισω οτι το ''ΟΧΙ'' του Ι.Μεταξα το 1940 ερχεται σε πληρη αντιθεση με το ''παρακαλω περαστε να παραλαβετε το οχυρο ρουπελ'' που ειπε στους Βουλγαρους την 26η Μαιου 1916 οταν τους παρεδωσε το Ιστορικο Οχυρο. Προδοτης?

Τοτε αυτο προσταζε το Εθνικο συμφερον........

Ο Διοικητής του, Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος (http://www.gsforum.gr/w/index.php?title=%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%94%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82&action=edit&redlink=1) απάντησε ότι «τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται». Τελικά, η παράδοση του Ρούπελ έγινε την επομένη 10 Απριλίου (http://www.gsforum.gr/wiki/10_%CE%91%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85), στις 06:00, αφού ο διοικητής έλαβε διαταγή κατάπαυσης του πυρός.
Ο Γερμανός συνταγματάρχης που παρέλαβε το οχυρό Ρούπελ, έδωσε συγχαρητήρια στον διοικητή και εξέφρασε τον θαυμασμό και την εκτίμησή του για την αντίσταση και τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών. Οι απώλειες της φρουράς του οχυρού Ρούπελ ανήλθαν σε 44 νεκρούς και 152 τραυματίες.

Ρούπελ - Βικιπαίδεια (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B5%CE%BB)


Αυτο δειχνει οντως οτι:

"Ευτυχως που δεν το ειχαν πει αυτο και οι "Λεωνιδες", οι "Καραϊσκακηδες" οι "Κολοκοτρωνηδες", οι φανταροι στην Αλβανια κλπ..κλπ.."

Μακαρι λοιπον η ιστορια να αρχισει να γραφει για τους πραγματικους ηρωες και οχι για τους επικτητους σωτηρες...του εθνους...!!!